之前同朋友踩單車去過呢間Cafe🤎一直好想去回訪🥰最近帶左老公去試試,佢都覺得成個用餐體驗好愉快🫶🏻✨Cafe以簡樸木系為主調,氣氛溫馨舒適~望望Menu,有好多款食物都好有特色💕好想試🤣價錢又唔貴,性價比好高☺️❥ 和風烤雞扒定食 $87雞扒肉質鮮嫩,仲有一層薄薄既和風醬,味道清新,帶少少甜味,好岩配白飯🍚配搭埋旁邊既泡菜、蛋絲、沙律,成個定食平衡得非常好👍🏻❥ 日式牛肉定食 配溏心蛋 $86牛肉份量充足😍一啖咬落去,牛肉既鮮味即刻湧出,肉質軟嫩,有入口即溶既感覺!配埋溏心蛋,蛋黃流出黎,連白飯一齊食超正!❥ 三重熔岩芝士煙肉滑蛋盒子吐司 $88芝士份量超多🧀💛💛💛好似熔岩咁流出來🤤香濃既芝士味同煙肉既鹹香好match!!吐司外脆內軟,每一啖都好過癮,芝士控必點🤩❥ 香脆魷魚鬚 $68魷魚鬚脆卜卜,酥化而唔油膩,彈牙香口🥰❥ Oreo巴斯克芝士蛋糕 $60外層微焦,內裡滑溜💕Oreo既香甜味同芝士既濃郁味道完美融合,重點係甜而不膩!好高質💯❥ E FOR EGG 芝士奶蓋招牌窩夫 $88賣相好可愛☺️面頭有小雞蛋🍳窩夫外層香脆,咬落去有種脆口既感覺!裡面柔軟鬆軟,芝士奶蓋濃厚,帶有淡淡嘅
之前同朋友踩單車去過呢間Cafe🤎
一直好想去回訪🥰
最近帶左老公去試試,佢都覺得成個用餐體驗好愉快🫶🏻✨

Cafe以簡樸木系為主調,氣氛溫馨舒適~

❥ 和風烤雞扒定食 $87
配搭埋旁邊既泡菜、蛋絲、沙律,成個定食平衡得非常好👍🏻

❥ 日式牛肉定食 配溏心蛋 $86
配埋溏心蛋,蛋黃流出黎,連白飯一齊食超正!

❥ 三重熔岩芝士煙肉滑蛋盒子吐司 $88
芝士份量超多🧀💛💛💛
好似熔岩咁流出來🤤
香濃既芝士味同煙肉既鹹香好match!!
吐司外脆內軟,每一啖都好過癮,芝士控必點🤩

❥ 香脆魷魚鬚 $68
魷魚鬚脆卜卜,酥化而唔油膩,彈牙香口🥰

❥ Oreo巴斯克芝士蛋糕 $60
外層微焦,內裡滑溜💕

❥ E FOR EGG 芝士奶蓋招牌窩夫 $88
賣相好可愛☺️面頭有小雞蛋🍳
窩夫外層香脆,咬落去有種脆口既感覺!
裡面柔軟鬆軟,芝士奶蓋濃厚,帶有淡淡嘅鹹香,仲有煙煙韌韌既麻薯,口感好豐富好有層次!

❥ 西柚百香果氣泡水 $42
清新解膩,啖啖都有水果香氣🍹

❥ (凍)開心果鮮奶咖啡 $52
味道濃郁而唔會甜~
咖啡同開心果結合,呢個組合特別得黎幾match!!
2025-02-26
2025-02-16 873 views
👉🏻E FOR EGG 芝士奶蓋招牌窩夫 $88窩夫外脆內軟,搭配濃郁的芝士奶蓋,鹹甜交織,口感非常特別。製作需時約15-30分鐘,但絕對值得等待!👉🏻期間限定- 三重魚籽皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司 $88用料豐富,三重魚籽的鹹香、皇帝蟹柳的鮮甜,再加上滑蛋的柔軟,口感層次分明!👉🏻E For Egg大拼盤 $98薯條、台式黑椒腸、酥炸雞軟骨等共5款小食,適合多人分享!👉🏻蒲燒星鰻茶漬丼 $108蒲燒星鰻燒得恰到好處,醬汁香甜,魚肉嫩滑,搭配茶漬飯的清新口感👉🏻新品-炙燒帶子蟹肉三文魚籽丼 $ 133.00用料十足,炙燒帶子鮮甜,蟹肉和三文魚籽的搭配讓口感更豐富,。加$15配糖心蛋👉🏻(凍)招牌奶蓋咖啡(含酒精) $48奶蓋綿密順滑,帶點鹹香,底下的咖啡濃郁但不苦澀,酒精味輕輕點綴,不會搶走咖啡的風頭,整體平衡得剛剛好。👉🏻開心果特調(ICE)$56開心果的香氣完美融入,口感濃郁但不會過甜#EforEgg #大圍美食 #隱世美食 #創意料理 #茶漬丼 #窩夫 #期間限定 #芝士奶蓋 #開心果特調 #美食分享 #lamfoodie2021大圍 #lamfoodie2021西餐 #大圍美食 #大
👉🏻E FOR EGG 芝士奶蓋招牌窩夫 $88

👉🏻期間限定- 三重魚籽皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司 $88

👉🏻E For Egg大拼盤 $98
薯條、台式黑椒腸、酥炸雞軟骨等共5款小食,適合多人分享!

👉🏻蒲燒星鰻茶漬丼 $108

👉🏻新品-炙燒帶子蟹肉三文魚籽丼 $ 133.00

👉🏻(凍)招牌奶蓋咖啡(含酒精) $48

👉🏻開心果特調(ICE)$56
開心果的香氣完美融入,口感濃郁但不會過甜

#EforEgg #大圍美食 #隱世美食 #創意料理 #茶漬丼 #窩夫 #期間限定 #芝士奶蓋 #開心果特調 #美食分享 #lamfoodie2021大圍 #lamfoodie2021西餐 #大圍美食 #大圍甜品 #打卡cafe #大圍cafe #reu #情人情好去處 #親子好去處 #假日好去處
  • E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫
  • 三重魚籽皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司
呢間位於大圍嘅小清新日系cafe - E for egg,樓高兩層,上層仲有榻榻米座位,氣氛悠閒舒適,仲擺放咗幾隻mofusand公仔同咕𠱸可以打卡,好可愛呢🥰!🦀金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108軟殼蟹大大隻,炸到好香脆,吐司外脆內軟,加上滑蛋同三文魚籽,口感好豐富!💛黑松露雜菌拉絲芝士盒子吐司 $65炒蛋好嫩滑,加上黑松露、雜菌同芝士,更加香口惹味,而且份量都好足!🧡E For Egg鹹蛋黃薯條$68薯條炸得好香脆,每一條都沾滿鹹蛋黃粉,好啱做小食!🐥和風烤雞扒定食 $72烤雞扒烤得不錯,肉質嫩滑,醬汁都好好味,配菜仲有泡菜、蛋絲同沙律,我哋另外+$15糖心蛋,蛋味好香濃!🧇E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫 $88窩夫賣相好打卡,窩夫鋪上一層芝士奶蓋同可可粉,上面仲有一隻可愛嘅煎蛋造型裝飾,切開後內裏仲有兩粒麻糬雪糕,好軟糯,窩夫亦整得外脆內軟,幾好食呀!🧀春日限定-焙茶巴斯克芝士蛋糕$62蛋糕香濃滑順,焙茶味好香濃,甜而不膩!💚開心果特調(ICE)$56開心果味好香濃,杯邊沾滿開心果碎,入面仲加入豆腐,更添口感!🤎(熱)招牌奶蓋咖啡$45咖啡帶有少少酒香,面頭加上可可

呢間位於大圍嘅小清新日系cafe - E for egg,
樓高兩層,上層仲有榻榻米座位,氣氛悠閒舒適,

仲擺放咗幾隻mofusand公仔同咕𠱸可以打卡,
好可愛呢🥰!

🦀金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108
軟殼蟹大大隻,炸到好香脆,吐司外脆內軟,
加上滑蛋同三文魚籽,口感好豐富!

💛黑松露雜菌拉絲芝士盒子吐司 $65
炒蛋好嫩滑,加上黑松露、雜菌同芝士,
更加香口惹味,而且份量都好足!

🧡E For Egg鹹蛋黃薯條$68
薯條炸得好香脆,每一條都沾滿鹹蛋黃粉,
好啱做小食!

🐥和風烤雞扒定食 $72
烤雞扒烤得不錯,肉質嫩滑,醬汁都好好味,

🧇E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫 $88

🧀春日限定-焙茶巴斯克芝士蛋糕$62
蛋糕香濃滑順,焙茶味好香濃,甜而不膩!

💚開心果特調(ICE)$56
開心果味好香濃,杯邊沾滿開心果碎,
入面仲加入豆腐,更添口感!

🤎(熱)招牌奶蓋咖啡$45
咖啡帶有少少酒香,面頭加上可可粉同奶蓋,
加埋感覺有啲似Tiramisu味,咖啡都好香濃!

🌼桂花香梨茶(熱)$56
桂花加上香梨,清甜又滋潤!

Lunch
1K
2024-11-26 4000 views
今次黎到位於大圍嘅E for egg🍳 與西環分店一樣,走日系小清新風格,木系主導嘅設計,感覺簡約又溫馨❤️ 大大小小嘅飾品非常吸引人打卡🌟 先來一客聖誕限定嘅雪之巴斯克芝士蛋糕😋 入口充滿豆腐嘅豆香滋味🤤 質感柔滑細膩,濃厚馥郁🥰 難得的不會過份膩滯👍 好出色🤗 再來主打嘅E for egg 窩夫😋 今次㨂咗粉嫩迷人嘅草莓口味😘 窩夫好軟熟,蛋香滿溢🌟 表面淋滿邪惡嘅草莓口味奶蓋😚 食落酸酸甜甜,清新又怡人,令人回味不已😍 㨂咗到訪必食嘅滑蛋盒子吐司👍 本身想㨂黃金鳳梨吉列大蝦嘅,不過餐廳強烈推薦三重熔岩芝士煙肉😮 咁就一於試下🥴 盒子吐司上面佈滿熔岩芝士,內藏煙肉、滑蛋等惹味配料,食落每一啖都好滿足👍 多加一份E for egg 大拼盤❤️ 內容好豐富😍 有薯條、台式黑椒腸、酥炸雞軟骨等五款炸物,新鮮炸起熱辣辣勁惹味📍 食落鹹香帶辣,十分刺激,令人食唔停口😘 本身想試埋另一名物冬蟹三重奏茶漬丼🥹 可惜無緣🥲 唯有等下次🙂‍↔️ 兩杯飲品:桂花拿鐵同埋竹炭黑芝麻鮮奶❤️ 各有特色✅ 飲落同樣順滑醇厚,奶味出眾,甜度恰到好處😘 正喲☺️ 最後真係要讚下佢哋嘅服務態度😊 會再三核對資料確保無錯🥴

最後真係要讚下佢哋嘅服務態度😊 會再三核對資料確保無錯🥴 熱情推薦介紹餐廳嘅主打產品🤠 真係好有Heart 做嘅餐廳😎 絕對不能錯過👏
Lunch
2024-11-04 4920 views
今日晏晝又係放假嘅日子,同朋友去咗大圍覓食。本身諗住去貓貓店度買嘢,兜咗個圈見到呢一間Cafe,佢個門面令人感覺好舒服,而且見到佢而家有下午茶餐。店員安排咗我哋坐樓上榻榻米嘅位置,空間好簡潔,而又令人感覺好舒服。🪟羽衣甘藍三文魚子三文魚沙律配意大利黑醋 $78佢嘅沙律有好多種唔同嘅沙律菜,面頭灑上咗芝士粉同意大利黑醋,酸酸地咁樣非常之開胃。而且加上三文魚同三文魚子,令到成個沙律更加有層次。🐟三重熔岩芝士煙肉吐司 $88見到呢一個吐司新出,感覺好似好吸引,而想到碟個樣同我哋想像中一樣,本身都擔心個吐司會唔會好遠好冇口感,但吐司有少少酥皮嘅感覺,配埋煙肉同炒蛋,味道好濃厚之餘,口感亦都好豐富。🥪冬蟹三重奏茶漬丼 $168就嚟冬天係盛產蟹肉嘅季節,而佢呢一個茶漬飯有齊蟹膏、蟹籽、同埋長腳蟹肉,本身呢個配搭已經好吸引,加埋佢好香嘅玄米茶,成個飯好暖胃之餘完全令人食到停唔到。🦀黑松露薯條 $58薯條方面味道就不過不失,加上黑松露醬嘅薯條都頗為香口,作為一個餐前小食,呢個選擇相當唔錯。🍟開心果特調(ice) $56本身已經好鍾意食開心果嘅產品,見到佢呢個開心果特調梗係要試吓。佢呢個特條唔係平時普通

羽衣甘藍三文魚子三文魚沙律配意大利黑醋 $78

三重熔岩芝士煙肉吐司 $88

冬蟹三重奏茶漬丼 $168

黑松露薯條 $58

開心果特調(ice) $56
本身已經好鍾意食開心果嘅產品,見到佢呢個開心果特調梗係要試吓。佢呢個特條唔係平時普通咁樣淨係開心果加奶,佢加咗啲好似豆腐咁樣嘅東西喺入邊,而且仲每一啖都飲到佢嘅開心果碎,仲要杯邊都有,用料非常豐富啊。🍵

泡沫咖啡 (hot) $38
咖啡方面佢嘅拉花都好出色,令到成個飲品變到好打卡able!💙☕️

冧酒提子巴斯克軟心芝士蛋糕 $58
最後梗係要食一個蛋糕做結尾,佢呢個巴斯克蛋糕好香冧酒味,加埋濃郁嘅芝士,簡直係完美嘅句號。🩵

• 開心果特調
知道E for egg向來人氣好高,小清新日系嘅裝修,用上淺木色格調,十分舒服,我book mark咗好耐,開心終於約埋朋友仔一齊食!🧀 期間限定 - 三重熔岩芝士煙肉蛋盒子吐司 $88絕對係爆餡之選!真係毫不吝嗇!吐司脆脆地用牛油煎香,切開吐司,眼見用上了好多雞蛋、芝士、煙肉,真係每一啖都係餡料,蛋控唔可以錯過,so fulfilling!🦀 期間限定 - 冬蟹三重奏茶漬丼 $168無論賣相定口味都一流, 配以大大隻嘅松葉蟹腳、蟹膏、蟹肉,倒埋茶上去,成個飯濕濕地好易入口。🍟 E FOR EGG 鹹蛋黃薯條 $68我同好朋友都食唔停口,鹹蛋黃勁惹味!🐙 日式章魚小丸子 $58小丸子相對就普通啲,一試無妨。🧇 E FOR EGG 芝士奶蓋招牌窩夫 $88呢個賣相真係好可愛!原來芝士奶蓋配窩夫係咁夾,鹹鹹地嘅甜品好得意,窩夫非常鬆軟酥脆,一定要點!🍰 手工蛋糕:Oreo巴斯克蛋糕 $60我個人太鍾意巴斯克蛋糕啦!成個蛋糕夠濕,入口即溶,口感極佳,又係非常推介!🥤 開心果特調(開心果 + 鮮奶 + 豆腐) $56今期流行開心果,試過好多間唔同嘅開心果飲品,好鍾意佢哋非常特別地加入咗豆腐,令

🧀 期間限定 - 三重熔岩芝士煙肉蛋盒子吐司 $88

🦀 期間限定 - 冬蟹三重奏茶漬丼 $168

🍟 E FOR EGG 鹹蛋黃薯條 $68
我同好朋友都食唔停口,鹹蛋黃勁惹味!

🐙 日式章魚小丸子 $58
小丸子相對就普通啲,一試無妨。

🧇 E FOR EGG 芝士奶蓋招牌窩夫 $88

🍰 手工蛋糕:Oreo巴斯克蛋糕 $60

🥤 開心果特調(開心果 + 鮮奶 + 豆腐) $56
今期流行開心果,試過好多間唔同嘅開心果飲品,好鍾意佢哋非常特別地加入咗豆腐,令到個層次非常豐富,又中和咗甜味!

🫖 木瓜百合茶 $56
好朋友點嘅養生茶,飲得出木瓜味,感覺好滋潤!
【📍大圍|人氣滑蛋盒子吐司🍞】🐨金沙軟殼蟹三文魚子海鮮沙律盒子吐司 $108推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐一上枱個擺盤已經勁有氣勢,大大隻軟殼蟹打卡一流!!軟殼蟹少少脆入邊有少少汁唔會有腥味,最緊要係個滑蛋沙律盒子吐司,外面脆得來唔會硬入邊又保持到吐司嘅柔軟!!再加埋滑蛋嘅蛋汁~保持住口腔嘅濕潤感💦另外仲有三文魚籽係頂,既有口感亦有鮮味,難怪成為舖頭招牌啦....🐨期間限定-黑芝麻巴斯克芝士蛋糕 $62推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐期間限定嘅黑芝麻味巴斯克又點可以唔試~巴斯克芝士蛋糕好厚身,食落好棉密順滑,最重要係黑芝麻味勁出,相對地比較濃厚,如果食得太多會好膩,所以餐廳好醒咁樣加咗少少cream喺面多咗一份甜味,一啖接一啖咁食都無問題😋.🐨香脆魷魚鬚 $68推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐魷魚鬚份量比小編想像中多,成碟有十六七條,條條都大大條炸得好脆身,而且有醃過好惹味,點埋香草沙律醬食可以去除炸物嘅油膩感,兩個人share食就啱啱好啦!!!.🐨香濃朱古力 $42推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐本身諗住試吓餐廳嘅開心果飲品,可惜今日就售罄🥲於是就叫咗朱古力飲,朱古力味濃,入口都好滑,大家都可以一試~——☼——☼——☼——☼——☼——E F

【📍大圍|人氣滑蛋盒子吐司🍞】
📸食物打卡度:💡💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB大圍 #HTB西式
  • 香脆魷魚鬚
  • 黑芝麻巴斯克芝士蛋糕
📍「E for Egg」- 大圍店面走日式木系風,以啡木同白色🟤⚪️做主調,好多日式嘅佈置,整體空間感幾大,座位都算闊落,坐得幾舒服,樓上個層仲係和式風,感覺簡潔舒服,無論一個人嚟,或者同朋友/另一半嚟,都好chill👯‍♀️🍴金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司(走沙律醬)💰HK$108✨推薦指數:9/10賣相非常澎湃,大大隻軟殼蟹炸得好酥脆,滑蛋份量幾多熟度適中,切開仲有帶子三文魚籽同蟹肉,味道幾豐富😍出色嘅係吐司🍞外層好酥脆,充滿牛油香,入面又夠鬆軟,好食😋🍴炙燒帶子蟹肉三文魚籽丼(+溏心蛋)💰HK$118+HK$15✨推薦指數:7.5/10呢個丼飯份量都幾多,帶子炙燒過增添香味,但調味比較重,三文魚籽同蟹肉碎佈滿整個飯,撈埋一齊食幾鹹香,正常發揮😗🍴炭烤雞粒溏心蛋茶漬丼💰HK$118✨推薦指數:8.5/10本身想試佢哋秋冬限定,可惜賣哂,就轉住呢款😗面頭有半粒溏心蛋,食落香甜夠哂流心😍雞肉粒份量都幾多,充滿炭燒香味,連埋蘑菇🍄‍🟫同粟米🌽一齊食幾豐富😙呢個set 嘅特式係可以加埋茶做茶漬飯,有淡淡茶香咁食唔錯😋🍴香脆魷魚酥💰HK$68✨推薦指數:8.5/10即嗌即炸熱辣辣,食落好酥脆
📍「E for Egg」- 大圍

🍴金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司(走沙律醬)
💰HK$108
✨推薦指數:9/10

🍴炙燒帶子蟹肉三文魚籽丼(+溏心蛋)
💰HK$118+HK$15
✨推薦指數:7.5/10

🍴炭烤雞粒溏心蛋茶漬丼
💰HK$118
✨推薦指數:8.5/10
本身想試佢哋秋冬限定,可惜賣哂,就轉住呢款😗

🍴香脆魷魚酥
💰HK$68
✨推薦指數:8.5/10
即嗌即炸熱辣辣,食落好酥脆,炸粉夠薄,份量仲好多,夠哂惹味😋

🍴E for Egg芝士奶蓋招牌窩夫
💰HK$88
今日VIP🏆🏆🏆
👧🏻俾佢嘅可愛造型吸引而嚟,窩夫🧇上有隻可愛煎蛋🍳好有心思🥰
芝士奶蓋鹹香適中,口感Creamy ,中間嘅煎蛋其喺係芝士奶蓋加上蛋黃布甸製成🤣
窩夫外皮超脆,內裏軟熟,中間嘅奶蓋忌廉仲有可以拉絲嘅麻糬😍整體好夾好出色,食完勁滿足,必嗌‼️‼️‼️

🍴開心果特調❄️
💰HK$56
✨推薦指數:9.5/10
呢杯賣相用上開心果碎綑邊,賣相好靚😍
飲落開心果味好夠濃,一啲都唔假‼️
鮮奶比例啱啱好唔會太突出搶咗開心果嘅味,底部仲有啲豆腐增加口感,真係好正,推介俾#開心果控💯

🍴抺茶鮮奶❄️
💰HK$42
呢杯深得👦🏻歡💚
鮮奶同抺茶嘅比例啱啱好,甜度適中唔會太苦😋

Dinner
  • 抹茶鮮奶
2025-02-27 0 views
呢間大圍既E FOR EGG我係陀緊小珍珠既時候黎過一次,果時比小珍珠頂住個胃,食唔到好多野,試過佢杯開心果特調就對佢念念不忘😆今次同朋友叫左幾多野食,全部都好有水準😍雙重三文魚芝士滑蛋吐司盒子&期間限定三重魚籽皇帝蟹柳滑蛋吐司盒子,兩個吐司都烤到外脆內軟,滑蛋塞滿左成個吐司🍞我比較中意三重魚籽皇帝蟹柳果款,超多醬汁同材料,食落唔會好乾。另外加左黑松露薯條&小丸子🍡可以食下小食傾下計🫶🏻甜品叫左E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫🧇賣相勁可愛打卡一流😍芝士奶蓋微咸,中間夾住雪糕糯米糍,窩夫好鬆軟,超讚👍🏻原味巴斯克芝士蛋糕&焙茶巴斯克芝士蛋糕🍰原味已經好好食好香濃芝士味,點知焙茶味仲正!焙茶出之餘又唔會蓋左個芝士味,正呀🤤飲品就梗係飲返我心心念念既開心果特調啦😍仲係咁好飲!杯邊有開心果醬+開心果碎,入面係開心果+鮮奶+豆腐,全部加埋勁夾,開心果味超濃,大愛😋
  • 雙重三文魚芝士滑蛋吐司
2025-02-27 0 views
在大圍的「E FOR EGG」,近期網上有好多人推介,特別係佢地既多士同窩夫,今次襯放假就專登入黎試下。三重溶岩芝士煙肉滑蛋吐司盒子呢個近期大熱吐司外脆內軟,配上滑蛋和濃郁的芝士,口感層次豐富,實在非常美味。冬蟹三重奏茶漬飯一個飯有齊蟹腳,蟹肉同蟹膏。蟹肉鮮美,搭配茶漬的風味,加上熱茶黎伴飯,好好味招牌芝士奶蓋窩夫個造型好qq ,最上面隻蛋,係cream同一粒類似雪葩/雪糕咁既蛋黃。奶香四溢,口感絕佳,甜品愛好者一定會愛上!開心果特調開心果、鮮奶和豆花的組合,口感層次分明,十分清新。每一口都能感受到開心果的濃郁香氣「E FOR EGG」提供的美食不僅好吃,性價比也很高,環境舒適,非常適合朋友聚會或放鬆時光。強烈推薦給喜愛西式咖啡和餐點的朋友們!

三重溶岩芝士煙肉滑蛋吐司盒子

冬蟹三重奏茶漬飯

招牌芝士奶蓋窩夫

開心果特調

⁂⁎◝#大圍🇭🇰 大推盒子吐司🥪😻小清新日系cafe ⁎◜⁂.又係一間book mark咗好耐嘅Cafe平日冇咩事都唔會嚟大圍今次weekend特登嚟呢度想食佢哋嘅盒子吐司果然無失望,而且價錢仲好佛心😽.✧三重魚籽皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司 $88期間限定嘅盒子吐司🍞見到左右兩台客人都有嗌呢一個盒子吐司賣相又靚 有三重魚籽令到口感超豐富😻每一啖都食到滑蛋同醬汁,好好味仲配咗少量沙律菜同埋薯角~推介.✧生薑燒豚肉定食 $80呢度嘅日式定食都好吸引,跟餐有泡菜、蛋絲 同沙律🥗燒豚肉多汁 份量好多 幾抵食.✧開心果特調 $56成日見到開心果嘅野都想試 呢個開心果特調唔錯!超濃郁開心果味 算係食過咁多開心果味嘅野最濃既一個就咁飲有啲甜 攪勻埋牛奶就中和返 味道啱啱好不過飲到最後會有啲膩.✧摩卡咖啡 $42朱古力味比咖啡突出既mocha🤪好濃朱古力味 有啲似飲緊朱古力奶咁唔係好飲得出咖啡味 拉花拉得好靚..*・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*𝘙𝘢𝘵𝘪𝘯𝘨: 4/5𝘙𝘦𝘷𝘪𝘴𝘪𝘵: yes *・゜゚・*:.。..。.:..。. .。.:*・゜゚・*𝘍𝘰𝘳 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘰𝘳𝘮𝘢𝘵
又係一間book mark咗好耐嘅Cafe
平日冇咩事都唔會嚟大圍
今次weekend特登嚟呢度想食佢哋嘅盒子吐司
果然無失望,而且價錢仲好佛心😽
✧三重魚籽皇帝蟹柳滑蛋盒子吐司 $88
期間限定嘅盒子吐司🍞
見到左右兩台客人都有嗌呢一個盒子吐司
賣相又靚 有三重魚籽令到口感超豐富😻
每一啖都食到滑蛋同醬汁,好好味
仲配咗少量沙律菜同埋薯角~推介

✧生薑燒豚肉定食 $80
呢度嘅日式定食都好吸引,跟餐有泡菜、蛋絲 同沙律🥗
燒豚肉多汁 份量好多 幾抵食

✧開心果特調 $56
成日見到開心果嘅野都想試 呢個開心果特調唔錯!
超濃郁開心果味 算係食過咁多開心果味嘅野最濃既一個

📍E FOR EGG
🗺️大圍城河道19-25號城河樓地舖
#mytaste_大圍
#mytaste_cafe
呢間Café有好多人氣熱賣嘅食物,當中甜品非常靚又好味😍 餐廳仲有榻榻米座位,打卡影相好靚,適合同朋友聚會。首先,甜品係重點🤭 赤のE FOR EGG窩夫配士多啤梨🍓呢個窩夫,賣相好靚,聞落好香,口感外脆內軟。栗子蒙布朗窩夫外形超靚,內餡栗子🌰香濃,又濕潤,唔會太甜,而裏面仲有雪米糍。除咗甜品其他食物同飲品都有驚喜。人氣之一嘅開心果鮮奶咖啡,開心果味香濃、咖啡香滑!雙重三文魚芝士滑蛋吐司🍞,麵包酥脆,夾咗三文魚同芝士,滑蛋更添豐富口感!新出嘅炙燒帶子蟹肉三文魚籽丼,炙燒帶子大大粒,配同蟹肉三文魚籽好豐富!E For Egg大拼盤包括薯條、台式黑椒腸、酥炸雞軟骨、炸魷魚、餃子🥟,啱晒share一齊食!

星期六12:15左右到,等左半個鐘就入到去,最好彩係坐到2/F榻榻米打卡位,之前經過一直太長龍都未有機會試。小店除咗有好多款招牌吐司選擇,亦有茶漬飯同定食。不過第一次嚟,當然要試咗佢嘅主打先,果然不負所望,難怪咁多人。一個人隊一個吐司係有點滯,建議可以happy share ⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎𖣶期間限定꒳ᵒ꒳三重熔岩芝士煙肉滑蛋盒子吐司 $88 吐司外脆內超鬆軟,芝士好澎湃,中間夾住滿滿嘅炒蛋,超滿足𖣶金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108沙律醬配埋餡料好美味,不過你殼蟹凍咗有啲腍。𖣶黑松露薯條 $58 炸得好香脆,最重點係黑松露沙律醬𖣶桂花拿鐵 $42 - 咖啡味唔算重,但係整體都幾好飲𖣶西柚百香果氣泡水 $42 - 打卡好靚,連個杯都有富士山,好特別12nn開門限時60分鐘,店員笑容可加,熱情幫忙,上菜非常快,所以都唔算太趕。食客都好considerate,知道多人等,大家食完都會盡快離開。近期西環都開咗分店,港島嘅朋友仔唔使專登入去大圍。

𖣶期間限定꒳ᵒ꒳三重熔岩芝士煙肉滑蛋盒子吐司 $88
吐司外脆內超鬆軟,芝士好澎湃,中間夾住滿滿嘅炒蛋,超滿足

𖣶金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108
沙律醬配埋餡料好美味,不過你殼蟹凍咗有啲腍。

𖣶黑松露薯條 $58
炸得好香脆,最重點係黑松露沙律醬

𖣶桂花拿鐵 $42 - 咖啡味唔算重,但係整體都幾好飲

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)
  • 三重熔岩芝士煙肉滑蛋盒子吐司
  • 桂花拿鐵
位於大圍站A出口附近一間木係小清新咖啡店—E FOR EGG,店舖設有少量室外座位,而室內有分上、下兩層,裝修風格主要以淺木色溫暖tone為主調,但係俾人一種溫馨感覺🪵 餐牌上有各款特色美食,非常推介三重熔峟芝士煙肉滑蛋盒子吐司,盒子外層以牛油煎得香脆,配上內層溶化咗嘅軟綿芝士係煙肉滑蛋之上,令整體味道更香口!另外,推介栗子蒙布朗窩夫,中間夾雜左口感煙靭忌廉大福、大大粒栗子最後先係窩夫,整體甜度岩岩好~
2025-02-20 0 views
IG 見到,睇落吸引,專登約媽咪嚟食 lunch。睇 menu 樣樣都想試,叫咗一個定食,一個小食,一個甜品 & 兩杯咖啡。樣樣都好味,好滿足。。可以再嚟。。👍🏼出餐唔慢,服務好。注意嘅係要早啲嚟,或預咗要等位。。
IG 見到,睇落吸引,專登約媽咪嚟食 lunch。
樣樣都好味,好滿足。。可以再嚟。。👍🏼
出餐唔慢,服務好。
注意嘅係要早啲嚟,或預咗要等位。。

鹹蛋黃薯條
炙燒帶子蟹肉三文魚籽丼
栗子蒙布朗窩夫
招牌奶蓋咖啡
桂花拿鐵
2025-02-20
$180 (Lunch)
鹹蛋黃薯條
炙燒帶子蟹肉三文魚籽丼