2025-02-08
呢間位於大圍嘅小清新日系cafe - E for egg,樓高兩層,上層仲有榻榻米座位,氣氛悠閒舒適,仲擺放咗幾隻mofusand公仔同咕𠱸可以打卡,好可愛呢🥰!🦀金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108軟殼蟹大大隻,炸到好香脆,吐司外脆內軟,加上滑蛋同三文魚籽,口感好豐富!💛黑松露雜菌拉絲芝士盒子吐司 $65炒蛋好嫩滑,加上黑松露、雜菌同芝士,更加香口惹味,而且份量都好足!🧡E For Egg鹹蛋黃薯條$68薯條炸得好香脆,每一條都沾滿鹹蛋黃粉,好啱做小食!🐥和風烤雞扒定食 $72烤雞扒烤得不錯,肉質嫩滑,醬汁都好好味,配菜仲有泡菜、蛋絲同沙律,我哋另外+$15糖心蛋,蛋味好香濃!🧇E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫 $88窩夫賣相好打卡,窩夫鋪上一層芝士奶蓋同可可粉,上面仲有一隻可愛嘅煎蛋造型裝飾,切開後內裏仲有兩粒麻糬雪糕,好軟糯,窩夫亦整得外脆內軟,幾好食呀!🧀春日限定-焙茶巴斯克芝士蛋糕$62蛋糕香濃滑順,焙茶味好香濃,甜而不膩!💚開心果特調(ICE)$56開心果味好香濃,杯邊沾滿開心果碎,入面仲加入豆腐,更添口感!🤎(熱)招牌奶蓋咖啡$45咖啡帶有少少酒香,面頭加上可可
樓高兩層,上層仲有榻榻米座位,氣氛悠閒舒適,
仲擺放咗幾隻mofusand公仔同咕𠱸可以打卡,
好可愛呢🥰!
🦀金沙軟殼蟹三文魚籽海鮮沙律盒子吐司 $108
軟殼蟹大大隻,炸到好香脆,吐司外脆內軟,
加上滑蛋同三文魚籽,口感好豐富!
💛黑松露雜菌拉絲芝士盒子吐司 $65
炒蛋好嫩滑,加上黑松露、雜菌同芝士,
更加香口惹味,而且份量都好足!
🧡E For Egg鹹蛋黃薯條$68
薯條炸得好香脆,每一條都沾滿鹹蛋黃粉,
好啱做小食!
🐥和風烤雞扒定食 $72
烤雞扒烤得不錯,肉質嫩滑,醬汁都好好味,
🧇E FOR EGG芝士奶蓋招牌窩夫 $88
🧀春日限定-焙茶巴斯克芝士蛋糕$62
蛋糕香濃滑順,焙茶味好香濃,甜而不膩!
💚開心果特調(ICE)$56
開心果味好香濃,杯邊沾滿開心果碎,
入面仲加入豆腐,更添口感!
🤎(熱)招牌奶蓋咖啡$45
咖啡帶有少少酒香,面頭加上可可粉同奶蓋,
加埋感覺有啲似Tiramisu味,咖啡都好香濃!
🌼桂花香梨茶(熱)$56
桂花加上香梨,清甜又滋潤!