2020-07-25 110 views
這間是其中一間我喜歡的茶飲店, 去了將軍澳吃午餐, 下午口渴時帶了朋友來這裏點飲品, 解解渴。飲品可以再加配料。很喜歡他們的茶飲杯的設計~金星菠蘿🍍- 是消暑的飲品! 菠蘿味很香很突出, 酸酸甜甜, 令人開胃。茶底方面, 我改了要四季春, 茶味清香, 我還加入了奇亞籽(chia seeds)裏面有鮮菠蘿粒, 很有口感呢!黑糖波霸碳燒奶茶 - 黑糖珍珠份量多, 性價比高。芝芝芒芒🥭 - 甜度剛好, 入口有香甜芒果味, 完全不是藥水的味道。

很喜歡他們的茶飲杯的設計~

黑糖波霸碳燒奶茶 - 黑糖珍珠份量多, 性價比高。

2020-07-25
TakeAway
$35 (Tea)
試哂全區咁多間,呢間性價比最高,亦相對少用化學調味料!個咸蛋奶蓋真係好好味,咸咸地甜甜地互相綜和,令杯野飲好多種味又好夾。仲有南非國寶茶,茶味香濃而且係無咖啡因嘅茶!要翻兜!
試哂全區咁多間,呢間性價比最高,亦相對少用化學調味料!

仲有南非國寶茶,茶味香濃而且係無咖啡因嘅茶!

要翻兜!
TakeAway
  • 咸蛋奶蓋
2020-07-24 120 views
見將軍澳好似冇咩珍珠奶茶店,上OpenRice見到有尼間,個名好特別,平時又未聽過就去試下手工芋泥烏龍鮮奶 🍼🥤$38(700mL)芋泥夠甜,芋泥比例同鮮奶🥛嘅比例啱啱好,總體甜度亦都調到啱啱好,鮮奶唔會太甜,所以溝埋落芋泥到就好完美,而且好少地方會俾咁多芋泥,所以大推🤪🤪黑糖波霸鮮奶 $35(700mL)黑糖味明顯,珍珠包裹住黑糖,唔會冇味,而且珍珠夠煙韌,珍珠份量啱啱好,唔會飲完啲奶之後剩返好多珍珠

手工芋泥烏龍鮮奶 🍼🥤$38(700mL)

黑糖波霸鮮奶 $35(700mL)

• 手工芋泥烏龍鮮奶
2020-07-23 1037 views
Hong Kong E.Tea👽 Worth to try & U know why💕..台式飲品店開到成行成市,你又會點揀❓行街經過見到一間新既ET 飲品店,外貌有可愛外星人樣👽,而最重要係有良知既飲品店‼️ 當然更值得我地支持,行過就一定要試試。.ll $37Roobos Tea w/ Chia Seeds又名博士茶,果香味,無咖啡因。有助眠、預防三高、強化免疫力既功效。孕婦都可以飲啊啊啊。而且揀左無糖,真係感覺好健康。.加海鹽芝士既奶蓋,好有咸香又好吃呢,注重健康既你,試試這個菜吧 香香。.ll $43Handmade Taro Paste 加波霸珍珠,真係好rich 好豐富。手工芋泥好香好好吃,而且暖乎乎,喝下真的增加幸福感💜。冬天飲一定更棒,飲完真係飽飽。而且仲係每日限量供應啊啊啊。..一間飲品店都咁有heart,每個杯都印有✨香港加油✨ 字句,真係不我不讚有心思,品質都唔錯。而且分店唔少,想飲下 你都記得去試下吧。..×××××ש將軍澳唐明街1號富康花園地下40號舖..

l[南非國寶茶 (加奇亞籽)]l $37
Roobos Tea w/ Chia Seeds

l[手工芋泥烏龍鮮奶]l $43
Handmade Taro Paste

×××[茶星人 -E.Tea]×××
©將軍澳唐明街1號富康花園地下40號舖
2020-07-22 68 views
將軍澳唔止Café少,連台式飲品都少之有少,所以最近發現富康開左【茶星人】真係勁開心!即刻買返兩杯送外賣食~《Darling薄荷青瓜梳打 $30》見到呢款做緊Promotion,一於試下佢~賣相勁靚,又紫又綠,入口即時有薄荷的清涼感,其後有淡淡的青瓜香氣,感覺清新舒暢,再有梳打的碳酸刺激感,飲完有種爽涼、解暑的痛快感。《芝芝桃桃 $33》店員推介芝芝芒芒,自己心思思想試芝芝桃桃,本來以爲係水蜜桃,原來佢地係用黃桃,平時比較少飲到,幾有新鮮感。黃桃肉質實淨d,多汁爽甜,無酸味,芝士奶蓋口感香滑濃稠,味道鹹甜適中,加埋最底的沙冰,配搭一流。

《Darling薄荷青瓜梳打 $30》

《芝芝桃桃 $33》
  • Darling薄荷青瓜梳打
2020-07-21 87 views
✨中女獨食難肥日誌 ✨茶星人 Etea 中女食將軍澳附近新開了這間有良知的台式飲品店💕不過新開又在屋苑富康花園內,大家未必留意到,特意到訪做白老鼠試一試!這天天氣極熱,外賣一杯凍飲,爽!當然了,疫情下不要冒險在街上除下口罩,可以外賣回家慢慢品嚐,店外這個倒影有好可愛外星人😂也好喜歡「香港加油」的外賣杯❤️..芝芝芒芒 $35第一次來到,問店員有什麼推介,她說水果茶都好受歡迎,而我選了芝芝芒芒🥰上層的芝士奶蓋又香又滑!還有可以吸到的真芒果肉!連著碎冰一起喝,超爽!戒了heytea後找到ETea,太好了!
✨中女獨食難肥日誌 ✨
茶星人 Etea 中女食將軍澳
附近新開了這間有良知的台式飲品店💕
這天天氣極熱,外賣一杯凍飲,爽!
芝芝芒芒 $35
2020-07-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$35 (Tea)
  • 芝芝芒芒
最近天氣熱到呢,一行就出哂汗。疫情下雖然最好留在家,不過難免都要番工同買野食,行到個人熱辣辣,真係食野都無胃口,所以我都幾鍾意兜過富康呢間茶星人,貪佢有梳打系列,又有珍奶~Darling 薄荷梅子梳打 (少冰少甜) $30又凍又冰又有氣,少少咸少少酸,佢仲加左幾片青檸,特別透心凉。梅子如果咸啲仲正~ 特別要講一講,佢地有一部碳酸機,即叫即打,非常夠氣~黑糖波覇碳燒奶茶 (少冰少甜)$35碳燒味濃,茶香十足,佢既茶底做得好過其他舖頭好多!!珍珠味道剛剛好,唔會太甜,煙煙靭靭,不自覺食左好多粒。茶星人既飲品甜道適中,所以如果叫少甜的話就好似一般舖頭既五分甜架喇(個人感覺)~
最近天氣熱到呢,一行就出哂汗。

Darling 薄荷梅子梳打 (少冰少甜) $30
梅子如果咸啲仲正~
特別要講一講,佢地有一部碳酸機,即叫即打,非常夠氣~

黑糖波覇碳燒奶茶 (少冰少甜)$35
碳燒味濃,茶香十足,佢既茶底做得好過其他舖頭好多!!
珍珠味道剛剛好,唔會太甜,煙煙靭靭,不自覺食左好多粒。

2020-07-18 95 views
能夠逆市開分店既都係得黃店先做到😂樓下終於有間芝士奶蓋茶飲店啦🥰.宇治抹茶加海鹽芝士 (大) 微糖 $32呢間有得揀大/細size,啱晒想飲少少想過下口癮既人😍好濃宇治抹茶味,有加少少牛奶但奶味唔重。海鹽芝士好濃好軟滑,係做得好出色既芝士奶蓋👍🏻.芝芝桃桃 (升級) 半糖 $38升級版原來係加$50果肉,梗係加啦😍多啲果肉實在啲🤣沙冰同桃肉混和得好好,甜度幾天然,同芝士奶蓋一齊飲鹹甜既混合好夾🤪
宇治抹茶加海鹽芝士 (大) 微糖 $32
芝芝桃桃 (升級) 半糖 $38
2020-06-30 192 views
天氣酷熱,出親街都身水身汗,不時都要搵冰涼的飲品解暑,所以在炎熱的夏天一杯冰涼的飲品是不可缺少的,其實周街都有台式飲品,但好飲啲不是太多,今日見將軍澳開了間茶星人,於是就走去買來飲下先。芝芝桃桃(標準杯裝)- 濃厚的芝士味加上香甜的桃味,好飲
芝芝桃桃(標準杯裝)- 濃厚的芝士味加上香甜的桃味,好飲

2020-06-30
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
2020-06-28 121 views
手工芋泥烏龍奶茶🥤第一次幫襯味道ok, 芋泥都唔錯不過芋泥沉晒底攪唔郁,結果我要打開個蓋好似鑿冰咁鑿左好耐x_x買果時唔記得要少冰少甜,亦都無同我確認,結果甜度係ok但太多冰了下次試下其他野飲😆======================
手工芋泥烏龍奶茶🥤
手工芋泥烏龍奶茶

第一次幫襯
味道ok, 芋泥都唔錯

下次試下其他野飲😆

======================
2020-06-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$33 (Tea)