2021-01-25 625 views
朋友介紹市廣場新開這間茶星人好飲又抵飲就一於嚟試下全部都好大,店員都幾有耐性!點咗黑糖珍珠鮮奶700毫升35蚊飲得出用上全鮮奶奶味好濃,不過就飲不到其他味道😅😅珍珠都夠q彈,但亦都有乜到黑糖香😅😅size就真係夠曬大喇700毫升,一個人飲曬都飽lu茶飲嚟講未算出色
朋友介紹市廣場新開這間茶星人好飲又抵飲就一於嚟試下

全部都好大,店員都幾有耐性!

點咗黑糖珍珠鮮奶700毫升35蚊
飲得出用上全鮮奶奶味好濃,不過就飲不到其他味道😅😅
珍珠都夠q彈,但亦都有乜到黑糖香😅😅

size就真係夠曬大喇700毫升,一個人飲曬都飽lu

茶飲嚟講未算出色
2021-01-25
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$35 (Lunch)
天時暑熱去飲下茶飲真係好舒暢😋唔止解渴咁簡單,仲好好味,好似食緊甜品咁🤤大大杯淨係飲杯野都飽到我😂好滿足😁為食餐單: 芝芝桃桃🧀 $38(升級)標準裝既芝芝桃桃係$33,不過我想飲豪d,就叫左個升級版😏升級版係特別加左好多鮮桃果肉係杯飲品度🍑一邊飲甜甜香香芝芝桃桃一邊啜啖啖又甜又爽既桃果肉,好正😋仲加左好厚既芝士係上面🧀我就仲意飲下下面香甜桃汁,再將飲筒移上少少飲香濃既芝士層,真係超級仲意芝士個層creamy泡泡,仲意芝士奶蓋既就一定超級仲意依個茶飲🤤奇亞籽火龍果🍉 $33新鮮火龍果汁配上奇亞籽,飲一啖好fresh又帶有少少茶味既火龍果汁,好舒服relax🙂再咬下火龍果汁入面既小籽,好有咬感🥰

為食餐單:
芝芝桃桃🧀 $38(升級)

奇亞籽火龍果🍉 $33

2020-08-25
  • 芝芝桃桃
2020-08-20 277 views
呢日入左屯門探朋友,佢極力推薦呢間茶星人,新鮮水果配茶飲夠哂清新,行過見到好多街坊支持。餐單分類夠清晰,主打水果系列,亦設純茶系列,另特設梳打/黑糖珍珠/鮮奶朱古力等特調系列,好多選擇,總有一款岩~芝芝桃桃賣相吸晴,見到大量桃肉。面層有咸香味十足既芝士厚奶蓋,揀選升級版桃肉會再多D,正!新鮮又甜美既桃肉,每啖都充滿桃香味,粒粒果肉夠哂清新。健康消暑透心涼,值得一試!手工芋泥烏龍鮮奶香滑綿密既手工芋泥好足料,烏龍茶茶韻香濃回甘,鮮奶口感滑順,口感層次豐富,甜而不膩,推薦芋泥必試!
呢日入左屯門探朋友,
佢極力推薦呢間茶星人,
新鮮水果配茶飲夠哂清新,
行過見到好多街坊支持。

餐單分類夠清晰,
主打水果系列,亦設純茶系列,
另特設梳打/黑糖珍珠/鮮奶朱古力等特調系列,
好多選擇,總有一款岩~

芝芝桃桃
賣相吸晴,見到大量桃肉。
面層有咸香味十足既芝士厚奶蓋,
揀選升級版桃肉會再多D,正!
新鮮又甜美既桃肉,
每啖都充滿桃香味,
粒粒果肉夠哂清新。
健康消暑透心涼,值得一試!

手工芋泥烏龍鮮奶
香滑綿密既手工芋泥好足料,
烏龍茶茶韻香濃回甘,
鮮奶口感滑順,口感層次豐富,
甜而不膩,推薦芋泥必試!

2020-08-15
Type of Meal
Tea
2020-08-19 245 views
係屯門分店既茶星人😍#黃店經濟圈 係好好飲既手調店💛杯身仲印有「香港」字眼!餐牌選擇好多👍🏻裝飾方面 好有特色! 好有星空feel🌃仲有好多ET外星人🪐💫☄️⭐️招牌-水果大爆炸 $33材料非常豐富😍 推薦✅有齊橙、火龍果、蘋果、菠蘿、紅柚、青檸、奇亞籽👏🏻第一啖飲落去,個茶底又香又濃😙之後就慢慢飲到好豐富既新鮮水果味😚草莓雙朱脆皮 $33好重既鮮奶+朱古力味🤤再加上淡淡既草莓味,飲落偏甜少少🤪而且仲可以咬到好多朱古力脆皮🌟飲完之後,簡直係重回小朋友既味道
係屯門分店既茶星人😍
裝飾方面 好有特色! 好有星空feel🌃
仲有好多ET外星人🪐💫☄️⭐️

招牌-水果大爆炸 $33
材料非常豐富😍 推薦✅
有齊橙、火龍果、蘋果、菠蘿、紅柚、青檸、奇亞籽👏🏻
第一啖飲落去,個茶底又香又濃😙
之後就慢慢飲到好豐富既新鮮水果味😚

草莓雙朱脆皮 $33
好重既鮮奶+朱古力味🤤
再加上淡淡既草莓味,飲落偏甜少少🤪
而且仲可以咬到好多朱古力脆皮🌟
飲完之後,簡直係重回小朋友既味道
2020-08-19 180 views
話說嗰日同媽媽出完九龍就陪佢去屯門探舊街坊知道嗰度附近有間黃店 於是我就拉佢去試吓買兩杯嘢飲返屋企慢慢嘆我揀咗黑糖波霸宇治抹茶媽媽揀咗手工芋泥烏龍鮮奶店員妹妹好好禮貌一個人打全場落完單就入去整嘢飲😆全能職工👍🏾等咗5至6分鐘左右就有得拎了拎到手即刻望吓個杯有冇香港加油字點知無🤣可能之前呢款杯太受歡迎了帶埋飲品同媽媽回家去因為返屋企都要搭一程車所以兩杯飲品我都叫咗走冰半糖以免影響品質先講吓杯黑糖波霸宇治抹茶一飲落就非常香!個抹茶粉應該係靚嘢至於啲珍珠都幾彈牙唔會煮得過腍甜度我就覺得啱啱好媽媽試咗一啖就話可以甜多少少然後係個芋泥烏龍鮮奶想講超級重奶香!應該又係用靚奶先會有呢個效果啲芋頭有泥亦有一嚿嚿芋頭令個口感更豐富媽媽話啲芋頭好甜佢鐘意呢杯多過宇治抹茶🤣我就覺得兩杯都好好飲!偶爾放縱吓飲杯手工飲品是必須的🙈
話說嗰日同媽媽出完九龍

因為返屋企都要搭一程車
所以兩杯飲品我都叫咗走冰半糖
以免影響品質
先講吓杯黑糖波霸宇治抹茶
一飲落就非常香!
個抹茶粉應該係靚嘢
至於啲珍珠都幾彈牙
唔會煮得過腍
甜度我就覺得啱啱好
媽媽試咗一啖就話可以甜多少少

然後係個芋泥烏龍鮮奶
想講超級重奶香!
應該又係用靚奶先會有呢個效果
啲芋頭有泥亦有一嚿嚿芋頭
令個口感更豐富
媽媽話啲芋頭好甜
佢鐘意呢杯多過宇治抹茶🤣
我就覺得兩杯都好好飲!
偶爾放縱吓飲杯手工飲品是必須的🙈

2020-08-19 83 views
最近E.tea在ig好紅朋友亦都談論想試令我都留意起來見到外星人 令我覺得很有親切感來自外星的茶飲 到底又是什麼味道呢?手工芋泥烏龍鮮奶無論在何種食物或飲料中的手工芋泥都吸引著我果然沒令我失望軟糯細緻的芋泥 滿有芋香配搭著香滑濃郁的鮮奶超滿足的味道選了少冰少甜 依然不減風味水果大爆炸由菠蘿、橙、青檸、檸檬等新鮮生果香甜豐富的天然水果味中滲出淡淡茶香微酸微甜微澀 口味清新開胃特別適合夏天飲 清涼解喝飲到底仲可以食埋生果懶人恩物
最近E.tea在ig好紅
朋友亦都談論想試
令我都留意起來
見到外星人 令我覺得很有親切感
來自外星的茶飲 到底又是什麼味道呢?

手工芋泥烏龍鮮奶
配搭著香滑濃郁的鮮奶
超滿足的味道
選了少冰少甜 依然不減風味

水果大爆炸
由菠蘿、橙、青檸、檸檬等新鮮生果
香甜豐富的天然水果味中滲出淡淡茶香
微酸微甜微澀 口味清新開胃
特別適合夏天飲 清涼解喝
飲到底仲可以食埋生果
懶人恩物
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
  • 手工芋泥烏龍鮮奶
  • 水果大爆炸
今日打3號風球 天文台話夜啲會改8號風球所以同男朋友嗱嗱聲去附近買杯奶茶然後返屋企Netflix and chill平時係鍾意飲黑糖珍珠奶茶或者奶蓋珍珠奶茶... 但呢排真係好放肆咁食嘢 所以都要節食一下 一向我都好鍾意咖啡同茶 喺澳洲生活過幾年日日咖啡是常識吧 但係都係好掛住香港嘅台式奶茶店 但係今日決定轉口味 試一試呢個 碳燒奶茶 同埋 碳焙烏龍茶平時飲珍珠奶茶我都會叫無糖 但今次就叫微糖碳燒奶茶❤️ 唔會好甜 同埋我好鍾意飲落去有茶嗰種甘香嘅味道 下次我會試吓加埋奶蓋😋😋😋碳焙烏龍茶❤️男朋友就唔係好鍾意飲 但對於我呢個唔係太好甜野嘅人來講 我鍾意嗰種茶帶種甘味錦❤️❤️❤️ 唔會好瀉 但係我建議飲開甜野嘅人就叫返多啲糖分👍🏻

平時飲珍珠奶茶我都會叫無糖 但今次就叫微糖

碳焙烏龍茶❤️
2020-08-18 44 views
夏日炎炎 天氣熱辣辣🌞🌞🔥飲杯台式飲品真係好爽☃️茶星人主打以新鮮生果做材料🍎🍐🍊又健康又好味🧚🏻‍♀️而且係良心店黎嫁 支持💛🐽 芝芝桃桃🍑 ($33) 升級+$5加$5可以升級 會有增量果肉🍑🍑🍑杯既底層真係超多果肉啊🤤🤤奶蓋好濃厚 又滑🤪芝士味亦都好突出🧀配埋中層桃味沙冰❄️透心涼 yummy🥳🥳🐽 黑糖波霸厚芝奶🍼 ($38)甜度啱啱好🥰🥰有黑糖香味得黎唔會太甜😙奶味夠香滑🥛珍珠好煙韌 口感好好😼份量都唔錯✌🏻 同埋茶星人有其他分店嫁📣支持支持💛💛
夏日炎炎 天氣熱辣辣🌞🌞🔥

奶蓋好濃厚 又滑🤪
芝士味亦都好突出🧀
配埋中層桃味沙冰❄️
透心涼 yummy🥳🥳

🐽 黑糖波霸厚芝奶🍼 ($38)
甜度啱啱好🥰🥰
有黑糖香味得黎唔會太甜😙
奶味夠香滑🥛
珍珠好煙韌 口感好好😼
份量都唔錯✌🏻

同埋茶星人有其他分店嫁📣
支持支持💛💛
2020-08-17 66 views
茶星人終於開到入嚟屯門,作為屯門友緊係要試試晏就買兩杯野飲返屋企撐枱腳,兩杯都係叫咗芝芝雪沙系列❄️🌠芝芝芒芒 $35🌠涼快的冰沙混合香甜芒果肉🥭,非常暢快,係夏日炎炎嘅夏天來一杯實在太過爽!芝士鋪滿在上層,飲之前攪拌可以令芝士滲入沙冰之中,非常「芝」味👍🏻👍🏻味道不錯🎆芝芝火火 $35🎆同樣係芝芝雪沙系列,呢杯魔幻紫紅色的雪沙味道較芒芒較清新,本身紅肉火龍果都帶一種較開胃的感覺,個人比較鍾意呢杯多過芒芒,因為味道飲落多咗一份清新層次,出色的是兩者飲完都非常爽快👍🏻👍🏻總括而言,茶星人嘅芝芝雪沙系列都幾好飲,果種碎得嚟又有咬口嘅質感都算唔錯 ,下次可以再試其他系列😋
茶星人終於開到入嚟屯門,作為屯門友緊係要試試

晏就買兩杯野飲返屋企撐枱腳,兩杯都係叫咗芝芝雪沙系列❄️

🌠芝芝芒芒 $35🌠

🎆芝芝火火 $35🎆

芝芝系列
雖然戴住口罩😷,但係天氣咁熱都要買杯野飲解下暑先得😋呢間店用料新鮮,雪櫃內放咗好多新鮮水果,有芒果、火龍果、蘋果、西柚等等⋯⋯📍金星菠蘿🍍🍹($30)這杯金星菠蘿飲品,清爽微甜,冰鎮清涼。茶香和菠蘿互相輝影👍🏻🥰,配合菠蘿果肉,口感十足,好飲好吃😋!📍手工芋泥烏龍鮮奶🥛🍼($38/大)芋泥超多👍🏻,好足料,鮮奶濃厚,啖啖都有好多芋泥,夾雜着芋頭塊,口感豐富🥰,啖啖滿足!芋頭控不要錯過😋🌈👍🏻!

雖然戴住口罩😷,但係天氣咁熱都要買杯野飲解下暑先得😋

📍金星菠蘿🍍🍹($30)

📍手工芋泥烏龍鮮奶🥛🍼($38/大)
2020-08-14 32 views
天氣咁熱啱晒飲凍野去到搵朋友冇嘢飲真係唔掂越嚟越開得多呢間一於去試吓叫咗個我好鍾意嘅嘢飲芝芝桃桃佢好香芝士味而且啲桃味幾正唔會太甜 有桃味又有烏龍茶味兩樣都係我既至愛而且佢係沙冰所以啱晒呢啲天氣飲另外叫咗個紅柚乳酸梳打紅油味反而唔係話好突出我本身仲擔心紅柚味會冚過左乳酸味佢反而乳酸味幾香 佢有啲似益力多嘅味道個乳酸一定要攪勻先飲個服務員態度好好👍佢會提醒我攪勻先飲飲品絕對唔俾現時出名果幾間差而且服務態度咁好一定要成日幫襯
天氣咁熱啱晒飲凍野

佢會提醒我攪勻先飲
飲品絕對唔俾現時出名果幾間差
而且服務態度咁好一定要成日幫襯
2020-08-09 51 views
係有優惠既時候買過黎試,味道認真麻麻芝士奶蓋入面有啲一細少塊既膠....唔知係咪片裝芝士既膠杯朱古力脆脆其實就係朱古力奶,但係入啲有啲水果唔似水果,啫喱唔似啫喱既野唔會再買黎飲😢
係有優惠既時候買過黎試,味道認真麻麻

芝士奶蓋入面有啲一細少塊既膠....唔知係咪片裝芝士既膠

唔會再買黎飲😢
TakeAway
天氣又熱又焗,飲返杯野涼下個人。係 @e.tea.hk 到買左杯芝士奶蓋碳燒奶茶加珍珠。每一啖都有淡淡既芝士味,配合埋Q彈既珍珠,飲完一杯真係唔係好夠喉。可惜呢排要減肥,如果唔係實叫多一杯。#茶星人 #珍珠奶茶 #香港#加油
天氣又熱又焗,飲返杯野涼下個人。
係 @e.tea.hk 到買左杯芝士奶蓋碳燒奶茶加珍珠。
#茶星人
#珍珠奶茶
#香港
#加油
2020-07-26 82 views
常常聽到這店的名字原來屯門也有分店這天到屯門 順道來試試.想要清新一點 所以選了水果茶類沒有要奶/芝士.1) 奇亞籽火龍果 (微糖少冰)用料非常豐富每一口都飲到奇亞籽和火龍果肉 好滿足味道清新 甜度很適中.2) 蜂蜜紅柚四季春 (微糖少冰)可能是因為有蜂蜜 這個味度比火龍果那杯甜紅柚的味道帶點酸 不苦整杯酸酸甜甜的 很易入口下次可以試一下走糖😬.雖然只是屋苑內的小店在等待飲品期間 也不斷有客人來購買也是有原因的因為質素真的很不錯呢見有不少人點了大爆炸不知實際是什麼呢下次試試😋
常常聽到這店的名字
原來屯門也有分店
這天到屯門 順道來試試
想要清新一點 所以選了水果茶類
沒有要奶/芝士
1) 奇亞籽火龍果 (微糖少冰)
用料非常豐富
每一口都飲到奇亞籽和火龍果肉 好滿足
味道清新 甜度很適中

2) 蜂蜜紅柚四季春 (微糖少冰)
可能是因為有蜂蜜 這個味度比火龍果那杯甜

見有不少人點了大爆炸
不知實際是什麼呢
下次試試😋
2020-07-20 588 views
環境:👍👍👍👍服務:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:😍😍😍😍😍影相:📸📸📸📸📸Encore:90%➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖係咁炎熱嘅夏天吾飲番杯冰飲,真係辛苦到喊😂屋企附近開左間「茶星人」主打以新鮮生果撞上台式飲品既健康又可以歎到台式飲品,一舉兩得🙆‍♀️.🔸芝芝火火 $30選用新鮮紅心火龍果肉所製成火龍果對於女仔黎講,真係好有益😍含豐富維生素C同水溶性纖維,養顏美容植物性白蛋白高,有助排毒減肥而紫紅色嘅沙冰,賣相更係非常吸引💕集健康同消暑於一身,真係好正呀🥰而奶蓋亦係呢一杯嘅主角以忌廉芝士,鮮奶等製成芝士奶蓋綿厚順滑濃稠度夠高,但吾會太杰飲落芝士味好突出配上冰涼嘅紅肉火龍果沙冰,好味又透心涼🥳.🔸菠蘿乳酸蘇打 $30菠蘿蘇打加入左蝶豆花茶顏色由黃至藍嘅轉變,好夢幻🥰裡面更加入左鮮菠蘿碎,令口感更有豐富!味道清新,酸酸甜甜好開胃😋
環境:👍👍👍👍
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:😍😍😍😍😍
影相:📸📸📸📸📸
Encore:90%
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
係咁炎熱嘅夏天
吾飲番杯冰飲,真係辛苦到喊😂
屋企附近開左間「茶星人」
主打以新鮮生果撞上台式飲品
既健康又可以歎到台式飲品,一舉兩得🙆‍♀️

🔸芝芝火火 $30
選用新鮮紅心火龍果肉所製成
火龍果對於女仔黎講,真係好有益😍
含豐富維生素C同水溶性纖維,養顏美容
植物性白蛋白高,有助排毒減肥
而紫紅色嘅沙冰,賣相更係非常吸引💕
集健康同消暑於一身,真係好正呀🥰
而奶蓋亦係呢一杯嘅主角
以忌廉芝士,鮮奶等製成
芝士奶蓋綿厚順滑
濃稠度夠高,但吾會太杰
飲落芝士味好突出
配上冰涼嘅紅肉火龍果沙冰,好味又透心涼🥳

🔸菠蘿乳酸蘇打 $30
菠蘿蘇打加入左蝶豆花茶
顏色由黃至藍嘅轉變,好夢幻🥰
裡面更加入左鮮菠蘿碎,令口感更有豐富!
味道清新,酸酸甜甜好開胃😋

2020-07-17
$30 (Dinner)