Restaurant: Enchanté
Terms & Details:
平時見人地喺外國既洞穴餐廳打卡好靚,原來近近地尖沙咀都有😍 𝙴𝚗𝚌𝚑𝚊𝚗𝚝𝚎室內裝修好靚,設有半開放式窗口位,充滿異國風情.ᐟ 餐廳絕對唔只打卡咁簡單,食物出品超有心思,聖誕餐牌每道菜都好高質,由食材﹑烹調方法﹑調味﹑擺盤都好認真,真心有驚喜🌟餐廳特別設計左聖誕餐單﹑雞尾酒﹑甜點等,超有節日氣氛☃️ 每道菜式都可以散叫,自由發揮夠哂𝚏𝚕𝚎𝚡𝚒𝚋𝚕𝚎.ᐟ 凡惠顧聖誕菜單仲會送一杯𝚠𝚎𝚕𝚌𝚘𝚖𝚎 𝚍𝚛𝚒𝚗𝚔添🍹 無酒精飲品由羅漢果汁﹑芝士海鹽奶蓋﹑玫瑰調配而成,味道甜鹹得宜,有特色又好飲.ᐟ ❝𝑺𝒐𝒖𝒕𝒉 𝑨𝒇𝒓𝒊𝒄𝒂𝒏 𝑳𝒊𝒗𝒆 𝑺𝒂𝒍𝒅𝒂𝒏𝒉𝒂 𝑩𝒂𝒚 𝑶𝒚𝒔𝒕𝒆𝒓 𝑵𝟏 $𝟗𝟓 ❞𝙽𝟷生蠔來自南非薩爾達尼亞灣🦪 蠔肉新鮮肥美,入口清甜,伴以赤霞珠魚子醬﹑柚子醋奶油增加風味😋❝ 𝑪𝒉𝒓𝒊𝒔𝒕𝒎𝒂𝒔 𝑪𝒐𝒍𝒅 𝑷𝒍𝒂𝒕𝒕𝒆𝒓 $𝟐𝟕𝟖 ❞聖誕冷盤有芝士﹑火腿各兩款﹑沙律菜,非常豐富😍 最特別係硬芝士可以放喺烤板上,溶成流心狀態後可以配上多士一齊食,好似食緊瑞士火鍋咁🫕 好有特色✨ 而風乾火腿分別有18同24個月,風乾時間越耐味道越鹹香,非常滋味🤤❝ 𝑫𝒆𝒆𝒑 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑾𝒂𝒈𝒚𝒖 𝑹𝒂

❝ 𝑫𝒆𝒆𝒑 𝑭𝒓𝒊𝒆𝒅 𝑾𝒂𝒈𝒚𝒖 𝑹𝒂𝒗𝒊𝒐𝒍𝒊 $𝟏𝟕𝟖 ❞
以西式意大利做法呈現和牛餃子,更整成聖誕樹同𝚓𝚒𝚗𝚐𝚕𝚎 𝚋𝚎𝚕𝚕造型🔔 超有心思😍 餃子外層炸得香脆可口,內裡饟滿和牛﹑蝦膏,味道濃郁,搭配芝士醬﹑虎蝦油﹑香蔥油,味道會無咁膩口,呢個醬汁有驚喜✨

❝ 𝑭𝒆𝒂𝒔𝒕 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝑺𝒆𝒗𝒆𝒏 𝑭𝒊𝒔𝒉𝒆𝒔 $𝟓𝟓𝟖 ❞
超級豐富既七魚宴🎣 係意大利南部既平安夜習俗🇮🇹 由至少七種唔同海鮮組成既聖誕大餐 有海膽﹑鮑魚﹑扇貝﹑蝦﹑翡翠螺﹑鱈魚﹑海藻,足足以三道菜送上.ᐟ 整體融合西日料理做法,由食材至烹飪方法都令人驚豔🌟 海膽搭配日式鰹魚高湯,配上兩種唔同海藻,清甜香醇;鮑魚﹑翡翠螺以日式醬油醃製,慢煮過後肉質軟腍,伴以清酒啫喱別具特色;西班牙野生白蝦清甜可口,慢煮鱈魚肉質嫩滑,炸扇貝富有層次感,每款海鮮做法都好有心思👍🏻

❝ 𝑺𝒍𝒐𝒘 𝑪𝒐𝒐𝒌𝒆𝒅 𝑻𝒖𝒓𝒌𝒆𝒚 𝑹𝒐𝒖𝒍𝒂𝒅𝒆 $𝟑𝟖𝟖 ❞
聖誕節唔少得火雞🐓.ᐟ 用上雞腿部位整成火雞卷,更起好骨頭,以牛肝菌﹑菠菜﹑巴馬火腿代替骨頭部位,充滿巧思💫 火雞本身帶有鹹香味道,肉質鬆軟,伴以特製既香甜栗子醬﹑檸檬汁,成個搭配都好夾👍🏻

❝ 𝑷𝒊𝒔𝒕𝒂𝒄𝒉𝒊𝒐 𝑷𝒂𝒓𝒊𝒔 𝑩𝒓𝒆𝒔𝒕 $𝟐𝟎𝟖 ❞
最有儀式感既聖誕甜品登場.ᐟ.ᐟ 廚師親自砌呢個水晶球🔮 底下仲有旋轉音樂盒🎶 超級可愛又有聖誕氣氛🎅🏻 巴黎布蕾係開心果味,味道超濃郁,入口輕盈,搭配紅莓﹑白朱古力脆片,一切都好完美,超好食😍

❝ 𝑪𝒓𝒆𝒆𝒑𝒚 𝑪𝒓𝒆𝒂𝒎𝒔𝒊𝒄𝒍𝒆 $𝟏𝟐𝟖 ❞
❝ 𝑫𝒂𝒓𝒌 𝑺𝒑𝒊𝒓𝒊𝒕𝒔 𝑺𝒖𝒏𝒅𝒂𝒆 $𝟏𝟐𝟖 ❞
餐廳仲有期間限定既聖誕雞尾酒,推介必試🦌 鹿仔果杯酒味較重,用左𝚠𝚑𝚒𝚜𝚔𝚎𝚢同𝚌𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎調配而成;聖誕樹果杯顏色好夢幻,原來係波子汽水加𝚟𝚘𝚍𝚔𝚊,味道較易入口😋
5 day(s) ago 0 views
最近同友人嚟到尖沙咀既 Enchanté 餐廳食飯,餐廳既裝潢以神秘既洞穴為主題,配上現代設計既風格,另外有開放式酒吧令客人可以飲酒。最近因應聖誕亦有特別裝飾。今次就適逢聖誕就快到所以食左聖誕既特別菜式,首先有南非薩爾達尼亞灣生蠔N1 ($95),一隻伴以赤霞珠魚子醬,另一隻就伴以柚子醋奶油,食落新鮮。兩款開胃菜分別有炸和牛餃子 ($178) 同埋聖誕冷盤 ($278),炸和牛餃子配上芝士醬、虎蝦油同蔥油,都夠脆身。而聖誕冷盤就有2種芝士、2種火腿、特色配菜同埋芝士烤板,將其中一款芝士放喺烤板上面,熱溶之後可以連埋多士一齊食,而兩款火腿分別有巴馬火腿同西班牙伊比利亞風乾火腿,當中西班牙伊比利亞風乾火腿食落帶鹹香,油香亦豐富。主菜有兩款,火雞卷 ($388) 經慢煮,釀左牛肝菌喺肉內,肉質都算鬆軟,伴以栗子醬。至於另一款主菜既七魚宴 ($558) 有海膽、鮑魚、扇貝、蝦、翡翠螺、鱈魚同海藻等,有多款海鮮可以一次過品嚐。冷食既鮑魚彈牙,鱈魚肉質都算鬆軟。甜品既Pistachio Paris-Brest 以水晶球方式呈現,連埋聖誕裝飾同音樂盒旋轉出場,帶有聖誕氣氛。兩款特製既雞尾酒分別有粉藍
兩款特製既雞尾酒分別有粉藍色既𝐂𝐫𝐞𝐞𝐩𝐲 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐬𝐢𝐜𝐥𝐞同埋 𝐃𝐚𝐫𝐤 𝐒𝐩𝐢𝐫𝐢𝐭𝐬 𝐒𝐮𝐧𝐝𝐚𝐞,當中既𝐃𝐚𝐫𝐤 𝐒𝐩𝐢𝐫𝐢𝐭𝐬 𝐒𝐮𝐧𝐝𝐚𝐞 結合蘇格蘭威士忌、咖啡利口酒、榛子利口酒同雲呢拿雪糕。
最後同朋友都喺呢度打左卡,哈哈。
2024-12-14 0 views
Enchante 位於尖沙咀,第一次嚟呢間餐廳。入到去已經覺得環境幾靚,好有洞穴feel. 餐廳有一個樓梯級打卡位,佢將個樓梯佈置咗,以藍色同白色為主。可以俾人坐喺度影相。今次我同班朋友晚飯時間去。⭐️香烤全隻三黃雞$485呢個係要之前預訂。每日限量供應。雞肉皮脆肉嫩,好滑好入味。⭐️蒜香白酒煮蜆好creamy, 個汁好好味。⭐️Oyster🦪 嗰晚餐廳職員介紹生蠔有優惠,一打送六隻。生蠔好新鮮,我哋試咗三款唔同嘅生蠔。有兩款我哋係覺得比較好味,不過另一款就比較偏鹹同埋細隻。嗰晚我哋另外都叫咗其他嘅食物,例如意粉、肉類等。食物總括來講中規中矩,唔可以話係特別好味。主要係餐廳打卡為主。呢個價錢,我覺得可以有更好嘅選擇。
今次我同班朋友晚飯時間去。
⭐️香烤全隻三黃雞$485
呢個係要之前預訂。每日限量供應。雞肉皮脆肉嫩,好滑好入味。

⭐️蒜香白酒煮蜆
好creamy, 個汁好好味。

⭐️Oyster🦪
嗰晚餐廳職員介紹生蠔有優惠,一打送六隻。
Type of Meal
Dinner
👨🏻‍🍳Enchanté (尖沙咀)📍尖沙咀金巴利道40號MW Plaza地舖 「不只打卡,服務、食物一樣高質❤️」 之前睇其他朋友story po左呢間,就bk左黎同朋友慶生❤️online booking 留左生日remarks😝 門口遠看已經好chill既感覺,一入門就見到靚靚打卡樓梯,環境寬敞舒適,牆身彷如置身冰雪極地。員工們都超nice!!超親切!!每道菜式上個陣都會輕輕介紹🤤 🌹👍🏻🍸Beauty Psycho $128打卡必備!!飲落淡淡士多啤梨汁,好清新。 👍🏻🍸Rose Royal $128必點!!微甜易入口 👍🏻🍽️Dry Aged Salmon Tartare $158熟成三文魚他他wasabi爆珠,吾會好嗆鼻,淡淡配上三文魚他他一流!! 👍🏻🍽️USA Angus Ribeye Steak with Red Wine Jus (10oz) $395美國肉眼扒配紅酒汁 (medium rare)+$50 side dish : Homemade Sweet Potato Fries 地瓜薯條 Ribeye熟度剛好,調味剛好,上面灑有小小鹽粒,不過無鹽粒都好夠味👍🏻煎到外層
👨🏻‍🍳Enchanté (尖沙咀)
📍尖沙咀金巴利道40號MW Plaza地舖

「不只打卡,服務、食物一樣高質❤️」

之前睇其他朋友story po左呢間,
就bk左黎同朋友慶生❤️
online booking 留左生日remarks😝

門口遠看已經好chill既感覺,
一入門就見到靚靚打卡樓梯,
環境寬敞舒適,牆身彷如置身冰雪極地。
員工們都超nice!!超親切!!
每道菜式上個陣都會輕輕介紹🤤

🌹👍🏻🍸Beauty Psycho $128
打卡必備!!
飲落淡淡士多啤梨汁,好清新。

👍🏻🍸Rose Royal $128
必點!!
微甜易入口

熟成三文魚他他
wasabi爆珠,吾會好嗆鼻,淡淡配上三文魚他他一流!!
Dry Aged Salmon Tartare

美國肉眼扒配紅酒汁 (medium rare)
Homemade Sweet Potato Fries

Ribeye熟度剛好,調味剛好,
上面灑有小小鹽粒,不過無鹽粒都好夠味👍🏻
煎到外層微脆,肉質煙韌香口。
配有既沙律用上黑醋,酸甜開胃又健康👍🏻

地瓜薯條系食過最好食!!
超長超粗份量多!!
而且外邊微脆,入面保持左地瓜原有口感、味道!!少有!!
平時地瓜薯條都系有其味而無其口感🤤
Porcini Mushrooms Risotto

👍🏻🍽️Porcini Mushrooms Risotto $198
牛肝菌意大利飯
菌類有調味醃製,好惹味!!
Tiramisu

👍🏻🍽️Tiramisu $95
食過最好食既Tiramisu!!
平時少飲咖啡(怕苦澀🙈),所以甜品都好少點Tiramisu🙈
朋友早前去過意大利,食過既Tiramisu覺得無香港好食,想再食。(可能我地都比香港口味同化左🤣)
呢個Tiramisu多重口感!!
中間會有小小冰凍,由外軟到中間好似有層cheese既口感,勁好食!!
保持有Tiramisu既味道,又易入口,
吾飲咖啡既朋友都可以一試😆

價錢小貴、精巧,
但系每道菜式都食得出Chef既心思🫶🏻
而且每道都好好食!!
Highly recommended!!
員工們既親切都系Enchante既特色😆
難怪openrice一個負評都無🙈👍🏻

#Enchante #香港法國菜 #finedining
Dry Aged Salmon Tartare
Homemade Sweet Potato Fries
Tiramisu
尖沙咀绝美法国餐厅一进门浓浓的浪漫气息洞穴装修和夜光楼梯都非常出片~.🏠:Enchanté📍:尖沙咀金巴利道40号MW Plaza地面.💯菜品推荐:1⃣Parma Ham Croquettes我真的好爱这个帕尔马火腿可乐饼😋里面🈶薯泥 口感外脆内软 很有嚼劲~2⃣Pumpkin Cheese Cake这个南瓜乳酪蛋糕真的超赞👍一口咬下去直接封神...秋意浓浓 南瓜车造型高级感满满~是当季必不可错过的甜品蛋糕🧀3⃣Butterphosis化蝶这杯化蝶真的很好看🦋约会必点🔥格调很高氛围感满满!搭配cucumber口感很清爽🥒饮品也不贵才100+
尖沙咀绝美法国餐厅
一进门浓浓的浪漫气息
洞穴装修和夜光楼梯都非常出片~
🏠:Enchanté
📍:尖沙咀金巴利道40号MW Plaza地面
💯菜品推荐:
1⃣Parma Ham Croquettes
2⃣Pumpkin Cheese Cake
3⃣Butterphosis化蝶
2024-10-28
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
走进餐厅真的是别有洞天装潢以洞穴为主题里面还🈶夜光楼梯神秘氛围感超出片💗.🏠:Enchanté📍:尖沙咀金巴利道40号MW Plaza地面.💯菜品推荐:1⃣Scallop Pesto Artichoke Cream Kymache Medie我本人超爱这个扇贝奶油贝壳粉🍝贝壳粉口感Q弹 搭配scallop和香蒜酱汁吃起来很开胃😋2⃣Beef Bone Marrow这应该是我吃过size最大的牛骨髓👍面包有加黄油先烤过🍞热热脆脆的面包加上一勺流油的牛骨髓 这一口下去 脂肪+碳水✅double快乐✌3⃣MSC Atlantic Cod Fillet鳕鱼肉处理得很好🐟口感很滑嫩~搭配薯泥和特调酱汁💦吃起来很juicy💯
走进餐厅真的是别有洞天
📍:尖沙咀金巴利道40号MW Plaza地面
💯菜品推荐:
1⃣Scallop Pesto Artichoke
 Cream Kymache Medie
2⃣Beef Bone Marrow
3⃣MSC Atlantic Cod Fillet
2024-10-27
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
Celebration
Anniversary
話說早幾日行過, 見到有happy hour買一送一, 咁咪入去分別叫左白杯同特飲, 白杯$80(正價),特飲$128, 埋單淨係free兩杯白酒! 買一送一的原意思唔係買A送A, 買B送B嗎? honestly 餐廳有裝飾,打卡唔錯,飲品都唔差, 服務都好, 但就係呢個計算方式令我卻步,怕下次去佢唔知會點計!
買一送一的原意思唔係買A送A, 買B送B嗎?
半開放式大窗,好有法國路邊餐館feel。一入門口就見到一條打卡樓梯。餐廳仿白色山洞嘅設計,配上藍白色嘅花,座位舒適。高級餐廳先有嘅發光餐牌。weekdays七點前以人頭計飲品買一送一(即係兩位客人每人要飲兩杯),可以七點前先order,之後再慢慢上慢慢飲。特色cocktail大約$120一杯,最吸精嘅就係火焰cocktail。另外有一款係萬聖節限定嘅抹茶cocktail,可以自己攞支魔杖嚟點火,玩味十足。但亦唔只得個樣,cocktail每款都好飲。前菜約$150,主菜約$250至$400。三文魚他他調味口感豐富,配上一小塊炸魚皮,畫龍點睛。牛骨髓份量就比較細。鴨胸藏紅花意大利飯,調味得宜,鴨胸粉嫩。餐廳另外亦有提供生蠔。餐廳其他煙燻菜式同南瓜車甜品都十分打卡able。呢度嘅服務真係好貼心好有禮貌,半開放式嘅廚房,聽到主廚同樓面會按食客嘅進食進度煮菜同上菜,唔會一次過上哂,呢樣要去到好高級或酒店級嘅餐廳先做到。
半開放式大窗,好有法國路邊餐館feel。

一入門口就見到一條打卡樓梯。

餐廳仿白色山洞嘅設計,配上藍白色嘅花,座位舒適。

高級餐廳先有嘅發光餐牌。

前菜約$150,主菜約$250至$400。

三文魚他他調味口感豐富,配上一小塊炸魚皮,畫龍點睛。

牛骨髓份量就比較細。

🕵🏻🕵🏻🕵🏻勇闖神秘洞穴餐廳🕵🏻🕵🏻🕵🏻📸打卡一流 相機食飽又滿足到挑食嘅胃🪇經過幾次一直無勇氣入去,怕銀包君受不鳥🫣由之前嘅紅色花花到依加嘅藍色花花🌸🌸,身為藍色控真係無法抗拒啊!決定勇闖一下入到去坐底睇MENU,身為選擇困難戶,依一間餐廳就唔多唔少啱啱好✅抱住打卡嘅心態行入去,完全無諗過會比cocktail 驚嚇到隔離枱嘅蝴蝶燒嘅時候,我都feel 到個熱力不過佢係青瓜味 對我黎講太清新 所以我就無得打卡啦~🤭🤭但Order 左另一杯叫Beauty Psycho 🍓士多啤梨味,酸酸甜甜幾啱女仔飲朋友就叫左杯Rose Royal就系汽泡酒加rose🌹?頭盤叫左田螺﹑牛骨髓同埋沙律,主菜就叫左鱈魚柳加個炒菜,甜品原本打算想食焦化牛油嗰個,點知最後……🤩∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞🍽️可以連殼食嘅田螺!?🐚🐌田螺侍應上嘅時候有耐心咁同我介紹,仲會貼心咁提我地個陶瓷會好熱唔好掂到🥰原來個殼係威化餅乾黎,所以可以一齊食埋。不過話就話威化,但就唔係脆嘅餅乾,就係濕左嘅餅。單食隻田螺可能會偏咸,連埋個殼又好似Balance左咁…👍🏻👍🏻🍽️芝士水果沙律可能響出面見得多係mozzare
🕵🏻🕵🏻🕵🏻勇闖神秘洞穴餐廳🕵🏻🕵🏻🕵🏻

📸打卡一流 相機食飽又滿足到挑食嘅胃🪇

經過幾次一直無勇氣入去,怕銀包君受不鳥🫣

隔離枱嘅蝴蝶燒嘅時候,我都feel 到個熱力

不過佢係青瓜味 對我黎講太清新 所以我就無得打卡啦~🤭🤭

朋友就叫左杯Rose Royal就系汽泡酒加rose🌹?

🍽️可以連殼食嘅田螺!?🐚🐌

🍽️芝士水果沙律

可能響出面見得多係mozzarella嘅沙律,見到佢寫脆炸芝士就想試下,🪤🪤🪤

份量唔算好大兩個人share的話會有啲意猶未盡~🤭

🍽️打卡able﹑又好食嘅牛骨髓!🦴🦴🦴

侍應都係放低之後同我介紹佢上面有層碎碎,會增加左個口感 (因為等左好耐好想快啲試下無聽清楚係咩黎)

首先!佢真係好香!佢同個main一齊到,但佢嘅香味完全吸引左我對手去食佢先,食落就真係比出面食嘅脆啲同有個香味會流連響口腔🤤🤤🤤

佢仲有兩塊蒜蓉包同沙律菜,本身好少會食伴碟嘅菜,但原來放系到真係唔系裝飾用.. 食塊菜再食就唔會太膩👍🏻

最後一問之下原本個骨要焗20分鐘!所以要等咁耐🫣🫣🫣

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

🍽️主菜淨係叫左個鱈魚柳🐟🐟🐟,

無諗過都有得打卡,所以錄得唔靚就唔放上黎獻醜了

佢上嘅時候有個煙罩,係蘋果木嘅香氣🌪️

視覺同嗅覺都滿足到嘅一道菜

因為同牛骨髓一齊上,所以遲左影,醬汁有啲凝固左

但唔影響味道~

佢有配魚子醬同炸過嘅甘藍菜,個底竟然仲有薯蓉!🤤

睇落唔大份,不過不過不過!食完都有飽腹感

不得不說,佢砌得幾好睇,睇得出廚師有用心去設計個造型👍🏻👍🏻

🍽️加$55蚊加左個炒菜🥦🥦

味道黎講偏重會有少少油,有椰菜仔同法邊豆(綠色長長嗰一個)

最後因為想坐window 職員就幫我地轉左出去

然後就比朋友驚嚇到🤭

🍽️神仙教母遺流人間嘅南瓜車?🎃🎃🚗🎂

第一眼見到..哇…………第二眼..啊!!!

太過份😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

灰姑娘🫅🏻嘅配置造型 成餐飯最最最special 嘅一樣食物 (甜品?)

根據侍應嘅講法 建議切開食🍰

連埋南瓜一齊食,會無左食甜品嘅罪惡感🤤

但又唔會影響到芝士蛋糕香滑,上面仲有個焦糖面!😍

雖然打完卡侍應就收左架車車,但仔細睇會發現啲花花同燈都係人手砌上去🥺

誠意100分✅﹑用心程度100分✅﹑打卡系150分✅!

仲有得寫字真係估唔到

聽朋友講芝士蛋糕係佢地廚師自家製添~🫢

大推要試下,話唔定會改變你對南瓜嘅睇法✅

✅✅✅Overall 黎講,環境氣氛都好好,侍應都好有禮貌同好有耐心去講解佢地嘅特色,每一道菜都睇得出廚師係有用心去整,值得Encore嘅一間餐廳。✅✅✅
法國香草牛油焗田螺

脆炸芝士水果沙律

香烤牛骨髓蒜蓉包

鱈魚柳檸檬牛油千層焗薯

南瓜芝士蛋糕
2024-08-28
$700 (Dinner)
法國香草牛油焗田螺
香烤牛骨髓蒜蓉包
鱈魚柳檸檬牛油千層焗薯
南瓜芝士蛋糕
2024-09-12 2197 views
尖沙咀金巴利道體驗-鴨胸意大利飯!哇!去咗尖沙咀金巴利道嘅餐廳,環境一流,係唔錯啦!啱哂女仔打卡同埋拍拖,氣氛浪漫到爆!揀咗鴨胸意大利飯,嗰啲鴨胸應該係慢煮過,好滑好嫩,一啖入口即化,絕對唔似啲咁粗糙嘅肉,飯粒又夠Q,味道啱口,你鍾意芝士嘅話,呢碟飯絕對係你嘅菜!另外叫咗帶子蜆殼粉,唔係叉燒啦!咁睇嚟好似叉燒,原來係帶子!真係驚喜呢!同朋友分享,一啖帶子,再一啖雞胸,就好似海陸空套餐!哈哈!總括黎講,食物細心又好味,下次再去,可以試下其他特色菜式,發掘更多驚喜!享受美食時光,一齊悠閒又開心啊!🍽️🦆🍝
尖沙咀金巴利道體驗-鴨胸意大利飯!

2024-09-11 2063 views
最近見網上好多人特別推介呢間洞穴打卡餐廳。難得朋友生日比個驚喜佢。增加儀式感價錢都比較貴,不過環境搭救返。有靚靚打卡位🫶今日叫左個 焗香草田螺 我推介的,原來個田螺最特別 係連個外殼都食得,無錯 係全隻田螺 + 外殼 一齊食。真係第一次咁樣食,味道好特別,個外殼仲要係脆卜卜,用香草焗完好香第2款叫左 香草貝殼意粉 都好味,不過就冇乜特別話超好食。第3款 鴨飯 , 依個都好味 ,但又未去到話超好食,但無話特別令我留下 深刻印象 。 而生日蛋糕好特別 ,用南瓜車做裝飾,打卡一流,南瓜車內邊係用番薯黎做一個焦糖燉蛋,再配合埋雲呢拿雪糕 好味

價錢都比較貴,不過環境搭救返。有靚靚打卡位🫶
今日叫左個 焗香草田螺

第2款叫左 香草貝殼意粉
都好味,不過就冇乜特別話超好食。

• Black Truffle Penne
  • Grilled Iberico Pork Pluma with Black Cherry Jus
總結:唔推介大家嚟幫襯,性價比極低,份量極少,價錢平,但係餐廳食物質素和環境都ok嘅。尖沙咀有好多性價比高靚餐廳,唔需要選擇呢一間。✅餐廳環境靚,適合打卡❌食物份量極少,三個人食$1700完全唔夠飽❌服務一般,額外俾咗$80切餅費,侍應上咗個蛋糕就完,需要在詢問之下才提供餐具。食物點評:1. U.S.A Rib eyes 11oz $425✅叫左三成熟,無over cooked❌唔夠味,需要額外再加鹽同黑椒粉2.Twice cooked pork belly $383❌份量極少,$100一片五花腩❌需要額外加入醬汁才夠味3.三文魚他他✅special of Wasabi爆爆粒❌Mixed加入太多洋蔥,令整體菜式偏辣,失去了三文魚的鮮味
總結:

✅餐廳環境靚,適合打卡
❌食物份量極少,三個人食$1700完全唔夠飽

食物點評:
1. U.S.A Rib eyes 11oz $425
✅叫左三成熟,無over cooked
❌唔夠味,需要額外再加鹽同黑椒粉

❌份量極少,$100一片五花腩
❌需要額外加入醬汁才夠味

3.三文魚他他
✅special of Wasabi爆爆粒

蘑菇配菜
Twice  cooked  pork  belly
蘑菇配菜
充滿異國情調嘅法國餐廳為咗洞穴打卡位去📸增添玫瑰佈置🌹浪漫up要留意燈光 有一定拍攝難度主打西式主食 小食 酒精飲品☀️蕃茄海鮮意大利麵 $238套餐+$50 自家製地瓜薯條精緻擺盤🍝幾款海鮮點綴小食薯條即叫即整 熱辣辣整體味道都唔錯👍🏻☀️西班牙橡果黑毛豬肉丸配番茄羅勒醬 $135意外驚喜🍅豬肉丸彈牙入味假日下午人流唔多~但晚上大多座位已被預訂不建議Walk in🌝需提前訂座環境: 💗💗💗💗美味度:💗💗💗💗推薦度: 💗💗💗💗
充滿異國情調嘅法國餐廳

小食薯條即叫即整 熱辣辣
整體味道都唔錯👍🏻

☀️西班牙橡果黑毛豬肉丸配番茄羅勒醬 $135
意外驚喜🍅豬肉丸彈牙入味

假日下午人流唔多~
但晚上大多座位已被預訂
不建議Walk in🌝需提前訂座

環境: 💗💗💗💗
美味度:💗💗💗💗
推薦度: 💗💗💗💗
2024-07-26 3228 views
今次揀左呢間慶祝生日。結果大家都失望喇。睇open rice啲相覺得呢間野環境幾靚同埋都好似幾寬落。現實中係比想像中細間, 同埋因為係半開放,我地個個係食到出曬汗。 冷氣完全唔夠凍。夏天真係唔好諗🙂‍↕️食物份量細兼貴,見到個份量時大家都露出不滿意表情。 三文魚tartare 前菜$158,絕對係一人份。田螺6小隻$148。 豬肋骨得半排,冇乜肉可言,$295。side dish另加$50。 貴如果好食都算啦。可惜全部都味道一般般,真係冇下次.Cocktail除左打卡,真係飲唔到有咩特別, $128/杯, 冇乜味。 Long Island Iced Tea, 得一堆檸檬,好似人地洗手水一樣,$98。 食物menu基本上好少選擇。成個過程就真係覺得好中伏。真係唔會有下次呀!😡

2024-07-09 2460 views
環境好靚,餐廳其實有生蠔食既,但係朋友唔食我無理由獨享🤣依家真係好流行呢種cocktails 真係好鬼靚呀焗法式田螺$145蟹肉沙律配蜂蜜芥末醬$110烤焗豬肋骨$295蕃茄海鮮義大利麵$238已經唔記得係叫左邊杯cocktail 喇,埋單2個人total $1000左右,有時同朋友幾個去食下都唔錯,啲野食都ok既,裝修真係好用心,有好多打卡位,入到廁所都係同餐廳成個裝修風格一致既,好少餐廳裝修會連廁所都用咁心
焗法式田螺$145
蟹肉沙律配蜂蜜芥末醬$110