2022-07-14 597 views
💕🌸【 Error 19 夢幻烤魚場 】🌸💕⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄🌸粉色系 𝙓 🐟川式烤魚 𝙓 🍢地道串燒 𝙓 🌶涼拌小食⋄非炸漿烹調嘅烤魚,用烤爐烤製而成🔥魚油香四溢☺️配上多種地道香料辣椒🌶,絕對適合港人口味👍🏻⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🔥烤魚三部曲🔥𝐒𝐭𝐞𝐩1️⃣選擇魚類:清江魚($308)𝐒𝐭𝐞𝐩2️⃣選擇口味:重慶豆花烤魚(中麻中辣)𝐒𝐭𝐞𝐩3️⃣選擇配菜:寬粉(+$20)⋄🌹玫瑰洛神花茶☕️($12/位)⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄📍地址:旺角彌敦道726號19樓⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #hkiger #hkigers #ilovesharingfood #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #discoverhk #ccrreami旺角 #ccrreamierror19 #烤魚 #串燒 #夢幻烤魚 #川味
💕🌸【 Error 19 夢幻烤魚場 】🌸💕

—————⧫♟⧫—————

🌸粉色系 𝙓 🐟川式烤魚 𝙓 🍢地道串燒 𝙓 🌶涼拌小食

非炸漿烹調嘅烤魚,用烤爐烤製而成🔥
魚油香四溢☺️配上多種地道香料辣椒🌶,絕對適合港人口味👍🏻

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

🔥烤魚三部曲🔥
𝐒𝐭𝐞𝐩1️⃣選擇魚類:清江魚($308)
𝐒𝐭𝐞𝐩2️⃣選擇口味:重慶豆花烤魚(中麻中辣)
𝐒𝐭𝐞𝐩3️⃣選擇配菜:寬粉(+$20)

🌹玫瑰洛神花茶☕️($12/位)

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

📍地址:旺角彌敦道726號19樓

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #hkiger #hkigers #ilovesharingfood #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #discoverhk #ccrreami旺角 #ccrreamierror19 #烤魚 #串燒 #夢幻烤魚 #川味 #涼拌 #error19 #error19夢幻烤魚場

2022-07-13
$150 (Dinner)
2022-07-11 138 views
鍾意打卡嘅你一定唔可以錯過平日去食晚餐唔算多人成間舖頭有超多打卡位記得預時間食嘢同影相📸️/—芝麻雞翼—好食,雞翼炸得夠脆卜卜/—白酒煮蜆—朋友鍾意食蜆所以叫咗蜆肉都算新鮮,冇沙/—香煎一級肉眼配紅酒汁—5成熟,雖然有少少過熟但都幾林,易入口/—黑松露芝士薯條—芝士要趁熱食,如果唔係硬咗就會黐實晒一嚿嚿
鍾意打卡嘅你一定唔可以錯過
平日去食晚餐唔算多人
成間舖頭有超多打卡位
記得預時間食嘢同影相📸️
—芝麻雞翼—
好食,雞翼炸得夠脆卜卜
—白酒煮蜆—
朋友鍾意食蜆所以叫咗
蜆肉都算新鮮,冇沙
—香煎一級肉眼配紅酒汁—
5成熟,雖然有少少過熟
但都幾林,易入口
—黑松露芝士薯條—
芝士要趁熱食,如果唔係硬咗就會黐實晒一嚿嚿

2022-07-05 115 views
旺角打卡cafe又一選擇,呢間cafe嘅環境好多粉紅元素,幾啱女仔🤣佢嘅甜品都唔錯,梳乎厘pancake幾軟身但味道就淡咗啲,而焦糖香蕉朱古力牛角窩夫就相對出色,好脆😋同朋友食甜品,傾下計,影下相,呢間唔錯
同朋友食甜品,傾下計,影下相,呢間唔錯
宇治抹茶十勝紅豆梳乎厘
焦糖香蕉朱古力牛角窩夫
2022-06-03
$109 (Tea)
宇治抹茶十勝紅豆梳乎厘
焦糖香蕉朱古力牛角窩夫
2022-06-27 64 views
今日同一班同事放工搵好吃,係 open rice 搵到呢間餐廳,wow,簡直就可以滿足我哋嘅少女心,重點係好多打卡位,因為我哋吃嘅時間都比較早,避開咗人流多嘅食飯時間,所以去到餐廳嘅時候,餐廳入邊唔算好多人,咁啱我哋坐近心形牆嗰邊,好開心,我哋一坐底已瘋狂自拍!打開餐牌,樣樣都想試!最後我哋嗌咗花茶,我飲嘅就係伯爵紅茶,真係好唔錯,個茶底都幾濃!嗌嘅每一樣小食同主菜都好好食,不過最好味嘅梗係疏乎厘啦!真係必食系列!
2022-05-19
$100 (Dinner)
  • 粉粉梳乎厘
2022-06-26 53 views
Food: 💛💛💛💛 🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛🤍🤍Price Range:💰 $150-$250Favourite:💖 Burger------------------------------- Very pink cafe, ig-able - Definitey a dream place for mirror & error fans - Friendly staff------------------------------𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
Food: 💛💛💛💛 🤍
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛🤍
Price Value: 💛💛💛🤍🤍
Price Range:💰 $150-$250
Favourite:💖 Burger

- Very pink cafe, ig-able
- Friendly staff
$120 (Dinner)
  • 黑松露芝士薯條
減肥又想食好嘢係好矛盾。但食得是福,食多啲蛋白質就可以解決呢個問題。我哋今次叫左雞胸,Tiramisu疏乎厘pancake仲有黑松露蛋多士!實行減少碳水化合物!佢嘅疏乎厘pancake 一定要試,好soft and sponge ☺️tiramisu 味真係一流,食完想再食最值得一讚係佢啲食物上得好快,我哋可以喺上泰拳之前食返餐好嘅! 補充蛋白質!同埋鍾意Ian嘅你仲唔快啲過嚟? 🤣🤣🤣🤣勁多Ian包圍着你☺️🤍

同埋鍾意Ian嘅你仲唔快啲過嚟? 🤣🤣🤣🤣
勁多Ian包圍着你☺️🤍
2022-06-20 35 views
如果你好鍾意粉紅色,如果你好鍾意Error,如果你好鍾意Mirror,你好鍾意食嘢,咁你一定要嚟呢度啦呢度門口位有靚靚嘅花花吊椅,可以任你打卡,餐廳入面亦都有靚靚嘅心心打卡牆壁講返嘢食先,食物質素唔錯而且價格親民,最鍾意食嗰個黑松露蘑菇意大利飯,好香濃嘅黑松露味,而且啲飯仲粒粒分明添,亦都唔會好林,又唔會一嚿嚿,啱啱好。另外,疏乎厘亦都係我最鍾意食㗎,佢唔會太空氣得嚟但有咬口,大家不妨試吓最後配返個水果茶就係完美嘅一餐飯啦
最後配返個水果茶就係完美嘅一餐飯啦
士多啤梨疏乎厘
  • 粉粉梳乎厘
  • 香辣蒜片大蝦意大利麵
  • 黑松露芝士薯條
好少俾劣評既我今日忍唔住要留下呢個劣評俾呢間餐廳,真係有種前所未有既體驗,放心,我都同曬我所有朋友宣揚呢間餐廳惡行!!!亦都會繼續不遺餘力幫呢間餐廳宣揚劣質服務態度對此餐廳感到十分不滿及憤怒,服務態度極差,食物質素惡劣,員工態度超級差,上菜速度應該無邊間可以慢得過呢間世界級餐廳。放心,我一定會同我所有mirror fans朋友唱衰呢間餐廳。係呢間餐廳我感受到前所未有用餐極差既體驗,係專登黎俾錢買氣受。所有mirror fans如果係鍾意俾錢買氣受,推薦一間垃圾餐廳可以繼續努力幫襯。事源是咁的,我幫個frd慶祝生日,佢揀左呢間餐廳食飯,咁我係兩個禮拜前已經係呢間餐廳既openrice到book左位,一早預訂了6月18號夜晚食飯。咁我同個frd到左,係個場唔爆唔滿既情況下(大把空位,好多2人食客坐4人臺),居然安排book左位既我地去坐一張二人小圓檯,明明我個frd已經攞住兩袋野都安排咁既位置。我已經好不滿,要求換位,心諗點解我提前book位都安排啲咁既垃圾位置俾我,仲要個場係半空咁濟。我見到佢有張四人檯空既,要求佢換位俾我地,佢都話ok,我就算了費事講啲咩。但接落黎既事情就好精彩了...

意式肉丸意粉
黑松露薯條
蘋果梳打
Other Info. : 好少俾劣評既我今日忍唔住要留下呢個劣評俾呢間餐廳,真係有種前所未有既體驗,放心,我都同曬我所有朋友宣揚呢間餐廳惡行!!!亦都會繼續不遺餘力幫呢間餐廳宣揚劣質服務態度:D 對此餐廳感到十分不滿及憤怒,服務態度極差,食物質素惡劣,員工態度超級差,上菜速度應該無邊間可以慢得過呢間世界級餐廳。放心,我一定會同我所有mirror fans朋友唱衰呢間餐廳。係呢間餐廳我感受到前所未有用餐極差既體驗,係專登黎俾錢買氣受。所有mirror fans如果係鍾意俾錢買氣受,推薦一間垃圾餐廳可以繼續努力幫襯。 事源是咁的,我幫個frd慶祝生日,佢揀左呢間餐廳食飯,咁我係兩個禮拜前已經係呢間餐廳既openrice到book左位,一早預訂了6月18號夜晚食飯。 咁我同個frd到左,係個場唔爆唔滿既情況下(大把空位,好多2人食客坐4人臺),居然安排book左位既我地去坐一張二人小圓檯,明明我個frd已經攞住兩袋野都安排咁既位置。我已經好不滿,要求換位,心諗點解我提前book位都安排啲咁既垃圾位置俾我,仲要個場係半空咁濟。我見到佢有張四人檯空既,要求佢換位俾我地,佢都話ok,我就算了費事講啲咩。但接落黎既事情就好精彩了....... 坐低無耐見到一個waitress倒瀉人地檯既熱茶落個食客既身上,我地當時見到都驚驚地,不過都無太關注件事,淨係見到個女食客大脾淋濕曬+成台成地都係水,真係為個食客默哀三秒鐘。 咁我同個frd睇左menu一陣,揀好野食就叫個waitress過黎落單啦,當時個場得兩個後生waitress,睇落得十尾二頭左右咁大既歲數,叫左幾次先叫到佢地其中一個過黎落單。好啦,體諒下個waitress好忙又要拖地又要抹台,費事講啲咩。咁落單,我地叫左幾樣野,包括黑松露薯條、意式肉丸意粉、香煎鱸魚配龍蝦汁、粉紅梳乎、彩虹梳打同杯蘋果梳打。講左梳乎厘後上,個waitress話ok咩都無講就行開左。(請特別留意呢句ok,並冇提示過甜品要等好耐or即叫即整) 如是者,我同個frd傾左差唔多成個鐘計,見一杯水都無上過俾我地,我地叫既野食同野飲無一樣黎到,已經覺得好不妙。咁就諗住叫個waitress黎跟下啲嘢食啦,點知個waitress居然上埋野飲俾一檯遲過我地好多入座既二人客野飲同野食,都未上菜俾我地。我已經覺得好無奈,咁都照叫waitress黎跟單啦,跟住過兩分鐘就上左個黑松露薯條同蘋果梳打。好啦,咁都同個frd開餐先,等左好耐傾計都頸渴,但請留意另外一杯野飲都係未上(已經過左一個鐘+依然冇俾過水我地)。利申個薯條真係劣食到不得了,難聽啲講句麥當勞薯條都好味過佢,仲要個薯條上有塊芝士唔溶,痴實曬啲薯條,啲薯條唔熱得個暖字可言,又淋patpat,杯野飲完全無乜味,好似飲緊梳打水。不過都算啦,叫做有野食,當打卡餐廳啲嘢食難食食一次算了。咁食食下,個frd頸渴,叫個waitress俾兩杯水黎,都擾攘兩分鐘先俾我地都算了。咁啱好意式肉丸意粉都終於上菜了,等左咁耐以為終於有啖好食啦!個frd食左兩啖意粉,咬開粒肉丸,今次唔講粗口都唔得了,個肉丸中間係粉紅色生既,有啲凍凍地。咁我個frd都盡最大努力忍左佢,叫個waitress黎睇下點解決生肉既問題。呢個時候唔知點解有個著住黑色tee既staff出現左黎幫手接待,個staff係著住吞pot既制服,咁佢就話幫我地換個意粉啦。我地都ok,點知佢由廚房轉出黎就話唔好意思啊,得返個卡邦尼意粉同肉醬意粉,你地啱唔啱啊?咁呢度我都覺得尚算客氣,但個frd對呢兩樣嘢無乜興趣就話算啦取消啦。點知呢個黑色制服既女人呢就大大聲係個水吧對住佢啲同事大叫:喂,取消喎!(語氣已經好似好不滿咁)我聽到已經好唔舒服,不過都忍左。 如是者,咁繼續食薯條,點知等到遲過我地黎同遲過我地落單既嗰檯客上曬嘢食嘢飲,我地都未有第二杯野飲。無錯,我個frd杯彩虹梳打依然係唔知邊個國家等緊上飛機送黎俾我frd飲(一個鐘十五分鐘了)。咁就無可奈何之下,叫個staff黎問下,終於一問一催先出野飲,仲要一出出兩杯。好啦,都算了,真係唔知點解我地咁忍得,我本住個frd生日費事破壞佢心情都一路同佢say sorry,估唔到呢間餐廳上菜咁慢同服務咁差。咁又繼續食薯條同飲嘢啦,又等左陣,覺得好唔對路,香煎鱸魚配龍蝦汁應該唔洗咁耐一個幾鐘都未上啦,心諗會唔會係漏單?咁逼於無奈之下,又要叫個waitress黎問,個waitress話幫我地跟,但眼見佢做左一輪其他上菜野,先幫我地入廚房問,入左先有條魚出黎。咁出到黎,我地都係繼續算啦,食野醫肚,點知條魚又乾又硬又老,唉!自知中伏了,見個魚都咁耐,即刻再叫個staff黎上埋個梳乎厘,驚唔知等到幾十世紀都未有得食。 哇!呢下先係精彩既片段,個黑色制服staff同我地講唔好意思啊,由於好多客同好多單,你地個梳乎厘要45分鐘之後先上到。我同個frd真係好無奈加好嬲,見到人地遲過我地入坐既野食都齊曬,點解我地要受埋啲咁既冤屈,仲要係幫個frd慶祝既生日飯黎。真係好難忍呢鋪,咁我就問個staff點解要等咁耐之前你地啲waitress唔同我地講要等要叫即整?如果係知要等咁耐,就一早叫你地全部一次出啦,個黑色制服staff淨係講唔好意思但無任何表示。我要求佢搵返個落單既waitress出黎解釋返件事,真係接受唔到點解有book檯又早叫左成個幾鐘既甜品可以再要我地等咁耐,一個詳細既交代同道歉都無。咁個黑色制服既staff就行開左,好似當我地無到咁,行去水吧傾計,我個frd就真係徹底嬲了,叫佢搵人黎解釋,黑色制服staff:叫緊喇!等等啦!先慢慢行入去叫廚房叫個衣衫襤褸儀容污糟既女人疑似廚師出黎解釋。我到呢刻都真係諗唔明點解可以叫個廚師出黎解釋。好啦,點知個廚師態度更加差,本住更加差既態度對我地,仲話甜品等45分鐘佢個waitress一定會同我地講,我同個frd一口表示佢無講過,而且啲嘢食等左好耐,兩杯野飲等左一個幾鐘,人地遲黎都齊曬野係咩事。個廚師就避開唔答呢個問題,話幫我地取消個梳乎厘啦咁,跟住行去水吧問返個waitress係唔係無講等45分鐘,佢個waitress覆佢無,先再行埋黎講句唔好意思。大佬啊!咩唔好意思就想了結件事?呢餐飯等左成個幾鐘換黎一肚氣同咁差既服務態度。我堅持要個廚師解釋返點解遲黎過我地啲野都上齊,而我地啲野點解要催先有,個廚師個態度好惡劣咁覆咁廚房得我一個唔夠人手整唔切係咁啦,唔好意思囉,咁啦,最多幫你地免左呢單囉!(講到自己好似大恩大德咁,人地專登黎R免單,意思叫我地唔好咁多嗲已經免你地單佢已經做到狗咁唔好再話佢) 哇!呢下真係極品,即刻起身攞袋走人,發誓一定會幫呢間餐廳宣揚下10分好既服務態度同上菜速度(等候登機黎緊啲菜,無一個鐘都上唔到機),你地有興趣就記得幫襯下,感受下有幾咁惡劣既服務態度同劣食!呢間餐廳簡直毀壞左mirror既名聲,真係唔明點解mirror會授權俾一間咁既垃圾餐廳,好失望!!!!等你執笠!
2022-06-18
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 全部都好難食
2022-06-18 19 views
Error 19 (旺角)旺角彌敦道726號19樓/凱撒沙律 $58啲菜切到可以一口一啖咁擺入口,非常細心,爽脆新鮮,唔會有過多沙律醬,份量啱啱好,加埋芝士碎、煙肉粒同埋麵包粒,係好好食嘅前菜。/香辣蒜片大蝦意大利麵 $138有五隻大蝦,真係要讚啲蝦非常大隻,而且好爽口彈牙,蝦味十足,意粉乾爽,配埋惹味嘅香辣蒜片,真係冇得輸。//#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
Error 19 (旺角)
旺角彌敦道726號19樓
凱撒沙律 $58

香辣蒜片大蝦意大利麵 $138

2022-06-18 23 views
#旺角美食 #小蓮星呑食旺角🔻 Error 19 旺角彌敦道726號19樓/🧃芝麻雞翼 $68一共有四隻,雞中翼連雞翼尖,都幾大隻,雞皮好香脆,加埋啲芝麻就更加香口,雞肉厚身嫩滑/🧃香煎臘魚 配牛油檸檬汁 $188第一次食臘魚,原來係醃製咗嘅魚,加入鹽同香辛料等調味品,醃製後經自然或人工乾製而成,風味獨特。肉質比較硬身,加埋好清新嘅牛油檸檬汁,味道唔錯。//////#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
#旺角美食 #小蓮星呑食旺角
🔻 Error 19
旺角彌敦道726號19樓
🧃芝麻雞翼 $68

🧃香煎臘魚 配牛油檸檬汁 $188

/////
2022-06-18 36 views
你地旺角店6月18日晚市時段7:30唔係滿場 得4-5成客既時候叫左鱸魚 薯條 pancake 肉丸意粉 兩杯梳打點解可以一個鐘先出到份薯條?(期間遲過我地既檯都有哂野食)跟住再問埋你地啲待應催先有兩杯梳打見唔對路再問下鱸魚同意粉 原本都係未整既,好啦 等肉丸意粉出到黎全部都未熟Pancake一早就叫左 咁就知你地出菜有問題就叫你地上埋先啦 原來仲要「再等」45分鐘事後你地話免單,但係你地既負責人態度係講「都免左單比你地,仲想點」一間餐廳,三間分店可以出菜咁亂,野食水準又咁樣,態度仲要咁差質素又低店主可唔可以解釋下?
你地旺角店6月18日
晚市時段7:30唔係滿場 得4-5成客既時候
叫左鱸魚 薯條 pancake 肉丸意粉 兩杯梳打
點解可以一個鐘先出到份薯條?(期間遲過我地既檯都有哂野食)
跟住再問埋你地啲待應催先有兩杯梳打
見唔對路再問下鱸魚同意粉 原本都係未整既,好啦 等
肉丸意粉出到黎全部都未熟
一間餐廳,三間分店
可以出菜咁亂,野食水準又咁樣,態度仲要咁差質素又低
店主可唔可以解釋下?
2022-06-17 17 views
位於旺角的• 𝔼ℝℝ𝕆ℝ𝟙𝟡✨•是間深得年輕人歡迎的餐廳。餐廳有ɪɢᴇʀ喜愛的花花牆吊椅打卡位、青少年喜歡的偶像、ғᴏᴏᴅɪᴇ愛吃的梳乎厘班戟等,令店家人氣急升🥰。 午餐有6款,包含餐湯、沙律、餐包、主食 和 餐飲,價格由$58-138,超級抵食😚。除了午餐外,亦有大量菜式,大部分都圖文並茂,每款都好吸引。 「 全日早餐🥣 $88 」 全日早餐份量十足,有煙三文魚、煙肉、炒蛋、腸仔、蕃茄、焗豆、窩夫等等✨,色彩繽紛。整體味道不錯,窩夫香甜鬆軟,口感上比較像雞蛋仔呀! 「 宇治抹茶十勝紅豆梳乎厘班戟🥞 $95」 賣相討好的宇治抹茶十勝紅豆梳乎厘班戟😍,打卡一流呀! 兩大片班戟又鬆又軟,口感輕盈,抹茶醬香濃甘甜🍵配上紅豆後更加好吃呢~
位於旺角的• 𝔼ℝℝ𝕆ℝ𝟙𝟡✨•是間深得年輕人歡迎的餐廳。

除了午餐外,亦有大量菜式,大部分都圖文並茂,每款都好吸引。

「 全日早餐🥣 $88 」

「 宇治抹茶十勝紅豆梳乎厘班戟🥞 $95」

2022-03-03
2022-06-17 5 views
這間Error 19位於旺角彌敦道726號19樓,係一間Cafe店舖店面環境相當之唔錯,而整間店舖有不同嘅打咭位🤔,以粉色心心擺設😍識合靚女靚仔一齊拍照,尤其是全間店舖以玻璃窗圍繞,令到店面更加光猛同時望到窗外!.白酒煮蜆 $98呢款白酒煮蜆賣相特別🤔,厨師好細心張蜆擺設到成一朵花型😮,令到賣相靚之餘大增食慾,食到入口聞到清香白酒味😙同蒜香味,蜆肉肉質嫩口索哂D汁液令到蜆肉啖啖酒香😋!.Tiramisu梳乎里$95呢碟梳乎里賣相十分之吸引🤤望著都好想食,再配埋Tiramisu嘅味道更加特別🤔,梳乎里上面放咗滑滑忌廉同Tiramisu令到味道增添😋,梳乎里口感鬆化入口即化,配埋佢嘅手指餅口感鬆化,而甜嘅味道恰恰好!.士多啤梨牛角窩夫 $58呢款牛角窩夫真的睇得又食得🤔,香噴噴窩夫外香脆內軟綿綿😙好有口感,加埋滿滿滑滑忌廉😋,靚靚忌廉花花同士多啤梨增添食慾!.草莓拿破崙 $78呢一件拿破崙望著都覺得幾好🤔,金黄鬆脆拿破崙一層層夠哂鬆化😋,加埋香甜軟滑忌廉一齊食,令到口感脆而帶點滑口,兩者一齊食味道相當之唔錯!.熱朱古力 $45熱抹茶拿鐵 $45呢兩杯抹茶拿鐵/朱古力望著賣相都唔錯🤔,抹茶拿

白酒煮蜆 $98

Tiramisu梳乎里$95

士多啤梨牛角窩夫 $58

草莓拿破崙 $78

熱朱古力 $45
熱抹茶拿鐵 $45
呢兩杯抹茶拿鐵/朱古力望著賣相都唔錯🤔,抹茶拿鐵散發香噴噴抹茶味😙,味道帶點甘而茶香味😋,朱古力味道香濃😙又夠濃郁朱古力味甜度恰恰好!
2022-06-13
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2022-06-15 293 views
適逢6月係Ian月,里間野竟然貼滿哂ian🤣如果你係helllos無理由唔去打卡,最正係佢播住佢地嘅歌陪你食飯😚嘢食嘅價錢亦都唔算貴!!係平時cafe價黎嘅!今晚我哋食咗比較light嘅野🤣凱撒沙律 $58(+$40要煙三文魚)好豐富!而且煙三文魚佢擺得好靚,打卡啱晒😝啲沙律菜亦都好新鮮,條條都滿哂汁,正呀!!炸魷魚圈 $78wow係啱啱新鮮炸好👍🏼上菜嘅時候仲係熱辣辣脆卜卜㗎!!佢配有千島醬俾你點添!個炸粉唔會太厚!!黑松露芝士薯條 $48超抵食呀!佢嘅芝士薯條係焗過嘅!同一般係外面食就咁炸嘅有分別!而且黑松露醬好重黑松露味👍🏼好食!咁嘅價錢性價比真係好高!甜品先係主菜🤣🤣🤣✌🏻宇治綠茶配紅豆疏乎厘 $95賣相啱哂打卡😍😍😍勁厚嘅疏乎里,好重蛋味。但碟有綠茶醬抹過碟,好有心思😚👍🏼佢仲有類似奶凍嘅野伴碟,好好食!!非常推薦😍😍😍😍最後係一個焦糖香蕉牛角窩夫 $58其實係焦糖香蕉牛角包🤣所以都好飽食到最後!!不過成個mix n match配得好好,好夾!所以好好食!但女仔一個食會超飽🤣🤣🤣

嘢食嘅價錢亦都唔算貴!!係平時cafe價黎嘅!
今晚我哋食咗比較light嘅野🤣
凱撒沙律 $58(+$40要煙三文魚)

炸魷魚圈 $78

黑松露芝士薯條 $48

甜品先係主菜🤣🤣🤣✌🏻
宇治綠茶配紅豆疏乎厘 $95

最後係一個焦糖香蕉牛角窩夫 $58

• 宇治抹茶十勝紅豆梳乎厘
2022-06-14 325 views
這次去了一家位於旺角樓上店,是一家很粉紅色的打卡店,店裡有幾個打卡位📸。環境舒適涼快,旁晚時間來還可欣賞日落,感覺挺寫意的🙈。食物選擇有很多,價格中等可接受☺。-💥熱朱古力 | 熱抹茶拿鐵 HKD$45,飲品有拉花很美🥰,而且味道很香。熱朱古力味道濃郁,奶味香甜口感幼滑。熱抹茶拿鐵茶味甘香,味道濃郁不會感到苦澀,兩杯飲品甜度適中。-💥白酒煮蜆 HKD$98,這個味道很香,而且擺盤很美,把蜆堆砌到花花的形狀😝。蜆肉大大隻份量多,肉質爽口鮮味。醬汁酒味濃厚,味道不會太咸,可以配麵包吃就更棒🙈。-💥士多啤梨牛角窩夫 HKD$58 | 草莓拿破崙 HKD$78,這草莓製的甜品賣相吸引🤩。士多啤梨牛角窩夫口感酥脆,牛油味香濃。草莓拿破崙層次分明,口感脆脆的🤤。兩款味道也是酸酸甜甜的,忌廉口感幼滑,整體味道不會太甜。-💥Tiramisu 梳乎厘 HKD$95,梳乎厘賣相大大件,把碟搖晃還有舞動效果😎。梳乎厘蛋味濃郁,口感綿密空氣感十足😚。Tiramisu味道很香,散發微微酒香味🤤,底下還有手指餅吃。-

熱朱古力味道濃郁,奶味香甜口感幼滑。

士多啤梨牛角窩夫口感酥脆,牛油味香濃。

2022-06-13
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)