2023-06-18 444 views
呢間Pizza 2023 喺國際pizza大賽拎左Asia No. 5🏆亦係香港No. 1嘅Pizza,香港人嘅驕傲!🥹餐廳係由意大利主廚Salvatore 掌管,係正宗拿坡里Pizza🥹✨最最最驚艷係佢嘅餅底!有厚度得黎超級軟熟,仲係chewy有口感,面頭仲有微燶焦香,食到炭爐烤出黎嘅香氣!有食緊nann 嘅感覺,但比naan更鬆軟有口感!就算凍左都依然出色🥹唔似得美式Pizza 成塊包咁又濟,呢度係水泡邊都食埋!💓🥹🏆A’SALSICCIA $195W/ Alife onion cream, fior di latte Agerola, red onions,fresh Italian sausage呢款就係獲獎Pizza,有別於出面單一鹹味,呢個係鹹甜組合嘅pizza! 入面除左新鮮意大利腸碎,仲有甜味Alife onion cream、紅洋蔥、同重奶香嘅芝士Fior di latte Agerola,口感好豐富!調味配搭好出色🥰🏆ESTATE $195W/ Focaccia with Grana Padano DOP 24 months • parma ham (24 mont

🏆A’SALSICCIA $195

🏆ESTATE $195
W/ Focaccia with Grana Padano DOP 24 months • parma ham (24 months)
burrata cream & Alife red onions jam
24個月嘅Parma ham有淡淡鹹香,肉質柔軟嫩滑,burrata cream & 24個月嘅Grana Padano DOP 好岩芝士怪🫰🏻🥹同洋蔥醬嘅甜味做返中和非常夾🫶🏻

我地3個女仔一人食4塊聽落好crazy 但真心正!一口接一口唔覺就食曬!😂😂

去嗰日原來撞正佢全球排名升到13,每人都送一杯welcoming drink🥂,開心到癲左🥹舖頭座位唔多,要食記得要網上book位,咁岩食嗰陣隔離枱係一班意大利人,勁熱鬧,係食pizza 要有嘅氛圍!🤣留意返用餐時間有限時1.5小時🙌🏻值得黎試嘅實力之選⭐️

味道:🌟🌟🌟🌟🌟
環境:🫰🏻🫰🏻🫰🏻🫰🏻
2023-06-12 1205 views
全亞洲 Top #8 嘅Pizza 果然名不虛傳✨試過就知道好食嘅pizza 原來是這樣的🤌🏻👅INSALATA DI PROSCIUTTO DI PARMA ($120)Parma ham 沙律,塊ham 勁大塊😆24個月,唔會太油又唔太咸,開胃前菜✨👅A’SALSICCIA ($195)店員大推呢個 50Top pizza,果然超級好食,賣相一般,但食落🤌🏻底層有onion cream甜甜的,加勁多芝士,食落拉絲的🥰厚邊部分都做到非常煙韌、鬆軟!大力推薦👍🏻👍🏻👍🏻👅DIAVOLA BY GIOVANNI ($195)辣肉腸很辣很惹味,辣度讓你一路流口水更令你想咬多口,配上bufala cream,好像幫你降辣一樣,一流的配搭!😋👅紅酒2019 Gran Maestro Puglia | negromaro, sangoivese (glass $85)店員推介呢款,飲落好澀,啱晒小編胃口🙌🏼Best Pizza in Town ✨必食餐廳之選✨📍 Fiata Pizza (中環)中環士丹頓街2號地舖
全亞洲 Top #8 嘅Pizza 果然名不虛傳✨
試過就知道好食嘅pizza 原來是這樣的🤌🏻

👅A’SALSICCIA ($195)

👅DIAVOLA BY GIOVANNI ($195)

店員推介呢款,飲落好澀,啱晒小編胃口🙌🏼

Best Pizza in Town
✨必食餐廳之選✨

📍 Fiata Pizza (中環)
中環士丹頓街2號地舖
DIAVOLA BY GIOVANNI
A’SALSICCIA
2019 Gran Maestro Puglia
DIAVOLA BY GIOVANNI
A’SALSICCIA
2019 Gran Maestro Puglia
  • A’ Salsiccia
呢間Pizza大有來頭 上年被譽為香港第1 亞太區第8 全球第62嘅Pizza🙏🏻 位置喺蘇豪區 喺正Bakehouse對面 食完pizza再去食翻嗰tart就啱哂🤪———————————————————————🐕 Lunch set ($150+1) 🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯包一款pizza同飲品🍕🥤四款Pizza試咗三款🫡批底都係茄底 只係topping唔同揉得很薄嘅批底喺這間嘅一大特點拎上手都感覺到佢有多薄有多軟批邊充滿空氣感 烤得鼓起漲卜卜變成一個美美的焦香圍邊咬落非常軟綿 並非脆的路線煙煙韌韌 拉扯度很高 在其他店未試過這種口感的確很特別 值得一試雖然好大個 但因為佢好薄 所以唔會覺得自己食咗堆麵粉冇一般pizza咁濟同飽肚 輕鬆食幾件Diavola配上黑毛豬腸仔細細的一片片 比較硬身 沒一般辣肉腸辣和惹味 冇乜肉脂香成了一個小小的配角Margheria吃的主要是蕃茄的清甜沒有混入茄醬 只有天然的清香輕輕用羅勒葉勾出香韻配上批身因用窯爐而有的烤焦香 純撲又清新的美味Prosciutto di Parma 個人最喜歡這個加上的Parma ham多了股咸香也為薄薄
———————————————————————

———————————————————————
更多食評
IG/ Bunny.woof
Diavola
Fiata pizza 自己最鍾意一定係個餅底,唔會太口亦都唔會太忙,完全食到手工pizza嘅精髓!已經去食咗幾次,一般建議大家都要預先預訂如果Walk in嘅話都會好困難,或者等好耐。佢哋亦都有唔同得獎嘅Pizza,每次都有好多款式可以選擇,除咗Pizza之外,亦都有好多唔同嘅小食及前菜,自己最鍾意就係水牛芝士我哋兩個女仔甚至帶咗兩個大pizza仲要叫埋前菜同小食,嚇死㗎侍應。當然食唔晒可以拎走。叫咗最Classic嘅Pizza同埋一個得獎嘅Pizza自己就比較鍾意卡式嗰一款。

2023-06-04 500 views
相信不少人都聽過Fiata Pizza的大名,他就是在2022年獲得香港第1名,亞太區Top 50 Pizza 第八名及世界排行第62位的人氣pizza店🍕餐廳位於中環大館附近,假日接近2時到達,即使過了食飯時間餐廳都滿座,另外建議大家可以於網上訂座,以免walk in 太full而摸門釘~.餐廳食物主要以pizza為主,當中有4款pizza,包括如圓形麵團一樣的MONTANARA、意大利經典款的PIZZE CLASSICHE、餐廳獨有的PIZZE SPECIALI、以及先炸後焗的PIZZE DUE COTTURE;其餘就只有甜品及開胃菜~所以我們一行4人就叫了3個Pizza (2個PIZZE SPECIALI及1個PIZZE CLASSICHE),3個pizza都足夠4人吃到很飽肚🤰🏻.▫️A' SALSICCIA $195 (9/10)兩款得獎Pizza之一,又怎可能錯過呢~亦是我在叫了的3款pizza當中最愛這一款❤️餅底最外層夠脆,內裡與pizza餡完美融合並夠濕潤,而且邊位除了吃到麵粉香,更是十分chewy有咬口🥰餡料以洋蔥cream、拉絲狀芝士、焦糖化紅蔥及意大利肉腸組成;肉腸
▫️A' SALSICCIA $195 (9/10)
[Alife onion cream|fior di latte Napoli|caramelized red onions|fresh Italian sausage]
餡料以洋蔥cream、拉絲狀芝士、焦糖化紅蔥及意大利肉腸組成;肉腸以肉碎形式呈現,吃起來更有豐富的層次感,整體味道多了一份焦化甜味令整個pizza昇華✨朋友形容這陣甜味有如果香,很對我口味,真的很美味⸝⸝ ⸝♡
▫️ESTATE $195 (8/10)
[focaccia with Grana Padano DOP 24 months | Parma ham (24 months) | burrata cream | Alife red onions jam]
餅皮如上,美味有嚼勁就不再多講😆餡料有芝士、水牛芝士、Parma ham及紅蔥醬;帶甜味的紅蔥醬跟重奶香的水牛芝士配搭在一起很完美❤️
Parma ham亦充滿咸香,同行兩位喜愛Parma的友人都大讚!順帶一提~名稱附有DOP的食材是指獲得原產地名稱保護制度(Protected Designation of Origin)認可,簡單地理解就是高品質的食材🥹
▫️DIAVOLA BY GIOVANNI $195(7.5/10)
[fior di latte di Napoli|San Marzano DOP|bufala cream|nduja basil|dried spicy sausages of black Casertano pig]
餅皮如上;這款由芝士、蕃茄、水牛芝士、羅勒及意大利腸組成;由於有蕃茄醬,pizza以酸味作主導,朋友們都大讚❤️
不過我原本沒有好喜歡蕃茄味pizza跟偏乾的肉腸,所以這款不對我口味~
❥…以上括號內是我個人喜愛度,但當中有2位朋友跟我完全相反🙈
大家可按自己原本喜歡的餡料再作選擇呢~另外餐廳座位雖然有點擠逼,但pizza的美味程度足以令我心心念念,好想立即再回訪呢( ˶>ᴗ<˶)下次要叫先炸後焗的PIZZE DUE COTTURE試試看🥰
#fibee_中環
如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b

上星期去中環拍拖,順便試試朋友推介的Fiata Pizza! 餐廳位於中環大館附近,鄰近Bakehouse Bakery。餐廳由來自意大利 Caserta 的 Salvatore Fiata 開店,以地道的意大利風味及正宗Pizza在亞洲獲得Top 50 Pizza 第八名及世界排行第62位的榮譽!Google map 評分都很高!我們一共點了一款前菜,一款pizza及兩杯酒精飲品,消費約為 $480。前菜:BEEF TARTARE DI FASSONA $120材料簡單的前菜,有牛肉他他,Burrata芝士及開心果青醬,入口好balance,作為前菜十分開胃,可惜份量很少,每人兩啖就食完。Estate Pizza $195(focaccia with Grana Padano DOP 24 months | Parma ham (24 months)  burrata cream | Alife red onions jam)Pizza即點即做!批邊非常厚實,口感煙韌,令人回味無窮。薄餅上的配料也非常豐富,包括了24個月ParmaHam,配合芝士和羅勒葉等等配料,讓整個薄餅的味道更加
BEEF TARTARE DI FASSONA

Estate Pizza $195
Estate Pizza

Ham,配合芝士和羅勒葉等等配料,讓整個薄餅的味道更加濃郁。

我們還點了一杯 Pernoi 啤酒和一杯紅酒merlot,food pairing幾好!

另外,強烈建議提前預訂位,因為在週末晚上9點多都超多客人,而且價格合理,在中環SOHO 地段算是不錯的選擇。推薦給喜歡吃Pizza的朋友!

2023-05-27
$240 (Dinner)
BEEF TARTARE DI FASSONA
Estate Pizza
  • Pizza
2023-05-21 416 views
👉🏻DIAVOLA BY GIOVANNI💲195fior di latte di Napoli | San Marzano DOP | bufala cream | nduja | basildried spicy sausages of black Casertano pig👉🏻A' SALSICCIA @50toppizza 💲195Alife onion cream | fior di latte Napoli | caramelized red onions |fresh Italian sausage-We missed the lunch session and literally just waited at the door at ard 545pm for the dinner session at 6pm😹 was told that this is the best pizza in HK🫡 the dough of the pizza was quite good, chewy in a nice way yet not crispy enough (prob
👉🏻DIAVOLA BY GIOVANNI💲195

fresh Italian sausage

We missed the lunch session and literally just waited at the door at ard 545pm for the dinner session at 6pm😹 was told that this is the best pizza in HK🫡 the dough of the pizza was quite good, chewy in a nice way yet not crispy enough (probs I spent some time on taking photos?) The A' SALSICCIA tasted better as it got more flavoring no wonder why its one of the @50toppizza 🍕
rating: 7.5/10
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
Fiata Pizza (Central)
📍2-4 Staunton Street Central, Hong Kong
🔗#7eating中環#7eating意大利菜
2023-05-14 1163 views
亞太區TOP 50嘅意大利薄餅🇮🇹主打拿坡里手工pizza即叫即焗舖頭入面有成大座好強勁嘅烤爐唔識咩牌子但大鄉里第一次見亦都係第一次食到咁好食嘅pizza位置唔多一定要book枱分上層俾booking下層walk-in 環境有啲嘈啲聲逼埋晒一齊因為有限時飲酒嘅話會唔夠時間講返我試過嘅四款pizza先望落好似好厚但其實超多氣孔咬落好煙韌有酸種同炭烤嘅味道平時唔鍾意批邊嘅人都會覺得crispy MARGHERITA:基本味道芝士加basilA' SALSICCIA:焦糖化洋蔥嘅甜蓋過肉ESTATE:意語夏天ham+burrata冇得輸PAZZA ESTATE:焗咗兩次嘅瘋狂夏天我推最後呢兩個一嚟因為偏心呢個配撘二嚟因為佢嘅芝士夠濃仲有少少fig jam三嚟係因為我好唔鍾意茄汁加麵包另外嗌咗BURRATA同TAGLIERE VIP前者配上焦糖化洋蔥同一舊burrata係我食過最新鮮同內外分明嘅burrata處理得衰嘅或者得cream味會好大分別Cold cut platter 有四舊dried dough 上枱熱辣辣非常香口推介大家試試其他selection就正常發揮但我鍾意😆甜品方面完全唔
亞太區TOP 50嘅意大利薄餅🇮🇹

上面嘅mascarpone好厚實唔軟身
仲試咗CANNOLI同杏仁味蛋糕
無奈唔係我口味或者真係太甜

另外想提返喺menu學咗個新term
D.O.P.(Protected designation of origin)
代表呢種食材生產製造都係原產地完成
攞獎係因為佢夠晒原汁原味👍🏻
睇到我咁俾心機打呢篇就知有幾推介啦🤎
$450 (Dinner)
2023-05-05 1218 views
A’ SALSICCIA(得獎pizza之一)Alife onion cream | fior di latte Agerola | red onions | fresh Italian sausage呢個最好食!洋蔥醬很多,非常甜而且帶香味,配上腸仔和芝士,鹹甜的配搭好好食😋ESTATEfocaccia with Grana Padano DOP 24 months | Parma ham (24 months)burrata cream | Alife red onions jam另一款得獎的pizza, 也是鹹甜配搭,唯burrata cream不夠多,未能突出Parma ham 鹹香的味道。DIAVOLASan Marzano DOP | dried spicy sausages of black Casertano pig | basilextra virgin olive oil | fior di latte Agerola這款是平日lunch set 的選擇,基本上是margherita 加腸仔薄片。番茄醬加拉絲的芝士是不敗的組合😋用的是新鮮番茄醬,所以帶清新的酸甜味而
A’ SALSICCIA
(得獎pizza之一)

ESTATE

DIAVOLA

這款是平日lunch set 的選擇,基本上是margherita 加腸仔薄片。番茄醬加拉絲的芝士是不敗的組合😋用的是新鮮番茄醬,所以帶清新的酸甜味而不是茄膏的濃烈味道。不過這款pizza也是這幾種中最多水份的,餅底會變得稍微濕軟。

幾款pizza都是薄底,pizza邊帶foccacia 的空氣感,煙煙韌韌,高溫烘出的麵粉香氣很明顯 。

值得再訪,記得先網上預約。
A’ SALSICCIA
口感煙韌濕潤嘅正宗拿破崙dough pizza🫶🏻 第一次walk-in好好彩有位 今次識book枱啦~ 餐廳環境偏暗 整體舒適✨ 夜晚分1830-2030或2030-2230兩個時段 預約要留意番~ 最熱門嘅都係最出色 highly recommend Diavola by giovanni 🍕😋🥗 Caprese $120🌶️🍕Diavola by giovanni $195 (right bottom)🍆🍕Parmigina $185

🥗 Caprese $120

🍆🍕Parmigina $185
  • DIAVOLA BY GIOVANNI
2023-04-23 273 views
曾經聽朋友介紹👯‍♀️呢間係全香港最好食既義大利pizza餐廳🍕🇮🇹我都以為佢誇張~食完之後 我知道呢個稱號係實至名歸既🕺🏻佢係一間兩層既義大利餐廳位於中環係bakehouse對面👀🤓第二層要少少半開放式 星期五夜晚吹住少少風 暗暗哋 去飲酒都超級有feel🍻唯獨一個小缺點就係少少嘈但係都好證明生意好😛重點要講佢呢個pizza: A’Salsicca ($195) 我估計大概有10-12寸左右 我哋兩個女仔試一個pizza加小食 有6-7分飽啦 仲可以食到甜品嗰隻程度🍮我見最多人叫係呢個焦糖洋蔥🧅配義大利肉pizza就決定試下洋蔥味超級香甜 一定係有話額外功夫炒香佢而且肉唔會太鹹 配埋芝士 有拉絲 真係世界第一☝🏻🤍pizza係薄皮 而且crust都仲係好有咬口唔會太乾 或者太脆👍🏻beef tartare di fassona ($120) 呢個都好推薦 生牛肉配滿滿的burrata cheese🤤唔會腥 反而面層配了pistachio pesto & olive oil造成了點綴效果🥹📍 Fiata Pizza (中環)地址:中環士丹頓街2號地舖
曾經聽朋友介紹👯‍♀️
呢間係全香港最好食既義大利pizza餐廳🍕🇮🇹
我都以為佢誇張~
食完之後 我知道呢個稱號係實至名歸既🕺🏻

pizza係薄皮 而且crust都仲係好有咬口
唔會太乾 或者太脆👍🏻

呢個都好推薦
生牛肉配滿滿的burrata cheese🤤

📍 Fiata Pizza (中環)
地址:中環士丹頓街2號地舖
A’salsicca
beef  tartare
A’salsicca
beef  tartare
  • A’ Salsiccia
2023-04-08 354 views
老公鍾意食Pizza,所以Fiata我已經bookmark左一段時間,前排知道上年2022年餐廳拎到亞太區 Top 50 Pizza 既第8名(世界排行第62位),就已經決定左老公birthday dinner既地方☺️▪️「Fiata」出名意大利拿玻里薄餅,首先點左一客50 top pizza之一既「Estate」,材料注明有:focaccia with Grana Padano DOP 24 months,Parma ham (24 months),burrata cream,Alife red onions jam▪️🔅Estate - HKD 195+10%Focaccia 麪包有厚度,濕潤又好chewy,充滿住獨突石窯爐焗既焦香味;Focaccia 麪包有厚度,濕潤又好chewy;我地兩個係芝士🧀怪,配上24 months aged 既Grana DOP cheese 同埋Burrata 水牛芝士已經覺得好食到流淚😭白毛豬Parma ham 唔過鹹,肉質柔軟嫩滑,油香滿溢,一口接一口已經好快食晒成個pizza,唯一要講如果可以走burrata cream上既小小red onion
🔅Estate - HKD 195+10%
Focaccia 麪包有厚度,濕潤又好chewy,充滿住獨突石窯爐焗既焦香味;Focaccia 麪包有厚度,濕潤又好chewy;我地兩個係芝士🧀怪,配上24 months aged 既Grana DOP cheese 同埋Burrata 水牛芝士已經覺得好食到流淚😭白毛豬Parma ham 唔過鹹,肉質柔軟嫩滑,油香滿溢,一口接一口已經好快食晒成個pizza,唯一要講如果可以走burrata cream上既小小red onions jam,我會更加喜愛,因為佢既甜味有少許影響Parma ham 既原始味道👀
🔅Diavola - HKD185+10%
相比「Estate」,我更喜歡「Diavola」,black Casertano pig 黑毛豬香腸薄片舖滿pizza外,仲有滿滿既「fior di latte Napoli」Mozzarella Cheese拉絲😚,少量Basil 葉加
橄欖油作點綴同調味,轉眼又食晒~
🔅 TIRAMISÚ - HKD80+10%
雖然餐廳唔收cut cake fee,但考慮過食完pizza食唔落生日蛋糕依個問題,決定係餐廳叫甜品再加birthday wordings
TIRAMISÚ甜左d,lady finger似無吸過咖啡酒咁有d乾身;咖啡味、酒味淡,Mascarpone Cheese 味道即奶味變相好出,我自己就一般呢⋯
▪️
值得一提餐廳服務好貼心,只係電話訂枱時輕輕問起cut cake fee收費,waitress 已經mark低左,到我order甜品時,待應已經係甜品上點好蠟祝,再唱埋生日歌😮加埋我見到已整好Happy Birthday字眼,小小舉動好驚喜😁離開舖頭時沿途職員都講「Happy Birthday」,服務一讚,見到老公都好開心滿意☺️☺️☺️舖頭時沿途職員都講「Happy Birthday」,服務一讚,見到老公都好開心滿意☺️☺️☺️

2023-04-05
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
  • diavola
  • Estate
#fatchubelly中環📍Fiata Pizza (中環)今次去呢間香港第一Pizza 主打正宗拿波里Pizza 💕整體好過一般連鎖Pizza餐廳環境好chill😎但CP值唔高可以試一次 打吓卡📸餅底幾岀色同特別👍批邊好煙韌,唔會硬而且好重麵粉香🥰而pizza 中間好薄同軟身所以我哋要對接咁食不過餅底太燶🔥所以有啲苦減咗唔少分🥲💥Diavola By Giovanni $195呢個係最多人叫嘅口味係最classic 嘅番茄醬,辣肉腸,水牛芝士同羅勒葉新鮮羅勒葉嘅清新好加分💯其他配料就不過不失係想像到嘅味道不過整體都係好食嘅👍💥A’Salsiccia $195呢個口味係得獎Pizza 🏆點都要試吓Pizza 有免治豬肉,焦糖洋蔥,芝士而最特別係個洋蔥醬汁😋有一種自然嘅甜味同鹹鹹地嘅芝士完美融合⚠️去之前一定要book 位我哋早咗一星期訂位同食lunch set 會扺啲💸PS: 個人鍾意dough bros 多啲(個Dip世一!) 😝
#fatchubelly中環

📍Fiata Pizza (中環)

今次去呢間香港第一Pizza

所以有啲苦
減咗唔少分🥲

💥Diavola By Giovanni $195

呢個係最多人叫嘅口味
係最classic 嘅番茄醬,辣肉腸,水牛芝士同羅勒葉
新鮮羅勒葉嘅清新好加分💯
其他配料就不過不失
係想像到嘅味道
不過整體都係好食嘅👍

💥A’Salsiccia $195

呢個口味係得獎Pizza 🏆
點都要試吓
Pizza 有免治豬肉,焦糖洋蔥,芝士
而最特別係個洋蔥醬汁😋
有一種自然嘅甜味
同鹹鹹地嘅芝士完美融合

⚠️
去之前一定要book 位
我哋早咗一星期訂位
同食lunch set 會扺啲💸

2023-03-25 278 views
果然名不虛傳,食過最好食嘅Pizza! 🍕🤤👍🏻遇到嘅幾個員工都非常友善和helpful, 又醒目! 一間成功嘅餐廳,一定要有前後配合,而且服務與食物都要有質素👍🏻
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
2023-03-22 5691 views
香港最近既 pizza 越做越好,除咗 california tower 既 Baci之外,Fiata 都係另一間得獎名店~今次就嚟試吓佢哋既實力先~店舖主打真宗的意大利風味,由出生喺意大利南部既廚師主理。前菜叫左三款:當日既burrata冇晒貨(哭),所以要左 Caprese,mozzarella 加上車厘茄同埋 basil 清新爽口~Tagliere VIP 一盤有齊Italian cold cuts (有三種唔同既 cold cuts,都好食), fried dough (唔好以為炸麵糰係下欄野唔好食,呢個新鮮上又鬆軟又香口,一流), tarollo,沙律混合左 roasted artichoke,sun dried tomatoes 同 black olives,係好傳統既意式組合。個人唔食橄欖但其他兩樣都好正式~反而個 beef tartare 唔係好啱口味,下次應該可以 skip嚟到正題 pizza~ 我哋叫左兩款嚟 share~ 強烈推薦呢間所有麵糰製品!個pizza 燶邊無得輸~ 煙韌有口感!嚟到正題 pizza~ 我哋叫左兩款嚟 share~ Porcino 用上牛肝

前菜叫左三款:

嚟到正題 pizza~ 我哋叫左兩款嚟 share~ Porcino 用上牛肝菌 semi sun-dried tomatoes,ricotta同parsley,個人鍾意呢個多啲~好食到菇香同埋幾樣食材既味道都好 well balanced~
反而佢哋個名物 A'Salsiccia用咗onion cream ,caramelized red onions 同埋新鮮意大利香腸,係好新鮮特別但個人覺得有啲太甜~
Remark: 好受歡迎所以餐廳限時1.5小時,個人覺得有小小趕急。建議可以 skip 左飲酒呢 part 直接轉下場繼續飲~
2023-03-19
$350 (Dinner)
  • Tagliere  VIP
  • Porcino