Hiring
$17,150-$18,300
Monthly
Restaurant: FireBird (東薈城名店倉)
Terms & Details:
2024-06-26 174 views
一落機衝去東涌東薈城搵食🙌日本菜一向係我杯茶😎「Firebird」提供三款二人餐 比較之下我們選了豪華2人套餐📜✨溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律沙律菜新鮮爽脆 雞肉嫩滑 拌勻溫泉蛋更細緻香滑😋✨精選刺身盛合(5品)刺身新鮮有光澤 盛合有甜蝦、三文魚、油甘魚、帶子、三文魚子 帶子鮮甜最得我心❤️✨大海老天婦羅薄薄炸漿糊包裹大蝦 沾上蘿蔔蓉天婦羅汁很夾✨FireBird名物 重量級火焰原隻雞腿店鋪名物當然要試試🤩上枱後店員會點火🔥發出熊熊烈火 雞腿燒得焦香 香辣惹味 絕對係視覺與味覺的享受🥰✨火山熔岩鮭魚卷炸過的鮭魚卷 香脆可口👍🏿頂層舖滿炸過的蘿蔔絲 喜歡吃香口食物的朋友 🥳必點✨雨滴餅(黃豆粉 & 黑蜜)(2個)沾小小黃豆粉小小黑蜜糖🍯透心涼雨滴餅 熱氣全消😮‍💨🍹Strawberry Smoothie (+$30)🍹蜂蜜生薑梳打
✨溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律
沙律菜新鮮爽脆 雞肉嫩滑 拌勻溫泉蛋更細緻香滑😋
✨精選刺身盛合(5品)
✨大海老天婦羅
薄薄炸漿糊包裹大蝦 沾上蘿蔔蓉天婦羅汁很夾
✨FireBird名物 重量級火焰原隻雞腿
✨火山熔岩鮭魚卷
✨雨滴餅(黃豆粉 & 黑蜜)(2個)
沾小小黃豆粉小小黑蜜糖🍯透心涼雨滴餅 熱氣全消😮‍💨
🍹Strawberry Smoothie (+$30)
🍹蜂蜜生薑梳打

2024-06-23 177 views
同朋友去東薈城行outlet ,行到攰落地庫超市旁有一間日式料理餐廳,環境寛地方坐得舒服👍店員很有禮貌😊三個人叫了豪華2人套餐再另加其他菜😊 豪華2人套餐 $498▪️精選刺身盛合( 5品) 👍▪️溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律👍▪️🔥重量級原隻火焰雞腿▪️火焰熔岩鮭魚卷 👍▪️日本雞&野菜天婦羅盛合▪️雨滴餅( 黃豆粉&黑蜜) 👍Fuji Mountain cocktail (+$30) Suntory the premium malt's (+$30)另外散叫明太子芝士椰菜燒餅 $68👍炸軟殼蟹$78灸燒魔鬼魚翅 $48👍脆炸日本超甜蕃薯條$68🫰雞肉串燒盛合$138好滿意今餐嘅美食😊 刺身夠厚身又新鮮😋 最有視覺效果嘅火焰雞表演好吸睛,即埸在枱上點火🤩 燒完表面乾爽內仍很嫩滑😋 用椰菜做燒餅幾特別配上醬汁更好味🤤 天婦羅炸得夠薄脆香口👍甜品雨滴餅好q彈配上黃豆粉&黑蜜無得輸👍

豪華2人套餐 $498
▪️精選刺身盛合( 5品) 👍

▪️溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律👍

▪️🔥重量級原隻火焰雞腿

▪️火焰熔岩鮭魚卷 👍

▪️日本雞&野菜天婦羅盛合

▪️雨滴餅( 黃豆粉&黑蜜) 👍

Fuji Mountain cocktail (+$30)

另外散叫

Dinner
  • 火山熔岩鮭魚卷
  • 精選刺身盛合
  • 重量級火焰原隻雞腿
入到東涌行完outlet發現到呢間日式餐廳抵食得來又高質!難怪去到嘅時候全院滿座,出邊都要等位😆豪華二人抵食套餐二人套餐份量相當豐富,可以自由配搭自己鍾意嘅主菜,除咗前菜慢煮雞胸沙律之外,總共仲有其他四款嘅主食慢煮雞胸沙律值得加分嘅係雞胸肉慢煮絕對唔會覺得嚡口🫶🏻健康得來又有質素 五點刺身拼盤每款刺身有兩件,擺盤精美,切得夠厚身火焰烤雞呢個係套餐嘅重點,嚟到嘅時候夠晒看頭,職員放好之後點火成隻烤雞好似着咗火咁😆😆之後職員會過嚟主動幫我哋將雞剪好一嚿嚿,夠晒細心🫶🏻而雞肉肉質嫩滑入味,配上面層嘅秘製香辣粉,少辣得來又惹味天婦羅炸蝦🍤天婦羅有5隻炸蝦真係大滿足,炸得夠透徹,炸粉唔會覺得厚三文魚卷壽司卷物外邊炸脆咗,入邊包住三文魚,配埋沙律醬秘製醬汁,口感特別另外我哋再加咗牛舌,同埋特上壽司盛合,壽司盛合亦都有拖羅、帶子等等!我哋當日即時登記咗會員,仲可以有一串串燒送返😸

豪華二人抵食套餐

慢煮雞胸沙律
值得加分嘅係雞胸肉慢煮絕對唔會覺得嚡口🫶🏻健康得來又有質素

五點刺身拼盤
每款刺身有兩件,擺盤精美,切得夠厚身

火焰烤雞

天婦羅炸蝦🍤
天婦羅有5隻炸蝦真係大滿足,炸得夠透徹,炸粉唔會覺得厚

三文魚卷

2024-06-20 91 views
踏進這家餐廳,我立即被溫馨的氛圍所包圍,座位寬敞舒適,空間感足夠。溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律:溫泉蛋的軟嫩口感,配上新鮮多汁的日本雞肉和爽脆的羅馬生菜,完美融合出一道清爽開胃的前菜。明太子芝士椰菜燒餅:酥脆的薄餅上塗滿了香濃的明太子醬和融化的芝士,配上輕脆爽口的椰菜,口感實在太誘人了。每一口都飽含了濃郁的海味和芝香,讓人欲罷不能。精選刺身盛合:五種不同的新鮮刺身呈現在眼前,每一塊都飽滿鮮甜,肥美程度恰到好處。特別是那塊油花分布均勻的鮪魚,一入口就溶化在口中'留下深刻的鮮味印象。日本產雞肉&野菜天婦羅盛合:外酥內嫩的炸物,搭配清爽可口的蔬菜,令人回味無窮。FireBird名物 重量級火焰原隻雞腿,這道菜可以說是全場的亮點。鮮嫩多汁的雞腿肉,搭配香濃醬汁,在服務員的點燃下呈現出熊熊火焰,為整個用餐體驗增添了不少戲劇性。雞肉鮮嫩多汁,趁熱食更加增添無窮口味,這是一道必食的推薦。火山熔岩鮭魚卷:外表金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁,彷彿一個微型火山,味道吸引,為舌尖留下美好回憶。雨滴餅.以黃豆粉制成,晶瑩剔透和黑蜜的清香甜潤互相點綴,帶來一個完美的甜點收尾。整個套餐的層次豐富,搭配冰爽的啤酒和讓人眼前一

溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律:

明太子芝士椰菜燒餅:

整個套餐的層次豐富,搭配冰爽的啤酒和讓人眼前一亮的「Fuji Mountain 」為這頓美好的晚餐畫上了完美的句號。
2024-06-12 88 views
😎滑蛋豬扒飯,味道嚟講都幾好食,而且份量非常大,加咗洋蔥滑蛋同埋甜甜地嘅豉油汁,令到成個口感更加好食,成個飯唔會好乾,加埋豬扒,非常厚身,我哋都幾鍾意😎串燒,我哋叫咗幾款唔同嘅串燒,包括有雞胸肉,金菇肥牛,雞腎,雞皮,粟米,肥牛紫蘇!整體上都覺得佢哋啲串燒唔錯,係即叫即做,而且份量常都唔會太少,不過覺得雞胸肉有少少鞋,唔係好推薦,其他都還好😎明太子玉子燒,呢個作為前菜非常好食,少少辣辣地加埋玉子非常甜,鍾意食玉子燒嘅朋友不可以錯過

2024-06-04 110 views
一向都知道東涌係美食沙漠 估唔到今次竟然食咗一間好好食嘅日本餐廳一望到個餐牌好吸引 基本上你講得出嘅日本嘢都有得嗌無論係拉麵 炸豬扒飯 刺身 壽司 定係炸物全部都好啱我哋胃口不過佢最出名嘅都係串燒我哋揀咗呢一個係串燒拼盤入面有唔同嘅雞肉串燒可以俾我哋試印象最深刻嘅就係免治雞肉串燒配埋日本無菌蛋 成個口感真係再昇華壽司真係拍得上喺日本食嘅水準帶子壽司大大粒 係食得出嘅鮮味三文魚大大塊 啲魚油喺個口入面爆出嚟原條燒魷魚個汁好夾 再點埋沙律醬好容易一啖又一啖

一望到個餐牌好吸引 基本上你講得出嘅日本嘢都有得嗌

原條燒魷魚
個汁好夾 再點埋沙律醬
好容易一啖又一啖

2024-06-03 115 views
來到東涌行完outlet順路醫肚,餓了真係咩都想食。依間居酒屋二人套餐吸引,刺身天婦羅丼飯樣樣有,仲可欣一幕火鳥歸位,充滿儀式感,的確吸引我一試。豪華2人套餐 $498精選刺身盛合五款刺身包括三文魚、油甘魚、帶子、牡丹蝦和三文魚籽。食得出非常新鮮貨色,鮮甜美味相當高質。溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律雞胸肉慢煮口感軟嫩,羅馬生菜新鮮爽脆,淋上凱撒醬和溫泉蛋,灑滿芝士碎,簡單健康美味。大海老天婦羅脆漿炸得金黃而不厚,大蝦鮮甜彈牙,唔錯。FireBird 名物重量級火焰原隻雞腿全晚最令人難忘的一道菜,店員淋上威士忌隨即點火,火焰壯觀場面出現眼前,係有點震撼。雞腿啖啖肉,肉質軟彈很入味,有點微辣相當惹味,伴有椰菜一起食配搭幾好。北海道名物 温泉卵十勝豚丼豚肉爽口肉味濃郁,有著微微焦香。加上燒汁和蛋汁撈日本米飯,超級美味。雨滴餅外表晶瑩剔透,口感爽彈,配上黃豆粉和黑蜜,有著甜蜜的幸福感。Strawberry Yakult +$30雞尾酒味道酸甜,酒味淡淡,冰溶都唔會變淡,賣相真係好靚。
來到東涌行完outlet順路醫肚,餓了真係咩都想食。

豪華2人套餐 $498
大海老天婦羅
脆漿炸得金黃而不厚,大蝦鮮甜彈牙,唔錯。
Strawberry Yakult +$30
雞尾酒味道酸甜,酒味淡淡,冰溶都唔會變淡,賣相真係好靚。
Strawberry Yakult
2024-05-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
Strawberry Yakult
九州產和牛壽喜燒鍋御膳 $138和牛油脂分布平均,夠嫩滑,其他材料新鮮,壽喜燒湯底唔係超濃勁甜嗰隻👍🏻牛肉壽喜燒串 跟餐+$28燒得夠香Strawberry Smoothie 跟餐+$20有新鮮士多啤梨,芒果,士多啤梨syrup加埋奶,好濃士多啤梨味,超滿足北海道温泉卵十勝豚丼定食 $88豚肉味濃,份量勁多溫泉蛋蛋味又濃又滑,醬汁超惹味又唔膩;飯係用日本米,好味😋日本產脆炸牡蠣 跟餐+$48好肥美,炸漿唔厚Lychee Frozen 跟餐+$20荔枝syrup,檸檬汁嘅沙冰,好清新又夠冰涼,顏色仲好吸引滑蛋雞扒丼定食 $78蛋夠滑,雞扒炸漿唔厚特盛牛肉丼定食 $88牛肉份量超多,醬汁本來覺得有啲濃,不過撈埋飯同好濃蛋味嘅溫泉蛋食啱啱好日本產白桃果肉梳打 跟餐+$10日本白桃勁甜,杯梳打唔算好甜,食飽消滯好正蜂蜜生羗茶 跟餐免費夠健康又潤喉刺身盛合(3品) $1483款都好鮮甜肥美,厚切,好味長蔥雞腿串 $32厚切牛舌串燒 $38燒得夠焦香菜式選擇勁多,裝修係和風嘅舒服木系,卡位寬敞,坐得舒適,抵食
九州產和牛壽喜燒鍋御膳 $138
日本產脆炸牡蠣 跟餐+$48
好肥美,炸漿唔厚
牛肉壽喜燒串
Lychee Frozen 跟餐+$20
荔枝syrup,檸檬汁嘅沙冰,好清新又夠冰涼,顏色仲好吸引
滑蛋雞扒丼定食 $78
蛋夠滑,雞扒炸漿唔厚
Strawberry Smoothie
特盛牛肉丼定食 $88
特盛牛肉丼定食
日本產白桃果肉梳打 跟餐+$10
日本白桃勁甜,杯梳打唔算好甜,食飽消滯好正

蜂蜜生羗茶 跟餐免費
夠健康又潤喉
刺身盛合(3品) $148
3款都好鮮甜肥美,厚切,好味
刺身盛合(3品)
長蔥雞腿串 $32
厚切牛舌串燒 $38
燒得夠焦香
$200 (Lunch)
北海道溫泉卵十勝豚丼定食
九州產和牛壽喜燒鍋御膳
日本產脆炸牡蠣
Lychee Frozen
牛肉壽喜燒串
Strawberry Smoothie
特盛牛肉丼定食
刺身盛合(3品)
  • 九州產和牛壽喜燒鍋御膳,北海道溫泉卵十勝豚丼定食,刺身盛合
2024-05-23 91 views
朋友仔話想買波鞋,於是揸車入左東涌行outlet,入到黎要食飽啲先有力shopping 搵左呢間firebird,好,坐低睇下有咩好食先,睇下原來係和民集團架,唔怪之得個價錢咁抵食。特上刺身盛合,刺身厚切,色澤又光鮮,望落柔潤又肥美。食落好新鮮,帶子好清甜爽口,吞拿魚油脂入口即溶。滿足二人餐有好多野食,非常豐富。凱撒沙律,首先有前菜沙律。刺身盛合大海老天婦羅,天婦羅好香脆,裡面大大隻蝦肉。北海道名產,溫泉蛋十勝豚肉丼,豚肉勁爽口,啲飯又暖笠笠,醬汁和豚肉汁同溫泉蛋一超拌飯,真係好正!Firebird名物,重量級火焰原隻雞腿,店員玩火啊~呢個個呢度signature,好睇又好食,雞脾超多肉,又嫩滑,仲辣辣地,好惹味!飲品就叫左,熱蜂蜜生薑茶和Mix fruit tea,朋友仔個Mix fruit tea好吸引,忍唔住偷飲左一啖,好fresh 好鮮果,個杯入面真係有多款唔同果肉。雨滴餅,呢個甜品好特別,涼茶地既啫喱,,配上黃豆粉黑蜜,甜甜蜜蜜係幸福既味道啊!

特上刺身盛合,刺身厚切,色澤又光鮮,望落柔潤又肥美。
食落好新鮮,帶子好清甜爽口,吞拿魚油脂入口即溶。

滿足二人餐有好多野食,非常豐富。

凱撒沙律,首先有前菜沙律。

刺身盛合

大海老天婦羅,天婦羅好香脆,裡面大大隻蝦肉。

2024-05-20 58 views
去開outlet買運動衫,就老公一起在商場吃個日本餐。我們選了一間在超市附近的日式餐廳,環境寬敞,座位舒服,服務也很殷勤。我們點了一份豪華2人套餐,還另加了火山熔岩鮭魚卷和季節海鮮相撲鍋。2人套餐都有多項食物:溫泉慢煮日本雞胸凱撒沙拉:新鮮的羅馬生菜和大片多汁的雞胸肉很搭,溫泉蛋弄破後混合醬汁清新且不會覺得膩。精選刺身勝盒:帶子,三文魚籽,三文魚,大蝦和油甘魚,食材新鮮美味。大海老天婦羅炸蝦:剛炸起的大蝦令人一隻接一隻地吃,好惹味。北海道溫泉蛋十勝豚肉井:這個不得不贊,豚肉飯混合溫泉蛋可以這麼鮮美,蛋汁混和豚肉令肉片的口感更嫩滑,米飯就當然用日本米啦。重量級火焰原隻雞腿:服務員會在我們桌上點火,火焰雞腿名不虛傳,齋視覺已經決定震撼,再試吃了一口,雞腿肉不咸,也是肉質嫩滑,剛燒過的皮小小脆口,令我們都留下深刻印象。雨滴餅(黃豆粉+黑蜜):這個就一般,無什麼特別,來一個飯後不甜不佔胃空間的甜品,確實為這頓飯畫上完美的句號。芒果mocktail:這杯mocktails芒果味非常濃郁,用新鮮芒果打制而成,不太甜,非常好喝。另點:火山熔岩鮭魚卷:店員推介這個重點手工壽司,一層一層炸過的三文魚壽司
2人套餐都有多項食物:

大海老天婦羅炸蝦:剛炸起的大蝦令人一隻接一隻地吃,好惹味。

另點:
火山熔岩鮭魚卷:店員推介這個重點手工壽司,一層一層炸過的三文魚壽司,上面鋪滿炸過的胡蘿蔔絲,口感很有層次,而且不油膩,雖然也混了一些醬汁,但是回味無窮,不消幾分鐘而光盤了。

季節海鮮相撲鍋:忽然很想喝口湯,所以點了這個海鮮火鍋,食材算可以的,湯汁也中規中矩。

總結來說,這家日本居酒屋無論在食材,烹調及服務上都屬於優質,可以encore,也值得推介給朋友。

近來經常發掘東涌美食東薈城Taste個層隱藏住一間好正嘅居酒屋環境大、有唔少卡位食物種類超多刺身壽司、炸物、串燒、鐵板燒、拉麵仲有調酒🍸、soft drinks 等今次我哋叫咗個二人餐另外再散嗌小食火焰🔥原隻雞腿、拉麵都有驚喜(其他食物水準都好好呀👍🏻)絕對會再嚟食呀!🔹豪華2人餐($498)🔹🔸精選刺身盛合 (5品)🔸溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律🔸大海老天婦羅🔸FireBird名物重量級火焰原雙雞髀🔸鰻魚牛肉丼🔸雨滴餅(黃豆粉&黑蜜)🔸Suntory the Premium Malt's(+$30)🔸特飲Fuji Mountain (+$30)成個餐勁豐富!新鮮刺身每款有2件,有我喜歡嘅帶子,又厚又甜!沙律好大碟,慢煮雞胸好滑,健康又好味😋。火焰原雙雞髀係即場點火燒,香氣十足,好彈牙又滑、啖啖肉好正!Fuji Mountain好吸晴🩵係荔枝味嘅沙冰,甜度適中,好fresh。🔹重量級叉燒豚骨醬油拉麵($98)🔹炸薯條($28)拉麵個湯底好正!又湯又香!叉燒好多片,而且煮到好軟綿入味,入口即化。
近來經常發掘東涌美食
東薈城Taste個層隱藏住一間好正嘅居酒屋
環境大、有唔少卡位
食物種類超多
刺身壽司、炸物、串燒、鐵板燒、拉麵
仲有調酒🍸、soft drinks 等
今次我哋叫咗個二人餐
另外再散嗌小食
火焰🔥原隻雞腿、拉麵都有驚喜
(其他食物水準都好好呀👍🏻)
絕對會再嚟食呀!

🔹豪華2人餐($498)🔹
🔸精選刺身盛合 (5品)
🔸溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律
🔸大海老天婦羅
🔸FireBird名物重量級火焰原雙雞髀
🔸鰻魚牛肉丼
🔸雨滴餅(黃豆粉&黑蜜)
🔸特飲Fuji Mountain (+$30)

🔹重量級叉燒豚骨醬油拉麵($98)
🔹炸薯條($28)
Dining Offer
Coupon
2024-05-14 57 views
跟家人吃飯,點了豪華2人套餐,食材相當豐富,座位也十分寬敞舒適!溫泉蛋慢煮日本雞肉凱撒沙律的雞肉嫩滑,加上生菜及麵包多士粒等,口感層次豐富!精選刺身盛合有5品,三文魚、蝦、三文魚籽、帶子及油甘魚,刺身非常新鮮肥美,厚度也切得很適中!大海老天婦羅的外層炸得很香脆,內裡蝦肉也厚肉肉嫩,性價比高!重量級火焰原隻雞腿,一出場已相當震撼,侍應先把酒淋上後,再把火點燃起來,火光熊熊,而雞腿肉也十分嫩滑,很好吃! 火山熔岩鮭魚卷的紫菜外層用上了天婦羅脆漿去炸,脆卜卜,中層是三文魚,外層再淋上了沙律醬,味道酸酸甜甜,一點也不膩! 雨滴餅沒甚麼味道的,口感清爽,加上了黃豆粉跟黑蜜,味道剛剛好!海膽刺身是朋友想點的,但不吃真的會後悔,超級新鮮鮮甜,這價位值了!Berry Kisses~酒精濃度剛剛好,不會太濃,飲品本身不會太甜,但加上杯邊的糖同喝,味道甜味立馬變得剛剛好,可口清爽,很神奇!Mix Fruit Tea~超多雜果去打造的飲品,味道相當清新香濃,美味非常!

係銅鑼灣早就食過fire bird 串燒、火焰骨付鳥同雞尾酒出品都好出色! 周末過左黎行東薈城名店倉先發現呢度都開左間新分店~試試佢地 期間限定 Sakura Fuji $68粉紅色用左淡雪士多啤梨同Sake基底製成沙冰清爽得黎慢慢亦有微醺狀態~水果茶 $48超大杯,果味豐富味道香甜,激讚!豚肉串燒盛合(6種)$168用上北海道夢之豚肉,梅醬秋葵、鵪鶉蛋、車厘茄、蠔肉、金菇、長蔥6款不同組合豚肉串燒,口感juicy,味道層次豐富~九州產和牛壽司(2件)店員會即席火炙和牛,熟度因應喜好叫停店員就可以珍寶海老天婦羅盛合$158兩大隻珍寶海老啖啖肉,鬆脆不厚粉炸雞軟骨酥脆香口,佐酒一流北海道產冷蕎麥麵食完煎炸香口再食一啖清爽冷蕎麥麵,就係舒服!
係銅鑼灣早就食過fire bird

試試佢地 期間限定

Sakura Fuji $68
粉紅色用左淡雪士多啤梨同Sake基底製成沙冰
清爽得黎慢慢亦有微醺狀態~

水果茶 $48
超大杯,果味豐富味道香甜,激讚!

豚肉串燒盛合(6種)

用上北海道夢之豚肉,
梅醬秋葵、鵪鶉蛋、車厘茄、蠔肉、金菇、長蔥

6款不同組合豚肉串燒,口感juicy,味道層次豐富~

九州產和牛壽司(2件)

店員會即席火炙和牛,熟度因應喜好叫停店員就可以

珍寶海老天婦羅盛合
兩大隻珍寶海老啖啖肉,鬆脆不厚粉

炸雞軟骨
酥脆香口,佐酒一流

北海道產冷蕎麥麵
食完煎炸香口再食一啖清爽冷蕎麥麵,就係舒服!
2024-04-27
$350 (Lunch)
  • 豚肉串燒盛合
  • 九州產和牛壽司
2024-05-07 39 views
星期六去東薈城逛outlet ,晚上順便在這邊食晚飯,聽朋友講Firebird 幾好食,就起試下。店內和風味濃厚,簡潔雅致,環境都幾舒服。刺身盛合,三款刺身,相當厚切,三文魚橙白分明,入口嫩滑。油甘魚相當油潤,很有口感。帶子鮮甜,爽口彈牙。整體十分新鮮,幾有質素。溫泉卵十勝豚丼,豚肉份量足,很惹味,把溫泉蛋拌飯食超好味,飯粒沾上蛋汁呈金黃色,加上豚肉的汁,真係正。明太子芝士椰菜燒餅,賣相幾有趣,一個燒餅,兩種口味,是一款不錯的前菜。火焰原隻雞腿,很有儀式感,上菜時店員先淋上酒,再點火,整隻雞腿即時被火焰包圍, 具觀賞性,味道微辣,肉質軟滑,很入味。這個Firebird 的招牌菜,沒有讓人失望。雞肉串燒盛合,整體肉質嫩滑,燒得幾惹味,免治雞肉串沾上蛋汁一齊食,好好味。火山溶岩鮭魚卷,賣相好特別,真的有溶岩的感覺,入口脆中有軟,口感很好,有層次感,而且不會膩。我們點了兩款cocktail ,lichee frozon冰藍剔透,論色彩已有90分以上,冰涼清新。Lava flow,顏色一樣靚,紅紅白白,有淡淡的草莓味,好好飲。雨滴餅賣相可愛有趣,感覺有點像白涼粉,拌著黃豆粉和黑蜜一齊食,清涼

雨滴餅賣相可愛有趣,感覺有點像白涼粉,拌著黃豆粉和黑蜜一齊食,清涼可口,而且不會太甜。
  • 火山熔岩鮭魚卷
  • 重量級火焰原隻雞腿
花錢食食食最實際!所以係東涌眼睛大肆購物完就去咗醫肚🤣餐廳以柔和色調設計,主打串燒燒物為主,而且有不少日本人光顧🍢▸ 豚肉串燒盛合 (6種) $𝟐𝟐𝟖 居酒屋不能不食串燒🤤有3種或6種可選基本上以豚肉包上各種食物每串豚肉都燒得香 肉汁豐富最鍾意包蕃茄仔及牡蠣的🥰牡蠣飽滿鮮甜 同豚肉幾夾其餘配搭金菇、秋葵、鵪鶉蛋另有串醬油燒豚肉粒 肉質軟軟的🥢▸ 九州產和牛丼 $𝟏𝟔𝟖食落感覺唔太似和牛🤔嫩而味濃 脂香但有點肥另有帶甜醬汁自由添加但建議落少少少少好 否則太咸整體撈埋飯食係可以的▸ 重量級叉燒豚骨醬油拉麵 $𝟗𝟖湯底清清地不油膩 味精不重拉麵軟硬適中有彈性主角叉燒都幾厚切大塊肥瘦適中又軟嫩 易咬不粘牙▸ 日本雞肉 & 野菜天婦羅盛合 $𝟏𝟐𝟖有五大塊厚厚的雞肉🤩雞肉雖厚身但好~嫩滑雞味重咬落有肉汁 好讚!除雞肉仲有茄子、燈籠椒同羽衣甘藍🍹有𝐂𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 / 𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 可選𝐇𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐇𝐨𝐮𝐫 仲有𝟖𝟓折✨▸ 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨-𝐛𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥 $𝟕𝟖黎到飲幾啖先 枝雪條一溶就會瀉因為雪條關係芒果味keep住有味道香濃之餘口感幾綿密▸ 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐒
花錢食食食最實際!所以係東涌眼睛大肆購物完就去咗醫肚🤣
餐廳以柔和色調設計,主打串燒燒物為主,而且有不少日本人光顧
🍢
▸ 豚肉串燒盛合 (6種) $𝟐𝟐𝟖
居酒屋不能不食串燒🤤
有3種或6種可選
基本上以豚肉包上各種食物
每串豚肉都燒得香 肉汁豐富
豚肉串燒盛合 (6種)
最鍾意包蕃茄仔及牡蠣的🥰
牡蠣飽滿鮮甜 同豚肉幾夾
其餘配搭金菇、秋葵、鵪鶉蛋
另有串醬油燒豚肉粒 肉質軟軟的
重量級叉燒豚骨醬油拉麵
▸ 日本雞肉 & 野菜天婦羅盛合 $𝟏𝟐𝟖
有五大塊厚厚的雞肉🤩
雞肉雖厚身但好~嫩滑
雞味重咬落有肉汁 好讚!
除雞肉仲有茄子、燈籠椒同羽衣甘藍
日本雞肉 & 野菜天婦羅盛合

▸ 𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞 $𝟔𝟖
趁凍飲草莓味濃而香甜
若冰粒可再打碎點更好
𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞
豚肉串燒盛合 (6種)
九州產和牛丼
重量級叉燒豚骨醬油拉麵