2024-08-25 207 views
初心🌟 150分鐘任飲任食 叫做乜都有D 刺身 火鍋 雞煲 海鮮☆║.............║☆雞煲火鍋任飲任食 $298嘉士伯啤酒任飲先小食> 三文魚刺身 > 招牌雞煲 > 火鍋‼️ 小食✅ 隨機五款 松露蝦多士 涼伴雲耳 麻辣鴨血 漬蘿蔔 銀魚花生 椒鹽三文魚頭腩 日本紫薯 漬牛膀紅酒喬頭漬‼️ 招牌雞煲✅ 小辣調味都啱Feel 少少麻感 辣味又唔會蓋過所有味蕾 仍然食到咸香味 雞件幾滑 冇乾柴柴感覺‼️ 藥膳醉雞鍋✅ 最欣賞佢 到火鍋個part 係立即換一個新嘅湯底 而唔係直接加湯入雞煲 令到D味唔會互相影響‼️ 海鮮拼盤✅ 隨機六款 生猛海蝦 揀手靚蟹 大鮑魚 日本元貝 廣島生蠔 龍躉件 花膠件 蟶子皇 翡翠螺 吊桶 海蜆 青口‼️ 其他任叫食材✅ 有五十多款食材可以任叫 最正係肥牛同黑豚肉 睇相都feel 到幾靚仔📍 將軍澳唐俊街18號The Parkside Mall地下G09號舖☎️ 電話號碼 21171884📷 Canon R8 + RF24-105mm f/4-7.1 IS STM📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵

初心

‼️ 藥膳醉雞鍋

‼️ 海鮮拼盤

‼️ 其他任叫食材

☎️ 電話號碼 21171884

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
初心 (將軍澳)地址 : 將軍澳唐俊街18號The Parkside地下G09號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐今次是第二次幫襯初心,他的雞煲火鍋任食,價錢合理,今日大約$330一個人,已經可以食到三文魚刺身、三晚海蝦、大鮑魚、港島生蠔、龍躉件、翡翠螺、吊桶、海蜆等美食。另外,啤酒、飲品任飲。其實,海鮮拼盤,已經值回票價了!正👍👍👍先來一個雞煲,有五種辣度,分別是大辣、中辣、小辣、bb辣和走辣。叫咗個唔辣嘅雞煲,適合我哋呢啲唔食辣嘅同埋小朋友。頭盤還有:椒鹽三文魚頭腩:熱辣辣、脆卜卜,油脂分泌平均。黑松露蝦多士:外脆內暖,加上高貴的黑松露,非常容易入口漬牛膀-爽口入味麻辣鴨血和涼拌雲耳都好有口感。火鍋配料方面,有50多種選擇。例如:極上肥牛、黑豚肉、手打牛丸、水餃皇、脆炸魚皮、魚皮餃、牛柏葉等等。真是花多眼亂😋😋😋我最喜歡就是可以150分鐘任食,可以慢慢品嚐,不用吃到講頭講命👍👍👍

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐

頭盤還有:

椒鹽三文魚頭腩:熱辣辣、脆卜卜,油脂分泌平均。

黑松露蝦多士:外脆內暖,加上高貴的黑松露,非常容易入口

漬牛膀-爽口入味

麻辣鴨血和涼拌雲耳都好有口感。

一間專門食點心、午膳、火鍋放題同晚飯餐廳,堅持每天都用心製作精緻點心🥟除左點心仲有養生火鍋火題,先食雞煲、前菜,再選湯底打邊爐🍲雞煲火鍋火題 成人價 $298🍗雞煲伴有豬皮、枝竹、洋蔥配料,味道選擇左唔辣,但醬汁都好濃郁,而雞既肉質嫩滑👑宮廷小食(隨機5款)可追加松露蝦多士🦐涼拌雲耳❄️麻辣鴨血🩸漬牛膀🪈雞翼🐔🥣湯底選擇了蕃茄美人鍋,採用宮廷鍋,大量蕃茄、剪菜、紅棗一大鍋湯,湯底養生無味精,🍅蕃茄鮮甜🍣火鍋前仲有三文魚刺身,但並非任食項目,另外更提供非任食既環球海鮮拼盤,有蝦、蟶子皇、翡翠螺、吊桶、龍躉件、蜆,所有海解都非常新鮮🥩超過50款火鍋配料任你選,其中手打牛丸無敵,少有在放題地方既丸類會有牛肉味,彈牙嫩滑👍🏻🍺飲品新增設有啤酒任飲,係SMOOTH嘉士伯任飲,超滑既啤酒🫢另外雪櫃果汁都係任你飲,最後每人都會有雪米滋一客作甜品📍 初心 (將軍澳)🗺️ 將軍澳唐俊街18號The Parkside Mall地下G09號舖

雞煲火鍋火題 成人價 $298

麻辣鴨血🩸
漬牛膀🪈
雞翼🐔

🥣湯底

📍 初心 (將軍澳)
2024-08-11 284 views
「初心」是我其中一間最喜愛的火鍋,非常值得向大家推薦!在主餐上桌之前,侍應先送上了幾碟精心準備的餐前宮廷小吃前菜。首先引人注目的是松露蝦多士,極具香氣!而麻辣鴨血和椒鹽三文魚頭腩亦非常惹味,香味溢出,令人胃口大開。整個前菜拼盤色彩豐富,搭配精妙,無一不是精心設計的佳餚。這樣的前菜不僅開胃,更為接下來的火鍋大餐增添了美好的前奏。每一口小吃都令人忍不住贊歎,更增加了我對整家餐廳的良好印象。緊接,侍應又端上一盤三文魚刺身,以及開始準備為我們烹調雞煲。三文魚刺身薄薄的片狀呈現出誘人的橙紅色澤,透著水潤的光澤。我拿起一片細細地品嘗,肉質鮮嫩,清新的海洋氣息隨之而來,讓人沉浸其中。而接下來是雞煲,一股濃郁的雞湯香氣撲鼻而來,鍋裡飽滿的雞肉塊浸泡在湯汁中,散發著誘人的金黃色澤。完成雞煲後,我們開始打邊爐,我們要的是豬骨鍋,他們的湯底也超級棒,香氣撲鼻,喝起來清香爽口。侍應很快亦端上一盤擺盤精美的海鮮拼盤,有鮑魚、青口、大蝦等等,配上多款可以追加的新鮮火鍋食材,如極上肥牛、黑豚肉、手打牛丸、水餃皇、黃金魚腐、魚皮餃等等,食材新鮮,應有盡有,教人十分滿足!初心 (將軍澳)地址:將軍澳唐俊街18號The
「初心」是我其中一間最喜愛的火鍋,非常值得向大家推薦!

初心 (將軍澳)
地址:將軍澳唐俊街18號The Parkside Mall地下G09號舖
2024-08-06 272 views
不知怎樣住在將軍澳的朋友都會推介我去《初心》他們都說香港有這個價格性比較高的火鍋店已經很少,服務也比較細心見這店亦有很多街坊作捧場客今日去探朋友順便試一下真偽😂晚市有小菜套餐,亦有雞煲火鍋任食雖然天氣很熱,但無礙我們吃雞煲的熱情❤️‍🔥我們選了一個雞煲任食,怕吃不到很多,所以這次沒有升級。雞煲的辣度亦可按喜好選擇,配料在稍後打邊爐時可追加,而且上菜速度滿快的。老闆娘大概怕你吃不飽😂頭盤的宮廷小食很有心思在等待雞煲前可以品嚐最推介就是松露蝦多士,熱辣辣!剛剛炸起,脆卜卜的,必試!另外還有新鮮的三文魚生亦很鮮味這個獨門秘方的雞煲很入味,雞肉嫩滑,最初以為吃完雞煲是原煲來打邊爐,原來職員會換上另一個打邊爐鍋,而且款式很有宮廷feel,很適合打卡😍😍打邊爐時職員人會送上一個海鮮拼盤每一樣都很鮮味,肥蜆真的很大隻!鍋底有很多款選擇,包羅萬有好滿足的一餐下次要試吓升級版安格斯牛小排🥰
不知怎樣
住在將軍澳的朋友
都會推介我去《初心》
見這店亦有很多街坊作捧場客
今日去探朋友順便試一下真偽😂

晚市有小菜套餐,亦有雞煲火鍋任食
雖然天氣很熱,但無礙我們吃雞煲的熱情❤️‍🔥
我們選了一個雞煲任食,怕吃不到很多,所以這次沒有升級。

老闆娘大概怕你吃不飽😂

頭盤的宮廷小食很有心思
在等待雞煲前可以品嚐
最推介就是松露蝦多士,熱辣辣!剛剛炸起,脆卜卜的,必試!
另外還有新鮮的三文魚生亦很鮮味

打邊爐時職員人會送上一個海鮮拼盤
每一樣都很鮮味,肥蜆真的很大隻!
鍋底有很多款選擇,包羅萬有
好滿足的一餐
下次要試吓升級版安格斯牛小排🥰

初心 (將軍澳)食物推介:雞煲火鍋任食套餐 $298宮廷小食:每天5款,天天不同,仲可無限追加!今日的款式係香口酥脆的松露蝦多士、脆嫩爽口的涼拌雲耳、滋味彈牙的麻辣鴨血、香脆惹味的蒜香炸雞粒和金黃酥脆的脆炸雞翼,款款美味 !😄😄😄三文魚刺身:新鮮的三文魚,經過精心切割成薄片,呈現出鮮嫩質地和美麗的顏色與紅白相間條紋,附著一大盤冰塊保持新鮮,加上鮮花擺設,色香味俱全!👍👍👍招牌雞煲:可無限追加,可選大中小BB辣,今次同小朋友食所以走辣,但餐廳提供了醬料Bar可盡情自製辣椒醬汁!雞煲的雞肉鮮柔嫩滑,很多雞脾雞翼,醬汁滋味誘人,作為配料的腐竹及豬皮非常入味,味道一流!😍😍😍火鍋湯底:今次選了澳門豬骨鍋,湯底非常濃郁,有6舊巨型大豬骨、蘿蔔、粟米及香茜,香甜美味,不過原來鍋底有不少黑胡椒,好在不太辣,小朋友都接受到!😋😋😋環球海鮮拼盤:每天5款,天天不同,仲可無限追加!今日的款式係嫩滑彈牙的生猛海蝦、豐滿鮮嫩的大鮑魚、新鮮多汁的廣島生蠔、肉質細膩的龍躉件、爽脆鮮美的翡翠螺及肉質鮮嫩的海蜆!❤️❤️❤️火鍋配料:可無限追加,但其實食到呢度都已大半飽,再三努力下,再點了極上肥牛*5、黑豚肉、日本蟹柳、

食物推介:雞煲火鍋任食套餐 $298

火鍋配料:可無限追加,但其實食到呢度都已大半飽,再三努力下,再點了極上肥牛*5、黑豚肉、日本蟹柳、水餃皇、唐山菜、娃娃菜、炸響鈴、農場菜心、生雞蛋、稻庭烏冬、醇滑嘉士伯及芒果汁,極度盡興!👏🏻👏🏻👏🏻

2024-08-01 168 views
地址 將軍澳唐俊街18號The Parkside Mall地下G09號舖Shop G09, G/F, The Parkside Mall, 18 Tong Chun Street, Tseung Kwan O作為一個位於將軍澳的火鍋放題餐廳,初心憑藉著豐富的食材選擇和多元的鍋底口味,迅速成為當地美食愛好者的熱門聚集地。在前往初心餐廳用餐的那天,我和朋友選擇了他們家的沙嗲鍋底,先吃雞煲。這種鍋底融合了馬來西亞風味,帶有濃郁的花生醬香氣,再加上各種海鮮、牛肉和時蔬,整個用餐過程都令人難忘。首先,我們被餐廳內的裝潢和環境所吸引。寬敞明亮的用餐區,配以溫暖柔和的燈光,營造出一種舒適悠閒的用餐氛圍。服務人員也相當熱情周到,耐心解答我們的各種問題。當鍋底開始煮沸時,沙嗲醬的香氣瞬間飄散在整個餐廳,讓我們食欲大開。我們迫不及待地將新鮮的任食海鮮、牛肉和時蔬一一放入鍋中,慢慢品嘗這些食材在沙嗲醬汁中浸泡後的絕妙滋味。每一口都令人回味無窮,讓我們吃到停不下來。除了沙嗲鍋底,初心餐廳還提供多種其他鍋底選擇,如麻辣鍋、大骨高湯等,均深受食客好評。此外,餐廳的海鮮、肉類和蔬菜種類齊全,可謂是滿足了挑剔饕客的各
地址

除了沙嗲鍋底,初心餐廳還提供多種其他鍋底選擇,如麻辣鍋、大骨高湯等,均深受食客好評。此外,餐廳的海鮮、肉類和蔬菜種類齊全,可謂是滿足了挑剔饕客的各種需求。
2024-07-25 166 views
初心 (將軍澳).▪️$298 雞煲火鍋放題▪️.一坐低,首先會有前菜同埋雞煲。前菜分別有麻辣鴨血,涼拌雲耳,黑松露蝦多士等,雞翼同埋椒鹽三文魚頭腩其實佢仲有多幾樣但每日random提供五種,仲要係無限追加呢度嘅雞煲竟然有我最鍾意食嘅配料,豬皮同埋腐竹非常好食!我倆都兩個月無食過雞煲,叫左bb辣,好惹味辣度又啱啱好.食完個雞煲,仲會成個煲換另一湯應換咗個湯底,我哋揀咗蕃茄美人鍋,充滿住鮮蕃茄,紅棗等,果然係夠養顏.然後喺呢個時候上埋海鮮拼盤,今日嘅時令海鮮係海蝦,大鮑魚,龍躉件,翡翠螺同埋廣島生蠔🦪 全部都好新鮮,鮑魚仲要係仲郁架!.配料有好多丸類,肥牛,蔬菜,瓜類等等,基本上你諗到嘅配料都有得食,所以其實呢個價錢非常之抵,仲要係食150分鐘, 你可以坐低慢慢食.飲品基本上嘅汽水同埋紙包飲品都有,依家連啤酒醇滑嘉士伯都可以任飲!.📌 初心 (將軍澳)將軍澳唐俊街18號The Parkside地下G09號舖

▪️$298 雞煲火鍋放題▪️

一坐低,首先會有前菜同埋雞煲
前菜分別有麻辣鴨血,涼拌雲耳,黑松露蝦
多士等,雞翼同埋椒鹽三文魚頭腩
其實佢仲有多幾樣但每日random提供五種,仲要係無限追加

呢度嘅雞煲竟然有我最鍾意食嘅配料,豬皮同埋腐竹

食完個雞煲,仲會成個煲換另一湯應

📌 初心 (將軍澳)
將軍澳唐俊街18號The Parkside地下G09號舖
2068 views
2024-07-21 149 views
餐廳可以單點小菜或任食雞煲火鍋。我們點了雞煲火鍋任食套餐。除了不少飲品任飲,食物有不少選擇。首先,雞煲質素不錯。配料有辣椒、洋蔥、腐皮等,為整道菜式增添了層次感和香氣。這道菜既能單獨食用,也可以配合其他配料一同煮入火鍋。除了主菜,餐廳還提供了一系列宮廷小食,包括三文魚刺身、宮廷小食、松露蝦多士和涼拌雲耳等,既滿足了挑剔的味蕾,也增添了用餐的樂趣。特別是椒鹽三文魚頭腩和麻辣鴨血,都是非常具有特色的菜品。此外,火鍋配料除了蔬菜和丸等,還有海蝦、鮑魚和墨魚等海鮮,以及肉類,可以讓食客自行煮入火鍋中享用。這樣的豐富選擇,無疑能滿足各種口味的客人。
餐廳可以單點小菜或任食雞煲火鍋

我們點了雞煲火鍋任食套餐。

除了不少飲品任飲,食物有不少選擇。

2024-07-15 125 views
到左將軍澳搵食, 行過見有間初心,是食火鍋放題,加設嘉士佰啤酒任飲,啱晒我哋胃口,便進入開餐囉。首先店員送上5款#餐前小食,每天提供的會唔同,今晚有麻辣鴨血、松露蝦多士、椒鹽三文魚頭腩、漬牛膀同埋炸雞翼。 再黎的三文魚剌身~美味新鮮。 食完雞煲先再打邊爐,要了少辣但都好惹味,上枱後再炒一炒,配料的豬皮、洋蔥🧅、香蔥同埋辣椒🌶️,爆得香噴噴,雞件滑身好正😊。湯底點了藥膳醉雞鍋,藥材味香濃,超級正嘅環球海鮮船出場,買相精緻,內有蠔味香濃的廣島蠔,厚身的龍躉片,蟶子皇、蝦🦐、大蜆同埋翡翠螺,款款都各有特色。可以任食嘅食物有脂肪比例平均的極上肥牛,肉味香的黑豚肉,肉汁豐富的丸類,芝士腸,同埋澱粉質的烏冬☺️⋯⋯,真係要咩有咩👍。食飯要食埋菜至健康,呢個色彩繽紛的蔬菜籃🧺好捧。最後甜點仲有雪米糍,飽到極都要食埋佢呀!食完堅係滿足,食物質素高,而且可以任食任飲,好讚啊。

再黎的三文魚剌身~美味新鮮。

可以任食嘅食物有脂肪比例平均的
食飯要食埋菜至健康,呢個色彩繽紛的蔬菜籃🧺好捧。

最後甜點仲有雪米糍,飽到極都要食埋佢呀!

食完堅係滿足,食物質素高,而且可以任食任飲,好讚啊。
2024-07-12
Type of Meal
Dinner
2024-07-14 96 views
朋友的新屋入伙慶祝聚餐,就安排在樓下「初心」呢間中菜餐廳🍴除晚飯小菜之外,仲有雞煲火鍋放題(150分鐘)任飲嘉士伯啤酒🍻確實是個多樣化的餐!*火鍋放題六部曲*1》每天五款不定時轉換宮廷小食 松露蝦多士、蒜蓉炸雞翼、椒鹽三文魚頭腩,涼拌雲耳、麻辣鴨血2〉三文魚刺身一客 3》招牌雞煲 熱辣辣香噴噴好滋味4〉雞煲之後,選擇火鍋湯底 養生蓮花鍋 湯底用上冬瓜清甜,再加上蓮花🪷好養生保健。5》六款海鮮拼盤 今天有大鮑魚、海蝦、龍躉片、廣島生蠔🦪翡翠螺及海蜆。6〉各種火鍋配料 牛肉球、安格斯牛小排、黑豚肉、鵝腸、響鈴、餃子🥟新鮮海蝦、海蜆等等。

*火鍋放題六部曲*

2〉三文魚刺身一客

3》招牌雞煲 熱辣辣香噴噴好滋味

2024-07-07
Type of Meal
Dinner
2024-07-13 107 views
「初心」這家火鍋餐廳提供的打邊爐真的非常出色!首先,他們使用了上等食材,包括鮮嫩多汁的牛肉、豬肉等。「初心」火鍋使用的牛肉非常優質,肉質鮮嫩多汁,入口即化,經過精心處理後切成薄片,確保每一口都能充分品嘗到牛肉的鮮香味道。餐廳的雞件選擇也同樣出色,他們所使用的是肥瘦適中的建雞,既有肉質鮮嫩,又帶有適度的油脂香味,為整個火鍋增添一絲豐富幸福感。搭配不同丸物、時鮮蔬菜和各種調味料,可以自由調配出不同風味,讓用餐體驗更加多樣化。而吃火鍋最緊要的,少不了當然是一鍋上乘的湯頭!我們從多款特色湯底選了「養生蓮花湯」,由高湯和香料熬煮而成,不但味道鮮美,且香氣撲鼻。而餐廳精選了各式新鮮活潑的海鮮(非任食項目),包括生猛海蝦、海蜆、日本元貝、吊桶等,均為當季上等貨品。這些海鮮肉質飽滿,口感細膩,保留食材的原汁原味,又能充分釋放其鮮甜鮮香,可以完全品嘗到海洋的鮮美滋味。而開始打邊爐前,餐廳其實先為食客安排了可追加的雞煲!雞肉經過一段時間的熬煮,所有精華都融合在湯頭中,形成一道濃郁甘香的雞汁湯底。而雞肉本身保持住本身的紮實彈牙口感,沒有被煮成散碎狀。餐前,餐廳亦奉上麻辣鴨血、經典蝦多士、椒鹽三文魚頭腩等官宮

餐前,餐廳亦奉上麻辣鴨血、經典蝦多士、椒鹽三文魚頭腩等官宮廷小食,頗為惹味又吃具特色!然後侍應又會附上一客大的三文魚刺身,拼盤上陳列着肥美油潤的三文魚,口感Q彈,味道十分出色,呈現出最佳的口感和風味,可以充分感受到食材本身的天然鮮美。

總的來說,「初心」這家火鍋餐廳的食材質量上乘,新鮮活潑擺盤造型非常精美,色彩豐富,視覺效果十分出色,一切都達到非常高的水準,非常適合與家人或朋友一起聚餐,在熱騰騰的火鍋中暢談閒話家常,度過愉快的用餐時光。

初心
2024-07-09 83 views
今天下午到旺角針灸,之後想起這裏的火鍋放題,便坐地鐵來到這裏。宮廷小食五款:松露蝦多士,涼拌雲耳,椒鹽三文魚頭腩、紅酒蕎頭漬、椒鹽雞翼。其中以涼拌雲耳最為爽脆可口。三文魚刺身,肥美鮮甜,加點日式芥辣和豉油已經很好味了。招牌雞煲,雞件已經煮熟,在加熱之後便可進食,雞件鮮嫩可口,配料豐富,味道層次豐富。澳門豬骨鍋,黑胡椒味道香濃,有點似胡椒豬肚湯底,可以令到海鮮味道層次豐富。環球海鮮拼盤:海蝦、龍躉片、鮑魚、生蠔、翡翠螺、大蜆、魷魚筒。全部都很新鮮其中以海蝦、龍躉片和大蜆的鮮味最為吸引。極尚肥牛、豚肉、手打牛丸。極尚肥牛肥瘦均勻,切得很薄,所以放在湯內掃描便可進食。豚肉脂肪分布均勻,豬肉味道香濃。手打牛丸爽嫩可口,這個是有驚喜的。芝士腸、午餐肉、魚腐、墨魚丸、水餃王、炸魚皮、響鈴、芋頭、蟹柳、蔬菜拼盤。吃完這些無限追加的配料,已經非常飽了。

三文魚刺身,肥美鮮甜,加點日式芥辣和豉油已經很好味了。

豚肉脂肪分布均勻,豬肉味道香濃。
手打牛丸爽嫩可口,這個是有驚喜的。

一個價錢有刺身、大量小食、雞煲、火鍋放題!呢個價錢呢呢個質素,實在太抵😻食完有啲擔心究竟老闆賺唔賺到錢😳😳一坐低就揀咗雞煲火鍋放題,好快就有份三文魚刺身上枱,味道口感都好正常,好啱過口癮!今日小食就有松露蝦多士、涼拌雲耳、麻辣鴨血、椒鹽三文魚頭腩、日本紫薯。(小食配搭每日都唔同,但都有5款),味道都唔錯,最鍾意就係雲耳同鴨血。差唔多食完小食嘅時候雞煲就上啦,呢度啲姐姐好好嘅幫你再撈一撈先!今次嗌咗小辣,整體嚟講唔會好重味,食完唔會好口渴個種👍🏼食完雞煲都未完!仲有火鍋,可以揀一個湯底(嗌咗養生蓮花鍋),包一份海鮮,指定嘅餸就可以仼嗌,太抵食吧!!整體味道、質素都唔錯👍🏼🤩非常建議帶大食嘅朋友嚟
一個價錢有刺身、大量小食、雞煲火鍋放題!呢個價錢呢呢個質素,實在太抵😻
食完有啲擔心究竟老闆賺唔賺到錢😳😳

整體味道、質素都唔錯👍🏼🤩非常建議帶大食嘅朋友嚟
2024-07-04 46 views
今日同朋友嚟到位於將軍澳嘅超級美味煲火鍋放題餐廳用餐,實在太滿足呢!首先要提嘅係佢哋嘅雞煲份量超豐富,雞肉新鮮又好味,仲有三文魚刺身可以食!餐廳仲有好多款唔同嘅小食,由蝦多士、炸三文魚腩、鴨血、雲耳同牛蒡,飲品任飲,實在太過癮啦!我哋叫咗蓮花湯底嘅火鍋,煲係用北京鍋爐煲嘅,相當講究。海鮮火鍋超級豐富,有鮮蝦、魷魚、鮮魚、翡翠螺、花甲,樣樣新鮮,可謂海鮮打邊爐嘅最佳選擇。另外,腸仔同各款丸類,特別係手打嘅牛肉丸,咬落口感好Q彈,蔬菜種類又多,牛肉同豬肉都好好食。整體黎講,呢度嘅火鍋放題完全唔同一般嘅放題,無論係食材嘅份量同質素,定係就餐嘅環境同服務都好好!真係非常難得。我哋食完之後,仲想再嚟其他火鍋湯底口味!