酒吧位於美食林立尖沙咀厚福街,最近推出超吸引開心果雞尾酒,身為開心果控一定要試試!!😍- Pistachio Fever HK$148 🟢🍸必試開心果雞尾酒!!香濃細緻開心果奶蓋非常綿密,充滿開人果碎香氣加倍!!下層配以香甜芒果雞尾酒。整體口感濃厚奶蓋中帶出輕盈清新,非常新奇!!- Paradise Dream HK$108 🟢🥛開心果與白朱古力完美之作!!酒吧亦推出無酒精雞尾酒,香甜白朱古力令開心果香氣更加突出迷人,奶香十足!!口感滑順濃厚,再加入酸甜菠蘿汁令味道更有層次,值得一試!!- Pistachio Cheesecake HK$58 🟢🍰誠意之作!!自家開心果醬超濃厚,入口濃濃果仁香氣超衝擊。再配上北海道芝士蛋糕,口感軟滑又濃郁!!- Bright You Up HK$128 🥃香氣清新!!香甜梨子口味雞尾酒,夏日絕配!!- Lovey Dovey $98 🍹🌹絕美花瓣!!清香玫瑰花與酸香洛神花雞尾酒,味道微酸,香氣十足!!

- Pistachio Fever HK$148 🟢🍸

- Paradise Dream HK$108 🟢🥛

- Bright You Up HK$128 🥃
香氣清新!!香甜梨子口味雞尾酒,夏日絕配!!

- Lovey Dovey $98 🍹🌹
2024-08-09 83 views
\開心果迷限定✨💚/🔹Pistachio Fever (cocktail) $148鍾意飲酒又鍾意開心果,依杯啱晒你喇!上層加咗開心果奶蓋&杯口嘅粒粒果仁 一入口就開心果衝擊😍😍而下層就加咗tequlia同芒果調酒 鍾意奶蓋系列嘅你啱晒!😚😚.🔹Paradise Dream (mocktail) $108唔鍾意飲酒嘅你,唔緊要!仲有一杯開心果mocktail☺️☺️用咗開心果嘅鹹同白朱古力嘅甜互相交織而成入口開心果味充斥著成個口腔,再加入鳳梨汁去平均甜度,甜而不膩~🔹Pistachio cheesecake $58用自家製調配嘅開心果醬💚😍淋上北海道芝士蛋糕每一啖都係開心果波動拳!🤣另外再加咗果仁碎增加口感 真係好似食緊開心果咁👍🏻\盛夏特飲☀️/🔹Bright you up (cocktail) $128黃色特飲襯返炎炎夏日🔥加咗梨子同菠蘿汁🍍🍐個底就落咗gin 但係整體酒味唔濃,適合唔好酒精,但又想有氣氛嘅朋友!.🔹Lovey Dovey (Mocktail) $98充滿熱情花香嘅橙紅mocktail✨最啱就係配合醉人黃昏🌆加咗玫瑰花同洛神花茶兩種養顏花茶 聞落去已紅有淡淡花香味 再配合
\開心果迷限定✨💚/
鍾意飲酒又鍾意開心果,依杯啱晒你喇!
上層加咗開心果奶蓋&杯口嘅粒粒果仁
一入口就開心果衝擊😍😍
而下層就加咗tequlia同芒果調酒
鍾意奶蓋系列嘅你啱晒!😚😚
唔鍾意飲酒嘅你,唔緊要!
仲有一杯開心果mocktail☺️☺️

真係好似食緊開心果咁👍🏻

\盛夏特飲☀️/

黃色特飲襯返炎炎夏日🔥
加咗梨子同菠蘿汁🍍🍐個底就落咗gin
但係整體酒味唔濃,適合唔好酒精,但又想有氣氛嘅朋友!
🔹Lovey Dovey (Mocktail) $98
充滿熱情花香嘅橙紅mocktail✨
最啱就係配合醉人黃昏🌆
加咗玫瑰花同洛神花茶兩種養顏花茶
聞落去已紅有淡淡花香味
再配合黄果嘅清甜同洛神花嘅酸溜
飲落口酸酸甜甜 好解渴👍🏻🥰
✨朱古力窩夫🧇✨購自:Flow Cafe&Lounge(尖沙咀)價錢:$108推薦度:6.5/10-窩夫焗得厚身 口感較紮實 食落煙煙韌韌🌟不過食落唔夠香脆 蛋香味唔太突出 不過欣賞佢配料有榛子醬 沾埋朱古力窩夫一齊食味道好夾👍🏻仲有Oreo碎作點綴 個人認為如果窩夫做得再香脆啲 同埋配料多啲 就會更完美✅🤎✨ Bartender's Choice🍸✨價錢:$148推薦度:7.5/10-呢款係調酒師發辦 會先問你想飲咩味道嘅雞尾酒🍸 而我就選擇咗果味 呢款果酒加入咗菠蘿🍍橙🍊同埋糖漿 味道清新 而且果香濃郁 酸酸甜甜 同時散發着陣陣酒香 容易入口 幾適合女仔飲👧🏻💚✨Matcha Latte🍵☕️✨價錢:$63推薦度:7.5/10-呢杯抹茶latte同坊間嘅唔同 佢嘅抹茶味道濃郁 完全做到甜而不膩 苦而不澀嘅口感 飲落夠滑 冇粉粒 飲到底都有好濃郁嘅茶香‼️不過奶味唔算突出 但係推薦比抹茶愛好者👍🏻🧡✨Ice Lemon Tea🍹✨價錢:$43推薦度:7/10-比起坊間嘅檸檬茶 呢杯茶底幾濃郁 配埋檸檬嘅清香 加入咗糖漿中和返茶味嘅苦澀 味道酸酸甜甜🧡
✨朱古力窩夫🧇✨
購自:Flow Cafe&Lounge(尖沙咀)
價錢:$108
Ice Lemon Tea
Bartender's Choice
Matcha Latte
Ice Lemon Tea
想同朋友𝒞𝒽𝒾𝓁𝓁下 ℛ𝑒𝓁𝒶𝓍下 ,同朋友去左尖沙咀小酌怡情,𝒸𝒶𝒻𝑒外觀簡潔,內部裝修係以綠色主調既小森林🪵🌳🌾🐿️🩶 空氣感好舒適寫意,同出面好有反差感🌱𝒞𝒶𝒻𝑒 有𝒷𝑜𝒶𝓇𝒹 𝑔𝒶𝓂𝑒 玩🎴♟️🎲仲有好多特色𝒸𝑜𝒸𝓀𝓉𝒶𝒾𝓁,係隱藏ℳ𝑒𝓃𝓊😶‍🌫️ 幾創新 ➰ 例如有:宇治金時,酸菜魚🍸· - - · - - · - - · - - ·🔸招牌抹茶紅豆窩夫🔹椒鹽雞軟骨🔸梅酒啤啤🔹 ℬ𝒶𝓇𝓉𝑒𝓃𝒹𝑒𝓇’𝓈 𝒻𝓁𝑜𝓌 🔸 𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊 · - - · - - · - - · - - ·🧇叫左𝒮𝒾𝑔𝓃𝒶𝓉𝓊𝓇𝑒 抹茶紅豆窩夫,外脆內軟,基本配備香甜紅豆🫘 脆脆花生🥜抹茶忌廉,抹茶雪糕🍨仲有抹茶粉🍵巧吃😋🍗椒鹽雞軟骨,口感酥脆,係有肉有骨個種,雞肉嫩滑,軟骨夠脆,類似台式嘅鹽酥雞雞軟骨🥡🌸🍸 ℬ𝒶𝓇𝓉𝑒𝓃𝒹𝑒𝓇’𝓈 𝒻𝓁𝑜𝓌 ➰ 落野飲既時候,店員會問下我哋既口味,我話唔想咁甜既酒,最後沖左呢杯 𝑔𝒾𝓃 做 𝒷𝒶𝓈𝑒,加左接骨木花酒(sᴛ-ɢᴇʀᴍᴀɪɴ ғʟᴏᴡᴇʀ),少少蘋果酒同埋薰衣草糖漿🪻 入口清爽,酒精唔重,有少少既花香味,幾特別😌👍🏻🥃🧊梅酒啤啤朋友少飲酒🍻,所以呢杯有梅酒做底
𝒞𝒶𝒻𝑒 有𝒷𝑜𝒶𝓇𝒹 𝑔𝒶𝓂𝑒 玩🎴♟️🎲

🔹 ℬ𝒶𝓇𝓉𝑒𝓃𝒹𝑒𝓇’𝓈 𝒻𝓁𝑜𝓌
🔸 𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊
· - - · - - · - - · - - ·

🥃🧊梅酒啤啤
朋友少飲酒🍻,所以呢杯有梅酒做底既啤酒,都係清爽感覺為主,少飲酒既都會覺得容易入口,清新酸甜可口~🌿

🧉🍹 𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊
因為店員話呢度有好特別既甜品酒{好奇心驅使💭},我哋加左杯𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊 ➰ ℰ𝓈𝓅𝓇𝑒𝓈𝓈𝑜加ℬ𝒶𝒾𝓁𝑒𝓎 ,真係有似𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊既味道阿👅

$250 (Tea)
  • 抹茶紅豆窩夫
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.☕️ ℂ𝕙𝕚𝕝𝕝 𝕒𝕥 ℂ𝕠𝕫𝕪 ℂ𝕒𝕗𝕖 @ 🌟 Flow Cafe & Lounge《👽食神大媽食西餐》⠀.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Matcha Waffle HKD 88Crispy Buffalo Chicken Wings HKD 68French Fries with Black Truffle Sauce HKD 68Pepperoni Pizza HKD 98Bartender's FLOW HKD 148Espresso HKD 38.👽 朋友仔介紹大媽起正地鐵站三分鐘腳程開咗間新CAFE,下晝大家一齊去嘆吓打下卡。😆 同店員吹水,店員介紹話CAFE名叫FLOW係想比所有嚟到嘅客人感受到一種好CHILL,好隨性嘅感覺。.🍷 黎CAFE,飲品就當然係重中之重啦。呢度最正嘅就係可以選擇由調酒師發辦俾你飲乜嘢,好似抽盲盒咁。呢排凍凍地,佢安排左一杯嘅加左姜嘅熱紅酒俾我,有少許肉桂味,飲落去好暖胃。酒香撲鼻,滋味濃郁,令人感覺好舒服。.☕️ 另外叫左杯ESPRESSO提神,酸度平衡,好濃郁啊!.🧇 本身呢淨係諗住食吓甜品飲杯嘢
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Matcha Waffle HKD 88
Pepperoni Pizza HKD 98
Bartender's FLOW HKD 148
Espresso HKD 38

Bartender's FLOW

☕️ 另外叫左杯ESPRESSO提神,酸度平衡,好濃郁啊!

Espresso

🧇 本身呢淨係諗住食吓甜品飲杯嘢,所以就叫咗呢個招牌「抹茶窩夫」。窩夫烤得外脆內軟,抹茶調味,仲有好AIRY嘅忌廉,好香又順滑。

Matcha Waffle

🐔 食完個窩夫吹吓水,反而想咬多啲小食 😝 所以呢又叫咗「炸水牛城辣雞翼」,辣得好惹味呀!雞翼炸得酥脆,保持多汁。最正仲要係單骨,食得好方便!

Crispy Buffalo Chicken Wings

🍟 配埋「黑松露醬薯條」,中粗身,上面有CAJUN粉調味,同個黑松露醬係完美嘅配搭,香氣濃郁。

🍕 最後再加多個「即焗辣肉腸長薄餅」,薄餅底烤得有質感,上面啲辣肉腸同芝士好濃郁。

Pepperoni Pizza

😉 響鬧市要搵一間佈置得好CHILL又好有空間感嘅CAFE真係唔容易,喺呢度就好似都市入邊嘅綠洲咁,一路食嘢飲嘢一路吹吓水真係好享受,大家有機會記得試吓。

📍 尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈11樓
📲 +(852)6931-2030
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂

$278 (Tea)
Bartender's FLOW
Espresso
Pepperoni Pizza
  • Matcha  Waffle
2024-01-04 122 views
【鬧市。餐酒館】在尖沙咀人來人往得鬧市裡有一家新開的餐酒館, 店内有提供咖啡、酒精飲品、小吃、主食和甜品。餐廳的環境有一種休閒的氛圍,地點很方便,從港鐵尖沙咀/尖東站 B2 出口, 步行約4分鐘。❈ Waffle HK$88窩夫香脆且口感紮實。窩夫上有朱古力脆脆,伴碟有Cream,朱古力醬及烤過的棉花糖。雖然全部配料都好像好甜,但與窩夫一起食就減少了那個甜味,減少罪惡感😝😝。另外,一份窩夫會切成四件,方便客人分享食用,相當貼心。❈ 香酥雞軟骨 HK$68香酥雞軟骨又香又酥又脆,每粒都有肉有軟骨,非常有咬感而且惹味。不經不覺就把整盤雞軟骨食完。❈ 薯條 HK$68這份薯條灑上了孜然粉,帶點避風塘風味,非常香脆又惹味,仲有黑松露醬提供添。❈ Classic Cocktail - Mojito HK$108Mojito絶對係雞尾酒經典款。酒力較低,容易入口,有青檸及薄荷的清香與酸澀。❈ Signature Cocktail - Bartender’s FLOW HK$148 FLOW cocktail 如同店名,喝下去的每一口都是順滑的。與其他餐酒知不同的是你是先選擇口味,再決定你喝什麼。當
【鬧市。餐酒館】

❈ Waffle HK$88

❈ 香酥雞軟骨 HK$68

❈ 薯條 HK$68

FLOW cocktail 如同店名,喝下去的每一口都是順滑的。與其他餐酒知不同的是你是先選擇口味,再決定你喝什麼。當天選擇了比較濃的口味, 調酒師用了威士忌做基底,混入抹茶,芒果和明治牛奶的雞尾酒。

2023-12-23
Type of Meal
Tea
📍Flow Cafe & Lounge一間位於尖沙咀,全新打造出都市寧靜既cafe,俾蒞臨嘅客人有一絲喘息既空間😌餐廳以都市綠洲為概念,提供寧神舒心既環境配合,客人可以一杯又一杯咁享受酒精/無酒精既飲品同美食😻🧇朱古力窩夫 $88窩夫即叫即整,耐心等一陣就有得食😇今次試左朱古力🍫味既窩夫~上枱時熱辣辣,食落好脆口🤩窩夫加入唔少既曲奇粒粒🍪同糖霜,昇華左成個甜品既甜度同口感!同時,提供左Nutella 朱古力醬,沾埋一齊食亦都唔錯🫶而棉花糖有微微燒過,食落creamy!擺盤方面,真係好靚!啱曬攞黎打卡💖🍟薯條配蕃茄醬 $68選用左粗薯條,食落口感比較綿密~同樣地脆卜卜!值得一讚既位係有另外調味過,味道鹹鹹辣辣👅有少少似five guys 既辣薯條😋另外,亦提供左蕃茄醬🥫,同薯條係絕配🫶🐤香酥雞軟骨 $68雞軟骨整體嚟講都好大嚿,炸粉亦都唔會好厚~香脆得黎唔會太乾,調味足所以好入味~軟骨位唔算好多,食落啖啖肉😝攞嚟伴酒一齊食一流啊👍🏻🐻梅酒啤啤 $148選用咗日本嘅梅酒製作,以甜甜酸酸既味道為主;加左冰粒之後酒味冇咁重,飲落比較順口😙唔係好飲得酒嘅朋友可以試呢杯😝🍷熱紅酒 $148朋友比較
📍Flow Cafe & Lounge

梅酒啤啤

🐻梅酒啤啤 $148

Hot  wine

🍷熱紅酒 $148
朋友比較養生,叫咗杯熱紅酒;紅酒混合咗肉桂同薑嘅成份,因為加入咗水果同埋糖,甜香既味道蓋過紅酒本身既酸澀感,飲落非常暖胃🥰

📍 Flow Cafe & Lounge (尖沙咀)
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈11樓
香酥雞軟骨
梅酒啤啤
Hot  wine
2023-12-29 36 views
朋友推薦嘅樓上coffee &Bar,餐廳以森林風格的裝潢營造出舒適愜意的氛圍。包括有主食、小食、甜點和飲料。Mulled WineXmas招牌飲品之一,它非常容易入口,加入了香料來煮,酒精度相對降低,口感滑順且帶有甜味。Greyhound Cocktail 一款迷人的粉橙色cocktail,口感輕盈且帶有水果的風味,非常適合女士們品嚐。除了飲品外,仲有一些小吃,其中包括即叫即炸的雞軟骨,香脆可口。抹茶窩夫甜點選項之一,抹茶窩夫口感鬆軟,絕對是抹茶愛好者的必嚐之選。

包括有主食、小食、甜點和飲料。

Mulled Wine

Greyhound Cocktail

抹茶窩夫
想搵個環境舒適嘅地方同朋友暢談一番,可以試吓嚟位於尖沙咀嘅FLOW | Cafe & Lounge,店內裝飾得好有格調,尤其係好搶眼嘅燈飾,點點燈光下可以舒服咁嘆住酒chill住傾偈,係一個坐得好舒服嘅地方~餐廳提供各款食物➕咖啡➕Cocktail🍸諗唔到飲咩嘅,都可以問下調酒師意見,同時提供絕佳嘅食物搭配建議👨🏼‍🍳透過不同小食與酒類配搭,結合出別有風味嘅味道~店內仲提供board game,大家飲下酒食下野玩吓遊戲,開開心心又一Day😆cheers!梅子酒Signature Cocktail唔用飲管飲同用飲管飲會有兩個唔同嘅experience,果然味蕾感受到唔同journey!梅子味道酸甜,但唔會破壞本身酒體嘅清雅氣息,係一杯非常好飲又別具特色嘅cocktail~梅酒愛好者可以探索一番!Passion Fruit Cocktail感覺會比較甜少少,相對易入口啲,適合啲唔太鍾意重酒味嘅朋友~cocktail味道濃厚香甜,飲落好開胃,而且果味重,亦都好啱女仔飲!抹茶窩夫大大件窩夫伴有抹茶堅果忌廉,明治72%朱古力碎,糖份及抹茶粉,金箔紅豆蓉,整體本身已經係不敗配搭,仲要整得好靚,感覺
梅子酒Signature Cocktail
Passion Fruit Cocktail
抹茶窩夫
大大件窩夫伴有抹茶堅果忌廉,明治72%朱古力碎,糖份及抹茶粉,金箔紅豆蓉,整體本身已經係不敗配搭,仲要整得好靚,感覺擺盤花咗唔少心機!窩夫用咗木薯粉,口感結實較chewy~
炸雞軟骨
粒粒都有肉又有軟骨,脆軟口感集於一身,粒粒都滋味無窮😋如此酥脆美食,再配埋一杯入口清新嘅cocktail,好難唔令人回味再回味!一啖炸雞軟骨一啖酒,會唔會太爽?
炸薯條
炸粗薯條一樣唔輸蝕,金黃香脆,加上味粉同茄汁係最好嘅配搭🙆🏻‍♀️外皮炸得香脆,內層嘅薯蓉軟腍,好加分🍟