2017-09-09 641 views
加班前對自己好一點,跟同事一起來個美味午餐。貪方便我們就十來到公司地下的餐廳,這裡標榜自己最有名的招牌菜:紅米飯和芝士撈麵。我點了煙鴨胸紅米飯,再+$8配牛柳粒,這個真的讓我有意外驚喜。。。本身的鴨胸又大件又肥身,足足有8件?10件?我已經忘記數算了,+$8的牛柳粒份量也十足紅米飯煮得恰到好處,不會太硬身,鴨胸和牛柳粒味道不會太咸,其實我的舌頭很敏感,如果稍有味精都要瘋狂找水喝,這裡的餸菜都是真材實料,並沒有下很重的調味料,值得一讚。是日午餐,免加一,盛惠$57,我是覺得這個午餐絕對值這個價錢

煙鴨胸牛柳粒紅米飯
煙鴨胸牛柳粒
紅米飯
2017-09-09
$55 (Lunch)
煙鴨胸牛柳粒紅米飯
煙鴨胸牛柳粒
紅米飯
2017-09-08 243 views
所點嘅......撈麵.......,薯條......,意粉......都超堅咸,咸到條脷都 '鞋' 埋D牛脷 就 '蘇' 到不得了,從未食過咁 '蘇' 嘅牛脷食完口渴咗成晚

D牛脷 就 '蘇' 到不得了,從未食過咁 '蘇' 嘅牛脷
食完口渴咗成晚

2017-08-30 252 views
返工食飯最緊要咩? 梗係快啦 得果一粒鐘 餐廳上菜速度係非常緊要 呢間位於油麻地女人街ge富泰家就係快餐之選 平時同事通常都係嗌外賣 今日去左堂食 特價晚餐有四款揀 $48-52 我嗌左個蔥油雞扒飯 好多舊肉同事嗌咗韓式牛仔骨紅米飯 有四大嚿牛仔骨呢間野其中一個名菜 就係芝士撈公仔麵 同事嗌左個豬頸肉芝士撈公仔麵 所有餐都跟一杯冷或熱嘅紅茶或綠茶 或者加錢轉其他台式特飲 呢間野要稱讚嘅地方就係有紅米飯食 每一個餐都有一份生果送 (其實每次都係西瓜)夠晒健康

蔥油雞飯

Type of Meal
Dinner
蔥油雞飯
2017-06-29 263 views
琴日約咗朋友食飯,喺旺角唔知食咩好,又走返去女人街搵嘢食,今晚行過,朋友話之前食過都幾抵食,所以就入咗嚟。侍應服務好熱情!我叫左豬頸肉牛柳粒紅米飯($48)配菜好多,有生果(西瓜) ,菜,木耳木耳好好食,酸酸地,好開胃豬頸肉比較大舊,如果細舊啲會好啲!同埋冇乜味牛柳粒比較un,同埋多根 驚喜嘅係有紅米飯食,而且仲唔使加錢,抵讚!朋友呢個係咖喱雞飯同樣地都係叫左紅米飯,咖喱味唔夠突出,雞都幾滑,如果有埋薯仔更加好!
侍應服務好熱情!

我叫左豬頸肉牛柳粒紅米飯($48)
配菜好多,有生果(西瓜) ,菜,木耳
木耳好好食,酸酸地,好開胃

豬頸肉比較大舊,如果細舊啲會好啲!同埋冇乜味
牛柳粒比較un,同埋多根

驚喜嘅係有紅米飯食,而且仲唔使加錢,抵讚!

朋友呢個係咖喱雞飯
由細食到大,需然食物質素下降但其實原本都唔會影響我幫襯的,本來差唔多一星期夜晚都食幾次的,有一次中午就叫外賣啦,打去你哋個聽電話阿姐勁分心,我一路落單佢就一路傾計,問佢係咪有得轉湯烏冬又話有,最後來到嘅就來咗個九唔搭八的辣炒烏冬,我真係少少辣都食唔到的,咁惟有打去同佢講,點知講講下又轉人聽,其實你哋啲大媽講廣東話已經唔正,大媽仲要唔聽人講嘢,又話佢無落錯,話個餐係無得轉烏冬的,所以佢無落錯(咁點解來到又變咗係另一個款的烏冬呢?)仲要發我脾氣,其實啲嘢食已經難食咗又貴咗,依家仲要咁嘅態度,我已經叫晒我識得嘅人同屋企人唔會再幫襯,咁你哋阿姐就可以多啲時間傾計啦😌
Delivery