2019-10-14
機緣巧合,緣分際遇嘅拉攏知啊,可以同一大班人喺呢度仔仔一同共聚一個快閃嘅時光。逢迎仙館位於粉嶺,地鐵站出口。數分鐘就可以行到去個喇。不過介紹之前點都要提醒大家呢度係食,食素菜,係冇肉食嘅呢度。基本上喺呢啲地方全部都會係有宗教背景或者係宗教嘅味道。大家留意返個背後特色。避免因為啲問題所以,尷尬或者誤會就唔好喇。一路上所有職員都好好人會教你想去嘅地方,你有問題佢哋都會答答你。去到素菜館嘅時候基本上都好多人。呢個地方有個好得意嘅特色就係白飯同粥係無限添食,正所謂,多送一湯,白飯白粥都係任你裝。所以如果餸菜方面覺得唔夠嘅話你都可以喺呢度食返飽。飲品係需要自費另外買。而佢哋嘅食品多數會係一個套餐形式,去提供俾大家。份量方面見仁見智但我自己就覺得,份量都比較大份。同埋係好傳統嘅齋菜。機本上,除上菜外咩都係自助。[]訂餐每席 $1380[]素鮑片扒生菜[]竹笙鮮菇扒西蘭花[]黃耳八寶湯[]西檸香酥球[]腰果西芹素蝦仁[]紅袍拼春卷[]素X0醬候耳頭[]五柳素葫蘆[]清粥、白飯
機本上,除上菜外咩都係自助。
[]訂餐每席 $1380
[]素鮑片扒生菜