2009-12-15
第一次有一間餐廳令我滿意到有衝動寫下食評~純粹起網上search到呢間餐廳,見到d食物既相幾吸引就同男朋友起週年紀念日去試下間餐廳有分粵菜部 (出lift 轉左再轉右) 同埋西餐部 (出lift 轉左再轉左)兩邊都入過, 覺得西餐部既裝修有情調d我主要想讚下d waiter既服務態度, 同埋果度既氣氛~!成間餐廳以白色為主, 播住舒情既純音樂, 有棵大聖誕樹起中間 (因為近聖誕節)大概有8張table (indoor), 1張長台 (outdoor), 每張都舖左白色台布, 有candle有花, d 燭光令到格調非常浪漫, 好似人地結婚既自助餐擺設甘因為呢個週年紀念日, 我自己整左個蛋糕預先放左起餐廳, 佢地既waiter 好專業, 一見到我拎個蛋糕入去就問我你同伴知唔知有呢個蛋糕? 係咪要as a surprise甘捧個蛋糕出黎.到食完主菜, 我只係講左一句"麻煩上甜品丫", 佢就醒水,將個蛋糕完整甘放起隻碟度 (原先我都驚佢唔知會唔會同我切左個蛋糕), 周圍加上朱古力醬裝飾, 我男朋友仲以為係餐廳既甜品, 話 "28蚊有甘既甜品都幾抵喎" (因為dinner set + $28 有
兩邊都入過, 覺得西餐部既裝修有情調d
因為呢個週年紀念日, 我自己整左個蛋糕預先放左起餐廳,
佢地既waiter 好專業, 一見到我拎個蛋糕入去就問我
到食完主菜, 我只係講左一句"麻煩上甜品丫", 佢就醒水,
周圍加上朱古力醬裝飾, 我男朋友仲以為係餐廳既甜品, 話 "28蚊有甘既甜品都幾抵喎" (因為dinner set + $28 有甜品)
後黎我地食唔曬個蛋糕, waiter竟然好醒目甘keep住我帶黎既蛋糕盒, 幫我地pack番入去
佢既服務態度真係令我好surprise!