Restaurant: Genki Sushi (Luk Yeung Galleria)
Info:

食品質素份量非常差,完全不付標準,完全不新鮮,非常之差及失望,咁大連所店,質量完全不能保持。以往去旺角食,感覺非常好,以後也不會幫親荃灣緣楊店,太失望,完全不值價格。也不會推介任何人
2020-07-08 195 views
今日同朋友喺荃灣聚會,我哋揀咗近荃灣地鐵站的「元氣壽司」,午餐時段都好快可以入座,在疫情期間,當然要量體溫才可以入內,每一個單位都被板子隔開,真有啲冷漠感,好懷念以往的熱鬧日子。今日叫咗油甘魚壽司、玉子壽司、炙燒帆立貝壽司和軟殼蟹手卷。油甘魚壽司 的油甘魚都很肥美很新鮮,唔錯。玉子壽司是我好喜愛的,但總覺得以前的比較好味。炙燒帆立貝不是我的喜好,但朋友食到津津有味。炸軟殼蟹手卷 每次我都必定會吃的,剛剛炸好的軟殼蟹配上好味的汁醬,再以紫菜緊緊包着每粒分明的壽司飯,簡直係美食,每次必選。

今日叫咗油甘魚壽司、玉子壽司、炙燒帆立貝壽司和軟殼蟹手卷。

2019-06-15 454 views
辛苦工作左一日,終於都到左放工嘅時間,今日忙到連lunch 都唔記得食,出左公司之後個肚咕嚕咕嚕響,勁肚餓。因為想食d 無咁濃味嘅輕食,所以就選擇左日本野食。而較平價選擇當然以元氣啦!因為我同男朋友嘅會員証過左期,無得提早電話拎飛。由荃灣港鐵站C 出口,搭電梯上2層,行約2分鐘就到。門口大大個標誌季節限定及推介門口取飛高速列車送食物辣味三文魚,每次必點,香辣味濃,仲有生洋蔥味😋😋😋軟殼蟹手卷,軟殻蟹炸得好鬆脆,加埋沙律醬好配合之後就係火灸壽司,無令我失望過👍🏻👍🏻👍🏻之後果d 炸物同壽司嘅味道都正常,質素保存一慣水準,會持續幫襯

門口大大個標誌

季節限定及推介

門口取飛

高速列車送食物

辣味三文魚,每次必點,香辣味濃,仲有生洋蔥味😋😋😋

軟殼蟹手卷,軟殻蟹炸得好鬆脆,加埋沙律醬好配合

之後就係火灸壽司,無令我失望過👍🏻👍🏻👍🏻

Dinner
2019-05-29 249 views
朋友收到元氣生日優惠,惠顧堂食可享八折,所以約左我星期六放工去食壽司🍣 終於可以體驗一下列車壽司究竟係點 yeah元氣有遙距取票,真係減省好多等候時間,搭地鐵時開始取票,過到黎等多5分鐘就入得,勁方便!而落單亦轉用QR code,不過訂單有限數量,所以分左兩次落單星期六無午市套餐,我地唯有單點壽司,等左一段時間,發現旁邊的燈掣著燈,原來列車🚄載住一碟碟壽司沖緊去我面前!我好似個小朋友咁係到 哇 !! 😂😂 拎完之後就可以按燈掣退回列車,呢個送餐服務真係好有趣!我地大概叫左十碟左右,有脆蒜長鰭吞拿魚、玉米蟹柳福袋、三文魚、辣味三文魚、燒三文魚、甜蝦蟹膏、小柱、赤海蝦、牛油果軟殻蟹卷,相當豐盛除左赤海蝦腥味重之外,其餘壽司和卷物都新鮮好味,壽司飯亦無鬆散,本身諗住不夠飽就叫碗冷烏冬,但最後大家都飽到反艇,最後埋單八折$170,抵食又滿足

脆蒜長鰭吞拿魚

玉米蟹柳福袋

牛油果軟殻蟹卷

赤海蝦

2019-05-25
Lunch
味道價錢性價比係可以的,間唔中食下都好,而且大部分壽司可以逐件叫,一個人食就可以食多d款式。不過出壽司實在太慢…平日過左最peak既lunch hour,而且在座亦都唔算太多人…最差係走既時候比錢,咁岩有人打黎落外賣,但咁樣就完全無第2個人可以幫手收錢,咁要2個counter做咩,而且明明都仲有好多人手經過,但都係要等唯一一個人落完外賣先可以繼續收錢…希望呢點可以有改善
2019-04-03 185 views
荃灣綠楊元氣 每月第一個星期三 會員全單八折最喜歡大滿足系列的壽司, 每碟$10 一件。米飯彈牙有溫度,最怕魚生太冰太凍,刺身同魚類非常新鮮,大大件非常抵食😋現在改用QR code 掃二維碼下單,客人用手機的QR 功能掃 座枱單號收據上的二維條碼,手機上點選心儀食品可以直接下單,店員會透過火車運輸帶送達食物,快捷又方便。油甘魚和吞拿魚是最愛,入口溶化,非常滿足。左口魚裙邊很爽口,微微的魚香撲鼻,水準相當高特大帶子刺身,是必點之選,配上芥末 入口,特別鮮甜新鮮,最緊要夠厚,口感一流,$50 一份 絕對讃👍🏻
荃灣綠楊元氣 每月第一個星期三 會員全單八折

最喜歡大滿足系列的壽司, 每碟$10 一件。

油甘魚和吞拿魚是最愛,入口溶化,非常滿足。

左口魚裙邊很爽口,微微的魚香撲鼻,水準相當高

2019-04-03
Lunch
2019-02-19 180 views
唔係好想煮飯又想食餐好少少,基本上唔使諗,一定會揀元氣。平民價錢食到相當唔錯既壽司。今次黎到荃灣,八點半拎位等左半個鐘就有得入。可能鋪面唔係好大,人不算太多,都幾舒服。野食一如既往都算新鮮。兩個人食到飽,三百蚊有找
2018-12-06 190 views
元氣前排又有新推廣啦今次係德島縣既美食🤩一於去食下晚飯時段 等咗幾個字就入座叫幾碟壽司醫下肚先小柱💲19味道OK 不過比沙拉醬蓋過食材本身既味炙燒牛油赤海蝦💲10抵食!牛油好香 但可惜唔夠熱辛辣長鰭吞拿魚💲10長鰭吞魚拿幾新鮮 唔會過辣 油魽魚💲10好食又抵食 新鮮醬油漬吞拿魚💲19唔會過咸 中規中矩炸阿波尾雞💲32份量唔多但夠大舊 岩岩炸起 幾juicy 炸皮好薄鳴門金時甘薯天婦羅💲20只有2舊 但厚切 我寧願佢薄身啲 不過幾甜overall以連鎖壽司店嚟講,元氣都算抵食同新鮮間唔時又搞啲活動吸引人幫襯 又可以儲分當現金用👍🏻
元氣前排又有新推廣啦

炸阿波尾雞💲32
份量唔多但夠大舊 岩岩炸起 幾juicy 炸皮好薄

鳴門金時甘薯天婦羅💲20
只有2舊 但厚切 我寧願佢薄身啲 不過幾甜

overall以連鎖壽司店嚟講,元氣都算抵食同新鮮
間唔時又搞啲活動吸引人幫襯 又可以儲分當現金用👍🏻
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Dinner
2018-08-14 242 views
有一段時間 每逢週六好鍾意去元氣壽司晚餐,覺得佢平、靚、正。今天在綠楊商場見到元氣壽司,正是午餐時段,但不需要排隊啊!點了吞拿魚腩壽司樣子一般,不是很鮮 很肥美那種,口感一般。炙燒長鰭吞拿魚配柚子胡椒,只吃到柚子味,沒什麼魚味。鰻魚迷你丼$30.00 超迷你啊!二、三口便吃完,味道還可以,但份量實在太少。炸蝦卷連頭就很差,午餐時段的出品都好像蝦炸了很久,稔啤啤,不復當年勇!軟殼蟹手卷 過得去啦,今次再吃實在有點失望。

點了吞拿魚腩壽司樣子一般,不是很鮮 很肥美那種,口感一般。

炙燒長鰭吞拿魚配柚子胡椒,只吃到柚子味,沒什麼魚味。

軟殼蟹手卷 過得去啦,今次再吃實在有點失望。
2018-08-02 156 views
今日遲放工,朋友去左荃灣間元氣揾位先,估唔到平日元氣都要拎飛等位。我黎到嘅時間已經有位,而且叫好晒野食~其實最近都有食元氣,幾鍾意佢有魚頭湯,所以我地今次都有叫~第一樣就係飲湯先,都多料,而且好有麵豉味。之後食左件鰻魚芝士卷,呢個我麻麻地,可能芝士同鰻魚唔太夾。之後食我最愛嘅帶子,呢個好味~另外,我地都有叫個野菜餅烏冬,我略嫌佢比較熱氣,最後我地就食埋啲壽司:三文魚、燒三文魚、煙三文魚、甜蝦... 最難食就係煙三文魚,唔太襯做壽司。
我黎到嘅時間已經有位,而且叫好晒野食~
2018-07-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2018-04-20 151 views
今日放工食飯,選擇左元氣壽司,味道都可以,在電子餐單上選取後,很快就送到。送達的方法係小火車,好得意呀!當日唔需要排太耐時間,個人推介元氣卷,手卷就一般,北寄貝都好新鮮!不是太特別,但都可以試下,味道都唔太差,價格都係合埋的!重點唔需要等太耐,因為放工時間餐廳都較多人!
2018-04-04 147 views
等位食元氣是常識吧可惜等到我個時已經係last order都算,一直食開元氣有感情嘅我唔緊要,落order快D,食快D都ok,食物到啦先講1件1蝶已經唔夠環保,帶子簿咗、三文魚腩唔夠新鮮、軍艦個紫菜又唔脆,蟹柳+蟹膏個蟹膏個份量少過張圖連個腐皮壽司都細舊咗,仲有攪電子落order每次只可落8個項目,想食快D都唔得啦,架高速每次送order過嚟都有一種壓迫感, 咩事呀點解會越做越差,可唔可以俾番以前高質嘅元氣我。
等位食元氣是常識吧
2018-04-03 113 views
週末,兩姐妹上興趣班前先食飽飽,11:30開門前已有廿人排隊。我們排得後,只能坐Bar 枱。剛開鋪,部分食物製作需時,如鰻魚壽司和手卷,等了差不多半小時才享用到。招牌的元氣卷則即叫即有。這兒的軟殼蟹手卷,非常美味。醬汁份量適中,太多則蓋了軟殼蟹的味道,太少則襯托不出炸蟹的鮮味。炸蟹暖暖的,香脆可口,紙菜吃下去時「吱吱」聲,是一種聽得出的新鮮。小朋友最愛吃烏冬,上菜也算快,細細碗,兩姐妹一人一碗,都吃清光。
Other Info. : 今次光顧,有鯛魚大摺紙送,小朋友特別開心。
2018-03-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 軟殼蟹手卷
2018-03-13 74 views
心血來潮想食壽司,附近得間元氣壽司,無其他選擇。午市套餐得幾款揀,唔係太吸引,但如果散叫壽司又會好貴,唯有是但揀一款啦。餐廳嚴重唔夠人手,午飯時間全店只係得三個員工,已經計埋收銀員!舉手叫左勁耐都未有人得閒落單。呢個午餐set B ($72),等左半個鐘先有得食,賣相好一般,食物都係好一般。件魷魚壽司係咬極都咬唔開,熟蝦淡而無味,甜蛋又凍冰冰。炸蝦卷尚算正常啦,熱烏冬都可以。下次都係去其他地方食,呢到價錢又唔係平,食物又咁差,仲無人服務。
心血來潮想食壽司,附近得間元氣壽司,無其他選擇。

2018-03-13
$72 (Lunch)
第一次見香港有壽司火車 我個人推介 蟹籽軍艦 鰻魚壽司 灸燒三文魚壽司 我最喜愛係鰻魚壽司 食到好飽都覺得件食物好好味 就證明真係掂鰻魚汁唔會過甜 有灸燒味 鰻魚肉厚度恰到好處 鰻魚長度長過飯 整件食落口 鰻魚汁先聲奪人 鰻魚既魚味出黎 質地好軟 好香灸燒味 好食到飽都要再叫多碟 蟹籽軍艦真係好新鮮 因為食落口蟹籽會係口入面跳來跳去 而且蟹籽份量好足夠 個紫菜仲要脆灸燒三文魚 三文魚脂肪分佈平均 由於灸燒過既關係 食落不太肥膩 但又食到三文魚油既香味