Restaurant: Glasshouse (形點 I)
Info:

2021-06-09 1694 views
X田大減價最後一天,入完貨便要去吃午餐了。疫情關係想找一間餐廳座位較為寬敞,坐得舒適點,Glasshouse是不錯的選擇😘餐廳地方大,檯與檯之間有一段距離,非常闊落。店如其名,餐廳內佈置了很多綠色嘅擺設,配上落地玻璃窗, 有天然採光,真的好像置身於溫室玻璃屋裏😉剛好安排坐到窗邊位置,望到戶外花園環境,感覺很舒服。午餐的款式選擇蠻多的,價錢又合理。Satisfying Lunch $138 (前菜+主菜+飲品+甜品)🔸和牛漢堡配黑松露蛋黃醬配薯條🍔🍟牛的味道濃郁👍🏻、很juicy💦黑松露香味十足。薯條🍟炸得外脆內軟,禁不住吃多幾口🤣🔸香濃蕃茄虎蝦意粉🦐🍝擺盤吸引,材料新鮮😋,份量方面也很足,大虎蝦有三隻,絕不欺場,味道也很有層次感,新鮮蕃茄跟蝦很夾👍另外值得一讚是上菜的盤子也是熱的👏👏🔸藍莓紐約芝士蛋糕是日甜品,用藍莓醬伴芝士蛋糕,多添一份清新感

剛好安排坐到窗邊位置,望到戶外花園環境,感覺很舒服。

午餐的款式選擇蠻多的,價錢又合理。

🔸和牛漢堡配黑松露蛋黃醬配薯條🍔🍟
和牛漢堡配黑松露蛋黃醬配薯條

🔸香濃蕃茄虎蝦意粉🦐🍝
另外值得一讚是上菜的盤子也是熱的👏👏
香濃蕃茄虎蝦意粉

🔸藍莓紐約芝士蛋糕
是日甜品,用藍莓醬伴芝士蛋糕,多添一份清新感

2021-06-09
$150 (Lunch)
和牛漢堡配黑松露蛋黃醬配薯條
香濃蕃茄虎蝦意粉
經過幾次元朗的Glasshouse都排大隊,今次終於試到。⭐️和牛漢堡配黑松露蛋黃醬🍔 $148一邊食一邊流哂肉汁出嚟,肉汁無鎖起肉入面,所以肉質變得好鞋身,易散,亦無咩牛肉香味。松露醬唔錯,但唔夠多。煙肉同芝士都好鹹,芝士成塊又乾又硬,麻麻地。🍟薯條得表面有少少脆粉,入面都係濕身。整體唔太好食,失望😕⭐️龍蝦法包🌮 $138沙律菜同龍蝦都夠爽口,凍凍地幾開胃。法包夠脆身。整體味道清新👍🏻⭐️椰香咖喱雞飯🍛 $138有少少辣,香料調味夠香得嚟唔會過重手。主要係雞胸肉,咬落算嫩滑。幾欣賞咖喱唔會過濃,所以每樣材料既味道都出到👌🏻⭐️雲霧士多啤梨🍓 $52見其他枱成杯都係粉紅色,我個杯好似特別多Cream🙈Cream味重,口感幾香滑,但士多啤梨味真係唔太突出,如果多D水果嘅酸甜味就更好😕⭐️迷迭香草莓茶🍹 $52清新涼快,初初入口比較似檸檬茶。攪勻後,有多左果味,但士多啤梨味唔太特出,有少少迷迭香味。整體都好飲,但唔太值依個價錢😕食物賣相都吸引,環境都坐得舒服,但味道就有少少失望,性價比唔算高😌
經過幾次元朗的Glasshouse都排大隊,今次終於試到。

⭐️和牛漢堡配黑松露蛋黃醬🍔 $148

🍟薯條得表面有少少脆粉,入面都係濕身。整體唔太好食,失望😕

⭐️龍蝦法包🌮 $138

⭐️椰香咖喱雞飯🍛 $138

⭐️雲霧士多啤梨🍓 $52

⭐️迷迭香草莓茶🍹 $52

環境:落地大玻璃,可惜地理位置問題,冇境可言店內氛圍不錯,因為繁忙時間,點都係會迫啲服務:坐正空氣清新器隔離,啲風不停打正打落來,好唔舒服。問一位應該係經理嘅男士,「可唔可以熄,又或者會唔會有其他位」,佢打大兩隻手板話「無啊,無位啦」。我地Dead air咗,然後佢將部機擰向另一面就走咗。即係方法係有嘅,但回應方式同服務態度可以更好。張枱唔夠位放野,隔離客人已經走咗,侍應主動幫我哋拍埋張枱食物:芒果冰沙 Mango Smoothie正常嘅沙冰味道特製冰檸檬青檸茶 Signature Ice Lemon Lime Tea感覺似將近無糖嘅檸檬茶,但其實味道幾好可惜在杯野得3分2滿酥炸魷魚鬚配韓式泡菜醬Pepper Squid唔算好酥脆但配上醬料味道非常好唔會好油膩四季薄餅Four Season Pizza餅底好薄好酥脆切工好差,邊大邊細,有啲又一份夾咗2種咪,味道好唔平均味道來講唔算好突出,芝士質感有啲似香口膠,松露偏咸,牛油果可以放好啲,蕃茄醬得一份食到有酥炸富貴鴨伴森巴醬伴飯Deep Fried Dirty Duck好香鴨油,肉嫩,唔會好油膩飯有鑊氣,粒粒分明,但冇咩味,只有淡淡松露味
環境:
落地大玻璃,可惜地理位置問題,冇境可言
店內氛圍不錯,因為繁忙時間,點都係會迫啲

服務:
張枱唔夠位放野,隔離客人已經走咗,侍應主動幫我哋拍埋張枱

食物:
芒果冰沙
正常嘅沙冰味道

特製冰檸檬青檸茶
Signature Ice Lemon Lime Tea
感覺似將近無糖嘅檸檬茶,但其實味道幾好
可惜在杯野得3分2滿

餅底好薄好酥脆
切工好差,邊大邊細,有啲又一份夾咗2種咪,味道好唔平均

酥炸富貴鴨伴森巴醬伴飯
Deep Fried Dirty Duck
好香鴨油,肉嫩,唔會好油膩
飯有鑊氣,粒粒分明,但冇咩味,只有淡淡松露味

總結:
食物味道都唔錯,可惜在一啲微細位扣分,同埋服務有改善空間
Four Season Pizza
2021-05-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • 酥炸富貴鴨配森巴醬配飯
2021-05-23 284 views
老媽一向高要求, 要坐得舒適先食得滿意. 呢間商場內嘅Fusion晚餐, 佢就好滿意啦! 花茶杯壺都好靚單骨蒜香蜜糖雞翼😋食得優雅啲軟殼蟹炸流心蛋, 好明顯呢隻蛋唔流心, 而且係結冰. 之後換過碟就正路好多啦👍🏻魷魚酥配埋蛋黃芝士醬好味Double up回購率高, 必吃item👍🏻黑松露雜菌火箭菜Pizza, 完美配合, 餅底薄脆👍🏻香酥富貴鴨配森巴醬黑松露飯, 鴨好酥脆, 加埋青檸汁好fresh, 配埋森巴醬汁好Fushion荔枝玫瑰冰茶👍🏻整體食物質素都好好, 絕無伏味, 環境舒適.

花茶杯壺都好靚

炸魷魚鬚

魷魚酥配埋蛋黃芝士醬
好味Double up

黑松露雜菌芝士Pizza
回購率高, 必吃item👍🏻
黑松露雜菌火箭菜Pizza, 完美配合, 餅底薄脆👍🏻

酥炸鴨配黑松露飯

荔枝紅茶
荔枝玫瑰冰茶👍🏻

整體食物質素都好好, 絕無伏味, 環境舒適.
2021-02-28
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
單骨蒜香蜜汁糖雞翼
黑松露雜菌芝士Pizza
酥炸鴨配黑松露飯
荔枝紅茶
2021-05-18 244 views
每次去yoho都覺得呢間餐廳好靚 好想去試 終於係openrice book咗去食🥳 仲有八折添 見到個menu好多野都想試吓 特別係小食啊😍 一般我一定會嗌黑松露薯條 不過今次被魷魚鬚嘅韓式泡菜醬吸引咗 呢一碟確實係惹味 但整體而言 我覺得一般☝🏻 繼續睇落去就知啦 🦑酥炸魷魚鬚配韓式泡菜醬魷魚鬚份量都正常 但個醬少得可憐 食到最後幾條 要奶埋個碟咁滯 但個醬係幾出色 好惹味酥炸富貴鴨伴森巴醬配黑松露炒飯🍴對於一個黑松露愛好者 一開頭覺得個飯 一般 唔夠重黑松露味 但愈食愈好味🥸 反而個富貴鴨麻麻地 個皮係幾脆 但肉好乾身 醬汁亦都比得好少🥺和牛漢堡配薯條🍟 和牛係medium rare 肉質juice 係唔錯嘅 味道: 🧡🧡性價比:🧡🧡🧡服務: 🧡🧡環境: 🧡🧡🧡🧡

🦑酥炸魷魚鬚配韓式泡菜醬

性價比:🧡🧡🧡
服務: 🧡🧡
環境: 🧡🧡🧡🧡
2021-05-18 331 views
Tea is always a good idea.無得去旅行咁耐 都好想搵一啲餐廳係好似城市中一點綠洲去chill下咁岩前排入元朗搵到間餐廳好鬼chill今次要介紹既係 - Glasshouse成個餐廳環境都好chill佢有啲植物係要裝飾 真係有城市中一點綠洲咁既感覺食物方面 今次點左佢個兩人tea set:tea set就包左:- 八珍甜醋燴啤梨- 三文魚籽牛油果米紙卷- 呑拿魚他他撻- 迷李龍蝦漢堡- 酸甜棒棒蝦- 松露豬肉餃子- 巴馬火腿配布拉塔芝士多士- 芒果慕斯蛋糕- 黑朱古力蘭姆酒蛋糕- 鳳梨椰子慕斯蛋糕- 朱古力布朗尼- 藍莓芝士餅- 焦糖果仁撻- 雜苺意式奶凍- 芒果布甸- 法式馬卡龍Overall黎講佢個tea set都幾好食二百令蚊包到咁多樣野CP值真係好高最令我驚喜既係八珍甜醋燴啤梨佢食落個口感咸咸地又甜甜地幾得意同埋佢係花既形狀上菜 好IG-able飲品方面:今次都點左杯cocktail 叫 Asia Peninsula佢係Gin底既cocktail飲落都好清新Location: Yuen LongPrice (10 is expensive): 6.5/10
Tea is always a good idea.

咁岩前排入元朗搵到間餐廳好鬼chill

同埋佢係花既形狀上菜 好IG-able

飲品方面:
佢係Gin底既cocktail飲落都好清新

Location: Yuen Long
Environment (10 is chill): 7.5/10
Yummy (10 is delicious): 8/10
2021-05-07 238 views
朝早約咗朋友去元朗睇太陽花, 行完後中午食lunch時間到Yoho, 商場裏面太多餐廳了, 搵到呢間Green House, 裝修得田園風格 好多綠色嘅擺設。有個大落地玻璃窗, 天然彩光好光猛, 又望到出邊嘅花, 環境唔錯嘅。朋友叫咗荔枝玫瑰茶 蘑菇意粉 味道都OK我叫左和牛芝士煙肉漢堡 士多啤梨特飲表現都係正常 不過不失。總結 午餐來講 價錢偏貴。又唔可以講話唔好食 但又唔算好好食,不過環境係唔錯。
又望到出邊嘅花, 環境唔錯嘅。

朋友叫咗荔枝玫瑰茶 蘑菇意粉 味道都OK

我叫左和牛芝士煙肉漢堡 士多啤梨特飲
表現都係正常 不過不失。

總結 午餐來講 價錢偏貴。
又唔可以講話唔好食 但又唔算好好食,
不過環境係唔錯。
2021-05-07 194 views
平日午餐時間入去食 Lunch set, 點左個$88 '雲吞鴨肉湯河‘等左陣碗野黎到。。原來係碗雲吞河。。。問左侍應係咩一回事,有兩個唔識答我,第三個黎到面無表情答我係無鴨野,呢碗係 ‘雲吞。鴨肉湯。河粉’。。。下,我心入面反左白眼,如果係甘,係咪應該寫 ‘雲吞鴨湯河’ 會好少少🙄環境係👌🏻既,服務態度同食物係 yoho mall黎講算係差衛生都好麻麻,因為有帶小朋友去,我用濕紙巾抹枱時用到第3張紙巾都仲係好污糟🤷🏻‍♀️Errrrr, 唔緊要啦,當下次醒少少啦甘😅

等左陣碗野黎到。。原來係碗雲吞河。。。

Errrrr, 唔緊要啦,當下次醒少少啦甘😅
雲吞鴨肉湯河
2021-05-07
$120 (Lunch)
行過YOHO 就俾佢既店面深深吸引住😳綠油油既花草🍀再配上落地大玻璃 好浪漫🌹椰香青咖喱青口.蜆$148椰香味好香☺️食落去青咖喱味偏重 辣辣地🤪最正係 唔使再心大心細 食青口定蜆好🧐依家一個價錢 兩種享受🥳龍蝦鵝肝星洲炒米粉配西班牙火腿$168看似簡單既星洲炒米 實則材料高級豐富😎有齊龍蝦鵝肝西班牙火腿🤩好夾好正👍🏻炒米粉唔會炒到好乾 輕鬆食曬成碟😽煎餅愛好者🥞:香芒印度煎餅$78個人最中意呢款 因為好多奶 夠曬甜😋印度煎餅拼沙嗲醬$58呢款就好酥軟 食落去有飽肚感 好滿足😝飲品:荔枝玫瑰冰茶$52朝日啤酒$88 (生啤酒)
行過YOHO 就俾佢既店面深深吸引住😳

印度煎餅拼沙嗲醬$58
呢款就好酥軟 食落去有飽肚感 好滿足😝

飲品:
荔枝玫瑰冰茶$52
朝日啤酒$88 (生啤酒)
2021-05-03 2015 views
同爸爸媽媽行Yoho,佢哋見到Glasshouse環境好靚,又想試吓六點左右入到去唔算好多人仲有窗邊位坐,望到yoho戶外花園環境同glasshouse 嘅設計好配襯感覺好舒服我哋叫咗一個二人晚餐額外再單點一個主菜二人套餐都幾抵食入邊有晒前菜、餐湯、主菜、甜品、飲品餐湯係「意大利蔬菜湯」好濃郁嘅蕃茄味而且菜嘅份量都頗多店員仲好細心拎兩個小碗俾我哋分享前菜我哋叫咗「炸薯條配黑松露蛋黃醬」同「炸雞粒拼單骨雞翼」炸薯條真係不得了,夠熱夠香夠脆作為薯條控既我真係要比好高分佢薯條外面包着一層脆衣所以每一條都好脆媽媽仲一路食一路讚未食過咁好食嘅薯條仲清晒旁邊嘅黑松露蛋黃醬炸雞粒都炸得唔錯夠熱又唔會好油單骨雞翼好脆,少少微辣飲品額外叫咗「芒果雲霧」同「紅豆椰子冰」芒果雲霧係芒果沙冰上邊有厚厚嘅椰奶味道好清甜,唔會有化學嘅芒果味紅豆椰子冰係椰子沙冰我見爸爸飲得好開心應該味道都唔錯「香辣龍蝦意粉」呢一個意粉套餐要額外加$28分量都算幾多而且炒得非常有鑊氣食到入邊加咗蒜蓉、金不煥、辣椒好有東南亞風味龍蝦肉嘅份量都唔孤寒「美國頂級西冷配秘製京醬」牛扒同樣需要加$28用鐵板上碟,送到黎嘅時候仲出緊煙配菜有大量

六點左右入到去唔算好多人
仲有窗邊位坐,望到yoho戶外花園環境
同glasshouse 嘅設計好配襯
感覺好舒服

我哋叫咗一個二人晚餐額外再單點一個主菜
二人套餐都幾抵食
入邊有晒前菜、餐湯、主菜、甜品、飲品

餐湯係「意大利蔬菜湯」
好濃郁嘅蕃茄味
而且菜嘅份量都頗多
店員仲好細心拎兩個小碗俾我哋分享

前菜我哋叫咗「炸薯條配黑松露蛋黃醬」同「炸雞粒拼單骨雞翼」

炸薯條真係不得了,夠熱夠香夠脆
作為薯條控既我真係要比好高分佢
薯條外面包着一層脆衣
所以每一條都好脆
媽媽仲一路食一路讚
未食過咁好食嘅薯條
仲清晒旁邊嘅黑松露蛋黃醬

炸雞粒都炸得唔錯
夠熱又唔會好油
單骨雞翼好脆,少少微辣

飲品額外叫咗「芒果雲霧」同「紅豆椰子冰」
芒果雲霧係芒果沙冰上邊有厚厚嘅椰奶
味道好清甜,唔會有化學嘅芒果味
紅豆椰子冰係椰子沙冰
我見爸爸飲得好開心應該味道都唔錯

「香辣龍蝦意粉」
呢一個意粉套餐要額外加$28
分量都算幾多
而且炒得非常有鑊氣
食到入邊加咗蒜蓉、金不煥、辣椒
好有東南亞風味
龍蝦肉嘅份量都唔孤寒

「美國頂級西冷配秘製京醬」
牛扒同樣需要加$28
用鐵板上碟,送到黎嘅時候仲出緊煙
配菜有大量洋蔥辣椒青椒
香味十足,旁邊嘅薯仔都係煎過好好食
牛扒我叫五成熟
切開仲係淡淡嘅粉紅色
肉質軟嫩,容易入口
亦唔會太多筋
配嘅秘製京醬酸酸甜甜
我建議點少少就足夠

老人家一定要食飯先滿足
所有額外加咗「馬拉盞炒飯」
同樣炒得好香好有鑊氣
味道配得好好,唔會好咸
入邊有大量蝦仁
少少微辣嘅味道會令人食唔停口

套餐有包兩個甜品
有「是日甜品」同「即焗牛油軟曲奇」
是日甜品係隨機的
今次係朱古力波波入邊有好濃郁嘅朱古力慕絲
味道唔算好甜,口感都非常厚實

牛油軟曲奇送來嘅時候是非常之熱
曲奇充滿牛油香味
上面配上冰凍嘅雲呢嗱雪糕
一凍一熱嘅感覺係超級好味

我見我哋有四個人
就貪心額外叫多咗一個「脆皮雲呢拿疏乎厘」
呢個要多人分享先食得晒
上碟嘅時候見到超級大個
趁熱切開蓬鬆嘅疏乎厘
一定要超級快食晒
如果唔係就會縮
呢個爸爸媽媽都讚好好食
有蛋香,而且脆皮令到疏乎厘嘅口感更加有層次

總結:餐廳環境舒服,而且店員都有禮貌
嘢食好啱我嘅口味,偏向東南亞風
淨係價錢都唔算貴,合理價錢
一定會再嚟食😍

2021-04-26
$250 (Dinner)
一直以來,我也不知道GLASSHOUSE是有提供下午茶的茶式。這一次是我的女性好友約了我看電影吃下午茶,我才知道GLASSHOUSE隱藏了這個性價比高的下午茶。環境很好,外面是一個小花園主角登場了,滿滿三層的食物第一層是一些冷盤小吃這個芒果冷盤最好吃,因為酸中帶甜,很開胃中間則是熱食這個蟹肉包很有驚喜,肉質夠鮮,調味也很適宜(其他也很好吃,只是這個最有驚喜)這個泰式蝦餅也很喜歡,因為剛炸出來,外層很鬆脆第三層則是甜點這個芝士蛋糕的芝士味較平常的那些濃,所以我很喜歡!這個下午茶也會包括兩杯飲品總結來說,這個價錢真的很吸引,每個人一百多就可以吃到那麼多的美食。

環境很好,外面是一個小花園

主角登場了,滿滿三層的食物

第一層是一些冷盤小吃

這個芒果冷盤最好吃,因為酸中帶甜,很開胃
中間則是熱食
這個蟹肉包很有驚喜,肉質夠鮮,調味也很適宜
(其他也很好吃,只是這個最有驚喜)

這個泰式蝦餅也很喜歡,因為剛炸出來,外層很鬆脆

第三層則是甜點

這個芝士蛋糕的芝士味較平常的那些濃,所以我很喜歡!
這個下午茶也會包括兩杯飲品

2021-04-19
$180 (Tea)
  • afternoon tea
2021-05-02 149 views
意粉得幾條,不過個汁幾好味。侍應服務態度唔好,唔耐煩。性價比唔高,嘢食份量唔多,叫咗個四季Pizza,其中一款啲鹽未煮溶,非常之鹹,入口仲食到一粒粒粗鹽。未必會再幫襯。
意粉得幾條,不過個汁幾好味。
侍應服務態度唔好,唔耐煩。

性價比唔高,嘢食份量唔多,

未必會再幫襯。
2021-05-01 1233 views
Glasshouse食過好多次, 因為款式多, 份量多而且味道唔錯高CP, 今晚朋友約左小妹食飯諗唔到食咩, 小妹就提議去食Glasshouse🤣🌟Blue Sunset🍹🌟Tangy Violet🍹🌟栗米湯🌽🍲栗米湯味道香甜, 雖然栗米粒攪到好碎但仍然有少少口感🌟龍蝦湯🦞🍲龍蝦味道濃郁, 質感濃稠🌟吞拿魚法式尼斯沙律🐟🥗沙律菜口感爽脆, 吞拿魚份量幾多, 成個沙律食落幾清新🌟炸薯條配黑松露蛋黃醬🍟薯條依舊非常酥脆可口, 黑松露蛋黃醬好惹味而且一d都唔會覺得膩🌟美國頂級西冷配秘製京醬🥩西冷點左medium rare, 用左熱辣辣嘅鐵版上枱, 淋埋微辣醬汁香氣四溢, 牛扒外皮微脆焦香, 牛味重肉汁豐富, 味道唔錯! 另有薯仔洋蔥紅綠椒等配菜, 同樣惹味!🌟酥炸富貴鴨伴森巴醬配黑松露炒飯經油炸過嘅富貴鴨外皮酥脆, 鴨肉幾juicy, 炒飯嘅黑松露幾多, 非常慷慨, 所以味道好香好濃郁!🌟是日甜品❤️🧁外層係一個紅色心型嘅白朱古力殼, 入面包住酸酸甜甜嘅慕絲!🌟香蕉火焰焦糖燉蛋🍌🍮小妹每次嚟都必點甜品之一, 上枱後店員會為你點火, 頂層燒到微微焦糖色, 燉蛋口感幼滑細膩加埋焦糖香蕉片同特濃咖啡

🌟Blue Sunset🍹
🌟Tangy Violet🍹

🌟栗米湯🌽🍲
栗米湯味道香甜, 雖然栗米粒攪到好碎但仍然有少少口感

🌟龍蝦湯🦞🍲
龍蝦味道濃郁, 質感濃稠

🌟吞拿魚法式尼斯沙律🐟🥗
沙律菜口感爽脆, 吞拿魚份量幾多, 成個沙律食落幾清新

🌟炸薯條配黑松露蛋黃醬🍟

🌟美國頂級西冷配秘製京醬🥩

🌟酥炸富貴鴨伴森巴醬配黑松露炒飯

🌟是日甜品❤️🧁
外層係一個紅色心型嘅白朱古力殼, 入面包住酸酸甜甜嘅慕絲!

🌟香蕉火焰焦糖燉蛋🍌🍮
小妹每次嚟都必點甜品之一, 上枱後店員會為你點火, 頂層燒到微微焦糖色, 燉蛋口感幼滑細膩加埋焦糖香蕉片同特濃咖啡☕, 無得輸😋!

🌟即焗牛油軟曲奇
牛油曲奇亦係餐中甜品嚟, 軟曲奇熱辣辣牛油味好香, 加埋雪糕一齊食好幸福🥰
2021-04-28
$350 (Dinner)
  • 炸薯條配黑松露蛋黃醬
  • 法式香蕉焦糖燉蛋
2021-04-30 228 views
星期五放工當然要鬆一鬆,朋友來過這裏好幾次,今次我們選了二人tea set。食物一如既往的精緻,所以我們拍照也拍了好一陣子呢。先吃最上的一層。中間的八珍甜醋燴啤梨一片一片捲製成一朵花,吃下去酸酸甜甜很開胃。旁邊的三文魚子牛油果紙紙卷感覺清新,而吞拿魚他他撻也很新鮮。中層最喜歡的是迷你龍蝦漢堡,龍蝦肉份量頗多,每一口都吃到,滿足!松露豬肉餃子飽滿,餡料豐富。而松露棒棒蝦的松露味不算突出,不會搶去蝦的味道。這層最欣賞的是巴馬火腿半布拉塔芝士多士,巴馬火腿不會過鹹,跟香脆的多士一起吃,味道很搭配。甜品方面有九款,喜歡吃朱古力的我首先吃朱古力布朗尼,沒讓我失望,如果份量再大一點就更好了🤩 再試黑朱古力蘭姆酒蛋糕,酒味香濃, 而黑朱古力令整個蛋糕不會太甜。朋友是芒果控,吃了芒果慕絲蛋糕和芒果布甸,兩款甜品的芒果味都很突出,而她比較推介芒果布甸,因為口感明顯跟自己弄的不一樣。接着我們試了馬卡龍,沒像中那麼甜,而且杏仁較重,不錯!蘋果玉桂果茶的玉桂味非常香濃,加了蜜糖後既中和了玉桂味,還有陣陣蜂蜜香,適合我的口味。

食物一如既往的精緻,所以我們拍照也拍了好一陣子呢。

2021-04-29 108 views
男侍應態度差,丟低張單行開就表示你要埋單,佢處理完又就咁丟返喺枱比我。自問成晚冇特別做過唔好嘅行為,冇咩得罪佢,無端端要受佢氣咁。環境幾好,不過唔會再幫襯,貼錢買難受。