2022-09-11 158 views
-🇹🇭泰國人主理的泰國菜館💕店內裝潢充滿泰國風情午餐性價比極高呢‼️◾️#豬頸肉炒金邊粉 HKD$55金邊粉煙韌有彈性豬勁肉好吃 可是只有幾片酸酸甜甜的金邊粉味道很到位😻加入牙菜,香蔥,炒蛋,花生碎味道和口感都很豐富呢而且份量很大!男生吃也絕對夠飽😋◾️#泰式青咖喱雞柳飯 HKD$52整碗料都染上了青色🤣🤣碗裏雞肉蠻多的還搭了不少豆角配菜味道適中的青咖喱帶有微辣醬汁很多配白飯吃很棒👍🏻◾️#招牌炸炸蝦餅 HKD$48蝦餅炸得很香脆咬下去裏頭非常彈牙😍😍沾酸甜醬吃十分搭配我們都好喜歡😋◾️#芒果糯米飯拼盤 HKD$65豐富的泰國特色甜品拼盤份量夠兩個人有餘芒果糯米飯拼四款糕點紅豆糕,千層糕,西米糕,芒果大菜糕泰國菜必吃芒果糯米飯!!新鮮的芒果🥭配軟熟椰香糯米飯😋加上咸甜的椰漿還有微脆的綠豆仁紅豆糕和千層糕微甜帶椰香西米糕層次豐富 味道剛好芒果大菜糕清爽可口◾️#椰汁三色冰 +$8 ◾️#龍眼冰 +$8顏色繽紛的三色冰外層煙韌內心爽脆椰汁加入碎冰十分冰涼😚龍眼冰很重龍眼味偏甜了點 融冰後比較好喝-(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌕🌑服務分數: 🌕🌕🌕🌕🌑價錢分數: 🌕🌕🌕🌕🌗回
🇹🇭泰國人主理的泰國菜館💕
店內裝潢充滿泰國風情
午餐性價比極高呢‼️

◾️#豬頸肉炒金邊粉 HKD$55
金邊粉煙韌有彈性
豬勁肉好吃 可是只有幾片
酸酸甜甜的金邊粉味道很到位😻
加入牙菜,香蔥,炒蛋,花生碎
味道和口感都很豐富呢

◾️#芒果糯米飯拼盤 HKD$65
豐富的泰國特色甜品拼盤
份量夠兩個人有餘
芒果糯米飯拼四款糕點
紅豆糕,千層糕,西米糕,芒果大菜糕
泰國菜必吃芒果糯米飯!!
新鮮的芒果🥭配軟熟椰香糯米飯😋

顏色繽紛的三色冰外層煙韌內心爽脆
椰汁加入碎冰十分冰涼😚
龍眼冰很重龍眼味
偏甜了點 融冰後比較好喝
(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌕🌕🌑
📍荃灣楊屋道69-71號地舖
📞 29449128
🕐 11:30-22:00
2022-09-11 113 views
黎到咁多野食嘅地方但依然想食泰國菜就黎到呢間楊屋道街市附近嘅一間泰國餐廳1.明爐烏頭可能即叫即整關係 等候時間相對耐啲 佢會有附上一碗湯 for 烤到就快冇水可以自行加湯 保持有一定水份整條烏頭都幾大條肉質都嫩滑2.串燒炸物拼盤配上三款醬汁可自行選擇甜辣醬 梅子醬 沙嗲醬拎上黎 雖然唔係熱辣辣但都脆口可惜串燒略為有啲韌 可能燒太熟3.菠蘿海鮮炒飯配料好足 每一啖飯都有佢嘅配料海鮮蝦都大隻 可惜炒飯略為淋身 如果有粒粒分明狀態會更加好4.馬拉盞炒通菜通菜好入味超好食係我去食泰國菜必食嘅四樣菜唔知你地會唔會同我一樣呢整體來講 呢個泰國都正正常常 雖然未至於超好食但都可以接受 會可以再回頭食每一份都大大份食到好飽
黎到咁多野食嘅地方

雖然未至於超好食
但都可以接受 會可以再回頭食
每一份都大大份
食到好飽
約左媽媽同佢個fd+兩姐妹 ,一行4人去到荃灣行街,途經楊屋道見到有間食泰國菜,就入左去🤩菠蘿海鮮炒飯$98馬拉盞炒通菜$72泰式明爐烏頭$158泰式拼盤$138椰青$33⭐️⭐️⭐️⭐️馬拉盞炒通菜好香,識落去唔過鹹,好惹味份量都好多👍🏻⭐️⭐️菠蘿海鮮炒飯,半個菠蘿上,真系好足料海鮮,但略兼飯太淋,可能菠蘿水份多,令到啲飯好淋好濕🙈⭐️⭐️⭐️⭐️泰式拼盤,另上三隻汁配搭(泰式甜酸汁,沙嗲汁,酸莓汁)坊間好似見到有酸梅汁點,好特別🤩另外,蝦餅好彈牙😋素春卷有驚喜(滿滿嘅粉絲同菜) 出邊街啲春卷好扁身,但哩間好飽滿好脆口😝⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️是日MVP,泰式明爐烏頭,勁大條,成半手臂咁長😱岀面食過啲烏頭肯定細1/4;1/3魚好滑,姨姨連頭食都唔腥而我媽媽好欣賞佢嘅配菜,以往街食嘅係得西芹芫荽,而佢下面有酸菜肉粒,令到條魚更加之昇華😱😱好驚艷,成條魚連配菜通通清晒🤣🤣椰青好靚,多水皮薄,連肉都刮到成塊起上,好正呀🥰 唔知大家飲椰青會唔會有刮肉食小習慣呢?🤭味道⭐️⭐️⭐️⭐️/5環境👍🏻👍🏻👍🏻/5性價比🤓🤓🤓🤓/5📍金屋泰國菜館 (荃灣)荃灣楊屋道69-71號地舖
菠蘿海鮮炒飯$98
馬拉盞炒通菜$72
泰式明爐烏頭$158
泰式拼盤$138
椰青$33

菠蘿海鮮炒飯

泰式拼盤

魚好滑,姨姨連頭食都唔腥
泰式明爐烏頭

椰青好靚,多水皮薄,連肉都刮到成塊起上,好正呀🥰
唔知大家飲椰青會唔會有刮肉食小習慣呢?🤭

味道⭐️⭐️⭐️⭐️/5
環境👍🏻👍🏻👍🏻/5
性價比🤓🤓🤓🤓/5

📍金屋泰國菜館 (荃灣)
荃灣楊屋道69-71號地舖
2022-09-06
泰式拼盤
泰式明爐烏頭
2022-09-08 78 views
放工又諗下食乜好,同老公近近地填飽下空虛嘅肚🤣今次食久違了嘅泰國野呀~~.📍金屋泰國菜館.🥢馬拉盞炒通菜 ($72) - 帶少少辣,不過勁香又好惹味!!🍢泰式燒豬肉+雞肉 ($88) - 各三串嘅串燒,即叫即燒,點埋個沙爹汁食好正~🍍鮮菠蘿海鮮炒飯 ($98) - 份量好足!!配料又夠多~有我最鍾意嘅肉鬆呀😍成個飯炒得夠乾身,而且粒粒分明,好食😋🐟泰式明爐烏頭 ($158) - 見到幾乎每張枱都會叫,我地都唔執輸試下先~魚好鮮,湯好正!!個湯係酸酸辣辣咁,勁好飲🤣🦪泰式煎蠔餅 ($88) - 好大粒嘅蠔,連埋蛋漿一齊煎,好香~有啲似係蠔仔煎蛋咁😆幾正🥤椰汁珍多冰 ($30) - 為左養生但又想飲,於是走冰😆本身都好怕飲甜野,但呢杯正常甜度都唔會好甜,我覺得啱啱好呀~🧉原個鮮椰青 ($33) - 老公叫左個椰青,清甜解渴無得輸😌

📍金屋泰國菜館

2022-09-06 140 views
荃灣多好嘢食就出哂名,近排發掘咗間位於楊屋道嘅「金屋泰國菜館」🇹🇭份量大大份之餘,價錢仲要好親民😍即刻捉埋同事收工開餐😝.🍴泰式炸蝦餅💰$78外層炸得金黃香脆,內裡彈牙無比,蘸埋酸甜醬,正!.🍴泰式煎蠔餅💰$88鐵板熱辣辣呈上,蠔仔粒粒飽滿脹卜卜,蠔餅煎得好香口,加埋辣醬份外惹味😋.🍴馬拉盞炒通菜💰$72同行朋友都不禁驚訝,點解碟菜食極都仲有😂份量真係巨多😆馬拉盞嘅味好濃料,好捨得落料!通菜新鮮爽口!.🍴泰式黃咖喱薯仔雞🍴泰式香蔥蒜蓉包💰$88、$42咖喱味道偏甜,重椰奶味,口感滑溜!薯仔、雞肉份量都好多,而且好入味☺️加埋蒜蓉包嘅絕配,好滿足🥰.🍴香葉辣椒肉碎炒飯💰$78炒飯夠晒乾身,粒粒分明!豆角增添口感,辣椒增添惹味😚中間個煎蛋仲要煎到流心,撈埋蛋醬無得輸👍🏻.叫咗咁多嘢食,每人一杯嘢飲,四個人買單先六百幾,人均百零蚊👍🏻性價比相當高‼️餐廳另外主打泰式燒海鮮,下次都可以試吓😆

🍴泰式炸蝦餅
💰$78
外層炸得金黃香脆,內裡彈牙無比,蘸埋酸甜醬,正!
泰式炸蝦餅

泰式煎蠔餅
泰式黃咖喱薯仔雞
泰式香蔥蒜蓉包
香葉辣椒肉碎炒飯
. 金屋泰國菜館🇹🇭今次呢度荃灣西食好野😋呢個係由泰國人主理🇹🇭廚師都係泰國人,所以味道正宗好味、價錢合理🥰推介之選🤭#冬甩仔女_荃灣#冬甩仔女_泰國野🍩冬甩仔女👦🏻👧🏻🍩食評👅👦🏻👧🏻泰式明爐烏頭🇹🇭🐟(8.5/10) $158呢個招牌菜梗係要試一下啦😋將烏頭🐟放係爐上面燒,烏頭大條、肥美好多肉🤩肉質都嫩滑,食得岀係新鮮魚👍🏼冇雪藏味。湯底清清地甜甜地飲落吾錯,配菜有芫荽、椰菜🥬、肉丸🧆等🤭另外,配有酸辣汁可以點,酸酸甜甜食落好開胃😍再配有濃縮版嘅冬陰公湯,中意濃味d既你可以將冬陰公湯倒係烏頭上面,瞬間變咗冬陰功烏頭,酸酸地微辣。正👍🏼好抵食👦🏻👧🏻泰式炒椰菜苗🇹🇭🥬(7.4/10) $78醬汁香濃吾會過咸,配椰菜苗、冬菇、蘿蔔,味道香口好夾🤭個椰菜苗食落爽脆,不過有少少苦🤔️👦🏻👧🏻白飯🍚 $12都偏大碗🍩冬甩仔👦🏻🍩食評👅👦🏻椰汁珍多冰🇹🇭🥤(8/10) $65大大杯🥰椰汁香滑😋配埋jelly😍👍🏼解渴一流🤭正🍩冬甩女👧🏻🍩食評👅👧🏻泰式奶茶🇹🇭🧋(7.7/10) $65大大杯,茶底香濃,吾會太甜😋👍🏼🍩冬甩小資訊🍩1️⃣收另一✔️💲抵食:8/10👅好味:8/10🍩推薦:8/10📍金屋泰
[荃灣美食推介🍽 ] 金屋泰國菜館🇹🇭

👦🏻椰汁珍多冰🇹🇭🥤(8/10) $65

大大杯🥰椰汁香滑😋配埋jelly😍👍🏼解渴一流🤭正

🍩冬甩女👧🏻🍩食評👅
👧🏻泰式奶茶🇹🇭🧋(7.7/10) $65

大大杯,茶底香濃,吾會太甜😋👍🏼

🍩冬甩小資訊🍩
1️⃣收另一✔️

💲抵食:8/10
👅好味:8/10
🍩推薦:8/10

📍金屋泰國菜館 (荃灣)
荃灣楊屋道69-71號地舖

@goldenhome_thaifood
荃灣真係幾多野食~平時泰國菜都係要去路德圍個邊,朋友介紹後先知道荃灣西呢邊都一間幾抵食泰國菜餐廳,一於過黎試試😛◦ 泰式煎蠔餅 ($88)呢份蠔餅細用鐵板上,所以上菜個陣仲係熱辣辣;上面既雞蛋煎得好香脆,下面就有大量芽菜,整體黎講都幾好味~◦ 鮮菠蘿海鮮炒飯 ($98)大大個菠蘿裝著既炒飯真係令賣相加分唔少!材料包落青口、蝦、魷魚、肉鬆、鮮菠蘿、提子乾等,十分豐富!份量都幾大,我地幾個人share都食到好飽🤣◦ 泰式滷水豬手 ($98)豬手煮得好軟身👍🏻,每一舊都幾大舊肉,滷水味偏淡😛◦ 芒果糯米飯拼盤 ($65)呢份拼盤都幾豐富,包括椰汁千層糕、芒果大菜糕、椰汁芋頭糕、椰汁紅豆糕同芒果糯米飯,幾個人一齊share食岩岩好😁◦ 青檸梳打/原個鮮椰青($30/$33)青檸梳打酸酸甜甜幾好飲;椰青就好大個而且幾鮮甜,椰子控表示好好飲❤️餐廳位於荃灣楊屋道街市隔離,距離西鐵站大概7分鐘;室內位置都幾多同闊落,上菜速度都幾快,冷氣好凍😂

◦ 泰式煎蠔餅 ($88)

◦ 鮮菠蘿海鮮炒飯 ($98)

◦ 泰式滷水豬手 ($98)
豬手煮得好軟身👍🏻,每一舊都幾大舊肉,滷水味偏淡😛

◦ 芒果糯米飯拼盤 ($65)

◦ 青檸梳打/原個鮮椰青($30/$33)

2022-08-17 151 views
最近同朋友去左荃灣金屋泰國菜館到食飯,整體感覺都幾抵食~食咁多野都係人均$170!泰式滷水豬手都煮得唔錯,肉質幾軟熟,份量都唔細;私心希望有埋白蘿蔔就更豐富啦😙!鮮菠蘿海鮮炒飯真係有半個菠蘿裝住!配料都幾豐富,包括蝦、青口、腰果、菠蘿等,我地三個人share每人都有2碗!泰式煎蠔餅份量都幾大,而且雞蛋煎好好香,點埋醬汁一齊食都幾開胃!芒果糯米飯拼盤好豐富,除左糯米飯仲有椰汁千層糕、芒果大菜糕、椰汁芋頭糕同埋椰汁紅豆糕,當中我同朋友最鍾意椰汁千層糕😆 嘢飲方面我地叫左兩杯青檸梳打同一個鮮椰青~天氣熱辣辣個陣飲青檸梳打真係好解渴;而椰青都唔錯,呢個價錢有成個椰青都幾抵飲~

2022-08-11 121 views
🔻碎肉生菜包 $88諗住放係沙津位係個頭盤點知上到係大份量主食碎肉調味岩岩好帶微辣又吸引繼續食🔻泰式煎蠔餅 $88本以為係普通蠔餅,原來會有鐵板上夠熱夠Juicy,蠔仔都足料餅底仲有芽菜底,口感豐富🔻泰式燒牛扒 $98呢個調味唔錯,牛唔會燒到熟仲見到牛肉帶少少粉嫩配汁都係帶甜同微辣🔻三拼串燒(雞、牛,豬各兩串) $88隱藏菜式來,見餐牌無三式串燒就試下問試到唔同肉的串燒,帶既泰式辣醬都好食🔻泰式炸蝦餅 $78即叫即炸,沾上辣醬又開胃🔻龍眼冰 $30🔻柚子梳打 $28
🔻碎肉生菜包 $88
諗住放係沙津位係個頭盤
點知上到係大份量主食
碎肉調味岩岩好帶微辣又吸引繼續食

🔻泰式煎蠔餅 $88
本以為係普通蠔餅,原來會有鐵板上
夠熱夠Juicy,蠔仔都足料
餅底仲有芽菜底,口感豐富

🔻泰式燒牛扒 $98
呢個調味唔錯,牛唔會燒到熟
仲見到牛肉帶少少粉嫩
配汁都係帶甜同微辣

🔻三拼串燒(雞、牛,豬各兩串) $88
隱藏菜式來,見餐牌無三式串燒就試下問
試到唔同肉的串燒,帶既泰式辣醬都好食

🔻泰式炸蝦餅 $78
即叫即炸,沾上辣醬又開胃

🔻龍眼冰 $30

🔻柚子梳打 $28
2022-08-11 94 views
[ 金屋泰國菜館 ]喺荃灣西行街行到餓,上網見到荃新天地二期對面有間泰國菜館,話係由泰國人主理,試下味道如何先。✿ 冬陰功海鮮湯 🍲$88/小細size夠2-3人share飲。上菜已經聞到陣陣冬陰功香味,溫度好夠熱,飲落酸酸辣辣,夠足料夠濃味。✿ 碎肉生菜包 🥬$88生菜新鮮,咬落爽脆。肉碎熱辣辣,而辣度正常唔會太辣,夠哂惹味。✿ 泰式燒烏頭 🐟🐟$128燒烏頭火喉控制得啱啱好,烏頭肉質滑而唔乾身。而烏頭用咗好多泰式香料例如南薑、香茅去醃&焗,食落好香口。✿ 原個鮮椰青 🌴🌴$33椰青新鮮即開,鮮甜多水,解辣又解渴,夏天飲啱哂🤣總結🫦泰菜惹味,價錢比其他泰國菜館都較平👍🏻 餐廳座位寬敞,坐得舒服,幾啱一班人嚟到邊傾邊食👅👅✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿金屋泰國菜館地址:荃灣楊屋道69-71號地下電話:29449128✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 金屋泰國菜館 ]

✿ 冬陰功海鮮湯 🍲$88/小

✿ 碎肉生菜包 🥬$88

✿ 泰式燒烏頭 🐟🐟$128

✿ 原個鮮椰青 🌴🌴$33
椰青新鮮即開,鮮甜多水,解辣又解渴,夏天飲啱哂🤣

總結🫦

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
金屋泰國菜館
地址:荃灣楊屋道69-71號地下
電話:29449128
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2022-08-10 91 views
🍽沙嗲串燒 $88🍢問左店員可以mix所以我地叫左豬牛雞各2串三款串燒ge肉質都唔會燒得好乾柴咁串燒醃得唔錯 就算唔沾沙嗲醬都好夠味沙嗲醬微甜 完全唔會搶左串燒ge味道🍽泰式炸蝦餅 $78🍤即叫照炸蝦餅夠爽口香脆🍽碎肉生菜包 $88🥬🥩份量都幾多豬肉碎唔會好多肥膏或單純得瘦肉碎😛兩者比例岩岩好肉碎中加入香料、乾蔥、洋蔥 🧅等等更香更好味同增加濕潤度和口感 🧅仲有微微ge香辣味 🌶 好食!!🍽泰式燒牛扒 $98🥩同行朋友就覺得太生我鍾意食比較生嘅牛肉就覺得啱啱好唔會好韌,配埋醬汁酸酸辣辣夠惹味🍽泰式煎蠔餅$88用鐵板上夠哂熱辣辣粒粒蠔仔夠飽滿沾埋辣椒醬無得輸!🍽龍眼冰 $30🍽柚子梳打 $28
🍽沙嗲串燒 $88🍢

🍽碎肉生菜包 $88🥬🥩
份量都幾多
豬肉碎唔會好多肥膏或單純得瘦肉碎😛
兩者比例岩岩好
肉碎中加入香料、乾蔥、洋蔥 🧅等等
更香更好味同增加濕潤度和口感 🧅
仲有微微ge香辣味 🌶 好食!!

🍽泰式燒牛扒 $98🥩

同行朋友就覺得太生
我鍾意食比較生嘅牛肉就覺得啱啱好
唔會好韌,配埋醬汁酸酸辣辣夠惹味

🍽泰式煎蠔餅$88
用鐵板上夠哂熱辣辣
粒粒蠔仔夠飽滿
沾埋辣椒醬無得輸!

🍽龍眼冰 $30
🍽柚子梳打 $28

2022-08-09
Type of Meal
Dinner
  • 泰式煎蠔餅
2022-08-09 94 views
超級抵食泰國下午茶餐,平均50蚊有找,相比起6:00後晚餐時段平一半有多。招牌炸蝦餅(HKD 48):蝦餅好彈牙,外面好酥脆又鮮味,非常好食。飛天通菜(HKD 38):通菜炒得同普通泰國餐廳差唔多,不過如果自己系屋企炒,炒唔到咁樣味道。香茅豬扒飯 (HKD 55):豬扒炸得太乾身好柴,唔好食,不過個咖喱汁好好食。泰式薄餅(HKD 38):特登叫來掂豬扒個咖喱汁,好好食😋套餐+8蚊有一杯泰式特飲龍眼冰:好普通一杯龍眼冰,無咩特別青檸梳打:好濃青檸味,唔錯。

泰式薄餅(HKD 38):特登叫來掂豬扒個咖喱汁,好好食😋
套餐+8蚊有一杯泰式特飲
龍眼冰:好普通一杯龍眼冰,無咩特別
青檸梳打:好濃青檸味,唔錯。
2022-07-31
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
2022-08-07 78 views
聽聞新開無耐多人讚好就來試下呢度既午餐泰式海雞飯:$52 雞好食幾滑無雞腥味,個腸好好飲胡椒湯,最鐘意佢雞下面有菜,飯好香,一粒粒,加$8選左三色冰,好香椰汁味,入面一粒粒既好好食😋明爐泰式烏頭魚:$158 呢間既味道似港式味,魚好大條,抵食,但唔酸,於是佢比左青檸汁加上去就好好食😋食到唔停得口。泰式豬手飯:$52 豬手肉汁嫩,鹵得好入味,配埋個汁送飯好夾。午飯睇個餐牌價錢都見超值👍🏻
聽聞新開無耐多人讚好就來試下呢度既午餐

午飯睇個餐牌價錢都見超值👍🏻
放工同朋友食飯,朋友無飯不歡,於是我地點咗個蟹肉芒果炒飯($88)嚟食,再揀咗蒜茸炒西蘭花($72)做餸。飲品同甜品分別揀咗紅豆冰($30)同埋椰汁芋頭糕、椰汁粟米糕(每件$5)。碟炒飯份量大方,兩個女仔食絕對夠分。成碟飯有好多芒果,加上而家係食芒果既季節,所以d芒果好香好甜,好似喺泰國食咁!加埋蟹肉炒飯一齊食,感覺好清新!西蘭花咬落唔硬,加埋茨汁食落美味得嚟又唔鹹,係一碟好健康既小菜,好快就比我地清哂。芋頭糕同粟米糕都唔錯,我地一人一塊啱啱好。紅豆冰帶有濃濃椰香,加上紅豆又甜又軟稔,好飲~

碟炒飯份量大方,兩個女仔食絕對夠分。

芋頭糕同粟米糕都唔錯,我地一人一塊啱啱好。

紅豆冰帶有濃濃椰香,加上紅豆又甜又軟稔,好飲~
2022-07-31 81 views
難得約到朋友食飯,我地兩個都減緊碳水食物,所以揀左泰國餐廳貪佢多啲選擇,即係可以揀食肉😍泰式燒牛仔骨 $98同朋友都冇食過泰式牛仔骨,所以身為食肉獸嘅我地決定叫黎試下。牛仔骨份量多,味道方面本身已經醃過,有好香黑椒同埋燒肉味,好好食😋。但我覺得點埋個汁真係好夾,酸酸甜甜又辣辣地,中和左油膩感!個汁好夾夏天食!沙爹串燒 $88/6 去泰國餐廳點可以唔叫串燒,貪心嘅我地叫左呢個牛豬雞串燒拼盤,每款有兩串,兩個人分啱啱好!串燒好juicy 口感唔會柴!識食一定要加大量串燒靈魂「沙嗲醬」,仲食到粒粒花生!好惹味!椰青 $33原隻椰青好新鮮好多水,食埋啲椰肉好幸福。食濃味泰國嘢必叫!最後見到甜品好平,$20有4個,仲可以溝味,所以忍唔住要食埋!揀左椰汁千層糕同椰汁西米糕,我鐘意食西米糕,好香椰汁同芋頭味!滿足!

泰式燒牛仔骨 $98

沙爹串燒 $88/6

椰青 $33
原隻椰青好新鮮好多水,食埋啲椰肉好幸福。食濃味泰國嘢必叫!