首先,職員唔夠同做野好慢。會見到店舖就算係有4-5位職員係店面,但個個都慢慢行、慢慢做。去個時明明見到好多空枱,但冇職員帶人入店,要係出面企好耐咁等。之後舉左好耐手都冇人黎點餐。另外,一坐底,就好大陣酸宿味,發現係抹枱布好臭。咁樣好影響食慾…… 臭足成餐飯。同埋印象中記得岩岩開店時係可以叫同公司隔離既麵包,唔知係唔係麵包店多人之後就無得再係餐廳叫。整體黎講,感觀由頭到尾都好差。職員態度又差差地,唔會再有下次光顧。

2023-07-19 509 views
我一向只食ham and cheese croissant. 簡單但絕不馬虎👍 半年前嚟食,塊ham and salad已完全唔掂,可惜。 今次去直情menu都轉埋,叫咗Benedict on croissant, hollandaise sauce 多到嚇死。仲要有飛飛係我附近盤旋😑 似乎係時候同GC說再見了👋🏻
似乎係時候同GC說再見了👋🏻
2023-06-09 1033 views
呢間餐廳,員工唔夠,每次都需要差不多走過去reception位或者大叫,才會有店員發現你。員工態度有點散漫,經驗也好像是非常不足。舉一個例子:晚餐主食餐具收走了以後,後來來甜品,沒有餐具也沒有碗碟,客人不order絕不會主動拿過來!再舉一個例子,牛扒落order時要medium,來了一個well done。到底這間餐廳是否價值晚餐人均$300左右,非常值得顧客思考。這個地方最值得讚賞的,就是平日沒有什麼客人,你可以安靜地聊天,如果你不介意沒有人服務你的話!食物方面,只有最後一個牛角窩夫係滿意的。
食物方面,只有最後一個牛角窩夫係滿意的。
2023-06-07
2023-04-24 1254 views
..樓面好靚嘅高價位早餐🍮招牌CC BENEDICT + LATTE但係…....星期日朝早,等屋企人做完身體檢查去接返佢,係尖東海旁果邊游黎游去,最後把心一橫,碌左入呢間食早餐!(其實果陣已經係十一點鬆啲)..講返佢個BENEDICT啦,其實成個SET都只能夠用不過不失去形容🤦🏻‍♀️BENEDICT EGG 唔算太流心,上面個醬汁得個顏色,食落口發現酸味佢哋都落重手左😵‍💫..價位高,食物份量一般,都算🚬🚬🚬問題係唔夠STAFF! 當日全場爆滿,假日朝早,陰功,得一個男STAFF係真係做野,其他僅有STAFF都係避眼神😵‍💫搞到落單又慢,上菜又慢,咩都慢過人….唯一唔慢嘅係,埋單😵‍💫

樓面好靚嘅高價位早餐🍮
招牌CC BENEDICT + LATTE
但係…..
星期日朝早,等屋企人做完身體檢查去接返佢,
係尖東海旁果邊游黎游去,
最後把心一橫,碌左入呢間食早餐!
(其實果陣已經係十一點鬆啲)
講返佢個BENEDICT啦,
其實成個SET都只能夠用不過不失去形容🤦🏻‍♀️
BENEDICT EGG 唔算太流心,
上面個醬汁得個顏色,食落口發現酸味佢哋都落重手左😵‍💫
價位高,食物份量一般,
都算🚬🚬🚬
問題係唔夠STAFF!
當日全場爆滿,假日朝早,
陰功,得一個男STAFF係真係做野,
其他僅有STAFF都係避眼神😵‍💫
搞到落單又慢,上菜又慢,咩都慢過人….
唯一唔慢嘅係,埋單😵‍💫
2023-04-02 1413 views
因為牛角包的因 所以過來嘗試 排隊買麵包的人非常多 大概要等半小時以上 餐廳沒什麼人坐所以好奇坐了下來 食物都不錯 以牛角包來說是中上的水準 主要是餐廳的服務特別餐 所以要忍受一下差的服務 但整食物是不錯的
2023-03-24 1592 views
雖然間餐廳佈局和坐位唔吸引,但午飯時間見到十幾人排隊係佢隔離自家店買麵包,而餐廳又有位僅係入去試下啦。点知要落單時個waitress又話要等陣,好,等你,等到佢可以落單時,只係点兩樣啫,都錯?隔咗一陣,轉頭另一個waiter過來問我地係米点3樣嘢,又再重新落單。都唔緊要,心諗好食米得囉,点知第一碟來碟煙三文魚沙津,嘩,好似比人偷食咁,得啲咁多煙三文鱼,啲沙津菜放到好似比人摷過咁,車厘咖得半粒,半粒比人食咗定太貴?賣相真求其,下面塊面包硬到呢;另一碟漢堡塊肉硬到呢,總之冇下次。但麵包店下次一定要排隊試下,因為賣相非常得,遠處都聞到香噴憤。
煙三文魚沙津+漢堡
2023-03-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$125 (Lunch)
由法國名廚Gontran Cherrier 主理,以曾被評選為巴黎最佳牛角包的招牌牛角包最為聞名,星期日夜晚6點都勁多人排長龍買包,去到收舖前都仲賣緊真心幾癲下,好好奇,一於試下係咪咁正😂😂🥐抹茶牛角包 $29 (7/10)外層好酥脆,有空氣千層嘅感覺,牛油味幾香,但抹茶味唔出,係有香味不過比較淡,可能唔想蓋過牛角包嘅牛油味?ok好食,不過未到要賣$30一個。🥐招牌法式焦糖奶油酥 $32 (8/10)表面甜甜哋有糖漿,外層好酥脆,千層嘅感覺,好香濃牛油味,一啲都唔油膩,好好食!好食過牛角包🥐。推薦指數: 7.5/10建議大家食原味牛角包先,抹茶唔推薦🤣奶油酥係真心好好食,不過$32真係貴🥹

🥐抹茶牛角包 $29 (7/10)

🥐招牌法式焦糖奶油酥 $32 (8/10)

推薦指數: 7.5/10
2023-03-11 1069 views
我真係從來都唔會寫食評但今日真係不吐不快平時我都有喺bakery 買牛角包,因為真係好欣賞啲牛角包決定試下喺隔離嘅cafe星期六個一點左右黎到 竟然冇人排隊,店內都有唔少空位本身好驚喜,但係喺店外面企左一陣都冇店員理會直至真係不停揮手 個店員先慢條斯理喺店後嘅位置行出黎到落單,個店員非常求其,而且我極度懷疑佢根本唔明白餐牌上寫啲咩我地落單叫一個salmon&avocado 一個ricotta hot cake,一杯iced caramel latte,一杯iced vanilla latte佢冇寫低落紙,都唔緊要,因為有啲侍應生係好好記性但呢位店員嘅反應係明顯唔清楚我地叫左啲咩就求求其其走左 佢只用左手指指一指喺餐牌上嘅items 然後神情恍惚咁就離去我地都有澄清幾次我地叫嘅餐點係咩但佢明顯係左耳入右耳出😅結果幾分鐘後另一位男店員先告知我地冇ricotta hotcakes過左一陣 佢地上咖啡,但係上錯左做熱latte 我地就知道 剛剛嗰位店員落錯單我地正想同佢講我地本身嘅餐點係咩,佢就逕自攞走熱咖啡就走人😅(咁我點同你clarify翻我叫嘅係咩咖啡呢?都唔緊要 呢個時候我地嘅態度依然
我真係從來都唔會寫食評但今日真係不吐不快

星期六個一點左右黎到 竟然冇人排隊,店內都有唔少空位
本身好驚喜,但係喺店外面企左一陣都冇店員理會
直至真係不停揮手 個店員先慢條斯理喺店後嘅位置行出黎

佢冇寫低落紙,都唔緊要,因為有啲侍應生係好好記性
但呢位店員嘅反應係明顯唔清楚我地叫左啲咩就求求其其走左
我地都有澄清幾次我地叫嘅餐點係咩但佢明顯係左耳入右耳出😅

都唔緊要 呢個時候我地嘅態度依然都係平和咁同侍應生表達嘅
後來另一位女侍應生幫我地重新落過咖啡
我地本以為之後應該就會上正確嘅咖啡
結果冇幾耐佢地又送黎一杯齋latte🤷🏻‍♀️
我地有少少不耐煩咁講:已經多次澄清係一杯iced vanilla latte 一杯iced caramel latte
結果個店員黑面 一把將咖啡攞走
然後再上翻正確嘅咖啡時就大大力甩低杯咖啡 乜都冇講 (店員依然黑面中
令人十分無奈

過程令人十分不愉快,而且店員經常都毫無反應 你揚手叫佢地
明明同你有eye contact佢地就直行直過😅😅
亦唔會講一聲請你等等😅

以上就係關於服務態度嘅問題

至於食物就中規中矩啦
份量偏細 個avocado and salmon 好鹹
咖啡味道都一般般

另外就係佢地表示只有平日嘅11點到5點先願意從相隔只有10米嘅bakery度攞pastries過黎
😅 星期六日唔做
我估計個rationale係因為星期六日多啲人
但事實上係今日餐廳唔繁忙 隔離bakery都唔算繁忙🤷🏻‍♀️
完全係令人滿頭問號
呢個有士多啤梨同藍莓既牛角包是我最近發現的新寵。這個酥脆的牛角包外層包裹著新鮮的士多啤梨餡料,讓我一口咬下去就愛上它了。這款牛角包的口感非常棒,外層酥脆,內裡則是柔軟的鬆軟口感,讓我一直停不下來。士多啤梨餡料非常新鮮,帶著微甜的味道,完美地平衡了牛角包的鹹味。每一口都能感受到餡料和酥皮的完美結合。此外,這個士多啤梨牛角包的外觀也相當吸引人。它的酥皮金黃色,餡料鮮紅色,看起來非常美味。總體來說,我非常推薦這個士多啤梨牛角包。它的口感和味道都非常出色,而且外觀也很吸引人。如果你還沒有試過,一定要去嚐嚐看!

TakeAway
2023-02-24 782 views
朋友知我鍾意食麵包 介紹我去呢間bakery試試 落電梯去到B2已經見到買麵包個度 無論揀包定比錢都係排隊本來想坐入餐廳試下個早餐set 不過我地過左時間 所以就決定買麵包坐係food court到食,佢主要有牛角包 司康 袋裝麵包多士而我就揀左4個🥐芝士火腿牛角包咬落去已經好濃芝士味 中間夾左塊火腿同埋芝士真係好正 不過鐘意食牛角包鬆脆嘅感覺就未必食到 因為佢上面比一層口口嘅芝士醬壓住左🌭腸仔卷呢個性價比極高 佢外層個卷做到好酥脆 而且條腸仔係好大條 咬落去大大滿足感!🍓🥐士多啤梨牛角包外貌吸引 士多啤梨唔會酸 中間仲有一層吉士醬 不過就冇上面兩個咁驚喜🍫朱古力司康佢會配一個拖肥醬比你 咬落去滿滿朱古力味 加埋個拖肥醬又唔會太甜 當甜品食一流
朋友知我鍾意食麵包 介紹我去呢間bakery試試

🍫朱古力司康
佢會配一個拖肥醬比你 咬落去滿滿朱古力味
加埋個拖肥醬又唔會太甜 當甜品食一流

2023-02-14 797 views
難得同老公去拍拖睇戲之前梗係要食啲好嘢啦咁啱有 bunch set 一於試吓❤️ 我哋叫咗 GC CROISSANT SANDWICH 同CHICKEN & MUSHROOM SANDWICHCHICKEN & MUSHROOM SANDWICH。佢哋牛角包真係非常鬆軟,睇落去脹卜卜。配埋新鮮嘅蔬菜同芝士火腿,餡料多到要爆出嚟❤️非常滿足。CHICKEN & MUSHROOM SANDWICH嘅雞肉嫩滑,麵包都非常鬆軟。飲品方便我哋叫咗一杯flat White ,味道比想像中濃郁。而另外一杯就叫咗佢哋嘅薑汁latte ,送到上嚟,其實感覺已經麻麻哋,飲落好似我哋中式嘅薑汁撞奶一樣😅 下次都係叫番啲傳統嘢飲好啲。佢嘅牛角包一試難忘,有機會要打包幾個返屋企❤️❤️
難得同老公去拍拖睇戲
之前梗係要食啲好嘢啦

咁啱有 bunch set 一於試吓❤️

佢嘅牛角包一試難忘,有機會要打包幾個返屋企❤️❤️
太有"效率"既餐廳,埋單前後唔洗1分鐘,但上菜+請侍應幫手係極慢,好食但唔建議堂食落order後等左半個鐘終於上菜喇,等到無哂mood (連隔離枱都"提"侍應1菜都未上) 其實搞唔掂堂食,就專心做外賣包😑🍴onion soup - abundant sliced onion 😋 配硬過石頭既法包,浸住湯黎食都解決唔到🍴tomato asparagus 😋🍴chicken & mushroom sandwich 😋 toasted啱啱好

🍴tomato asparagus 😋
onion soup
tomoto asparagus
chicken & mushroom sandwich
2023-02-11
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2023-02-07 535 views
早幾日去咗K11 musea行下🤪諗住求其食嘢可以消費泊車🚗經過Gontran Cherrier勁多人排隊俾錢買牛角包! ! !🥐即刻想試下究竟有幾好食🤣所以行咗入去堂食😆 就唔使特登諗食咩了🤣🟠嗌咗GC牛角包三文治🥐龍蝦汁海鮮扁意粉🍝法式洋蔥湯配四重芝士包🫕iced americano同lemon espresso tonic☕️🟡真係出名牛角包所以以上菜式係牛角包三文治最好食🤘🏻餡料有芝士、生菜、蕃茄、火腿,健康感覺🤣不過因為夾牛角包所以其實應該好肥仔🥰 另外配咗少少沙律菜,個汁都幾好食🤘🏻🟢意粉好普通唔使特登試😂感覺係好多地方都食到嘅味🤣 🔵洋蔥湯就偏稀唔係濃郁質地嗰款🤘🏻如果本身偏好水啲嘅話應該會鍾意~🟣咖啡正常☕
即刻想試下究竟有幾好食🤣
所以行咗入去堂食😆 就唔使特登諗食咩了🤣

🟠嗌咗GC牛角包三文治🥐
龍蝦汁海鮮扁意粉🍝
法式洋蔥湯配四重芝士包🫕

🟢意粉好普通唔使特登試😂感覺係好多地方都食到嘅味🤣

🟣咖啡正常☕
農曆年假期間早上到訪 K11 Musea,地庫好多餐廳都未開,但我被麵包香氣吸引住… 原來係超人氣麵包店Gontran Cherrier,平時排隊人龍係超長,但早餐時間客人不多,可以直接入座。座位非常寬敞,環境也舒適休閒,是個傾偈嘆早餐的好地方。我和朋友每人叫了一份早餐,breakfast plate $85 包括一個牛角包,四款配菜和一杯咖啡,價錢超值,我們試咗綠茶和朱古力牛角包,兩個都非常好味和鬆軟,其他配菜都不錯,另外咖啡也值得一讚,latte 咖啡豆是偏向 nutty 口味,拉花漂亮,食完牛角包和咖啡,全日心情都好好,期待下次再試其他口味的麵包

Breakfast  plate

Matcha  croissant
Breakfast  plate
Matcha  croissant
2023-01-25 461 views
呢間係法國其中一間牛角包最出名既餐廳,竟然登陸香港。平時見好多人排隊,我都買過幾次外賣,己經係好好食。今次我試佢堂食既早餐,真係好正,因為所有既牛角包都係熱住咁上枱,香脆可口。連埋腸仔滑蛋加咖啡。大約$100既價錢,以CAFÉ來說CP值都幾高!
2022-12-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)