2024-03-15
今日涼涼地,又係時候打邊爐🤭同朋友黎左阿爺八鮮鍋食雞煲+火鍋放題,$398任食兩個半鐘,加$20就可以任飲各款汽水、健康工房和淳茶社飲品~一坐低店員就送上一壺燉湯,重有小火暖住,好細心又有儀式感。之後介紹雞煲有三款口味:泰式酸辣/韓式芝士/四川麻辣。我地唔想食辣,所以叫咗韓式芝士雞煲。雞件上鋪滿芝士雖然有啲邪惡,但係真係好惹味,連啲洋蔥都好好食,睇住啲芝士拉絲好治癒!店員話佢哋做緊推廣,加$108就可以任食即叫即劏象拔蚌刺身。朋友見到魚缸入面排得整整齊齊嘅新鮮象拔蚌,雙眼發光🤩毫不猶豫,梗係加啦!第一轉象拔蚌連同另外幾款刺身以刺身船上枱。新鮮、好睇又好食😋我哋秒速KO左再encore🤣食足3轉真係回哂本!到火鍋上場,其他火鍋配料都未黎得切叫,又送來一份霸王海鮮拼盤🤣有越南大虎蝦🦐、澳洲大龍蝦🦞、蘇格蘭大元貝、臺山奄仔蟹🦀、鮑魚同珍珠蠔。海鮮湯底用黎淥海鮮就係鮮上加鮮!呢度啲海鮮真係勁新鮮!兩隻鮑魚重識郁,蟹腳都仲震騰騰,好誇張🤩淨係呢個海鮮拼盤已經值回票價!其實menu上重有好多海鮮🐠河鮮🐟同肉類都係任叫架,真係好抵食!不過食到呢度其實我哋兩個都飽左😂所以其他配料唔係叫左好多,其中個人
其實menu上重有好多海鮮🐠河鮮🐟同肉類都係任叫架,真係好抵食!不過食到呢度其實我哋兩個都飽左😂所以其他配料唔係叫左好多,其中個人推介有🫶🏻安格斯牛肉、台灣白鱔片、招牌手打蟹籽蝦滑、紫菜響鈴👍🏻
值得一讚嘅係呢度嘅服務🤗雖然好忙,但係店員們個個都好有禮貌同耐性,不時會黎收碟,重適時提我哋encore象拔蚌🤣呢餐真心滿意🥳