男朋友又搵到正野啦😍,呢間火鍋係任食,$398一位, 仲要係活海鮮放題,大量新鮮海鮮選擇。仲要包埋雞煲,時令燉湯同埋如果like 社交平台 仲送埋個刺身盤😮真係超抵食呀!坐低先黎個五指毛桃湯開下胃,個湯無味精,真材實料,味道清甜。跟住就黎個花膠雞煲,上菜時*咋咋聲*,惹味十足,雞肉嫩滑夠入味,有約2-3塊花膠,口感爽滑。食食下有員工過黎話今晚有抽獎😍😍,都真係第一次,好幸運抽到個大獎😲😲獲得大大隻松葉蟹。連同刺身拼盤上,上菜時同嘩左一聲,好大隻呀,直程遮晒d刺身😂。店員都講明如果食唔晒可以打包,勁窩心。可以拎番去同家人開心share🥰 松葉蟹腳勁粗大勁鮮甜,蟹膏十足。超好食🤤贈送既刺身都好新鮮,牡丹蝦刺身好出色,大大隻好甜好爽彈。海鮮拼盤 裏面有生蠔、大大隻龍蝦、活鮑魚、肉蟹、扇貝同大蝦。龍蝦肉質鮮甜爽彈,頭碌完仲有膏嫁, 鮑魚大大粒好彈牙, 肉蟹又係混雜咗好多蟹膏。樣樣都勁新鮮好食👍🏻👍🏻。手切牛肉牛肉味濃,打邊爐一流 額外自己加左紫菜響鈴同d菜,響鈴大大碌 入面包住紫菜幾特別。加$20飲唔任飲, 一次過食左禁多海鮮, 呢餐真係值回票價👏🏻
海鮮拼盤
手切牛肉
牛肉味濃,打邊爐一流
2024-08-11 106 views
主打海鮮河鮮, 7:30前入座每位$368,+$20任飲, 成個餐好豐富, 當晚有新鮮刺身, 時令燉湯, 仲有雞煲之後先正式打邊爐。雞煲有川辣同芝士, 食完之後飲碗熱辣辣燉湯, 啖湯都幾真材實料, 清甜飲完唔口渴。海鮮拼盤有奄仔蟹同埋龍蝦, 仲係有膏既添, 而鮑魚仲係新鮮郁黎郁去。仲有蘇格蘭大元貝好好味勁大粒肉。食埋手切安格斯牛肉就點左D火鍋料, 仲有河鮮有好幾款魚好似桂花, 鱸魚, 鱔片等, 而我中意海鮮類既龍躉片, encore左兩轉都係好好食大大片。最後仲有甜品雜果乳酪, 中意食海鮮既可以黎試下!

最後仲有甜品雜果乳酪, 中意食海鮮既可以黎試下!
2024-08-10 72 views
好耐冇食過海鮮同埋雞煲呢兩樣嘅配搭啦今次呢一間餐廳有晒仲要做埋放題😍時間都好充裕 有兩個半鐘先嚟一個刺身拼盤俾你開一開胃🤤再黎個麻辣雞煲 食完係可以再refill嘅麻辣雞煲唔會好辣 啱晒唔係好食到辣嘅朋友但係因為要留肚食海鮮 我哋食咗一轉雞煲啫🤭霸王海鮮盤非常之新鮮鮑魚仲郁緊嘅嗰隻蟹不得了 爆曬膏 超鮮味 正♥️♥️♥️龍蝦肉好結實 壕都好肥美 安格斯牛條理分明 牛味濃食完第一輪頭盤之後瘋狂狂嗌海鮮朋友好鍾意食鮑魚 覺得好爽口彈牙雖然蟶子唔係大大隻 但係全部都冇沙 同埋好甜佢仲有其他肉類 餃子但係因為我哋主打海鮮 所以肉類叫得唔多飲品都係任飲 (好多種類可以揀)真係飽到上心口呀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
好耐冇食過海鮮同埋雞煲呢兩樣嘅配搭啦

朋友好鍾意食鮑魚 覺得好爽口彈牙
雖然蟶子唔係大大隻 但係全部都冇沙 同埋好甜
佢仲有其他肉類 餃子
但係因為我哋主打海鮮 所以肉類叫得唔多

飲品都係任飲 (好多種類可以揀)
真係飽到上心口呀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2024-08-10 32 views
對於熱愛海鮮的我來說,這家位於尖沙咀的海鮮任食火鍋店是很少有的。進店後,我立即被擺放在枱面上的海鮮拼盤所吸引 - 肥美多汁的龍蝦、Q彈鮮嫩的鮑魚、麵包蟹蟹和各種肥美的海蝦,看得我眼睛都直了。除了海鮮,店裡還有一份精美的刺身拼盤,包括新鮮的希靈魚、三文魚和甜蝦,讓我可以先品嘗一下海鮮的清爽口感。當然,單單吃海鮮是遠遠不夠的。還提供了各式小食供我們任食,從腐竹、魚丸到豆腐等,都可以讓整頓火鍋更加豐盛。另外,只需+20元,我就可以暢飲汽水,盡情享受這難得的休息時光。整個用餐過程,服務人員也非常細心周到,不時來詢問是否還需要補充。即使第二輪、第三輪來回,他們都會主動幫忙添加新鮮的食材。考慮到食材的高質量和服務的周到,我覺得這樣的價格非常值得。對於喜歡海鮮的朋友來說,這裡絕對是一個不容錯過的好去處。

2024-08-10 61 views
在香港吃海鮮放題普遍不便宜,於網上看到尖沙咀的「阿爺八鮮鍋」提供海鮮火鍋放題,低至 $298 有交易,於是相約朋友前來到訪-一個價錢便可享用海鮮盤、特色雞煲、時令燉湯、日式廚房推介、特色湯底及飲品;Like 及 Share 指定社交平台更可享刺身拼盤一份-時令燉湯為具祛濕功效的五指毛桃湯,鮮甜不膩熱度高;刺身四款皆鮮甜,切片巨型鮑魚夠爽滑;小食門鱔連骨魚皮夠酥脆-雞煲花膠雞花膠軟腍富骨膠原,雞件厚肉嫩滑又入味,配上鮮香芫茜、洋蔥及適量調味料,滋味又不油膩;湯底椰子雞鍋椰子香及雞香濃郁-海鮮盤龍蝦爽彈有蝦膏、海蟹肉鮮爽甜而蟹膏甘香、大蝦爽口彈牙、扇貝肉厚大粒、鮑魚爽滑彈牙-火鍋食材方面,手切安格斯牛肉肥瘦適中,軟嫩帶牛香;鳳城水餃餡料飽滿又新鮮;更提供多款海鮮、河鮮、雞牛豬、蔬菜、丸類及麵食等-總的來說,餐廳食材新鮮,款式多元;服務方面,店員勤於為客人收拾餐碟,態度親切,加上定價親民,非常抵食!

2024-08-09 45 views
如果平時鍾意食雞煲同海鮮嘅話就可以嚟尖沙咀阿爺八鮮鍋度食2.5小時雞煲海鮮放題~每位包括霸王海鮮盤、特色雞煲、時令燉湯!如果like同埋share餐廳嘅社交平台仲可以有刺身送🫶🏻我哋揀咗麻辣雞煲,食落惹味,雞件比較細件,但食落好嫩滑,一開始嘅份量適中,唔會話食到太飽,食唔到其他嘢~如果唔夠嘅話仲可以叫餐廳加添!食完雞煲之後就可以打邊爐,湯底比較清,更加突出海鮮嘅鮮味!海鮮選擇好多,有:游水鮑魚、蟶子、海蝦、海蟹、龍躉片、龍躉頭腩、脆肉鯇、魚標、大魚頭、白鱔同大蜆!當中仲有有啲係平時放題比較少見嘅貴價海鮮!個人比較推薦鮑魚、龍躉同白鱔🫶🏻除咗海鮮之外,雞肉、牛肉、豬肉嘅選擇都好多,唔同部位嘅肉都有,仲有多款內臟添~其他配料仲推薦招牌蟹籽蝦滑,食落超彈牙,調味好好!

通常放題嘅食物人感覺就係為咗平衡成本,食物質素相對會較低。今次搵到一間例外,就係阿爺八鮮鍋,性價比超高嘅良心小店!裏面嘅海鮮任點,其中仲包括高級食材,例如鮑魚、扇貝、蟶子同埋肉蟹等,無限添加,極易回本,令到我都有啲懷疑人生到底點樣經營到咁抵食嘅價錢~加多$20仲要可以任飲,有時打邊爐食到有啲口渴,一晚真係飲三四罐嘢唔出奇,呢個top up 就啱晒。新推出嘅升級霸王海鮮盤更加係嚴選食材,呢個雖然冇得無限添加,但係居然有龍蝦仲要有膏嘅,真係食一盤都心滿意足。鮑魚仲係識郁嘅,新鮮灼熟鮮味無窮。餐廳仲有抽獎遊戲,幸運兒可以抽到避風塘炒蟹一份,大大隻肉蟹夠晒鑊氣,爆到好香口,同火鍋無添加咁樣煮熟各有千秋,都比較唔到邊樣好食啲。加多128仲有象拔蚌刺身任食,或者可以like 社交平台5-7:30pm時段獲得免費象拔蚌刺身,優惠多到數唔晒!作為一個海鮮控,呢餐真係令我超興奮,搞到少左提其他火鍋配料。其實牛肉都好靚好嫩滑,蝦滑同龍躉片等都好好味,連豬天梯呢啲比較少見嘅食材都有得點,種類繁多包羅萬有。而且每檯都包雞煲一個,辣辣地調味一流。但係我最鍾意嘅都係橋底炒辣蟹,龍蝦同埋象拔蚌刺身等等,真係食過翻尋

作為一個海鮮控,呢餐真係令我超興奮,搞到少左提其他火鍋配料。其實牛肉都好靚好嫩滑,蝦滑同龍躉片等都好好味,連豬天梯呢啲比較少見嘅食材都有得點,種類繁多包羅萬有。而且每檯都包雞煲一個,辣辣地調味一流。但係我最鍾意嘅都係橋底炒辣蟹,龍蝦同埋象拔蚌刺身等等,真係食過翻尋味,推介大家一定要試吓!
2024-08-06 63 views
澳洲活龍蝦🦞、大鮑魚🦪、毛蟹🦀聽命!滾啊!每人付幾百元套餐價就可以吃盡活海鮮火鍋自由,比出西貢吃海鮮的價格還要便宜。海鮮認真游水生猛,都是店員即席從魚缸撈出即宰🔪即上碟,新鮮下火鍋滾著吃,味道真的畢生難忘。套餐一來便是五指毛桃煲龍骨,以金壺、金杯飲更有風味。隨後小吃是連骨炸門鱔,比普通炸魚皮更脆口美味。刺身拼盤特別難忘那隻巨型凍毛蟹🦀,金黃色的蟹糕☀️鮮味微鹹的蟹肉和飽滿的肉量,好爽!🐥🍲花膠雞煲份量不算多,但可以免費不斷追加。🥘火鍋海鮮拼盤有澳龍🦞、大鮑魚🦪、生蠔、扇貝、羔蟹、大蟶子和海蝦。以椰子雞作湯底就清熱氣啦!同場還可以點其他火鍋料和海鮮。貓太太點了黑松露豬肉丸、鮮竹笙、龍躉骨腩🐟、脆肉鯇魚腩、珍珠蠔、蟶子和大蜆🐚,都好有素質。手切安格斯牛肉🥩🐂牛味濃又鮮。如果有朋友想吃火鍋海鮮,貓太太一定私心推介這家❤️❤️❤️。

澳洲活龍蝦🦞、大鮑魚🦪、毛蟹🦀聽命!滾啊!

🐥🍲花膠雞煲份量不算多,但可以免費不斷追加。

🥘火鍋

2024-08-06 66 views
尖沙咀阿爺八鮮鍋。門口同裝修都大多用黑金色。大展氣派。雞煲有紅蔥芝士同埋惹味雞。多多芝士而且味道濃郁。烤過嘅雞特別新鮮滋味。多多嘅紅蔥係絕佳嘅配搭。湯用金茶蓋做器皿好特別。而且好好味。椰子雞火鍋可見到湯料。除咗好味之外仲可養生。優質安格斯牛肉味道佳美。新升級霸王海鮮海鮮盤-越南大虎蝦(超撣牙) ,澳洲大龍蝦(味道好奇怪),新鮮鮑魚(爽口),蘇格蘭大元貝(超大,超多肉),臺山奄仔蟹(超多肉,超鮮甜,膏味豐富,最好食嘅)。喺社交平台度like同埋讚仲送刺身拼盤添👍。有象拔蚌,大甜蝦,希靈魚刺身,冷拼盤等。嘢飲任飲加$20
尖沙咀阿爺八鮮鍋。門口同裝修都大多用黑金色。大展氣派。

湯用金茶蓋做器皿好特別。而且好好味。
椰子雞火鍋可見到湯料。除咗好味之外仲可養生。

優質安格斯牛肉味道佳美。

嘢飲任飲加$20
2024-08-06 34 views
最近的朋友話依度開咗間新嘅海鮮火鍋,所以就嚟試吓。入到嚟坐低睇咗Menu先知道原來佢仲有得食埋雞煲。打邊爐同埋食雞煲要用到嘅工具都好齊全,隔離仲有濕紙巾同埋乾紙巾我哋一坐低就已經攞咗調料過嚟俾我哋調配唔同時段有唔同價錢,而以最優惠嗰時段嚟講其實佢個價錢包埋雞煲又有海鮮盤真係好抵食,而且嘢飲只要加$20就可以任飲。雞煲上到嚟啲雞肉已經熟,店員提我哋可以用個木鏟炒下啲雞之後先至再食,上面因為加咗啲芫荽同埋其他配料,所以都好香我鍾意佢一上嚟雞嘅份量唔會太多,未至於話食晒啲雞之後就食唔落火鍋。佢喺我哋食完雞之後又會問我哋想唔想再添雞,咁安排都幾好呢個刺身拼盤好似係like咗佢哋嘅page嗰啲就已經會送,輕輕鬆鬆就得到小拼盤。佢嘅赤蝦都好大隻,又有希靈魚八爪魚同埋一啲貝類嘅刺身,嘗嘗鮮都OK。佢嘅海鮮拼盤上面龍蝦件真係好大份,我哋兩個人佢俾咗半隻龍蝦我哋,又有蟹,同蝦,其實食完呢啲都已經飽飽地。但佢嘅任食餐牌上面有仲有其他嘢食我哋都好想試,所以最尾真係食咗都唔少嘢
我哋一坐低就已經攞咗調料過嚟俾我哋調配

2024-08-06 46 views
只需要$368/ 位 起就可以吃到海鮮放題😍😍大量新鮮海鮮任君選擇訂位就即刻送雞煲+老火湯+毛蟹刺身拼盤😍🥢麻辣雞煲坐低先吃麻辣雞煲 雞煲入味 雞肉嫩滑 還有幾種口味可以選擇 包括泰式芝士及花膠🥢老火湯這個老火湯真的是不得了 真材實料 味道鮮甜 忍不住把整壺都喝掉🥢毛蟹及刺身拼盤毛蟹口感超像長腳蟹 十分鮮甜 而且蟹膏十足 刺身亦非常新鮮 特別是象拔蚌刺身 鮮甜爽口👍🏻想不到會贈送這麼高質的刺身😍🥢手切牛肉牛肉入口即溶 有點像和牛的感覺用來打邊爐一流👍🏻🥢海鮮拼盤先贈送一個豪華版海鮮拼盤 裏面有超大隻的生蠔、龍蝦、鮑魚、肉蟹、蟶子、扇貝等等🥢火鍋放題我們選擇了椰子湯底 超級清甜 而且非常濃郁 吃了上面這麼多都非常飽了 火鍋放題,可以任點海鮮及肉類 還有蔬菜丸類等多款選擇😍-推薦指數: 🌟🌟🌟🌟/5 性價比指數: 🌟🌟🌟🌟/5 -📍阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)🔎尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖

訂位就即刻送雞煲+老火湯+毛蟹刺身拼盤😍

🥢海鮮拼盤
🥢火鍋放題
推薦指數: 🌟🌟🌟🌟/5
性價比指數: 🌟🌟🌟🌟/5
📍阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)
🔎尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖
2024-08-06 35 views
最近見到呢間餐廳做緊雞煲火鍋任食,仲有免費活海鮮同刺身,2.5小時黎講都算唔錯,上到嚟店舖唔算大,估唔到平日9點幾仲有人等入座!9點後入座每位$398, 另外仲可以每人+$20任飲無酒精飲品~🍽️時令燉湯,飲落啖啖椰子煲雞嘅味道,清得來好鮮甜~🍽️雞煲我哋揀咗四川麻辣,另外仲有得揀酸辣同韓式芝士~食落唔係好辣,雞件都夠嫩滑,同埋夠晒入味!雖然第一輪份量唔算好多,不過勝在可以任食,無限encore~食完雞煲開始打邊爐,會有🍽️生猛海鮮拼盤~龍蝦、帶子、鮑魚等6款海鮮,款款新鮮,特別推介佢嘅龍蝦同蟹,超多膏好鮮甜~而家like + share IG/FB 仲有得送刺身~🍽️火鍋配料超多~主打各種海鮮同河鮮,平時好少有嘅龍躉頭腩呢度都有,食落滿滿膠質,口感爽彈~仲有餐廳推介嘅🍽️紫菜響鈴,大大件無油益味,脆卜卜好邪惡~

🍽️時令燉湯,飲落啖啖椰子煲雞嘅味道,清得來好鮮甜~

食完雞煲開始打邊爐,會有🍽️生猛海鮮拼盤~

而家like + share IG/FB 仲有得送刺身

仲有餐廳推介嘅🍽️紫菜響鈴,大大件無油益味,脆卜卜好邪惡~
今次來到尖沙咀這間吃活海鮮雞煲及火鍋放題的餐廳🦞有2.5小時任飲任食時間好充裕👍🏻自選雞煲連多款海鮮及火鍋配料🍲食材新鮮CP值好高 店員服務亦很好 店舖不算大來之前記得要訂座㊙️只要在社交平台上like&share餐廳專頁即送新鮮刺身拼盤及毛蟹🦀毛蟹蟹肉幼嫩蟹膏豐富 刺身拼盤非常新鮮 大大隻牡丹蝦🦐八爪魚🐙帶子裙邊味道都好鮮甜✨花膠雞煲自選雞煲都有幾款選擇 花膠雞煲份量足夠兩人分享🐔加入了新鮮雞件及大量洋蔥🧅芫荽🌱味道不辣亦好惹味 食完雞煲店員隨即送上鮮甜椰子雞湯湯底打邊爐😍✨霸王海鮮盤海鮮盤好豐富又新鮮 有肉質彈牙好鮮味的澳洲大龍蝦🦞大虎蝦肉質紮實飽滿🦐奄仔蟹油膏爆滿肉汁鮮甜🦀新鮮鮑魚厚肉爽身🐚蘇格蘭蟶子 元貝及生蠔大隻鮮味甘甜🦪有多款生猛海鮮可以任點任食✨火鍋配料🐮牛肉類都有幾款 安格斯牛肉色澤粉紅新鮮 肉味好濃郁有嚼勁🥩白色一片片的牛胸爽口感脆爽帶牛油香 其他河鮮都一樣新鮮🐟龍躉頭腩及白鱔片都好鮮味 招牌手打黑松露墨魚滑味道濃郁又彈牙 紫菜響鈴吸滿湯汁值得一試😋✨蔬菜類蔬菜類火鍋配料都好新鮮😍竹笙營養豐富又脆嫩🥬萵筍厚切夠清脆爽口 鮮甜爽脆的生菜最適合打邊爐✨時令燉湯、飲品、甜品五
今次來到尖沙咀這間吃活海鮮雞煲火鍋放題的餐廳🦞有2.5小時任飲任食時間好充裕👍🏻自選雞煲連多款海鮮及火鍋配料🍲食材新鮮CP值好高 店員服務亦很好 店舖不算大來之前記得要訂座

✨花膠雞煲

✨霸王海鮮盤

火鍋配料

✨蔬菜類

✨時令燉湯、飲品、甜品
五指毛桃燉湯補肺益氣🥣好鮮甜足料帶微微椰子香味 外面有雪櫃有幾款飲品及啤酒可以任飲🍻店員最後送上甜品雜果乳酪作結🍧

📍阿爺八鮮鍋 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A&B號舖
Dinner
今日同朋友一齊去食海鮮餐😍😍係我地期已久嘅痛風餐😍😍😍入座已覺得座位好闊落👍🏻絕對係三五成群打邊爐必備👍🏻$368阿爺八鮮鍋🍲成個set超豐富🤤兩個掌鐘食埋海鮮盤/雞煲/燉湯/河鮮海鮮打邊爐等等🤤真係攬住個肚腩走🤤先上時令燉湯暖胃,揀咗椰子煲雞🤤🤤🤤飲完超舒服☺️當日正值推廣期,Like and share社交平台仲送時日刺身+毛蟹😍毛蟹大過手掌🖐🏻蒸熟後好鮮甜🤤🤤🤤仲有好多蟹膏🤤咬落啖啖肉真係流哂口水🤤刺身有八爪魚🐙貝類🐚希靈魚🐠牡丹蝦🦐款款都好新鮮👍🏻仲有細細碟餐前沙律及小食😋一樣清盤👍🏻龍蝦海鮮盤上枱簡直驚艷!!一大隻龍蝦映入眼簾😍特色雞煲好惹味,唔會好辣,細細份啱啱好☺️大力推介餐廳嘅門鱔連骨魚皮🤤🤤鮮炸好好食👍🏻手切安格斯牛肉好濃牛味☺️肉嫩重牛香👍🏻打邊爐揀咗海鮮湯底😋當然要叫番一堆我最喜愛的痛風海鮮☺️蟶子皇/海中蝦/龍躉片/龍躉頭腩/魚鰾/白鱔/大蜆/珍珠蠔😍全部都好新鮮🥹如果唔係太飽,一定會encore encore encore😋肉類叫咗🍖安格斯牛肉/牛胸爽/牛骨髓/牛柏葉😋最後仲有甜品送,有乳酪嘅陪襯顯得蕃茄好甜😋
先上時令燉湯暖胃,揀咗椰子煲雞🤤🤤🤤飲完超舒服☺️
龍蝦海鮮盤上枱簡直驚艷!!一大隻龍蝦映入眼簾😍
特色雞煲好惹味,唔會好辣,細細份啱啱好☺️
肉類叫咗🍖安格斯牛肉/牛胸爽/牛骨髓/牛柏葉😋
最後仲有甜品送,有乳酪嘅陪襯顯得蕃茄好甜😋
$368 (Dinner)
2024-08-03 259 views
任食火鍋食得多,但連海鮮都有得任食就比較少見,下午5點入座,任食2.5個鐘連加一都只係每位大約$400,所以呢間火鍋好抵食!呢度嘅火鍋套餐好豐富,開頭有個五指毛桃豬骨燉湯,好香好清甜,飲得出係好足料嘅老火湯,份量應該係兩碗有多。之後就係一個特色雞煲,我揀咗四川麻辣雞煲,雞肉充滿醬汁,夠淋夠入味,唔算好辣。跟住係一個刺身拼盤,擺盤好精緻,刺身款式多,有毛蟹、甜蝦、八爪魚、希靈魚、蟹子沙律、帶子裙邊,全部都好新鮮,而平時我唔食嘅希靈魚,呢度都好鮮甜,冇怪味,幾唔錯。終於到打邊爐,本身以為湯底係就咁加湯落個雞煲度,點知原來呢度嘅火鍋湯底係另外再上,所以我揀咗椰子雞湯底,清清地可以食到海鮮嘅鮮甜味。一開始有個霸王海鮮盤,有齊大部份海鮮:越南大虎蝦、澳洲大龍蝦、蘇格蘭聖子、蘇格蘭大元貝、台山奄仔蟹、新鮮鮑魚。之後我同朋友再點少少安格斯牛肉、黑豚肉、墨魚滑、菜同丸類,基本上已經超級飽,冇quota再叫海鮮,而呢度出前一丁亦有好多味揀,好誇張!我同朋友仲每人加$20蚊,可以任飲啤酒同飲品。鍾意食海鮮火鍋嘅話可以考慮呢間,一定比逐碟叫嘅火鍋抵食好多!

四川麻辣雞煲

霸王海鮮盤

我同朋友仲每人加$20蚊,可以任飲啤酒同飲品。

2024-07-28
四川麻辣雞煲