而家石燒牛嘅餐廳越嚟越多 今次就試咗呢間牛極~好多地方都有分店🫶🏻 呢間店由頭到尾都係自助式😂😂門口有自動販賣機俾大家自己落單 出面仲有自助bar 有沙律菜 白飯同湯俾大家任拎😋唔使驚唔夠飽啦~ 白飯仲要係用珍珠米😍😍即刻食多幾碗飯🤪▪️牛肩排180g $85上枱嘅時候 面層已經燒到微微焦香 切開入邊係生嘅 大家可以按照個人喜好控制熟度肉質好嫩 好淋身好易咬開 (๑•́‧̫•̀๑)而且仲保留到啲肉汁✨面層焦香 咬落就鮮嫩又多汁 仲有少少油脂香 拎嚟撈飯真係一流 另外仲食到啲筋位 好有咬口( ˘ ³˘)另外仲可以用枱面嘅調味料調味 有黑椒 鹽 同bbq調味料🧂自助bar仲有燒肉汁 蒜蓉同埋韓式辣醬(≧◡≦)不過本身牛味都好重 唔使多加調味都已經好好食啦٩(♡ε♡ )۶✨我用咗燒肉汁撈珍珠米 再用蒜蓉同少少鹽幫牛肩調味 夾埋一齊食真係好滿足🥹🫶🏻🫶🏻諗起都有啲肚餓🫣▪️自助bar湯🥣:牛肉蔬菜湯 有好多料⁽⁽٩(๑˃̶͈̀ ᗨ ˂̶͈́)۶⁾⁾ 飲六個味有啲似羅宋湯 而且都夠熱~白飯🍚: 用咗珍珠米♡´・ᴗ・`♡ 粒粒分明 軟硬適中~拎牛嚟撈飯一流🫶🏻沙律🥗: 有麻醬同柚子沙律汁揀✨食得好滿足嘅一餐🫶🏻特

▪️牛肩排180g $85

▪️自助bar
沙律🥗: 有麻醬同柚子沙律汁揀✨

食得好滿足嘅一餐🫶🏻特別鍾意啲自助式嘅餐廳
個人認為呢間幾抵食 而且食物質素都幾好 牛嘅肉質好嫩 下次試埋其他款٩(♡ε♡ )۶

好味指數: 8/10

銅鑼灣怡和街19-31號樂聲大廈地下1C-1D號舖
灣仔皇后大道東238-240號地舖
元朗鳳攸南街9號好順利大廈2座商場地下6號舖

2022-07-01 418 views
難得放假,訓到中午同朋友去附近牛極食午餐!餐廳用自助形式購買餐點,Menu有牛、豬、羊,嚟到每次當然係食返牛肉🤣牛扒上枱會好細心有塊廚房紙蓋住,以免肉汁彈到周圍係👍🏻👍🏻在熱騰騰石板上放著一塊 180g 的牛肩扒慢慢切成一片一片,慢慢肉色由深紅轉粉紅再大口大口的夾著蒜蓉和白飯吃下去牛扒四面烤得焦香,裡面的肉多汁鮮美,帶有些許嚼勁,很有肉感!加一點點橄欖油同黑胡椒煎 另外自助區有白飯、沙律、牛肉湯任食,個人好鍾意蔬菜羅宋牛肉湯,牛肉煲到好軟糯入味,蔬菜好甜,每次都飲足幾碗❤️❤️
難得放假,訓到中午同朋友去附近牛極食午餐!

牛扒上枱會好細心有塊廚房紙蓋住,以免肉汁彈到周圍係👍🏻👍🏻
在熱騰騰石板上放著一塊 180g 的牛肩扒
慢慢切成一片一片,慢慢肉色由深紅轉粉紅
再大口大口的夾著蒜蓉和白飯吃下去

2022-06-28
$100 (Dinner)
  • 牛肩肉眼
石板燒牛扒都流行左一段時間,呢間餐廳都開咗好多分店。有一間喺就公司附近,想食牛扒嘅時候都會去幫襯🤣🤣夠晒方便!店員溫馨提示石板牛扒的食法,以免牛扒太熟,仲主動為客人提供圍裙,十分細心有禮180g肉眼($115) 口感豐富👍🏻入口牛香濃郁有彈性,越嚼越香!搭配海鹽食用能夠更好地品嘗到牛肉自身的原汁原味! 牛肉蔬菜湯和沙律非常不錯近距離體驗烹煎牛扒的過程太過癮了!$115 有牛扒有湯有飯有蔬菜,性價比高😊

牛肉蔬菜湯和沙律非常不錯
近距離體驗烹煎牛扒的過程太過癮了!
$115 有牛扒有湯有飯有蔬菜,性價比高😊
2022-06-24
$100 (Dinner)
2022-06-13 378 views
長沙灣日式石燒烤肉平時經過牛極嘅分店都好多人,今日約咗朋友食晏晝,一齊試吓呢間朋友推介嘅餐廳。餐廳主力做食少烤肉,大部份都係自助服務,例湯白飯沙律一律任食任裝,最貼心嘅就係有圍裙俾防止油煙唔會彈到啲衫一達達。落單用自動售賣機,即刻諗起去日本食拉麵時候嘅回憶,我哋一行兩人叫咗和牛石赤身燒,同埋牛肩排。石燒板溫度好高,咁啱朋友同我都好鍾意食石燒,兩款牛肉各有千秋,赤身肉質方面肥瘦適中,牛肩就抵食夾大件。值得一讚嘅就係兩款肉唔係好多筋,放上石燒板之後好快就熱辣辣食得。最正嘅就係醬汁:生蒜、燒汁、辣椒汁,夾埋熱辣辣嘅牛肉好快已經K.O.咗兩碗飯,一定要飲埋佢哋用牛肉所熬製嘅餐湯。
長沙灣日式石燒烤肉

2022-06-08 312 views
今日去深水涉珠仔街之前緊係要食飽飽,我們去牛極,在門口有售票機,選擇自己想食的。亦有不同份量選擇,付款後把收據俾姐姐就可以。我們要了一個亂切牛排$95/180G。和叫了一個牛柳$115/180G。亂切牛排這款可以試到不同牛的種類,每種都可以試下,肉的質感比較軟身不鞋口,不過份量有點少,喜歡食肉的小伙伴可以大G數。牛柳我們還叫了一個個牛柳,牛柳的肉味比亂切牛濃,個人比較喜歡。自取食物買出面有白飯、沙律和湯可以免費取,唔夠飽可以食多兩碗飯。總括來說, 肉質不像外面的扒房,醃到味道同口感都怪怪,牛肉有一定的品質。

亂切牛排

牛柳

我們還叫了一個個牛柳,牛柳的肉味比亂切牛濃,個人比較喜歡。

自取食物

買出面有白飯、沙律和湯可以免費取,唔夠飽可以食多兩碗飯。

2022-06-08 243 views
石板牛+自助任食羅宋湯白飯沙律又想食又想玩又想食牛, 一定要嚟長沙灣呢間牛極 石板牛自助任食, 首先佢有一個全自動嘅售賣點餐機, 想食乜嘢自己直接點, 揀啱位之後坐定定喺度乜都唔使做, 但係想食好嘢就必須親自落手, 石板牛嘅 成熟度, 絕對係由你自己一手操控, 隔離仲有啲岩鹽 鹹淡度都係由你一手操控, 令牛嘅味道提升, 有別於一般鐵板燒, 石板燒 嘅溫度可以keep住好耐, 絕對令你可以食住一嚿新鮮熱辣嘅牛扒, 而且會根據唔同嘅價錢有唔同size質量 部位嘅牛扒, 適合各種食家, 而且仲有任食嘅白飯加上燒汁, 鍾意食幾多碗就 幾多碗, 又有羅宋湯同沙律, 有菜有湯又有肉,白飯又任裝, 唔食真係對唔住自己
石板牛+自助任食羅宋湯白飯沙律

2022-03-11 778 views
經由OpenRice落單,十五分鐘就有得拎了!沙律ok(粟米椰菜胡麻醬)普普通通冇咩特別, 牛肉湯唔錯 (有肉有蘿蔔),好足料唯有個 主食牛肉180g 切件真係唔得…(牛肉下面有椰菜薦底底)啲牛肉係咬唔難嘅… 7件入面得二件ok..少啲牙力就真係撕扯唔爛啲肉… 食左幾舊已經唔係好想再食..最後用咗個醬汁撈飯食… (燒汁)外賣就真係冇下次..可能堂食就好啲,將來會俾多次機會去堂食都試吓,希望食後感唔會再係咁差啦⋯⋯
經由OpenRice落單,十五分鐘就有得拎了!

唯有個 主食牛肉180g 切件真係唔得…
(牛肉下面有椰菜薦底底)
啲牛肉係咬唔難嘅… 7件入面得二件ok..
少啲牙力就真係撕扯唔爛啲肉… 食左幾舊已經唔係好想再食..
最後用咗個醬汁撈飯食… (燒汁)
外賣就真係冇下次..
可能堂食就好啲
TakeAway
2022-01-30 696 views
今次要同大家介紹就係位於深水埗嘅依間連鎖集團食牛扒💗我知所以知道有依間餐廳都係全靠朋友介紹,而且網上面有好多好多好平,於是就過嚟睇吓係咪真係咁好食啦,但真係有意外嘅驚喜😁👍🏻餐廳位於深水埗,環境雖然有啲迫,但係都明白嘅呢度一入門口就要買定嘢食,仲要每人一份,所以就唔可以同朋友一齊食一份啦😉依度嘅牛扒都算幾抵食,大約$100左右而且牛肉嘅肉質好鮮甜,好抵食!餐廳:牛極地點:深水埗價錢:$100-$150
今次要同大家介紹就係位於深水埗嘅依間連鎖集團食牛扒💗
餐廳位於深水埗,環境雖然有啲迫,但係都明白嘅
依度嘅牛扒都算幾抵食,大約$100左右
而且牛肉嘅肉質好鮮甜,好抵食!
餐廳:牛極
地點:深水埗
價錢:$100-$150
牛極係近年擴充得好快的石板燒食肆。以前石板燒唔平,不過而家 under $100 就食到。價錢真係好親民。午餐去食,唔係咁多人。唔可以話大把位,不過呢間分店中午唔使等位。環境舒服也算清潔,疫情可能加了換氣機,沒有燒肉店個種燒烤味。午餐有鰻魚、雞等等,只需 $55,不過「牛極」喎,梗係食牛啦!門口有售票機,你可以隨便點你想食的。有唔同份量可以選擇,夠貼心。我食最抵食的亂切,200g 連 $100 都唔使,不用加一。可以用現金俾錢,Alipay 支付寶俾錢都可以。跟住部機會印張收據, 張收據俾姐姐就可以。呢度最抵的是,他是半自助餐形式。沙律、牛肉湯、靚的粒粒白飯 - 都係任食!沙律有番茄仔,有生菜,正!牛肉湯夠味,內面有d蕃茄、椰菜、牛肉粒。冬天飲牛肉湯正係好正,任飲,每次來都飲起碼兩碗。已經冇曬湯。酸酸地好開胃,內面有d蕃茄、椰菜、牛肉粒。飲左碗湯再先再食肉。好正。亂切可能賣相無咁好,不過其實相當抵食。因為亂切已經切開咗,石板都夠熱煮熟所有肉。如果塊板唔夠熱,可以要求換板。石板夠熱,曾經有女同事石板太熱彈油彈親塊面。所以女士小心唔好哄咁埋。

牛扒亂切

沙律有番茄仔,有生菜,正!

亂切可能賣相無咁好,不過其實相當抵食。

2022-01-20
$100 (Lunch)
牛扒亂切
2022-01-18 565 views
大家好耐冇得去日本,但可以係香港輕鬆食到石板燒。只要你隨便叫任何一款燒肉,都可以任飲牛肉湯、食粒粒白飯和柚子沙拉菜。最平55蚊🤣🤣,仲要不用加一。 門口有售票機,你去按你想人食既餐。 用現金俾錢,跟住有張收據。 張收據俾waiters 就可以。 我地叫左2款燒肉! (5⭐⭐係最高,星星分數係比較同一間餐廳的不同食物) 日式雞排燒⭐⭐⭐55蚊佢燒左好耐都仲好多汁。 平價之選!200g 澳洲牛仔肉眼⭐⭐⭐115蚊肉眼有5cm厚。 食頭兩舊好好食,好多汁。即使有圍裙,但我一切塊肉,d油係咁彈到我隻手d。過左唔夠一分鐘,塊肉已經老左😅😅 仲有幾多跟腱位。 日式牛肉湯⭐⭐⭐⭐第一轉出去,已經冇曬湯。酸酸地好開胃,內面有d蕃茄、椰菜、牛肉粒。飲左碗湯再先再食肉。好正。第二轉出去都係冇曬😆,真係好受歡迎。放心!好快有人refilled。環境好舒服,因為疫情所以坐四人位。改善:如果可以話俾我知燒幾耐就好。因為好快就燒到塊肉老左。🥲d油係咁彈到我隻手。(唔知有冇方法改善) 不過,價錢真係好親民。

我地叫左2款燒肉!
(5⭐⭐係最高,星星分數係比較同一間餐廳的不同食物)

日式雞排燒⭐⭐⭐55蚊
佢燒左好耐都仲好多汁。 平價之選!

200g 澳洲牛仔肉眼⭐⭐⭐115蚊

日式牛肉湯⭐⭐⭐⭐
第二轉出去都係冇曬😆,真係好受歡迎。
放心!好快有人refilled。

好舒服,因為疫情所以坐四人位。

改善:
如果可以話俾我知燒幾耐就好。因為好快就燒到塊肉老左。🥲
d油係咁彈到我隻手。(唔知有冇方法改善)

不過,價錢真係好親民。
澳洲牛仔肉眼
日式牛肉湯
2022-01-15
$100 (Lunch)
日式牛肉湯
早上定了位晚上吃,第一次光顾进门后热情的服务员就招呼我们直接入座,双方竟然忘记要做入门两件事。点了和牛(赤身)和(富油脂)各一份,其他的餐具,汤,饭,沙律都是自助的。等了一段时间,两份切片的牛排来了,接着询问石锅过一段时间后不热是可以更换的。第一轮米饭正常,可以夹起来吃,第二轮米饭水分多了一点没法夹起来,要扒饭吃,和牛赤身吃完水准满意,然而和牛富油脂开头大部分都正如期望,唯独最后两片有点韧还起渣。离开后系统显示我是缺席。希望加强培训服务员在门口的基本程序,不然店主和顾客都被罚。
2021-12-17 286 views
牛極我記得好耐之前有食過,啱啱興食石燒牛果陣佢已經係度,算係開左幾耐。記得果陣食左個牛柳幾好食。今次黎到,見到有午市套餐,除左牛之外,仲有雞肉、鰻魚、豬腩片選擇,而且價錢好抵食😳五十幾至六十幾蚊就有得食個午市套餐,仲包沙律吧任食。沙律、白飯、湯都可以任裝,一定食得飽😋1⃣️日式雞排燒($55)成塊熱石上,滋滋聲🤤雞排都幾大塊,雞皮幾脆,雞肉嫩滑,面頭仲有少少照燒汁,唔錯☺️另外出面有唔同醬汁可以攞,有蒜蓉、燒肉汁同埋辣醬,配雞排食都幾好。  另外出面既沙律可以任拎,仲有胡麻醬同埋柚子醋汁可以落,開胃又健康。最鍾意既係佢地既湯,記得上次黎食好似係麵豉湯,今次黎食係雜菜牛肉湯🤩飲落酸酸甜而且好足料,入面有好多蘿蔔、洋蔥,仲有啲牛肉粒添!啲料煲得好淋好爛,好正。

1⃣️日式雞排燒($55)
2021-09-18 1548 views
日式自助石燒牛扒店,牛扒有不同部位及重量選擇,均經過熟成處理會由師傅先煎至一成熟,再放至攝氏300度嘅火山石板上可按喜好自行用石板燒至理想熟度。牛扒附自助吧可任食沙律及飯呢度一個價錢食到飽 包沙律飯任食仲有餐湯 食一餐飽一日!最平大約$100起 牛板腱 油花分佈均勻,肉質軟嫩中帶有彈性 最岩用黎石燒或者燒肉肉質相對地比西冷柔軟 熱石板好熱,可以快速將生肉一分鐘力煎到5成熟每一面煎大約1分鐘就可以食得,當然唔好切太薄啦 厚身少少有咬口好多沙律菜夠清爽可加芝麻醬食 另有燒肉汁配牛肉 白飯無限供應份量大件又抵食,難怪開到11間分店咁多平均消費$100評分8/10深水埗菴由青山道195A號雅怡居地舖
會由師傅先煎至一成熟,再放至攝氏300度嘅火山石板上
可按喜好自行用石板燒至理想熟度。牛扒附自助吧可任食沙律及飯
呢度一個價錢食到飽 包沙律飯任食仲有餐湯 食一餐飽一日!
沙律菜夠清爽可加芝麻醬食 另有燒肉汁配牛肉 白飯無限供應
份量大件又抵食,難怪開到11間分店咁多
平均消費$100
評分8/10
深水埗菴由青山道195A號雅怡居地舖
2021-09-01 1224 views
牛極今日想試下石板燒牛肉但又唔想食平時既鐵板扒 所以就黎左試食意外地性價比好高😳😍首先 佢地係出面部機先比錢落單之後交比職員 職員就會將牛扒送上出面有一個自助區😳飯 湯 沙律都係出面拎去相!!牛肩排 300g $120個肉質好淋 牛肉味都幾香 性價比超高😳西冷 200g $130相比下 西冷就比較煙un但肉味比牛肩排濃😳鐘意食肉味既可以點西冷不過我就比較鐘意食淋既牛肉 所以比較推薦牛肩排飯同沙律都係自助區拎😚任食當日仲有牛肉湯😍超好飲既牛肉湯
牛極

飯同沙律都係自助區拎😚任食
當日仲有牛肉湯😍超好飲既牛肉湯

2021-07-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
2021-08-17 835 views
星期六中午行過就入去試試。門口買飛點了$80元牛肩,五分鐘後就送上。牛肩在熱紅紅石板上,好香烤氣味。牛味濃,肉質剛好吃下加上白飯(圓米)任吃,两三碗飯就少不了。除了白飯,湯和生菜沙律都是任吃。湯内還有不少牛肋肉,連醬油吃好味。都吃了两碗就收手。留给其他人。提提生菜沙律和醬料沒有蓋,吃了30分鐘內都見有小小朋友仔飛來飛去更有爬在生菜上而小爬爬就近醬料區。此望店主留意衛生!
  • 牛肩肉眼