2020-07-20 125 views
Certified Augus Beef牛肩排,食落肉嫩多汁,熟成程度自行烹調,肉質油脂恰當,口感厚肉,蒜片香脆,表面已預先鋪有黑椒調味。自助吧,椰菜絲車厘茄沙律,蔬菜新鮮、爽脆,配以柚子沙拉汁、胡麻沙拉汁食用,味道更清爽帶香;自家製麵豉湯,味道正宗,加入左大量冬菇、豆腐、海帶;珍珠米白飯,食落有咬口,配以芝麻紫菜粉食用,味道更香口;檸檬水,味道清香、微酸;醬汁配料,有三款,包括有自家製燒肉汁、蒜蓉、辛味燒汁,自家製燒肉汁味道濃香帶甜,蒜蓉令牛肉嘅味道更突出,辛味燒汁味道偏鹹帶微辣;每枱枱面擺放左3種調味料,包括有喜瑪拉亞山粉紅岩鹽、黑椒、燒烤牛扒調味料。

• 牛肩排180g
  • 牛肩排(180G)
  • 沙律
2020-07-19 103 views
朋友介绍呢間石燒牛扒正,咁就一定要試試啦!首先從門口的自助點餐 ,挑選好想食的牛扒,就可以坐低 慢慢等著享受啦 ! 這裡有個自助區域 ,可以畀你攞沙律, 沙律汁可以選擇柚子汁或者胡麻沙律醬。 還有麵豉湯和白飯任莊。醬汁有3款, 可以揀辛辣味, 牛肉汁同埋蒜蓉。餐廳供應一成熟的牛扒 然之後讓客人自行於熱石上烹調。牛肩扒 $80/180g牛肩扒是最化算的選擇,八十蚊就有180 g,十分抵! 一上枱時熱辣辣。。吱吱字字聲, 揭開張紙巾就可以開始鋸扒啦 ! 牛肩扒油脂分佈平均,比較淋身。 肉質鮮嫩,好有牛味! 一路燒一路切,跟鹽同黑椒已經好夠味,當然可以再點埋醬汁,一樣正餐廳奉上喜馬拉亞海鹽,黑椒同埋辣椒粉供調味。 鋸扒跟白飯今晚就非常滿足

醬汁有3款, 可以揀辛辣味, 牛肉汁同埋蒜蓉。

餐廳供應一成熟的牛扒 然之後讓客人自行於熱石上烹調。
牛肩扒 $80/180g

2020-07-13
Type of Meal
Dinner
2020-07-14 119 views
最近行街又去咗牛極食 Lunch🐮嗌咗一款肉之後就可以慢慢享用自助吧🤗包括珍珠米白飯🍚沙律、麵豉湯🥣沙律菜係椰菜絲同少少蕃茄仔🍅可以自行添加柚子醋或日式芝麻醬🥗麵豉湯有勁多豆腐、海帶同菇🍄.牛柳 200g🥩上枱嘅時候已經燒到一成熟🔥然後再放喺已預先燒熱嘅石板上慢慢燒到理想熟度🤔牛柳肉質軟嫩,一咬啲肉汁已經出晒尼😆有少少筋位😋連埋幾片炸蒜一齊食好正🤤仲可以出去自助吧拎自家燒肉醬、辣味燒汁🌶蒜蓉🧄枱面亦有海鹽🧂黑胡椒同 BBQ 調味料😍試曬幾款調味,個人覺得燒肉醬最好味👍🏻有需要都有提供圍裙
  • 牛柳200g
  • 牛柳  200g
  • 沙律
  • 牛柳
  • 牛柳 200g
1K
2020-07-09 2180 views
牛極專賣石燒牛扒專門店,愛吃牛迷必定要幫襯一下。共有8間分店的牛極,在大角咀、油麻地、元朗、佐敦、荃灣、旺角、深水埗及新開業的銅鑼灣,真係可以話區區有牛極,牛氣“沖滿”全香港。餐廳裝修好有日系感覺,用一個木製的大門,進入店內近門口位置有自助購賣機,自己揀選心水牛扒,跟日本餐廳做法一樣,好有日本feel。用自助售賣機揀選食物及付款後就可以入去揀座位,將購買的收據給職員便可去自助吧取白飯,沙律,湯,是自助任食的大胃王必定會十分高興。白飯是珍珠米,加上紫菜絲一流,十分香口。沙律是 椰菜絲好新鮮,配上柚子沙律醬相當開胃。水是檸檬水很健康,而我個人也喜歡他們的麵豉湯,非常好飲。今次自私食點了一份200G的「牛柳」$110,職員隨後送上熱辣辣的牛柳到你面前,牛肉下是用十級熱的石頭燒著,熱度極高。牛柳份量差不多有一個手掌咁大,肉的成熟度已有一成,其餘就由個人喜好去烹調,最好方法是每切開一小塊在熱石上烤,烤到你想吃的熟度。肉質結實,彈牙爽口,有牛肉的香味,算很不錯。配上燒汁、 蒜蓉及辣汁令肉更惹味,如加埋黑椒、Pink salt 或BBQ調味料更添滋味。

• 牛柳200g
2020-07-05 79 views
一、位置、環境深水埗除咗三拍子之外第二間熱石牛扒餐廳個位相對隔涉 但入面環境都還好不過我哋坐正喺門口 夏天真係熱到飛起二、嘢食前菜方面 唔似三拍子咁有通粉 不過一樣有沙律 羅宋湯 同埋白飯任裝 好似仲有檸檬水嘢食都係相當之抵個人叫咗個#300g 牛肩扒 都只係$110!我諗正常人食180g已經好夠 300g真係感覺好滿足!一開始驚咁大舊牛扒熱石唔夠煮熟 但食到最尾都啱啱好!唔會又唔熟 亦唔使再加熱味道方面 個人認為絕對比得上三拍子 熱石牛扒來講算得上平均嘅質素但餐廳嘅醬料值得一讚 尤其鍾意個辣醬 同埋大量蒜蓉同個牛扒相當之夾相當好味咁大塊牛扒配飯真係好滿足仲要呢個價錢唔算貴 操完野補充大量蛋白質嘅好來源三、服務買完飛姐姐會幫你送埋餐 唔使比油彈到自己部機搞唔掂都有姐姐幫你唱錢總結三個字 平靚正!
一、位置、環境
深水埗除咗三拍子之外第二間熱石牛扒
餐廳個位相對隔涉 但入面環境都還好
不過我哋坐正喺門口 夏天真係熱到飛起

二、嘢食
嘢食都係相當之抵

個人叫咗個#300g 牛肩扒 都只係$110!

我諗正常人食180g已經好夠 300g真係感覺好滿足!

但餐廳嘅醬料值得一讚 尤其鍾意個辣醬 同埋大量蒜蓉
同個牛扒相當之夾相當好味

咁大塊牛扒配飯真係好滿足
仲要呢個價錢唔算貴 操完野補充大量蛋白質嘅好來源

三、服務
買完飛姐姐會幫你送埋餐 唔使比油彈到自己
部機搞唔掂都有姐姐幫你唱錢

總結三個字 平靚正!
300g牛肩扒
2020-07-04
$90 (Dinner)
300g牛肩扒
  • 日式牛肉湯
  • 牛肩扒300g
2020-06-18 75 views
喜歡因為真係唔錯。嗰日遲咗慶祝母親節。所以的起心肝帶媽咪去食間好嘅日本餐廳。正宗嘅餐廳係好直嘅。間餐廳我第一次去覺得佢哋嘅牛扒唔係用鐵板而係用石板上嘅。我覺得好特別。這款石版大有來頭原來日本當然係好多日本貴族都係噉樣食牛柳。當然而家香港又真係唔錯。值得一睇就知唔好finger掂到塊石板如果唔係真係會淥熟。這間餐廳款式多價錢合理下午茶時間又有優惠。大大塊牛柳先至唔夠100文。值得帶屋企人嚟食一個溫馨餐。
喜歡因為真係唔錯。
嗰日遲咗慶祝母親節。所以的起心肝帶媽咪去食間好嘅日本餐廳。
正宗嘅餐廳係好直嘅。
間餐廳我第一次去覺得佢哋嘅牛扒唔係用鐵板而係用石板上嘅。
我覺得好特別。
值得一睇就知唔好finger掂到塊石板如果唔係真係會淥熟。
這間餐廳款式多價錢合理下午茶時間又有優惠。
大大塊牛柳先至唔夠100文。
值得帶屋企人嚟食一個溫馨餐。
2020-06-15 166 views
同朋友做完運動經過見到牛極,朋友推介話好好食,所以心血來潮就入咗去食牛扒😂 早已將消耗左嘅卡路里忘記😂之前未食過牛極嘅我,見到咁多選擇都唔知食咩好,朋友就推介我食亂切牛排,咩部位都有!係我去左裝湯,裝沙律時候,牛排好快已經送到上黎!牛排熱辣辣,香噴噴!真係咩部位都有,但我不懂分辨咩部位,只係覺得每一塊肉都好腍。即使有幾塊留到最後燒至10成熟,塊肉一點也不會韌!湯、沙律、飯是免費任添的。沙律普普通通,有芝麻醬同柚子沙律汁,都幾開胃。作為免費添加的前菜,沒有太多的要求。至於牛肉湯,我覺得都算幾好飲嘅飯偏硬身,但勝在可以加紫菜粉,混合上來味道都不錯!不過主角是牛排,牛排味道的確很出色!燒到幾成熟完全掌握自己手中,絕對唔會overcook

湯、沙律、飯是免費任添的。

至於牛肉湯,我覺得都算幾好飲嘅

飯偏硬身,但勝在可以加紫菜粉,混合上來味道都不錯!

不過主角是牛排,牛排味道的確很出色!
燒到幾成熟完全掌握自己手中,絕對唔會overcook

亂切牛排 200g
2020-06-01
亂切牛排 200g
2020-06-09 95 views
今日同朋友咁啱行過深水埗見到門面非常有氣派同特色🙈🙈仲要係小編好喜歡嘅日式煎牛扒店😊朋友亦都有推介過😃所以即刻入去試吓呢間好唔好食先☺️點餐方法同日本一樣🥰都係喺門口有部售票機自助式點餐😊非常方便快捷,唔明的話仲可以叫店員幫手餐廳環境同日本居酒屋非常相似,好有和風嘅味道沙律飯同埋牛肉湯都係自助式任食🌸 牛肉湯味道好濃郁😍醬汁都有三款可以任你選擇😋分別有燒汁,蒜蓉汁,辣汁白飯亦都係任食的,真係唔會怕唔飽啊!😋準備好晒醬汁食咗少少沙律之後👍🏻牛扒終於到啦!😉這家餐廳的特別之處在於,😃上餐的時候,餐廳只會提供一種熟的牛扒,上菜的時候表面仲有少少紅,🤏然後每個人都可以根據自己的喜好烹飪,然後再烹飪至適當的成熟度😋牛肩排 180G 肉質好有咬口😏味道亦都唔錯,$80嘅價錢算係相當實惠牛柳 200G 肉質比較嫩滑🥰🥰油脂分布得平均,味道不錯👍🏻 牛肉加上熱辣辣嘅白飯味道更佳!😍😍

今日同朋友咁啱行過深水埗
見到門面非常有氣派同特色🙈🙈
仲要係小編好喜歡嘅日式煎牛扒店😊
朋友亦都有推介過😃
所以即刻入去試吓呢間好唔好食先☺️

點餐方法同日本一樣🥰
都係喺門口有部售票機自助式點餐😊
非常方便快捷,唔明的話仲可以叫店員幫手

餐廳環境同日本居酒屋非常相似,好有和風嘅味道

沙律飯同埋牛肉湯都係自助式任食🌸
牛肉湯味道好濃郁😍

醬汁都有三款可以任你選擇😋
分別有燒汁,蒜蓉汁,辣汁

白飯亦都係任食的,真係唔會怕唔飽啊!😋

準備好晒醬汁
食咗少少沙律之後👍🏻
牛扒終於到啦!😉

這家餐廳的特別之處在於,😃
上餐的時候,餐廳只會提供一種熟的牛扒,
上菜的時候表面仲有少少紅,🤏
牛肩排 180G
肉質好有咬口😏
味道亦都唔錯,$80嘅價錢算係相當實惠
牛柳 200G
肉質比較嫩滑🥰🥰
油脂分布得平均,味道不錯👍🏻

牛肉加上熱辣辣嘅白飯味道更佳!😍😍
2020-06-07 99 views
係日本有好多火山石燒牛排餐廳,香港最近都開左幾間專門食石燒牛排既餐廳,岩哂食肉獸既朋友。而「牛極」真係平靚正,一個價錢有牛排,飯、湯同沙律仲可以無限任添。牛排可以自己控制燒幾成熟既熟度,性價比高,絕對可以再回頭。入去後先係門口既自助販賣機買飛,買完餐就可以去自助區拎白飯、湯、沙律、醬汁同圍裙。醬汁有燒汁、蒜蓉同辣汁,可以試哂唔同口味配搭。牛肩肉180g $80牛肩肉燒到粉嫩岩岩好,好juicy,肉質好軟熟,入口即溶,超抵食牛柳200g $110牛柳好大塊又厚身,比起牛肩肉質較紮實,肉味較濃,肉汁都好多。

牛肩肉180g $80

牛柳200g $110
$95 (Lunch)
2020-06-04 105 views
今日去了深水埗買野!!行累了!我們去了我們平時成日去的石燒牛扒店。我們定了一份牛柳 200g.牛柳肉味香濃,肉質軟滑多汁!一份牛肩肉180g牛肩肉的肉味比牛柳的肉味濃郁!肉質比較有咬口!比較根的彈牙!湯,飯,沙律...都是自助任食!湯是牛肉蕃茄紅蘿蔔湯內面的牛肉都是牛肉根帶一點肉!煲到好淋滑!有媽媽的感覺!飯還可以!比較硬!沙律是椰菜和蕃茄,沙律汁有兩款可以自己加!石燒牛肉有三款汁,燒汁/辣醬/蒜蓉👍🏻👍🏻🤤😋三款都好好味!
今日去了深水埗買野!!
行累了!我們去了我們平時成日去的石燒牛扒店。
我們定了
一份牛柳 200g.
牛柳肉味香濃,肉質軟滑多汁!
一份牛肩肉180g
牛肩肉的肉味比牛柳的肉味濃郁!
肉質比較有咬口!比較根的彈牙!
湯,飯,沙律...都是自助任食!
湯是牛肉蕃茄紅蘿蔔湯
內面的牛肉都是牛肉根帶一點肉!煲到好淋滑!有媽媽的感覺!
飯還可以!比較硬!
沙律是椰菜和蕃茄,沙律汁有兩款可以自己加!

2020-06-03 108 views
上星期喺深水埗出沒👣朋友仔想食平價又啖啖肉既午餐🍖OpenRice之下見牛極都有唔少分店🤟🏻就帶佢一嚐平價石燒牛🐮.呢間以自助方式落單牛肉有唔同種類同重量👐🏻可以按返食量同埋選擇唔同既部位🤳🏻🥩牛肩排 180g ($80)食落比較有𡁻口 肉味比較多👍🏻🥩牛柳 200g ($110)肉質相對軟腍 係啖啖肉🤤跟餐仲有無限量沙律菜🥗牛肉湯🥣同白飯🍚牛肉湯用大量牛肉熬製係濃濃既牛湯🐄🐄小編都飲左兩碗🤤.總括黎講 $100左右可以食到石燒牛仲有濃濃牛肉湯、沙律🥗同白飯🍚 性價比好高👍🏻
上星期喺深水埗出沒👣
朋友仔想食平價又啖啖肉既午餐🍖
OpenRice之下見牛極都有唔少分店🤟🏻
就帶佢一嚐平價石燒牛🐮
呢間以自助方式落單
牛肉有唔同種類同重量👐🏻
可以按返食量同埋選擇唔同既部位🤳🏻
🥩牛肩排 180g ($80)
食落比較有𡁻口 肉味比較多👍🏻
🥩牛柳 200g ($110)
肉質相對軟腍 係啖啖肉🤤

跟餐仲有無限量沙律菜🥗牛肉湯🥣同白飯🍚
牛肉湯用大量牛肉熬製係濃濃既牛湯🐄🐄
小編都飲左兩碗🤤

總括黎講 $100左右可以食到石燒牛
仲有濃濃牛肉湯、沙律🥗同白飯🍚 性價比好高👍🏻
2020-06-03 3569 views
之前聽好多朋友都說這家牛極吃鐵板牛很不錯,都開了很多家分店了今天來到長沙灣這邊剛好有分店馬上和朋友進來過過牛癮~先從門口的自助下單機選好自己想吃的買好坐好可以再到裡面的自助區盛沙律﹑飯﹑湯﹑檸檬水和醬汁,都是隨便添量的喔,正合我意🙈上菜的速度非常快,牛排都是一成熟上桌,由客人於鐵板石上隨自己喜好烹調合適的熟成度準備好即棄圍裙就開動囉~~★★★牛肩排 180G $80店裡最便宜划算的選擇$80就有厚厚一大塊的牛肩排!切開是超粉嫩的顏色油脂分布也很均勻肉感比較實在,牛味重我自己不喜歡太熟,所以不會全切開再燒這樣也不會影響肉質,中間會更軟腍喔★★★★牛柳 200G $110油脂比牛肩排更香濃!🤩一切開粉嫩的顏色顯得更為飽滿和有肉汁吃起來肉質嫩滑juicy,牛味更濃點一點醬汁,更加惹味那油香撈進飯裡攪拌再吃簡直享受😻😻雖說份量很足但還是意猶未盡呢🤣牛極整體評分★★★★地理環境★★★★服務★★★★食物★★★★價位$$
今天來到長沙灣這邊剛好有分店馬上和朋友進來過過牛癮~

先從門口的自助下單機選好自己想吃的

上菜的速度非常快,牛排都是一成熟上桌,
由客人於鐵板石上隨自己喜好烹調合適的熟成度
準備好即棄圍裙就開動囉~~

★★★牛肩排 180G $80
店裡最便宜划算的選擇
$80就有厚厚一大塊的牛肩排!
切開是超粉嫩的顏色
油脂分布也很均勻
肉感比較實在,牛味重
我自己不喜歡太熟,所以不會全切開再燒
這樣也不會影響肉質,中間會更軟腍喔

★★★★牛柳 200G $110
油脂比牛肩排更香濃!🤩
一切開粉嫩的顏色顯得更為飽滿和有肉汁
吃起來肉質嫩滑juicy,牛味更濃
點一點醬汁,更加惹味
那油香撈進飯裡攪拌再吃簡直享受😻😻

服務★★★★
食物★★★★
價位$$
2020-05-31
$100 (Dinner)
2020-06-02 102 views
這間牛極主打火山石烤牛,採取自助形式,入到店内先到購票機買飛,有六款牛肉(牛肩肉,肉眼,西冷,牛柳及兩款的日本和牛) 選擇,每款牛都有不同克度可選,一個價錢已包沙律,餐湯及白飯任裝,最平$80 都可以了,十分抵食。環境尚算通風,食完都不會一身油煙味,另有圍裙供應,十分細心。我點了一份200g 的牛柳,牛柳厚身大件,廚師會將牛柳烤至一成熟,再將牛肉放到預熱的火山石上便送上給客人,人客可以根據自己喜好將牛肉燒熟,牛柳只簡單用上鹽及黑椒調味,肉味濃,肉質嫩滑無筋。温馨提示,因為牛柳比較大件,建議切開一件件再慢慢燒熟。餐廳有供應蒜蓉,自家製燒肉汁及辛味燒汁的醬料。另外點了一份$55的黑豚腩片燒午餐,同樣是沙律,餐湯及白飯任裝,雖然賣相没有牛那麼吸引,但味道都不錯,份量大,更加抵食。

餐廳有供應蒜蓉,自家製燒肉汁及辛味燒汁的醬料。

2020-05-31
$80 (Lunch)
依家市面上都幾多鐵板牛下,最出名就不過於三XX,但呢間出左無耐既,叫牛極,其實都幾抵食,性價比都比較高既個人認為。環境方面,真係一改鐵板牛既一貫作風,唔會全部都係吧枱,無計喇,因為吧枱夠慳位,大大食完又可以食多轉客,但個客就會食得好辛苦下,仲同隔離逼住逼住咁食,但今次呢間就用返正常size既枱,坐得真係舒服好多,而且同朋友黎都可以4人座位式咁傾下計,呢個絕對係值得一讚既地方!!牛既質素都幾唔錯,夠raw夠新鮮,食落都幾有牛味,最緊要係佢有岩鹽比你調味,真係增加左唔少牛味,而鐵板都夠大塊,足夠燒到大約180g牛肉,建議大家一路食先一路切,咁就唔驚d牛太熟喇,如果塊板唔夠熱,仲可以去換板唔錯!

唔錯!

2020-05-29 94 views
雖然依家石燒牛扒店經已相當普及,但呢間名為牛極嘅火山石燒牛扒專門店,有唔少嘅媒體均有介紹,所以呢次特意去試一試係位於深水埗嘅分店。同眾多石燒牛扒店一樣都係要在入口處嘅自助販賣機點餐,呢度提供款式都頗多如澳洲牛肉眼,牛肩排,西冷,牛柳,仲有高級嘅和牛可供選擇。呢次點選左牛肩排同牛柳兩款:牛肩排肉味非常濃郁~~再配上店內所提供嘅岩鹽,黑椒,BBQ粉,更能帶出牛肉本身嘅味道。牛柳嘅肉質較牛肩排嫩滑軟稔,肉汁豐富,油脂均勻配上店內所提供嘅生蒜,秘製燒肉汁,辛辣嘅燒汁,可令味道層次更為豐富。除咗牛扒之外,餐廳仲有白飯,沙律菜,牛肉湯都均可任意享用。

呢次點選左牛肩排同牛柳兩款:
牛肩排肉味非常濃郁~~

牛柳嘅肉質較牛肩排嫩滑軟稔,肉汁豐富,油脂均勻

除咗牛扒之外,餐廳仲有白飯,沙律菜,牛肉湯都均可任意享用。
  • 牛柳