2018-07-25
一班牛魔都好耐無約出黎食飯啦呢晚既主角當然係和牛啦!不過除左和牛之外,呢度都仲有唔少日式料理可以揀,所以係食牛之前,我地先食啲刺身同小食開開胃先估唔到呢到雖然係主打食牛,但刺身既質素會咁好“三文魚腩”HKd$118(份)+10%厚切肥美;“赤貝”HKd$68(份)+10%爽口鮮甜!!!!而呢個“赤座蝦”HKd$148(隻)+10%更加係超高質,大而肉嫩,蝦肉鮮甜無比,真心一試難忘小食就要左兩款香口野:“七味魷魚”HKd$+10%同“吉列生蠔”HKd$88+10%兩款既味道都唔錯,炸得香脆但唔算油膩跟著就係我地今晚既主角!!!!“極上和牛盛宴 (1板)”HKd$1580+10%,1板係四人份黎既,我地有7個人,所以餐廳就幫我地分開左兩板上大家見到啲雪花分佈得咁靚既牛牛都忍唔住要相機食先,幫下盤和牛拍下沙龍淨係食肉都唔得既,所以我地都有叫啲蔬菜黎燒下,平衡一下嘛呢到既和牛質素當然有保證,牛舌爽彈,尾龍同牛肩位肉嫩腍滑,而肉眼同牛小排則牛味最濃,各有各特色高質和牛只要輕輕沾上海鹽就經已係一種享受,不過除左係牛魔仲係小飯筒既我更愛喺食和牛既時侯配上白飯香軟既米飯混合和牛滿滿既牛脂肉香,實屬係
估唔到呢到雖然係主打食牛,但刺身既質素會咁好
兩款既味道都唔錯,炸得香脆但唔算油膩
跟著就係我地今晚既主角!!!!
淨係食肉都唔得既,所以我地都有叫啲蔬菜黎燒下,平衡一下嘛
香軟既米飯混合和牛滿滿既牛脂肉香,實屬係另一種滿足既享受
飲品方面,只要order左和牛既set就可以加100蚊任飲清酒
而我地成班牛魔係第二日都放假/返晏,所以就理所當然咁......『飲杯!!!!』
美酒配佳餚,仲要同成班牛魔嘻嘻哈哈左成晚,人生一樂也