Restaurant: Hana Raku (1 Peking Road)
Terms & Details:
2024-08-15 225 views
想食美食又想睇美景,花楽係不二之選。晚餐最正,因為香港既夜景盡收眼底。呢度食物既類別同埋種類相當多,先叫左前菜,係牛油果沙律,好refreshing,好岩炎炎夏日食。牛油果卷物都好味道,個飯用左壽司豉油去做,味道恰到好處。好中意佢個甲羅燒配燒賣既選項。店員係我面前整個甲羅燒,裡面有海膽、魚子、蟹肉各樣野,味道有層次,口感豐富。油甘魚鮫食到骨膠原既口感,炸魚就係另一番風味,都好好食。黑松露炸蠔份量好岩2人share黎食,味道都好好,肥美香脆。燒冬菇配有自調既醬汁,味道升華。
2024-07-07
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌸 下午茶以外嘅其他選擇 @ 🌟 花楽 🌟.💁‍♀️ 圖中展示美食為:中華風燒賣壽司 HKD 118海老天婦羅 HKD 88西京銀鱈魚 HKD 118清酒煮蜆 HKD 138虎蝦 HKD 58安格斯牛粒 HKD 46日本迷你甜薯 HKD 20泡菜黑豚肉石鍋飯 HKD 148.☺️ 自從起呢間餐廳打卡過佢嘅下午茶,一路都好想試吓佢餐牌上面嘅其他美食,今次終於約埋朋友仔一齊嚟試下佢嘅晚餐。.🍣 想食壽司,但係又唔想食普通壽司,所以就叫咗「中華風燒賣壽司」。喺個蒸籠入邊造型好可愛,打開係好似燒賣咁樣嘅造型,但係原來入邊係吞拿魚蓉,夠晒可愛。.🐠 另外「西京銀鱈魚」絕對係必叫!厚身大件,調味一流,燒得魚肉好鮮嫩,非常讚!.🦪 上檯一大兜「清酒煮蜆」,係大蜆黎嘅。份量十足,估唔到咁大兜呢!.🍤 食日本嘢最鍾意就係食天婦羅,叫左「海老天婦羅」,炸得唔會過分油膩,蝦肉彈牙。.🍢 額外再叫多幾款串揚,包括:虎蝦、安格斯牛粒、日本迷你甜薯。外層嘅炸粉唔會過厚,炸得外脆內嫩,同埋唔會過油。.🔥 好滿足有驚喜嘅係「泡菜黑豚肉石鍋飯」,泡菜嘅調味令到成個飯好惹
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

中華風燒賣壽司

西京銀鱈魚

清酒煮蜆

串揚

🔥 好滿足有驚喜嘅係「泡菜黑豚肉石鍋飯」,泡菜嘅調味令到成個飯好惹味,黑豚肉充滿油香,撈埋一齊食,非常之好味又足料!

泡菜黑豚肉石鍋飯

😉 見到佢嘅午餐餐牌好優惠,會有唔同嘅套餐供應,下次試埋佢嘅午餐先。

📍 尖沙咀北京道1號8樓801室
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$378 (Dinner)
中華風燒賣壽司
西京銀鱈魚
清酒煮蜆
串揚
泡菜黑豚肉石鍋飯
2024-08-11 304 views
高級海景日本料理🇯🇵搜羅各地之新鮮食材🍲配合日式的烹調方式 🔥以及精緻和以「花」為主的擺盤🌺讓顧客感受到四季不同的時令食材😃熱氣球天空之森Tea Set日式下午茶🎈擺盤賣相夠晒吸睛,打卡一流🤩分別用熱氣球、玻璃盒子🎁及日式小盤放著不同的精緻食物😋熱氣球放著刺身:包括時令海膽、藍鰭拖羅、油甘魚、甜蝦🦐忌廉芝士鰻魚卷、吞拿魚蓉蟹肉餅🦀磯燒三文魚卷及火炙粟米沙律🥗日式小盤放著咸點:日式炸蟹鉗、三文魚腩、鱈魚乾🐟玻璃盒子放著各式各樣的甜點:櫻花水信玄餅、日本和菓子、日本蛋糕🍰芝士蛋糕及時令水果🍉跟餐附送果茶一壼🫖我們選擇了杏仁焦糖薰紅茶☕️茶具簡約精美🥹紅茶帶有濃濃杏仁香🌰及焦糖的甜甜口感,相當特別😙
高級海景日本料理🇯🇵
搜羅各地之新鮮食材🍲
配合日式的烹調方式 🔥
以及精緻和以「花」為主的擺盤🌺
讓顧客感受到四季不同的時令食材😃

熱氣球天空之森Tea Set日式下午茶🎈
擺盤賣相夠晒吸睛,打卡一流🤩
分別用熱氣球、玻璃盒子🎁
及日式小盤放著不同的精緻食物😋

熱氣球放著刺身
包括時令海膽、藍鰭拖羅、油甘魚、甜蝦🦐
忌廉芝士鰻魚卷、吞拿魚蓉蟹肉餅🦀
磯燒三文魚卷及火炙粟米沙律🥗

日式小盤放著咸點:
日式炸蟹鉗、三文魚腩、鱈魚乾🐟

玻璃盒子放著各式各樣的甜點:
櫻花水信玄餅、日本和菓子、日本蛋糕🍰
芝士蛋糕及時令水果🍉

跟餐附送果茶一壼🫖
我們選擇了杏仁焦糖薰紅茶☕️
茶具簡約精美🥹
紅茶帶有濃濃杏仁香🌰
及焦糖的甜甜口感,相當特別😙
  • 熱氣球天空之森
  • 杏仁焦糖薰紅茶
2024-08-08 315 views
今日行完海港城,去了附近北京道1號的日本餐廳,望住成個尖沙咀海旁維港景食晚餐。在這家位於市中心的日式餐廳用餐,可謂是一場精緻而豐盛的饗宴。開胃菜「輕井澤芝士卷」包裹著爽口的芝士,既富有層次又不膩口,為這頓大餐拉開了序幕。接下來,三文魚頭油分十足,烤得非常香口,令人垂涎欲滴。松葉蟹肉海膽炒飯將鮮甜的蟹肉、濃郁的海膽和香Q的米飯完美融合,層次豐富,入口即化,讓人回味無窮。在串燒美食方面,「雞翼串燒」和「鹽雞肉串燒」可謂是本次饗宴的重頭戲。前者外酥內嫩,肉質鮮嫩多汁,後者更是以簡單的鹽焗烹調,突出了雞肉本身的原味,兩者都令人難忘。除此之外,「秋葵串燒」、「煙肉車厘茄串燒」和「雞腎串燒」也為這頓大餐增添了不少亮點。前者爽脆可口,後兩者味道香醇濃郁,無一不讓人垂涎欲滴。最後,「蟹肉吞拿魚燒賣」為這頓大餐畫上了完美的句號。軟糯可口的外皮包裹著鮮美的蟹肉和吞拿魚肉,入口即化,可謂是絕佳的收尾。總的來說,這家餐廳的每一道菜都經過精心設計,不僅美味可口,且每一道菜都有其獨特的特色,令人百吃不厭。強烈推薦給喜歡日式料理的饕客們!

接下來,三文魚頭油分十足,烤得非常香口,令人垂涎欲滴。

2024-08-06 327 views
平時港女Tea食得多,多數都係有幾款唔同嘅鹹、甜點,今次去呢間日本餐廳,竟然有日式下午茶供應,喺Tea Set入面有刺身可以食到真係第一次😳!呢間餐廳係北京道1號,入到去可以望到無敵大海景,望住海景嘆番個日式下午茶,chill一chill打個卡📸-——————————————🎈◖熱氣球 Air Balloon◗ $588 for 2 pp會先上三樣鹹點,可以作為一道前菜塾下胃先~然後會上一個有刺身嘅熱氣球,各款刺身都厚切鮮甜,仲有海膽可以食🤩!另外仲有啲刺身同茶點嘅fusion料理,好似吞拿魚蓉最中餅,食落又幾新奇💕~鹹點ღ 三文魚ღ 日式炸蟹鉗ღ 鱈魚乾ღ 時令海膽ღ 拖羅ღ 油甘魚ღ 甜蝦ღ 巴馬火腿芝士卷ღ 忌廉芝士鰻魚卷ღ火炙粟米沙律ღ吞拿魚蓉蟹肉最中餅ღ磯之雪雜錦魚生卷甜品ღ 櫻花水信玄餅ღ 日本和菓子ღ 日本蛋捲ღ 芝士蛋糕ღ 時令水果🫖◖南非博士茶◗跟餐可以配兩杯飲品或者一壺茶,南非博士茶茶味濃郁,可以根據個人口味加入少許蜂蜜,入口更順滑😌🌟 Encore指數:8.3/10
-——————————————

ღ 芝士蛋糕
ღ 時令水果

🫖◖南非博士茶◗

🌟 Encore指數:8.3/10
餐廳環境開陽,可以望到海景,景觀優美。輕燒平目魚遊黑松露沙律(柚子醬)色彩繽紛,唔同嘅蔬菜,有火箭菜、生菜、蕃茄仔、洋蔥等等,配埋充滿油香嘅平目魚,同酸酸美味嘅柚子醋,好味道好清新。鹽水紫䒳芝士三文魚蟹肉卷唔同層次嘅口感,濃濃嘅蟹肉同紫菜味,之後食到三文魚香,同埋中間好爽脆嘅蔬菜壽司飯卷。松葉蟹肉海膽炒飯新鮮鮮甜嘅海膽,配埋炒得好香嘅海膽炒飯,飯粒分明,分量多,好飽肚,加上香甜脆蕃薯片,滿足。洋蔥泡菜豬腩肉片石頭鍋飯份量幾多,石頭鍋有飯焦香,加埋泡菜、洋蔥同腩肉片,味道好香好夾。吞拿魚蓉壽司燒賣好特別,好精緻,外皮好薄,加埋入邊吞拿魚蓉好香,整體感覺好柔軟鮮味。燒牛舌,厚身飽滿爽身,加上清新檸檬岩。
餐廳環境開陽,可以望到海景,景觀優美。

輕燒平目魚遊黑松露沙律(柚子醬)

鹽水紫䒳芝士三文魚蟹肉卷

松葉蟹肉海膽炒飯

洋蔥泡菜豬腩肉片石頭鍋飯

吞拿魚蓉壽司燒賣

燒牛舌,厚身飽滿爽身,加上清新檸檬岩。

2024-07-19 425 views
今日同朋友去咗尖沙咀一間日本餐廳食飯,之前上網睇話佢有清酒紅白酒放題,同埋有樂隊添。上到去見到環境都相當舒服同高擋,驚喜嘅係菜式都比較特別。 茗荷黑松路吞拿魚腩芝士卷啲吞拿魚腩新鮮,再包埋芝士,口感層次豐富,而且食落去一啲都唔膩。中華沙律燒賣賣相一百分,裏面有啲蟹柳同埋蟹子,外面有一層綠色嘅外皮係食得嘅。望落真係好似牛肉燒賣咁,而且味道都非常開胃!雞肉大蔥串燒串燒啲雞肉肥瘦適中,燒得啱啱好,外皮夠焦香,內裡多汁,配上大蔥,帶出香氣更加濃郁。厚切牛舌串燒牛舌切得好厚,入口即化,肉質鮮嫩多汁,燒烤得剛剛好,帶有淡淡的炭燒香味,加咗少少檸檬汁100分。免治雞肉軟骨棒裏面非常多汁,再加埋嗰個日本蛋黃,豐富嘅蛋香味,在家裏面有啲雞軟骨好多咬口,送酒一流!天婦羅拼盤天婦羅上有各種不同嘅蔬菜同蝦,炸得金黃酥脆,外層鬆脆內裡嫩滑!牛肉烏冬烏冬煮得啱啱好,彈牙有嚼勁,湯頭濃郁鮮甜,而且佢啲牛肉係用靚嘅和牛整嘅! 食落去非常軟熟,一啲都無筋。 個湯好香牛肉味之餘仲有啲海帶,最後成碗飲晒🤣❤️❤️整體來講望住海景食晚餐,又有樂隊氣氛好好,嘢食亦都唔錯,性價比都幾高!

茗荷黑松路吞拿魚腩芝士卷

中華沙律燒賣

雞肉大蔥串燒

厚切牛舌串燒

免治雞肉軟骨棒

天婦羅拼盤

牛肉烏冬

2024-07-10
$350 (Dinner)
  • 茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷
  • 牛舌串燒
2024-07-19 401 views
係一間非常適合慶生、慶祝紀念日等既餐廳, 因為一踏入餐廳就見到大片維港海景, 我地去到既時間剛好係黃昏, 所以仲可以欣賞埋日落兼夜景, 配搭餐廳天花板既花花裝飾, 非常有情調🍽️ 花樂燒賣甲羅燒 $218甲羅燒餡料豐富,有海膽、蟹肉、蟹籽、蟹膏、蛋黃, 仲會有專人幫你燒埋, 另外仲有蟹肉燒賣, 內裡包住滿滿蟹肉絲, 味道鮮甜. 餐廳仲附上法包同海葡萄沙律作配襯, 將法包點上甲羅燒味道一流.🍽️ 三蟹天婦羅 $88用剛炸起, 卜卜脆既紫菜包裹住一疏疏蟹肉, 天婦羅炸漿夠薄脆, 所以入口食到啖啖蟹肉, 非常滿足.🍽️ 油甘魚腩刺身 $78|三文魚腩刺身 $48兩款刺身都係極厚切, 而且非常肥美新鮮, 入口油脂香十足. 🍽️ 鹽水紫菜芝士三文魚蟹肉卷 $128三文魚上面舖左蟹肉,入面則係原粒芝士同埋鹽水紫菜, 所以會食到三文魚既軟腍同紫菜既爽口兩種口感.🍽️ 厚切煙肉宮崎醬燒 $98 入口有小許煙燻味,亦好香醬燒味, 雖然厚切但完全唔韌, 肥瘦層次分明.🍽️ 日本燒牛肉石鍋飯 $148薄燒牛肉片再加上洋蔥, 面頭仲有流心蛋, 因為係石鍋, 所以食到底啲飯仲有陣陣飯焦香.

🍽️ 花樂燒賣甲羅燒 $218

🍽️ 三蟹天婦羅 $88

🍽️ 油甘魚腩刺身 $78|三文魚腩刺身 $48
兩款刺身都係極厚切, 而且非常肥美新鮮, 入口油脂香十足.

🍽️ 鹽水紫菜芝士三文魚蟹肉卷 $128

🍽️ 厚切煙肉宮崎醬燒 $98

🍽️ 日本燒牛肉石鍋飯 $148

2024-07-18 370 views
這邊用料都很新鮮~而且還有🍶喝到飽😆很爽😆刺身拼盤每款魚生都超新鮮👍🏻兩款茶碗蒸都超多料超好吃😋完全刷出茶碗蒸新境界😆特別是鵝肝那款😆必點燒牛舌也燒得剛剛好 不會很乾~厚燒和牛西冷肉質也很軟腍🥰這家CP值蠻高的~
這邊用料都很新鮮~而且還有🍶喝到飽😆很爽😆

2024-07-17 309 views
今日滿心期待嚟呢間餐廳,打卡食飯食埋海景。點知一場暴雨,海景、風景乜都睇唔到😪😪唯有專心美食 餐廳有好多款清酒,仲有多款巨特色嘅卷物三文魚刺身(4本)$78帆立貝刺身(一本)$68兩款刺身都厚肉鮮甜,感覺好新鮮中華風燒賣壽司(4本)$118外形十分似中式燒賣,內裏就係吞拿魚蓉加蟹子,十分有創意。入口即融嘅吞拿魚,十分鮮美輕井沢芝士軟殼蟹水菜卷$138牛油果包住整舊壽司,再加上食用花感覺好精緻。壽司飯有加醋調味,再包埋一大舊軟殼蟹,十分夾。手羽串燒$38兩隻雞中翼,外皮燒得乾身,咬落去十分有肉汁。係一隻不錯嘅雞翼👍🏻雞腎串燒$38雞肝串燒$38雞肝雞心唔係好多地方都有,見佢有就試吓😝兩款都燒得好香口好脆嘅外皮,入口唔會太乾都有少少肉汁,佢哋都係加咗少少鹽調味,食到雞原有鮮味安格斯牛肉鍋物$298一客牛肉+蔬菜盤配上壽喜燒湯底,牛肉可沾蛋汁/芝麻醬。湯底係偏甜嘅壽喜燒,經湯底烚過嘅肉同菜都會嗦晒甜味,濃郁之選👍🏻

三文魚刺身(4本)$78
帆立貝刺身(一本)$68
兩款刺身都厚肉鮮甜,感覺好新鮮

中華風燒賣壽司(4本)$118

輕井沢芝士軟殼蟹水菜卷$138

手羽串燒$38
雞腎串燒$38
雞肝串燒$38
雞肝雞心唔係好多地方都有,見佢有就試吓😝

安格斯牛肉鍋物$298
  • 安格斯牛肉鍋
2024-07-15 288 views
北京道1號地段高檔景緻一流,幸好並非所有餐廳都是天價,8樓的「花楽」居酒屋價錢公道,款式豐富,逛完街覓食可考慮。佈置附合店名,花型燈飾滿天花,倚窗位有靚景。花楽大蝦牛油果沙律 $168擺盤漂亮,大蝦新鮮,沙律翠緑,酸汁味討好。吞拿魚壽司盛盒 $208一次過可以嘗盡赤身、中拖羅及大拖羅,吞拿魚控必定大滿足,豐腴味美。免治雞肉軟骨棒(付月見) $58我的至愛,配合生蛋豉油,完美!厚切牛舌 $58厚切口感好,爽脆爆汁。花楽燒賣甲羅燒 $218甲羅燒面前烹煮,熱辣辣,蟹香四溢,塗多士黃金組合;另配沙律及素菜燒賣,正好平衡。串揚白鰻 $59好奇心驅使下是一道串揚,炸得通透不膩,鰻魚軟嫩。日本燒牛肉石鍋飯 $148最後一道熱騰的主食,牛肉嫩米飯汁豐,吃罷大滿足。

佈置附合店名,花型燈飾滿天花,倚窗位有靚景。

花楽大蝦牛油果沙律 $168
擺盤漂亮,大蝦新鮮,沙律翠緑,酸汁味討好。

吞拿魚壽司盛盒 $208

免治雞肉軟骨棒(付月見) $58
我的至愛,配合生蛋豉油,完美!

厚切牛舌 $58
厚切口感好,爽脆爆汁。

花楽燒賣甲羅燒 $218

串揚白鰻 $59
好奇心驅使下是一道串揚,炸得通透不膩,鰻魚軟嫩。

日本燒牛肉石鍋飯 $148
最後一道熱騰的主食,牛肉嫩米飯汁豐,吃罷大滿足。
2024-07-11
$504 (Dinner)
2024-07-14 249 views
尖沙咀北京道1号出名有很多高质餐厅,今天晚餐选了8楼的日本料理,餐厅职员安排了窗边的卡座,远眺整个维港两岸,令人心旷神怡。食物非常精致,特别要介绍花楽烧卖甲罗烧,即场把蟹膏、蟹肉、海胆、三文鱼籽、蛋黄一起煮热,配上香脆多士,简直是一试难忘,还有海 葡萄袖子汁沙律中和,不会腻。 另外我们点了半条鲷鱼,做法是熟成刺身,非常鲜甜,一定要试。我们非常幸运,因为原来星期四是没有现场歌手表演,但因为星期五有其他客人包场了,所以改前一天,我们能欣赏到自弹自唱出一首一首的情歌,十分疗愈。

2024-07-12 186 views
餐廳位置在尖沙咀北京道,居高臨下,盡覽維多利亞夜景,伴隨住餐廳花團錦簇既佈置,充滿浪漫氣氛。吉列炸蠔伴黑松露醬(4本):炸蠔外脆內嫩,鮮味十足,蘸上味道獨特既黑松露醬,多層次口感。花樂燒賣甲羅燒:將滿戴住蟹肉、蟹子、鵪鶉蛋、海膽既蟹殼放在烤爐上面拌勻,再塗在多士上面食,味道咸香。中華風燒賣壽司:燒賣造型既壽司,用埋蒸籠上,神似度極高。野菜沙律:除左新鮮蔬菜外,仲用左沖繩既海葡萄,味道清新。花樂彩虹卷:用左唔同顏色既魚生砌出繽紛既彩虹顏色壽司,好有心思和創意。日本燒牛肉石鍋飯:牛肉份量多,牛味濃郁,石鍋飯熱辣辣,帶少許飯焦,加上洋蔥和芝麻,口感豐富。黑豚肉稻庭烏冬:黑豚肉軟嫩;烏冬口感煙韌,索滿昆布湯底既香氣,清甜可口。總結,食物質素高,擺盤精美,環境高級,聚會又多個選擇。

中華風燒賣壽司:燒賣造型既壽司,用埋蒸籠上,神似度極高。

野菜沙律:除左新鮮蔬菜外,仲用左沖繩既海葡萄,味道清新。

總結,食物質素高,擺盤精美,環境高級,聚會又多個選擇。

Type of Meal
  • 黑豚肉稻庭烏冬
  • 花樂燒賣甲羅燒
  • 日本燒牛肉石鍋飯
2024-07-11 162 views
♥️鍾意我嘅食評記得follow/關注我♥️尖沙咀精緻海景日本菜🌟🥢花樂燒賣甲羅燒 $218甲羅燒運用咗蟹肉、蟹膏、鵪鶉蛋、三文魚子同埋海膽組成會有專人幫你燒起佢所有嘢運埋一齊 配埋佢哋脆卜卜嘅多士一齊食味道超級濃郁 正👍🏻另外佢都配有一個創新燒賣係一個蟹肉嘅手卷 非常特別另外佢送埋嘅沙律有海葡萄 喺香港非常少見到😍🥢茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷 $148口感細膩嘅吞拿魚腩蓉 配上淡淡嘅黑松露香一齊放入口,真係回味無窮入邊仲有夾住咗我最愛嘅水牛芝士🥢花樂彩虹卷 $178呢款卷物色彩超級繽紛 非常適合打卡😍係用唔同嘅魚類去拼砌而成分別有三文魚吞拿魚同埋劍魚佢哋仲用到芒果去增加色彩上面仲有三文魚子放入口唔同口感嘅嘢交融一齊味道非常豐富🥢鹽水紫菜芝士三文魚蟹肉卷 $128呢款卷物 除咗三文魚之外仲用到蟹肉蟹肉非常鮮甜配上三文魚,真係一個唔錯嘅配搭👍🏻🥢吉列炸蠔半黑松露醬 $98炸蠔非常肥美😋新鮮炸氣脆卜卜加埋黑松露醬真係完美配搭🥢厚切牛舌 $58厚切嘅牛舌就點都好食㗎啦 佢呢度燒到啱啱好 唔會太生得來又保留到肉汁嘅Juicy 必食👍🏻🥢豚肉芝士年糕卷 $42呢個相比起其他菜式,就比較冇咁吸引 鍾意食
♥️鍾意我嘅食評記得follow/關注我♥️

尖沙咀精緻海景日本菜🌟

🥢花樂燒賣甲羅燒 $218
甲羅燒運用咗蟹肉、蟹膏、鵪鶉蛋、三文魚子同埋海膽組成
會有專人幫你燒起佢
所有嘢運埋一齊 配埋佢哋脆卜卜嘅多士一齊食
味道超級濃郁 正👍🏻
另外佢都配有一個創新燒賣
係一個蟹肉嘅手卷 非常特別
另外佢送埋嘅沙律有海葡萄 喺香港非常少見到😍

🥢茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷 $148
口感細膩嘅吞拿魚腩蓉 配上淡淡嘅黑松露香
一齊放入口,真係回味無窮
入邊仲有夾住咗我最愛嘅水牛芝士

味道非常豐富

🥢鹽水紫菜芝士三文魚蟹肉卷 $128
呢款卷物 除咗三文魚之外仲用到蟹肉
蟹肉非常鮮甜
配上三文魚,真係一個唔錯嘅配搭👍🏻

🥢吉列炸蠔半黑松露醬 $98
炸蠔非常肥美😋新鮮炸氣脆卜卜
加埋黑松露醬真係完美配搭

🥢厚切牛舌 $58

🥢豚肉芝士年糕卷 $42
呢個相比起其他菜式,就比較冇咁吸引 鍾意食年糕同芝士嘅都可以一試
2024-07-10 163 views
北京道1號高層嘅餐廳全部都望到靚靚海景,花樂都唔例外。 原來依家逢星期三五六,佢哋仲會人彈結他唱歌,氣氛更加熱鬧!我哋今晚都食咗好多嘢。先食味醂魚干,味道濃郁,送酒一流。中華風燒賣壽司好搞笑,用蒸籠上枱,賣相特別!呢個壽司係用咗特製嘅燒賣皮包住飯同埋魚生,創意十足!我哋覺得呢度嘅壽司幾好,壽司八貫盛盒件件都啱食,最鍾意細細兜嘅蟹肉蟹膏配三文魚子壽司,好足料。未試過海膽天婦羅,今晚見到Menu有一於試吓。原來海膽味道都幾鮮甜👍然後就食咗幾串串燒,牛舌係必食推介😋😋😋 厚身又juicy~最後食埋日本燒牛肉石鍋飯,飽飽的。下次試吓lunch,更加抵食。

我哋今晚都食咗好多嘢。先食味醂魚干,味道濃郁,送酒一流。

最後食埋日本燒牛肉石鍋飯,飽飽的。

下次試吓lunch,更加抵食。
2024-07-03
Type of Meal