2021-04-03 123 views
由於尖沙咀有兩間分店,加上google map無明確分到兩間,容易去錯,建議打帝國中心去search.燒肉種類有好多,揀左最famous既牛肉同蜂窩五花腩肉去燒,肉既份量都好大份,唔係得幾片。再加一個排骨湯同蛋餅,四個人都已經好夠食。不過排骨湯雖然係推介,但唔太特別,味道一般。個牛肉同豬肉都超級好食,仲有專人幫手燒,小食又可以無限添,真的可以吃到飽。另外我地有帶蛋糕去食,但都無收額外費用。食物質素高,服務又好好。值得再食!

另外我地有帶蛋糕去食,但都無收額外費用。

食物質素高,服務又好好。值得再食!
  • 蜂窩五花腩
2021-04-02 2622 views
此店韓國人主理味道正宗,地方幾大卡位多,自成一國八人圍爐都適合,可說是好友歡聚食韓燒的不二之選。場內抽氣幾好店內無味,想韓燒的話有燒肉和海鮮套餐選擇,唔燒都仲有多款韓式料理,如醬油蟹、炸醬麵、炸雞、石鍋飯等等,價值OK的多人食比較化算。前菜 $0點完野食無耐八小碟就列陣出場,有生菜、辣筍、脆皮腸、大蒜和韓國辣椒、醃蘿蔔、泡菜、韓式炒翠玉瓜、千島醬沙律,韓式特色前菜酸辣開胃,而且仲無限任添。蛋薄餅 $0熱烘烘的鐵板煎蛋好厚身,面層有拉絲芝士的,仲有三色椒粒蔥粒,味道唔錯。海鮮煎餅 $150煎餅外型似足pizza,預先分成六件,粉底唔厚餡料唔少,有魷魚粒、帶子粒、蝦粒、紅椒和葱段,咸香的海鮮加上爽口的葱段再蘸埋魚露,口感味道豐富非常美味。海鮮拼盤 $350豐富海鮮有芝士扇貝、蜆、青口、魷魚、海蝦、鮑魚,樣樣新鮮乾淨。扇貝芝士碎好多有點邪惡,貝肉已預先起左,一夾就食得好方便。海蝦鮑魚好新鮮彈牙,細蜆十多隻好易燒乾,味道鮮甜。大魷魚切成細份包生菜加埋三醬中的韓式辣醬,酸辣美味好好食。西柚梳打 $48好喜歡西柚的清香,顏色又美,酸酸甜甜清爽解膩,配韓燒絕佳的開胃飲品。

前菜 $0
前菜

蛋薄餅 $0
蛋薄餅

海鮮煎餅 $150

海鮮拼盤 $350

海鮮拼盤
大魷魚切成細份包生菜加埋三醬中的韓式辣醬,酸辣美味好好食。
三款醬

西柚梳打 $48
西柚梳打
2021-03-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$270 (Dinner)
前菜
蛋薄餅
三款醬
西柚梳打
2021-03-30 154 views
今日喺尖東收早,心情好搵間正野試下先😆路過見到呢間韓燒5點幾未開門已經有人等緊,當中重有韓國人😮即刻吸引到我地入去試🤩我地揀左$580豬牛二人套餐😋有五花肉、豬肩肉,重有兩塊牛肋骨,除左主食之外,個餐重包埋沙律、湯飯、柚子茶/雪糕👍🏻一般韓國餐廳有嘅泡菜同前菜呢度都有提供,仲會送一份韓式煎蛋餅添!除左套餐之外,我地兩隻大食積重叫左一份人蔘雞湯🤫所有野到齊之後,成張檯滿哂嘅感覺真係好正呀😂😂😂套餐嘅沙律我地揀左甜南瓜沙律,d南瓜打成蓉一個個波波咁,撈落d沙律菜度又幾好食喎👍🏻湯我地就揀左牛胸肉大醬湯,入面都幾足料,勁多塊牛肉,味道又唔會太濃太重味👍🏻而人蔘雞湯一飲落去就知煮嘅時間夠哂長,好入味,但d雞肉一d都唔韌,個湯重好甘甜好好飲,撈飯一流🤤🤤🤤呢度嘅服務好好,有正宗oppa幫你燒😍首先佢幫我地燒🐷佢一路燒我地一路打卡🤭燒好之後佢會剪開哂放埋一邊等你慢慢食,食完佢先再返黎幫你燒🐮D肉全部都燒得剛剛好,可以包生菜食,又可以夾泡菜/前菜食,唔覺唔覺一舊接一舊咁放哂入口🤭食飽飽之後嘆埋杯雪糕,解一解d燒肉味,另外一提呢度d抽風都幾好,唔洗怕食完韓燒之後成身燒肉味咁走🙊

甜南瓜沙律

人蔘雞湯

甜南瓜沙律
人蔘雞湯
2021-03-26 1748 views
🇭🇰高質韓式燒肉X醬油蟹🦀系列‼️—▫️餐廳:韓珍▫️地點:全香港只有2️⃣間分店📍 尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓(港鐵尖沙咀/尖東站 N2 出口, 步行約3分鐘)▫️營業時間⏰:星期一至日12:00 - 15:00 & 17:30 - 00:00▫️價錢:~$200+—美味:🥩🥩🥩🥩環境:🥩🥩🥩🥩價錢:💰💰💰💰—👧🏻👦🏻又去咗食韓式燒肉☺️☺️超級多選擇🤓🤓真係樣樣都想食👅👅~📍八方美人👧🏻👦🏻覺得依set都幾抵食,有鮑魚、大蝦、同多款燒肉☺️燒肉都幾香😍雪花牛肉同牛舌最好食美味:🦑🦀🦐🐚價錢:$588~📍醬油蟹‼️‼️🦀$240-1隻係香港🇭🇰好難食到醬油蟹🦀🦀👦🏻係超鐘意食蟹😆😆🤓雖然好好好貴🤧但韓國直送,又好難食到,就一試🤩🤩🤩燒咗十分鐘左右食,仲原汁原味😍😍成舊都係膏,好甜☺️☺️仲食到醬油味🤩🤩餸飯100分🌸🌸🌸美味:🦀🦀🦀🦀~📍雪花牛肉$250-7 塊左右👦🏻👧🏻好鐘意食牛😍😍依款都可以話係數一數二咁好食🤩🤩有入口即溶既感覺☺️☺️佢既油脂分佈好平均,一口咬落去好juicy 🤓🤓仲好好好香😍😍😍—#好西 #打卡 #韓國燒肉 #正餐 #夏天美食 #HongKong #尖沙咀美食 #燒肉#ipho
🇭🇰高質韓式燒肉X醬油蟹🦀系列‼️

價錢:$588

📍醬油蟹‼️‼️🦀$240-1隻
美味:🦀🦀🦀🦀

📍雪花牛肉$250-7 塊左右

#好西 #打卡 #韓國燒肉 #正餐 #夏天美食 #HongKong #尖沙咀美食 #燒肉#iphoneonly#instagood #韓珍 #amy_in_tst #燒烤 #bbq #任食 #放題 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #quarantine #covid19 #韓國 #牛 #牛排 #牛肉料理 #海鮮
2021-03-22 134 views
由於太耐冇食過韓燒,今次朋友帶我來尼間,超激動~人少空間大既環境真係好舒服。有好多款前菜,仲可以 免費 refill,一飽口福。仲有三款醬汁提供。可以試下不同口味。仲送左個雞蛋餅,係由三色椒+芝士+雞蛋煎成,口感都唔錯。韓國老細真係超友善又耐心幫我地開顱又講左d介紹~超有心蜂窩五花肉+豬肩肉+調味特級牛肋骨$580店員超級好,幫我地燒埋之後又細心剪開分番兩邊,比我同我朋友方便夾~因為都鍾意燒得脆脆地食,五花肉燒到程度岩岩好,又脆又香~豬肩肉比較厚實,但燒完食落去感覺都係脆脆又有口感~值得期待係佢個牛肋骨,真係嫩滑入味完全係100分,值得一試啊~牛油果+生果沙律簡直係我最愛 又有牛油果又有提子,健康之選牛胸肉大醬湯一口下去 濃郁的牛肉湯真的是不錯,滿滿韓國味道出曬黎~芝士元貝滿滿芝士夾住元貝,真係太邪惡,等到成功燒好,一口一個,真係覺得等待佢咁耐時間都係值得既。

仲送左個雞蛋餅,係由三色椒+芝士+雞蛋煎成,口感都唔錯。

韓國老細真係超友善又耐心幫我地開顱又講左d介紹~超有心

蜂窩五花肉+豬肩肉+調味特級牛肋骨

因為都鍾意燒得脆脆地食,
五花肉燒到程度岩岩好,又脆又香~
豬肩肉
比較厚實,但燒完食落去感覺都係脆脆又有口感~
值得期待係佢個牛肋骨
,真係嫩滑入味
完全係100分,值得一試啊~

牛油果+生果沙律

簡直係我最愛 又有牛油果又有提子,健康之選

牛胸肉大醬湯

一口下去 濃郁的牛肉湯真的是不錯,滿滿韓國味道出曬黎~

芝士元貝

Type of Meal
Dinner
  • 牛肋骨
  • 蜂窩五花腩
2021-03-21 157 views
無得去旅行,唯有係香港食下韓國嘅味道,呢間餐廳係GD爸爸嘅朋友開嘅,味道正宗🤣😆·八方美人($588)一個拼盤有齊晒牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、豬頰肉、雞肉、蝦同鮑魚😍肉質唔會韌同鞋,我平時食唔到雪花太勁嘅牛,呢度嘅就岩岩好,唔會食少少就覺得漏🤣😝雞肉都醃得好入味,肉質好滑,可能咁岩我哋果碟無雞胸🤭蝦都幾大隻,好彈牙,仲有膏🤤🥳鮑魚都係大大隻😂·叫完野食就會有好多碟前菜俾你食,最好食係泡菜,佢仲會送一碟鐵板煎蛋,細細碟但幾厚,食肉食得多都可以夾啲蛋食下🤣😍·塊鐵板都換得幾密,一餐飯換左兩次,每次換完職員都會幫我地用肥豬肉搽一層油上鐵板先,幫我地燒返熱塊板👍🏻
八方美人($588)
2021-03-13 164 views
朋友好鍾意食韓國野,想來呢間舖好耐,咁啱呢排係附近出job,於是相約一齊食~ .🌸蛋薄餅 free呢個係免費送俾我地食~好大碟,我地一開始以為係上錯🤣熱辣辣嘅蛋餅,好嫩滑。😋.🌸前菜 好多款前菜,味道好正宗!.🌸八方美人 $588超豐富新鮮嘅燒肉套餐!有牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、醬油雞肉、兩隻大蝦和兩隻鮑魚。有新鮮生菜🥬送俾我地,可以將d肉包係生菜度,再夾埋d配菜一齊食~好正🥰燒虎蝦好味,肉質好實。最讚嘅係鮑魚,有d醬油味道,食落好新鮮。職員好多都係韓國人,有時會過來幫忙燒下,so nice~.🌸醬油蟹 $250第一次食醬油蟹,成日見到韓劇嘅醬油蟹都好正,好想食~醬蟹口感清爽滑嫩,有好多蟹膏,拌紫菜飯食真係一流,加d醬油撈飯,味道不可言喻的美味!有種身處韓國的嘅感覺~好想去旅行🧳.🌸 奇異果🥝蘇打$48酸酸甜甜 配燒肉一流!.總體來講,呢間燒肉店真係好高質,嘢食好味,環境舒適。

🌸蛋薄餅 free
呢個係免費送俾我地食~
好大碟,我地一開始以為係上錯🤣
熱辣辣嘅蛋餅,好嫩滑。😋

🌸前菜
好多款前菜,味道好正宗!

🌸八方美人 $588
超豐富新鮮嘅燒肉套餐!
有牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、醬油雞肉、兩隻大蝦和兩隻鮑魚。

燒虎蝦好味,肉質好實。
最讚嘅係鮑魚,有d醬油味道,食落好新鮮。
職員好多都係韓國人,有時會過來幫忙燒下,so nice~

🌸醬油蟹 $250
第一次食醬油蟹,成日見到韓劇嘅醬油蟹都好正,好想食~

有種身處韓國的嘅感覺~好想去旅行🧳
🌸 奇異果🥝蘇打$48
酸酸甜甜 配燒肉一流!

總體來講,呢間燒肉店真係好高質,嘢食好味,環境舒適。
2021-03-04
$500 (Dinner)
  • 牛舌
2021-03-12 118 views
~Toby姐姐生日月~唔知係咪有遺傳,佢同媽媽我一樣咁鍾意韓風😂。除咗鍾意睇韓國綜藝,食物都至愛!今年生日無得去旅行,梗係要帶佢食最鍾意嘅食物,等佢開心下😊~韓珍~真正韓國人主理❤️豬頸肉❤️調味排骨~前者嫩滑彈牙,後者食落香滑甜甜地,咬落即咇油汁,油香四射,燒嘅時候要小心啲,好惹火架😆❤️海鮮煎蔥餅~食到有魷魚、帶子粒、蝦粒、大葱,煎得香噴噴有蛋香,而且size好似Pizza大批咁大個,小朋友好開心😄❤️牛肉石鍋拌飯~牛肉甜甜地,材料豐富,有紫菜青瓜大豆芽紅蘿蔔等,上到枱仲熱辣辣出晒煙👍而且個熱鍋夠熱可以keep好耐溫度,慢慢食都得!❤️炒牛肉粉絲~粉絲唔會好油,而且大大碟,一貫嘅韓國風味,識食嘅小朋友,將牛肉粉絲、燒肉,夾住生菜一齊包嚟食👍好正,又一解鎖新食法!❤️人蔘雞湯~傳統嘅韓國美食,記得以前韓國旅行嘅時候,我哋嘅早餐特登去食人蔘雞湯添,食完個身會暖足全日。呢度個人蔘雞湯都係咁足料,仲有糯米釀喺雞中間,湯頭清潤,好滿足!店舖負責人仲好nice,特登過嚟同小朋友打招呼添😄
~Toby姐姐生日月~

唔知係咪有遺傳,佢同媽媽我一樣咁鍾意韓風😂。
除咗鍾意睇韓國綜藝,食物都至愛!
今年生日無得去旅行,梗係要帶佢食最鍾意嘅食物,等佢開心下😊

~韓珍~真正韓國人主理

❤️豬頸肉❤️調味排骨

❤️海鮮煎蔥餅

❤️牛肉石鍋拌飯

❤️炒牛肉粉絲

❤️人蔘雞湯

店舖負責人仲好nice,特登過嚟同小朋友打招呼添😄
2021-03-12 115 views
講起正宗韓國燒肉🔥一定會諗起韓珍之前食過佢地既五花腩拼盤🐷食到讚不絕口今次一於食埋佢地既海鮮烤肉拼盤🦐💁🏻‍♀️八方美人(2~3人份)豐富且多樣化美食包括鮮鮑魚,烤大蝦,牛舌,雪花牛肉,豬頸肉,護心肉,豬頰肉,醬油雞肉🦐海鮮建議放係爐既旁邊慢慢燒烤熟既鮑魚好彈牙㗎🤤🐮其他肉類各三到五件全部厚切韓牛既特色係肉味濃而且有嚼勁🐗護心肉同👅牛舌都出色豬頸肉記得燒耐少少🐽外表呈金黃色就可以放入口啦~🍜水冷麵食完烤肉食返啲涼清新得黎浸浸既野就最啱特別鐘意呢度既細身麵非常清爽😎軟淋淋又唔易斷既質感🧊連湯底都做得非常出色
講起正宗韓國燒肉🔥
一定會諗起韓珍
之前食過佢地既五花腩拼盤🐷
食到讚不絕口
今次一於食埋佢地既海鮮烤肉拼盤🦐

💁🏻‍♀️八方美人(2~3人份)
豐富且多樣化美食

🦐海鮮建議放係爐既旁邊慢慢燒
烤熟既鮑魚好彈牙㗎🤤
🐮其他肉類各三到五件
全部厚切
韓牛既特色係肉味濃而且有嚼勁
🐗護心肉同👅牛舌都出色
豬頸肉記得燒耐少少
🐽外表呈金黃色就可以放入口啦~

🍜水冷麵
食完烤肉食返啲涼清新得黎浸浸既野就最啱
特別鐘意呢度既細身麵
非常清爽😎
軟淋淋又唔易斷既質感🧊
連湯底都做得非常出色
2021-03-12 101 views
有排都未去到韓國🇰🇷唯有去「韓珍」食下地道韓燒止下癮😬.八方美人套餐🧜🏻‍♀️有牛舌👅雪花牛肉🐂豬頸肉🐖護心肉、豬頰肉🐷醬油雞肉🐓烤大蝦(2隻)🦐鮮鮑魚(2隻)🐚雪花牛肉肉味重,豬頸肉脂香爽口😋醬油雞肉嫩滑,鮑魚軟腍新鮮🤤大蝦鮮甜彈牙😆.蘑菇糖醋肉🍄將豬肉轉成蘑菇😍口感特別又juicy,外層香脆😜配上正宗糖醋汁,好好味👍🏻.前菜🥢有泡菜、青瓜🥒芽菜、香腸、魚糕🐟沙律🥗蛋薄餅🍳種類好豐富☺️.配料🥄蒜頭🧄辣椒🌶椒鹽麻油🧂大醬、洋葱醬汁🧅韓式芥末.Korean Peach Juice🍑桃味香甜
有排都未去到韓國🇰🇷唯有去「韓珍」食下地道韓燒止下癮😬
配料🥄蒜頭🧄辣椒🌶椒鹽麻油🧂大醬、洋葱醬汁🧅韓式芥末
Korean Peach Juice🍑桃味香甜
  • 牛舌
  • 雪花牛肉
  • 沙律
  • 醬油雞肉
  • 配菜
2021-03-05 2363 views
好懷念去韓國啊,唯有食住韓燒先啦!! 位於尖沙咀帝國中心既 @_hanchamfood ,空間好大好舒服啊!! 見到好多韓國人去食,當然要試試了!一如既往,韓國餐廳會有好多side dish小菜,仲可以免費refill,我地狂食kimchi!!!😂 另外還有一碟3款醬汁提供埋~我地最後叫左燒肉套餐同人蔘湯呢~..🍱八方美人 套餐- 牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、醬油雞肉、烤大蝦、鮮鮑魚一個餐有哂牛肉豬肉雞肉同海鮮,好正啊可以試齊哂! 店員好好服務,主動幫手燒,不過原來都有店員係韓國人!講返食物,海鮮好新鮮! 鮑魚好食! 大蝦好爽! 然後到肉類方面,煎得香脆肉嫩,仲可以跟韓國人食法,用生菜包住肉片,再加D你自己鍾意食既小菜例如蒜片/芽菜/kimchi/洋蔥同醬汁等等,一啖咬落去,正! ..🍲 醱酵人蔘雞湯好大鍋!雞肉煮得好腍好滑,人蔘雞湯本身無咩落調味料,所以店員同時會上一細碟鹽俾你自己加落去,咁樣你地就可以因應自己口味來調較,又比較健康呢!! 人蔘雞裡面會有飯同紅棗,飲完好暖,好滋補啊...🍳蛋餅呢個係店員話免費的,但就算係free,都好大碟!! 蛋餅好好食啊裡面有蔥有椒,煎得好厚好
🍱八方美人 套餐
🍲 醱酵人蔘雞湯
.🍳蛋餅
呢個係店員話免費的,但就算係free,都好大碟!! 蛋餅好好食啊裡面有蔥有椒,煎得好厚好香,我好鍾意食蛋所以勁鍾意!! 哈哈!!.
🫒奇異果梳打
食韓燒當然要叫杯解渴飲品啦!! 所以揀左梳打!! 比較少見餐廳會有奇異果梳打,所以就叫左呢杯試下~ 奇異果味好出好香,配埋梳打飲真係勁fresh!!.
呢餐實在食得太飽啦🤣 真係要做返運動~ 不過呢度真係坐得好舒服,唔會逼~ 都見到唔少客人,尤其係韓國人,都幾受歡迎
八方美人套餐
醱酵人蔘雞湯
2021-03-01
$350 (Dinner)
八方美人套餐
醱酵人蔘雞湯
2021-03-05 140 views
超級出名的正宗韓國燒肉餐廳《韓珍》,老闆及員工都是韓國人,所有前菜都是自家製作,一定吃到正宗的味道。晚餐二人Set $580: 蜂窩五花肉、豬肩肉、特別調味牛肋骨、牛油果沙律、牛胸肉湯飯、甜品。一個二人套餐絕對夠食、如果四人叫四人套餐更加抵食!首先落完單已經自動送上十多款配菜,韓國餐廳配菜都是免費refill,唔夠食可以再加。牛肉及豬肉都非常新鮮,油脂分配平均,一邊燒肉汁一邊流出、燒至外脆肉軟,加埋生菜、配菜一齊食,味道同係韓國食的一樣!牛胸肉湯牛味濃郁,調味剛好,有牛肉的鮮味,加了一點青辣椒令整個湯的味更加出色。特別一提,老闆免費送個左煎蛋,係韓國餐廳成飯基本上每枱都會免費送!

一個二人套餐絕對夠食、如果四人叫四人套餐更加抵食!

2021-03-02
$300 (Dinner)
今天晚上和三位好友相約晚膳,我們都發現大家很久沒有食過韓國燒烤,便決定到此享負勝銘的韓國菜餐廳。我們一行四人,叫了一個豬腩肉套餐,還另加了一個韓國炒年糕,海鮮煎餅,醬油雞及一份豬排,配以Draft Beer,簡直就是絕配!先說那個豬腩肉套餐,豬腩肉的鮮度滿分!那個上菜方法簡直就是霸氣!一整排的豬腩肉分開不同味道,有韓式辣汁味,咖喱味,黑椒味等等,簡直就是一放上枱面我們也"嘩"了出來!個人比較喜歡咖喱味和黑椒味,但其他味道也相當不錯!如果不想太油膩便可以用他們附送的新鮮蔬菜包着吃,吃起來多了一份清新感,可以平衡一下腩肉的油脂。再說我們另加的一份豬排。和腩肉一樣也是很新鮮,配以洋蔥和南瓜,但是在烹調的過程中也開始香氣撲鼻,這塊豬排是沒有醃的,所以肯定是頂級貨色,果然吃起來非常好吃,配以此店獨有的醬料來吃,簡直就是美味頂級享受!另外醬油雞也是十分出色,雞肉很鮮嫩,醬油和洋蔥醃料的味道也恰到好處,唯一的缺點就是雞肉比較鬆散濺起來的時候很容易散開一小件一小件,比較難控制。再談他們的熱食,海鮮煎餅就比較普通,但是味道也不錯。炒年糕相對相當出色,那個辣味是漸漸滲出來的!相當香口!而辣汁的味道也恰到好

再談他們的熱食,海鮮煎餅就比較普通,但是味道也不錯。炒年糕相對相當出色,那個辣味是漸漸滲出來的!相當香口!而辣汁的味道也恰到好處不是太甜也不是大濃!吃起來的時候還吃得到年糕的米香味。

順帶提一下他們的前菜是無限refill的,我們也refill了很多次泡菜!因為真的是很好吃!還有他們的新鮮蔬菜也是可以refill的!還有他們很自動自覺的幫我們玩那個鐵板,服務真的是好到不得了!

我們四個人吃吃喝喝,很開心的談了一個晚上!食物連啤酒的價錢也不過是三百多元!是一個性價比很高的選擇!值得推薦!
枱面整體佈局和前菜
五花肉套餐
豬排
醬油雞
2021-02-27
$340 (Dinner)
枱面整體佈局和前菜
五花肉套餐
豬排
醬油雞
  • 醬油雞肉
  • 四色五花肉+豬肉
  • 配菜
2021-01-17 2984 views
三點才來到吃Lunch,有點不好意思,幸好還有其他客人。我們兩個人👫🏻,吃不多,主要想燒牛肉,結果誤打誤撞叫了生牛肉、燒牛肋骨、燒牛西冷🥩、炸醬麵🍜、還送了煎蛋餅🍳、還有八小碟韓國泡菜伴菜~~~韓式生牛肉是甜一點,好嫩滑,好好吃😋好中意疫情下有些餐廳都不供應生牛肉,去過一間越南店吃生牛肉河粉,女侍說疫情下要煮熟牛肉,不會生生的上桌‼️ 不過吃生的食物都是容易飽,為了燒牛肉,這個吃不完要帶走燒牛肋骨是一整條捲着要攤開剪開來燒,都幾有厚度,牛味濃的,掌握時間,燒過時就太硬啦西冷是薄片的,所以感覺易燒及好冧身,多點脂肪,不過一燒就無,入口即化~~蛋餅是送的,不知道🤷🏻‍♀️Why‼️有點老蛋,吃不完啦‼️好飽呀還有一個黑孖孖的炸醬麵,看韓劇多,都想試這個麵,但這個太鹹啦,麵又太冧啦八小碟都不少㗎~~泡菜、菠菜、青瓜都有,第一次見有碟腸仔,是不是部隊鍋剩下的⁉️
三點才來到吃Lunch,有點不好意思,幸好還有其他客人。

韓式生牛肉是甜一點,好嫩滑,好好吃😋好中意
不過吃生的食物都是容易飽,為了燒牛肉,這個吃不完要帶走

還有一個黑孖孖的炸醬麵,看韓劇多,都想試這個麵
,但這個太鹹啦,麵又太冧啦

Beef  tartare
Side  dishes
Eggs  pancake
Beef  sirloin
Beef  short  rib
2020-12-28
$420 (Lunch)
Beef  tartare
Side  dishes
Beef  sirloin
Beef  short  rib
2021-01-02 178 views
We were recommended by a Korean friend of ours. I stopped going to Korean restaurants for sometime because there are no genuine tasting Korean restaurants in HK, till I came here today. Chef/owner are Korean as well... I highly recommend this place... It makes us feel like we are actually eating in Seoul. In times like this, place is busy, that’s how awesome the food is... we definitely come back here soon. Don’t take our word for it,, try for yourself
2021-01-02
Type of Meal