2025-04-14 28 views
今晚難得交低Bb比屋企人,可以同老公去街同食晚飯,我哋逛完街之後,決定今晚食串燒!喜膳燒是串燒店,有點日式小店風!食物種類非常多,豬牛雞、海鮮、蔬菜等等,還有很多港式食物,很有特色,相比其他串燒店,我覺得選擇更多!啤酒配串燒,perfect match!不飲酒都可以點特色飲品,點了一杯白桃梳打!燒蒜蓉蟶子皇、燒馬來西亞大蜆蟶子同蜆都好大隻,兩樣都好新鮮,海鮮最緊要乾淨!蟶子彈牙又鮮甜!海鹽燒雞皮、鹽燒日本雞心雞皮燒到脆卜卜,完全不會感到肥膩,非常滋味!雞心爽口彈牙又惹味!燒玉子綿密的口感,甜甜的,很香蛋味,像雞蛋糕!海鹽燒秋葵調味令健康的秋葵都變得可口!沙嗲手打魚皮餃、燒麵根(香辣)這兩味都是車仔麵食材,想不到做串燒也可以,惹味香口!燒牛肩胛、燒皇牌牛舌肉類點了兩款牛部位,燒牛肩胛牛味濃郁,有咬口;牛舌爽口彈牙,不會過硬,黑椒也很惹味!燒香脆鱈魚乾最佳佐酒小食,像薯片一樣脆,食唔停!燒玉桂焦糖金菠蘿菠蘿上面包到焦糖,像甜品一樣,又香又甜!

啤酒配串燒,perfect match!

不飲酒都可以點特色飲品,點了一杯白桃梳打!

燒蒜蓉蟶子皇、燒馬來西亞大蜆

海鹽燒雞皮、鹽燒日本雞心

燒玉子
綿密的口感,甜甜的,很香蛋味,像雞蛋糕!
海鹽燒秋葵
調味令健康的秋葵都變得可口!

沙嗲手打魚皮餃、燒麵根(香辣)
這兩味都是車仔麵食材,想不到做串燒也可以,惹味香口!
燒牛肩胛、燒皇牌牛舌

燒香脆鱈魚乾
最佳佐酒小食,像薯片一樣脆,食唔停!

燒玉桂焦糖金菠蘿
菠蘿上面包到焦糖,像甜品一樣,又香又甜!
2025-04-03
$350 (Dinner)
2025-03-30 212 views
位於尖沙咀寶勒巷的「喜膳燒」,主打燒海鮮和各式各樣不同的串燒料理,而且仲可以自己選擇調味,例如沙嗲、香辣或者鹽燒等,非常有風味,而且逢星期一至日都有優惠,例如全單七五折優惠、啤酒買一送一、指定串燒半價、送生蠔、送菠蘿等等,每日不同,難怪晚市常常爆滿👍▪️燒蟶子皇$ 88|燒珍寶大扇貝 (蒜蓉) $ 78燒海鮮非常出色,大大隻,最傳統的食法用蒜蓉蒸,生熟程度剛好,食得出好新鲜又鮮味,必食推介👍燒肉類方面,非常多選擇,最喜歡鹽燒口味,特別係燒雞全翼大大隻,燒至雞皮香脆,肉質嫩滑,鹹香鹹香,燒雞肉和燒豬頸肉我哋揀咗沙嗲汁,甚有泰式風味👍👍▪️燒雞全翼 $ 26▪️燒雞肉 $ 29|燒豬頸肉 $ 29▪️海鹽燒雞皮 $ 39|煙肉韭菜卷 $ 32▪️海鹽燒皇牌牛舌 $ 58皇牌送酒小食瀨尿蝦乾,味道香濃,口感外脆內煙靭,非常香口,配番杯啤酒一流👍▪️燒瀨尿蝦乾 $ 68 |麒麟啤酒 $ 78這裏的燒蔬菜裏亦非常多不同款式,大大條燒茄子用蒜蓉燒香,夠晒滋味,驚喜之作燒玉子和燒芝士響鈴,味道出色坊間少有,燒肉桂焦糖金菠蘿超級好味,外層焦脆菠蘿肉超級Juicy而且好香甜,必食推介👍👍👍▪️燒茄子 $ 39|燒玉子

▪️燒蟶子皇$ 88|燒珍寶大扇貝 (蒜蓉) $ 78

• 燒玉子
  • 燒珍寶大扇貝
1K
2024-12-27 1268 views
燒珍寶大扇貝燒珍寶大扇貝口感外脆內嫩,貝肉鮮甜多汁🤤😋💫非常感受到海鮮鮮香,再搭配蒜蓉香氣讓味道層次更加豐富蒜蓉燒廣島生蠔蒜蓉燒廣島生蠔口感極佳,外層微焦💫🤩🦪內部依然保持多汁鮮嫩。再搭配蒜蓉香氣,令人回味無窮味醂燒魚乾燒魚乾外酥內嫩,咀嚼時候更加能感受到魚肉鮮香🐟💫再加上味醂甜香渗透係魚乾中,令口感更為豐富,既有嚼勁又不失柔軟🌟😆燒午餐肉燒午餐肉口感非常豐富,外脆內嫩😋🥳咀嚼時能感受到午餐肉香氣四溢味道。既有鹹香又有微甜,令人一口接一口🤤🤤🤤燒雞肉串燒雞肉串口感獨特🌟🥳外層微脆,內部肉質十分鮮嫩,咀嚼時能感受到雞肉既鮮美同醬汁濃郁🐥😙十分有層次感蜜糖雞中翼蜜糖雞中翼口感非常誘人🌟😙外層蜜糖醬形成一層甜脆焦糖外衣🤩😋😋內部則保持多汁雞肉,肉質鮮嫩。每一口都充滿甜香味,令人欲罷不能燒美味雞肉腸燒美味雞肉腸口感非常之獨特🤤🤤🤤外脆內嫩,外層金黃酥脆焦皮,內部則保持鮮嫩多汁充滿肉汁🌟🌟🌟每一口都充滿驚喜燒頂級墨魚丸燒頂級墨魚丸外脆內彈,非常感受到墨魚鮮香。內部十分彈性同口感好鮮嫩🥳🥳🥳味道好有層次感💫燒燒賣燒燒賣口感非常豐富,外皮柔軟🌟🌟🌟內餡鮮嫩多汁,散發出誘人香氣✨🐧每一口都能感受到肉同

燒美味雞肉腸

燒燒賣
燒燒賣口感非常豐富,外皮柔軟🌟🌟🌟內餡鮮嫩多汁,散發出誘人香氣✨🐧每一口都能感受到肉同海鮮既鮮香,味道非常出眾
燒台灣腸

燒台式香腸
燒台式香腸口感極其誘人😆😆😆外脆內嫩,咬落去時感受到香腸肉汁加上香料既融合🌟風味非常加豐富

燒玉子
燒玉子口感細膩,外皮微脆🥚🍳😆內部柔軟滑嫩。每一口都可以感受到蛋香既濃郁,味道非常之有驚喜✨

海鹽燒牛肩胛
燒牛肩胛口感極為豐富,外脆內嫩肉汁四溢🐂🐂✨伴隨著海鹽微鹹同肉香,令人欲罷不能。加上肉質吸收海鹽鮮味,外層形成了焦脆的 crust😆令風味更加出眾

今川燒(紅豆味)

今川燒的口感外酥內軟,外皮的酥脆與同內部紅豆餡的柔滑形成對比😋😋😋甜而不膩。每一口都充滿豆香,令人回味無窮🌟💫

益力多沙冰
沙冰細膩口感同益力多滑順相得益彰🥤😆✨ 既能解渴又能提供益生菌,入口即化帶來十分清爽體驗💫

青檸梳打
青檸梳打口感清新,氣泡感十足😋😋😋令人感受到一股活力。酸甜味道係口中進發,青檸酸爽同氣泡既清涼感相互交融😙✨帶來令人愉悅既味道

Type of Meal
Dinner
燒台灣腸
2024-10-28 2039 views
平日收工,最好就係整幾串串燒,再隊杯啤酒。今日喺尖沙咀搵到間串燒店,個人覺得相當抵食。“喜膳燒”其實佢本身嘅價錢已經相當合理,一陣間我講就明。但佢仲有各式各樣嘅古怪優惠,令到價錢更加抵。例如星期一會有所有嘢食七五折 (以下會用返正價標示)。生力黑啤 (pint) $68一杯黑啤,份量充足,夠晒冰凍解渴,絕對夠飲一晚。避風塘燒廣島蠔三隻 $88個人覺得係最抵食嘅菜式。首先佢一客有三大隻,每隻嘅蠔肉都好厚好大啖,果然係日本蠔!日本蠔呢個價錢已經夠抵,佢仲用避風塘嘅方式去燒,燒出嚟好有風味,而且有啲辣香,非常可口。燒扇貝(蒜蓉) $78 大隻加上大量嘅蒜蓉同粉絲,食完會覺得滿足。芝士響鈴 $26一客有兩條,又一個非常抵食嘅菜式。響鈴中有芝心,夠熱又香口。燒白鱔 $72香口無比,夠晒厚肉彈牙,鱔味質感豐富。燒燒賣 (沙嗲) $22相當奇特嘅串燒。難得佢並冇將燒賣燒到過乾,啲皮都唔會硬晒嗰隻。加上沙嗲汁美味可口。燒豬肋排 $108好大份!豬肋骨肉質鬆軟。燒汁香濃,二人食相當足夠。其他值得叫嘅嘢,分別有燒麵筋(沙嗲 $24)、燒牛肚 ($29)、燒玉子 ($19)、芝士焗蘑菇 ($49)、燒肉桂焦

“喜膳燒”

生力黑啤 (pint) $68
一杯黑啤,份量充足,夠晒冰凍解渴,絕對夠飲一晚。

避風塘燒廣島蠔三隻 $88

燒扇貝(蒜蓉) $78
大隻加上大量嘅蒜蓉同粉絲,食完會覺得滿足。

芝士響鈴 $26

燒白鱔 $72
香口無比,夠晒厚肉彈牙,鱔味質感豐富。

燒燒賣 (沙嗲) $22

燒豬肋排 $108
好大份!豬肋骨肉質鬆軟。燒汁香濃,二人食相當足夠。

其他值得叫嘅嘢,分別有
燒麵筋(沙嗲 $24)、燒牛肚 ($29)、燒玉子 ($19)、芝士焗蘑菇 ($49)、燒肉桂焦糖菠蘿($45)等。特別係個菠蘿,夠晒甜,而且好靚仔。

呢度並唔係普通嘅串燒店,佢有各式各樣出邊冇見過嘅串燒,例如魚皮餃、響鈴、燒賣、牛肚、麵筋等等。但一般普通嘅串燒亦做得唔錯,特別係個廣島生蠔,焗得非常香口,極之抵食。加埋平時嘅優惠,更加可以多啲嚟。
2024-10-28
  • 芝士響鈴
  • 燒玉桂焦糖金菠蘿
  • 燒芝士響鈴
  • 燒玉子
  • 燒扇貝
  • 蒜蓉燒廣島生蠔
2025-04-15 0 views
昨晚出到尖沙咀,朋友提議食串燒,便在附近找到這串燒店。餐牌上有很多款式的食物,除了肉類、蔬菜類,更有海鮮、甜品。我們二人便嚐了多款的串燒。特色燒海鮮:燒大蜆 ($98)燒扇貝 ($78)燒瀨尿蝦乾 ($68)蝦乾平日也有機會吃到,而瀨尿蝦乾是我第一次吃。又香又熱的瀨尿蝦乾,味道口感有點像蝦乾,但牠比較大隻。而燒蜆很大隻,而且鮮甜。串燒肉類:香燒豬仔髀 ($58/ 2隻)燒蜜糖雞中翼($48)燒牛肋條(沙嗲)($48)燒豬肉串(BBQ)($29)這幾款的肉類中,我最喜歡的是豬仔髀和豬肉串燒。牠們醃製入味,豬髀肉質較嫩滑,而豬肉串肉質較彈牙。蔬菜燒物:焗雜菇(黑松露)($59)芝士焗磨菇 ($49)燒雞髀菇(孜然)($22)燒茄子($39)不同製法的菇類也十分美味,焗雜菇選了黑松露為調味,味道香濃。而磨菇加上融化了的芝士,口感和味道配合得很好。燒雞髀菇面孜然粉很香口。甜品:令川燒(紅豆味)($38)這燒香的紅豆餅不會太甜,口感軟腍,是晚餐後的美味甜品。青檸梳打($38)白桃梳打($38)

特色燒海鮮:
燒大蜆 ($98)燒扇貝 ($78)
燒瀨尿蝦乾 ($68)

串燒肉類:
香燒豬仔髀 ($58/ 2隻)燒蜜糖雞中翼($48)
燒牛肋條(沙嗲)($48)燒豬肉串(BBQ)($29)

蔬菜燒物:
焗雜菇(黑松露)($59)芝士焗磨菇 ($49)
燒雞髀菇(孜然)($22)燒茄子($39)

甜品:令川燒(紅豆味)($38)
這燒香的紅豆餅不會太甜,口感軟腍,是晚餐後的美味甜品

青檸梳打($38)
白桃梳打($38)

2025-04-13 0 views
😌以我所知,呢間舖頭都好耐,係寶勒巷10號凹咗入去,唔會為以到嘅串燒居酒屋,每次行過都好想試,今次好想食串燒,就入咗去食,裝修好特別,吊燈用咗貼紙材料做,加埋深色木系牆做裝潢,好有日本復古風!燒蟶子王🌟🌟🌟🌟燒扇貝🌟🌟🌟🌟🌟🉐香燒豬仔髀🌟🌟🌟🌟燒牛肩胛🌟🌟🌟🌟燒牛舌🌟🌟🌟🌟🌟🉐霜降和牛串🌟🌟🌟🌟燒金菇肥牛串🌟🌟🌟🌟🌟🉐燒雞皮🌟🌟🌟🌟🌟🉐燒台式香腸🌟🌟🌟🌟🌟🉐

燒蟶子王🌟🌟🌟🌟
燒金菇肥牛串🌟🌟🌟🌟🌟🉐
燒雞皮🌟🌟🌟🌟🌟🉐
燒台式香腸🌟🌟🌟🌟🌟🉐

2025-04-09 25 views
Happy Sunday黎左呢間主打港日風味的串燒店chill下🥳, 飲吓啤酒🍻, 吹吹水! 呢到裝潢好似日式居酒屋再加酒吧風格,好cool。 *燒瀨尿蝦乾💙 $68估唔到呢到有, 即刻點左, 外脆, 煙煙靭靭,可以點小小芥末豉油, 十分香口,送酒良伴👏🏻 *燒珍寶大扇貝🫶🏻(蒜蓉🧄&芝士🧀) @$78扇貝都幾大隻, 芝士味就好香濃, 另外一隻蒜蓉加粉絲就食佢既鮮甜 *避風塘燒廣島蠔三隻🦪$88避風塘燒廣島蠔出面比較小有, 燒出嚟好有港式風味,有股辣香,好惹味。而每隻蠔肉厚身juciy,日本蠔正! *芝士響鈴🧀 $26第一次吃燒響鈴, 平時打邊爐多, 呢款響鈴中間有芝士,食落好香口, 幾特別。 *燒白鱔🐠 $72我十分喜歡的燒白鱔, 燒到外脆內軟, 肉質彈牙,鱔味豐盛。 *燒肉桂焦糖菠蘿🍍($48) ~ 夠晒甜又juicy, 推介。 *生力黑啤 (pint)🍺$68女士都可以飲下黑啤,對身體好, 都大杯, 可以飲成晚, 配串燒一流。 *益力多沙冰🍹 $48 ~ 酸酸地夠哂凍又解渴 其他串燒都好味道👍🏻🍢,包括有沙嗲燒厚魚肚( $49)、燒牛肚 (辣的, $29)、燒明太子雞翼 ($49
*燒瀨尿蝦乾💙 $68
*燒珍寶大扇貝🫶🏻(蒜蓉🧄&芝士🧀) @$78
*避風塘燒廣島蠔三隻🦪$88
*芝士響鈴🧀 $26
*燒白鱔🐠 $72
我十分喜歡的燒白鱔, 燒到外脆內軟, 肉質彈牙,鱔味豐盛。
*生力黑啤 (pint)🍺$68
*益力多沙冰🍹 $48 ~ 酸酸地夠哂凍又解渴
其他串燒都好味道👍🏻🍢,包括有沙嗲燒厚魚肚( $49)、燒牛肚 (辣的, $29)、燒明太子雞翼 ($49)、燒牛舌 ($58), 呢間既串燒有啲都幾特別, 係其他串燒店係無既, 加埋平時嘅不同優惠,可以再黎試多啲唔同款式既串燒啦😋。
2025-04-06
$350 (Dinner)
If you're looking for a cozy spot to enjoy mouthwatering skewers in Tsim Sha Tsui, this hidden gem will not disappoint. Situated in the heart of the bustling district, this skewer restaurant offers an unforgettable dining experience with its perfectly grilled delights and casual ambiance.The star of the menu is undoubtedly the **Signature Garlic Razor Clams**. Served sizzling hot, the clams are fresh, tender, and generously topped with fragrant garlic sauce that perfectly complements the natural

The star of the menu is undoubtedly the **Signature Garlic Razor Clams**. Served sizzling hot, the clams are fresh, tender, and generously topped with fragrant garlic sauce that perfectly complements the natural sweetness of the seafood. Each bite is a burst of umami goodness, making it a must-try for all seafood lovers.

For meat enthusiasts, the **Grilled Chicken Wings** are a solid choice. These are marinated to perfection, with a smoky char that enhances the juicy, tender meat. The crispy skin adds an extra layer of texture, making it impossible to stop at just one.

Vegetable options are equally impressive. The **Grilled Sweet Potato** is a delightful surprise, with its caramelized exterior and soft, creamy interior. It strikes the perfect balance between sweet and smoky flavors. Meanwhile, the **Grilled Corn** is another standout, with kernels that pop with juiciness and a subtle smokiness that elevates this simple dish.

The restaurant’s laid-back atmosphere and attentive service make it a great spot for a casual dinner with friends or family. With its stellar lineup of skewers and standout signature dish, this is a place worth visiting for skewer enthusiasts and foodies alike. Don’t miss it on your next trip to Tsim Sha Tsui!
2025-04-01 70 views
裝修跟在日本的居酒屋沒甚麼分別,很像那種藏身於商店街裏面的居酒屋,滿滿日本風,好令人回味。✴️燒蟶子皇(蒜蓉)$88果然是蟶子皇,蠻大一隻,蒜蓉鋪滿滿,好香好鮮甜。✴️燒珍大扇貝(蒜蓉)$78蒜蓉粆絲蒸,好香好鮮味,肉質爽口。✴️蟲草花焗白鱔 $148用錫紙烤焗,配料有蟲草花/脆玉瓜,跟白鱔粒一起焗,不熱氣,比較特別的味道。✴️明太子釀雞翼2隻 $49雞翼被明太子釀得飽滿,肥嘟嘟,明太子咸香,雞翼燒得脆脆的。✴️日本霜降和牛串 $62這款比較普通一點,口感味道都還好。✴️燒茄子1條(蒜蓉) $39食串燒都是必點之選,蒜蓉燒茄子不錯。✴️燒玉桂焦糖金菠蘿 $48燒菠蘿真的無得彈,玉桂味淡淡淡透出香氣,焦糖為菠蘿裹上了一層脆皮,好香甜。✴️今川燒(紅豆味) 件 $38這家真的燒今川燒,皮燒得脆脆的,紅豆餡好香甜綿滑。✴️白桃梳打 $38桃子味香甜,但不濃,配梳打剛好。✴️柚子蜜 (熱)$32普通柚子蜜,好好喝。總結,非常舒服的一家串燒專門店,環境也不錯,是跟朋友共聚的好地方。

✴️燒蟶子皇(蒜蓉)$88

果然是蟶子皇,蠻大一隻,蒜蓉鋪滿滿,好香好鮮甜。
✴️燒珍大扇貝(蒜蓉)$78
蒜蓉粆絲蒸,好香好鮮味,肉質爽口。

✴️蟲草花焗白鱔 $148

✴️明太子釀雞翼2隻 $49

雞翼被明太子釀得飽滿,肥嘟嘟,明太子咸香,雞翼燒得脆脆的。

✴️日本霜降和牛串 $62

這款比較普通一點,口感味道都還好。

✴️燒茄子1條(蒜蓉) $39

食串燒都是必點之選,蒜蓉燒茄子不錯。

✴️燒玉桂焦糖金菠蘿 $48

✴️今川燒(紅豆味) 件 $38

這家真的燒今川燒,皮燒得脆脆的,紅豆餡好香甜綿滑。

✴️白桃梳打 $38

桃子味香甜,但不濃,配梳打剛好。
✴️柚子蜜 (熱)$32
普通柚子蜜,好好喝。

2025-03-30 99 views
同朋友去咗呢間隱世燒烤店,平時經過都唔多覺,今次試咗幾款招牌燒烤,味道濃郁,價錢仲好合理,值得再嚟喎🤤🦪 蒜蓉燒蟶子皇蟶子皇size超大,肉質鮮甜彈牙,蒜蓉香氣撲鼻,燒得啱啱好,果然係招牌菜🐟 沙嗲燒厚魚肚魚肚厚身,沙嗲醬入味惹味,咬落去好軟熟彈口 🥟 沙嗲手打魚皮餃估唔到魚皮餃配沙嗲味可以咁夾~ 煙煙韌韌口感好過癮🍞 黑松露鵝肝多士鵝肝油脂夠厚,配埋黑松露香味加埋多士,邪惡但滿足🍢 燒麵筋(沙嗲)麵筋吸晒沙嗲醬汁,咬落去爆汁,又係驚喜之作🐮 海鹽燒王牌牛舌肉質爽彈有嚼勁,好味 🍗 燒蜜糖雞中翼雞翼加埋蜜糖,外皮燒到脆身,肉仲保持嫩滑🍆 蒜蓉燒茄子茄子燒到剛剛好,蒜蓉同孜然粉係絕配🐟 味醂魚乾魚乾燒到微焦香脆,味醂嘅甜味帶出魚鮮,配啤酒超夾! 🍖 十三香燒豬仔髀豬髀肉嫩滑多汁,十三香醃得入味,香料層次豐富,必選之一

🦪 蒜蓉燒蟶子皇

🐟 沙嗲燒厚魚肚
魚肚厚身,沙嗲醬入味惹味,咬落去好軟熟彈口

🥟 沙嗲手打魚皮餃
估唔到魚皮餃配沙嗲味可以咁夾~ 煙煙韌韌口感好過癮

🍞 黑松露鵝肝多士
鵝肝油脂夠厚,配埋黑松露香味加埋多士,邪惡但滿足

🍢 燒麵筋(沙嗲)
麵筋吸晒沙嗲醬汁,咬落去爆汁,又係驚喜之作

🐮 海鹽燒王牌牛舌
肉質爽彈有嚼勁,好味

🍗 燒蜜糖雞中翼
雞翼加埋蜜糖,外皮燒到脆身,肉仲保持嫩滑

🍆 蒜蓉燒茄子
茄子燒到剛剛好,蒜蓉同孜然粉係絕配

🐟 味醂魚乾
魚乾燒到微焦香脆,味醂嘅甜味帶出魚鮮,配啤酒超夾!

🍖 十三香燒豬仔髀
豬髀肉嫩滑多汁,十三香醃得入味,香料層次豐富,必選之一
2025-03-25
Type of Meal
Dinner
餐廳位置方便, 裝修佈置充滿日式風格, 同朋友傾計吹水氣氛都好好😌🙂🙂餐廳串燒選擇包羅萬有, 海鮮亦非常出色. 燒蟶子皇味道一流, 入口較嫩, 唔會太硬, 生熟剛剛好, 師傳手勢一流. 蒜蓉燒扇貝多汁好食, 扇具相當新鮮甜美👍🏻👍🏻👍🏻推薦海鮮鵝肝多士, 鵝肝肥大肉厚, 多士脆卜卜, 配埋餐廳自制醬料, 香濃好食.金菇肥牛卷, 配上餐廳海苔醬, 都幾有心思 味道非常特別。燒羊肩肉軟嫩多汁, 唔會太羊騷味, 火喉剛剛好

2025-03-21 189 views
我同朋友好鐘意摸下酒杯底,尤其系飲啤酒,但係依家仲係凍凍地,所以我哋就特登搵一啲有熱食嘅地方飲,串燒就最啱,又唔會覺得凍,又係送酒嘅最佳拍檔。呢間串燒店真係求其嗌都好食,於是我哋就求其嗌。佢個好處就係一喺個bar枱整好, 即刻送到你面前,嗰個熱辣辣嘅程度最令人滿意。🍖睇相你以為我最鍾意食燒海鮮呢?無錯,我就係最鍾意食燒海鮮。蟶子同扇貝系新鮮嘅,共通點系燒到脹卜卜,燒完質地仲繫好嫩,如軒公所願,兩者都可以不要老,而且兩者都俾蒜蓉醬帶出海鮮嘅鮮味。仲有個生蠔,用芝士覆蓋住,令裡面嘅蠔肉同汁水完全被覆蓋,保溫之餘,海水味同芝士味嘅交融,因為咁樣完全衝擊你嘅味蕾。仲有用錫紙包住嘅煮白鱔,醬汁非常入味,更加驚喜嘅係入邊嘅虫草花同埋瓜類都非常入味,索晒個汁入去。🍖海鮮之外我最鍾意就係爆汁類,表表者就係豚肉包住嘅車厘茄同埋燒菠蘿。咬落去嘅時候,啲汁瘋狂湧出,而且會辣到個口,但係你又會忍唔住繼續想咬落去。🍖仲有當然其他串燒都好出色,和牛肉串出色就自然嘅啦,啲料靚啊嘛,但係雞肉串,雞軟骨仲有明太子雞翼,一樣系咁好味,一樣咁啱送酒。

2025-03-21 92 views
寶勒巷的「喜膳燒」,晚晚都吸引著食客,因為每日都有限定折扣!即燒海鮮+鵝肝多士,性價比超高,這裡分享一些實戰攻略~🦪 海鮮控必搶✅ 燒蟶子王 手掌長度,蒜蓉牛油燒到焦香🧄,肉質爽彈無沙。✅ 燒廣島蠔 蠔肚爆漿💦,鋪滿自家製蔥蒜醬,連殼燒鎖住鮮味。✅ 燒大蜆拼扇貝 原殼燒保留海水精華,蜆肉肥美,扇貝加蟹籽,鮮味double up!🔥 鵝肝多士 外脆內溶的鵝肝厚切過手指👆,多士吸走多餘油脂,罪惡感滿分。🔥 燒和牛串 A4級和牛粒,燒到medium rare粉嫩心,肉汁滴落,炭火滋滋響。🔥 豬肉蔥串 豚肉卷住日本大蔥,蔥甜平衡肉脂,讓人驚喜。🌿 燒雞髀菇 :厚切多汁,口感似食緊肉。 ▪️ 秋葵 :撒滿七味粉,外脆內黏滑,增添風味。這間餐廳勝在食材新鮮、折扣吸引,尤其海鮮水準媲美居酒屋。不過部分串燒調味偏重,淡口味可要求「少醬」~ 🍻✨

🦪 海鮮控必搶
✅ 燒蟶子王
手掌長度,蒜蓉牛油燒到焦香🧄,肉質爽彈無沙。

✅ 燒廣島蠔
蠔肚爆漿💦,鋪滿自家製蔥蒜醬,連殼燒鎖住鮮味。

✅ 燒大蜆拼扇貝

🔥 鵝肝多士
外脆內溶的鵝肝厚切過手指👆,多士吸走多餘油脂,罪惡感滿分。

🔥 燒和牛串

🔥 豬肉蔥串
豚肉卷住日本大蔥,蔥甜平衡肉脂,讓人驚喜。

🌿 燒雞髀菇 :厚切多汁,口感似食緊肉。
▪️ 秋葵 :撒滿七味粉,外脆內黏滑,增添風味。

呢間燒烤店雖然麻雀雖小但五臟俱全😍,位於尖沙咀既🍢喜膳燒🍢燒烤店就有各種各樣嘅串燒,我都係第一次嚟呢一間小店,佢嘅款式都算幾多,仲有湯麵添,嚟到梗係要試吓佢哋必食推介啦👍🏻🐚燒珍寶大扇貝 $78 :呢款珍寶大扇貝就係其中必食之選,真係手掌咁大嘅扇貝都係第一次見😍,佢燒得啱啱好,唔乾之餘仲要保留鮮味👍🏻,扇貝係絕對冇縮水😂,真係原隻咁大👍🏻,再配埋超夾嘅粉絲就超惹味,扇貝都非常新鮮,食落爽口😋😋🐟燒新鮮脆皮白鱔 $78 :另外一款必食嘅就係脆皮白鱔,燒完出嚟肉身較嫩😋,出面嘅白鱔點都會有骨,呢度嘅絕對係啖啖肉😆,加埋少少調味就已經帶出白鱔嘅鮮嫩,同個名一樣燒到真係脆皮㗎😌🦑泰式燒原隻鮮魷魚 $108 :另外再叫咗一款海鮮就係原隻魷魚,有驚喜地食落一啲都唔乾,反而仲幾爽👏🏻,另外配咗泰式醬料一齊食更加有風味🤩🐷🐔燒豬頸肉,燒雞肉串 $29/1 :豬頸肉都係串燒嘅熱選之一,厚身得來又夠爽,的確唔錯😉🐔燒山賊雞翼3隻 $49 :呢一款雞翼喺醃製方面同醬料都較為特別,但係佢有啲辣,不過食落就更加惹味啦😆🍢燒芝士響鈴2條 $26 :燒響鈴都係第一次見,見佢都係熱門菜之一,所以就叫返一份嚟試吓,食落
🍢燒芝士響鈴2條 $26 :燒響鈴都係第一次見,見佢都係熱門菜之一,所以就叫返一份嚟試吓,食落又幾特別😍,係一個另類嘅食法,裏面嘅芝士係流心添😋
🐮海鹽燒牛肩胛 $49 :當然唔少得梗係會嗌返啲牛串試吓啦,呢一款牛肩胛偏瘦,但又唔會韌,佢嘅調味得鹽,所以更加帶出牛嘅味道😌
🐟頂級海鹽燒多春魚3條 $34 :多春魚就燒到外脆內軟,雖然只係海鹽燒,但又唔覺腥😌
🐑燒紐西蘭羊架2隻 $108 :今次嘅串燒真係咩種類都試勻,最後嚟返兩件羊架,味道又唔錯喎👍🏻,佢係偏瘦嗰隻嚟,所以脂肪唔算多,但佢又唔會老,通常都會比較韌,但呢款食落嘅肉質都算唔錯,最緊要係唔會太蘇👍🏻
2025-03-20 63 views
悶悶地同個朋友搵個地方坐低飲返杯吹下水發現呢間都唔錯,地方環境都幾好,啱哂我哋呢D鐘意一邊飲野一邊食野嘅人,叫左燒聖子同扇貝大大隻燒得岩岩好,好肥美🥰仲有豬頸肉,燒雞肉,牛,燒牛仔骨,燒和牛串,燒豬仔髀,燒雞腎,有幾款口味可以選擇,孜然粉,燒烤汁,沙嗲汁,同埋鹽燒,我就覺得孜然粉同鹽燒比較啱我口味,另外仲叫咗一條大茄子,茄子味道好好夠淋夠辣,仲有就係燒韭菜,整體嚟講都燒得好味,下次都要試下其他口味。