2024-12-11 620 views
今晚去咗一間位於佐敦官涌嘅餐廳食好西~餐 😋😋😋 店裝修得好有格調,充滿藝術浪漫氣息,空間感充足,有花有畫陪住食飯,坐得好舒服開朗 🥰🥰🥰店員安排帶位坐低之後 🚶🏻‍➡️🚶🏻‍➡️🚶🏻‍➡️ 就可以開始點菜…. 食物味道不在話下,連擺碟亦好精美 👍👍👍 點咗以下菜色 :Pre-drink 🥃🥃🥃 Lychee Kailiang Cooler, 個茶壺火焰presentation好 eye catching~ 👀👀👀 倒出嚟杯pink lady亦好靚~ 味道已經唔重要了😂😂😂 淡淡嘅微甜荔枝味都ok架~前菜 🥗🥗🥗 - 北海道帶子沙律 :帶子配魚子非常鮮味,之前有食過相同嘅配搭,都係咁好味,nice 😋😋😋 但今次多咗d青瓜粒🥒🥒🥒 as a salad very good~ 好過配菜👍- 柏爾瑪火腿凍肉拼盤 :有4款火腿🥓🥓🥓 有淡有濃,口味層次感好豐富,仲有配埋麵包,餸酒一流⋯⋯ 👍👍- 蒜香欖油慢煮海虎蝦 :D蝦超級彈牙🦐🦐🦐 加上蒜香,超正!⭐️⭐️ 推介正餐 🍚🍚🍚西班牙海鮮飯 :🥘🥘🥘 煮得啱啱好 ,惹味得嚟唔會漏 👍👍👍 配上5款海鮮,好豐富!加上仍是Juicy (個人不喜歡乾爭爭嘅

前菜 🥗🥗🥗

正餐 🍚🍚🍚
西班牙海鮮飯 :🥘🥘🥘 煮得啱啱好 ,惹味得嚟唔會漏 👍👍👍 配上5款海鮮,好豐富!加上仍是Juicy (個人不喜歡乾爭爭嘅飯) ⭐️⭐️⭐️ 首選推介

甜品 🍰🍰🍰
焗芝士蛋糕配海鹽焦糖汁 :有齊我哋鍾意嘅元素,酥皮 + 芝士 + salted caramel + 少甜 🧀🧀🍰 半熔芝士配上酥皮食,個人覺得好完美 💗💗💗

逐道菜上慢活慢食,加上環境氛圍,係一餐完美嘅晚餐時光~ 😇😇😇 會再返去食….

⭐️⭐️⭐️ 店長好有心思,每個booking都有個手寫咭留枱,寫得好靚~ 🫶🏻🫶🏻🫶🏻
⭐️⭐️⭐️ 欣賞一下d掛畫,據聞係老闆自己畫 ✍️✍️✍️

• 焗芝士蛋糕配海鹽焦糖汁
  • 西班牙海鮮飯
  • 蒜香欖油慢煮海虎蝦
黎到聖誕月🎄 諗好去邊食聖誕大餐未呢🥳❓..今次黎到佐敦搵到一間氣氛好好而且食物有水準既靚靚西餐廳🍽,地段靜中帶旺,交通方便,適合來約會 or 朋友聚餐都係一個唔錯既選址。趁住聖誕節可以來一試喔!菜式精緻又好吃~先來餐前小食 【白酒檸檬時令蜆】 新鮮肥美又大隻,但略嫌有點沙🙈,有檸檬淡淡清香 & 白酒甜,如果沒沙一定更推薦😍!再來一客 【甜洋蔥牛尾湯】,湯頭有牛尾香又濃郁,甜洋蔥更令味道層次更豐富,好喝喔。接著係主菜 【伊比利亞黑毛豬柳伴蘋果醬】 隻豬有驚喜~肉質嫩滑又軟淋,w/ Apple Chutney 中和膩感,整體口感很好呢。最後當然唔少得steak 【屠夫牛扒】 medium well 肉質呈粉嫩💕 外煎封內裡保持肉汁。下次再來既話。。要試下呢度既甜品😆!🔸White Wine & Lemon Seasonal Clams $148🔸Oxtail Bouillon w/ Sweet Onion $148 each🔸Iberico Pork Rib Loin Served $288🔸U.S. Butcher's Steak (10oz) $338..×××××ש佐敦官涌街3-
黎到聖誕月🎄 諗好去邊食聖誕大餐未呢🥳❓

菜式精緻又好吃~

下次再來既話。。要試下呢度既甜品😆!

×××[HARA]×××
©佐敦官涌街3-5號煒亨大廈地舖
2024-11-09 789 views
.這間西班牙🇪🇸Fusion餐廳超推介的呀狗狗🐶friendly店舖地方很大,裝修走時尚藝術風好似入咗一間畫廊咁高級感十足 🌟 .🌟白酒檸檬時令蜆🍋一上枱香氣撲鼻個汁好creamy好好味🤤果然粒粒蜆都咁肥美肉厚食落去仲有檸檬嘅清香好Refreshing🤤🤤🤤.🌟香煎鴨肝伴柑橘醬鴨肝煎得岩岩好外面香脆 𥚃面juicy 伴隨酸酸甜甜的柑橘醬🍊味道更加提升👅加埋麵包🥯食一流 (個包仲烘過好正).🌟伊比利亞黑毛豬柳配蘋果醬🐷🍎 呢個好好味呀😋 大推其實一上枱已經聞到好香👃 黑毛豬肥瘦均勻 肉質緊嫩又彈性十足黑毛豬同酸甜嘅蘋果醬原來係咁夾嘅味道濃郁口感清爽滋味無窮 👍🏿 .🌟焗芝士蛋糕配焦糖海鹽汁 panfried cheesecake 🧈我上次食過念念不忘 感覺好新鮮決定今次嚟encore未試過煎得脆脆的芝士蛋糕🧀🍰😍蛋糕上層有烤過的質感金黃色微焦內裡卻保留著半熟的嫩滑口感加埋焦糖海鹽令口感更加提升Yummy 😋😋😋😋.值得一提餐廳仲有唔少特製Cocktail 🍸 我試左GAMARJOBA係Gin➕Lime➕violet syrup賣相一流 亦順口好飲😊.高質嘅隱世餐廳岩女仔傾偈打卡之餘又食到
[HARA 🤍]
這間西班牙🇪🇸Fusion餐廳超推介的呀
狗狗🐶friendly店舖
地方很大,裝修走時尚藝術風
好似入咗一間畫廊咁
🌟香煎鴨肝伴柑橘醬
鴨肝煎得岩岩好
外面香脆 𥚃面juicy
伴隨酸酸甜甜的柑橘醬🍊味道更加提升👅
加埋麵包🥯食一流 (個包仲烘過好正)
🌟伊比利亞黑毛豬柳配蘋果醬🐷🍎
價錢仲非常合理
快點支持☺️☺️🤟🏿🤟🏿
📍佐敦官涌街3-5號煒亨大廈地舖
  • 煎芝士蛋糕配海鹽焦糖汁
近期到訪過的餐廳中,這家的服務實在是數一數二的優秀❤️ 務必出post力推!!桌面有小牌子,寫著訂座人的姓名,令顧客有種被重視的感覺出餐節奏跟隨客人進食速度,逐道菜上,食客可以品嚐到每道菜的最佳狀態臨走前,職員還會詢問客人對於菜式味道意見看到這裡,相信大家都已經感覺到餐廳的用心,猜測得到出品固之然也屬高水平✨ ✿ 伊比利亞黑毛豬柳配蘋果醬 $288✿ 地中海煎烤智利海鱸魚 $288主菜方面,海鱸魚絕對是mvp,值得滿分💯❣️集合了類似比目魚的魚油香,和龍躉的口感, 完全顛覆了我們對於鱸魚的印象 ✿ 香辣烤八爪魚 $108✿ 蒜蓉烤茄子 $78Tapas方面,我還是對八爪魚情有獨鍾😝而這裏的做法是加入了辣肉腸、薯仔粒等,更豐富惹味 ✿ Green peppermint tea $38 環境有格調,見不少情侶都到此慶祝小店面積不算大,walk in未必有位,滿座時就較為熱鬧~
桌面有小牌子,寫著訂座人的姓名,令顧客有種被重視的感覺

臨走前,職員還會詢問客人對於菜式味道意見

✿ 伊比利亞黑毛豬柳配蘋果醬 $288
伊比利亞黑毛豬柳配蘋果醬

伊比利亞黑毛豬柳配蘋果醬

✿ 地中海煎烤智利海鱸魚 $288
地中海煎烤智利海鱸魚

主菜方面,海鱸魚絕對是mvp,值得滿分💯❣️

✿ 香辣烤八爪魚 $108

✿ 蒜蓉烤茄子 $78
蒜蓉烤茄子

蒜蓉烤茄子

Tapas方面,我還是對八爪魚情有獨鍾😝
香辣烤八爪魚

而這裏的做法是加入了辣肉腸、薯仔粒等,更豐富惹味

✿ Green peppermint tea $38

環境有格調,見不少情侶都到此慶祝
小店面積不算大,walk in未必有位,滿座時就較為熱鬧~
香辣烤八爪魚
佐敦浪漫情調西班牙餐廳🇪🇸今次去咗位於佐敦嘅西班牙餐廳食嘢,餐廳裝修環境昏暗,而且仲擺放咗聖誕樹同聖誕裝飾佈置餐廳,好浪漫充滿情調,勁有聖誕氣氛🎄😍香辣烤八爪魚$108一上枱就聽到嗞嗞聲,熱辣辣,八爪魚好香,口感彈牙唔鞋口,再配上蒜片、西班牙腸同薯仔🥘西班牙海鮮飯($298)賣相吸引,有青口、大蝦、魚、蝦同帶子等海鮮,飯粒吸收曬海鮮既鮮味同醬汁,質感較濕潤🥩U.S. Butcher's Steak (10oz)($338)即係腹肉牛扒,在牛的橫膈膜上。叫咗五成熟,食落去味道濃郁,夠juicy,伴上蒜頭、車厘茄等配菜
佐敦浪漫情調西班牙餐廳🇪🇸

香辣烤八爪魚$108

🥘西班牙海鮮飯($298)
賣相吸引,有青口、大蝦、魚、蝦同帶
子等海鮮,飯粒吸收曬海鮮既鮮味同醬汁,質感較濕潤

2024-12-23 116 views
餐廳門口不太顯見,有機會走著走著就過了,主打西班牙菜,選擇不算很多,但都挺有特色的,主要的菜式都有,其中甜品挺特別的!屠夫牛扒(338元)這個別名就是封門柳,烤得表面焦香,裡面非常粉嫩,我們選的是五成熟,吃起來肉質嫩滑多汁,牛肉味香濃,配上燒汁味道會更惹味!玫瑰蝦鮮茄蓉意大利麵(198元)大大隻的玫瑰蝦,口感爽滑,有蝦味,配上大量的酸甜鮮茄蓉,味道更清爽。而意大利麵口感挺滑的,是挺彈牙的口感!醬汁酸甜帶點蒜香。蒜香欖油慢煮海虎蝦(98元)直接用上虎蝦仁,吃起來更方便,口感挺彈牙的,醬汁是大量的蒜片和橄欖油調製的,吃的時候再配上麵包來增加一份鬆軟口感。炸薯條(48元)用的是粗薯條,新鮮炸起,外脆內軟的。蘋果金寶(48元)挺特別的一款甜品,外層有點像曲奇的口感,中間是濃濃的蘋果醬,還有點蘋果肉的,吃起來外脆內軟的,蘋果味香濃。新鮮焗起,味道很香!焗芝士蛋糕配海鹽焦糖汁(68元)這個是一層酥皮包裹著芝士蛋糕的組合,經過焗香焗脆,吃起來外脆內綿滑,為芝士蛋糕帶來一份酥皮的牛油香,味道不錯!

屠夫牛扒(338元)

玫瑰蝦鮮茄蓉意大利麵(198元)

蒜香欖油慢煮海虎蝦(98元)

炸薯條(48元)
用的是粗薯條,新鮮炸起,外脆內軟的。

蘋果金寶(48元)

焗芝士蛋糕配海鹽焦糖汁(68元)

2024-12-18
早幾日既晚上去左佐敦呢間西班牙餐廳,去到門口位已經覺得環境同裝飾靚!大聖誕樹在中間,燈光昏暗,加d小燈飾掛係度,係浪漫的氣氛!有戶外打卡位,都有戶內卡位🙆🏻‍♀️ 樓底高,所以空間感大!我地既晚餐叫左:.🥩屠夫牛扒10oz原來屠夫牛扒又名腹肉牛扒,在牛的橫膈膜上,腹肉牛扒係受屠夫歡迎,所以又名屠夫牛扒!味道濃郁,薄而長身,簡單調味已夠味🙌🏻旁伴有配菜、蒜頭、車厘茄等,夠風味!.🥘西班牙海鮮飯足料既西班牙海鮮飯,有青口、大蝦、魚、蝦球同帶子!西班牙飯吸收左海鮮既鮮味同醬汁,夠惹味!另外亦有與配料同腸肉一齊煮香,口感豐富!.🍲黑松露野菌忌廉湯聞到濃郁既黑松露野菌味,附有一碟餐包,點湯食就啱哂!.🍹Fun in the Sun用左橙汁、紅莓汁、青檸汁同蜜糖調製而成既Mocktail! 橙紅色既鮮艷,加上兩大片檸檬,清新解渴!.☕️Iced Latte凍Latte幾大杯,將牛奶與咖啡互相融和,味道唔錯!
🥩屠夫牛扒10oz
🥘西班牙海鮮飯
🍲黑松露野菌忌廉湯
聞到濃郁既黑松露野菌味,附有一碟餐包,點湯食就啱哂!
🍹Fun in the Sun
☕️Iced Latte
凍Latte幾大杯,將牛奶與咖啡互相融和,味道唔錯!
2024-12-12
Type of Meal
Dinner
☕️好少何有機會喺官涌街度覓食,難得朋友今日話帶我去試一間果度嘅餐廳。餐廳坐落嘅位置旺中帶靜,店面設計行西方簡約風格。餐牌方面選擇非常之多元化。除一般日式食物,例如魚生,烏冬,壽司、串燒等等,又有一般西餐菜式,例如意大利粉,意大利飯、沙律🥗 另外,呢度有多款酒水可以選擇,又有日本清酒、日本Gin 酒、又有多款cocktails 同埋mocktails, 可以話滿足唔同顧客嘅需要。✨LadyB 是日精選✨🦐串燒大蝦🦐 (@$38)是日精選串燒有幾種大路選擇,例如雞翼、茄子等。我哋就揀左大蝦。蝦都算係大隻,唔會燒得太乾,保持到肉汁同鮮甜味😋🦀甲羅燒 🦀 (@$128)好好味,大讚👍🏻啖啖蟹膏、蟹肉。配菜嘅麵包🥖非常鬆軟,夾埋啲蟹膏蟹肉,簡直係完美嘅享受😋🥰美中不足嘅係個炭爐唔俾力,個甲羅燒唔夠熱😅🦞波士頓龍蝦扁意粉🦞 ($198)份量唔算大。🍝意粉質地Al dente, 有好豐富嘅配菜, 例如有特色嘅羅馬茄子。主角🦞波士頓龍蝦肉質甜美,如果龍蝦再大隻啲就更perfect 🤗整體味道唔錯。🍮椰皇焦糖燉蛋🍮 ($72)超級好食,大推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻有別於平時嘅creme br

餐廳坐落嘅位置旺中帶靜,店面設計行西方簡約風格。

✨LadyB 是日精選✨
🦐串燒大蝦🦐 (@$38)

🦀甲羅燒 🦀 (@$128)
甲羅燒

🦞波士頓龍蝦扁意粉🦞 ($198)

🍮椰皇焦糖燉蛋🍮 ($72)
超級好食,大推👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
有別於平時嘅creme brûlée, 呢個crème brûlée 充滿濃郁嘅椰皇味,啖啖椰皇肉增加焦糖燉蛋嘅口感,為呢一餐畫上一個圓滿嘅句號🥳

🍾呢度8點前,所有酒精飲品都係HH 價,好啱LadyB 🤭

🍹Bora Bora ($50 @Hh)
係冇酒精嘅雞尾酒,有好豐富嘅菠蘿汁同埋橙汁, 飲完之後彷彿感覺到東南亞嘅海風輕輕撫我面🏝️sorly 係有少少誇張咗啲, 不過係好飲嘅🤩

🍓Pinky Crush ($55@HH)
啖啖新鮮士多啤梨果肉,如果果酒精底可以再豐富啲、濃厚啲,就更滿足啦🤭

LadyB 係佐敦嘅飲飲食食精選名單上又增加一名成員啦✅
甲羅燒
  • 椰皇焦糖燉蛋
香草醬水牛芝士蕃茄沙律 $98沙律配料包括水牛芝士、蕃茄及雜菜等。水牛芝士滑順柔嫩,搭配淡淡的香草醬,與酸甜的蕃茄相結合,清新可口蒜蓉烤焗茄子 $78茄子很大條,肉質厚實柔嫩,經過油和蒜蓉的烤焗,散發出濃郁蒜香。明太子蟹肉西班牙蛋餅 $118西班牙蛋餅表面淋有明太子醬,內部充滿大量蟹肉絲,還加入了薯仔粒粒增加口感。西班牙海鮮飯 $298西班牙海鮮飯在外界已經相當普遍,但此菜特別之處在於配備了一個防燙套在把手上,讓人感到貼心。飯中有豐富的海鮮,如青口、魚柳和大蝦,鮮味十足,口感濕潤。香烤檸檬春雞 $218春雞烤得恰到好處,上桌前已被一分為二,方便食用。外皮金黃酥脆,帶有輕微的酥脆感,肉質則嫩滑多汁,配合檸檬的酸味。
香草醬水牛芝士蕃茄沙律 $98
蒜蓉烤焗茄子 $78
明太子蟹肉西班牙蛋餅 $118
西班牙海鮮飯 $298
香烤檸檬春雞 $218
2024-12-18 103 views
黑松露野菌忌廉湯 $58。這是一道豐富的湯品,很足料,每一口都能品嚐到黑松露和野菌的香氣,絕對是味蕾的享受。屠夫牛扒,每份10安士$338好juicy ! 餐廳建議三至四成~ 我地叫左五成,牛扒下面仲有好多新鮮的蔬菜做配菜帕爾馬火腿凍肉拼盤$138 火腿凍肉拼盤有好多款肉嘅選擇啦而且佢會有橄欖同埋麵包做配菜 玫瑰蝦鮮茄蓉意大利麵$198 佢嘅蝦係非常之多肉又新鮮,一向鍾意食鮮茄汁意大利麵嘅我係好鍾意食呢一個。蘋果金寶 $48這道甜點不僅口感酥脆香甜,伴碟藝術設計更是一大亮點,猶如一幅畫作般美麗,每一口都是一次藝術品的享受。這些精緻美食絕對值得一試,讓您享受美食帶來的愉悅和滿足。佐敦官涌街3-5號煒亨大廈地舖

屠夫牛扒,每份10安士$338

帕爾馬火腿凍肉拼盤$138
火腿凍肉拼盤有好多款肉嘅選擇啦而且佢會有橄欖同埋麵包做配菜

蘋果金寶 $48

佐敦官涌街3-5號煒亨大廈地舖

2024-11-13
$400 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 玫瑰蝦鮮茄蓉意大利麵
2024-12-16 114 views
又到聖誕又到聖誕,當然要去一間超有聖誕氣氛的餐廳同老公撐枱腳啦。今次老公識做啦,帶左我去位於佐敦官涌街的「HARA 」食晚飯,餐廳裝潢有格調,環境昏暗,四周的植物也帶來了一絲自然的氣息,再搭配著閃爍的燈光和華麗的聖誕樹,環境氛圍更浪漫。黑松露野菌忌廉湯黑松露味道濃郁,黑松露和野菌的香氣相互交融,口感滑順,好Creamy。烤腸拼盤可以一次過食到幾款不同口味的德國腸,再配上德國酸椰菜,可以中和油膩感。蒜蓉烤焗茄子蒜蓉與茄子充分結合,帶有濃郁的蒜香味香烤檸檬春雞春雞外皮烤得香脆,雞肉保持多汁嫩滑,檸檬的酸味為雞肉增添了一種清新的口感,能夠中和油膩感。西班牙海鮮飯海鮮飯配料豐富,有大蝦、魚、帶子,青口,海鮮新鮮鮮甜,海鮮飯飽滿且紅澄澄的米粒色澤,米飯經過吸收高湯和調料的精華,口感軟糯,帶有微微的焦香,讓人忍不住食指大動。

黑松露野菌忌廉湯
黑松露味道濃郁,黑松露和野菌的香氣相互交融,
口感滑順,好Creamy。

烤腸拼盤

蒜蓉烤焗茄子
蒜蓉與茄子充分結合,帶有濃郁的蒜香味

香烤檸檬春雞

西班牙海鮮飯

呢間餐廳主打西班牙 Fusion 菜,仲有花藝同油畫藝術元素,呢個 Vibe 真係好適合浪漫慶祝 🌹🐙🔥 香辣烤八爪魚 $108 一上枱就聽到嗞嗞聲,八爪魚超香,鮮甜嫩滑,彈牙得嚟啱啱好,仲配埋口感似肉粒嘅西班牙腸同薯仔,少少辣勁,味道層次豐富,#好食 😋🥣🧅 甜洋蔥牛尾湯 $62 呢個牛尾湯飲落好暖胃,濃郁得嚟唔油膩,洋蔥甜甜哋~ 雖然係簡單嘅湯,但飲完感覺好舒服!🐟🌿 地中海煎烤智利海鱸魚 $288 呢款海鱸魚真係 #必食推介!外皮煎得香脆,魚肉嫩滑唔會散開,加埋薯仔、蘆筍、茴香、橄欖、車厘茄同青提,呢個配搭 Balance 得好好 👍🏻🦐🦑 西班牙海鮮飯 $298 呢個海鮮飯賣相吸引!有鮮蝦、青口、帶子同魚塊,青口絕對係 MVP,鮮甜飽滿!雖然個飯底偏濕,醬汁多咗少少,但味道依然唔錯~下次會想試埋佢哋嘅意粉 🍝🍎 🥧 蘋果金寶 $48 Apple Crumble 係我哋 All Time Favorite!細細件,甜度啱啱好,外皮香脆鬆化,非常好食!

🐙🔥 香辣烤八爪魚 $108

🥣🧅 甜洋蔥牛尾湯 $62

🐟🌿 地中海煎烤智利海鱸魚 $288

🦐🦑 西班牙海鮮飯 $298

🍎 🥧 蘋果金寶 $48
Other Info. : 店員知道我哋嚟慶祝周年,特登喺甜品碟上寫咗 Happy 4th Anniversary,仲有支心形煙花蠟燭 🎇 點著嗰一刻真係好 Sweet,好窩心 🥰
$440 (Dinner)
Celebration
Anniversary
佐敦官涌街安靜嘅小巷入邊,環境幽暗浪漫,幽靜嘅環境非常適合同朋友伴侶聚餐。而且佢哋係食物性價比好高,味道亦都非常唔錯,整體嚟講都係十分推薦 👍🏻𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 香煎鴨肝伴柑橘醬 $108油分十足,味道香濃,真係覺得食落似鵝肝more than鴨肝👍🏻半碟嘅柑橘醬同埋幾片柑橘都非常甜美,加上托底既厚麵包,吸走油分,對解膩好有幫助之餘味道仲係好夾添!✨ 烤腸拼盤 $168三款烤腸味道各異,最驚喜你有一款內有芝士,係粗大既芝士腸 😎看似傳統德國烤腸拼盤,不同之處在於醬料。配上法式芥茉同薄荷啫喱醬,法式芥茉味道略鹹但係唔攻鼻,呢種鹹香本身就同香腸好夾 💕好啱飲酒呀!另一種薄荷啫喱醬感覺好特別,第一啖食落好似牙膏味,之後就越食越上癮 ~ ✨ 玫瑰蝦鮮茄蓉意大利麵 $198意大利粉比較幼細,爽口彈牙。成個汁都有新鮮蕃茄蓉嘅香味,再加上蝦嘅鮮味,淨係個汁就已經感受到廚師嘅用心💕✨ 屠夫牛扒 $338超大份既屠夫牛扒!叫左medium rare,熟成程度控制得非常好,粉紅色既肉加上外面焦香帶d炭味既,口感同味道都好正!除左牛扒汁之外,仲有剛才提到既法式芥末,同樣咁夾牛扒。呢個份量真係咁好
佐敦官涌街安靜嘅小巷入邊,

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 香煎鴨肝伴柑橘醬 $108

✨ 烤腸拼盤 $168

看似傳統德國烤腸拼盤,不同之處在於醬料。
好啱飲酒呀!

✨ 玫瑰蝦鮮茄蓉意大利麵 $198

意大利粉比較幼細,爽口彈牙。

✨ 屠夫牛扒 $338

超大份既屠夫牛扒!
除左牛扒汁之外,仲有剛才提到既法式芥末,同樣咁夾牛扒。呢個份量真係咁好,可能咁睇落價錢有d高,不過其實呢個份量已經可以for兩位食用。所以正正相反,係性價比高先啱呀❗️
2024-11-24 484 views
Hara 位於佐敦,是一家以西班牙菜為主打的餐廳。首先品嚐的是 PULPO A LA GALLEGA 香辣烤八爪魚。這道菜以其獨特的口感和風味令人驚艷,八爪魚烤得外脆內嫩,搭配微辣的調味,讓人一試難忘。  接下來是西班牙海鮮飯,這道菜的精髓在於其濃郁的海鮮風味。米飯吸收了豐富的海鮮汁液,並融入了各種鮮美的海鮮食材,每一口都充滿了地中海的氣息。  U.S. BUTCHER'S STEAK 也是必試之選,這塊牛扒肉質鮮嫩,烹調得恰到好處,外層煎得香脆,內裡卻保持多汁,令人回味無窮。  最後的 CLASSIC APPLE CRUMBLE 為整頓餐點畫下完美句點。酥脆的餅皮與香甜的蘋果餡完美結合,溫暖的甜點讓人倍感滿足。整體而言,Hara 提供了一次正宗而豐富的西班牙美食體驗,值得一試。
2024-11-19
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$450 (Dinner)
  • U.S. BUTCHER'S STEAK
2024-11-24 419 views
佐敦| HARA ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 餐廳 : HARA 地址 : 佐敦官涌街3-5號煒亨大廈地舖▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ ▪️▪️▪️ 位於佐敦的西班牙餐廳,樓底非常高 坐下來空間感十足,餐廳設計以木系為主,同時種植大量植物,整個環境非常寬敞舒適💫 附近環境也清幽,配搭上來如同都市中之綠洲,走進令人心情放輕💫 餐點選擇也不少,隨意跟朋友點了些來品嚐一下💫 ▪️黑松露湯 $58香噴噴超濃郁黑松露蘑菇湯,入口香,有粒粒蘑菇,湯底濃稠口感豐富💫 ▪️香草醬水牛芝士蕃茄沙律 $98沙律清新可口,柔滑的水牛芝士和香草醬,味道鮮美,新鮮的蕃茄自然甜,水牛芝士的奶香味濃郁,與蕃茄形成完美對比💫▪️烤腸拼盤 $168德國白肉牛仔腸、維也納腸、德國酸菜、附有茄醬跟蜜糖芥辣醬,食時可沾醬拌吃,香腸外皮香脆 肉味咸香💫 ▪️玫瑰蝦鮮茄蓉意大利麵$198一道風味獨特的意大利麵食,結合了海鮮的鮮美和蕃茄醬的香甜,蝦仁的鮮味與意大利麵相得益彰,新鮮蕃茄的酸甜味道讓整道菜更加開胃💫 ▪️香烤檸檬春雞$218檸檬的酸香配上烤香春雞,春雞的鮮嫩。經過烤制後外皮金黃酥脆,內部保持濕潤💫整體環境、服務、質素也不錯💫

▪️烤腸拼盤 $168
▪️玫瑰蝦鮮茄蓉意大利麵$198
▪️香烤檸檬春雞$218

整體環境、服務、質素也不錯💫