2018-12-07
平時去SoHo東啲bar飲野就飲得多 原來呢到都臥虎藏龍 有間隱世餐廳因為佢咁啱開喺碼頭旁邊 行過都好少留意到佢 咁啱個日同女朋友去個邊飲野 經過見到 比餐廳嘅海景吸引住 就決定搵日試下🙈呢日嚟到間餐廳 裝潢都唔錯 感覺幾舒服☺️門口有大大個招牌 好易搵👍🏻餐廳入邊有個開放式嘅廚房專做串燒 客人可以一邊睇住師傅做 一邊食飯🙈之後我哋首先嗌咗個醬燒雞泡魚干做前菜 另外我同女朋友每人叫咗一杯柚子梅酒同埋紫蘇梅酒 一路食雞泡魚干 一路飲 簡直係Perfect match🤤之後我哋就叫咗一個蔥蒜牛柳串燒同埋雞軟骨串燒雞軟骨燒得好入味 不過更值一提嘅就係個蔥蒜牛柳串燒牛柳半生熟 口感一流 肉汁仲要好豐富加埋蔥同蒜嘅調味 香得嚟仲好惹味🙈🙈🙈之後就到 帶子燒雞翼雞翼外皮好脆 雞肉好多汁 但略嫌帶子味唔夠出😢呢個大蘑菇都好值得一試 估唔到外面睇落燒得乾 但原來食落口係勁多汁 好正阿🙈跟住就到我最喜愛嘅燒牛舌啦!件牛舌好厚身 口感超豐富 食落口仲有超香濃嘅牛味🤤🤤🤤👍🏻之後就輪到壓軸出場嘅甲羅燒拼松葉蟹肉飯團啦😍佢一嚟到嘅賣相已經好吸引 首先將個蛋黃同個蟹膏撈埋一齊先 然後再鋪喺個飯團上面一齊食👍🏻蟹膏
呢日嚟到間餐廳 裝潢都唔錯 感覺幾舒服☺️
之後我哋首先嗌咗個醬燒雞泡魚干做前菜
之後我哋就叫咗一個蔥蒜牛柳串燒同埋雞軟骨串燒
雞軟骨燒得好入味
不過更值一提嘅就係個蔥蒜牛柳串燒
之後就到 帶子燒雞翼
雞翼外皮好脆 雞肉好多汁 但略嫌帶子味唔夠出😢
跟住就到我最喜愛嘅燒牛舌啦!
件牛舌好厚身 口感超豐富 食落口仲有超香濃嘅牛味🤤🤤🤤👍🏻
之後就輪到壓軸出場嘅甲羅燒拼松葉蟹肉飯團啦😍
佢一嚟到嘅賣相已經好吸引
蟹膏份量好足料 個飯團入邊仲有松葉蟹肉
整體嚟講水準串燒同定食非常好 價錢中高 兩個人食平均每人$2xx-$3xx 下次如果慶祝紀念日可以再encore👍🏻