2019-02-07
佢開張後我同啲同事黎食過2次lunch就一直冇再黎,因為食味偏甜,價錢又唔合理因為老公未來過,加上想喺14號前消費滿$8千,攞埋額外2千AM里數,又唔想搭車出去所以先再來(嘩!好大理由😂)喇沙$98只覚點點檔,湯底唔覺有蝦味,又唔覺辣味,只有椰汁味,加入埋鴛鴦麵就更連咸味都冇埋,因為俾啲麵吸哂,蝦冇挑腸,感覺幾核突,真係新加波嗰隻即食喇沙麵仲好過佢好多。串燒印尼炒飯$92,老公話想尋回回憶,所以點,結果,我相信佢嘅回憶係一片空白,因為啲飯乜味都冇,冇乾蔥、冇香料味、只有豉油味,串燒亦一般般最差係個蝦柚子沙葛沙律$52,沙律汁唔知係乜橙味糖精,得嗰幾粒沙葛、柚子淡又乾,最離譜係用玻璃蝦,當晚反應慢,一見到就應該退貨,因為玻璃蝦根本唔食得!用啲咁嘅食材好冇良心,最後一粒蝦都冇食過蕃薯喳咋$48,乜喳咋唔係豆咩?一粒都冇嘅?!碗已經唔大,仲要得半碗,蕃薯得2舊仔加4粒芋圓,係唔係要改名做蕃薯芋圓西米露先啱?依碗係咁多樣比較好味,但$48仲要加一,成$53得半碗,喺葵涌廣場買只需$30碗!到底依家開食肆嘅有冇良心?有冇用啲真係食得嘅食材?每次煮好有冇試味?有冇定期做品質監權?真係一啲heart
到底依家開食肆嘅有冇良心?有冇用啲真係食得嘅食材?每次煮好有冇試味?有冇定期做品質監權?真係一啲heart 都冇😓