2024-09-25 136 views
大家好,今天我來到了旺角花園街的喜運冰室享用午餐,今天餐廳內人數不多,不用跟別人拼座,環境屬偏舊茶餐廳叫了一個午餐A洋蔥鴛鴦扒飯,凍奶茶跟忌廉湯,上餐時間很快,五分鐘內到齊鴛鴦扒是豬跟牛,豬扒有點乾肉汁不夠,牛扒也偏乾,牛味不足,配上洋蔥汁還可以,洋蔥汁是偏甜那種傳統港式忌廉湯配味還可以,只有罐頭磨菇在內,況可入口,凍奶茶偏甜,八分奶兩分茶味,冰很多,建議可以叫少甜少冰價錢方面在旺角午餐算是中低價,份量十足,如果想滿足飽肚是一個不錯的選擇,味道只能說是還可以

2024-09-25
$68 (Lunch)
2024-09-21 105 views
今日去咗一間想試好耐既餐廳!沙爹牛肉面真係好正!牛肉煮得剛好,咬落去好嫩,味道濃厚,沙爹醬又香又入味,整個面碗都散發住香味,吃完真係好滿足。丹麥多士,外脆內軟,咬落去有種幸福感!再加上炒蛋,真係香滑得來又creamy,搭配多士一齊食,簡直係完美。再講講餐肉,煎得香,食落去既有咸味又有香味,配搭埋其他嘢食,真係一流!最後,飲品方面我選咗熱咖啡,咖啡香味濃郁,仲帶有少許酸味,飲落去唔會過於苦,反而好提神。
今日去咗一間想試好耐既餐廳!

2024-09-21
$40 (Breakfast)
  • 沙爹牛肉麵
2024-08-25 140 views
其實又唔算第一次嚟呢間茶餐廳食嘢,早午晚下午茶都試過。食物質素正常!點知今晚就遇着鐵桶!一個冇禮貌嘅樓面!今日星期日,7:30pm 黃金時間,一個人去食個晚餐。見成個場只坐得一半人。大量卡座吉咗喺度!咁正常都搵個卡位坐定定!點知我連續坐低兩次,都俾個阿姐大大聲叫我起返身!一個人唔可以坐呢度~~既然你咁堅持唔准單拖坐卡位!咁咪唔坐,起身走人!!旺角大把茶記,去第二間!如果你坐咗右七八成,我接受ar!! 但一半都無!老闆請著呢啲伙記,除咗倒米之外,真係影響其他員工!
點知今晚就遇着鐵桶!一個冇禮貌嘅樓面
如果你坐咗右七八成,我接受ar!! 但一半都無!
老闆請著呢啲伙記,除咗倒米之外,真係影響其他員工!
2024-07-27 147 views
得套餐有野飲,單叫野食冇野飲包都算,仲要比個阿姐態度差話:你哋叫一杯野飲咋?野飲價錢又唔係平仲要迫人加,叫佢拎杯水都黑晒面唔想做咁,呢間野咁既服務態度真係提早執笠。
2024-05-26 317 views
早上7點幾叫外賣時餐廳做留了我的單,然後打去餐廳這個收銀阿姐聽電話時,淨係會說「無你張單然後cut線」,就只有通菜街呢間分店才會這樣,跟住差不多45分鐘後外賣又送到我屋企,問題是不只一次,起碼最少3次以上
2024-04-21 374 views
夜晚做完gym同朋友黎呢度食飯,見到個叉燒炒蛋飯好似幾吸引👀👀就叫黎食!一上枱,見到個炒蛋色澤好靚!完全冇用水溝稀!食落好有蛋香🤤叉燒都幾大塊,好滿足!唯獨覺得略為鹹咗啲,但整體都好滿意!👍🏻

唯獨覺得略為鹹咗啲,但整體都好滿意!👍🏻
叉燒炒蛋飯
叉燒炒蛋飯
2024-03-20 320 views
放lunch求其喺附近搵間茶餐廳食下~^_^哎呀俾你知道我喺旺角工作啦🤭講到茶餐廳,真係唔少得咖喱飯➕凍檸茶或者凍奶茶呢一個配搭。咁就即刻整碟咖喱雞飯試下先啦!咖喱雞要整到好食,啲雞肉一定要入晒味,而且要夠嫩滑,薯仔要腍,但係唔可以爛晒,都真係幾考功夫。講到我好似識煮嘢食咁添。你見到其實飯係夠食嘅,但係肉同薯仔就真係少咗啲,唔係好夠食。整體味道係正常嘅。連埋凍飲$68 ,性價比嚟講,我覺得係一般,唔係特別好食,如果要揀一個優點,請睇返標題。

講到茶餐廳,真係唔少得咖喱飯➕凍檸茶或者凍奶茶呢一個配搭。

咁就即刻整碟咖喱雞飯試下先啦!

2024-03-08 269 views
長期幫襯客顧😔不過近排好失望,四眼吧頭哥哥唔見咗之後😭早餐完全唔好食,質素差哂,希望老闆見字馬上檢討。沙爹牛以前好吸引⋯⋯而家真係放唔入口😭😭😭⋯⋯牛肉冇味,湯底冇味D麵淋又發脹🤮🤮我仲要落鹽😭先叫食到,啲腸仔又係唔好食,講真成日浪費咗好多食物,而家咁樣落去真係以後都唔會再去食😪,咖啡有奶味冇啡味,救命啊🆘
2024-03-02
$42 (Breakfast)
2024-02-07 410 views
2:07落單..期間不斷催單到最後2:40先同我地講冇曬農父包..臨走仲聽到個阿姐係到同另一阿姐講‘佢地個包都唔會食得曬架啦’顧客食唔食得曬唔需要由你去評論.你咁鐘意評論 試下同你老闆講 唔好賣尼款野食橫掂d客都唔會食得曬
2:07落單..期間不斷催單
到最後2:40先同我地講冇曬農父包..
顧客食唔食得曬唔需要由你去評論.
你咁鐘意評論 試下同你老闆講 唔好賣尼款野食
橫掂d客都唔會食得曬
2024-01-27 299 views
去開旺角shopping, 見呢間幾多人食,諗住試吓,叫左個麵包焗飯, 粟米魚柳飯,份量大,味道都唔錯,好抵食,見隔離枱食緊一粒粒的朱古力西多士, 好似好正,我都叫左一份,有驚喜。 價錢又唔貴。
  • 西多士
落座十几分钟,不是繁忙时段,服务员跑来跑去几趟都不给点单(举手且喊人,没人搭理甚至还被翻白眼)。而且前面一个人吃完东西也没有收拾。落座15分钟后终于找到个服务员,上来语气就特别冲“食乜野?!”,(在桌子都没擦的情况下)。然后我们火了,也比较冲的点单(但没有骂人),结果服务员就开始骂人。实名投诉,短发黄毛的那个女服务员!东西味道非常一般,特别不值得来一趟。服务态度超级恶劣,还爱骂人翻白眼,来消费不是来受气包的。
2024-01-10
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2023-12-30 202 views
明白周六中午人多人手唔夠,但要menu睇下食咩想快食快走,都唔願意比,仲要勁差語氣叫我等搭枱食客睇完你再睇!落單想揾個人都冇。不過食物味道質素都不錯。但不會再次光顧!

不過食物味道質素都不錯。

但不會再次光顧!
本人於 17/12 中午到煙廠街分店購買葡撻、首先第一我排隊已排了很久,然後有同事招待我就說要付八達通保讓他們方便一點、怎料那同事不懂怎樣使用服務也很慢、然後他叫了另一位同事過嚟幫忙、我就問他八達通還是現金方便一點,因為我等了很久有點趕時間、然後他按八達通又收不了、我便付他現金,怎料店員跟我說你咁多嘢講唔好買啦走啦、佢竟然用錢掉返俾我,叫我唔好阻住佢做生意、我問佢咁點可以咁樣服務態度㗎請問你有經理或者老細在嗎?、他跟我說我就最大你喜歡投訴就投訴。、我從來未試過受到這種待遇,我拿起相機拍照準備投訴他。他竟動粗跑過來拉住我說要報警我說沒關係可以報警的。、他說要拍回我的照片,我也說沒關係因為我沒有做錯、最後我刪除照片是沒有問題的,但你怎可以用錢掉給客人叫客人離開同客人講阻住你做生意?這是什麼服務呀?、就算是茶餐廳都唔應該咁樣,如果你還想你們店舖有人幫襯就顧及吓你們的服務
2023-12-03 214 views
服務態度極差 落咗單有一杯嘢$12唔清楚系米跟餐,叫服務員過嚟問吓佢跟著兩個行過嚟 口氣差 好似食野欠佢錢咁,面黑又大聲講嘢,呢杯唔使錢啊呢杯唔使錢咁 咁嘅垃圾服務態度,咕嚕肉好似個石頭咁 叫服務員攞嘢就話等一陣 個碗污糟邋遢碗屁股全部係油冇洗乾淨整到我成隻手都係啲油,唔會有下次
2023-12-03
2023-10-26 360 views
旺角凌晨搵食有唔少選擇 但係茶餐廳都係嗰幾間 好多地方都有🍞多士餐 奶醬 油醬 沾醬 鮮牛油多🧈一般都只可以單拼 等呢度可以加$2 鮮牛油雙拼今次揀咗鮮牛油+煉奶😌多士 佢嘅多士係連邊 小編食嘅時候自己個切開左🤣 唔知下次可唔可以叫走邊 多士外表烘得比較濃 所以比較香口同少少乾身 入邊嘅主角鮮牛油 基本上同包差唔多大快 如果飛埋邊基本一樣 亦都有一定嘅厚度 呢個值得讚 另外煉奶正常發揮啦 凌晨宵夜食 都算係有啲份量🤣 題外話 就算接近閂門1:00 last order 都幾滿人