2011-02-28 20 views
星期日, 為了試下尼度肉眼扒飽係唔係真係咁好食.就下午一行4人決定(me and gf , brother and his gf) 黎到尼個近近地(近我)大角咀0既Hero Sandwich試一試la~叫左以下:肉眼扒飽 x 2set 其中一個轉左焗薯(+$8)...幾好食..包就如果大個d會仲好...嫌佢細個左d..(可能我大食xd)汁就都ok ge.`又唔係話超級好食law.`黑淑汁肉眼扒飽 x 1set哥話好食過original 果個Pizza飽 x 1set 包細左dd...唔係好抵食跟餐有薯條...都幾大條..ok好食4個人每人$4x 都唔係貴下次試試看其他野吧 (eg. cake ...bread..etc)remarks: 油煙真係大左d..希望可以改進抽風系統

星期日, 為了試下尼度肉眼扒飽係唔係真係咁好食.

叫左以下:

肉眼扒飽 x 2set

其中一個轉左焗薯(+$8)...幾好食..
汁就都ok ge.`又唔係話超級好食law.`

黑淑汁肉眼扒飽 x 1set

哥話好食過original 果個

Pizza飽 x 1set

包細左dd...唔係好抵食

跟餐有薯條...都幾大條..ok好食

4個人
每人$4x 都唔係貴

remarks: 油煙真係大左d..
希望可以改進抽風系統
our lunch
肉眼扒飽
pizza 包
2011-02-27
$42.5 (Lunch)
肉眼扒飽
就係噙日工作完了,經過 HERO 門口,好似好吸引,有三文治,有沙律,有咖啡,好啱我口味,再見到佢話係openrice嘅後選餐廳,更加有信心入去!入到佢,見到個open kitchen,有啲似 delifrance ,望埋去啲食物都幾新鮮,另外仲有麵包,曲奇,同蛋糕買,啱哂啲胃口少少,唔想噤heavy,嘅我。我叫咗個多士同心愛咖啡。一飲,眉頭鄒 >.<"" 竟然係哩啲格局嘅餐廳係用傳統煲咖啡嘅方式去沖,仲要,煲過龍,酸 !!! 又澀又酸,真係入唔到口!.. 到個多士嚟到,好靚 仔噤,但係個多士配蜜糖在加個cream,我就唔多識欣賞,有啲怪!$28 一個嘅下午茶餐,好味就唔算貴,噤嘅質素就有啲唔值囉!可能啲沙律同三文治會有啲水準 .. 希望淡望今次嘅不愉快,下次會再去一試!

我叫咗個多士同心愛咖啡。

唔識欣賞
唔識欣賞
2011-02-24
$28 (Tea)
2011-02-23 14 views
我一向都喜歡這店的即磨咖啡,所以放假的時候都會相約朋友去歎一歎!點知新年果時部機壞左,冇得飲:(今日去左,終於有得飲,我點左一杯焦糖意大利鮮奶咖啡!又係果個女仔打咖啡,因為佢次次打出一個心形圖案,好靚!所以都係其中一個原因中意來這間飲咖啡!繼續加油
2011-02-22
Waiting Time
5-8 Minutes (Dine In)
$30 (Other)
2011-02-18 5 views
其實之前都食過好多次,肉眼扒飽同D熱狗真係好好食~不過前幾日再去食嘅時候,覺得D肉眼扒同之前嘅味道唔同左。冇左D好香好香嘅牛味同埋感覺上D肉質唔同左,冇左以前食完都想快D返嚟再食嘅感覺。好彩D熱狗同薯條都仲可以保持水準!!希望佢D肉眼扒飽可以回覆以前嘅水準啦!!!
其實之前都食過好多次,肉眼扒飽同D熱狗真係好好食~

不過前幾日再去食嘅時候,覺得D肉眼扒同之前嘅味道唔同左。

好彩D熱狗同薯條都仲可以保持水準!!
希望佢D肉眼扒飽可以回覆以前嘅水準啦!!!
2011-02-16
Hero Sandwich 一睇個名都知係食三文治,呢到招牌菜 - 燒肉眼牛排三文治,非常吸引,我都係慕名專程入去試食,因為位置偏僻,對於外來人黎講,真係好隔涉,又唔近地鐵站,又唔近大馬路,要行到入大角咀大酒店個邊,唔識行既人,可能轉黎轉去都唔知係邊。一黎到門口,望見裡而唔算太多人,環境望落都幾舒適,可是由於開放式廚房的關係,有股油煙味在店內,薯條係即炸既,所以一開爐炸薯條,就會有一股油煙味,證明抽氣做得唔好。不過又未至於大煙到要即刻離開既。叫了招牌三文治,燒肉眼牛排三文治,成件三文治成幾吋厚,軟溶既芝士,配上一大疊薄薄的燒肉眼牛排切片,加上生菜絲及洋蔥,賣相非常之吸引。另外,薯條係即炸且連皮的,大大條,好好味。燒肉眼肉汁非常之豐富,一邊食,一邊不停流,食到成碟都係汁,雖然肉質係好嫩,可是唔知點解無咩牛味,肉味好淡,真係只靠芝士同洋蔥既味道去帶出鮮味,個包係呢到自製既,所以內軟外硬,唔錯。整個餐都幾好,如果牛肉多些牛味就更加好啦,有機會再入去試下其他,例如熱狗,好似都唔錯,不過最多人都係食燒肉眼牛排三文治。更多資料:http://hk.myblog.yahoo.com/zysk-c/a

燒肉眼牛扒三文治
炸薯條

更多資料:http://hk.myblog.yahoo.com/zysk-c/article?mid=1166
$40 (Tea)
燒肉眼牛扒三文治
炸薯條
  • 薯條
2011-02-05 26 views
晨早起床,睇早場之前去附近的Hero嘆個早餐。之前覺得三文治都唔錯,唔知早餐的水準又如何呢?我叫咗個奄列早餐,老公就食班戟早餐。價錢算合理,廿幾蚊有個英式早餐,比一般茶餐廳貴少少。奄列早餐 - 茄茸豬牛雞肉奄列、提子包、牛肉薯茸及茄汁焗豆。整體來說是好味的,新鮮即制的奄列,大份多料。個包過得去,薯茸唔夠有牛肉味喎...算豐富幾飽0架!班戟早餐- 班戟,蜜糖,豬肉腸(兩條)老公最欣賞條腸,班戟味道可以啦!難得有脆邊呢!好味!嘢飲是蒸餾咖啡同格雷伯爵奶茶,奶茶頗香濃,有驚喜喔!老實講食物質素係唔錯,可惜服務仍有改善的空間。晨早流流個收銀阿姐黑口黑面問佢可唔可以外賣杯上好似唔想答咁,想趕客咩?仲有我明白慢功出細貨,不過得三兩檯客食個早餐都要等成十幾分鐘,真係要好好耐性呢!

班戟早餐- 班戟,蜜糖,豬肉腸(兩條)

老公最欣賞條腸,班戟味道可以啦!難得有脆邊呢!好味!

嘢飲是蒸餾咖啡同格雷伯爵奶茶,奶茶頗香濃,有驚喜喔!

奄列早餐
班戟早餐
2011-02-05
$25 (Breakfast)
奄列早餐
班戟早餐
2011-01-22 5 views
HERO位於我家約15分鐘步程, 晚上不用等位, 想吃西人食物時就想起他, 平均至少一個月來一次, 最近天氣冷就比較少來記得第一次來的時候, 它的麵包令我一試難忘, 絕不是麥XX的交來麵包,一吃你便知麵包是餐廳自製, 無論你叫什麼款式的三文治, 麵包都是一流的薯條是厚切那種, 即叫即做, 其實薯條只要熱的話, 必定好食的餐湯也不賴, 不是是但整搭單那種價錢很街坊, 不然我也不會常常來吃呢不過他的位置實不就腳, 如我不是住在附近,很難特意來吃
餐湯也不賴, 不是是但整搭單那種
價錢很街坊, 不然我也不會常常來吃呢
不過他的位置實不就腳, 如我不是住在附近,很難特意來吃
餐湯不馬虎
始終是麵包最好
2011-01-17
$40 (Dinner)
餐湯不馬虎
始終是麵包最好
  • 麵包
2011-01-18
小弟第一次打食評 希望不會太差昨天因回家途經這一間叫Hero的三文治店反正每天走過都沒試過 就進去看一下首先 收銀親切的給我一個餐牌再看看鋪面 尚算乾淨 開放式廚房亦令人覺得一目了然之後點了一個吞拿魚沙律三文治的餐:三文治: 原來會過一個烘焙機 所以包身脆而香口 而且吞拿魚不太水 OK的薯條: 即叫即做 外脆 加上味粉 內軟 有薯條味飲品: 轉了汽水做西蘭花湯 很足料很rich 而且湯面有花 觀感不錯整體上整間鋪都可以接受聽一名樓面說這的飲品食品都會一直改良所以我也期待下一次有什麼驚喜
小弟第一次打食評 希望不會太差

整體上整間鋪都可以接受

聽一名樓面說這的飲品食品都會一直改良

所以我也期待下一次有什麼驚喜
2011-01-17
$41 (Dinner)
2010-12-20 3 views
見到某雜誌介紹此店舖,好似幾吸引,所以老公和我去品嚐一下‧叫了燒肉眼牛排三文治、焗薯、7 up、煙三文魚雞蛋沙粒三文治、薯條及雜菜湯‧燒肉眼牛排三文治: 牛排唔鞋,在芝士的配合下,更顯得肉味香濃;至於麵包雖軟脆但不算好熱,果然名不虛傳‧焗薯: 薯仔味道普通,唔夠熱,而煙肉又不夠香脆,所以較為失望‧煙三文魚雞蛋沙粒三文治: 煙三文魚的味道唔錯,伴上雞蛋沙拉,味道幾fresh‧薯條: 新鮮,唔淋,味道ok‧雜菜湯: 原本想要試磨菇湯,可是只得這個餐湯,而且味道很普通‧

見到某雜誌介紹此店舖,好似幾吸引,所以老公和我去品嚐一下‧

薯條: 新鮮,唔淋,味道ok‧
2010-12-12
2010-12-19 3 views
回來了這個「絕望之地」,哈哈今天天氣酷熱,要由公司走過來,就必須要有一顆食家之心才能成事。顧名思義,今天我也是追隨食家祖先 = 舊老細o黎呢度會一會呢個HERO位置偏了點,似乎平時係做學生生意為主十款左右的三文治set 選擇,價錢比subway 低o的,大角咀又加上學生顧客嘛簡簡單單,要了雜切片肉腸三文治,另要一個蘋果批。出去買完就番位等Apple Pie,絕對見得人。批身實得o黎鬆化,亦唔係一整就散。蘋果餡豐富甜美,沒有麥記它們的酸味,反而有少少玉桂的清甜三文治的包是暖暖的鬆軟(我覺得太熱就會破壞o的肉同菜餡),切片肉同酒店自助餐的其實無咩分別。其一主要的還是沙律醬的運用及配料的比例。薯條都好好食,幾新鮮爽口。凍咖啡對辨值得推介的一間食店
回來了這個「絕望之地」,哈哈
位置偏了點,似乎平時係做學生生意為主

值得推介的一間食店
2010-07-02
Type of Meal
Lunch
2010-12-04 8 views
喜歡吃三文治的我,聽說土瓜灣開了一間專吃三文治的店,當然要去試試!HERO是行開放式廚房,三文治是即叫即做,形式就像Delifrance;麵包是自家製的,店員把一盤盤新鮮麵包拿出來前枱做三文治,看到也流口水點了燒肉眼扒三文治,配薯條和可樂麵包真是值得一讚:外脆內軟,烘得剛好;亦富包香;密度也較高、更有咬感;肉眼扒和我本身想的有很大分別,我以為是像漢堡包般有一大塊厚牛扒,但原來是很多塊薄切肉眼扒疊在一起。這樣做有好有不好:好:醬汁可慘入每層之間,咬下亦富層次感不好:牛本身的肉汁不能鎖在肉眼扒裡不過想真點,HERO的做法是對的,他們的三文治較適合薄切的做法,因這樣才不會破壞麵包的咬感和被牛味搶了包香,感覺也較輕怡。價錢方面,以這種西式快餐來說是便宜,起碼平過oliver's super sandwich 和 delifrance雖然地點不就腳,但是喜歡吃三文治的話,是值得到這一試!有一點想向HERO的三文治製作員提出:菜和洋蔥如果能放多一點和擺放得好一點更好。不要小看這些配菜,它們會直接影響整體味道和咬感!

點了
燒肉眼扒三文治,配薯條和可樂
燒肉眼扒三文治餐

肉眼燒得剛好,醬汁慘晒入去,麵包亦非常出色

這樣做有好有不好:
好:醬汁可慘入每層之間,咬下亦富層次感
不好:牛本身的肉汁不能鎖在肉眼扒裡
因這樣才不會破壞麵包的咬感和被牛味搶了包香,感覺也較輕怡。

雖然地點不就腳,但是喜歡吃三文治的話,是值得到這一試!

有一點想向HERO的三文治製作員提出:
菜和洋蔥如果能放多一點擺放得好一點更好。
不要小看這些配菜,它們會直接影響整體味道和咬感!

2010-10-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$35 (Lunch)
肉眼燒得剛好,醬汁慘晒入去,麵包亦非常出色
  • 燒肉眼牛排三文治
2010-10-04 6 views
要來到這裡,可是"畸駒",遠離港鐵站很遠啊。一入店,油煙味充天。沒法子,麵包即叫即烘,還有炸薯條呢!此點要容忍一下。Order了燒肉眼牛排三文治$28。沒有食評”Migi Carrot”相片中那般流出芝士,有點失望。不過吃下,也有很多牛肉汁溢出!牛肉稍為淡味,牛肉弄得啱啱熟,絕對不嚡口!三文治包也是脆中帶香。唔錯。熱狗w/薯條套餐(原本吃焗薯,但賣晒)$33。熱狗好不好吃,其實主要關鍵在,條「香腸」好吃與否,基本上蕃茄生菜/洋蔥絲/酸瓜+芥末醬就是了,沒什麼哪家特別好吃。這店用了即烘熱的芝麻熱狗包,加添了芝麻香。就是這裡自家味道喇。味道Ok!薯條有很多薯皮,所以應該真是炸「薯」條。出來效果有點實芯,吃完很喉乾,都是burger king薯條最好吃!蘑菇湯加$12,未飲過蘑菇湯這麼大蒜蓉味!有點喧賓奪主感覺。幸好都飲到不少菇粒,不怕蒜味的,都幾好飲既!Cappuccino $18,cappuccino來說,一點也不奶,連cappuccino原有的少少似玉桂,那朕味都無,反而很苦!!加了成包啡糖才好飲好多。如果咁,不如叫杯house coffee好過喇。來前做了「功課」,cakes似乎麻麻
要來到這裡,可是"畸駒",遠離港鐵站很遠啊

一入店,油煙味充天
。沒法子,麵包即叫即烘,還有炸薯條呢!此點要容忍一下。
熱狗w/薯條套餐(原本吃焗薯,但賣晒
來前做了「功課」,cakes似乎麻麻,所以都罕有地,沒叫蛋糕食。
燒肉眼牛排三文治
Hero's 熱狗套餐
蘑菇湯
Cappuccino
2010-10-03
$45.5 (Lunch)
燒肉眼牛排三文治
2010-09-23 14 views
先說說賣麵包那邊 :雖然是有點過鹹,但能夠在這區享受到這樣優質的麵包,已經非常開心了。 對不起,因為麵包名字太長,記不起名字。曲奇 : 我最愛咖啡杏仁,咖啡夠香,又不太甜三文治 : 蛋沙律, 吞拿魚蛋沙律是我必選焗薯 : 有薯香,好味!!咖啡 : 最使我失望,較酸。有次,平日的年青人不見,有個年紀較大的,沒有戴手套,便做我的三文治,做做下,那個年青人出來了,就有戴手套,不過,在他接手前,就戴著手套在褲袋拿起電話聽,有點倒了胃口。 我再去,他們都有戴手套,不過,希望他們會注意,戴了手套,便不應該接觸其他物品。
先說說賣麵包那邊 :

曲奇 : 我最愛咖啡杏仁,咖啡夠香,又不太甜

三文治 : 蛋沙律, 吞拿魚蛋沙律是我必選

焗薯 : 有薯香,好味!!

咖啡 : 最使我失望,較酸。

2010-09-21
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2010-09-20 15 views
這間在大角咀的HERO,說實在位置真的比較僻,離地鐵站都幾遠。山長水遠地找到這裡,幸好沒有令人失望~首先一定要提的是這裡的麵包。自家焗製真的不同,非常好食!外層烤得脆脆,裏面的組織很細密,鬆軟有彈性,每一口都感受到微微的香甜,齋食麵包本身已經是一種享受!就麵包來說,味道真的是非常高分!燒肉眼牛排三文治combo $38 -麵包夾著生菜、洋蔥、芝士、牛肉和沙律醬,牛肉切得很薄,感覺不會很heavy,多層的牛肉薄片形成空隙,讓醬汁滲入,味道更為均勻。對於很喜歡食芝士的我,芝士份量再多些會更好。薯條長而粗,新鮮脆炸,外面有惹味的味粉,好味~煙三文魚雞蛋沙拉三文治 $25 - 一樣好食的包包,夾著生菜、煙三文魚、蛋沙律和番茄片。煙三文魚份量不多,整體味道完全被蛋沙律搶去,煙三文魚的味道變得薄弱。combo加$10轉cappuccino,奶泡飽滿,賣相不錯。鑽石朱古力藍莓芝士蛋糕 $21 - 半圓球造型相當高級,朱古力淋面漿裏面是藍莓芝士慕斯,夾雜少量藍莓粒,芝士味不太難,藍莓味道頗重,和朱古力一起食,味道很配合。底層的朱古力脆脆餅底更加分不少。
山長水遠地找到這裡,幸好沒有令人失望~

首先一定要提的是這裡的麵包。自家焗製真的不同,非常好食!

燒肉眼牛排三文治combo $38 -
薯條長而粗,新鮮脆炸,外面有惹味的味粉,好味~

燒肉眼牛排三文治combo
cappuccino
煙三文魚雞蛋沙拉三文治
2010-09-10
$50 (Dinner)
燒肉眼牛排三文治combo
cappuccino
  • 燒肉眼牛排三文治
  • 薯條
在深水埗辦完私務,依照往常慣例都會在此醫肚的,但忽地不知何處出了問題,想起可以花多點時間,從深水埗順步走到大角咀,目的就希望一嚐這裡的三明治....之前人氣不弱的這"英雄",一早已想來見識一下它的本領。未到人流最沸騰的午飯時候,選了一個近窗口的位置坐下,是日陽光充沛,自然光線透過大窗户進入店中,很舒服。口中啖着三明治再喝口茶,十分悠閒,很有渡假感覺....Jasmine Green Tea是沒有得特別好評的,只是一味夠冰凍而已...加少許錢吃了份cesear salad。沙律醬似乎下得太重手,味太鹹;菜蔬不算很爽口新鮮,給的大部份是菜莖,葉子是欠奉的;洒上的烘麵包粒很多都是"漏了風",淰淰的不夠脆;芝士粉夠多應是唯一的好處,但煙肉碎粒數起來卻又寥寥可數.....失色的前菜小吃嘗過了,可幸身為重頭戲的三明治就好得多。招牌的燒肉眼牛排sandwich,包烘得金黃香脆亦見軟熟,是相當的不俗;肉眼縱然肉味不怎樣濃,但肉質卻是明符其實的入口無渣,軟綿細緻,配合淋上的牛肉燒汁,是相當的好吃;伴菜有的是夠鮮爽的生菜片及紅洋葱;醬料則以蛋黃醬代替普通白色厚膩的沙律醬,吃起來沒有那種滯滯的感覺....縱

.....

....

縱然花了二十多分鐘,身水身汗的走過來,但吃過這份三明治後,卻又覺得不怎麼了
....
$55 (Lunch)