2023-01-13 255 views
事源落單叫餐牌入面既自由配搭粉面系列,餐牌原本寫上選兩味餸,我落單時叫左三味,諗住或者得呢,侍應聽到後無反對,亦無話唔得。來餐時只來了兩餸,我以為時菜另上,所以先吃,後發現侍應擅自減左我個時菜,同佢經理講話:「落單時無講話唔得喎,出個面先話唔得又無左個餸」。經理以極惡劣的態度回應,叫我「搵個侍應叫佢賠囉!!」。無錯我係照叫左3個餸,但可否「落單時同我講唔得」,而唔係「事後夾硬照出兩餸比我呢?」處理手法極其惡劣,不推薦
經理以極惡劣的態度回應,叫我「搵個侍應叫佢賠囉!!」。
處理手法極其惡劣,不推薦
2022-07-05 482 views
七一 回歸日,放假一天,可惜天氣欠佳,狂風大雨呀! 下午茶時間,家人提議到附近 😀吃突然想起一句歌詞 .. 荷里活有間大酒😀兆禧苑商場 有「荷里活冰室」,第一次來,試試吧餐牌:吹水下午茶、輕量級/熱量級L.5 艇妹鮮蝦炒銀針粉 $44大碟 份量多、牙菜、彈牙爽口 蝦、櫻花蝦乾、蛋絲穫氣夠,味道不錯,好似有啲啲辣?L.3 芝士焗豬扒飯 $44濃濃茄汁味、炒飯底、洋蔥芝味太少了😀 豬扒已切件奉送熱飲熱好立克 😊😋埋單共 $88價錢合理 👌

突然想起一句歌詞 .. 荷里活有間大酒😀

兆禧苑商場 有「荷里活冰室」,第一次來,試試吧

餐牌:吹水下午茶、輕量級/熱量級

L.5 艇妹鮮蝦炒銀針粉 $44
大碟 份量多、牙菜、彈牙爽口 蝦、
櫻花蝦乾、蛋絲
穫氣夠,味道不錯,好似有啲啲辣?

L.3 芝士焗豬扒飯 $44
濃濃茄汁味、炒飯底、洋蔥
芝味太少了😀 豬扒已切件

2022-07-01
Type of Meal
Tea
2022-05-13 254 views
收銀員態度差,比錯外賣,仲話冇可能比錯,又話呢個餐仲貴(比錯的外賣比原本客人落的外賣仲貴),比錯餐好少事,但質疑客人,唔認自己做錯,之後仲話自己無講過這些說話!這個收銀員態度十分之差,難道一句唔好意思的說話都講唔到?
TakeAway
2022-05-13 187 views
職員態度十分惡劣!今日1點左右去屯門兆禧店買外賣,收銀係一個帶黑框眼鏡嘅阿姐,人多,我都已讓哂等佢收哂錢,我先埋去叫,咁叫個I餐,佢已經好差語氣話賣哂,Ok咁我叫另一個,佢一句得埋嚟”打緊單呀,等等啦”一句sorry一句唔好意思都無,但最神奇係後面有熟客佢即刻幫佢落,落錯又幫佢改,我排喺前面好似透明,唔止我,仲有個阿叔都係俾佢咁嘅態度對待,谷鬼氣走咗。咁既服務唔改善,或者唔處理呢啲員工,只會趕走更多嘅客。
2022-05-12
TakeAway
2022-03-06 223 views
食過幾次, 初初去食早餐d食物係凍, 加上收銀員態度勁差, 冇幫襯一掛. 係網上見到話收銀員比人炒左, 所以再次幫襯, 叫公司三文治嚇一跳, 覺得廚師好有heart, 味道仲唔錯. 就係因為咁, 再次去食午餐, 叫咗排骨鳳爪飯, 可能當日天氣凍, 個鳳爪排骨飯小小辣食完好暖🤭
2022-01-14 243 views
之前黎過買外賣,等足廿十分鐘,於是今次打電話叫定先落去拎,態度惡劣員工叫我自己落黎睇有咩食,然後立刻掛線。網上沒有餐牌,又如何憑空想像當日餐單,如果我落左黎買就唔洗用你電話落單服務。

我今日去蝴蝶灣泳灘公園遊玩.所以由九龍坐車入嚟屯門呢處,因由九龍入嚟關系,入到嚟都12點,所以在綱上找食店,無意間發現呢間餐廳,綱評十分惡劣,員工態度有問題。因為未能找到其他,心頭美食,本着好的一餐,唔好一餐,又唔係住喺附近,無所謂!一依入去試吓有幾伏!我哋兩公婆入門口,有個待應到來招呼,歡迎光臨,問幾個人! 我哋話兩個,便熱誠帶我哋入去,呢處兩張卡枱,你哋選擇坐那張,坐低先掃安心嗱!呢度有星期一至日套餐,今天是星期六,都唔知食嘜嘢好,待應熱誠介紹,龍仔蒸魷魚肉餅飯及四川回煱肉飯,我哋一唹照單去碼,還叫了熱咖啡及熱奶茶各一杯,咖啡及奶茶中規中矩,都ok! 龍仔蒸飯都可以,肉餅幾好食及魷魚都多, 四川回鍋肉辣到剛剛好,幾好味!進食期間,有人客進場啲侍應會叫大叫歡迎光臨!進餐完畢啲侍應很快上來打點,還叫多謝幫襯.慢慢坐!當我們買單的時候,先發覺呢度,只收現金,現金券不能用了,冇問題留返下次用!我哋要去洗手間,問收銀姐姐,洗手間係面處?個收銀姐姐沒有表情,好細聲說話,我都聽唔到佢講嘜,我估係大概係前面話!見到姐姐的樣子,我都沒有追問下去,為有自己去搵,真沒趣!食後食評總結..食物中上,環境都
一依入去試吓有幾伏!
肉餅幾好食及魷魚都多, 四川回鍋肉辣到剛剛好,幾好味!
食後食評總結..食物中上,環境都唔錯,待應熱誠有禮招呼,袛是收銀員要注意自己態度,忠告:可以的話,自己的事自己知,不要帶啲唔開心嘅嘢回到工作崗位上。
2021-10-30
$60 (Lunch)
因為早前極差嘅經驗,本來就唔想嚟依間負評茶餐廳。不過,老婆大人話想嚟就算la。正常叫兩份早餐,正常咁一路食一路叫水。點知,忽然聽到前面收銀靚女大大聲講網上有人寫負評話依到落錯單,職員態度差,啲客又死番嚟食………不斷重覆大聲講4,5次,成個場都清楚哂。收銀靚女,坐係前面我咪上次寫負評個客,宜家串到咁,咁趕客,真係服咗你哋。……都明知依間所謂冰室係好差,我好應該阻止老婆大人過嚟。係收銀靚女眼中,一切都係我哋客人嘅錯。

2021-09-17 146 views
今日打電話落外賣叫左一個餐,點知去到取餐時個收銀職員找錢比我時,我發現唔對路,唔係果個餐,收銀職員態度惡劣,唔道歉仲話自己系電話有講幾多錢,根本就無講到,我回應話我落單時有講明係落果個餐,如果餐廳無果個餐佢應該即時同我講,佢無講仲要講大話說佢有講應收幾多錢,真係好有問題,大家唔好幫襯。激鬼氣。
2021-09-17
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
住係附近,返工前總會係先食早餐先上輕鐵。碼頭附近嘅餐廳我都食過好幾間,依間荷里活嘅食物和職員態度直係持續惡化,真係唔寫低唔得 。今早叫沙嗲牛太陽蛋米,熱奶茶少奶,我例牌叫依個配搭,見阿姐好快落咗單。等一陣碗粉上枱~~ 依~啲牛肉有明顯深淺色,食落深色嘅沙嗲牛硬到差啲咬唔入~~都唔知放咗幾多日嘅沙嗲牛。個人未訓醒就無咩動力同阿姐講~~ 轉頭嚟杯奶茶,一睇就知無少奶…明顯淺色啲。咁我咪即刻同原本落單阿姐講我係要少奶。佢即黑面講比啲茶膽自己加…………咁我堅持下要換佢先攞走杯奶茶。然後唔夠 30秒,佢攞番一杯一樣嘅奶茶過嚟,張單又無改番,阿姐仲要講番聲多謝………下,我即刻已經唔夠膽飲la。好la , 我比錢個陣同收銀講番落錯單,仲換咗杯唔知咩嘅奶茶。收銀靚姐仲大聲應咁就唔好飲唔好食la。嘩~~佢哋都幾得下。睇到嘅朋友自己想清楚去唔去依間la, 我就永不入去~~~

睇到嘅朋友自己想清楚去唔去依間la, 我就永不入去~~~
2021-09-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$40 (Breakfast)
2021-04-17 421 views
呢間餐廳都開咗一段時間,  午市時段路過都會見到有人排隊. 今日早餐時段見無人排,  睇門口餐牌, 早餐比起附近餐廳略貴, 未試過嘛 就入去試下叫咗:叉燒意粉+奶油多+炒蛋+熱奶茶 $37.00沙爹牛肉麵+奶油多+炒蛋+熱檸水 $36.00叉燒意粉--湯底唔係好得, 意粉略嫌林了點沙爹牛肉麵--沙爹湯比一般的辣, 牛肉夠林唔韌, 公仔麵都係略嫌過了火奶油多--似係生命麵包嘅SIZE, 相對較薄較細塊炒蛋--正常一般熱奶茶--係全個餐最好嘅埋單 $73.00
呢間餐廳都開咗一段時間,  午市時段路過都會見到有人排隊.

叫咗:
叉燒意粉+奶油多+炒蛋+熱奶茶 $37.00
沙爹牛肉麵+奶油多+炒蛋+熱檸水 $36.00

叉燒意粉--湯底唔係好得, 意粉略嫌林了點
奶油多--似係生命麵包嘅SIZE, 相對較薄較細塊
炒蛋--正常一般
熱奶茶--係全個餐最好嘅

埋單 $73.00
2021-04-17
$50 (Breakfast)
2021-04-06 226 views
因為疫情成日都食外賣。荷里活冰室食物質素都幾好。但最近多次外賣無餐具。今次食焗豬扒飯。豬扒係刺身。面完全唔熟。當自己唔好彩。希望今日唔好痾到七彩。亦都希望你哋唔好食到豬扒刺身 🤮🤢
半熟豬扒
2021-04-06
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$45 (Lunch)
同朋友開頭入去,想叫個菠蘿油,個侍應呀姐話冇,咁我地就叫左兩個芝士西多,落左單之後聽到隔離枱叫兩個菠蘿油,同一個呀姐就叫廚房整比佢,出於好奇,就問下個阿姐點解開頭話冇哂,個阿姐無端端好惡同好大聲咁話,「佢地有係因為人地一早黎一早訂左呀,你地洗唔洗咁講野丫?」成間餐廳都聽到哂,好尷尬,自問好聲好氣,都唔知佢做乜態度咁差呢?另外,黎個芝士西多個芝士完全冇味,仲係凍既,塊牛油都唔溶。對呢間餐廳真係好失望。
同朋友開頭入去,
想叫個菠蘿油,
侍應呀姐話冇,
咁我地就叫左兩個芝士西多,

落左單之後聽到隔離枱叫兩個菠蘿油,
同一個呀姐就叫廚房整比佢,
出於好奇,就問下個阿姐點解開頭話冇哂,
個阿姐無端端好惡同好大聲咁話,
「佢地有係因為人地一早黎一早訂左呀,你地洗唔洗咁講野丫?」
成間餐廳都聽到哂,好尷尬,
自問好聲好氣,
都唔知佢做乜態度咁差呢?

另外,
黎個芝士西多個芝士完全冇味,
仲係凍既,
塊牛油都唔溶。

對呢間餐廳真係好失望。
2021-01-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$36 (Tea)
2020-11-17 309 views
近近哋 新開商場去試下食個早餐先, 第一次去食 早餐 廚房 出品還可以 但杯 凍奶茶 好似飲奶水 最差反而係畀錢時 個收銀好似爭佢錢咁 黑口黑面 好似欠咗佢咁, 如果佢係老細咁就希望佢間舖快啲執,如果佢係夥記 希望佢老細早日炒咗佢 唔係出品做到幾好都冇用
2020-10-24 395 views
上篇食評先讚呢間野幾好食睇黎我要改觀及更正事實下午5點半去買38蚊特價套餐收銀阿嬸坐係度不停同侍應吹水講左3,4聲唔該先肯同我落單足足浪費我5分鐘時間……由落單到比錢,全黑面,找錢同張單就丟係張枱度有冇搞錯丫,比生意妳做 妳咁既態度?叫左個f15 火腿餐蛋飯!問收銀可唔可以要咖哩汁……點知收銀話 不嬲都跟豉油架啦好大聲講冇得轉丫……我問下者……唔洗咁惡丫返屋企打開……中伏啦……先講午餐肉 硬到可以掟死狗 再講d蛋 煮到硬哂 好似食紙皮咁火腿就最正常 因為唔洗麻煩廚師煎……結果成盒飯除左兩塊火腿食哂之外其他野都係食一兩啖算d豉油汁……算吧啦! 淡而無味……下次再有機會食呢間……我諗都係食f6穩陣其他野唔好叫了……免得後悔……
上篇食評先讚呢間野幾好食
睇黎我要改觀及更正事實

下午5點半去買38蚊特價套餐
收銀阿嬸坐係度不停同侍應吹水
講左3,4聲唔該先肯同我落單
足足浪費我5分鐘時間……

由落單到比錢,全黑面,找錢同張單就丟係張枱度
有冇搞錯丫,比生意妳做 妳咁既態度?

叫左個f15 火腿餐蛋飯!
問收銀可唔可以要咖哩汁……
點知收銀話 不嬲都跟豉油架啦
好大聲講冇得轉丫……我問下者……唔洗咁惡丫

返屋企打開……中伏啦……
先講午餐肉 硬到可以掟死狗
再講d蛋 煮到硬哂 好似食紙皮咁
火腿就最正常 因為唔洗麻煩廚師煎……

結果成盒飯除左兩塊火腿食哂之外
其他野都係食一兩啖算
d豉油汁……算吧啦! 淡而無味……

下次再有機會食呢間……我諗都係食f6穩陣
其他野唔好叫了……免得後悔……