Restaurant: Homeland (彌敦道)
Terms & Details:
  • Cathay members can earn HKD 4 = 1 mile when dining at Cathay partner restaurants. Standard Chartered Cathay Mastercard® holders can earn an additional HKD 4 = 1 dining rewards when they pay with their card, for a total of HKD 4 = 2 miles.
劉爸👨🏻生日🎂正日劉媽👩🏻安排咗去儀式感滿滿嘅西餐廳食好嘢🤗最正係Homeland有畫碟寫字服務當然職員奉上甜品嗰陣👧🏻👦🏻👶🏻👨🏻見到公仔&啲字真係充滿驚喜💕無論食正餐或甜品款款都好細緻😍眼福及口福都大滿足今次我哋order咗Pizza 2人餐 $666🍴黑松露牛肝菌芝士薄餅雙重獨特香濃菌味每一口都充滿豐富菇菌味🍴鮮打法式龍蝦湯配蒜蓉包 +$18龍蝦味起濃郁 還有龍蝦肉👍湯不會太咸🍴煙三文魚凱撒沙律 +$18煙三文魚肉質軟滑配上新鮮爽甜沙律🥗很開胃喲🍴波士頓龍蝦黑松露闊麵 +$88龍蝦鮮甜 厚肉又彈牙配上沾滿黑松露嘅闊麵好惹味細細👶🏻食龍蝦鉗仲大讚yummy😋🍴滋味小食拼盤 $88蠔、薯條、柚子雞翼、魚柳小朋友最愛嘅香口嘢😆🍴香濃芝士焗西蘭花 $68🍴秘製龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯 $158海鮮有大蝦、青口、蜆燉飯吸哂海鮮汁和龍蝦汁起好味🍹仲夏菠蘿梳打 +$24🍹雙檸薄荷梳打 +$24🍰士多啤梨巴斯克奶蓋芝士蛋糕 $98芝士蛋糕可以選整個或半個~記得甜品可於訂位枱時預早要求寫字畫碟😍店員知道我哋慶祝生日仲送咗張即影即有相片比我哋💕Homeland依家做緊優惠好抵食呀❣️星期一至日7pm前離座有
最正係Homeland有畫碟寫字服務

龍蝦鮮甜 厚肉又彈牙
配上沾滿黑松露嘅闊麵好惹味
細細👶🏻食龍蝦鉗仲大讚yummy😋
🍴滋味小食拼盤 $88
蠔、薯條、柚子雞翼、魚柳
小朋友最愛嘅香口嘢😆
🍴香濃芝士焗西蘭花 $68

🍴秘製龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯 $158
海鮮有大蝦、青口、蜆
燉飯吸哂海鮮汁和龍蝦汁起好味
🍹仲夏菠蘿梳打 +$24
🍹雙檸薄荷梳打 +$24
🍰士多啤梨巴斯克奶蓋芝士蛋糕 $98
芝士蛋糕可以選整個或半個~
記得甜品可於訂位枱時預早要求寫字畫碟😍
店員知道我哋慶祝生日仲送咗張即影即有相片比我哋💕

Homeland依家做緊優惠好抵食呀❣️
星期一至日7pm前離座有8折
星期一至日8:30pm後入座就有85折
快啲約埋一班朋友嚟呢度慶祝啦~

@homeland.kitchen
Homeland (彌敦道)
📍旺角彌敦道726號19樓

#homelandkitchen #HKCAFE #西餐廳 #foodieHK #高質 #旺角 #旺角美食 #香港美食 #生日飯 #打卡 #慶祝 #UCreator #打卡美食 #好去處 #隱世打卡點 #chill #打卡
  • 法式鮮打龍蝦湯
  • 黑松露野菌燉飯
假日到了旺角行街,Book了旺角的樓上餐廳Homeland食晚餐,因為不少朋友來食過,都推介餐廳的性價比好高,因餐廳晚上6-8pm的時間坐無虛席,所以最好在2天前book,確保有位。👫🍽️📞✅餐廳在假日都會有Pizza套餐和海鮮套餐選擇,分別提供2人及4人配搭,好合適一班朋友約埋一齊聚餐的好地方。我地今次就選了PiPi Pizza 套餐($388)二人餐,套餐包了餐湯、沙律、主食、pizza和餐飲,豐富又抵食。👫👭👬🥗🫕🍕🍲🍹🧊✨ 餐湯配蒜蓉包,打頭陣就是送上餐湯,是日餐湯粟米忌廉湯,還落了不少黑胡椒調味,令忌廉湯的味道更香濃。🫕🥖🧈✨ 海鹽抹茶芝士奶蓋,上層是海鹽芝士奶蓋,令奶蓋帶點鹹味,下層的抹茶味道濃郁,整杯飲品都唔會好甜,中和了奶蓋的甜度。🥛🍵✨ 薄荷朱古力,用肥身的杯子裝住朱古力,上層支了cream花,之後就是朱古力溝了陣陣涼涼的薄荷,整杯飲品顏值高充滿童真、幾有透心涼的感覺。🍫🍹✨ 慢煮雞胸沙律,沙律菜好新鮮,用上胡麻醬汁撈,雞胸嫩滑柔軟,開胃又好食。🥗🐥✨ 黑松露野菌燉飯,未食先欣賞一下碟邊的設計及擺位,都已經增添了不少觀賞價值。粒粒燉飯被濃滑的忌廉包圍住,啖啖都夠哂Cre

✨ 黑松露野菌燉飯,未食先欣賞一下碟邊的設計及擺位,都已經增添了不少觀賞價值。粒粒燉飯被濃滑的忌廉包圍住,啖啖都夠哂Creamy,還有煮入了黑松露醬和雜菌,味道豐富而且好回味。🍲🍄‍🟫

✨ 秘制北京烤鴨薄餅,四款不同的精選特色pizza就選了這款北京烤鴨薄餅,薄薄的批邊烤得香脆,烤鴨用上鴨胸代替放上濃厚的芝士,之後放上青瓜、長白蔥絲,鹹香滋味,由平時的北京片皮鴨的元素移值到西式的pizza上,真是滿滿的驚喜。🍕🥓🧀

食完整個套餐,份量都算多同埋幾飽,仲要好抵食,真是一間唔錯的西餐廳。😋💪🏼
2024-09-03 2649 views
週年紀念要有儀式感,嚟到位於旺角嘅《Homeland》,餐廳以色彩繽紛的乾花和牆畫為設計主軸,予人年輕、活力和熱情的感覺,加上全落地玻璃,景觀相當開揚🍴日本柚子手工芝士蛋糕甜品提供寫字畫碟服務 (可畫公仔),無論文字抑或公仔都好有美感,最適合特別日子過嚟慶祝,滿滿嘅儀式感。至於這個芝士蛋糕亦非常出色,口感綿滑,柚子味香濃,甜度適中,推介👍🍴滋味小食拼盤 有芝士薯條、酥炸雞翼 (賣晒轉了雞件)、魚手指和炸蠔,炸得酥脆而不油膩,口感和味道都各有特色🍴波士頓龍蝦占米多黑松露闊麵 擺盤精緻,將半隻龍蝦起肉切粒,混和雜菌、芝士、麵包糠和醬汁等放回龍蝦殼,再焗至金黃色。闊麵口感彈牙有咬口,麵條掛滿黑松露醬汁,每一啖都香濃味美🍴秘制北京烤鴨薄餅全新升級10吋厚批,份量豐富了!餡料用上燒鴨胸、青瓜、京蔥和芝士,味道和口感都好豐富,原來薄餅和烤鴨可以這麼夾!🍴BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條 豬肋骨十分厚肉,而且肉嫩多汁,配上BBQ醬,微辣微甜,非常惹味🍸薄荷朱古力淡淡嘅薄荷味加上香濃嘅朱古力,甜度適中嘅一杯特飲🍸蜜桃果肉芝士奶蓋 芝士奶蓋鹹香綿密,加入鮮甜嘅蜜桃果肉,鹹鹹甜甜好特別✨另外餐廳亦提供優惠,客人

🍴日本柚子手工芝士蛋糕

🍴滋味小食拼盤

🍴波士頓龍蝦占米多黑松露闊麵

🍴秘制北京烤鴨薄餅

🍴BBQ醬燒滋味豬肋骨配薯條

🍸薄荷朱古力
淡淡嘅薄荷味加上香濃嘅朱古力,甜度適中嘅一杯特飲

🍸蜜桃果肉芝士奶蓋
芝士奶蓋鹹香綿密,加入鮮甜嘅蜜桃果肉,鹹鹹甜甜好特別

✨另外餐廳亦提供優惠,客人於7點前離座 或 8點半後入座,分別可享8折和85折優惠

2024-08-27 3689 views
今日去咗間位於旺角嘅高質樓上西餐廳 Homeland。餐廳位於19樓,有落地玻璃🪟可以望到旺角景色🏙,Menu📔見到有個新奧爾良海鮮盤,包餐湯、沙律、海鮮拼盤/pizza、主食及飲品,內容豐富又抵食😍。新奧爾良海鮮盤(M)2人套餐 $628A)看湯配蒜蓉包薯仔忌廉湯薯味香濃,口感creamy😋。法式鮮打龍蝦湯 (+$18)龍蝦味🦞突出,鮮味香甜,口感同樣creamy🤤。B)特色沙律泰式柚子墨魚仔沙律墨魚仔🦑爽滑彈牙,泰式抽子汁酸甜微辣🌶,混合大量炸蒜及新鮮沙律菜🥗,味道清新又惹味,十分醒胃😋。新奧爾良海鮮盤,加購升級海鮮:波士頓龍蝦(半隻) +$68大盤內堆滿海鮮,見到已經食指大動😍。包括有北海道松葉蟹腳(400g)🦀、阿根廷珍寶赤蝦(2隻)🦐、鮮活大蜆、海蝦、墨魚仔、青口、蟶子、德國腸,海鮮全部烤得啱啱好,唔會過熟,鮮甜味美,2️⃣款蝦肉質都感爽口彈牙,貝類肉身肥美飽滿又無沙。松葉蟹大隻🦀,蟹殼內是滿滿的蟹肉🥰,加購嘅波士頓龍蝦🦞同樣厚肉飽滿,食得好滿足😋。盤底有烤粟米、香烤薯仔及西蘭花,烤得香口入味。點埋醬料一齊食,更加好味。跟配:馬拉夜香喇沙醬汁及招牌秘製BBQ醬汁C)主食拿破崙蒜
今日去咗間位於旺角嘅高質樓上西餐廳 Homeland。

新奧爾良海鮮盤(M)2人套餐 $628

A)看湯配蒜蓉包
薯仔忌廉湯
薯味香濃,口感creamy😋。

法式鮮打龍蝦湯 (+$18)
龍蝦味🦞突出,鮮味香甜,口感同樣creamy🤤。

B)特色沙律

新奧爾良海鮮盤,加購升級海鮮:波士頓龍蝦(半隻) +$68

跟配:馬拉夜香喇沙醬汁及招牌秘製BBQ醬汁

C)主食
拿破崙蒜香大蝦意粉
意粉🍝煮得軟硬食中,蒜味🧄香濃,大蝦質感彈牙,肉味鮮香😋。

優惠追加拼盤 (+$88)

酥脆雞翼拼盤
雞翼🐓大大隻,炸至外脆內嫩,有3️⃣款口味,分別係鹹蛋黃、冬陰功及芥末,味道香、辣及微辛,各具特色😍。

德國腸拼盤伴手打薯蓉
幾款腸都肉香味濃,口感細嫩多汁,薯蓉薯味及牛油味重,口感幼滑🥰。

桂花惹味啤酒雞 $298
原隻雞雞皮烤至金黃焦香,肉質十分嫩滑多汁,雞胸部分同樣軟嫩,味道鮮香又熱辣辣,勁好味😋。

玫瑰荔枝果肉梳打 $48
玫瑰及荔枝味突出,但又互相平衡,冰涼香甜又解渴🤗。

Shiraz 2022
香濃黑加侖子味車厘子黑回香果香濃郁入口豐盈🥰。

Moscato
麝香葡萄酒精敢輕口感清爽眉甜帶熱帶水果香及蜜桃等香甜味。

餐廳最驚喜既係有,寫字畫碟甜品,無論慶祝,同埋慶生都一流,仲有即影即有相片📸,勁窩心❤️。

2024-08-10
2024-08-24 4700 views
之前呢間喺📍大角咀開既時候已經食過😋,覺得性價比好高💯最近要同朋友慶祝,見佢地甜品寫字好靚好打卡able,原來星期一至日 7點前離座8折、8點半後入座85折‼️即刻再戰呀🦞法式龍蝦湯賣相好靚又有拉花🌸,好濃龍蝦味🦞,裡面仲有小龍蝦肉😍另附蒜蓉包🥖,仲好細心咁用薯蓉痴住碟邊,欣賞👍🏻意式風情鮮茄海鮮鐵鍋飯海鮮份量好多,蝦大大隻啖啖肉,每啖飯都吸收哂海鮮精華,海鮮控必叫呀🍕波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅一上枱不得了🌞成個龍蝦頭喺pizza上面🧏🏻‍♂️,配料好足料❣️每一件都食到龍蝦肉,同埋有明太子柴魚片等,仲有煙三文Tim🐟,味道層次幾豐富,配薄嘅餅底好味又唔會太heavy 😋🍖惹味香草烤春雞(半隻)配薯菜春雞夠juicy唔會老💦雞肉醃得夠味,香草味亦夠香🌿,下面鋪底既薯蓉好香牛油味好creamy👍🏻整體唔錯啊😘🐤酥脆雞翼拼盤有3款味,一共9隻,有水牛城、咸蛋黃、蜂蜜芥末🐣,基本上每隻雞翼嘅醬都幾足幾均勻,水牛城夠香辣🌶️、蜂蜜甜甜哋🍯、咸蛋黃亦好香口🍳如果多人,推薦叫嚟分享啊😚🦪酥炸吉列廣島蠔有6隻,蠔幾鮮味,炸得夠脆口🔥🍟明太子醬香脆炸薯條賣相好似大阪燒咁😹有木魚碎、紫菜絲、明太子醬,呢個薯條配搭

🦞法式龍蝦湯

意式風情鮮茄海鮮鐵鍋飯

🍕波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅

🍖惹味香草烤春雞(半隻)配薯菜

🐤酥脆雞翼拼盤

🦪酥炸吉列廣島蠔
有6隻,蠔幾鮮味,炸得夠脆口🔥

🍟明太子醬香脆炸薯條
賣相好似大阪燒咁😹有木魚碎、紫菜絲、明太子醬,呢個薯條配搭幾新穎🉐,最緊要係:佢好食🤤

🍬手工棉花糖朱古力布朗尼 $68
最後上慶祝朋友結婚既甜品,畫得好靚💞布朗尼加左棉花糖好可愛🤗好抵食🙌🏻

🥤海鹽抹茶芝士奶蓋$48/蜜桃果肉芝士奶蓋$48
兩杯都幾大杯,唔會太甜,味道都唔錯,兩揀一會先選抹茶🍵👶🏻

overall
當日見到同場好多人都係慶生🎂餐廳窗外景觀開揚,成個裝修同氣氛好岩同朋友、情侶,播住音樂好夠chill啱晒gathering
2 day(s) ago 0 views
因為同老公慶祝週年紀念日,所以揀咗好多間餐廳,要有少少氣氛,又想有啲特別,所以都揀咗好耐,最後發現Homeland旺角店嘅環境唔錯,加上有寫碟服務,都幾有驚喜,我同老公都唔係好鍾意出去食飯嘅人,又唔係年輕,所以有呢個服務同環境唔錯,已經好滿意,佢哋嘅服務員,個個都好有禮貌又細心,我哋初時入去,對住個風口位,老人家真係唔凍得,加上我哋有個得兩歲嘅小朋友,驚呢餐飯食唔到90分鐘就要走人,所以問店員可以換位?二話不說就換第二張枱比我哋,可能我哋早到,未夠7點所以唔係好full嘅情況下安排到比我哋,呢點都好好,因為佢哋真係好有禮貌,食物都係其次,如果服務唔好,幾好味嘅食材,我哋都唔會有第二次,所以真係好值得去試下,食物方面,唔可以話好食到無得彈,但一定唔難食,我哋叫咗pizza套餐,再加個芝士焗西蘭花,應該要有嘅水準,對於我哋食慣清淡嘅老人家,尚可接受,味道不錯。
6 day(s) ago
Celebration
Anniversary
  • 法式鮮打龍蝦湯
  • 煙三文魚凱撒沙律
  • 黑松露野菌燉飯
3 day(s) ago 0 views
呢日約朋友來到旺角食lunch, 搵咗間樓上餐廳食午餐。環境好開揚,一整面大玻璃窗,感覺整潔舒適。午市套餐好抵食,$58起,包餐湯配沙律同餐飲。午市套餐:🩵掌破崙煙鴨胸天使麵 $62有好多件鴨胸,煎過有油香,天使面索晒啲蕃茄汁好好味。🩵加小食-吉列廣島蠔3隻 +$22有幾款小食選擇,都係$22,吉列廣島蠔炸得好香脆。🩵香煎紐西蘭安格斯肉眼扒10安士配薯菜(燒汁)$1487成熟牛扒,煎得剛好。🩵Rose Latte玫瑰咖啡 +$15好有層次打卡一流好靚,飲落玫瑰味都好香。🩵百香果梳打 +$15百香果梳打都好清新,可以解膩。職員好友善介紹餐單,快手收拾,感覺好好,下次會再嚟。
呢日約朋友來到旺角食lunch, 搵咗間樓上餐廳食午餐。

環境好開揚,一整面大玻璃窗,感覺整潔舒適。

午市套餐好抵食,$58起,包餐湯配沙律同餐飲。

午市套餐:
🩵掌破崙煙鴨胸天使麵 $62
有好多件鴨胸,煎過有油香,天使面索晒啲蕃茄汁好好味。

🩵加小食-吉列廣島蠔3隻 +$22
有幾款小食選擇,都係$22,吉列廣島蠔炸得好香脆。

🩵香煎紐西蘭安格斯肉眼扒10安士配薯菜(燒汁)
7成熟牛扒,煎得剛好。

🩵Rose Latte玫瑰咖啡 +$15
好有層次打卡一流好靚,飲落玫瑰味都好香。

🩵百香果梳打 +$15
百香果梳打都好清新,可以解膩。

職員好友善介紹餐單,快手收拾,感覺好好,下次會再嚟。

2024-09-12
Lunch
3 day(s) ago 0 views
第一次嚟Homeland 呢間位於旺角彌敦道既樓上Cafe☕️上到去環境好靚好舒適既感覺☺️上網見到啲相即刻俾個甜品畫碟吸引🤩當晚見好多人都係慶祝生日🎂不得不提員工服務態度好好👍🏻仲會幫你影即影即有添📸🌟新奥爾良海鮮套餐🦞 $628/2人份量有多款海鮮 當中有波士頓龍蝦 大蜆 蟶子 珍寶赤蝦 青口 墨魚仔等等 底下仲有其他配菜 撈咗啲蒜蓉 幾香口 食完都好飽餐湯加$18可以升級做龍蝦湯 🥘有少少蝦肉喺入邊😋沙律就揀咗慢煮雞胸日式胡麻沙律🥗雞肉好嫩滑 主食方面+48升級做蒜香辣椒炒大蜆意粉🍝意粉擺盤超級靚 睇得出好花心思❤️不過味道略淡 👅加返少少味就好啲半價升級特飲 🍹繽紛水果茶&薄荷朱古力🍫🍰開心果巴斯克奶蓋芝士蛋糕一上甜品真係嘩一聲😍個畫碟真係冇得輸 打卡一流 開心果同芝士比例岩岩好🧀好濃郁 想同朋友慶祝生日就帶佢去呢度啦🥳📍 Homeland (彌敦道) (旺角)旺角彌敦道726號19樓

🌟新奥爾良海鮮套餐🦞 $628/2人份量

半價升級特飲 🍹
繽紛水果茶&薄荷朱古力🍫

🍰開心果巴斯克奶蓋芝士蛋糕

📍 Homeland (彌敦道) (旺角)
旺角彌敦道726號19樓
1K
4 day(s) ago 0 views
西餐食唔少,呢間就位於旺角彌敦道嘅726號,平日晚上Full House,其一大特色係叫蛋糕可以畫碟,仲會有張即影即有相,慶生或周年紀念就啱晒,價格親民,地點方便,難怪大受歡迎~ 前菜有粟米濃湯配蒜蓉包,濃稠度適中,麵包偏硬身,點埋湯食就啱啱好。泰式柚子墨魚仔沙律,出面比較少見,墨魚仔都有唔少,大大粒且爽口彈牙,調味微微酸辣令人胃口大開。秘制北京烤鴨薄餅有成10吋,份量足以兩人分享,餅皮薄身,食落唔膩,外層帶咬口,烤鴨味道鹹香,同甜甜哋嘅醬汁混合後都幾夾,上面仲有青瓜同蔥,中西合璧,新奇又好味。私心推介BBQ醬燒豬肋骨,拆開有五條骨,肉質唔嚡,啖啖肉,表面醬汁亦足夠,值得一讚係個薯條,估唔到咁脆身,就算放咗一段時間甚至乎凍咗之後都冇變淋,完全唔知點做到😂相比之下黑松露野菌燉飯就比較普通,淡淡香氣,飯粒帶咬口,調味偏清淡,重口味人士未必適合。可能下次試吓佢哋嘅意粉,見隔籬枱嗰碟又大份賣相又靚,相信應該幾好食。

上網見佢可以幫人生日畫碟,於是揀左呢間餐廳慶祝朋友生日。再一次明白強勁宣傳既餐廳通常係一個伏。話好難食咩又唔係,但佢個價錢真心覺得唔抵食。為左佢我第一次寫長篇食評叫左兩款pizza,明太子海鮮pizza係無明太子味,烤鴨pizza個中間餅底係淋既。個雞翼明明係bbq醬但佢有薑味…辣味炒蜆一般、海鮮意大利燴飯都好一般,雖然佢似正宗飯口感,但唔太岩口味。最後牛扒等勁耐先上,肉質味道一般。最後去到甜品,生日畫碟係靚既,揀左個伯爵茶cake都算係唔錯幾好味。佢有送一張即影即有,生日畫公仔打咭係吸引,但食物味道唔吸引。
上網見佢可以幫人生日畫碟,於是揀左呢間餐廳慶祝朋友生日。

5 day(s) ago
Celebration
Birthday
5 day(s) ago 0 views
在旺角跟朋友逛街,知道彌敦道726號大廈有不同餐廳,所以跟朋友這幢大廈吃晚餐。朋友說可以找高層餐廳,可以看一看旺角夜景。我們點一個Pizza 2 人餐,套餐已經包括不同食物。餐湯:廚師精選濃湯配蒜蓉包 (當晚是磨菇湯)鮮打法式龍蝦湯配蒜蓉包 +$18龍蝦湯幾濃郁前菜:温泉蛋素煙肉粒凱撒沙律主菜:秘製北京烤鴨海鲜Pizza中西合壁特別口味,有新鮮感,如果不愛吃重芝士味,可以考慮這款pizza香煎澳洲安格斯肉肉眼扒配薯菜 另外再加$88升級肉眼扒,我們點7成熟,煮得剛剛好飲品: 熱蜂蜜紅棗茶 × 2不需加錢另加錢$48可加購手工蛋糕1件,我們點了兩件手工棉花糖朱古力布朗尼蛋糕 :幾特別,上層用火槍燒過的棉花糖,濃鬱的朱古力布朗尼蛋糕。日本柚子手工芝士蛋糕 :清新的柚子醬,配上芝士蛋糕減少肥膩感

我們點一個Pizza 2 人餐,套餐已經包括不同食物。

餐湯:
廚師精選濃湯配蒜蓉包 (當晚是磨菇湯)
鮮打法式龍蝦湯配蒜蓉包 +$18

熱蜂蜜紅棗茶 × 2
不需加錢

另加錢$48可加購手工蛋糕1件,我們點了兩件

5 day(s) ago 0 views
俾佢個甜品吸引而嚟🥺雖然預早俾咗阿美公仔佢畫,但甜品一上枱果刻,我哋都「嘩」咗好耐😂忍唔住係咁讚好靚👍🏻😂.叫咗個抵食pizza二人餐($388/ 2位),另加靚靚蛋糕甜品:.❥ 泰式柚子墨魚仔沙律❥ 明太子海鮮薄餅❥ 波士頓龍蝦占米多黑松露闊麵 (+$88)❥ 開心果 + 芝士蛋糕.柚子沙律酸酸甜甜,墨魚仔爽口,非常開胃;明太子海鮮pizza非常多餡料,對於二人餐嚟講份量都唔細;食完個pizza,仲有個主食闊麵,真係食到捧住個肚走。.值得為畫碟甜品以來,因為真係畫得好靚,朋友一定會好開心💕** 記住訂位時講明甜品想畫咩公仔😉**
❥ 泰式柚子墨魚仔沙律
❥ 明太子海鮮薄餅
❥ 波士頓龍蝦占米多黑松露闊麵 (+$88)
❥ 開心果 + 芝士蛋糕
值得為畫碟甜品以來,因為真係畫得好靚,朋友一定會好開心💕
** 記住訂位時講明甜品想畫咩公仔😉**
6 day(s) ago 0 views
成日見到IG彈呢間餐廳出嚟有好靚嘅甜品寫字服務仲係免費,今個weekend有時間嚟試吓店員畫嘅花果然好靚,淨係打卡都值回票價開心果巴斯克奶蓋芝士蛋糕有濃烈嘅開心果味芝士蛋糕唔會蓋過咗佢嘅果仁香奶蓋都夠rich!今次叫咗個海鮮拼盤dinner setSet入面有齊沙律餐湯主菜海鮮拼盤同埋餐飲超級滿足拼盤可以揀龍蝦或者北海道松葉蟹腳 仲有阿根廷珍寶赤蝦海蝦小龍蝦墨魚仔青口等等超過八款海鮮!除咗海鮮,其實佢入面嘅菜都好好食重點推介松葉蟹腳蟹腳一剪開就可以成條蟹肉攞出嚟鮮味十足又夠甜跟餐嘅龍蝦湯都有粒粒龍蝦肉Carbonara 嘅意粉煮得夠Al Dante頭盤沙律雞胸好嫩完全唔輸蝕整體性價比都幾高星期一至日 客人係7點前 離座8折星期一至日 客人係8點半後 入座85折
成日見到IG彈呢間餐廳出嚟
有好靚嘅甜品寫字服務
仲係免費,今個weekend有時間嚟試吓
店員畫嘅花果然好靚,淨係打卡都值回票價
開心果巴斯克奶蓋芝士蛋糕
有濃烈嘅開心果味
芝士蛋糕唔會蓋過咗佢嘅果仁香
奶蓋都夠rich!

今次叫咗個海鮮拼盤dinner set
Set入面有齊沙律餐湯主菜
海鮮拼盤同埋餐飲
超級滿足

拼盤可以揀龍蝦或者北海道松葉蟹腳
仲有阿根廷珍寶赤蝦
海蝦小龍蝦墨魚仔青口等等超過八款海鮮!
除咗海鮮,其實佢入面嘅菜都好好食
重點推介松葉蟹腳

整體性價比都幾高

星期一至日 客人係7點前 離座8折
星期一至日 客人係8點半後 入座85折
6 day(s) ago 0 views
入到餐廳就覺得好有情調喇😻同朋友兩個人叫左個pizza set🍕 PiPi Pizza set包一個pizza, 餐湯x2, 特色沙律x1, 主食x1同埋飲品兩杯🥰🌟秘制北京烤鴨薄餅好特別,岀面都見唔到有呢個,無理由唔試下啦😆真係將北京填鴨個甜麵醬還原得好好,我覺得相似度有99%!! 而且仲有青瓜,京葱鋪面,真係好似食緊北京填鴨甘阿🤩 而且鴨肉都有好多,啖啖肉😍餐湯方面,加錢叫咗一個🌟法式鮮打龍蝦湯,另外一個就係🌟廚師精選濃湯。龍蝦湯入面真係有小龍蝦兩隻🦞味道香濃順滑,真係可以叫一碗試吓😍另外一碗就係煙肉薯仔湯,薯仔味濃郁😻沙律方面,我就叫咗🌟 溫泉蛋素煙肉凱撒沙律🥗素煙肉粒炸到脆脆地,鹹香鹹香,而且完全食唔出係素阿🤩主食方面,就叫左🌟 黑松露野菌燉飯,一上枱黑松露嘅香味就撲鼻而來🥰黑松露愛好者一定要叫阿😍 飯粒有彈牙既口感😍飲品就叫左🌟 蜂蜜柚子檸檬梳打🌟繽紛水果茶另外見到店員喺度默默寫甜品嘅生日碟,睇嚟好多人喺度慶祝生日😍下次有朋友生日,我都要帶佢嚟呢度再食多次先😍

入到餐廳就覺得好有情調喇😻

飲品就叫左🌟 蜂蜜柚子檸檬梳打
🌟繽紛水果茶

6 day(s) ago 0 views
今晚約咗個好朋友,因為相識30左週年,要好好慶祝一下,所以喺旺角搵到呢間超有氣氛嘅餐廳食飯😌望到menu有個"新奧爾良海鮮盤"🦞,大大嘅海鮮拼盤真係好吸引(海鮮盤+餐湯+沙律+主食+飲品)$628⭐特色沙律- 慢煮雞胸日式胡麻沙律,雞胸好滑,做前菜最啱⭐餐湯- 法式鮮打龍蝦湯$18- 廚師精選餐湯⭐有一隻波士頓龍蝦、阿根廷寶赤蝦、鮮活大蝗、海蝦、小龍蝦 、墨魚仔 、青口、蟶子、德國腸、香烤薯仔、粟米同西蘭花- 仲可以自選醬汁,我就就揀左馬拉椰香喇沙汁同招牌秘製BBQ汁,有少门辣辣地,但都算幾惹味⭐主食黑松露野菌燉飯- 野菌燉飯份量十足,黑松露味到好濃郁,而且又唔滯,我哋兩個女仔都食得晒!⭐飲品- 玫瑰荔枝果肉梳打$24(玫瑰荔枝梳打顏色好靚,飲落清清甜甜)- 蝶豆花花茶$19(紫色顏色好夢幻,仲可以提神醒腦、美顏護眼、紓緩情緒、有助睡眠)最後當然系甜品時間⭐開心果巴斯克奶蓋芝士蛋糕$98- 呢度最大嘅特色係可以係甜品碟上寫字畫,我就專登提早揀咗"Happy Every Day"嘅字眼,可以祝我同朋友日日都開開心心💕呢間真係一間有氣氛,有特色又有心思嘅餐廳!👍🏻

⭐特色沙律
- 慢煮雞胸日式胡麻沙律,雞胸好滑,做前菜最啱
⭐餐湯
- 法式鮮打龍蝦湯$18
- 廚師精選餐湯

蟶子、德國腸、香烤薯仔、粟米同西蘭花

⭐主食黑松露野菌燉飯

⭐飲品
- 玫瑰荔枝果肉梳打$24
(玫瑰荔枝梳打顏色好靚,飲落清清甜甜)
- 蝶豆花花茶$19

最後當然系甜品時間
⭐開心果巴斯克奶蓋芝士蛋糕$98

呢間真係一間有氣氛,有特色又有心思嘅餐廳!👍🏻

2024-09-16