2025-05-31 474 views
✡️手工餃子(煎)隻隻餃子都煎得好靚, 咬落去係有脆口聲, 而且口感唔油膩, 隻隻爆餡, 值得一讚!麻辣白菜豬肉:係今日特別味道, 朋友平時唔食得辣都覺得正!菠菜豬肉餃:超多菠菜, 真材實料!小籠包豬肉餃:juicy 爆汁!洋蔥豬肉餃:unexpected 洋蔥超甜!✡️手工餃子 芹菜豬肉(灼)入口獨特芹菜味道濃, 餃子大大隻, 爆餡, 咬落之後, 真係見到好多芹菜👍🏻, 而個皮厚薄適中!今日湯底係雜菌湯, 真係有菇味!仲有家的味道!✡️日式住家飯團、沙薑雞翼飯團裏面有醃蘿蔔、昆布、肉粒, 再加上特別味道嘅醬油, 食落真係有啲驚喜!而沙薑雞翼肉質雖然唔係好滑嗰種, 但十分入味✡️焙茶 和原味巴斯克芝士蛋糕睇到都心心眼, 表皮焗到焦香,入口好軟熟, 滑嫩, 焙茶味好濃味, 芝士味 都好味!✡️熱豆漿味道唔錯, 又唔會太甜👌早十一點嚟到, 我哋係第一台客中午十二點時, 已經滿座真係有原因😉
✡️手工餃子(煎)
麻辣白菜豬肉:係今日特別味道, 朋友平時唔食得辣都覺得正!
菠菜豬肉餃:超多菠菜, 真材實料!
小籠包豬肉餃:juicy 爆汁!
洋蔥豬肉餃:unexpected 洋蔥超甜!

✡️手工餃子 芹菜豬肉(灼)
今日湯底係雜菌湯, 真係有菇味!仲有家的味道!

✡️日式住家飯團、沙薑雞翼

✡️焙茶 和原味巴斯克芝士蛋糕

✡️熱豆漿
味道唔錯, 又唔會太甜👌

早十一點嚟到, 我哋係第一台客
中午十二點時, 已經滿座
真係有原因😉

• 焙茶巴斯克芝士蛋糕
  • 洋蔥豬肉餃
2025-02-22 3843 views
今次去深水埗,一間家庭式經營嘅餃子名店, 總店6年前開業,一直都好好生意,依家去呢間分店都超多人食,等位都要時間,入到去都好多人。除左出名餃子之外,老闆娘自製嘅巴斯克芝士蛋糕,都好出名,但傾得太開心,想叫嘅時候人地已經賣曬,叫唔切。順帶一提,#家後 閩南話嘅意思係賢內助、老婆嘅意思。睇完食咩就可以用QR CODE落單,不過芝士蛋糕,就要人手落。手工餃子套餐 (煎)($44,雙併+$2)×2=92各種餃子皮薄餡靚,大小一樣,但收口有少少分別,係手包嘅感覺。雲耳椰菜豬肉餃 除左豬肉,因為椰菜佔多,所以主要係椰菜嘅爽脆配雲耳嘅爽口。芹菜豬肉餃 本身鍾意西芹,但唔太鍾意味道太濃烈嘅唐芹。呢度芹菜變成餃子餡,只有淡淡清香,加埋煎香嘅餃子皮,所以好易入口。 小籠包豬肉餃呢款餃子必須叫煎餃,有啲好奇餃子同小籠包有咩相同。原來咬落去好多汁,煎餃有小籠包爆汁嘅感覺,同埋調味有薑汁,所以味道都同小籠包一樣,形狀唔同,但口感層次更多,唔怪得係舖頭推介。菠菜豬肉餃 菠菜平時煮得腍,所以變成餡料,好容易融入餃子裡面,同埋可以減少豬肉油膩感,原來又唔錯。(日式) 是日住家麵類 + 冷盤小食 + 烏龍茶 +$30冷

手工餃子套餐 (煎)($44,雙併+$2)×2=92

雲耳椰菜豬肉餃
除左豬肉,因為椰菜佔多,所以主要係椰菜嘅爽脆配雲耳嘅爽口。

芹菜豬肉餃

小籠包豬肉餃

菠菜豬肉餃

(日式) 是日住家麵類 + 冷盤小食 + 烏龍茶 +$30

冷盤
今次冷盤係菠菜,日式醬油味淋呢啲調味撈菠菜,非常開胃。

今次麵類係爽口嘅烏冬,豬骨湯底配裙帶菜,用料好過好多小店。烏冬再同香脆嘅煎餃一齊食,食嘢嘅滿足感可以大大提升。

烏龍茶熱飲攤凍都無問題,主要係清香,而無苦澀味,感覺舒服。

凍豆漿 (杯裝)$6
少少甜,豆味濃。

日本不二家30%白水蜜桃汁 $12

總數:$140
2025-02-19
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
  • 小籠包豬肉餃
  • 雲耳椰菜豬肉餃
  • 煎餃
2024-12-27 5152 views
吃過深水埗「家後」的餃子和日式手作巴斯克芝士蛋糕,尤其對後者一直會有念念不忘的感覺,這店一直都人氣高企,每次都要排隊進去,遲咗去芝士蛋糕就會賣晒,最近又去咗佢哋新開嘅分店「家後2.0」,每次去都會食同一樣口味嘅餃子同埋日式住家飯團,不能錯過當然係芝士蛋糕,今日我超級早就去,芝士蛋糕仲有四款可以揀,開心🫶▪️手工餃子套餐(煎)芫茜豬肉餃|芹菜豬肉餃每次去都會見到姐姐在枱面包餃子,就知道有多新鮮,我比較喜歡吃香口嘢,所以每次都會食煎餃,芫荽同芹菜都是我的心頭好,每隻餃子又肥又大,包滿餡料,底部煎得非常香口,一口咬下去餡料Juicy,點上自家製的香醋,真係超級好食🥟▪️開心果芝士蛋糕除了餃子,最期待就是老闆日本藉太太手作的巴斯克芝士蛋糕,眾多口味當中我最愛原味,但今次去見到有開心果,梗係唔可以錯過,保持一貫水準,入口綿密Creamy,而且開心果味超級香濃,重點不太甜,每次就是特別為🍰而來💚▪️日式住家飯團一樣是日藉太太的傑作,飯團用自家製醬油醃過,配合簡單的腌菜,熱辣辣入口米飯煙靭又鬆軟,就是日本家庭的味道🏠▪️沙薑雞中亦小食都有好多款,自家製沙薑雞中翼,雞翼每隻大大隻,而且超級入味,肉質鮮嫩,充滿

▪️手工餃子套餐(煎)
芫茜豬肉餃|芹菜豬肉餃

▪️開心果芝士蛋糕

▪️日式住家飯團

▪️沙薑雞中亦
小食都有好多款,自家製沙薑雞中翼,雞翼每隻大大隻,而且超級入味,肉質鮮嫩,充滿的沙薑鹽香,但不會過鹹,好食好食

▪️美式咖啡
新店仲有各式各樣的咖啡,但我只鐘情的美式咖啡,味道香醇又能解膩
  • 開心果芝士蛋糕
  • 芫茜豬肉餃
  • 日式住家飯團
2024-12-23 4099 views
同朋友喺深水埗行完街,想找個地方吃頓晚飯。朋友想食餃子,醒起汝州街這間人氣餃子店「家後 2.0」。餐廳主打手工水餃和家常飯餐,店面明亮,裝潢簡潔,座位闊落,驟眼看還以為是間文青咖啡室。點咗灼餃同煎餃各一份,芫茜豬肉餃 ($40)  好新鮮,入口沒有雪味,菜同肉嘅比例啱啱好。湯底以西洋菜自家熬製,真材實料,入口極之鮮甜,飲得出完全無落味精。至於煎餃就揀咗小籠包豬肉 ($44),廚師以生煎方式將餃皮煎至金黃香脆,肉餡內藏雞湯及洋蔥蓉,一咬爆汁,香味四溢。+$20 可以配中式套餐,包是日鹹飯、冷盤小食及烏龍茶。菠菜爽口嫩綠,鹹飯配料有薯仔同香菇,非常足料,充滿住家風味。+$30 可以配日式套餐,包是日麵類、冷盤小食及烏龍茶。烏冬彈牙滑溜,無論係淨食或拌餃子吃都咁好味。另外仲點咗客沙薑雞中翼 ($30),雞翼大大隻,好有肉地,入口鹹鹹香香,充滿濃郁沙薑味,送飯一流!一場嚟到梗係要食埋餐廳嘅招牌甜品,點咗客開心果巴斯克芝士蛋糕 ($35),糕身輕盈濕潤,表面帶微焦,開心果同芝士味相互平衡,香醇不膩。
6 day(s) ago 0 views
之前朋友話深水埗有一間手工餃子店幾好食…..所以今日去開深水埗就順便去食吓呢一間😚😚 手工餃子套餐(灼或煎)亦可以$30轉上海麵套餐有上海麵,小食和烏龍茶…. ..餃子大大隻,又脹卜卜, 饀料足又多汁!而且餃子皮夠薄,尤其是係煎餃平時其他店會厚身少少,但家後2.0嘅煎餃子真係好薄皮脆餡嫩又多汁😚😚😚跟餐個上海麵,口感不錯,湯底也不差,而且湯餃子個湯底真係好似住家湯😚😚小食紅燒豬手好入味,口感好腍👍👍
呢間小店絕對係隱世美食!主打手工餃子同地道家常菜,味道正宗又抵食,仲要份量十足,食完超滿足💕~ **🥟 手工餃子套餐(灼)** 餃子皮薄餡多,咬落去超Juicy!重點係佢哋嘅餡料調味恰到好處,唔會太鹹,食得出係新鮮手作👏~ **🌿 芫茜豬肉餃(灼)** **芫茜控必點!** 一咬開芫茜香氣爆炸💥,豬肉鮮嫩多汁,配上自家製辣椒油🌶️,簡直係絕配! **🍚 蝦醬蒸腩片飯** 腩片肥瘦均勻,蝦醬鹹香惹味,蒸到入口即化~撈飯食真係停唔到口,邪惡但超滿足😈! **🍖 紅燒豬手** **炆到超入味!** 豬手軟嫩膠質滿滿,醬汁濃郁帶甜,送飯一流🍚~每啖都充滿骨膠原,女士們必食✨! **🥤 凍豆漿(支裝) & 熱豆漿(杯裝)** 豆味香濃到似即磨㗎!凍豆漿清甜解膩,熱豆漿暖胃又順滑,兩款都好好飲💯~

**🥟 手工餃子套餐(灼)**

**🌿 芫茜豬肉餃(灼)**

**🍚 蝦醬蒸腩片飯**

**🍖 紅燒豬手**

**🥤 凍豆漿(支裝) & 熱豆漿(杯裝)**

2025-06-12
$144 (Dinner)
  • 芫茜豬肉餃
2025-06-10 0 views
朋友話深水埗有間餃子鋪好食、蛋糕更好食,今日專程出到黎睇下係咪咁正!😏出左地鐵站都要行一少段路先去到,不過仲唔到少少遠都竟然幾多人去,今日早早6點幾去到都有人一路入緊黎,食完走已經見到出門排緊隊😲黎到緊係食手工餃,灼餃煎餃任君選擇👍菠菜豬肉餃、雲耳椰菜豬肉餃,開頭會以為食完唔夠飽,但估唔到每一粒都幾大隻,餡料勁足好有肉鮮味,最正係個湯原來唔係清湯,飲落都幾好飲,真係比足心機煮個湯底,幾有誠意。套餐可以多個咸飯或拉麵、小食菠菜同野飲,咸飯不過不失,不過精華原來係個辣醬到,加落餃子或者撈飯食都超正😍撈飯我差唔多用左三分一樽辣醬,超香口咸咸地唔會好辣!小籠包煎豬肉餃好有特色,開頭唔知咬左一半,真係會噴汁射到成枱都係,之後都係成粒食,勁juicy,不過真係要小心熱聽聞好出名既芝士蛋糕,除左原味仲不定時會有其他味,例如開心果、紅桑子,食落真係超濃味,每一啖都成口芝士香,果然名不虛傳!

黎到緊係食手工餃,灼餃煎餃任君選擇👍

2025-05-30 121 views
之前食過一次家後已經覺得好高質 今次嚟咗佢地嘅新分店家後2.0度食都仲keep到水準!手工餃子套餐 (煎)韭菜豬肉餃韭菜味夠香 豬肉餡唔會太肥 比例啱啱好 食落去juicy得嚟又唔油膩 雲耳椰菜豬肉餃 雲耳好爽脆 清甜嘅椰菜再加埋豬肉餡 口感好豐富手工餃子套餐 (灼)麻辣白菜餃 (是日新款餃子)麻辣味好過癮 唔係死辣而係慢慢滲出嚟嘅辣 食完成個口微微麻 好上癮韭菜豬肉餃同煎嘅版本比 灼嘅更加突顯出韭菜嘅鮮味 豬肉餡都keep到嫩滑+$30套餐仲包是日住家麵類+冷盤小食+烏龍茶 烏冬好彈牙 冷盤小食係芝麻菠菜沙薑雞中翼雞翼內裡嫩滑而且每隻都大大隻 沙薑味超入味 如果鍾意沙薑嘅朋友一定要試下!開心果芝士蛋糕開心果味好濃 creamy得嚟亦唔會膩 甜度啱啱好

手工餃子套餐 (煎)
韭菜豬肉餃

雲耳椰菜豬肉餃
雲耳好爽脆 清甜嘅椰菜再加埋豬肉餡 口感好豐富

手工餃子套餐 (灼)
麻辣白菜餃 (是日新款餃子)

韭菜豬肉餃

沙薑雞中翼

開心果芝士蛋糕
開心果味好濃 creamy得嚟亦唔會膩 甜度啱啱好
2025-05-25 80 views
自從佢開咗新鋪之後,都冇去過,今日早咗放工就要小朋友過嚟。Menu其實都係咁上下都係揀餃子之後睇吓煎定係灼,有幾樣小食,同埋當然會叫佢哋出名嘅巴斯克蛋糕。手工餃子套餐(菠菜豬肉餃,韭菜豬肉餃)(雙拼加$2) $48: 先教就相對等得耐,因為都係即叫即蒸嘅大概等咗25分鐘左右。但係當然上菜嘅時候都冇令我哋失望,真係皮薄餡靚,自己就覺得韭菜香過菠菜嘅,不過都同樣好味,一咬落去肉汁就標出嚟。手工餃子套餐(雲耳椰菜豬肉餃,麻辣白菜餃) (雙拼加$2) $44: 因為其實佢個餐單上面都係乜嘢菜加豬肉嘅combination,但係見到今日嘅新款餃子有麻辣白菜,所以就試吓,反而覺得麻辣白菜幾有驚喜,佢唔算太辣,但係都有麻辣嘅香味,食落去幾過癮。湯底就係菜湯,清清甜甜,食得出係自家製嘅。沙薑雞中翼($30):本身以為會係凍上,點知係熱辣辣嘅,沙薑汁味道還可以,雞翼都幾大隻,自己覺得我想試吓嘅可以一試,但係自己比較懷念舊舖嘅南乳雞翼。是日油菜($20): 豉油生菜,分量都還可以,味道就正常。凍豆漿($12@): 唔係自家製嘅豆漿,未道稍甜。抹茶味巴斯克蛋糕($35): 自己本身試過原味同埋佢嘅開心果味,

是日油菜($20): 豉油生菜,分量都還可以,味道就正常。

凍豆漿($12@): 唔係自家製嘅豆漿,未道稍甜。

抹茶味巴斯克蛋糕($35): 自己本身試過原味同埋佢嘅開心果味,所以今次嘅抹茶,茶味都好濃,亦都夠滑。自己覺得呢個價錢完全係抵食。

總結:自己呢一間係少數真係返轉頭食嘅,價錢親民之餘亦都食得好飽,份量都好唔錯,真係值得一試㗎。
2025-05-22 59 views
從來都是 總店 1.0 的捧場客 fans, 知道這一家 『家後 2.0』, 當然也捧著 好奇兼新嘗試 拜道一下。地點同 1.0 真係好近 ,感覺上 有集合了 café 的風格 ,見飲品 list 亦多咗 多類咖啡的選擇, flat white 都有。 叫咗一個 煎餃餐, 鴛鴦雙拼 有 小籠包 餃子和芫茜餃子; 感覺上煎功真的不及 1.0, 沒有了 那種 脆脆地 的咬口, 真的有個兒可惜因為好多人朝聖而來也是為了這種味道;我們食完 贰點零 再去 1.0 同朋友叫多一客 煎餃子(今次 叫咗 芫茜餃同埋洋蔥餃子), 的確呀,證實咗我哋嘅睇法, 2.0的烹調手法的確冇得同 1.0 相比。這間分店有一個特色叫蝦醬蒸腩肉飯,跟湯,白飯,烏龍茶。 白飯嘅質素普通超級普通,湯唔算好有味, 蝦醬惹味呀 ,好可惜烏龍茶真係好淡。 下次一定唔會再叫( 除非嗰啲白飯改有質素嘅日本米啦)招呼就一個個啦,有個男仔高高地 有不純正香港粵語但係都客客氣氣, 另外見到有個大媽就霸咗成張枱喺度包餃子( 其實係中午旺區時間), 見佢對客都指指知點點 好有權力慾咁( 好似史丹福大學做好個實驗 人類 受到權力 之後 嘅氣驗.

招呼就一個個啦,有個男仔高高地 有不純正香港粵語但係都客客氣氣, 另外見到有個大媽就霸咗成張枱喺度包餃子( 其實係中午旺區時間), 見佢對客都指指知點點 好有權力慾咁( 好似史丹福大學做好個實驗 人類 受到權力 之後 嘅氣驗....)
, 諗住同老闆講一聲但係都係算啦廢鬼事阻人搵食。

不過想同顧客有良好嘅關係就真係要好似老闆咁親力親為, 親民有禮貌。
2025-05-21 66 views
同屋企去深水埗搵食 星期六比平時人多好多 去主店見到十幾二十人等緊 就轉去2.0 去到就岩店可以入去坐 環境一般 比較窄和迫 人多不斷搭枱黑啡- 味道同出面飲既差唔多白咖啡-個拉花比較特別 成隻鹹蛋超人咁😂 家人話味道都唔錯上海麵- 竟然係藥材湯底 上海麵有咬口同埋湯底都幾好飲 不過如果藥材味可以再濃啲就好咸飯-家人話都好食煎餃-韭菜和雲耳 煎得好香脆 味道都唔錯 值得試湯餃-芫荽和菠菜 芫荽比較好食,同埋如果係煎芫荽餃應該會更加好會更加香另外佢個辣菜譜好好食 夠香夠辣榛子芝士蛋糕-呢間店另一個重點係食芝士蛋糕,但係冇晒開心果味,咁就叫榛子味,佢流心做得幾好,可惜嘅係件蛋糕太細🤣🤣🤣總括嚟講,如果想食蛋糕加餃子我會平日嚟,值得大家試!

環境一般 比較窄和迫 人多不斷搭枱

黑啡- 味道同出面飲既差唔多

白咖啡-個拉花比較特別 成隻鹹蛋超人咁😂 家人話味道都唔錯

咸飯-家人話都好食

煎餃-韭菜和雲耳 煎得好香脆 味道都唔錯 值得試

另外佢個辣菜譜好好食 夠香夠辣

總括嚟講,如果想食蛋糕加餃子我會平日嚟,值得大家試!
2025-05-17
Type of Meal
Lunch
  • 灼餃雙拼
  • 煎餃
性價比好高嘅本地手工餃子店,佢嘅餃子包得好靚之餘,仲大大粒皮薄肉厚👀👍🏻幾有驚喜嘅係佢嘅自家製巴斯克蛋糕🫶🏻✨煎手工餃子(雙拼)$46揀咗芫荽豬肉餃+韭菜豬肉餃,皮薄餡足,煎得金黃脆底🔥韭菜餃果然要煎先至夠香,咬落「咔嚓」聲,芫荽控必試🤘🏻餡料調味剛好,蘸少少辣油更惹味🌶️✨ 灼手工餃子(日式套餐)$70跟住家麵+冷盤小食+烏龍茶 試咗芹菜豬肉餃,湯底清甜似日式出汁,餃子皮滑溜,芹菜爽口!套餐抵食之選,烏龍茶解膩一流🍵✨麻辣雞翼 $30 | 沙薑雞翼 $30🐔 麻辣款香麻唔死辣,醃得入味;沙薑味濃郁,皮脆肉嫩😋兩款都抵食 ✨原味巴斯克蛋糕 $30意外地出色!流心芝士濃郁,面層焦香,$30食到咁高質真心驚喜🍰

✨煎手工餃子(雙拼)$46

✨ 灼手工餃子(日式套餐)$70
跟住家麵+冷盤小食+烏龍茶

✨麻辣雞翼 $30 | 沙薑雞翼 $30

✨原味巴斯克蛋糕 $30
🥟 小籠包豬肉煎餃 呢款係店內招牌,必叫煎餃!外皮煎到金黃脆底,一咬開竟然有小籠包嘅爆汁效果,肉餡混合雞湯同洋蔥蓉,薑汁調味好惹味,形狀似餃子但口感似小籠包,超驚喜!🍗 三杯雞飯 雞肉煮得入味,醬汁甜中帶九層塔香,撈飯一流。雖然唔係傳統港式口味,但醬汁濃稠,雞肉嫩滑,配埋熱辣辣白飯,好滿足。 🥟 雲耳椰菜豬肉水餃餃皮薄身,餡料以椰菜同雲耳為主,咬落爽脆,豬肉比例剛好,唔會太油膩。湯底用西洋菜熬製,清甜無味精,飲完唔口渴。 🥬 芹菜豬肉水餃呢款用西芹而不是唐芹,只有淡淡清香,唔會搶味,配埋豬肉餡同薄皮,好易入口。煎餃版更香口,點埋自家辣菜脯更惹味。 🍲 菜乾湯湯底真材實料,菜乾甘香,仲有紅蘿蔔同瘦肉,飲落暖胃又滋潤,好夠味咸得黎完全冇味精感,係住家湯水既味道🩷🍙 日式住家飯團飯團係老闆日籍太太嘅手作,用自家製醬油醃過,配簡單醃菜,入口米飯煙韌又鬆軟,帶微微甜香,食落有種溫暖嘅家庭感。飯團外層微焦,內裡軟熟,仲有少少飯焦香,簡單但好有心思。最好味就係佢哋嘅自家製菜譜!無論係加落個飯團或者啲飯度 或者餃子度都非常好食!夜晚七點已經全場坐滿,好彩我哋早去🥹
🥟 小籠包豬肉煎餃

🍗 三杯雞飯

🥟 雲耳椰菜豬肉水餃

🥬 芹菜豬肉水餃

🍲 菜乾湯

🍙 日式住家飯團

夜晚七點已經全場坐滿,好彩我哋早去🥹
早幾年食過家後,依家先知原來仲有家後2.0!先6點,就已經好多人幫襯,果然係人氣餃子店!手工雙拼煎餃 $46煎餃金黃香脆,大隻又飽滿,成個金元寶咁!我揀左菠菜豬肉餃同雲耳椰菜豬肉餃,配料非常新鮮,蔬菜爽脆,豬肉juicy!手工雙拼湯餃 $42湯餃配上冬瓜燉湯,清熱消暑!男友揀韮菜豬肉餃同芹菜豬肉餃,係佢鍾意嘅香菜味道。日式套餐 +$30烏冬+芝麻菠菜+烏龍茶,呢個套餐夠哂抵!烏冬好食,好Q彈,配煎餃最夾!巴斯克芝士蛋糕 $30上次去家後,啲芝士蛋糕賣哂,今次終於有機會食到傳聞中嘅蛋糕!知道仲有開心果味,但本人not a big fan!原味仲好,外層焦糖味,內層蛋奶味濃,唔會太甜,值得一試!

手工雙拼煎餃 $46

手工雙拼湯餃 $42

日式套餐 +$30

巴斯克芝士蛋糕 $30

2025-05-09
$89 (Dinner)
2025-05-11 34 views
平日我去咗深水埗一間復古風格嘅Fusion咖啡加餃子店,聽講呢度嘅食品好有創意,於是決定去試下。今次我叫咗菠菜豬肉餃,配蘿蔔西洋菜湯,加$30轉套餐配上海麵,仲有小食。另外,我亦嗌咗個雙拼,包括麻辣白菜豬肉餃同椰菜豬肉餃,加$20轉套餐配特色飯。最後,我仲試咗佢哋最出名嘅原味芝士蛋糕同最近好Hit嘅開心果芝士蛋糕,真係食得好滿足!首先講講環境,呢間店嘅裝修風格復古,牆上掛住舊時嘅照片同埋一些懷舊嘅裝飾,令我感覺到一種親切感。店內燈光柔和,氣氛幾好,坐喺度可以享受一個輕鬆嘅下午。服務員對客人都好有禮貌,落單時好有耐心,等待食物嘅時間都唔算太長。### 菠菜豬肉餃講返我叫嘅菠菜豬肉餃,餃子皮薄餡靚,食落去真係好滑。菠菜同豬肉嘅搭配非常好,味道鮮美,唔會過於油膩。配上蘿蔔西洋菜湯,湯底清新,帶有一點點甜味,真係好開胃。再加上$30轉套餐配上海麵,呢個麵條煮得剛好,唔黏,吸收咗湯底嘅味道,食起來非常滿足。### 雙拼再講講我嘅雙拼,包括麻辣白菜豬肉餃同椰菜豬肉餃。麻辣白菜豬肉餃味道相當出色,麻辣嘅味道唔會過於辛辣,反而有一種香辣嘅感覺,真係好開胃。椰菜豬肉餃同樣唔錯,椰菜嘅清香同豬肉餡搭配得好

### 菠菜豬肉餃

### 雙拼

再講講我嘅雙拼,包括麻辣白菜豬肉餃同椰菜豬肉餃。麻辣白菜豬肉餃味道相當出色,麻辣嘅味道唔會過於辛辣,反而有一種香辣嘅感覺,真係好開胃。椰菜豬肉餃同樣唔錯,椰菜嘅清香同豬肉餡搭配得好好,令整個餃子口感更加豐富。再加$20轉套餐配特色飯,飯粒鬆軟,味道恰到好處,搭配餃子食真係好味。

### 原味芝士蛋糕

最後,講講甜品部分。我試咗呢度最出名嘅原味芝士蛋糕,真係好好味!蛋糕底部鬆軟,芝士味道濃郁但唔會太膩,口感非常滑,食落去令人回味無窮。最近好Hit嘅開心果芝士蛋糕亦唔可以錯過,開心果嘅香味同芝士完美結合,味道清新,真係一個唔錯嘅選擇。

呢間復古Fusion咖啡加餃子店真係一個唔錯嘅選擇!我下次一定會再返嚟,試下咖啡!