Restaurant: Hotspot
Terms & Details:
2024-11-20 526 views
同朋友去左間幾特別既火鍋店,一間餐廳竟然有幾個國家既景色,有中國古典風、摩洛哥熱氣球、日本櫻花景、歐陸宮廷風,有好多打卡位可以比你影,難怪會叫做火鍋隨意門😆我地點左個椰醬雞濃湯鍋,個湯乳白色,好香椰醬味,入面好足料,有好多雞似、椰絲、粟米、飲落好鮮甜,啲雞滾左咁耐都仲好嫩滑唔鞋口😍細份蘋果木煙燻手切牛頸脊,肉質鮮嫩,牛味都幾重,唔會油到膩餃子拼盤擺係個旋轉木馬上枱,有5款唔同味道,每款2隻,最中意蟹皇豚肉餃,蟹味好重蔬菜拼盤有好多唔同既菜類,黑松露午餐肉粗切而且份量好多蜂蜜菊花烏龍茶勁大個地球儀裝住,飲落清清地,清熱潤喉🌼

細份蘋果木煙燻手切牛頸脊,肉質鮮嫩,牛味都幾重,唔會油到膩

蔬菜拼盤有好多唔同既菜類,黑松露午餐肉粗切而且份量好多

蜂蜜菊花烏龍茶勁大個地球儀裝住,飲落清清地,清熱潤喉🌼
第一次食個湯底唔油嘅花膠雞湯邊爐😍用三黃雞熬製嘅雞湯好清 鮮甜 濃郁, 雞肉大件又嫩🤪餃子拼盤都有驚喜 竟然有黑松露蟹肉 蟹皇豚肉😱牛頸脊嘅油花分佈平均 好香肉味 淥幾下就食得好嫩😍菊花烏龍茶正好清下邊爐嘅熱氣 地球儀壺好funny🤣💫花膠雞湯💫餃子拼盤💫本地牛頸脊💫特盛蔬菜拼盤💫蜂蜜菊花烏龍茶Highly recommend if you are hotpot-holic 📍地址: 火鍋隨意門銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室
第一次食個湯底唔油嘅花膠雞湯邊爐😍
用三黃雞熬製嘅雞湯好清 鮮甜 濃郁, 雞肉大件又嫩🤪
餃子拼盤都有驚喜 竟然有黑松露蟹肉 蟹皇豚肉😱

💫蜂蜜菊花烏龍茶

📍地址: 火鍋隨意門
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室

2024-11-16 673 views
天氣涼涼,就好想打邊爐🍲銅鑼灣收工,就搵左呢間火鍋食❤️餐廳環境幾有特色,坐得闊落火鍋湯底係打邊爐既靈魂🤣,就揀左個😋特色卜卜蜆鍋😋湯頭夠哂惹味,蒜香味濃帶啲啲辣咁,卜卜蜆都勁鮮甜肥美蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)牛香好出,越咀嚼牛香越濃郁,口感有啲咬口咁諗唔到想食咩,最好就係叫拼盤🤣,咩都有啲咁就叫左個豐盛蔬菜拼盤同餃子拼盤都好多唔同款式,夠哂豐富鹹蛋黃炸魚皮鹹蛋黃濃厚咁包滿炸魚皮,一定唔會輸,炸魚皮勁酥脆,鹹蛋黃味道勁濃郁,無敵小食竹蔗茅根夠哂清甜
天氣涼涼,就好想打邊爐🍲
銅鑼灣收工,就搵左呢間火鍋食❤️
餐廳環境幾有特色,坐得闊落

火鍋湯底係打邊爐既靈魂🤣,就揀左個
😋特色卜卜蜆鍋😋
湯頭夠哂惹味,蒜香味濃帶啲啲辣咁,卜卜蜆都勁鮮甜肥美

蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)
牛香好出,越咀嚼牛香越濃郁,口感有啲咬口咁

諗唔到想食咩,最好就係叫拼盤🤣,咩都有啲咁
就叫左個豐盛蔬菜拼盤同餃子拼盤
都好多唔同款式,夠哂豐富

鹹蛋黃炸魚皮

竹蔗茅根
夠哂清甜
2024-11-14 663 views
一打開邊爐就打上癮 今日又同老best嚟呢度打邊爐環境好靚 入門口之前已經有打卡位 📸免醬油 免茶介 同埋免加一添 好抵囉老闆非常熱情介紹 店員亦都好細心 一直留意住我地有咩需要 次次加完湯都提住我地等煲滾食物要煮幾耐等等 非常貼心今次揀咗 招牌花膠雞湯鍋花膠雞湯濃厚入味 入口順滑食完餐飯喉嚨無覺得涸 真係落足料煲湯🐮蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)牛頸脊值得一試柔嫩得嚟有油花 口感肥嫩有彈性 但又唔會有油膩感🥟餃子拼盤黑松露蟹肉餃蟹黃豚肉餃韭菜豬肉餃 蟹黃餃離遠一望就知係佢 餃皮下透出餡料搶眼嘅橙黃色 咬開個下已經蟹味超濃一上枱就俾佢吸引住 好似迴轉木馬咁 啲餃子高高低低咁轉圈圈每隻餃都脹卜卜 落足料🐷豬潤🥬豐盛蔬菜拼盤切到好多唔同形狀 星形蘿蔔 花形南瓜吸引小朋友食多啲菜一流🍯蜂蜜菊花烏龍茶 各樣食物擺盤全部都睇得出背後心思打卡一流 當中餃子拼盤一絕第一次見迴轉餃子
一打開邊爐就打上癮 今日又同老best嚟呢度打邊爐
食物要煮幾耐等等 非常貼心

今次揀咗 招牌花膠雞湯鍋
花膠雞湯濃厚入味 入口順滑
食完餐飯喉嚨無覺得涸 真係落足料煲湯
🐮蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)
牛頸脊值得一試

各樣食物擺盤全部都睇得出背後心思
打卡一流 當中餃子拼盤一絕
第一次見迴轉餃子

2024-11-11 625 views
🍽️花膠雞湯鍋 $328平時都好少介紹湯底,但尼個真係超級推介😋每日新鮮熬煮,採用咗鬍鬚雞,湯底雞味濃郁,而且食落皮脆肉嫩😌另外,花膠份量都好多,唔單止味道好飲,仲非常養顏🥰🍽️蘋果木煙燻手切牛頸脊 (細)牛頸脊色澤鮮紅,厚度適中👍🏻食落牛味香濃,肉汁嫩滑😍🍽️牛舌片 $98牛舌放置得好似朵玫瑰花,盆底有乾冰,煙霧會慢慢散出嚟,好有氣氛🤩不過乾冰stay唔耐,想打靚卡一定要提早準備好😋🍽️餃子拼盤 $148呢個有五款唔同嘅餃子,每款兩粒。我哋最鍾意黑松露蟹肉餃 同蟹皇豚肉餃,蟹味非常香,黑松露味意想不到地從蟹香味非常夾😋🍹蜂蜜菊花烏龍茶 $78佢嘅造型好似一個地球儀,非常特別😆菊花烏龍茶下火,加上清甜嘅蜂蜜,最啱打邊爐飲😚服務費✅味道😋 8.5/10性價比💰 7/10環境🔎 7/10服務🫶🏻 7.5/10打卡指數📸 8.5/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8/10
🍽️花膠雞湯鍋 $328

🍽️蘋果木煙燻手切牛頸脊 (細)
牛頸脊色澤鮮紅,厚度適中👍🏻
食落牛味香濃,肉汁嫩滑😍

🍽️牛舌片 $98

打卡指數📸 8.5/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8/10

• 招牌花膠雞湯鍋
2024-11-08 559 views
坐落於鵝頸橋附近既火鍋店,在宮廷般的環境打邊爐特別有風味。食材份量充足,尤其是牛肉好好吃👍🏻。🥢蘋果木煙燻手切牛頸脊:✨推薦✨牛頸脊脂肪分佈好均勻,肉質夾口,同埋冇筋👍🏻。 🥢花膠雞湯:✨推薦✨花膠好滑,雞湯好濃,而雞肉係預先煮5成熟,咁打邊爐時就可以好快有得食。🥢豐盛蔬菜拼盤: 蔬菜拼盤有cut 得好可愛😍既蘿蔔、南瓜、蕃茄同娃娃菜等等。 造型得意仲用竹籤串起。🥢小酥肉:炸得香脆可口,帶少少孜然辣。🥢餃子拼盤: 餃子放在轉盤上,有旋轉木馬🎠feel。拼盤有5款,包括韭菜餃、雲吞蝦餃等等。🥢竹蔗茅根:第一次見地球儀🌎裝飲品,美觀又方便使用。味道:🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

🥢小酥肉:炸得香脆可口,帶少少孜然辣。

🥢竹蔗茅根:第一次見地球儀🌎裝飲品,美觀又方便使用。

味道:🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
2024-11-06 520 views
花膠雞湯開爐前職員溫馨提示湯底一滾先飲湯,之後先慢慢放雞件煮熟。當個湯一滾即刻試下有幾巴閉,嘩,一試難忘,齋飲湯都飲左兩碗,唔係講笑。雞件夠嫩,唔會話求求其其比啲 立雜雞件你就算,都幾有誠意。黃金魚皮,黃金響鈴魚皮非常之脆口,唔會話因為鹹蛋黃醬太多太濃味,不過響鈴味道就反而唔夠出,亦唔算脆口,有種唔知浸湯食好,還是直接食用。牛肩肉,雲吞,餃子🥟牛肉快涮幾下就已經夠,建議直接食用,唔需要點醬都已經好夠味,份量亦唔會話到喉唔到肺。雲吞有驚喜,估唔到火鍋店都可以食到滿滿蝦子嘅雲吞,絕對值得叫嚟試。不過餃子雖然有幾款口味,但係不過不失,唔算太突出。P.S. 雖然店鋪客人唔算好多(2:00pm左右),但得一個職員做曬超多人,辛苦曬🤣

花膠雞湯

黃金魚皮,黃金響鈴

牛肩肉,雲吞,餃子🥟

2024-11-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
  • 招牌花膠雞湯鍋
  • 本地牛頸脊
  • 鹹蛋黃炒炸魚皮
2024-11-06 406 views
呢個係我食過最好食嘅蜆煲係成個煲都係蜆我覺得好食同埋抵食過珍姐同埋好新鮮無論打卡定食物都好高分啲蘋果木煙燻手切牛頸脊都非常之厚切同埋有牛味雲吞亦都皮薄餡靚個雞都份量十足佢連啲蘿蔔南瓜都係一支支用竹籤拆住唔驚搵唔返或者溶哂湯底又好足料直程唔使加豉油或者其他調味其實啲嘢食已經好好味仲有個可以自己斟嘅竹蔗茅根水即刻幫自己下火第一間又啱打卡又好坐嘅火鍋店最重要係lunch time去食仲要要68折真係抵到爛
呢個係我食過最好食嘅蜆煲
即刻幫自己下火
第一間又啱打卡又好坐嘅火鍋
最重要係lunch time去食仲要要68折
真係抵到爛
呢排既天氣終於開始涼,有返d秋天嘅感覺,係時候又要出去打邊爐啦😆今日我哋去咗一間有勁多打卡位既火鍋店度食左:⬇️⬇️✨花膠雞湯鍋✨花膠雞湯色澤金黃又濃稠,膠質感好重,飲落鮮香味美又暖身👍🏻,-煲滾我哋就控制唔到咁飲咗大半煲😍✨🥟餃子拼盤✨餃子拼盤一共有10粒,共五款口味各2粒;有龍蝦餃、足料鮮煆雲吞、韭菜餃、蟹🦀️皇豚肉餃同黑松露蟹肉餃,款款都皮薄餡靚又大粒,小妹覺得最出色既絕對係鮮味到不得了既蟹🦀️皇豚肉餃,好似食左成粒蟹嘅精華落肚咁丫👍🏻👍🏻店家仲將佢地放咗喺一個會旋轉嘅支架上面上枱,轉來轉去咁好趣緻,打卡-流👍🏻✨本地牛頸脊(細)✨牛味香濃既本地牛頸脊肥瘦適中,入口軟滑多汁重油香😍✨鹹蛋黃炒炸魚皮✨可以即食既鹹蛋黃魚皮上面沾滿晒起沙既鹹蛋黃醬,邪惡到不得了,加埋超脆既口感,真系正到唔識講‼️✨特盛蔬菜拼盤✨蔬菜拼盤入面有齊蕃茄、木耳、南瓜、白蘿蔔、油麥菜 • 生菜同娃娃菜 ,種類豐富得梨,造型仲要整到星星、月亮都出齊,超級可愛😍,應該係我見過最有誠意嘅蔬菜盤👍🏻👍🏻✨蜂蜜菊花烏龍茶✨烏龍茶味雖然唔算好濃,但係菊花味好重,甜甜地咁好易入口,飲完即時冇咁熱‼️🚪火鍋隨意門📍銅鑼灣堅拿道西10號冠

今日我哋去咗一間有勁多打卡位既火鍋店度食左:⬇️⬇️

✨花膠雞湯鍋✨

✨🥟餃子拼盤✨

✨本地牛頸脊(細)✨

牛味香濃既本地牛頸脊肥瘦適中,入口軟滑多汁重油香😍

✨鹹蛋黃炒炸魚皮✨

✨特盛蔬菜拼盤✨

✨蜂蜜菊花烏龍茶✨

🚪火鍋隨意門

📍銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A舖

#火鍋隨意門#銅鑼灣#四國火鍋
#hotpot #隨意門#hotpothk #打邊爐
2024-10-28 478 views
酸香撲鼻,湯底濃郁,讓人食指大動。這款湯底不僅味道鮮美,還有助於開胃,讓接下來的火鍋體驗更加美妙。 蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)是這裡的招牌菜之一。牛頸脊肉質鮮嫩,經過蘋果木煙燻後,散發出獨特的香氣,每一口都讓人回味無窮。這道菜不僅口感極佳,還富有營養,是肉食愛好者的必點之選。 餃子拼盤和豐盛蔬菜拼盤也是不容錯過的美味。餃子皮薄餡多,口感滑嫩,搭配各種新鮮蔬菜,營養均衡,讓人吃得滿足又健康。竹蔗茅根和水蓮則是火鍋的絕佳搭配,清甜的竹蔗茅根湯和爽脆的水蓮,既能解膩又能增添火鍋的層次感。

2024-10-23 463 views
同朋友去咗 火鍋隨意門,湯底有多款選擇,配料都好有新意,味道仲好正,可以一試。我哋揀咗 椰漿雞濃湯鍋,$308好靚嘅視覺效果。聞到陣陣椰香,湯底濃郁得嚟唔會太膩,雞肉嫩滑。椰漿嘅香味同雞湯嘅鮮甜好match,飲一啖湯好滿足,帶有少少椰子嘅清甜,幾特別。湯底越煮越濃,配埋牛肉同餃子一齊煮,真係鮮味十足。本地牛頸脊 呢個牛肉雖然係細份,但每片牛肉都切得啱啱好,肥瘦均勻,肉質嫩滑,喺湯底輕輕涮幾下,吸哂湯底嘅椰香,入口即化,牛味濃郁。最驚喜嘅係嗰個 餃子拼盤,$148,餃子係以 旋轉木馬 嘅形式呈現,好有趣!拼盤入面有五款唔同嘅餃子,每款餃子都皮薄餡靚。黑松露蟹肉餃 一咬開,滿滿嘅蟹肉同黑松露香味即刻喺口入面爆開,真係鮮味極致。鳳尾鮮蝦餃 彈牙有肉,蝦肉鮮甜,韭菜餃 嘅韭菜香氣十足,蟹黃豚肉餃 肥美多汁,每一款都好有特色。特盛蔬菜拼盤,$128蔬菜好新鮮,種類多,煮落去吸哂湯底精華,特別係金針菇同娃娃菜,脆口得嚟又入味。酒浸雞子,$88雞子嫩滑,帶有淡淡嘅酒香,唔會太濃烈,食落去味道好特別。蜂蜜菊花烏龍茶,$78呢個茶香味清新,帶有菊花嘅淡淡甜味,飲完解膩又舒服。

我哋揀咗 椰漿雞濃湯鍋,$308

特盛蔬菜拼盤,$128

酒浸雞子,$88
雞子嫩滑,帶有淡淡嘅酒香,唔會太濃烈,食落去味道好特別。

蜂蜜菊花烏龍茶,$78
呢個茶香味清新,帶有菊花嘅淡淡甜味,飲完解膩又舒服。

銅鑼灣有好多唔同嘅火鍋店,呢間個名好特別,一到門口已經見到有心思嘅佈置👍🏻湯底又近10款選擇,我哋揀咗🍲椰漿雞濃湯鍋 $308- 店員放低湯底已經比嗰個仙境般嘅煙霧吸引,之後飲啖湯, 十分香濃,即刻添飲。🥩蘋果木煙熏手切牛頸脊- 手切牛厚薄適中,牛味充足又有口感🥟餃子拼盤$148擺盤好啱打卡,有10款餃子當中包括:- 黑松露蟹肉餃、蟹皇豚肉餃、韭菜豬肉餃 、龍蝦餃、足料鮮蝦雲吞,所有餃子味道鮮明,啲海鮮味好出。🥗豐盛蔬菜拼盤- 蔬菜好新鮮,仲好貼心咁用竹籤拮住啲煮得耐嘅食材🥠黑松露墨魚丸$78- 黑松露味香,墨魚丸好彈牙,好食🧃蜂蜜菊花烏龍茶- 菊花茶好啱打邊爐飲,唔太甜,份量夠,我哋兩個都飲唔晒。

湯底又近10款選擇,我哋揀咗🍲椰漿雞濃湯鍋 $308
🥩蘋果木煙熏手切牛頸脊
- 手切牛厚薄適中,牛味充足又有口感
🥟餃子拼盤$148
擺盤好啱打卡,有10款餃子當中包括:
🥗豐盛蔬菜拼盤
- 蔬菜好新鮮,仲好貼心咁用竹籤拮住啲煮得耐嘅食材
🥠黑松露墨魚丸$78
- 黑松露味香,墨魚丸好彈牙,好食
🧃蜂蜜菊花烏龍茶
- 菊花茶好啱打邊爐飲,唔太甜,份量夠,我哋兩個都飲唔晒。
2024-10-21
$400 (Dinner)
2024-10-22 466 views
上網睇到佢做緊優惠,有68折,超級抵食就約埋朋友去。秘製消暑椰漿雞濃湯鍋一上枱椰子味超香濃,湯底入面已有雞件,雞件食落都幾嫩滑,中意椰子嘅唔好錯過。澳洲帶子片帶子片入口鮮甜,口感爽脆。蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)牛頸脊牛肉味濃郁,入口嫩滑,用左蘋果木煙燻香味獨特。餃子拼盤有5款唔同味道嘅餃子,餃子皮薄餡多,我最中意蟹黃蟹肉味道,好鮮甜。豐盛蔬菜拼盤真係好豐盛,有娃娃菜,油麥菜,蕃茄,南瓜,金菇,生菜,全部都新鮮爽甜,仲有蘿蔔切到星星形狀。蜂蜜菊花烏龍茶味道清新,打邊爐最岩飲。
上網睇到佢做緊優惠,有68折,超級抵食就約埋朋友去。

秘製消暑椰漿雞濃湯鍋

澳洲帶子片
帶子片入口鮮甜,口感爽脆。

蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)
牛頸脊牛肉味濃郁,入口嫩滑,用左蘋果木煙燻香味獨特。

餃子拼盤

豐盛蔬菜拼盤

蜂蜜菊花烏龍茶
味道清新,打邊爐最岩飲。

召集鐘意打邊爐既朋友仔,最近天氣涼番最岩同朋友去打邊爐,最近跟朋友去左間打卡靚又好食既火鍋店一入門口就比土耳其吊燈吸引,充滿土耳其風味入內又變成歐陸風格同中國式屏風和紅木桌椅,打卡一流今次叫左幾款嘢食,味道都有驚喜 椰漿雞鍋雞既份量好多,鮮甜嫩滑😝椰汁味濃,之後用黎煮野食更加惹味蘋果木煙燻手切牛頸脊(細)用上蘋果木煙燻,未食已經覺得好香,牛頸脊肥瘦均勻,牛味香濃,鐘意食牛既朋友仔一定要試下餃子拼盤拼盤有10粒,種類豐富,包括有蟹黃豚肉餃、韭菜豬肉餃、鮮蝦雲吞、龍蝦餃同黑松露蟹肉餃,特別推介黑松露蟹肉餃,黑松露味香濃,啖啖蟹肉餃大滿足豐盛蔬菜拼盤有多款新鮮蔬菜🥬粟米、娃娃菜、番茄、生菜、白蘿蔔,鮮甜好味😋竹蔗茅根飲品都有好多選擇,今次揀左竹蔗茅根,清甜解膩,消暑解渴

一入門口就比土耳其吊燈吸引,充滿土耳其風味
入內又變成歐陸風格同中國式屏風和紅木桌椅,打卡一流

今次叫左幾款嘢食,味道都有驚喜

椰漿雞鍋
雞既份量好多,鮮甜嫩滑😝椰汁味濃,之後用黎煮野食更加惹味

餃子拼盤

豐盛蔬菜拼盤

竹蔗茅根
飲品都有好多選擇,今次揀左竹蔗茅根,清甜解膩,消暑解渴

2024-10-06 672 views
同朋友👧🏻🧒一齊嚟咗呢間火鍋店食火鍋🤣「椰漿雞濃湯鍋」:餐牌咁樣形容《🥥秘製椰漿雞濃湯鍋 🥥鬍鬚雞🐥遇上新鮮椰子,再用椰肉打成椰漿,椰子味非常香濃》😋;鍋底嚟到嘅時候我哋飲啖湯先,真係鮮味喎🤣,鬍鬚雞件亦都幾好雞味肉質都夠滑🤣,仲有好多切到一條條幾爽口嘅椰子🥥可以食🤣「沙白蜆」:隻隻都大大隻非常飽滿,食落口好鮮味🤩「餃子🥟拼盤」:一共有10隻🥟,有幾款,包括鮮蝦雲吞、蟹黃豬肉餃、黑松露豬肉餃、韭菜豬肉餃、白松露野菌豬肉餃😋;材料充實全部都幾好食😋「蘋果木煙燻手切牛頸脊」:牛頸脊🐂起雙飛所以每一片都大大片,脂肪分布均勻,油脂量唔係好高又唔係好低,肉質軟熟好牛味👍「特盛蔬菜拼盤」:有幾種蔬菜,包括 生菜、娃娃菜、蘿蔔、金菇菜、南瓜、蕃茄 等😋「蜂蜜菊花烏龍茶」:唔係好甜,幾清新😋
同朋友👧🏻🧒一齊嚟咗呢間火鍋店食火鍋🤣

「沙白蜆」:隻隻都大大隻非常飽滿,食落口好鮮味🤩

「蜂蜜菊花烏龍茶」:唔係好甜,幾清新😋
$380 (Lunch)