2013-11-07 6993 views
星期日唔使訂坐都有位,21:00到達,得我同老公2人包場真舒服~地方乾淨清潔,爐與爐之間有足夠空間,唔會好迫~食物種類同口味少,但全部新鮮好食~老闆有禮好好人~食物有芝士腸,廚師腸,紅腸,黑椒牛丸,龍蝦丸,花姿丸,獅子狗魚蛋,魚腐,青椒,牛扒,雞扒,豬扒,雞腎,豬頸肉,雞翼,金沙骨,粟米,蕃薯,方包,全部都係新鮮靚料~包一罐飲品,一枝水~自家制蒜容牛油一流~$110一位,每4位要$30開爐費~
老闆有禮好好人~
包一罐飲品,一枝水~自家制蒜容牛油一流~
$110一位,每4位要$30開爐費~
2013-10-20
2011-11-20 5214 views
昨晚同好友即興想BBQ,不作他想都係嚟鴻興紅番區燒烤場,由屯門市中心坐的士嚟唔使$30 入場費$98/位包1枝水一罐滊水任燒5小時,食物看似選擇不多實情是老闆娘貴精不貴多,因為肉類是老闆娘自家醃製的,味道啱啱好唔會太咸亦無人造色表,真係食得放心而且食物分類乾淨企理 推介 ~ 金沙骨、雞翼、紅腸、魷魚 必食推介 ~ 老闆娘自家製ga蒜茸醬,搽咗嚟整蒜茸麵包真係一流 ( 值得再讚ga係食物新鮮好味之外,地方亦乾淨服務都好好

推介 ~ 金沙骨、雞翼、紅腸、魷魚

值得再讚ga係食物新鮮好味之外,地方亦乾淨服務都好好
$98/位包1枝水一罐滊水任燒5小時
地方好乾淨
老闆娘好細心,一早已用錫紙包好粟米、蕃薯、蔬菜包
食物分類乾淨企理,紅腸同魷魚勁好味
肉類是老闆娘自家醃製,味道啱啱好唔會太咸亦無人造色表,真係食得放心
蒜茸蔬菜錫紙包...新鮮好味道
食物分類乾淨企理,紅腸同魷魚勁好味
蒜茸蔬菜錫紙包...新鮮好味道
個爐夠大坐位亦舒適,最緊要係地方夠乾淨
2011-07-04 1675 views
今日天氣極度良好藍天白雲又唔太熱同焗,於是同好友一家去了舊咖啡灣游水,忘了買沙灘席走了去附近士多買,然後便走到這間BBQ店了,這店地方很大又乾淨,燒烤食物全放在雪櫃內,給我們的感覺是ga衛生又乾淨,問了價錢店內的後生仔話今日假期$88,我同友人都認為價錢合理,游完水便到這裡BBQ了 店內後生仔做事極爽快又認真,值得一讚 老闆娘亦勁友善,傾談吓老闆娘有問我們食物質素如何,我同友人異口同聲話好好味,老闆娘就好開心同我哋講,佢話佢頂咗手無幾耐,而店內ga燒烤食品也是佢本人親手醃裝ga,連蒜茸包醬都係自家製,今時今日仲有呢個心真係難得,無怪乎我同友人都覺得食物唔會得個咸字啦 咁ga價錢有咁ga服務同食物質素,我同友人一致認為值得再嚟

店內後生仔做事極爽快又認真,值得一讚

咁ga價錢有咁ga服務同食物質素,我同友人一致認為值得再嚟
2011-07-03
  • BBQ
2010-11-15 2702 views
沿著青山公路有不少燒烤場, 今次與同事駡車一心到這一帶找燒烤場, 結果在入境處對面有個露天停車場, 我們便泊車試試這範圍的其中一間燒烤場, 看見沿路走入右手邊有兩間燒烤場, 反正兩間都從沒光顧, 便隨便進入了鴻興了我們燒烤爐的位置不錯, 接近這裡的士多(即食物及飲品供應處), 又有電視在不遠之處, 不錯.. 爐與爐之間距離適中, 不錯.. 食物及飲品方面, 這裡不是像很多燒烤場般的自助形式, 職員首先端來幾個膠器皿的食物, 各式各樣都有, 燒烤的食品無一不決, 味道醃製入味, 份量不多不少, 食完了可以再點, 他們又會立即端來, 這比其他燒烤場的食物全部被任夾較為新鮮及清潔, 我們還於到來前在三聖邨海鮮檔買了海鮮, 這裡不但不干預我們自攜食物, 還應我們要求給我們鉗,洗海鮮的膠兜, 及鐵網, 非常合作有禮呢!總括這次大家都很滿意, 有機會都會再光顧

總括這次大家都很滿意, 有機會都會再光顧
2010-11-14
$80 (Other)