Happy Friday通常都唔煮飯🤣仲見到Donki大特價,一於喺荃灣海之戀逛完再食埋晚餐見到鐵板燒hungry Monkey做緊特價二人餐 (星期一至五)一於同老公試吓先😋😋室內你充滿日本風座位舒服夠晒闊落仲有室外露台座位添二人餐原價$1098,特價$698🤩🤩 加$ 200由波士頓轉左西澳龍🥳🥳沖繩風沙律🥗 蔬菜新鮮仲有海葡萄🤩胃口打開了蟹膏豆腐~有驚喜,蟹高香濃,配上豆腐嘅清淡Perfect match🤤辣酒凍風螺~份量超多 滿滿一碗,非常入味 爽口彈牙🥢明太子廣島蠔~明太子濃濃鮮味加入廣島蠔 兩者融合,非常匹配👍👍香蔥牛肉薄燒~大量蔥花 加入牛肉,牛脂香濃,另加上蔥花,口感提升之餘又可解膩😋😋香草他他澳洲龍蝦🦞~超大只,肉質厚身,超爽彈,起肉後亦長過手掌 加$200超值了,魚缸即捕 非常厚身,肉質彈牙 ,一梳梳,配上他他醬 ,龍蝦吃到飽🤩🤩A5和牛坑腩炒飯幾有創意,感覺中日fusion菜 A5牛坑腩 非常林軟入味 日本珍珠米 粒粒分明很有咬口 鐵板疏乎厘😍😍梳乎厘吃得多,鐵板梳乎厘還是第一次非常之有創意,空氣感極佳,唔會太甜,配上新鮮水果 口感非常好呢🤤🤤飲品方面 選擇也很多

室內你充滿日本風
座位舒服夠晒闊落
仲有室外露台座位添

二人餐原價$1098,特價$698🤩🤩
加$ 200由波士頓轉左西澳龍🥳🥳

沖繩風沙律🥗 蔬菜新鮮仲有海葡萄🤩胃口打開了

辣酒凍風螺~份量超多 滿滿一碗,非常入味 爽口彈牙🥢

鐵板疏乎厘😍😍
梳乎厘吃得多,鐵板梳乎厘還是第一次

飲品方面 選擇也很多而且好有特色🥰🥰
17碎半~ 好得意呀 即係喇未成年唔飲得酒精吖嘛 🤣🤣哈哈

冰雜果燒酌 揸咗車都唔怕😎酒精濃度唔太高,水果味突出 水果結冰後都唔會沖淡味道😌😌

果然不錯👍而且做緊特價,非常性價比非常高🥳
$500 (Dinner)
番咗成個禮拜工終於到Happy Friday🥳🍻但仲未諗好今晚約friend去邊度食野放鬆下?不如嚟海之戀呢間居酒屋試下😋有次誤打誤撞同朋友嚟到呢度,估唔到比我揾到呢間環境舒服 可以chill住飲杯野同朋友吹下水既居酒屋主食:1)蕃茄蒜子沙律 冷頭盤原本以為佢只不過係雪凍咗既蕃茄應該無咩特別,但估唔到配合埋蒜蓉同黑醋唔單止無草腥味反而係好醒胃 *呢款係收費前菜,店員會主動放每枱客人既枱面,真係唔鍾意蕃茄既朋友仔記得要同店員講呀*2)章魚御好燒即叫即燒,熱辣辣章魚粒粒又多,加埋可以按自己口味加紫菜同蘿蔔條3)厚燒牛舌平時食既牛舌都數都係薄切而呢度既厚燒牛舌唔單止唔會UN而且仲好香外脆內軟4)避風塘茄子避風塘炒蟹就聽多,而避風塘茄子就少見 配合椒鹽蒜香 真係好正飲品:1)十七碎半呢款特飲係蘋果汁加薑啤, 仲有荔枝同檸檬汁, 飲落去荔枝味比較特出 鍾意果味飲料既朋友仔不妨試下呢款😛2)巨乳黑莓藍莓加疏打水有點似fruit prunch, 酸酸甜甜咁😋

主食:

飲品:
1)十七碎半

2)巨乳黑莓
藍莓加疏打水
有點似fruit prunch, 酸酸甜甜咁😋
2023-03-12 82 views
經過一星期的工作,終於來到了Happy Friday,今日約了朋友聚一番。餐廳位於荃灣海之戀,居酒屋的設計,播着強而有力的音樂,令人感到很放鬆。這一杯飲品叫「17碎半」,雖然是沒有酒精,但是入口清新,充滿了淡淡的荔枝香味。而信洲的蘋果梳打,入口充滿了清甜的蘋果味道。唐揚甘蝦,廚師火候控制得宜,整隻蝦連頭也可以食用的,十分香脆可口。而松葉蟹甲羅燒配上香脆的麵包,十分香濃。唐揚雞翼,即叫即整,外皮十分香脆,內裏卻保持雞肉的肉汁,十分香口。而清酒煮蜆外表是一份禮物,但內裏卻是充滿了肥美飽滿的蜆肉,十分清香。

这家餐厅就在荃湾地铁站出口海之恋的商场里面,这个商场是非常年轻化的商场,有许许多多装修非常新颖的餐厅。这家餐厅环境很好,也非常宽敞。我们点了它的市套餐,这家是吃铁板烧的套餐,一个套餐下来,配有汤,有前菜沙拉,配有炒饭,最后还有一份肉类!我们点了两个套餐,一个是牛舌套餐,非常推荐他这个牛舌套餐,牛舌真的铁板烧出来非常好吃,肉质很鲜。另外点了他家安格斯牛肉餐,安格斯牛肉餐的牛肉分量非常的大。一个套餐下来,真的是非常非常的饱,份量很足,价格很公道。最后我们还加了一份小吃和一份甜品。人均一百多,很安静,坐的也很舒服,吃的也很好。Hungry Monkey (海之恋商场) (荃湾)荃湾大河道100号海之恋商场3楼3016号铺

Hungry Monkey (海之恋商场) (荃湾)
荃湾大河道100号海之恋商场3楼3016号铺
2023-03-10 149 views
有朋友生日想約食飯,講起想搵間唔太貴嘅居酒屋食下,咁啱睇到 Youtube Ricky 介紹呢間係荃灣西海之戀商場嘅 Hungry Monkey,見到價錢唔算貴,就即刻book枱試下。訂咗7:30pm嘅我地唔使再等就可以入場,我地坐係近門口嘅枱,枱底有位置擺袋,不過對於高少少嘅朋友嚟講會頂腳,所以唔算特別好坐。我地總共有四個人,都叫咗唔少嘢食。首先嚟到係前菜嘅番茄蒜子沙律,唔係我地叫,亦唔係送比我哋嘅。味道酸酸甜甜幾好食,雖然啲醬汁有少少太鹹 (兩份 $56)。然後係辣酒凍風螺,呢個幾好食,啲螺細細隻幾甜 ($88)螢光魷魚我個人唔太識欣賞,偏腥好鹹同埋口感都係麻麻 ($58)呢個章魚御好燒味道唔錯,不過我比較會prefer佢再腍啲而唔係而家咁煎硬咗個底 ($138)燒白鱔係我全晚最鍾意嘅,燒得好香,白鱔好肥好厚肉 ($178)厚燒牛舌確實係好厚,生熟度係啱啱好,一啲都唔會覺得靭,不過其實我覺得唔洗咁厚,一口size會好啲 haha ($128)豆芽韭菜花炒砂肝筋 ($78),基本上就係雞腎小炒王,兩樣嘢唔可以話好夾,本身雞腎就比較難入味,不過送酒嘅話係啱feel嘅。忌廉蟹肉薯餅 ($

我地總共有四個人,都叫咗唔少嘢食。

頭盤番茄蒜子沙律

然後係辣酒凍風螺,呢個幾好食,啲螺細細隻幾甜 ($88)
辣酒凍風螺

螢光魷魚

章魚御好燒

白鱔

厚燒牛舌

豆芽韭菜花炒砂肝筋

忌廉蟹肉薯餅 ($48),幾好食,冇咩特別驚喜,小朋友應該會幾鍾意。
忌廉蟹肉薯餅

一夜干雞扒 ($78),冇咩特別,雞扒燒到冇晒水份咁,但又唔覺得好香。
一夜干雞扒

明太子奄列 ($98),算係足料嘅,不過得幾舊,如果佢同另外一款芝士蛋奄列合體變做明太子芝士奄列相信會好食啲。
明太子奄列

最後係蒜頭炒飯 ($98),炒得幾香,不過都係冇咩特別。
蒜頭炒飯

另外我地仲叫咗樽裝嘅蘋果梳打 ($48),柚子檸檬酒 ($78) 同埋冰果檸檬燒酌 ($68),兩隻酒都好容易入口幾好飲。

總括嚟講呢度食物質素正常,當中有啲係幾好食嘅,如果想同幾個朋友想去飲嘢可以嚟試下。
Other Info. : 店員全部都好似好忙咁,落單都要叫幾次先過到嚟幫手,不過服務態度好好。
2023-03-08
$410 (Dinner)
辣酒凍風螺
章魚御好燒
白鱔
厚燒牛舌
2023-03-09 74 views
感覺好似好耐冇食鐵板燒,即興係荃灣search 下邊到食好啦!又比我搵到近近地海之戀有間 Hungry Monkey。入內見到二人餐都係 $698 內容都幾豐富就order 了, 大家來睇下二人餐包以下內容⬇️⬇️⬇️❤️ 沖繩風沙律 ~ 有沖繩嘅海葡萄好爽口,亦有苦瓜海藻加上番茄仔沙律菜成碟好清新開胃。❤️ 蟹膏豆腐 ~ 軟滑的豆腐上塗上滿滿濃郁的蟹膏,一件入口好衝擊個味蕾。❤️ 辣酒凍風螺 ~ 入口微辣,凍食螺肉更滋味,送酒一流喎!❤️ 明太子廣島蠔 ~ 廣島蠔超厚身肥美入口超juicy,上面係滿滿的明太子一起燒,兩者好夾。❤️ 香蔥牛肉薄燒 ~ 一望已被多多的蔥花吸引了, 牛肉包住蔥來燒,師傅控制火喉剛好熟包住d 蔥好香,牛肉又夠軟腍。❤️ 香草他他波士頓龍蝦 ~ 呢個必點, 龍蝦好新鮮,肉質超彈牙, 個香草他他醬汁同龍蝦好夾好滋味。❤️ 鵝肝炒飯 ~ 鵝肝😍那份油氣充斥住每粒飯,炒飯粒粒分明夠乾身。❤️ 鐵板梳乎理 ~ 空氣感十足 ,加上伴碟的水果,食晒都唔會覺得漏。❤️ 綠帽俠 ~ 青蘋果+7up+薄荷菜+青檸汁 味道好fresh 又解渴。

2023-03-08 89 views
嚟到荃灣梗係行吓donki朝聖買返轉先,經過一輪血拼有少少攰,行上一層見到Hungry monkey呢間餐廳幾吸引。餐廳有二人套餐選擇,亦可單點!前菜叫了青蘋果蟹籽沙律,青蘋果爽口,和蟹柳蟹柳非常夾,開胃可口。蟹膏豆腐,蟹膏味濃,豆腐滑溜,兩者配搭不錯。燒鱈魚魚乾,魚乾燒得脆口,沾上沙律醬後更好吃。海膽醬加拿大龍蝦,從蝦尾切開就好易全隻取出,龍蝦肉爽口彈牙,海膽醬令味道更昇華!鐵板牛柳配芥末籽,牛柳份量多,肉質嫩滑不鞋口!最後甜品是朱古力雪糕窩夫配馬卡龍,更今餐作完美句號。飲品方面,叫了心UP,真的如名字一樣有顆心在上面!

餐廳有二人套餐選擇,亦可單點!

蟹膏豆腐,蟹膏味濃,豆腐滑溜,兩者配搭不錯。

燒鱈魚魚乾,魚乾燒得脆口,沾上沙律醬後更好吃。

鐵板牛柳配芥末籽,牛柳份量多,肉質嫩滑不鞋口!

最後甜品是朱古力雪糕窩夫配馬卡龍,更今餐作完美句號。

飲品方面,叫了心UP,真的如名字一樣有顆心在上面!

2023-03-07 75 views
今日去食嘅鐵板燒位於荃灣新開著名的大海景商場,位於荃灣西站旁邊,對於像我這些剛剛收工的人相當方便。餐廳現時某些時段有八折優惠,為享有最大的折扣,所以我當天選擇平日收工後去。當時餐廳正有優惠套餐可供選擇,於是我便選了兩人前的A餐,再加點部分的主菜。前菜為青蘋果蟹籽沙律,作為前菜,主要的目的是開胃,青蘋果的清爽香甜,配上粒粒的彈牙的蟹籽,正正可做出這種風味。另外亦有蟹膏豆腐,使用味道較重的蟹膏放於清淡的豆腐上,正正可加強表達蟹膏的鮮味。主菜則加了$100升級為海膽醬加拿大龍蝦,龍蝦本身鮮紅色的賣相已相當吸引,再配上海膽醬,於打卡角度而言,簡直是絕配的組合,味道方面,可輕易把整條龍蝦起肉,肉質鮮嫩有彈性,蝦味香濃,再配上海膽醬加重的鮮甜香,絕對是不敗的組合。最後的甜品是朱古力窩夫配馬卡龍,可以把整餐飯畫上一個完美的句號

2023-03-06 93 views
有段時間無嚟荃灣,今日咁啱同朋友約咗喺荃灣食飯,見到海之戀商場都幾多餐廳但呢個商場啲扶手電梯位都幾唔方便😅最後上到三樓就搵間餐廳坐低,廢事再行,咁啱見到呢間Hungry Monkey,之前喺銅鑼灣都見過有分店,今次一於試試果然真係好好食餐廳外面就咁睇會以為係西餐,但其實係日式餐廳,仲有鐵板燒,個style幾特別,裝修都好有格調同朋友食飯除咗可以吹下水,最好係唔駛煩食咩,老友發辦點菜😇頭盤-蕃茄蒜子沙律&梅水晶&冰頭漬&蒜子漬&芥末紫蘇章魚蕃茄酸酸甜甜幾開胃,入口感覺好fresh。另外仲有幾碟漬物同芥末章魚,都係非常之開胃,呢類酸甜漬物好好味,食多幾碟都唔怕會飽但又開胃😇松葉蟹肉甲羅燒滿滿嘅蟹肉同蟹膏上檯趁份甲羅燒仲熱,香氣十足,即刻品嘗。蟹肉鮮甜,味道都好濃蟶子&煎蠔&北寄貝新鮮嘅海鮮真係唔駛搞太多,就咁鐵板煎再加少少蔥蔥蒜蓉牛油蒜就已經好出味啲蠔好肥美好正牛舌薄燒牛舌最好食就係嗰種煙煙韌韌嘅口感,呢種厚度啱啱好,薄薄哋啱曬入口,加埋啲香口蔥花同蒜蓉煎,真係非常咁夾香蔥御好燒食得太多肉,朋友點返份簡單啲嘅御好燒,香蔥煎起上嚟都好香口,成份御好燒口感都好鬆軟A5和牛坑腩炒飯和牛坑腩炒飯真
果然真係好好食

同朋友食飯除咗可以吹下水,最好係唔駛煩食咩,老友發辦點菜😇

頭盤-蕃茄蒜子沙律&梅水晶&冰頭漬&蒜子漬&芥末紫蘇章魚

原隻活北寄貝
煎蠔🦪
煎蠔

A5和牛坑腩炒飯
和牛坑腩炒飯真係超好味,切碎嘅牛腩粒仲好有牛香味,和牛入口即溶嘅感覺再加和牛油花香去炒呢個飯非常正💯一定要再嚟encore

甜品-朱古力雪糕窩夫&白桃雪葩
食到咁上下,臨尾一定要整返兩份甜品衝擊下味蕾先滿足
朱古力味非常濃,窩夫都好鬆脆
朱古力雪糕窩夫& 白桃雪葩

2023-02-15
蟶子
原隻活北寄貝
煎蠔🦪
煎蠔
朱古力雪糕窩夫& 白桃雪葩
2023-03-04 92 views
滋味午餐今日同事帶我去咗荃灣海之戀商場Hungry Monkey 食lunch.餐廳裝修似酒吧格局,入口有隻大Monkey。我哋揀咗吧枱位座,一邊欣賞廚的手藝,一邊品嘗美食午市以定食為主,配埋沙律、漬物、湯,飲品。我哋+$28 叫咗桃味梳打。加拿大龍蝦配香草他他醬: 呢款套餐跟埋炒飯。大大隻開邊烤龍蝦,肉質鮮甜、爽滑,加埋啲蝦膏,十分惹味。安格斯牛扒: 牛肉脂肪與肉質比例均勻,不會太肥膩,幼嫩中帶少許咬口,配埋蒜蓉,味道更香濃。章魚御好燒: 用章魚粒、蔬菜及麪糰在鐵板上烤制,外脆內軟,面層加上好似在跳舞的柴魚片及不太濃的醬汁,味道更豐富,還附加紫菜碎及紅薑絲供添加。每款定食可追加一款小食: 朱古力窩夫、馬卡龍蟹肉忌廉薯餅 : 蟹肉配以牛奶味忌廉餡料,薯香皮脆,滋味無窮!
滋味午餐
每款定食可追加一款小食: 朱古力窩夫、馬卡龍

2023-02-21
2023-03-01 95 views
今天來到位於海之戀商場逛街,Hungry Monkey餐廳以其美味的午餐套餐和豐盛的小食菜單吸引了眾多食客,就去試一試。午市套餐,我們選了加拿大龍蝦配香草他他醬、安格斯牛扒和章魚御好燒。每個套餐都配有沙律、湯、炒飯和汽水,十分豐富。 加拿大龍蝦配香草他他醬 - 龍蝦肉鮮嫩,配上濃郁的香草他他醬,讓人口感愉悅。 安格斯牛扒是另一道令人垂涎的菜品,牛肉烤得恰到好處,表面金黃酥脆,內裡多汁鮮嫩。 我們對於餐廳的炒飯印象深刻,每一粒米飯都分明可見,配上美味的肉菜,令人食指大動。章魚御好燒配有鰹魚絲、紫菜和酸薑,令人回味無窮,口感豐富。 我們還點了小食:蟹肉忌廉薯餅、朱古力窩夫和馬卡龍。蟹肉忌廉薯餅外皮酥脆,內裡軟嫩,蟹肉香味濃郁。 朱古力窩夫經典又美味,口感鬆軟,朱古力味道濃郁。馬卡龍則有著香甜的口感和柔軟的質地。 飲品方面,我們還品嚐了美味的桃梳打,這是一種清新、果香十足的飲品。

章魚御好燒配有鰹魚絲、紫菜和酸薑,令人回味無窮,口感豐富。

我們還點了小食:蟹肉忌廉薯餅、朱古力窩夫和馬卡龍。
蟹肉忌廉薯餅外皮酥脆,內裡軟嫩,蟹肉香味濃郁。

2023-03-01 108 views
朋友生日去左荃灣海之戀入面一間十分有特色既,鐵板燒餐廳,入到去先叫左杯梅酒。*悠久之梅粟 GLS有十年熟成,十分易入口同香甜。*頭盤沙律係一個番茄既漬物,食落好甜,飲食緊甜果加上日式既醬汁。另外仲有三款漬物,*梅水晶*冰頭漬*蒜子漬,開開胃。跟住就上左個 *松葉蟹肉甲羅燒, 蟹膏加埋蟹似,配埋係鐵板上煎脆既麵包, 食落滿口既蟹膏香。*芥未紫蘇章魚 ,係一款冷盤,大大粒既章魚,咬落彈牙,加埋黃介未同微微既紫蘇香,唔會太濃味。叫左幾款海鮮,鐵板煎炒, * 蟶子,同*原隻活北寄貝,用蔥蒜炒得十分惹味, *煎蠔,4隻放左係個蠔殼型既兜,厚肉,食得出都好新鮮。叫左d 澱粉質*香蔥御好燒, 大量既香蔥,加埋d燒汁沙津醬 同紫菜。* 牛舌薄燒 煎完再係面加埋蔥炸蒜,夾埋一齊一口咬落去,十分滿足。覺得仲可以食,叫埋個 *A5和牛坑腩炒飯,睇落簡單,食落滿滿既油脂香, 飯粒乾身分明,喜出望外。甜品係*白桃雪葩同*朱古力雪糕窩夫。呢間鐵板燒既用料同茶式都十分精彩。滿足既晚餐。

*悠久之梅粟 GLS
有十年熟成,十分易入口同香甜。
*頭盤沙律
係一個番茄既漬物,食落好甜,飲食緊甜果加上日式既醬汁。

另外仲有三款漬物,*梅水晶*冰頭漬*蒜子漬,
開開胃。

甜品係*白桃雪葩同*朱古力雪糕窩夫。

呢間鐵板燒既用料同茶式都十分精彩。滿足既晚餐。
  • 蕃茄蒜子沙律
  • 蟹膏豆腐
  • A5和牛坑腩炒飯
2023-02-24 87 views
之前已經嚟過一次,近排好多朋友又講起這間餐廳,所以決定再嚟食多次。😍餐廳裝修有啲日式風格又帶點fusion,其實經過好多次都被個外觀吸引咗。🤣餐牌嘢食好特別同埋有創意,樣樣都想試下,但係得兩個人費事眼闊肚窄,嗌住幾樣前菜試下先😝。蟹膏份量絕不稀場,再配上師傅香煎過嘅豆腐,每一啖都非常有口感,鹹香蟹膏配合香煎豆腐,兩者味道非常夾。清酒煮蜆用左禮物紙包住,拆開嗰下好有儀式感🤣。冇諗過呢個價錢食到咁大分既煮蜆,先不論啲蜆肉肥美鮮甜、粒粒脹卜卜,湯底酒量調得啱啱好,唔鍾意飲酒嘅我都覺得好容易入口,忍唔住飲咗幾啖!🍷海鮮炒飯配料非常充足,淡淡都係魷魚肉,師傅每樣菜式都係分開炒過同調味,海鮮份量好多,炒飯非常軟熟而且粒粒分明,好夠鑊氣同埋份量,本身以為一人一個飯先夠,點知分咗第一個飯大家已經好飽,沒想過份量咁多!最後仲嗌咗個馬卡龍窩夫,窩夫中間夾咗厚實嘅朱古力雪糕,口感層次都好豐富。窩夫口感偏淋但亦都保持到軟糯口感😋。馬卡龍中間係焦糖味同朱古力味,甜到啱啱好,但係建議先食馬卡龍再食窩夫,咁樣先唔會被濃郁既朱古力雪糕蓋過咗其他味🤣。

2023-02-09
2023-02-24 2273 views
平日工作真係好忙, 需要 relax 一下,  於是放工就去 海之戀商場 Hungry Monkey 坐下傾下計.呢間除咗係酒吧播著音樂之外, 仲係一間鐵板餐廳.   令客人覺得寫意,師傅會準備食物, 即燒即食,  招牌套餐, 二人前, 正做推廣,  我們立即 order.前菜, 先來點沙律青蘋果蟹籽沙律,  蟹籽好多,  青蘋果絲鮮爽, 吃得既清新又健康.前菜蕃茄蒜子沙律,  蕃茄是凍的, 醋汁, 麻油加醬油把蕃茄味道提升, 開胃好食. 小食先醫社肚餓, 橫綱黑豚餃子,  一客五隻,   煎餃子內有黑豚肉餡加點醬汁,  好味.  飲口十年熟成梅酒  悠久之梅,  酒味清纯,  好享受.   佐酒非常好有, 燒鱈魚幹 配 沙律醬  魚幹 燒得香口細膩,  點些沙律醬, 好吃.清酒煮蜆,  充滿神秘感  !!   好特別以禮品包裝, !!  店員替我們打開, 蜆肉  size 細細口感好,   吸滿清香酒味, 質地同味道都夠濃 .蟹膏豆腐,  日本豆腐 加蟹稃及松葉蟹膏, 柔滑的豆腐, 加上滋味的松葉蟹膏, 味感豐富. 蠔仔禦好燒,   送上蠔仔煎餅, 紅薑及海苔絲. 蠔仔煎餅面上舖滿木
呢間除咗係酒吧播著音樂之外,
仲係一間鐵板餐廳.   令客人覺得寫意,
師傅會準備食物, 即燒即食,
招牌套餐, 二人前, 正做推廣,  我們立即 order.
前菜, 先來點沙律
青蘋果蟹籽沙律
蕃茄蒜子沙律
橫綱黑豚餃子
燒鱈魚幹
清酒煮蜆
蟹膏豆腐
蠔仔禦好燒,   送上蠔仔煎餅, 紅薑及海苔絲. 蠔仔煎餅面上舖滿木魚絲,  有吃的動感  !
蠔仔禦好燒
大家自由加添紅薑及海苔絲, 蠔餅微焦, 口感不錯, 內有豐富蠔肉, 好食.
黑松露香草牛油焗雜菌,  用錫紙包住焗令雜菌唔會乾身,
黑松露跟香草牛油是絕配, 焗雜菌味道香而不膩.
黑松露香草牛油焗雜菌
鐵板牛柳配芥末籽
一上枱就聞到陣陣牛柳香味,  牛肉肉質鮮嫩,  豐富的脂肪在口腔溶化, 味道豐富, 小心好熱.
鐵板牛柳配芥末籽
甜品最後以 朱古力雪糕窩夫配馬卡龍  作結.
馬卡龍糸我們至愛要先食.  窩夫烘得外面微微的脆, 內夾朱古力雪糕, 入口滑溜有蛋香,  甜品也出色.
朱古力雪糕窩夫配馬卡龍
此店選材好好, 價錢扺食, 食物有質素,  服務同環境都滿意.
下次約朋友訂 VIP 房, 內有 Beer Pong ..........流行玩意, 可以又飲又食又玩
$400 (Dinner)
青蘋果蟹籽沙律
蠔仔禦好燒
黑松露香草牛油焗雜菌
朱古力雪糕窩夫配馬卡龍
2023-02-24 65 views
上次吃過一次味道都不錯,而且不會限時交枱,所以今晚約了好友一邊食一邊傾談一下。餐廳晚上走酒吧路缐,但食物方面都有幾多選擇。【綠帽俠】味道酸酸甜甜,口味清新,加上薄荷葉令到喉嚨飲落有一種清涼感覺。【燒鱈魚乾】口感香脆可口,有淡淡魚肉香氣,點上沙律醬同吃,更加滋味。【明太子奄列】奄列蛋香味俱全,入口已經覺得好滑溜,明太子咸香鮮味,明太子加上少許大葉、葱花令到整個蛋卷層次感大大提升。【豆芽韭菜花牛大腸】韮菜花的濃濃香味令人回味,而本身帶有甜味配上豆芽,甜味更見突出,加入牛大腸炒香,油脂香氣加上蔬菜甜味,令人食指大動。【蠔(4隻)】鐵板燒蠔外層燒到有點脆口,入口焦香撲鼻,蠔肉肥美鮮甜,鮮味滿分,滴少許檸檬汁,更加帶出蠔肉鮮美,海水鮮味充滿著整個口腔,久久不散。【蠔仔御好燒】御好燒口感脆嫩,粉醬加入紅蘿蔔、椰菜、黑芝麻等鮮甜食材,增添不少色彩,口感更加豐富,而蠔仔鮮味十足,令整個御好燒大大提升鮮味,店家還有提供紫菜碎,紅薑絲加入一起吃,可以令到每一口都有不同風味。

餐廳晚上走酒吧路缐,但食物方面都有幾多選擇。

【綠帽俠】

【燒鱈魚乾】
口感香脆可口,有淡淡魚肉香氣,點上沙律醬同吃,更加滋味。

【明太子奄列】

【豆芽韭菜花牛大腸】