2025-04-13 38 views
個鹹蛋黃雞蛋仔勁難食 唔知食緊啲乜 鹹蛋黃味又冇 雞蛋仔味又冇 成舊都係淋嘅 想搵一嚿外脆內軟嘅都冇 完全唔值呢個價 唔會再試 太多廣告吹捧 根本唔係咁好食…………………………..
👑雞蛋仔之人氣王👑愛食雞蛋仔既我緊係要來試一試😌👑✨比利時70%黑朱古力🍫加麻糬雞蛋仔外脆肉軟,粒粒都好足料😁香濃濃黑朱古力🍫味傳入我的鼻💨💨70%嘅黑朱古力甜到恰處,亦唔會太苦輕輕搣一粒,雞蛋仔內既黑朱古力醬就咇咗出嚟😳加埋煙煙韌韌嘅麻糬融入黑朱古力醬,一食,好有口感😋又唔會覺得好漏😚😚軟綿綿雞蛋仔幾乎每一粒係零的空心🥰雞蛋仔還可以額外加配意式雪糕🍦愛吃雪糕的必要加配😊#真係巧巧巧食食到唔想停🤤🤤除了雞蛋仔外,還有👑✨王牌格仔餅🧇見到有人點選了比利時70%黑朱古力格仔餅🧇原來格仔餅🧇大大件😋好厚底遠望見到好足料😳有牛油🧈花生醬,煉奶見到已經流哂口水🤤雖然今次冇食到,但下次一定會追加試食😋真係巧巧巧多人等住排隊😳😳足足等左10分鐘💨💨雖然等既時間頗長少少🤏🏻但係絕對值得等一等真心 係堅好食😋#我真係好鍾意食雞蛋仔🤤✌🏻✌🏻#愛食雞蛋仔的必選🤤#來旺角中心美食廣場必食之一😌#絕對係一食再食返兜再食都唔會覺得厭🤭👍🏻
👑雞蛋仔之人氣王👑
愛食雞蛋仔既我緊係要來試一試😌

👑✨比利時70%黑朱古力🍫加麻糬
雞蛋仔外脆肉軟,粒粒都好足料😁
香濃濃黑朱古力🍫味傳入我的鼻💨💨
70%嘅黑朱古力甜到恰處,亦唔會太苦
輕輕搣一粒,雞蛋仔內既黑朱古力醬就咇咗出嚟😳
加埋煙煙韌韌嘅麻糬融入黑朱古力醬,
一食,好有口感😋又唔會覺得好漏😚😚
軟綿綿雞蛋仔幾乎每一粒係零的空心🥰
雞蛋仔還可以額外加配意式雪糕🍦
愛吃雪糕的必要加配😊
#真係巧巧巧食食到唔想停🤤🤤

除了雞蛋仔外,還有👑✨王牌格仔餅🧇
見到有人點選了比利時70%黑朱古力格仔餅🧇
原來格仔餅🧇大大件😋好厚底
遠望見到好足料😳有牛油🧈花生醬,煉奶
見到已經流哂口水🤤
雖然今次冇食到,但下次一定會追加試食😋

真係巧巧巧多人等住排隊😳😳

#絕對係一食再食返兜再食都唔會覺得厭🤭👍🏻
比利時70%黑朱古力加麻糬雞蛋仔
2025-04-11
10 Minutes (Dine In)
$35 (Tea)
比利時70%黑朱古力加麻糬雞蛋仔
  • 比利時70%黑朱古力雞蛋仔
  • 伯爵茶雞蛋仔
  • 原味超厚格仔餅
由細到大都鍾意掃街食街頭小食,今日突然好想食格仔餅🧇諗住去旺中掃街的我,剛好見到呢間雞蛋仔店,見佢都幾多選擇同味道,買左原味厚格仔餅 🧇+ 鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔🌯原味格仔餅超級厚身,好似西多甘厚內裡的流心花生醬+鹹牛油味好香😋食落超級鬆化,食到尾都好多醬 超級滿足鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔紫菜肉鬆味鹹鹹地脆脆地好特別,肉鬆也很多,雞蛋仔做到外脆內軟🔥仲熱辣辣。鹹鹹脆脆的紫菜肉鬆,遇上又脆又甜的雞蛋仔,match到可以結婚😆

鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔
  • 原味超厚格仔餅
每次出去旺角臨走前 都會上去買返包雞蛋仔回味下平日雖然都多人,但店員好有效率,大概都係等咗十分鐘左右啫我叫咗原味同黑朱古力味 兩隻味都好出色👍🏻✨原味 咬落實實在在真材實料 又帶軟糯嘅質感😋價錢仲要只係21蚊 性價比極高✨黑朱古力味 濃厚嘅朱古力香味 唔會死甜 😋格仔餅留返下次試下🤤 😋📍 ICE PUFF旺角中心第一座 F ShopF51, 65 Argyle St, Mong Kok
每次出去旺角臨走前 都會上去買返包雞蛋仔回味下
平日雖然都多人,但店員好有效率,大概都係等咗十分鐘左右啫
我叫咗原味同黑朱古力味

兩隻味都好出色👍🏻
✨原味 咬落實實在在真材實料 又帶軟糯嘅質感😋
價錢仲要只係21蚊 性價比極高
✨黑朱古力味 濃厚嘅朱古力香味 唔會死甜 😋

格仔餅留返下次試下🤤 😋

📍 ICE PUFF
2025-02-21 564 views
Ice Puff (旺角)📍旺角彌敦道688號旺角中心第一座1樓F51號舖原味格仔餅 $28格仔餅同厚度差唔多😂口感超級鬆軟蛋味吾算好香但係內餡流心醬世一勁多花生醬牛油🧈鹹香味十足店員幫手分2份同人share ~~份量岩岩好😝8./10
Ice Puff (旺角)
📍旺角彌敦道688號旺角中心第一座1樓F51號舖

但係內餡流心醬世一
勁多花生醬牛油🧈
鹹香味十足
店員幫手分2份
同人share ~~
份量岩岩好😝
8./10
2025-02-19 401 views
每次去旺中都必定會去食呢間雞蛋仔平時都係食甜味 今次試試新意思叫咗鹹蛋黃味外面有一層鹹蛋黃 都幾足料但略嫌因有外層鹹蛋黃而唔夠其他味脆身所以就似鹹蛋黃味蛋糕雖然味道方面好好食 但下次可能都會揀返甜味
每次去旺中都必定會去食呢間雞蛋仔
平時都係食甜味 今次試試新意思叫咗鹹蛋黃味
外面有一層鹹蛋黃 都幾足料
但略嫌因有外層鹹蛋黃而唔夠其他味脆身
所以就似鹹蛋黃味蛋糕

雖然味道方面好好食 但下次可能都會揀返甜味

2025-02-06 392 views
好多口味都好吸引既雞蛋仔,最終揀左黑松露車打芝士口味,即叫即整。雞蛋仔外脆內軟,邊邊仲有d芝士流出黎,好脆口,每粒雞蛋仔都有滿滿既芝士同黑松露味,雖然價錢唔算話好平,但勝在夠足料。呢個口味如果一個人食哂一底多少有d油膩,兩個人食就岩岩好~
2025-01-31 565 views
➸✨原味格仔餅($28)經過聞到咁香原來有雞蛋仔格仔餅店佢地有超多款口味😍選擇困難症嘅我最後揀咗 原味特厚格仔餅🧇攞上手真係好厚好大份 口感好鬆軟超有蛋香味同滿滿花生醬、煉奶,超多料,超級抵食❗️諗起都想食🥹
➸✨原味格仔餅($28)
經過聞到咁香原來有雞蛋仔格仔餅店
佢地有超多款口味😍選擇困難症嘅我最後揀咗 原味特厚格仔餅🧇
攞上手真係好厚好大份 口感好鬆軟
  • 原味格仔餅
2024-12-31 1051 views
繼續掃街之旅,不過今次嚟到旺角😂,嚟到旺中掃街🤪,發現多咗好多新嘅舖頭🙋🏻‍♀️,第一站就嚟試吓大熱嘅特色雞蛋仔🫶🏻❣️阿華田脆脆雞蛋仔 $31+$7麻糬呢間雞蛋仔即叫即整,當日嚟到冇咩人都要等10幾分鐘🤓,叫咗IG話必食嘅阿華田脆脆雞蛋仔,仲加咗麻糬😋,但拎上手唔算太熱🥸,但雞蛋仔係好脆嘅🤣,阿華田味唔太濃,極其量叫朱古力雞蛋仔😂,食到少少阿華田脆脆,成個雞蛋仔甜度都幾高🥸,麻糬亦都極度普通,唔太軟糯😳,$38嚟講唔太值得,有啲小失望🥺👅好味度:7(10分滿分)分數係俾雞蛋仔嘅脆度而唔係味道🤪,IG評價好高,有啲小失望😦,有機會下次試吓其他味道睇吓有冇改觀🤓🍽️Ice Puff 旺角彌敦道688號旺角中心第一座1樓F51號舖

❣️阿華田脆脆雞蛋仔 $31+$7麻糬

👅好味度:7(10分滿分)

🍽️Ice Puff
旺角彌敦道688號旺角中心第一座1樓F51號舖
Waiting Time
12 Minutes (TakeAway)
#mochicouple_hk旺角搵食團ICE PUFF有好多特別口味既雞蛋仔同格仔餅🤤1️⃣原味格仔餅($28)🤍睇相都見到個size 係係同一般夾餅好唔同!兩層格仔餅加起來足足有7吋厚,超有蛋香味,厚得嚟又好鬆脆!加上多到滿瀉的花生醬、煉奶,多料爆餡,超級抵食!好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡📍 旺角彌敦道688號旺角中心一期1樓F51舖🚇 港鐵旺角E2出口,步行約1分鐘🕒 Mon-Sat : 13:00-22:00 Sun : 13:00-20:00

#mochicouple_hk旺角搵食團

🚇 港鐵旺角E2出口,步行約1分鐘
🕒 Mon-Sat : 13:00-22:00
Sun : 13:00-20:00
2024-08-31 1432 views
必點比利時70% 黑朱古力雞蛋仔 配上Oreo雪糕! 🤎配搭超邪惡好味😋😋! 朱古力控表示超級滿足😋💌超濃朱古力味和朱古力碎,雞蛋仔口感外脆內軟,中間有啲空氣感, 配上超大球Oreo 雪糕滋潤返乾身嘅雞蛋仔,超級滿足,整體好適合同朋友一齊share ! 🙌🙌店舖有印花優惠計劃,買10次仲可以當$20用!
必點比利時70% 黑朱古力雞蛋仔 配上Oreo雪糕! 🤎

配搭超邪惡好味😋😋! 朱古力控表示超級滿足😋💌

店舖有印花優惠計劃,買10次仲可以當$20用!
  • 比利時70%黑朱古力雞蛋仔
2024-07-24 1658 views
Ice Puff (旺角)📍旺角彌敦道688號旺角中心第一座1樓F51號舖🔸芝士味雞蛋仔 $28車打芝士味好香雞蛋仔邊邊有焦脆芝士🧀芝士佈滿成個雞蛋仔口感外脆內軟中間有啲啲空氣感🤤🤤個人中意中間有蛋糕體BTW整體吾錯 7.3/10🔹原味格仔餅 $28格仔餅好厚身口感好鬆軟花生醬好香牛油同煉奶好多每啖都食到醬👍🏻一個人食可能有膩岩兩個人share推薦~~8.9/10📍仲有得草印仔,1個印仔減$20
Ice Puff (旺角)
📍旺角彌敦道688號旺角中心第一座1樓F51號舖

推薦~~

8.9/10

📍仲有得草印仔,1個印仔減$20

2024-07-10 1794 views
近排好鍾意食雞蛋仔行街經過見到即刻買返個原味嚟食吓先原味雞蛋仔 - $21等嘅時間都唔算好長雞蛋仔好薄身所以咬開都好脆卜卜不過入面唔太軟熟可能因為太脆同薄嘅關係蛋味都香嘅都幾值得回頭試吓其他嘅味
近排好鍾意食雞蛋仔

蛋味都香嘅
都幾值得回頭試吓其他嘅味
2024-07-02
10 Minutes (Dine In)
$25 (Tea)
原味雞蛋仔
2024-06-29 1619 views
嚟ice puff次次都係order70%比利時朱古力,但知道佢最出名係阿華田脆脆,覺得點都要試一次~阿華田脆脆:$31,比食開的70%比利時朱古力貴$4;幫襯當日,店員唔係平時果位,係一個年輕啲的姐姐,所以,整出嚟的雞蛋仔,水準可能會因人而異?我同狗狗爸爸拎咗雞蛋仔,就直接坐喺鋪外的bar檯食;新鮮出爐的雞蛋仔脆邊,裡面呢,主要係空心(係呀,空心咁滯),連一般街頭買到的雞蛋仔的軟心都比唔上,食完,絕就係食咗一份空虛;阿華田味唔突出,如果唔知點咗咩口味,應該唔會食得出係阿華田味,所以,除咗空心帶來的空虛,阿華田失咗踪同時亦令我哋食到一份失落~~雖然好欣賞雞蛋仔的脆邊,但$31的價格,如果係換嚟空虛同失落的話,就肯定唔值架喇。我會再嚟,只係經此教訓,以後學識專一啦!(“OK”係俾鋪頭整體表現,如果單係阿華田脆脆,fail咗喇)

阿華田脆脆

2024-06-24
10 Minutes (Dine In)
$15 (Tea)
2024-06-16 1409 views
呢間雞蛋仔相信成日喺旺角嘅朋友都唔會陌生,喺旺中日日大排長龍非常之多人幫襯。有好多特別嘅味道,而且價錢都唔會太離地。📍 ice puff旺角中心第一座 F ShopF51, 65 Argyle St, Mong Kok🤤黑朱古力雞蛋仔 $28首先一拎起好重手,感覺都幾足料。搣開咬落入邊鬆軟得來都好實在,每一粒都有餡,非常滿足。每一粒都有好濃嘅朱古力味,鍾意食朱古力嘅人都應該會幾鍾意呢個雞蛋仔,但係就略嫌比朱古力蓋過咗,少咗啲雞蛋味啦。但係總括而言都係一個好令人滿足實至名歸嘅朱古力雞蛋仔!值得一試!好食指數💗💗💗💗性價比指數💗💗💗💕回頭指數💗💗💗💗推薦指數💗💗💗💗

📍 ice puff

🤤黑朱古力雞蛋仔 $28