2023-09-08 400 views
平時只飲牛奶底嘅飲品咁啱呢間有我最中意嘅香芋牛奶 梗係即刻試返杯有芋泥 飲得出奶底嘅香芋味係用粉沖 但真係香口好味嘅 奶底嘅味都係鮮奶味 所以滿足曬我對香芋牛奶嘅要求 會再幫襯
平時只飲牛奶底嘅飲品
咁啱呢間有我最中意嘅香芋牛奶 梗係即刻試返杯

香芋拿鐵

2023-09-03
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$30 (Dinner)
  • 香芋拿鐵
2023-03-19 388 views
朋友之前send過app圖黎話有間手搖飲品啲名好搞笑😂😂😂當中我見到佢有芋頭牛奶我就話下次去佢屋企要叫😂自己一個飲唔夠開心,多人一齊飲先開心架嘛,終於早幾日去左朋友家,食完晏就順便叫黎飲.乜得你咁馨香芋拿鐵 $37身為香芋控既我,一見到有香芋既飲品都必叫,飲落有香芋味但唔算濃入面有芋泥,好滿足啊!我叫左少糖所以唔算好甜.好馬不吃回頭草莓拿鐵 $37朋友係士多啤梨控,一有士多啤梨既飲品就會叫😂😂😂我試左一啖士多啤梨味幾濃,都幾好飲,兩位朋友額外加左珍珠話有咬口啲,但係我唔鐘意太多珍珠只係鐘意咬幾粒😂😂😂

乜得你咁馨香芋拿鐵 $37
好馬不吃回頭草莓拿鐵 $37
Delivery
2022-08-18 360 views
朋友推介「乾燥到擦出愛火龍果芒果乳酸奶 」,睇個名已經好正🤣😂,好有創意。飲第一啖已經愛上😆好清新,初嚐火龍果搭芒果呢個配搭,好喝又好看,美味又健康,有芒果粒🥭,酸奶香味濃郁。
乾燥到擦出愛火龍果芒果乳酸奶
2022-08-11
TakeAway
Type of Meal
Tea
乾燥到擦出愛火龍果芒果乳酸奶
2022-08-12 233 views
乜得你咁馨香芋拿鐵 $37.00(少糖 ( 70%), 少 冰( 50%))介紹咗朋友嚟,今日試吓一款新口味,都係推介榜上有名,的確芋頭味係好濃嘅,我覺得呢個價錢係有啲細杯,同埋無芋頭泥感覺有啲空虛寂寞。所以應該只係飲一次。有啲期望太大。 外賣自取 20% off 用埋餐飲券 再減幾蚊。抵買,我差唔多慳咗一杯嘢飲🧃。不過問題係次次我去到先叫佢記得開返部外賣app機,趕時間就比較麻煩。

外賣自取 20% off
TakeAway
2022-06-27 132 views
用心製作之茶。自從飲過一次,一直對這小店諗諗不忘。每次經過都會望吓佢。果然係手調飲品界的真愛。法蘭西芝士奶蓋伯爵茶 $33.00但係個名已經改得驚為天人,第一啖梗係飲呀飲過奶蓋先啦,芝士味香濃得特出,唔係奇奇怪怪的鹽味,值得稱讚。大奶蓋幾多打得好細滑,沒有多餘的口感。茶底雖然飲唔出係乜嘢品牌嘅味道,但係好明顯唔係Cheap嘢。因為嗰個茶味都幾衝擊到我嘅感動神經。極濃伯爵茶味。好喜歡伯爵茶嘅朋友一定要試吓啦。
用心製作之茶。
自從飲過一次,一直對這小店諗諗不忘。
每次經過都會望吓佢。果然係手調飲品界的真愛。

法蘭西芝士奶蓋伯爵茶 $33.00
因為嗰個茶味都幾衝擊到我嘅感動神經。
極濃伯爵茶味。好喜歡伯爵茶嘅朋友一定要試吓啦。
2022-06-26 93 views
無所事事的時候做什麼最好呢。就是飲一杯無所事事手調飲品。想找一間沒有試過的飲品舖。打開OpenRice就找到這一間非常特別的打卡手調飲品舖。每杯飲品名都超級抵死絕核。完全可以等飲品嘅時候將佢啲飲品名由頭到尾讀一次。非常自誤。乾燥到擦出愛火龍果芒果乳酸奶 $49.00 (少甜70%,少冰70%)店員很貼心地告訴我喝之前要把它拌勻,飲品白色、粉紅色、黃色色調極度少女心。口味亦是夏天的清新感覺。飲下第一口實在驚為天人,完全係新鮮果汁的味道。該死絕對不要上癮。
無所事事的時候做什麼最好呢。
就是飲一杯無所事事手調飲品。

2022-04-06 286 views
屯門市廣場2樓番新左之後非色出色多左好多高質鋪其中beans就係其中一間係正佢隔離既我想同你無所事事買左杯賤藍 朱古力仲有珍珠鮮奶高山烏龍茶特別係朱古力 幾好飲濃味 重奶
屯門市廣場2樓番新左之後
買左杯賤藍 朱古力
仲有珍珠鮮奶高山烏龍茶
特別係朱古力 幾好飲
濃味 重奶
經過屯市,本想買杯珍珠奶茶,珍珠奶茶向來熱量甚高,見到新開張好多人買,於是便把這次的quota 給了這間在beans 新開的飲品店。於是點了一杯GG黑糖珍珠拿鐵 $32(少糖少冰)首先,我以為他們家的珍珠是預先以黑糖煮成,於是便問他們可否飲品不用再另加糖漿,店員說不能,只有少甜,冰量方面也只有少冰,不能去冰。這方面相對選擇較少,而且過程中收銀員不太友善。然後到製作過程,看到店員是將黑糖糖漿先倒入杯中,然後再倒入珍珠,藉此營造黑糖珍珠掛杯的效果,然後店員再加入大半杯冰(但前面已點了少冰),再加入鮮奶,最後再加上奶蓋。奶蓋方面相當薄,口感不夠濃厚,很快便和鮮奶融為一體,變得淡味。由於黑糖是另加,很難與鮮奶融合,故此即使攪拌後,底部非常甜,表面的鮮奶和奶蓋因為冰塊融化,而變得淡味。

於是點了一杯GG黑糖珍珠拿鐵 $32
(少糖少冰)

GG黑糖珍珠鮮奶
2022-01-29 163 views
終於放假啦😛😮‍💨✨覺得係時候要出呢一篇飲品🤣因為係我想和你無所事事🥳呢間嘢聽就聽過好多次🤣不過終於佢喺屯門開咗😛所以就方便啲有得試啦🥳今次嗌咗三杯嘢飲🫖包括有:🟡巴芭閉芭樂草莓四季春🍓熱+凍🟢不分青紅皂白桃火龍果烏龍茶🍑凍啲茶名好搞笑😆每一個都特別😛所以落單嘅時候會好長同埋會有羞恥心😛兩款口味都好清新😍解渴!會好快就唔覺唔覺咁飲哂🤣係飲到真係用新鮮生果調製出嚟嘅茶👍🏻而且仲會食到果肉添😛凍嘅就冇咁甜👍🏻熱嘅就會甜少少🤏🏻所以建議要嗌少甜😙屯門呢間都幾多人買😇所以大家有心理準備買完都要等15至20分鐘最少😮‍💨不過下次都會去試其他飲品😍因為啲名全部都好吸引😆
終於放假啦😛😮‍💨✨

🟡巴芭閉芭樂草莓四季春🍓熱+凍
🟢不分青紅皂白桃火龍果烏龍茶🍑凍

啲茶名好搞笑😆每一個都特別😛
所以落單嘅時候會好長同埋會有羞恥心😛

兩款口味都好清新😍解渴!
會好快就唔覺唔覺咁飲哂🤣

不過下次都會去試其他飲品😍
巴芭閉芭樂草莓四季春

因為啲名全部都好吸引😆
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner