Hiring
$19,000-$21,000
$20,000-$25,000
$20,000-$22,000
2024-06-30 2493 views
long weekend 食個chill lunch ~呢度食飯亦包埋免費泊車6小時,可以慢慢食慢慢嘆。☀️☀️☀️ 之前多數101或者Ritz Calton 食飯都係夜晚睇夜景多,今次天氣好過嚟食午餐又係另一種心情~ 😎先講吓環境,佢分開開咗好多個zone, 有omakase bar枱,普通窗邊table環境舒適全部都坐得好闊落,同埋包廂teppanyaki, 我哋揀咗包廂,私隱度非常高,加上180度居高臨下嘅海景絕對加分。🌟🌟🌟呢間餐廳午餐套餐選擇非常多,有懷石料理、和牛套餐、海鮮鐵板燒套餐、壽司omakase、天婦羅套餐等等。 每個人可以選擇自己喜歡嘅(唔需要2位起),咁我哋今次就揀咗個和牛鐵板燒同埋懷石料理鐵板燒。份量非常多,懷石料理前菜儀式感滿滿,刺身新鮮鮮甜,柚子醋沙律開胃解膩,鐵板燒師傅亦都會根據你嘅進度去安排煮下一道菜,確保熱辣辣送上,亦唔需要擔心擺到成枱都係。👍🏼❤️❤️❤️海鮮部份有南非鮑魚,好欣賞師傅用心擺盤,鮑魚煎得啱啱好,保持肉質幼嫩;燒大蜆啖啖肉非常多汁。另外仲有海鮮天婦羅,不過已經食唔落,留肚食後面嘅主菜和牛。另外亦有鐵板燒好常見嘅鵝肝,油脂非常豐富,加上意大利黑醋中

另外亦有鐵板燒好常見嘅鵝肝,油脂非常豐富,加上意大利黑醋中和油分啱啱好。最後就有和牛薄燒,係我嘅最愛🤩🤩🤩,加上大量蔥花呢個配搭無敵;同埋厚切澳洲和牛肉眼扒,加咗少少鹽調味,牛味濃郁油份相對冇日本和牛咁重。

特別一提有一壼日式清湯,加上少少青檸汁,淡淡清香好好飲,不過個壺設計問題,斟一次倒瀉一次🤪
2024-06-10
$1500 (Lunch)
  • 鮑魚
  • 懷石料理
  • 和牛
  • 刺身
2023-10-17 6122 views
Lunch Course 海鮮鐵板燒餐 💰780 + 10% 有一段時間無黎,明顯比之前少人好多,當日lunch 打去仲有位。之前食物都ok,但今次好一般,性價比低,價錢比之前貴咗,食材好普通,主要價錢去咗個view 度。。。1. 茶碗蒸+沙律🥚🥗蒸蛋係我至愛,好滑上面有三文魚籽提升鮮味,沙律菜就一般無特別2.刺身3款好普通,唔算特別新鮮。。。3. 大蝦🦐Ok 但唔算大隻, 配羅勒醬唔錯4. 魚🐠🐟肉質ok, 唔鞋,但上面既配料唔太襯,不過都係好普通既質素😑5.鮑魚😋呢個好食, 味道岩岩好,好軟身,上面配三文魚籽搭配👍🏻6.炒飯最出色係個炒飯, 裡面加咗d魚仔炒好香好好味,成個炒飯鮮香味提升🤩🤩7.炒雜菜ok, 正常8. 甜品🍮賣相好肉酸,完全睇唔出係乜。但食咗一啖,就覺得好好食,似熱情果既味道,酸酸地甜甜地,質地似creamy 既布甸
Lunch Course
海鮮鐵板燒餐 💰780 + 10%
1. 茶碗蒸+沙律🥚🥗
2.刺身3款
好普通,唔算特別新鮮。。。
3. 大蝦🦐
Ok 但唔算大隻, 配羅勒醬唔錯
4. 魚🐠🐟
5.鮑魚😋
呢個好食, 味道岩岩好,好軟身,上面配三文魚籽搭配👍🏻
6.炒飯
7.炒雜菜
ok, 正常
8. 甜品🍮

$800 (Lunch)
2023-08-16 5847 views
位於ICC 101樓的田舍家,環境優雅、地方整潔、景色怡人、店員友善有禮,給人置身日本的感覺。由於早一星期已訂位,所以不用等候。進入店舖後,已經看到食物全部放在枱面,可以見到那款新鮮就點那款,但美中不足是食物沒有標明價錢,要每樣查詢,所以只問了些較貴的食物。點了喜知次、鮑魚、燒和牛粒、長腳蟹蟹腳等。食物燒得剛剛好,唔會過熟或未熟。總結此店可以一試,因為食物真的新鮮好味,但價錢較貴,兩個人食已經要8千幾了!真的要有預算才可!喜知次燒得剛剛好,好嫩滑鮑魚好新鮮長腳蟹蟹腳價錢貴但份量少
由於早一星期已訂位,所以不用等候。
喜知次燒得剛剛好,好嫩滑
鮑魚好新鮮
長腳蟹蟹腳價錢貴但份量少
爐端燒
2023-08-12
$4000 (Lunch)
爐端燒
  • 喜知次
2023-06-11 5641 views
一踏進這間位於 ICC 的日本高級餐廳,已被其精緻的裝修所吸引室內採用了傳統日式建築元素與現代設計相融合,營造出一個典雅的用餐環境柔和的燈光、舒適的座位以及細緻的擺設,讓人不禁沉浸在這個充滿異國風情的環境中這裡的食物也不負眾望,每一道菜都呈現出極致的美味。首先,燒帶子絕對是一道值得一試的佳肴。帶子鮮嫩多汁,烤得恰到好處,表面微微焦香,而內裡仍保持著濃郁的海味。至於刺身拼盤,每一種刺身都切得極為細薄,口感極佳。特別是油甘魚,肉質豐腴。赤貝的口感也非常獨特,帶有一絲清甜。茶壺湯也是一道不容錯過的美饌,味道濃郁卻不膩口,給人一種舒心的感覺。接下來是和牛薄燒,使用了上等的和牛,質地鮮嫩、口感豐富。肉片經過輕煎至微微熟,呈現出與眾不同的風味。

這裡的食物也不負眾望,每一道菜都呈現出極致的美味。

2023-05-15 4266 views
位於ICC 101/F嘅田舍家絕對係慶祝嘅好地點,是日天氣不錯,可以飽覽維港景色🌃今年BFF生日就揀左去呢度喇☺️由於我地食量唔大,所以就直接散叫☺️首先黎一個前菜 - 枝豆🌿刺身(金槍魚腹,深海池魚,赤貝)🌿法國鵝肝一上枱,就已經香味十足,煎香嘅鵝肝配上脆多士,十分香口🌿鐵板帆立貝🌿鐵板鮑魚🌿天婦羅(活蝦,南瓜,甜蕃著)食落完全無油膩感,南瓜及蕃薯都非常香甜🌿鐵板橡果豬最後,多謝餐廳幫忙準備嘅生日甜品😊

首先黎一個前菜 - 枝豆

🌿刺身(金槍魚腹,深海池魚,赤貝)

🌿法國鵝肝

一上枱,就已經香味十足,煎香嘅鵝肝配上脆多士,十分香口

🌿鐵板帆立貝

🌿鐵板鮑魚

🌿天婦羅(活蝦,南瓜,甜蕃著)

食落完全無油膩感,南瓜及蕃薯都非常香甜

🌿鐵板橡果豬

最後,多謝餐廳幫忙準備嘅生日甜品😊

2023-05-12
Dinner
2023-04-14 4011 views
這家餐廳的裝潢非常溫馨,有著濃厚的日式風格,讓人感到非常舒適。而爐端燒的餐牌是沒有標價錢的❣️點餐時已經開始非常驚喜的一個環節當然你亦可以問既,但如果不介意價錢問題其實他的收費也不會太誇張以喜知次為例田舍家$1600左右而且都算大條海膽龍蝦就比較貴$3800但份量亦不少另外也點了不同的時菜生蠔熟蠔,海鮮炒亦點了少少酒3人總共吃了$15000左右算是一個新奇刺激的體驗而最後環節甜品仲可以自己落手落腳試做年糕好玩好玩
這家餐廳的裝潢非常溫馨,
有著濃厚的日式風格,讓人感到非常舒適。

而爐端燒的餐牌是沒有標價錢的❣️
點餐時已經開始非常驚喜的一個環節
當然你亦可以問既,但如果不介意價錢問題
其實他的收費也不會太誇張
以喜知次為例田舍家$1600左右
而且都算大條

海膽龍蝦就比較貴$3800
但份量亦不少

另外也點了不同的時菜
生蠔熟蠔,海鮮炒亦點了少少酒
3人總共吃了$15000左右

算是一個新奇刺激的體驗
而最後環節甜品
仲可以自己落手落腳試做年糕

好玩好玩

2023-04-13
2023-04-11 2725 views
是日中午,心血來潮突然想食懷石料理,過關後都未有時間安排飛日本一轉,只好在香港過下癮。之前來過一次,覺得十分高質,所以今天帶埋朋友過來。餐牌有很多選擇,不過得還是一心一意的想食懷石料理。前菜是五味小食,有黑豆、海參、魷魚、海藻、荀。刺身是廚師發板的,有油甘魚、鯛魚,非常新鮮。茶壺湯是我最喜愛的一道菜,熱辣辣的湯鮮甜美味,一杯杯的接著,飲到暖笠笠。帶子燒得表面微焦,但裡面香軟。天婦羅炸得十分可口,有炸蝦、茄子、蓮藕,炸粉薄薄的,燒牛肉嫩到不得了,薄薄的牛肉但牛味濃郁,而且不算肥膩。甜品是抹茶奶凍配紅豆,抹茶味濃郁卻不甜,跟香甜的紅豆是絕配。

餐牌有很多選擇,不過得還是一心一意的想食懷石料理。

前菜是五味小食,有黑豆、海參、魷魚、海藻、荀。

刺身廚師發板的,有油甘魚、鯛魚,非常新鮮。

帶子燒得表面微焦,但裡面香軟。

天婦羅炸得十分可口,有炸蝦、茄子、蓮藕,炸粉薄薄的,

燒牛肉嫩到不得了,薄薄的牛肉但牛味濃郁,而且不算肥膩。

2023-03-12 2568 views
朋友好期待我今次book嘅餐廳,慶祝佢大壽。餐廳位於ICC 101樓,居高飽覽成個維多利亞美景,餐廳有omakase,爐端燒,定食,各式日式料理。出於好奇,我地order 左懷石料理set,因為從來無食過。食物新鮮,擺盤精緻,而且份量十足,對於女仔嚟講有d太多,不過成HK2k per set,性價比不算太高。
朋友好期待我今次book嘅餐廳,慶祝佢大壽。

📍$400 金槍魚赤身🐠📍$420 銀鱈西京燒🐟📍$520 美國牛柳100g🥩📍$390 海膽炒飯🍚 x2 有酒精及無酒精飲品選擇,加一服務費101樓嘅鐵板燒餐廳,上嚟睇吓有冇夜景睇🫣,ok啦黎一次【味道】 • 金槍魚赤身🐠 幾新鮮,冇乜筋 • 銀鱈西京燒🐟 話係signature dish,條魚🐟係特別滑嘅,不過本來銀鱈魚🐟都唔會好鞋,好食不過其他平啲嘅餐廳可能都有呢啲質素 • 美國牛柳100g🥩 燒得幾好食😋,個蒜頭🧄仲好食,不過同銀鱈魚🐟一樣,好食,不過其他平啲嘅餐廳可能都有呢啲質素 • 海膽炒飯🍚 碗飯唔係好大碗,份量對我嚟講啱啱好,海膽一啲都唔孤寒,不過可能我鍾意食新鮮海鮮嘅關係,唔鍾意炒熟左嘅海膽,不過係好食嘅😅【環境】唔使講上得嚟ICC,食物質素一定唔會差,環境通常都無敵,只係性價比高唔高姐101樓高空睇👁️維港,可惜樓層🌃太高夜晚冇乜景,黑漆漆的,加埋舊雲☁️厚啲嘅話唔係好睇到中環嗰邊嘅廣告燈💡,之前試過下晝食隔籬啲餐廳,下晝個景一流,夜晚都係可以落返平地食飯總括嚟講,黎一次ok嘅,不過下晝俾晚上好,夜晚嘅話都係食其他餐廳啦
📍$400 金槍魚赤身🐠
📍$420 銀鱈西京燒🐟
📍$520 美國牛柳100g🥩
📍$390 海膽炒飯🍚 x2
有酒精及無酒精飲品選擇,加一服務費
101樓嘅鐵板燒餐廳,上嚟睇吓有冇夜景睇🫣,ok啦黎一次

【味道】
• 金槍魚赤身🐠 幾新鮮,冇乜筋

【環境】

金槍魚赤身
銀鱈西京燒
美國牛柳
海膽炒飯
2022-12-29
$1166 (Dinner)
Celebration
Birthday
金槍魚赤身
銀鱈西京燒
美國牛柳
2023-02-19 1814 views
情人節正日諗都無諗就book左去田舍家食晚飯🥰當然去到一定full晒啦,個個都一雙一對🤭首先嗌咗啲小食開開胃口先炸蝦仔好脆口又鮮甜一口芝士脆芝士燒過入口即化,好正雞泡魚乾🐡唔記得影相😆不過送酒一流!本身就坐2人枱,之後見入面有位所以就搬左入去,可以同師傅有交流😄蟹肉海膽真係得一口㗎咋,不過海膽食落好鮮甜,同蟹肉好夾🫶🏻蟹肉係毛蟹,係季節所以非常出色日本真蠔本人鐘意食爽口啲既生蠔,所我呢隻岩我,唔會太creamy刺身拼盤叫得拼盤梗係有幾款啦😙一共有八款刺身有啲魚就真係唔記得左叫咩名🥹因為飲左酒不過總括然而係好新鮮,一啲都唔腥!喜之次我本身就唔係好鐘意食熟既鮮,但見到每一台都叫咁應該真係好出色,所以我都見左唔汁輸唔洗講,真係好好食。魚身好滑一啲都唔腥。鐘意魚既朋友一定一定要試呀!燒蘆筍&青椒仔好新鮮既蔬菜,無乜特別烤飯團🍙好似食粢飯咁,口感QQ飯後果日本水果無得彈點少得我最愛既香檳🍾️祝大家情人節快樂
情人節正日諗都無諗就book左去田舍家食晚飯🥰

當然去到一定full晒啦,個個都一雙一對🤭

首先嗌咗啲小食開開胃口先

炸蝦仔
好脆口又鮮甜

一口芝士脆
芝士燒過入口即化,好正

雞泡魚乾🐡

唔記得影相😆不過送酒一流!

蟹肉海膽

日本真蠔

本人鐘意食爽口啲既生蠔,所我呢隻岩我,唔會太creamy

刺身拼盤
叫得拼盤梗係有幾款啦😙一共有八款刺身
有啲魚就真係唔記得左叫咩名🥹因為飲左酒
不過總括然而係好新鮮,一啲都唔腥!

喜之次

燒蘆筍&青椒仔
好新鮮既蔬菜,無乜特別

烤飯團🍙
好似食粢飯咁,口感QQ

飯後果
日本水果無得彈

點少得我最愛既香檳🍾️

祝大家情人節快樂

2022-10-20 3695 views
淨係個景 真係無得輸 180度 飽覽欣賞維多利亞港景色約早啲去食 由日景 到日落到夜景都有不一樣的景緻 味道和色彩✨推介菜式有懷石料理及爐端燒因為有美景 美食 美人 美酒所以當日吃到一半 個人已經十分陶醉了😈😂當然陶「醉」之餘都十分滿足😎❤️
淨係個景 真係無得輸

個人已經十分陶醉了😈😂
當然陶「醉」之餘
都十分滿足😎❤️
2022-08-20 3753 views
周年紀念梗係要食好啲啦,田舍家都唔係第一次嚟,而家先寫食評真係覺得有啲遲環境好就唔使講,食飯嘅時候可以望住個無敵大海景真係一大享受服務亦非常好,食物方面都係非常之有心思,貴精不貴多生蠔🦪分別叫咗兩款3號,因為想試吓唔同嘅口味,兩款都好好食,鍾意食Creamy同埋肉質鮮甜嘅你一定唔可以錯過頭盤鮟鱇魚乾夾餅呢度嘅鮟鱇魚乾並唔係用罐頭嗰隻,係用新鮮嘅鮟鱇魚乾,所以食落去入口即溶,加埋個夾餅感覺真係冇得頂剌身已經唔記得咗係乜嘢魚,另外海膽、拖羅同埋帶子刺身都係非常之新鮮吞拿魚蓉手卷吞拿魚蓉好新鮮,絕對唔係用雪藏嘢,一食落去就知道日本和牛有咁多好嘢食,三粒真係非常之足夠,入口即溶同埋肉汁夠多!絕對可以一試環境好好,拍拖或者結婚周年紀念嘅你絕對唔可以錯過呢一個咁浪漫又寧靜嘅好地方

環境好就唔使講,食飯嘅時候可以望住個無敵大海景真係一大享受
服務亦非常好,食物方面都係非常之有心思,貴精不貴多

生蠔🦪

頭盤

鮟鱇魚乾夾餅

剌身

吞拿魚蓉手卷
吞拿魚蓉好新鮮,絕對唔係用雪藏嘢,一食落去就知道

日本和牛

2022-08-02 3560 views
姊妹請我到田舍家吃飯,田舍家是爐端燒聞名吧,今次我們是午餐時段吃壽司set~ 原來除了爐端燒,還有壽司和鐵板燒部分呢!在101樓的氣派當然夠,店內開陽,落地玻璃的確吸睛但我們這熱愛美食的,當然適合坐壽司吧檯比較實際😂除了午市套餐,這裏當然也可以單點。 姊妹帶了清酒,送酒小吃的枝豆和鱈魚脆片,味道都不錯當然有一系列壽司,飯糰的酸度和粘度很適中 各種魚類和貝類食材新鮮美味,也是因為廚師處理得好~ 最震撼的海膽雪糕筒(紫菜壽司)沒有放照片,但震撼程度真的一絕 一般來說處理手法火炙醬油漬等, 我會說呈現手法是著重原味,比較溫和,調料不多。其實吃壽司已經很飽了,有些相片沒有放出來,最後還有烏冬天婦羅~一開始上桌的蒸蛋我放到最後也吃不完但是飯後水果永遠可以吃完!午市套餐性價比高,廚師有技術,而且全程輕鬆交談店員服務也算到位,這一次愉快午餐很不錯

在101樓的氣派當然夠,店內開陽,落地玻璃的確吸睛
但我們這熱愛美食的,當然適合坐壽司吧檯比較實際😂

當然有一系列壽司,飯糰的酸度和粘度很適中

但是飯後水果永遠可以吃完!

午市套餐性價比高,廚師有技術,而且全程輕鬆交談
店員服務也算到位,這一次愉快午餐很不錯
Lunch
2022-07-16 7021 views
田舍家Inakaya🇯🇵早前一出story就有好多朋友仔inbox問我好唔好食·食咗幾錢·值唔值得去⋯📨所以我決定latergram十分嚴重的我出個post比大家睇咗先🤭.首先想同大家講聲🫢Inakaya爐端燒嘅menu係無價錢的🫣而且只列有新的菜式or時令食材🌽所以order時好刺激😶‍🌫️見到枱面有邊啲食材想食就order📝完全唔知幾錢🫥當然係可以問的·但如果荷包負荷到🧧我都幾建議大家玩下呢個又刺激又驚驚嘅等埋單遊戲🤣而且食個陣唔洗諗太多咁嘅價錢食呢款食材值唔值·可以更用心·真實地去感受食材嘅味道😬.而我呢一餐埋單約$3900💸但本人強烈建議大家除了菜式外🥡要諗埋環境·用餐體驗等去決定會唔會去🤨畢竟係101樓·可以俯瞰整個維港夜景🌃餐廳環境整個設計 +日本師傅的日文令我彷彿身處🇯🇵一樣🥰而且經理都好好👍🏻知道我地第一次到訪·都有簡單介紹古時日本招呼天皇都係跪坐去烹調食物·而且不能接近天皇所了用呢個槳去傳菜😱可惜當晚太早走..體驗唔到試拎傳菜槳&打年糕環節😠大家去時記得預多少少時間慢慢食😉.當晚7點入座·還是空蕩蕩的餐廳令我有機會可以好好的去走走看看🤓剛入座時還在想被安排到背向美景又是
田舍家Inakaya🇯🇵

當晚7點入座·還是空蕩蕩的餐廳令我有機會可以好好的去走走看看🤓剛入座時還在想被安排到背向美景又是最角落的位置而有點失落😞因為見唔到師傅正面👨🏻‍🍳又要轉身先睇到夜景🌃
但但但但但⋯由落單後發現我是被安排到最好我位置🥳🥳🥳🥳因為就算被安排面向海景…但都會被客人們擋住🤣但我係180°零死角·隨時都可以望到最完整嘅景色🤩
而且係旁邊可以望到整個處理&🔥食材嘅過程🤭最近師傅都可以有多少少交流🤗

•)冷烏肝🐤 $90
第一次食凍嘅雞肝·雖然望落粉紅色但食落一啲都無內臟嘅血腥味·偏實的口感但又十分creamy…配上了黑椒&青蔥更加惹味😋如果唔係怕膽固醇超標真係好想再叫多一客🤭
•)白粟米🌽 $180
粟米其實係我認知中算好難燒🫣又怕唔夠熟·又怕燶&太乾 但又要燒得香😓但呢條🌽本身跑香甜配上少許焦香·真係好出色
•)北寄貝🐚 $320
上枱時係鐵板上已經feel到好嫩好juicy🤤🤤🤤果不其然入口一咬好鮮甜 不誇張地說真係爆汁🤭濃濃的鮮味 一人2件真係唔夠喉
•)西京味增芝士🧀$120
唔食芝士嘅我見到男朋友個刻瞬間幸福過見到我嘅樣😐就知有幾好食🤣吞哂先肯同我講話好creamy好重芝士味 好濃好幸福🥲大家自己去試下睇下會唔會好似佢咁幸福啦🤭

•)鳥串🐣 $75
睇落平平無奇的雞肉串·竟然係令我想encore之一🙊肉鮮嫩是基本·但佢juicy到有點兒過分💧肉眼可見油水在滴🤤
•)免治手羽先🍗$80
不值一提🥲就是普通的無骨雞翼·包了免治雞肉😐on top有隻以為醃製咗嘅蛋黃·但實質上沒有味道
•)羊肉㗎🐏$620
慢煮+燒是一種何奇神仙的配搭呀🤤🤤師傅係燒完嗰陣🔥切開俾我哋睇💓係鮮嫩嘅粉紅色呀🤩立即話已經ok唔需要再燒了😍見到切片後再把兩件最肥嘅部位燒多一陣🔥我就知道等一陣要淡淡油了🤭
入口淡淡嘅羊羶味·我都接受到·相信應該大多人都能接受🫣肉質鮮嫩多汁·一刻間以為自己食緊和牛🤔而剛剛燒多左陣嘅尾端部位·果然入口一咬 油香四溢😱必點🤭
•)日本青椒仔🫑$75
平平無奇~完~😅

•)蠶豆 $110
本身都覺得好普通🫤但店員十分推介~滿心期待咗一陣😅但~又係豆囉
•)🌟喜知次魚爐端燒🐟 $1580
一黎就見到燒緊🔥我地落單後足足燒了45分鐘👍🏻難怪枱枱都點·真係必點🤩限量⚠️手快有手慢🈚️
唔好請個型定得靚先😆個魚皮燒到金黃香脆·肉質新鮮彈牙👍🏻而已足以值得我嘅等待⌛️份量都夠哂大條·好彩我大食🤣
但有敗筆⚠️伴碟嘅玉子燒霉了😟
•)小洋蔥🧅$110
只有香甜·沒有辛辣·正常水準
•)炸豆腐🌟🌟🌟$85
壓軸登場·全晚最驚喜🥳🥳燒豆腐外皮可以好似炸嘅咁酥脆·切開之後白滑嘅豆腐嫩過BB肌膚🫣少許汁醬提少少味👍🏻
當寫完呢篇嘢之後·已經好想再次訂位😝
但係如果約一大班朋友去會更加開心🥳
2022-06-29
$2000 (Dinner)
Celebration
Anniversary
2022-04-14 5899 views
私心推薦呢間來自東京六本目,懷石料理精緻出色之餘,米芝連三星的鐵板燒都值得一嚐~ 首先,位於環球貿易廣場101樓高,觀景優美開揚,居高臨下。第一道沙律非常普通,所以直頭連相都冇影。香煎鵝肝外層香脆,內層時間火喉上係岩岩好,入口即時溶化,油香一擁而出 😍 後配的黑醋可以有助解油膩。活鮑魚在我面前一直掙扎 🙈 燒出後,彈牙有口感,配上三文魚籽,鮮味更為明顯~ 活龍蝦 🦞 賣相同擺盤相當精緻,份量重,而且鮮甜;如果不再配三文魚籽,帶另一種味道感覺比我會更加好。牛肉厚燒只用左黑椒和鹽作調味,簡簡單單但更顯功夫,肉質嫩口,肉汁豐富 🐮Lunch Course :鵝肝、活鮑魚、美國牛肉套餐 💰$800活龍蝦、美國牛肉套餐 💰 $950以上套餐均包含 🥗 沙律、刺身(2-3件)、炒菜、炒飯、麵豉湯、甜品另加 💰$300轉澳洲和牛;💰$500轉日本和牛

第一道沙律非常普通,所以直頭連相都冇影。

Lunch Course :
鵝肝、活鮑魚、美國牛肉套餐 💰$800