2021-10-19 1681 views
約好姊妹見面,自然要去 ”打卡able” 嘅食店high tea~哩間J.S. Foodies 就最啱我地哩班揀飲擇食嘅食!呀~應該話唔係狗屎垃圾放入口嘅女仔先啱😅叫咗牛油果配三文魚班戟🥑 🐟🥞同海陸三饗咖哩飯🥘。野飲方面,好普通咁叫咗TAPIOCA JASMINE MIKE TEA 同 LEMON TEA 。先講講牛油果配三文魚班戟🥑 🐟🥞,普遍我地會食甜嘅pancake,好少有鹹嘅野配搭。但今次係加咗煙三文魚同牛油果,成件事就好唔同!有糖漿嘅甜甜味,又有煙三文魚咸咸地嘅味!🥘海陸三饗咖哩飯嘅飯粒一d 都唔係林back back, 有咬口!另外咖哩唔會太辣🌶,味道剛剛好!上面嘅脆雞同炸蝦非常香脆又唔乾!😋😋有趣嘅係喺日式西餐裡面有珍珠奶茶🧋飲!應該都係因為連日本人都鍾意珍珠奶茶先會係menu到見到!😂

牛油果配三文魚班戟
海陸三饗咖哩飯
TAPIOCA JASMINE MIKE TEA
LEMON TEA
15 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
牛油果配三文魚班戟
海陸三饗咖哩飯
TAPIOCA JASMINE MIKE TEA
LEMON TEA
2021-10-15 999 views
檸檬芝士班cake配自家製風乾檸檬片🍋$109.如果係鍾意食檸檬愛好者一定一定唔可以錯過呢款pancake 雖然是風乾嘅檸檬片 但仍然有清香的檸檬果味 班戟軟滑 粉漿亦有加入檸檬汁 讓每一啖pancake都有濃濃嘅檸檬香味 配上果仁和檸檬軟糖 十分有心思法式焦糖班戟$129.係日本人氣熱賣之一 看似係傳統班戟 但每一塊上面都搽有濃濃嘅香脆焦糖 而焦糖亦唔會太甜👍🏻再配埋果仁香蕉士多啤梨藍莓 係一定好食嘅配搭士多啤梨藍莓香蕉班戟$119.同上一款好相似 但呢個係souffle pancake🥞 班戟厚身且鬆軟細滑 蛋香濃郁 質感輕盈 即叫即做 保證新鮮焦糖布朗尼雪糕班戟$119.傳統pancake中間夾有朱古力布朗尼 口感豐富似麻薯 焦糖同朱古力嘅配搭可以話係絕配 加上雲呢拿雪糕同合桃果仁 朱古力迷必食🍫 但小編略嫌太甜 怕甜嘅朋友 可以選擇果味較重嘅pancake黑松露忌廉意粉$119.忌廉奶味重且細滑 配以各種菇菌和黑松露 非常濃郁creamy必食松葉蟹意粉$198😋.良心餐廳 蟹肉非常足料 配埋蟹膏同飛魚子 令每啖意粉都有蟹肉 亦係配以忌廉汁 成個配搭👍🏻👍🏻👍🏻
檸檬芝士班cake配自家製風乾檸檬片🍋$109

必食松葉蟹意粉$198😋
良心餐廳 蟹肉非常足料 配埋蟹膏同飛魚子
令每啖意粉都有蟹肉 亦係配以忌廉汁 成個配搭👍🏻👍🏻👍🏻

2021-10-13 1038 views
日本最出名嘅pancake 我就暫時飛唔到去試 🥲唯有係香港食住先🙈之前係又一城想搵Tea 食最後因為窮🥲(不過呢要到都HK201)🙈所以揀左呢間J.S. FOODIES同朋友食下野傾下計 我地叫左2杯飲品分別係Cafe Caramel FrappeMint Mocha Frappe 同埋叫左一份原味Pancake 第一眼見到Wow打卡唔錯 Nice 食方面我地揀左原味Pancake 👍🏻 我會俾8/10分 香口得黎好鬆軟 但飲品方面太甜🙈由第一啖飲到尾都好甜如果甜度低番小小會更好 我就比較唔到日本同香港嘅分別我係日本只食過Gram🙈但我又覺得同當初係日本食嘅又係差唔多味道甘🙈(其實只係回味緊係日本玩嘅情景) 幾時可以出走🥲🥲
日本最出名嘅pancake

我就比較唔到日本同香港嘅分別
我係日本只食過Gram🙈
幾時可以出走🥲🥲
2021-10-12 760 views
🍔🥑🧀牛油果芝士漢堡🥑🧀🍔厚厚牛肉漢堡扒✨✨好Juicy,好大件,下午茶2個人食可以share食,1個人一定食唔哂✨😂。牛油果好大件✨✨薯條🍟每條都幾大條,有D薯條林咗。餐廳環境好適合傾計。❤️✨
🍔🥑🧀牛油果芝士漢堡🥑🧀🍔

牛油果好大件✨✨

薯條🍟每條都幾大條,有D薯條林咗。

餐廳環境好適合傾計。❤️✨

2021-10-11 611 views
J.S. Foodie @ 2021年10月 (星期四晚餐)食物 ❤️❤️❤❤️🤍(西餐、班戟) 環境 ❤️❤️❤️🤍🤍(正常)服務 ❤️❤️❤🤍🤍(正常)攞位 ❤🤍🤍🤍🤍(攞飛等大約1小時)交通 ❤️❤🤍🤍🤍(又一城)翻兜 ❤️❤️❤❤🤍今次已經係第N次食呢間,但係因為等位要等好耐(通常要1小時),自從寫食評開始,都係第一次食到。點解會等?都係因為鍾意佢哋個梳乎厘班戟。不過,今次去有啲失望,整體嚟講,冇之前咁好食。小貼士 - 又一城呢間可以攞飛,行住街等。海港城果間要真人排隊等位。1️⃣ 黑松露忌廉意粉 $129 - 呢個意粉我次次都order。雜菌好多、忌廉汁好香濃又夠多😋不過,老實講,今次佢嘅味道差咗,冇之前咁香啦。2️⃣ 炸魚薯條 $149 - 呢個係新菜式,第一次食,有點失望。啲魚太實淨,又見到有魚皮,唔太鍾意。不過,佢哋個沙律醬入面有碎蛋,好有誠意,加返啲分。3️⃣ 溶岩朱古力梳乎厘班戟 $139 - 我通常會食原味梳乎厘班戟。今次見呢個新味,想試試。送餐果陣,佢哋會即時倒朱古力醬喺班戟上面,另有紅莓醬可以自己落。班戟入面仲有一球雪糕😋不過下次,我會食返原味。4️⃣ 薄荷mocha $36 - 有薄荷味嘅朱古
食物 ❤️❤️❤❤️🤍(西餐、班戟)
環境 ❤️❤️❤️🤍🤍(正常)
服務 ❤️❤️❤🤍🤍(正常)
攞位 ❤🤍🤍🤍🤍(攞飛等大約1小時)
交通 ❤️❤🤍🤍🤍(又一城)
翻兜 ❤️❤️❤❤🤍

炸魚薯條

溶岩朱古力梳乎厘班戟

4️⃣ 薄荷mocha $36 - 有薄荷味嘅朱古力,冇乜特別。
薄荷mocha

Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
Dinner
溶岩朱古力梳乎厘班戟
  • 黑松露忌廉意粉
  • 原味班㦸
2021-10-07 358 views
Who doesn’t like fluffy pancakes? It’s light, airy and tasty but not too sweet. The issues is between savory or sweet so we went for both. Had this savory, salmon, avo, blood orange thin pancakes and also the signature sweet fluffy thick pancake with strawberries and bananas. Both are very good but we queued for an hour. I don’t like to queue but would do it for the pancakes. To avoid wasting time, its better to go on a weekdays and avoid busy peak mealtime. The staff is warm and attentive and kept pouring water for us. Will definitely go back.
2021-10-06 480 views
🥞意式芝士蛋糕黑班戟 $129班戟口感厚實有存在感比較似蛋糕雖然係深啡色但朱古力味並唔突出感覺俾咖啡味蓋過咗😢班戟中間夾著芝士忌廉面頭仲放咗球雲尼拿雪糕做到冷熱交融嘅效果!碟邊亦灑咗好多可可粉同埋朱古力碎片令口感更加豐富旁邊附上一個小兜入面裝著濃縮咖啡糖漿食客可以按喜好加~🍟酸忌廉黑松露薯條 $69薯條相信係即叫即炸嚟到時熱辣辣而且炸至金黃色好吸引🤤雖然唔係我最愛嘅粗薯但都好重薯仔味酸忌廉味道啱啱好解咗炸嘢嘅油膩感黑松露醬份量雖然唔多但絕對係點睛之筆!
意式芝士蛋糕黑班戟

但朱古力味並唔突出
感覺俾咖啡味蓋過咗😢

班戟中間夾著芝士忌廉
面頭仲放咗球雲尼拿雪糕
做到冷熱交融嘅效果!
碟邊亦灑咗好多可可粉同埋朱古力碎片
令口感更加豐富
旁邊附上一個小兜
入面裝著濃縮咖啡糖漿
食客可以按喜好加~

酸忌廉黑松露薯條

但都好重薯仔味
酸忌廉味道啱啱好
解咗炸嘢嘅油膩感
黑松露醬份量雖然唔多
但絕對係點睛之筆!
2021-02-27
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
Tea
意式芝士蛋糕黑班戟
酸忌廉黑松露薯條
2021-10-05 263 views
超出名pancake 質素可以🍓士多啤梨香蕉pancake $119Pancake好大份,雖然價錢唔係特別平,不過賣相擺盤同份量都可以非常加分👍🏻唯獨pancake唔算好有份量感,偏向濕潤嗰種廠但係亦都唔係入口即溶嗰種空氣感,覺得pancake水準來講就正常啦,冇傳聞中咁誇張好食~~但係其他配料生果呢啲份量都多,配搭起pancake上嚟都唔錯😋忌廉偏甜😋😆👍🏻但我幾鍾意亦都好滑,整體來講都食得幾開心💖酸忌廉黑松露薯條 $69黑松露醬同忌廉味道非常配合,好好食,醬汁都幾多,薯條好香脆,薯條份量亦都得幾多,㗎價錢唔算好貴,呢一個好滿意😆
超出名pancake 質素可以

🍓士多啤梨香蕉pancake $119
忌廉偏甜😋😆👍🏻但我幾鍾意亦都好滑,整體來講都食得幾開心💖

酸忌廉黑松露薯條 $69
士多啤梨香蕉pancake
Lunch
士多啤梨香蕉pancake
  • 酸忌廉黑松露薯條
2021-10-04 365 views
🔖主打食美式漢堡🍔及日式班戟🥞🔖無得訂座,過半數可入座🍽法式焦糖班戟$129每層班戟面都Cover左一層焦糖,好特別。食落班戟鬆軟帶蛋香,加上cream同面層既焦糖脆脆,食落好有層次感。🍽原味班戟$99一啖食落去,明顯食到蛋既香味,正!質感非常柔軟,佢連舊Cream都特別好味!(覺得同幸福Pancake有得比)🍽黑松露忌廉意粉$129其實一入到餐廳就已經聞到黑松露味,個意粉一嚟到更加強烈😂意粉好creamy,雜菌嘅份量都非常多,唔會覺得食兩舊就冇晒。🍽酸忌廉黑松露薯條$69薯條新鮮真係好緊要,食落去仲係熱辣辣,配酸忌廉醬食梗係正啦😊🍽蕃茄海鮮意粉$197酸酸甜甜嘅蕃茄汁識落好開胃,唔會覺得佢特別酸。不過價錢好似貴咗少少🤨💡由於制作需時記得預早少少叫甜品😋食物:️8/10 (甜品9/10)🤵🏽‍♂️服務:8/10🍴環境:9/10💰消費:$200🤩性價比:8/10

🔖主打食美式漢堡🍔及日式班戟🥞
🔖無得訂座,過半數可入座

🍽法式焦糖班戟$129

🍽原味班戟$99

🍽黑松露忌廉意粉$129

🍽酸忌廉黑松露薯條$69

🍽蕃茄海鮮意粉$197

💡由於制作需時記得預早少少叫甜品

😋食物:️8/10 (甜品9/10)
🤵🏽‍♂️服務:8/10
🍴環境:9/10
💰消費:$200
🤩性價比:8/10
2021-10-03
2021-10-03 289 views
位於九龍站又一城嘅J.S. FOODIES,每次掛住日本好想去食梳乎厘班戟時候,我哋就會嚟呢間,座位寬躺舒適,不過記得要預時間等位。我哋兩人,平日晚上都等了45分鐘。朱古力班戟;因為餐牌廣告吸引好邪惡,所以就叫咗一份,班戟鬆軟又好味,不過朱古力味唔夠香濃,同相片有分別感覺完全唔夠邪惡,賣相有點失望。經典漢堡包;好味,漢堡肉有肉汁不太乾 ,份量大碟。黑松露忌廉意粉;份量不少,黑松露香濃、忌廉香滑,好味。

經典漢堡包;好味,漢堡肉有肉汁不太乾 ,份量大碟。

黑松露忌廉意粉;份量不少,黑松露香濃、忌廉香滑,好味。
2021-10-01 406 views
有時番工辛苦過後,都想食下甜嘢嚟慰勞自己。難得請咗半日假,可以喺出面食完飯先番工司,特登嚟咗又一城食。 因為係日本過江龍嘅鋪頭,所以鋪頭都好多人排,記得初開個陣,同朋友嚟排,差唔多等咗成個鐘先有位。今次雖然係平日,但人流都唔算少,不過一個人食嘅關係,即刻就有位坐。 見到menu有special menu, melty chocolate,無論係相定描述都非常吸引,望到已經流哂口水,而且pancake咁出名,無理由唔試,所以滿心歡喜叫咗。 製作都需時,大概等咗成20分鐘先上,等咗咁耐當然好期待,但好可惜上到嚟侍應幫手倒朱古力醬,朱古力醬竟然喺凝固咗,與其話係倒不如話係「等」啲朱古力醬出嚟,啲朱古力醬係一pat pat咁撻喺個pancake上面。當然知道實物唔會同圖片相符,但係描述係寫熱朱古力醬,冇諗到啲朱古力醬竟然未融,完全同佢所講嘅朱古力熔岩效果扯唔上關係,更失望喺個pancake係痴底,同之前食嘅比完全失色。 今次嘅經驗真係令人失望,希望只係個別經驗,如果唔係都好難再令人支持。
有時番工辛苦過後,都想食下甜嘢嚟慰勞自己

Kisei Pancake Melty Chocolate
2021-09-29 571 views
每次經過又一城都見到餐廳大排長龍,知道餐廳冇得訂位,於是一放工就同朋友衝去拎位!去到餐廳大約6:30pm,門口唔多人等,等左15分鐘就已經入得去。經朋友推薦一定要食pancake,我地就決定嗌兩個主食,再嗌多個梳乎厘share食經典漢堡 $119漢堡包非常大個,點餐時可以請員工幫忙將包切開一半上,漢堡包用左美國頂級安格斯牛肩肉,的確咬落去牛肉都充滿肉汁,都算不錯!薯條都係熱辣辣,如果自己一個食真係會好飽松葉蟹忌廉意粉 $198好好食!好好食!好好食!雖然得兩條蟹肉,但每條都係啖啖肉!我與友人一致十分喜愛,蟹肉、蟹籽、蟹膏加埋忌廉汁好夾好creamy既意粉,大家一定要試依個!必食之選原味班戟 $99食完主食,終於輪到食甜品既時間!Pancake咬落去好有空氣感,好鬆軟,甜度剛剛好,每啖都充滿幸福既感覺雖然係原味,但都好好食!

經典漢堡 $119
漢堡包非常大個,點餐時可以請員工幫忙將包切開一半上,
薯條都係熱辣辣,如果自己一個食真係會好飽

經典漢堡

松葉蟹忌廉意粉 $198
好好食!好好食!好好食!
雖然得兩條蟹肉,但每條都係啖啖肉!
大家一定要試依個!必食之選

松葉蟹忌廉意粉

原味班戟 $99
食完主食,終於輪到食甜品既時間!

雖然係原味,但都好好食!
原味班戟
2021-09-07
15 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
經典漢堡
松葉蟹忌廉意粉
原味班戟
2021-09-28 344 views
第二次黎既一間餐廳今次黎食小小野,食個下午茶黑松露薯條薯條點茄汁比較好食,因為個黑松露有dd假,又冇乜味咁🤣🤣另外加左d唔知咩粉(啡色)?成個賣相比較差。檸檬芝士班戟比想像中好食,又fresh又香,咁大pat cream但食落唔會覺得漏,亦唔會太甜👍🏻👍🏻塊檸檬乾都食埋,輕微酸味又有d咬口🤭熱朱古力賣相已經超加分,打卡一流👍🏻👍🏻味道唔錯,夠濃👌🏻 除左朱古力醬,朱古力粉,棉花糖,仲有朱古力碎片🧡🧡🧡
第二次黎既一間餐廳
今次黎食小小野,食個下午茶

黑松露薯條
黑松露薯條

2021-09-26 325 views
J.S. Foodies Tokyo📍位於又一城LG2,一邊係cafe,隔黎賣衫,某d位食野既時候會望到隔離睇衫既人😂😂🔸黑松露忌廉意粉 $129意粉較幼,夠味,配粉料有好多菇,汁都夠🔸奇蹟の熔岩朱古力梳乎厘班戟 $139以為pancake都係朱古力味但原來係原味😂朱古力醬係店員即時落完再收走朱古力醬係黑朱古力味,好濃帶少少苦另外有紅桑子醬比你自己落,不過偏酸,但係夾埋朱古力醬食都OKPancake入邊都有一球朱古力雪糕,好好味😋🔸酸忌廉黑松露薯條 $69份量好多👀食到好飽🔹Green tea frappe $42面頭既cream 好好味,綠茶沙冰都ok,但偏奶味🔹Mint mocha frappe $42朋友點的,mint味較少不過可能因為係沙冰所以都可接受~
J.S. Foodies Tokyo

🔸黑松露忌廉意粉 $129
意粉較幼,夠味,配粉料有好多菇,汁都夠

🔸奇蹟の熔岩朱古力梳乎厘班戟 $139
以為pancake都係朱古力味但原來係原味😂
朱古力醬係店員即時落完再收走
朱古力醬係黑朱古力味,好濃帶少少苦
Pancake入邊都有一球朱古力雪糕,好好味😋

🔸酸忌廉黑松露薯條 $69
份量好多👀食到好飽

🔹Green tea frappe $42
面頭既cream 好好味,綠茶沙冰都ok,但偏奶味
🔹Mint mocha frappe $42
朋友點的,mint味較少不過可能因為係沙冰所以都可接受~

2021-09-25
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$210 (Lunch)
2021-09-24 573 views
朋友生日,因冇得訂位,一早六點到去攞位,等咗一個鐘,下一張就到,滿心歡喜,點知女士應比咗其他人(佢哋冇攞飛),我問女士應,為何不是下張飛到我,佢回應因為係老闆朋友,好,我算,再等,之後又比另一人,我再問,佢回應態度非常惡劣,話又係老闆嘅朋友,你要再等。吹脹😒
2021-09-24
Waiting Time
70 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
Celebration
Birthday