上星期日紅雨日食限定藍色梳乎里班戟 ——天氣勁差唯有點到點地鐵去又一城行下街食下野連遮都唔駛拎. 去JS foodie 試左呢個限定嘅pancake #奇蹟之薄荷朱古力班戟. 賣相相當精美嘩嘩聲非常打卡dable. 據說係以72% 朱古力配上新鮮藍莓製成果醬加上薄荷朱古力雪糕並以薄荷忌廉點綴. 口感清新味道都幾特別可以一試,不過如果唔係薄荷控可能會麻麻地因為個薄荷味會太出完全蓋過其他. 但係幾刺激清新嘅,如果平日下午返工tea 就非常提神. #原味班戟一貫出色夠曬鬆軟入口即溶冇其他野更可以細味到本身日本雞蛋奶油嘅味道. 簡簡單單已經係好幸福的感覺!
上星期日紅雨日食限定藍色梳乎里班戟

#奇蹟之薄荷朱古力班戟.

#原味班戟

2023-05-07
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
  • 原味班戟
2023-05-09 554 views
嚟到又一城,見到呢間時裝店內面嘅J.S. foodies,就嚟試吓。聽聞佢係日本過江龍,用上日本嘅食材,叫咗個士多啤梨pancake,pancake非常好食,有蛋香之餘,仲好鬆軟,入口即化,加上新鮮生果同埋唔太甜嘅cream,食得好滿足。之後仲叫咗個松露吉列牛扒漢堡,好似係限定食物,亦係十分好食,牛扒五成熟,內裡仲好嫩,有肉汁,包皮用牛油烘過,好香,再加埋濃濃嘅磨菇,整個配搭都好夾,好好味。兩樣嘢埋單三百頭,可以接受,不過就因為有人排隊,員工成日埋嚟執碟,有少少催客成份。

• 士多啤梨藍莓香蕉班戟
2023-05-04 547 views
今次去咗間又一城最出名嘅多人排隊食嘅舖頭度食疏乎厘嘅舖頭,叫咗個宇治綠茶雪糕疏乎厘,海膽卡邦尼意粉,北海道帶子忌廉意粉,棉花糖凍朱古力特飲,熱鮮奶,同埋一個原味薯條。去到有10個八個排緊隊,今次我哋攞咗飛唔夠5分鐘就叫咗我哋入去,可能因為前面嗰啲都係兩個人,我哋係五個人坐大枱嘅關係,所以可以入先,講返啲嘢食…….佢上菜嘅速度非常之快,海膽卡邦尼意粉個海膽汁非常之濃厚,帶子忌廉意粉粒帶子大過粒牛眼🤣。個疏乎厘簡直係非常之Juice。有好濃厚嘅蛋香味,整體來講,係非常之好食
2023-04-04
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea
2023-04-30 348 views
又一城嘅chill chill cafe☕️有甜品 主食 同都多飲品選擇因為想食下午茶 咁啱見到呢間有pancake就決定黎試下啦!❣️宇治抹茶pancake雖然舖頭都有熱香餅類嘅pancake 但係最愛都係呢種疏乎厘!好香好鬆軟嘅pancake 加上濃厚嘅抹茶醬仲配搭曲奇雪糕,同埋焦糖花生粒食落去唔會太甜,整體嘅配搭都好夾!❣️牛油果煙三文魚pancake朋友就嗌咗呢一款😀比較適合做正餐 pancake配上三文魚同牛油果再加埋sour cream 入口味道都好豐富同埋佢係柚子沙律!清新好味🤤整體環境都幾舒適店員keep住加水😂都值得一試!
又一城嘅chill chill cafe☕️
甜品 主食 同都多飲品選擇

因為想食下午茶
咁啱見到呢間有pancake就決定黎試下啦!

宇治抹茶pancake

❣️宇治抹茶pancake
雖然舖頭都有熱香餅類嘅pancake
但係最愛都係呢種疏乎厘!
好香好鬆軟嘅pancake 加上濃厚嘅抹茶醬
仲配搭曲奇雪糕,同埋焦糖花生粒

食落去唔會太甜,整體嘅配搭都好夾!

❣️牛油果煙三文魚pancake

店員keep住加水😂
都值得一試!
宇治抹茶pancake
2023-04-07 643 views
其中一間食pancake一定會去嘅😋個人認為又一城分店食物質素較穩定(吃過10次以上嘅熟客仔表示🤓)海港城分店就睇運氣🤐不過兩間都係經常要排隊嘅,極之肚餓就無去等啦,因坐位是真的少!除班戟以外,🥑🍔牛油果漢堡都好吃😋之前試過意粉都是唔錯的!- 士多啤梨藍莓香蕉班戟$129- 牛油果芝士漢堡$149- Cafe Late $39📍J.S. FOODIES 九龍塘達之路80號又一城LG2樓LG2-30號舖i.t blue block

- 士多啤梨藍莓香蕉班戟$129
- 牛油果芝士漢堡$149
- Cafe Late $39

📍J.S. FOODIES
2023-04-02 561 views
食Pancake必到cafe~呢間cafe好搞笑,係喺又一城IT入面。.兒童班戟套餐配橙汁 (HK$89)👍🏻次次黎都會食兒童套餐🙈無年齡限制!個套餐真心靚,同埋樣樣有,有班㦸仔、野菜、腸仔、粟米湯,簡直係一個迷你all day breakfast。重點係唔好睇佢好似細細份我,食完係勁飽!如果係女仔都不妨試下呢個兒童餐😍.士多啤梨藍莓香蕉班戟 (HK$129)👍🏻勁有蛋香味嘅班戟,佢做到超鬆軟,充滿空氣感🤤其實啲人黎呢間cafe通常都係為左個Pancake,必點!
兒童班戟套餐配橙汁 (HK$89)👍🏻
士多啤梨藍莓香蕉班戟 (HK$129)👍🏻

2023-03-31 463 views
这家店位于LG2,店面不大,但是服务态度和餐饮不错👍两个人一人点一份主食,一份饮料。吃的很撑!不到500港币……主食推荐印度咖喱鸡可选米饭🍚,上菜速度很快!!新出了一个汉堡(牛肉+蛋)很好吃,肉量很足。但是这个汉堡上菜速度较慢。我们要了两份Frappe,抹茶的口感偏苦但是不腻。cookie的有点甜腻,不太建议!这个上菜速度很快!pancake目测很大一盘。吃了主食后就吃不下了!下次再去尝试!!
这家店位于LG2,店面不大,但是服务态度和餐饮不错👍

印度咖喱鸡,抹茶Frappe,新品汉堡
2023-03-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$220 (Lunch)
印度咖喱鸡,抹茶Frappe,新品汉堡
  • 印度烤鸡班戟
  • Cookie Frappe
  • 抹茶Frappe
班戟是FLIPPER'S出品,因此一直以來都受到許多人的喜愛,也是信心的保證。在我心中,FLIPPER'S的班戟一直穩居梳乎厘班戟排名前三名。這份班戟散發著超香濃的蛋香,質感厚實而綿密,口感帶有彈性和空氣感,入口即化,讓人吃完整份也絲毫不會感到膩,非常令人滿足!招牌菜煙肉蛋漢堡(HK$149) 一上桌就能感受到豪邁的美式風格,特別是超大份的漢堡,讓人垂涎欲滴。粗薯條的口感也非常出色,薯仔肉的份量十足。鬆軟的麵包夾著厚實又多汁的牛肉漢堡,再配上煎得香脆的煙肉,以及獨家秘製的自家製焦糖洋蔥和新鮮的生菜,味道絕妙。

招牌菜煙肉蛋漢堡(HK$149)
2022-12-12
2023-03-06 599 views
法式焦糖班戟 $139日本人氣熱賣班戟,有香蕉、藍莓、士多啤梨配搭,班戟牛油味香濃,而且外脆內軟,質感鬆軟,值得一提嘅係忌廉出奇地香滑,整體優質好味😋VIRGIN MOJITO $35酸酸地開胃得黎又清新,配上甜品一流👍🏻HONEY ORANGE $35味道酸酸甜甜,橙香夾雜着蜜糖嘅香甜,唔鍾意太酸嘅人可以選擇👍🏻環境舒適,坐得舒服,裝修有日式既感覺,同三五知己叫幾個甜品飲吓嘢都係幾Chill同合適既選擇🤟🏻
法式焦糖班戟 $139
日本人氣熱賣班戟,有香蕉、藍莓

VIRGIN MOJITO $35
酸酸地開胃得黎又清新,配上甜品一流👍🏻

HONEY ORANGE $35

2023-03-05 437 views
#又一城美食 #又一城🍽原味pancake💰109⭐️J.S. FOODIES (又一城)📍九龍塘達之路80號又一城LG2樓30號舖i.t blue block==============================📝好耐都無食過好味既疏乎厘pancake,個種空氣感令人一試難忘。今次係平日lunch time去到要等一陣位,好彩都好快入到去。先試主食意粉,味道偏咸,不推介。重頭戲係甜品😋食原味先食得出最原始既味道,無太多外來味道影響,淨係cream 同pancake 都好夠食。3大舊 動L動L咁。甜甜地配埋凍cream食,口感更加空氣。依類pancake 價錢一向偏貴,今次$109 有3舊,平均$33一舊,抵唔抵食就見仁見智。💫⭐️⭐️⭐️可以一試
#又一城美食 #又一城
🍽原味pancake
💰109
⭐️J.S. FOODIES (又一城)

💫⭐️⭐️⭐️可以一試
2023-03-04 500 views
平日好少去九龍塘,今日難得經過順便試試又一城的餐廳,網上見到這間有很多好評,決定過來朝聖 星期六下午2:30左右,都有不少人排隊,要等10張枱左右,好彩餐廳效率都幾高,大約等咗20分鐘左右就有位在等候期間,我們已看了餐牌,選定了檸檬芝士pancake和邪惡的海膽卡邦尼意粉 餐廳上菜好快,大約落單後5分鐘就有嘢食,檸檬芝士pancake這個配搭幾特別,之前冇試過,檸檬味好香好清新,ricotta 芝士有淡淡的鹹香味,好 creamy,好易入口 海膽卡邦尼意粉比 pancake 重口味,海膽都幾鮮甜,不過份量比較少,意粉的蛋汁好濃味,煙肉份量都幾多,整體賣相和餐牌相片一模一樣,味道也不錯 飲品方面,我們試咗椰子沙冰和芒果熱情果沙冰,兩杯都好滑好香雖然我們坐在吧枱的一角,但餐廳職員都好勤力,經常主動幫我們斟水/ 收碟,整體服務質素都算不錯,下次再過來又一城都會encore

飲品方面,我們試咗椰子沙冰和芒果熱情果沙冰,兩杯都好滑好香
Lemon  ricotta  pancake
Uni  cabonara
Mango /  coconut  frappe
2023-03-04
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$220 (Tea)
Lemon  ricotta  pancake
Uni  cabonara
Mango /  coconut  frappe
2023-03-02 439 views
J.S.Foodies is my all the time favourite ( ˘ ³˘)♥︎因為加上九龍塘真係無咩好食,一諗唔到食咩就會食佢~⍟ Cacao 72% Dark Chocolate Pancake💲139今次黎到又有新pancake 🍫好濃郁嘅朱古力,又有唔同嘅texture: chocolate mousse…chocolate ice cream…chocolate jam…好豐富,pancake依然咁鬆軟😋 ⍟ 炸魚薯條💲159好似都係第一次食,鱸魚肉幾結實,炸脆脆面同魚幾貼服,不太油、都幾好⍟ Classic Burger💲119安格斯牛肉依然咁juicy \(^ヮ^)/ 水準好穩定有時就是喜歡這種不需要有什麼驚喜,只求穩定的餐廳,每次見到pancake 都真係好開心😬 尤其soufflé pancake! ❤︎︎❤︎︎❤︎︎
因為加上九龍塘真係無咩好食,一諗唔到食咩就會食佢~

⍟ 炸魚薯條💲159
炸魚薯條

⍟ Classic Burger💲119
安格斯牛肉依然咁juicy \(^ヮ^)/ 水準好穩定
Classic Burger

炸魚薯條
Classic Burger
2023-02-11 5527 views
放假帶埋陳皮妹去又一城食J.S.Foodies,去到有十幾人排大隊攞番個籌,要等9張枱帶埋陳皮妹去咗對面Dan Ryan攞波🎈同睇下餐牌,等咗半個鐘先入到J.S.Foodies。入到去問咗侍應攞BB櫈睇下餐牌有咩食,新出日本🇯🇵刺身生蠔🦪配三文魚籽白酒汁意粉🍝、吉列日本🇯🇵生蠔🦪拼薯蓉、奇蹟の士多啤梨🍓梳乎厘班㦸同綿花糖朱古力🍫特飲。最後我地叫咗日本🇯🇵刺身生蠔🦪配三文魚籽白酒汁意粉🍝、牛油果🥑芝士漢堡、焦糖布朗尼雪糕🍦pancake同原味班㦸(梳乎厘班㦸),但侍應落錯單,牛油果🥑芝士漢堡落錯咗牛油果🥑班㦸,好彩有睇單叫佢改番日本🇯🇵刺身生蠔🦪配三文魚籽白酒汁意粉🍝,真係有酒味,實際既蠔俾相細粒,三文魚子正牛油果🥑芝士漢堡,包皮好食,漢堡一般,薯條一般焦糖布朗尼雪糕🍦pancake,層次感好豐富,兩塊班㦸夾住Brownie,又有雪糕🍦同焦糖cream,好滿足原味班㦸,梳乎厘pancake係Flipper’s出品有品質保證, 好鬆泡泡好soft,cream好清新,糖漿要另外問先有總括嚟講,好滿足,唯一問題係要預早等位,隔離枱有個阿爸喺囡面前大鬧阿媽話佢等咗一個鐘最後走咗去,但又返返嚟,巴

攞番個籌,要等9張枱

入到去問咗侍應攞BB櫈

日本🇯🇵刺身生蠔🦪配三文魚籽白酒汁意粉

牛油果🥑芝士漢堡,包皮好食,漢堡一般,薯條一般
牛油果🥑芝士漢堡

焦糖布朗尼雪糕🍦pancake

原味班㦸

總括嚟講,好滿足,唯一問題係要預早等位,隔離枱有個阿爸喺囡面前大鬧阿媽話佢等咗一個鐘最後走咗去,但又返返嚟,巴士🚌阿叔咁
2023-02-11
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$300 (Lunch)
日本🇯🇵刺身生蠔🦪配三文魚籽白酒汁意粉
牛油果🥑芝士漢堡
焦糖布朗尼雪糕🍦pancake
原味班㦸
  • 原味班戟
  • 原味pancake
  • 焦糖布朗尼雪糕班戟
2023-02-06 705 views
今日同朋友去又一城行街街準備走嗰陣經過呢間J.S.FOODIE 印象中喺尖沙咀見過但就冇食過本身都已經飽飽哋其實冇諗過食嘢好彩甜品又係第二個胃我哋兩個人order咗一個pancake share食再加多杯棉花糖朱古力檸檬芝士班戟賣相簡單清新味道仲好厚身嘅班戟仲係好重芝士味檸檬味嘅cream清香不過杯棉花糖朱古力非常一般好睇唔好飲總結檸檬芝士班戟非常好食棉花糖朱古力有啲失望絕對有下次一定會再食仲要介紹比朋友
今日同朋友去又一城行街街

一定會再食
仲要介紹比朋友

• 檸檬芝士班戟
2023-02-05 680 views
九龍塘出名多野食,今次試下呢間餐廳旁邊有好多賣衫嘅店鋪,到場拎完電子飛可以一路睇住衫一路等,時間好快過個日只需要等3枱就入得去啦,都算快~~叫左兩個意粉同薯條,薯條反而係最早黎,好新鮮好脆,但整體上偏淡加埋茄汁會好啲由於食完薯條都已經有4-5成飽,同埋意粉上餐時間唔算好快,食完薯條都等左一段時間先到意粉,所以最後都要打包意粉拎走兩個意粉都好好味,份量比想像中多,但因為一個係忌廉汁、一個係卡邦尼,感覺有啲濟,所以下次應該要再諗諗點樣配搭好啲我今次冇叫野飲,但餐廳好好,入坐時已經會提供水,仲不停幫手添水,超級好
九龍塘出名多野食,今次試下呢間

個日只需要等3枱就入得去啦,都算快~~

加埋茄汁會好啲