2022-05-26 713 views
夜晚10點食完飯又食唔落糖水了行去地鐵站途中經過~~見到兔寶寶雪糕好得意呀而且呢排天氣悶熱即刻想買返個食下本身以為一定要跟返圖個口味但原來唔洗 口味可以自己揀所以可以揀返自己鍾意既味道店員服務態度好好👍🏻真係用心去砌個雪糕🍦所以砌得好靚而且會好親切回答我既疑問🤔️日本口味既雪糕偏向沙冰感同甜所以打卡完就要快快脆脆食啦整體來講雪糕都好滑 奶味好重呢個價錢都幾抵同場仲做緊日本雪糕買一送一 !正呀!!!!
夜晚10點食完飯
又食唔落糖水
行去地鐵站途中經過~~
見到兔寶寶雪糕好得意呀

日本口味既雪糕偏向沙冰感同甜
所以打卡完就要快快脆脆食啦

整體來講雪糕都好滑 奶味好重
呢個價錢都幾抵

同場仲做緊日本雪糕買一送一 !
正呀!!!!

2022-05-10 286 views
$10 Gelato!? 你無睇錯😂我都係咁啱經過尖沙咀👀,先發現呢間「零食物語」入面嘅雪糕店🏠,做緊推廣🤤原價$39一球而家$10就食到‼️仲要加幾多球都係$10🙀平時食Gelato都幾十蚊一球,所以真係好抵‼️Gelato $10一球🍦味道有朱古力🍫、宇治抹茶🍵、烘焙綠茶、青提🍇、香蕉🍌、北海道牛奶🥛、芒果🥭,可自選杯裝或脆筒裝。次試咗朱古力🍫、烘焙綠茶🍵、青提🍇。🍫朱古力:味道濃郁,而且甜度適中,唔會封喉👍🏻脆筒裝好似特別大球咁,我地食左幾啖先記得影相😂🍵烘焙綠茶:有茶香,唔會太甜,仲有茶微甘嘅感覺😋🍇青提:味道似香印提子,好似食青提味軟糖咁,口感較上面兩款Q彈,而且會相對較甜啊🍯整體唔會太甜封喉,食完唔會口渴要飲水,Gelato比平時普通雪糕口感更豐厚,味道都幾好,最緊要係$10一球,CP值真係超高囉🤣試食價唔知到幾時,大家把握機會啦🎉🎉

Gelato $10一球🍦

次試咗朱古力🍫、烘焙綠茶🍵、青提🍇。
🍵烘焙綠茶:有茶香,唔會太甜,仲有茶微甘嘅感覺😋

2022-05-09
2022-04-19 208 views
特價$28 一個雪糕我地嗌左宇治抹茶味軟雪糕同雙重朱古力軟雪糕🍦1, 宇治抹茶係由牛奶軟雪糕做底,表面灑上宇治抹茶粉,進食時需要小心,一不小心就會被抹茶粉濁親🤣雪糕奶味濃,超軟滑😋雪糕筒內部有白朱古力,略為甜膩,不過口感好脆。2, 雙重朱古力係由朱古力軟雪糕做底,灑上朱古力粉,朱古力味超濃郁,不太甜亦不太苦,個人怕太甜的朱古力,呢個味非常適中👍🏻雪糕筒都係朱古力味,非常脆!
特價$28 一個雪糕
我地嗌左宇治抹茶味軟雪糕同雙重朱古力軟雪糕🍦

2021-12-14 319 views
因為系佢嗰度買完朱古力,有幾張半價買雪糕嘅coupon。就去試吓佢哋入面cremia 嘅雪糕。原價$45 ,有coupon $22.5好抵咁。叫咗個綠茶味。佢哋嘅雪糕溶得都幾快。不過牛奶味真係好濃郁。質感好細滑。配搭抹茶粉好好味。不過抹茶粉只係面頭嗰一浸有。同埋開頭食嘅時候好容易比抹茶粉濁親。搞到不停咳。雪糕杯嘅曲奇皮好鬆脆。好容易就會碎。但真係好好味。佢哋啲雪糕唔會好孤寒咁淨係面頭先有。去到雪糕筒底部都係滿滿嘅雪糕。$22.5真係好抵。最衰冇地方坐低食。搞到要企喺門口食得都好狼狽下。因為佢哋啲雪糕溶得真係好快,雪糕杯又好容易粉碎。絕對值得回購。
抹茶雪糕
2021-12-13
$22.5 (Other)
Dining Offer
Coupon
抹茶雪糕
2021-12-01 257 views
有冇人同我一樣都係中意冬天食雪糕🍦今晚喺尖沙咀食完飯經過零食物語見到cremia雪糕做緊買一送一優惠咁抵當然要即刻買嚟食😍想當年喺日本落咗機會喺機場即刻買嚟食🥺好彩宜家喺香港都食到日本嘅味道宜家cremia仲有出朱古力/抹茶味但個人都係中意食返最原始嘅牛奶味🥛濃濃嘅奶味加上白之戀人餅嘅質地嘅cone真係好好味🤤係食過最好食嘅牛奶雪糕無論食幾多次都好驚嘆😆日本雪糕物語尖沙咀金馬倫道8號地下
有冇人同我一樣
無論食幾多次都好驚嘆😆

日本雪糕物語
尖沙咀金馬倫道8號地下
2021-11-04 128 views
👣行過見到 #買一送一 好抵食😋👍🏻入口即溶嘅CREMIA軟雪糕🍼雲尼拿奶味香濃🍦朱古力幼滑濃郁🍫紐紋軟雪糕仲系獨家架,一次過滿足貪心的我🤭🥰你一啖,我一啖,甜到入心❤
👣行過見到 #買一送一 好抵食😋👍🏻
入口即溶嘅CREMIA軟雪糕
🍼雲尼拿奶味香濃🍦朱古力幼滑濃郁🍫
紐紋軟雪糕仲系獨家架,一次過滿足貪心的我🤭
🥰你一啖,我一啖,甜到入心❤
2021-08-10 258 views
➡️點解咁得意,雪糕物語唔係賣雪糕🍦嘅?😂店員好熱誠又有禮貌,知道我想要Q板梅酒,係咁幫我去倉找,唔該哂🙏—————————-➡️途經見到門口有D好Q板嘅梅酒,咁得意又引咗我入去,其實我唔係想買枝大梅酒,不過有一枝細嘅金色包装至極之梅,一定要買大嗰枝宇治茶梅酒先有得送,只送不賣😅見到價錢又唔係貴,而且CHOYA梅酒亦飲開味道也不錯,Q板又咁得意🥰結果我為咗呢個禮物金包裝至極之梅就買咗枝宇治茶大梅酒😂——————————-➡️其他Q板細細樽嘅梅酒就可以隨便買,所以見到咁得意又買咗返屋企😂但係Q板金色包裝至極之梅就想買都無貨,只剩下一枝,可能太得意比人買哂🤔———————————✳️不過呢幾款梅酒我都飲過,味道好香梅子味,而且我每次飲呢隻梅酒我都好鐘意食入面粒梅,吃落嘅梅都有好濃郁嘅酒味,酒好飲,梅好食😋👍———————————➡️🍶🍺🍸🍹🍻🥂🍷酒:酒…….其實係大人的玩具一樣,見到就想買😂⋯⋯當然一定係要喜歡喝酒的人😂,不過以前我係唔飲酒,係鍾意儲酒,後來不知什麼原因就喜歡了喝😃人生只要開心,其他原因可以卻之不理😂———————————-食..拍…寫已經成為我,生活中的一部份鍾意食…鍾意拍…鍾意寫

➡️點解咁得意,雪糕物語唔係賣雪糕🍦嘅?😂
—————————-
結果我為咗呢個禮物金包裝至極之梅就買咗枝宇治茶大梅酒😂

——————————-
———————————

———————————
➡️🍶🍺🍸🍹🍻🥂🍷酒:
人生只要開心,其他原因可以卻之不理😂
———————————-
食..拍…寫已經成為我,生活中的一部份
鍾意食…鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶🥰
—————————-
日本雪糕買一送一🍦Gelato雪糕$10一球‼️▫️呢間位於尖沙咀金馬倫道嘅日本雪糕物語而家做緊優惠,日本雪糕買一送一,Gelato雪糕$10一球‼️呢個價錢係尖沙咀來講真係好平,而且有五款口味可以選擇,包括紫薯、北海道南瓜🎃、北海道牛奶🥛北海道奶油芝士🧀同抹茶味🍵今次就試咗抹茶味,味道正正常常,食落都幾香滑,不過就好快溶💦都要快啲食~▫️地址:日本雪糕物語 尖沙咀金馬倫道8號地下。九龍灣偉業街33號德福廣場2期3樓330號舖。荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓56號舖。
日本雪糕買一送一🍦Gelato雪糕$10一球‼️
▫️
▫️
地址:日本雪糕物語
尖沙咀金馬倫道8號地下。
九龍灣偉業街33號德福廣場2期3樓330號舖。
荃灣楊屋道1號荃新天地1期UG樓56號舖。
2021-06-03 278 views
零食物語 雪糕物語 #cremia 路過零食物語,突然好想食雪糕,望咗吓個牌,其實平時望吓就會走,因為怕肥,但係。。。今日個職員姐姐好好咁俾咗張coupon我,可以半價買任何一款雪糕。。。唉呀,點忍到口呀😅😅見到每款其實都想食,之前係日本食過原味,覺得好正,其他味未試過,於是買咗個原味加焦糖,一次過滿足晒兩個願望。焦糖味比原味甜好多,焦糖味好重,所以一啖食落去好易分得清兩隻味。原味就係牛奶味,好滑好滑。個雪糕筒可以揀兩個口味,我揀咗原味,好似曲奇嘅味道。下次試吓窩夫先。
零食物語 雪糕物語 #cremia
2021-03-07 275 views
跟車爸爸在尖沙咀拍拖逛了一會然後經過這間日本雪糕物語,看見他們的軟雪糕竟然做緊試食價優惠,便係要買番一杯軟雪糕然後跟車爸爸一同分享優惠的甜蜜啦!我們選了海鹽焦糖軟雪糕$28(原價$45),這個海鹽焦糖軟雪糕配的是可可曲奇脆筒,吃下去口感挺鬆脆但朱古力味就不太明顯了!那海鹽焦糖雪糕的質感挺為滑溜可口,焦糖味也十分突出加上面頭灑有海鹽鹹鹹甜甜的味道很吸引,可惜的是雪糕不夠挺身溶得比較快令我們吃致有點狼狽呢!

2021-03-05
TakeAway
Type of Meal
Other
2020-08-23 343 views
Cremia ice cream is one of the tastiest ice cream I have ever tried and I can't forget the flavour of it when I had it in Japan. One day I found that it's available in Hong Kong and went for a try. It is just so smooth, with a heavy milk and cream flavour. However, be careful that it will melt very quickly! Unlike other ice cream, the cone is not a waffle, but a biscuit similar to 白之戀人! Having it in Hong Kong is definitely a pure joy!
TakeAway
2020-03-01 386 views
位於尖沙咀行街熱點附近,外面鋪頭以為係零食店,原來有日本過嚟既軟雪糕,梗係要試一試🕞 輪後時間 🕤 鋪頭得一位職員又要搬貨又要整雪糕,要得陣先,不過感覺唔太衛生🥢推介食品🥢1️⃣ 雙重朱古力軟雪糕 $45軟雪糕面冧咗黑朱古力粉,雪糕口感軟熟,濃濃朱古力味,後續有牛奶嘅純個cone 好出色,香香曲奇味味道 😋😋😋😋賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️價錢 🏦🏦🏦(5分最高)✨餐廳環境✨:鋪頭比較擠迫🧑🏻‍🍳侍應服務🧑🏻‍🍳:服務員如果可以應該要有專責人士,會比較衛生🔆總結一下🔆:性價比唔高,可能係因為來佬貨味道都唔錯,可以一試

🥢推介食品🥢

1️⃣ 雙重朱古力軟雪糕 $45
個cone 好出色,香香曲奇味

味道 😋😋😋😋
賣相 👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️
價錢 🏦🏦🏦
(5分最高)

✨餐廳環境✨:鋪頭比較擠迫

🔆總結一下🔆:性價比唔高,可能係因為來佬貨
味道都唔錯,可以一試

2019-12-15 339 views
今日去見到有日本果種牛奶雪糕特別去食下超失望!都不是日本的味道,日本的是好香好滑好濃郁的奶味,筒又脆有好香的牛油曲奇味!這一間勁甜,冇咩奶味,容得勁快!筒不脆沒有曲奇的牛油香!一點都不好食!
今日去見到有日本果種牛奶雪糕
特別去食下超失望!都不是日本的味道,
日本的是好香好滑好濃郁的奶味,筒又脆有好香的牛油曲奇味!
這一間勁甜,冇咩奶味,容得勁快!筒不脆沒有曲奇的牛油香!
一點都不好食!
2019-10-21 360 views
回不了 日本的味道首次食這款雪糕是在日本的機場,回到香港行街很驚訝看到這個熟悉的外表,當然要立即買來試試!雪糕定價為$38,結帳時店員告訴我可以享用八折的優惠,其實價錢是不錯的!但是對比於我在日本食的,味道是兩碼子的事。當時我對雪糕的感覺是:車界的林寶堅尼,香港說高的牛奶味道不及日本濃郁,雪糕筒也不夠脆。口味來說比日本的選擇還要多,有雙重朱古力、扭紋、原味、金枕頭、綠茶,這方面也是很impressive的
回不了 日本的味道

2019-10-01 312 views
今日出開尖沙咀行街,路經呢間雪糕店,撞正免費試食。雖則話係試食,但店員都好有禮貌,仲俾好大球雪糕,我地揀左牛奶味同抹茶味,味道無令我地失望。讚👍🏻佢除左賣雪糕,仲有其他產品,例如雪米滋,棉花糖,大家可以去試下。

2019-09-22
Type of Meal