2024-10-18 905 views
拎到嗰吓有心諗咗陣嘅 4個細兜仔係咩事😂會唔會太頹 差啲以為要唔夠食但一打開係塞到滿一滿 份量都有返咁上下只係炸雞塞到走晒樣 用返個正常盒嚟裝 會唔會好啲🥲泡菜辣炒豬肉 $55原本以為係豬肉片 但係有啲厚度嘅豬腩肉幾有咬口又juicy泡菜都夠惹味 都唔錯耶甜酸炸雞 $55都仲少少脆嘅 調味都幾好只係皮同肉有啲分離韓式炒粉絲 $45係一個真。炒粉絲 無乜配料😂好在有嗌其他餸 配返落個粉絲到無咁齋烤雜菜 $55好多蕃薯好多紅蘿蔔 無咩事都係食返肉
但一打開係塞到滿一滿 份量都有返咁上下

Delivery
Type of Meal
Lunch
2024-09-25 564 views
嚴重圖文不符, 於外賣平台叫一個韓式炒牛肉,點知黎到,個盒好細,份量少,完全唔係menu 嗰張相個食物盒。 細細一杯已經要收人60蚊,其實性價比好低。 十分失望,不會再試了。
韓式炒牛肉
2024-07-27 4620 views
最近返工經常食呢間外賣餐廳, $68自行組合主菜同主糧, 個主菜選擇非常豐富, 主糧可以揀一款或者多款, 所以你可以全肉/全菜都得價錢一樣, 我主要鍾意食佢嘅牛肉,甜辣炸雞同埋椰菜花沙律, 其他菜例如蕃茄沙律或者雞都唔差; 另外佢有加送一個湯, 呢個價錢之下有呢個食物質素同份量真係非常滿意, 祝生意興隆長做長有最後講少少建議, 希望可以比客人選擇配搭配菜例如泡菜酸蘿蔔&凍飲茶類, 香港天氣熱加埋呢啲更加開胃, 唔介意加錢

2024-06-19 5430 views
今日試咗中環一間韓式外賣店——"Joa"。呢度好多人話價錢合理,所以我決定試吓佢哋嘅招牌蓋飯(韓式炒粉絲及雜菜配韓式香菇烤牛肉)。首先,講下呢個外賣,價錢其實唔錯,但份量真係超大份,食完真係差啲搞到有food coma。炒粉絲味道ok,但係有啲油膩,食幾口就覺得有啲heavy。至於韓式香菇烤牛肉,味道調得唔錯,但肉質有啲韌,咬落去有啲難嚼。仲有,偷咗啲朋友嘅炸雞試試,呢個炸雞外層crispy嘅啲,但內裡係冰鮮雞,有啲冇乜味道,整體上比較一般。總括嚟講,"Joa"係個ok嘅地方嚟做外賣午餐,價錢合理,味道亦可以接受,但有啲地方可以改善,例如粉絲嘅油膩同牛肉嘅口感。如果你唔怕份量大,有時過嚟試吓都係可以嘅。

1986 views
2024-06-17
TakeAway
這家店號稱最便宜韓國兩送飯,去了一次,不會有下次。第一,管理混亂,裝飯大聲問話的大哥不戴口罩,衛生情況擔憂。整整一屋子員工,只有一個不戴口罩的大哥在忙活裝飯,對著我的飯大聲問說話,近距離真的令人反胃。其他沒戴口罩的大姐們都站著,我還寧願她們裝飯,不過這位高大的不戴口罩大哥一站那,整個店都伸展不開,其他人真的不知道在忙什麼。點單小哥做的靈魂已被抽空,明明剛剛付了錢又隔幾秒問我是不是還沒付錢。前面有個大哥買袋子還要找我收錢?這是做事情不走心,說明餐廳老闆對員工不怎麼樣,飯菜也不會用心做,求個拍照好看罷了。第二,味道超級一般,看圖就像豬食,真的一言難盡,將就吃,還不如買landmark下面兩送,也就68,還乾淨衛生。
這家店號稱最便宜韓國兩送飯,去了一次,不會有下次。

2024-05-13 4385 views
今日lunch點了韓式三併:蕃茄沙律+酸辣炸雞+韓式粉絲~這家是外賣自取的,蕃茄沙律配合芝士粒,蕃茄鮮甜!酸辣炸雞,有三四件,份量10分充足!韓式粉絲不過不失,另外還有白飯所以我也吃不完
所以我也吃不完

2024-04-05
TakeAway
早2日同事介紹,話中環新開左間韓式兩餸飯外賣店味道唔錯兼且仲大大份,好,一於孖住去試吓。我哋12時正出去,到埗已經見到條小龍,好彩早出門,如果唔係又排等。韓式🇰🇷兩餸飯有咩揀?有🇰🇷炸雞(有辣有唔辣揀)、🇰🇷泡菜豬肉、🇰🇷炒牛肉、🇰🇷豬肋骨等,另外我最欣賞嘅係仲有幾款西式沙律楝🤭。首先揀底菜,有飯 / 韓式粉絲/生菜/混合或全包,再揀主菜(可以揀2款),之後揀埋醬汁(醬汁都有5款),最後仲送埋個紫菜湯,盛惠$68。我點左粉𢇁+生菜,🇰🇷辣炸雞和粟米沙律,同事仔點左飯+粉絲,炒牛肉和🇰🇷炸雞。份量大大份,講真又粉絲又飯真係食唔哂,餸既份量亦好足夠,細食嘅女士們真心覺得真係可以Share食。至於味道方面,個炸雞外脆內軟,好味,其他的中規中矩,最差嘅係個紫菜湯,完全無味,大家可以唔飲。總括$68大大份,間唔中買外賣可以食下😊大力推👍🏾推介指數:7/10

總括$68大大份,間唔中買外賣可以食下😊

大力推👍🏾

推介指數:7/10
2024-04-18 4526 views
今晚屋企無煮飯,於是試吓依間新開嘅🇰🇷韓式飯盒~$68/盒,可以揀兩份主菜同一份底菜,自由配搭自己想食嘅飯盒🍱✴️烤牛肉。雜菜炆雞。沙律菜。韓式粉絲✴️肉類份量好多,啖啖肉十分足料!烤牛肉脂肪含量低,所以比較乾柴,相對健康啲🐂雜菜炆雞味道甜甜鹹鹹,雞件大且嫩滑👍🏻沙律菜拼韓式粉絲依個配搭唔錯,有少少菜食又有足夠粉絲,食完好滿足😌✴️甜辣炸雞。烤雜菜。韓式粉絲✴️炸雞已經腍咗,不過味道上可以,真係會有少少辣🙈烤雜菜中嘅南瓜、蕃薯同粟米都超級甜,好食👍🏻

✴️烤牛肉。雜菜炆雞。沙律菜。韓式粉絲✴️

✴️甜辣炸雞。烤雜菜。韓式粉絲✴️

$68 (Dinner)
2024-04-18 3909 views
係中環放lunch成日唔知食咩好,最近好hit一間新開嘅韓式兩餸飯🔥係利源東街呢條小巷入面,一到lunch time就大排長龍。所謂韓式兩餸飯其實係啲餸菜選擇有幾款韓國菜,好似🍗炸雞、🌶️泡菜豬肉、🧆炒牛肉等,另外仲有幾款西式沙律🥗$68有兩餸,先揀飯/韓式粉絲/沙律菜,再揀餸,最後揀埋醬汁。份量都幾大,同港式兩餸飯一樣送埋湯水,$68貴唔貴就見仁見智啦🤣韓式兩餸飯牛肉份量頗大,味道甜甜地,肉質唔會太乾。沙律同樣大份,有西柚、車喱茄、椰菜,比較清爽。粉絲好滑捋捋,調味剛好。整體味道係ok的,但食完有少少口乾頸渴,似落咗味精,所以要再排長龍的話都未必再食🤔湯韓式海帶湯,飲落好重胡椒以及味精味,唔好飲,可skip🙈🙈人均消費:$70推介指數(10分為滿分):6.5分

1951 views

韓式兩餸飯

1996 views

韓式海帶湯,飲落好重胡椒以及味精味,唔好飲,可skip🙈🙈

人均消費:$70
推介指數(10分為滿分):6.5分
2024-04-16
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$70 (Lunch)
2024-03-11 3995 views
公司附近開咗間韓式兩餸菜,同同事去買嚟試下 佢原來唔只飯,仲可以有幾款組合!我揀咗三文魚+韓式炸雞+炒粉絲+飯, 減肥中的同事揀咗沙律+沙律+生菜,我覺得我抵過佢 佢話佢個果係Assorted Root Vegetables Salad + Tomato Salad,沙律本身都貴嘢,呢盒好新鮮好正。 我哋兩個分別都係$68, 係呢區都算抵!而且味道及質素都唔錯!!當時有個韓國男廚師好用心介紹,下次要試埋韓式燒牛肉先!
公司附近開咗間韓式兩餸菜,同同事去買嚟試下
當時有個韓國男廚師好用心介紹,下次要試埋韓式燒牛肉先!
三文魚+韓式炸雞+炒粉絲+飯
Assorted Root Vegetables Salad + Tomato Salad + Lettuce
2024-03-11
TakeAway
$68 (Lunch)
三文魚+韓式炸雞+炒粉絲+飯
  • Aorted Root Vegetables Salad
  • 三文魚
  • Tomato Salad