2022-11-05 153 views
今日朋友帶我去 #旺角樂天大喜屋刺身壽司同小食包羅萬象,$228+10% 就食到日式放題,整體質素幾好!極尚花膠盛宴必食推介,好啱女士食,夠晒養顏,而且花膠好大塊,真材實料。刺身刺身好新鮮美味:有極品大赤蝦、三文魚、油甘魚、吞拿魚、蜜汁鮑片、北海道鮮帶子、虎蝦、甜蝦壽司選擇好多芝士鰻魚玉子燒壽司、白松露油甘魚壽司、黑松露赤蝦壽司、炙燒三文魚腩壽司,每件都甘香同魚脂肥美。粉絲蒸扇貝超大粒帶蒜蓉香氣,扇貝鮮甜雪花牛肉鍋牛肉嫩滑,加入生滑蛋,湯底清甜。脆炸貓山王外皮脆卜卜,咬落有濃郁嘅榴槤蓉,甘香撲鼻。甜品乳酪雪糕同雪條,好正呀!冷/熱盤自助區海鮮冷盤同水果、沙律、雪糕。飲品有自製冷泡茶、汽水、酒。樂天大喜屋 (旺角)旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓
今日朋友帶我去 #旺角樂天大喜屋

極尚花膠盛宴
必食推介,好啱女士食,夠晒養顏,而且花膠好大塊,真材實料。

刺身

壽司選擇好多

粉絲蒸扇貝
超大粒帶蒜蓉香氣,扇貝鮮甜

雪花牛肉鍋
牛肉嫩滑,加入生滑蛋,湯底清甜。

脆炸貓山王
外皮脆卜卜,咬落有濃郁嘅榴槤蓉,甘香撲鼻。

甜品
乳酪雪糕同雪條,好正呀!

冷/熱盤自助區
海鮮冷盤同水果、沙律、雪糕。飲品有自製冷泡茶、汽水、酒。

樂天大喜屋 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓
  • 刺身
  • 炸物
  • 雪花牛肉鍋
2022-11-02 196 views
約咗老友去旺角行街,經過創興廣場去樂天大喜屋食個午市日式放題 $228加一 就食足3小時, 一邊girl talk 👄 一邊享受美食!好多款食物選擇💗,有惹味乳鴿🐥、川味菜🦪、新鮮嘅刺身、壽司🍣、手卷、串燒🍢、炸物、甜品🍧、天婦羅🍤、一品料理🍥,自助區拎小食同冷盤🧁。🐥惹味乳鴿色澤呈黃金,外皮脆卜卜,肉質鮮嫩!🇯🇵日式新鮮刺身🦐赤蝦、🐠三文魚、帶子、🐟吞拿魚等等,好鮮甜同美味!🍣壽司黑松露赤蝦壽司、火炙鰻魚壽司蒜蓉牛油壽司,好味道同賣相吸引!🧆炸物榴槤炸彈,外脆且咬一口便流出榴槤蓉。🐮鐵板蒜香蜜汁牛柳粒上枱時香噴噴,牛柳味道香濃,帶有蒜蓉嘅香味!🏠樂天大喜屋📍旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓
約咗老友去旺角行街,經過創興廣場

好多款食物選擇💗,有惹味乳鴿🐥、川味菜🦪、新鮮嘅刺身壽司🍣、手卷、串燒🍢、炸物、甜品🍧、天婦羅🍤、一品料理🍥,自助區拎小食同冷盤🧁。

🐥惹味乳鴿
色澤呈黃金,外皮脆卜卜,肉質鮮嫩!

🇯🇵日式新鮮刺身
🦐赤蝦、🐠三文魚、帶子、🐟吞拿魚等等,好鮮甜同美味!

🍣壽司

🧆炸物
榴槤炸彈,外脆且咬一口便流出榴槤蓉。

🐮鐵板蒜香蜜汁牛柳粒
上枱時香噴噴,牛柳味道香濃,帶有蒜蓉嘅香味!

🏠樂天大喜屋
📍旺角彌敦道593-601號創興廣場2樓
  • 刺身
  • 天婦羅
2022-11-01 143 views
同朋友去完信和見到對面創興廣場好多食肆,揀左呢間樂天大喜屋食日式放題,每位都只係$228就可以享用3小時任飲任食放題,超抵食餐廳設有自助區,有冷盤、沙律、熟食、湯、飲品、甜品、生果等等,飲品方面仲有神徒最愛既OOHA,飲多幾罐支持教主先得除此之外,食客亦可以用QR code落單,推介大家必點燒乳鴿同泰式咖喱軟殼蟹,份量都幾足又熱辣辣,海鮮方面就有金蒜蓉粉絲蒸扇貝、西京燒比目魚同黃金焗開邊蝦,主力食海鮮都夠回本啦甜品推介大家必點女士最愛既滋補花膠燉鮮奶,補充骨膠原就最好不過

2022-10-31 185 views
倆姊妹好耐冇食放題,一於趁lunch time 去擦餐飽,一上電梯已經見到排長龍入場,好彩尼度地方夠大,座位充足,職員辧事效率都好高,排左一陣就入座食放題必點刺身拼盤,三文魚,吞拿魚,油甘魚,色澤鮮艷,食落新鮮美味,赤貝,榮螺爽口,帶子甜蝦牡丹蝦甜美又鮮味真係encore 完又encore 食完刺身就食壽司和手卷,分別點了鮮甜海膽和碎吞拿魚手卷,手卷細細粒,唔會話食完太飽食唔落其他嘢壽司多選擇,不過想食多啲其他種類,所以重點選咗幾款,一睇埋相已經合格,全部見隔離枱燒乳鴿燒得咁靚,一於點嚟試吓,原隻乳鴿開邊,外層燒得又香又脆,咬落肉質鮮嫩,估唔到放題都有咁筍嘅嘢食粉絲蒜蓉蒸帶子,粉絲吸收蒜蓉的香味,加上爽口的帶子, 十分惹味蟹 粥好足料,大大隻蟹,充滿蟹味的粥加上粟米味道更加豐富清酒煮蜆,蜆肉鮮甜,用的是沙白,一點沙也沒有,食得開心又放心薑蔥蒸龍躉肉,大大嚿魚肉,啱晒鍾意食魚嘅人炸番薯內軟外脆煙韌好好味麻辣乾炒大腸,麻辣惹味大腸炒得香口

蟹 粥好足料,大大隻蟹,充滿蟹味的粥加上粟米味道更加豐富

薑蔥蒸龍躉肉,大大嚿魚肉,啱晒鍾意食魚嘅人

炸番薯內軟外脆煙韌好好味

麻辣乾炒大腸,麻辣惹味大腸炒得香口

2022-10-26 133 views
📍 @joydaikiya_japaneserestaurant in Mong KokJapanese (all-you-can-eat) Food: 💛💛💛💛 💛Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price Range per head:💰 $250-350Favourite:💖 grilled chicken wings ------------------------------✅ Located in Chong Hing Square,takes around 3 minutes walk from Mong Kok MTR station. Very convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering Japanese food grilled meats, sashimi, sushi, dessert and hand roll etc✅ Seating is spacious. Lots of drinks and I
Japanese (all-you-can-eat)

Food: 💛💛💛💛 💛
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛💛

✅ Seating is spacious. Lots of drinks and Ice cream to take from fridge and unlimited.
✅ All the sashimi and sushi were super fresh

✅ You can order by your phone, very convenient.

✅ Delicious food, worth the money for a all you can eat
✅ Booking ahead is very recommended.

✅ Fresh ingredients.
✅ Authentic and Excellent.
✅ Good value for money,ideal place for a quick meal

✅ Overall the food quality was outstanding for this price
✅Servers are also great and always efficient, happy and polite.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
2022-10-22 194 views
旺角分店有長者優惠88折,梗係要帶阿媽黎刷餐勁,由於掛住食,只影左2張相,不過唔使我多講,都知呢間野食無得輸😁刺身一如既往,肥美新鮮甜品款式多到數唔晒,細細件,可以逐樣試飲品都有好多選擇

刺身一如既往,肥美新鮮

甜品款式多到數唔晒,細細件,可以逐樣試

飲品都有好多選擇
Lunch
2022-10-20 9294 views
今日一個人獨樂樂黎左旺角樂天大喜屋食午市3小時放題~3小時時間好充足, 可以慢慢食唔洗急!!$228另加一價錢都OK唔算好貴~~呢道有自助區 & QR code落單點野食~~自助區有冷盤, 沙律, 熱葷, 湯, 飲品, 生果, 甜品等.....飲品好多選擇.....有茶, 果汁, 汽水, 啤酒, 梅酒, 清酒, 仲有熱飲~~皇牌燒乳鴿王放題有乳鴿超興奮!!!每份有半隻乳鴿~~乳鴿即叫即炸, 外皮酥脆, 肉質juicy!!泰式咖哩軟殼蟹一份有好多件軟殼蟹!!!平時係街食一隻軟殼蟹價錢都唔平, 呢道可以任食真係超堅炸得卜卜脆既軟殼蟹配上唔辣既泰式咖哩好掂呢!!!家鄉風味脆皮大腸干鍋真係名副其實脆皮大腸, 外皮脆到一個點, 好少食到咁脆既炸大腸!!!鍾意炸大腸既朋友必點!!! 注意係個鍋係辣既~~古法蒸海龍躉王龍躉王好多件, 每件大大件啖啖肉!!上枱仲好熱, 唔會腥魚皮好厚身又煙韌Q彈~~ 肉質新鮮結實金蒜蓉粉絲蒸扇貝金蒜炸得香脆, 扇貝肉質幼嫩~~西京燒比目魚比目魚每片唔算厚, 魚肉嫩滑~~黃金焗開邊蝦大蝦爽口彈牙!!!鹽燒雞軟骨香脆可口~~芝麻雞翼外皮熱辣辣卜卜脆, 雞肉juicy~~滋
今日一個人獨樂樂黎左旺角樂天大喜屋食午市3小時放題~
3小時時間好充足, 可以慢慢食唔洗急!!

$228另加一價錢都OK唔算好貴~~
呢道有自助區 & QR code落單點野食~~

飲品好多選擇.....
皇牌燒乳鴿王
放題有乳鴿超興奮!!!
每份有半隻乳鴿~~
乳鴿即叫即炸, 外皮酥脆, 肉質juicy!!
泰式咖哩軟殼蟹
一份有好多件軟殼蟹!!!
平時係街食一隻軟殼蟹價錢都唔平, 呢道可以任食真係超堅

炸得卜卜脆既軟殼蟹配上唔辣既泰式咖哩好掂呢!!!
家鄉風味脆皮大腸干鍋
鍾意炸大腸既朋友必點!!! 注意係個鍋係辣既~~
古法蒸海龍躉王
龍躉王好多件, 每件大大件啖啖肉!!
上枱仲好熱, 唔會腥

魚皮好厚身又煙韌Q彈~~ 肉質新鮮結實

金蒜蓉粉絲蒸扇貝

金蒜炸得香脆, 扇貝肉質幼嫩~~
西京燒比目魚
比目魚每片唔算厚, 魚肉嫩滑~~

黃金焗開邊蝦
大蝦爽口彈牙!!!
鹽燒雞軟骨
香脆可口~~

芝麻雞翼
外皮熱辣辣卜卜脆, 雞肉juicy~~
滋補花膠燉鮮奶
燉鮮奶滑一滑, 入口即溶~~
仲有花膠, 多重口感!!

燒溫室菠蘿
菠蘿燒得好甜丫
甜品有多款雪糕雪條, 豆腐花, mousse, cake~~~
Lunch
  • 古法蒸海龍躉王
  • 家鄉風味脆皮大腸干鍋
  • 泰式咖哩軟殼蟹
  • 皇牌燒乳鴿王
2022-10-19 232 views
今次這間店舖十分方便,入店後被安排坐在4人的卡位,很闊落呢!店鋪採用自助電子落單,讓同行朋友可一同下單,既方便又可以檢視自己和朋友已點的食物,避免重覆浪費,讚!除了電子下單,如肚餓可以去熟食區,有即食的食物,有瑞士雞翼,日式小丸子等,滿足到不同口味的你,甚至連橡皮糖都有,真係好貼心。炸物皮薄,溫度控制得剛剛好,內料很脆及味道有層次!超正!飲品區位於店外的一旁,四個大雪櫃,放滿和類飲品,要選都要花一點時間。而自助區則有沖調好的飲品可供取用,選擇繁多。食物方面,應有盡有,其中竟有風味脆皮大腸和乳鴿,令人意想不到。乳鴿真係一定要試,外皮鬆脆,入口是熱騰騰的,香味十足,肉質軟軟,方便入口,推介。脆皮大腸,脆脆卜卜,十分有口感,而且辣度適中,加上配菜,十分惹味,一口接一口,不消一會就食完一鍋了。食羊控必點!羊鞍厚切及燒烤味道香濃,很重羊騷味,超喜歡這樣的味道!壽司保持大大件的水準,材料新鮮是必然,魚生厚切入口彈牙又爽口,有一定水準!

炸物皮薄,溫度控制得剛剛好,內料很脆及味道有層次!超正!

2022-10-18
Dinner
2022-10-19 239 views
好一段時間冇食放題 原來旺角呢間樂天大喜屋轉咗新menu 一啲原定放題必食嘅食材依然保留 例如刺身/壽司/串燒等,但同時亦添加新元素 終於有啲新意炸乳鴿 一定要食呀 上枱嘅時候仲係熱辣辣 個皮炸到脆卜卜 乳鴿大小適中 有肉食又吾嚡口 我一個人食咗三隻辣子肥腸 大腸外皮酥脆 內裏煙韌 香鍋形式呈現 香辣俱備 惹味非常牛油大蜆 大蜆唔似係冰鮮 食落非常鮮甜 蜆肉又厚又肥 重點係冇沙蒜蓉粉絲扇貝 扇貝完全冇雪藏味 靈魂重點在炸蒜和辣椒 超香的 粉絲索哂味 好吃秋天是吃豆苗的旺季 蟹肉豆苗 清清地的配搭 可以清清口腔又可以清清腸胃 豆苗很爽脆 亦很鮮嫩吃放題不得不提刺身 裝飾得非常漂亮 秋意滿滿 刺身選擇多重點係夠新鮮 個人最喜歡三文魚 有頭甜蝦及帶子壽司方面 個人認為比起一般壽司店質素還要高 首先賣相一點也不馬虎 上面嘅刺身是新鮮的 壽司飯亦都很軟熟 整體不錯天氣開始轉涼 食返碗海鮮粥就最適合不過 粥底綿滑 帶有海鮮味道 一個人可以食曬一兜串燒之中我最愛吃牛舌 簡單鹽和黑椒嘅調味已經很好吃 食落一啲都唔騷日式口味嘅比目魚 味道甜甜地 食落幾開胃
好一段時間冇食放題 原來旺角呢間樂天大喜屋轉咗新menu

日式口味嘅比目魚 味道甜甜地 食落幾開胃
2022-10-19 156 views
辛勞工作一整天,放工同親愛的諗唔到食咩好,放題真係一個唔錯的選擇,這間位於創興廣場的店舖,位於鬧市,十分方便。我們倆已經甫一坐下,就急不及待用手機點食物,由刺身,壽司,炸物到粥粉麵食,應有盡有。♥️炸物有水準,炸粉材料靚,店家控制炸粉剛剛好,不會太厚,材料新鮮,炸起來保留內裡食物味道,大讚喔!♥️仲有我最愛既軟糖,一家大細都岩哂!♥️今次最驚喜的是有乳鴿及龍躉等的新食物,咁當然要試一試。乳鴿是一開二的,入口仍是熱的,而且脆卜卜的皮,十分可口。♥️更加估唔到,依到有炸大腸,大腸用料新鮮軟冧,唔會硬到咬唔開!♥️壽司及刺身賣相非常精緻,入口新鮮有質感,魚生味道突出,魚生與壽司飯比例平均,超級中意食!♥️至於龍躉,上面有蔥的配搭,沒有太多骨,加上魚下墊底有豆卜吸入蒸魚的汁,絕對是精華的所在。♥️仲有我最中意的蜆物,湯底濃郁而香噴噴,蜆物完全掛上湯底,一咬落去蜆肉帶著湯底留在口腔中!

我們倆已經甫一坐下,就急不及待用手機點食物,由刺身壽司,炸物到粥粉麵食,應有盡有。

♥️仲有我最愛既軟糖,一家大細都岩哂!

♥️壽司刺身賣相非常精緻,入口新鮮有質感,魚生味道突出,魚生與壽司飯比例平均,超級中意食!

2022-10-17
Dinner
  • 燒香草羊鞍
  • 雜錦刺身
  • 龍躉
  • 乳鴿
  • 炸大腸
旺角值得一食再食既日式放題餐廳 - 樂天大喜屋 @daikiya_joy今次係CK我第2次黎呢度食啦 ! 上次黎食已經俾佢既食物質素同多樣化吸引到,今次就帶埋幾個朋友黎睇下有無D咩唔同到🤭呢間日式放題餐廳座落旺角地鐵站附近,非常方便 ! 即使晚市咁旺場都唔洗驚要等太耐,因為場內座位都幾多下,我地晚上八點半入座即刻可以食啦 ! 呢度可以嘆到過百款任攞任食既日泰中韓菜式。餐廳座位空間感闊落,點餐係用手機掃二維碼落單,唔使驚成日漏單。呢度店員好講得笑,服務效率高既,有求必應唔會扮睇唔到,我地查詢未食過既菜式都會好有禮貌解釋比我地聽,值得一讚。😍一坐落位即刻去食物自助區睇睇先,講下我見到D咩啦 :飲品有唔少選擇,有你估唔到既清酒、梅酒、提子燒酒 ! 仲有各款果汁任飲任裝,熱茶咖啡奶茶任裝,當然唔少得罐裝飲品 ! 雪櫃入面有多達幾十款 俾你揀 !🧃沙律吧款式相當齊全,十幾款任選配搭,西瓜哈蜜瓜火龍果任食,重有埋自助糖果區,連小朋友都可以照顧到。👨‍👩‍👧‍👦凍海鮮有凍蝦,青口,螺肉。炸物有小丸子同春卷咖哩角。熱食有幾款,當中最吸睛係新加既蒸倉魚,鐘意食開嘅唔好錯過。🐟最期待嘅刺身任食都無令到我失
一坐落位即刻去食物自助區睇睇先,講下我見到D咩啦 :
凍海鮮有凍蝦,青口,螺肉。

炸物有小丸子同春卷咖哩角。

最期待嘅刺身任食都無令到我失望 ! 特大牡丹蝦、三文魚、象拔蚌等等新鮮又美觀 ! 🐙
超過廿款壽司款司,例如軍艦、卷物。
手卷就只有三款,分別係海膽手卷、三文魚親子手卷、蟹膏蟹肉手卷。
呢度有其他餐廳未必有得食既串燒羊架 !
而牛舌燒菠蘿都建議大家可以試下,酸酸地幾開胃 !
其他食物可以一試既仲有芝麻雞翅、汁燒牛柳粒、西京燒銀雪魚、蒜蓉粉絲扇貝及蒲燒鰻魚。🐡
以上咁多已經食到我好滿足,如果大家都仲係覺得唔夠飽,仲有牛肉鍋、烏冬拉麵比你食到飽硬咁走 ! 🥨
甜品有雪糕、雪條、豆腐花,木糠蛋糕、奶凍,蛋糕、布甸。🍪
唔洗300蚊一個人就食到,性價比非常高 ! 我係非常肯定一定會再去食第3次既 😁
樂天大喜屋
地址:旺角彌敦道601號創興廣場2樓
營業時間:星期一至日 1200至2315
電話:31888818
2022-10-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$290 (Dinner)
  • 串燒羊架
2022-10-16 140 views
🧀芝士鰻魚玉子燒,嫩滑嘅玉子充滿蛋香。而且入邊仲夾住鰻魚,✨真係好正!熱辣辣嘅串燒,👍真係好解癮,多款選擇,令你流連忘返。鹽燒雞翼,🐤香嫩可口,而且燒得好入味,雞翼咬開仲有肉汁,🔥非常嫩滑。鹽燒雞軟骨串,❤口感非常爽脆,而且加上少少鹽,😋鹹香惹味。🦀芝士軟殻蟹卷,因為軟殼蟹係即叫即炸,炸粉薄身,😍滿滿鮮甜味。惗唔到除咗barbecue有燒溫室甜菠蘿,🍍呢度都有!好鍾意燒菠蘿,超香。

熱辣辣嘅串燒,👍真係好解癮,多款選擇,令你流連忘返。

鹽燒雞軟骨串,❤口感非常爽脆,而且加上少少鹽,😋鹹香惹味。

2022-10-16 121 views
極尚花膠盛宴Braised Fish Maw Pot放題都有靚靚養顏佳品!🥰佢哋嘅花膠,都幾足料。估唔到任食都可以咁抵食。💕佢熬製得好入味,而且骨膠原非常豐富😙,特製濃郁嘅醬汁,非常軟熟。佢哋嘅😍壽司品種都好多,我最鍾意嘅當然係好似玫瑰花咁嘅花之戀。🍣佢由三文魚腩疊成中間仲有爽口嘅蟹籽。鵝肝帶子壽司,🍘口感又滑,肥美嘅鵝肝🥢同埋鮮甜嘅帶子好夾。#mongkok #buffet #japanese
極尚花膠盛宴Braised Fish Maw Pot

#mongkok #buffet #japanese
2022-10-15 143 views
之前看過很多食評及Youtuber介紹過這間餐廳,今日就嚟試吓,由於沒有Book位,所以要等幾分鐘才可以入座。這裡食物質素好,款式很多,飲品選擇都非常多,凍海鮮就有蝦和蜆兩款,花膠是必食之選,燒羊架味道幾好,有些少羶味。還有海膽手卷,三文魚腩壽司,粉絲蒜貝,長腳蟹壽司及牛柳粒等等都非常好吃,甜品亦唔錯。
2022-10-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 花膠
2022-10-15 125 views
我也問自己為何吃多了日式放題?原因有幾。一、早前wfh,不偷懶食兩個幾小時午飯對唔住自己;二、清大假放平日不能出國就是吃得隆重一些(對,吃放題對我來說已經很隆重,平時只是茶記、米線,甚至更頹);三、實在很抵吃! 今次去的是旺角創興廣場的樂天大喜屋,即使晚市都只是每位$238,我忘記了其他喜屋的晚市價錢,感覺其他午市都需要二百多元。吃足兩個多小時,實在超值。 今次要點名稱讚的有: ➡️ 刺身。比某分店新鮮!尤其喜歡北寄貝、新推出的虎蝦刺身,爽、甜,回味到想立刻再去食。➡️ 炙燒左口魚。油香重,齒甲留香。 ➡️ 炸物。非常脆口,沒有我很怕的油膩感。芝麻雞翼是必食。 ➡️ 飲品選擇多又新奇,更有low calories 的,超欣賞。 稍比分店遜色的是:(但不是不好吃啊)➡️ 軍艦壽司。紫菜不夠脆。海膽軍艦海膽不夠多 ➡️ 環境不夠潔淨舒適
今次要點名稱讚的有:
➡️ 炙燒左口魚。油香重,齒甲留香。

➡️ 炸物。非常脆口,沒有我很怕的油膩感。芝麻雞翼是必食。

➡️ 軍艦壽司。紫菜不夠脆。海膽軍艦海膽不夠多

➡️ 環境不夠潔淨舒適