2021-10-10 7114 views
見咁多人推介嘉寶就去左試😛牛堡既牛肉重牛味亦唔un 醬汁好惹味 加埋芝士簡直係邪惡之選🤤🤤雞堡既蜜糖芥末酸酸甜甜 加埋菠蘿更清新 而雞再滑d就完美啦🙈薯格同蕃薯條都好新鮮 炸起熱辣辣🔥 特別蕃薯條外脆內軟好足料👍🏻👍🏻
見咁多人推介嘉寶就去左試😛

2019-07-27
2021-02-14 8350 views
一直好想試下依間本地漢堡店,估唔到咁有驚喜💗不過,店裡面座位有限,成日見大排長龍,我唔想等太耐,所以下午2 、3點先去,好好彩唔使等,剛剛有位。一入到去,先在門口近收銀位置點餐、買票,然後坐低,漢堡Ready 嘅時候有服務生會送過來。漢堡選擇都幾豐富,有牛、豬、羊丶雞同蝦漢堡。我平時好鍾意食羊,所以選咗一客「香辣孜然羊堡」($42)試試佢,羊漢堡肉質嫩滑又juicy,好有羊味又一啲都唔騷喎~加埋特調嘅香辣洋蔥醬,好有風味🤤👍🏼加少少錢(+$15)可以配埋小食同埋飲品。飲品除咗罐裝汽水,仲可以揀熱飲,我點左杯熱薑蜜🌟外面天氣涼涼冷冷,飲咗暖笠笠!😋小食除咗有薯條丶薯角,仲有我好like嘅「炸燒賣」💗入口脆脆酥香~正喎~除咗坐得迫少少之外(感覺特別地道👍🏼),整體都幾合我心意!

香辣孜然羊堡
炸燒賣

除咗坐得迫少少之外(感覺特別地道👍🏼),整體都幾合我心意!
香辣孜然羊堡
炸燒賣
小店面積不大,長期排長龍,要食到佢真係要揀岩時間。見有啲朋友排成一個鐘先食到,嚇親。但係3點黎都要等先入到,加上限聚,其實淨係坐到2-3枱客左右。有豬,牛,雞,蝦,羊,素,咩都有。叫左最plain,最抵食既🍔芝士牛堡🍔漢堡好juicy,生菜sap sap聲,包夠脆,薯格好足料。升級套餐都係加15蚊(飲品+薯格)唯一係鋪頭油煙幾勁,啲窗都幾多跡。新鋪搬左去尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地下,下次再食就舒服啲無咁迫喇。
叫左最plain,最抵食既🍔芝士牛堡🍔
升級套餐都係加15蚊(飲品+薯格)
唯一係鋪頭油煙幾勁,啲窗都幾多跡。

2021-01-26 3330 views
因为疫情关系我做了外卖配送员(步兵),有次帮过这间送过,突然想起这个店开了很久,每次店外都大排长龙,我就上了网查看一下,原来这个汉堡店挺有名,而且看到餐牌上的价格及种类,挺适合我,因为我是拜观音菩萨,不吃牛肉,但大多数汉堡店主力都是牛肉,不是牛的選择非常少,而且价格贵,所以我想吃汉堡就只有去麦当劳,但麦当劳的质量越来越差,价格也越来越贵!前几天送完餐想去试吃一下,看到贴出的告示,才知道要搬铺,而且还在麦当劳旁边,位置非常好找,25号重新啟业,我就决定了25号去光顾一下!昨天下午同好姊妹一起去了,店铺比较以前的店又大又光亮,感觉挺舒服。入口处就是点餐收钱的前台,咱们点了孜然羊肉堡及香辣羊肉旦堡加套餐(饮只配汽水)$16一份要炸烧卖,一份是炸薯条配2罐汽水,然后付款,服务员给一个应该是电子叫号器的东西(挺先进,不用麻烦排隊或等叫号,非常方便),找了一个位置坐下,坐位挺舒适的。然后过了几分钟电子叫器号器会发出闪灯及声音叫你去取餐,取餐后去了调料处拿茄汁,纸巾等东西。我挺喜欢这个调料处想拿多就多少,不用每次去前台问服要。回到位置咱们就开始开吃,羊肉堡非常好吃(我是港人更是个羊痴),有羊肉味但不
,价格也越来越贵!

回到位置咱们就开始开吃,羊肉堡非常好吃
(我是港人更是个羊痴),有羊肉味但不太羶(就是不太结实,有点松散
),有点微辣配上洋葱非常有口感。炸烧卖不过不失。我姊妹是内地(四川)人,她点香辣羊肉旦堡(她看见有香辣及羊肉2字就点了
),不过她不太喜欢吃汉堡,她说如果是一片片羊肉会比好,但她大赞薯条炸得新鲜好吃,又软又没有油腻感,而且是原薯仔(土豆
)切条
。我吃了几条也不错,比较麦当劳更好

整体来说都是不错,价格一般,比较大部份美式汉堡店,价格算是平民化(一般都要一百多块一个好,除麦当劳),质量算是不错,汉堡款式選择比较丰富,特别是不吃牛肉的人来说,而且用羊肉做汉堡的店更是少见。
2021-01-25
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
  • 炸燒賣
  • 香辣孜然羊堡
  • 薯條
2021-01-24 2524 views
位於尖沙咀嘅一間平價漢堡!一個平民價錢可以食到飯煮牛堡,因為慢煮嘅原因漢堡扒非常之肉質鮮嫩!而且佢個漢堡包材料可以自由配搭,有雞堡、蝦堡、牛堡仲有素漢堡...今次我就叫咗個黑松露芝士雙層impossible再加大啡菇同煎蛋嘅漢堡!簡直滿足我想食巨無霸既慾望😋
位於尖沙咀嘅一間平價漢堡!
  • 黑松露芝士牛堡
  • 香脆粟米片雞塊
2021-01-18 1409 views
尖沙咀分店比較小, 排隊應該必須,  好彩係排第一個,  等左5分鐘就有位啦 YEAHH🧀烤布利芝士蝦堡🍤份量大大一個, 包皮鬆軟又厚蝦堡非常爽口彈牙,  真係有粒粒蝦肉, 真材實料!!布利芝士較簿, 又都額外加錢,下次就唔會揀整體滿足飽肚, 非常推薦呢家

🧀烤布利芝士蝦堡🍤
份量大大一個, 包皮鬆軟又厚
蝦堡非常爽口彈牙,  真係有粒粒蝦肉, 真材實料!!
布利芝士較簿, 又都額外加錢,下次就唔會揀
整體滿足飽肚, 非常推薦呢家
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2021-01-15 1337 views
黑松露芝士牛堡 $50套餐+$15 跟 飲品&小食轉蕃薯薯條+5Total $70▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪麵包非常出色 脆中帶軟🍞見到來貨寫明不添加豬油食得夠健康 生菜🥬超爽脆 sharpsharp聲 好驚喜👍 ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪漢堡扒🍔應該用攪拌機攪過口感好似手撕豬仔骨🍖 見到一絲絲唔係平時顆粒感既手剁肉餅 ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪黑松露醬應該溝左蛋黃醬 傑身少甜黑松露味不重 ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪蕃薯薯條🍟 即叫即炸 份量多薯條表面撒上粗身海鹽🧂調味適中 亦食到蕃薯本身的甜 *小食亦可轉 炸燒賣/原味燒賣 薯格或+$5轉Caesar salad/蕃薯薯條 ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪飲品🍻可選汽水、 茶(伯爵茶/茉莉花茶etc.)或+$5 轉支裝茶/椰青水 +$10 啤酒 ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪總結:嘉寶的漢堡非常出色👍細節上也很注重選擇空間很大份量超足 女生吃一個包已經飽得不行Σ( ° △ ° )︴一定會再來!! ig : jw.step
黑松露芝士牛堡 $50

調味適中 亦食到蕃薯本身的甜

*小食亦可轉 炸燒賣/原味燒賣 薯格
或+$5轉Caesar salad/蕃薯薯條

飲品🍻
可選汽水、 茶(伯爵茶/茉莉花茶etc.)
或+$5 轉支裝茶/椰青水

女生吃一個包已經飽得不行Σ( ° △ ° )︴
一定會再來!!

ig : jw.step
2021-01-13 1188 views
一直都想試左好耐既漢堡 終於試到啦 價錢好平民 因為店內既位子唔多 所以都等左15-20分鐘先有位 今次叫左個最classic 既芝士牛堡 $39🍔個牛都幾有驚喜 唔係普通既牛肉 係有少少洋蔥秘製既牛肉 食落同其他漢堡唔同 都幾特別 而且成個包唔會乾 都好juicy 唔錯 而另一個係黑松露芝士牛堡$50 🍔黑松露比左好多! 一啲都唔孤寒 中意黑松露既話就岩哂! 但係稍嫌蓋過左牛既味道 不過$50性價比真係好高呀😋另外都跟餐加左$15 一個小食同飲品 小食揀左薯條同薯格 炸物就正正常常 成個餐加埋都只係60-70都算係平民價 經過絕對值得一試!

今次叫左個最classic 既芝士牛堡 $39🍔

而另一個係黑松露芝士牛堡$50 🍔

另外都跟餐加左$15 一個小食同飲品
20 Minutes (Dine In)
$65 (Lunch)
  • 芝士牛堡
2021-01-03 1056 views
超人氣港式漢堡🍔即點即製,每日限定,售完即止🙀所以日日排長龍,午餐時間好多人慕名而來呢度,未到中午開門時發現12:30,門口就有條人龍,我見平時一般漢堡食到悶悶地,知道呢間係「港式」就好想黎試下港式足料漢堡!今次我點咗「蜜糖芥末菠蘿豬堡」+薯格套餐同埋椰子水,呢個漢堡入面有厚厚嘅豬柳,大大塊菠蘿,配埋芥末醬,同香軟漢堡包,一啖係絕對咬唔晒,因為真係又大個又足料,味道香甜,口感豐富,食完大滿足,可以飽到晚餐😅,美中不足係堂食位置較少。
2020-12-01
20 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
The queue is filling up the street every day for this place, and I couldn’t even begin to imagine why.The burger, quite simply, is not delicious. The beef is dry and flavourless. Wait... I shouldn’t say flavourless: it has some flavour, but, the flavour certainly isn’t beef. The only redeeming feature of this place is the price, it’s cheap. But so is McDonald’s, I wouldn’t suggest to go there instead, the burger quality is better and you won’t have to queue very long. Finally, I would say this p

Finally, I would say this probably comes under the category of “local flavour”, not recommended for expats.
2021-01-03 695 views
雖然今輯相喺黑漆漆嘅環境下影得超差,但都想介紹返呢間burger shop. 睇店鋪面積算係小店,但睇人龍真係嚇死人。超多人排隊!唔知係因為除夕大家都想食burger定平時已經係咁,人龍在狹窄嘅街道下特別觸目。雖然唔係好記得自己點解堅持到排一個鐘買burger,但結果都幾值得。我點了一個芝士牛堡。由尖沙咀帶到觀塘海濱的時候已經涼了一大半,但依然食得出係好味嘅漢堡!塊牛扒依然juicy。凍食都好味嘅漢堡先係真漢堡💮唔記得朋友點了什麼,只記得我地兩個都食得好感動(濕了,眼眶,是感動的淚水)鍾意吹海風,鍾意食好juicy嘅牛堡,唔鍾意排隊。

鍾意吹海風,鍾意食好juicy嘅牛堡,唔鍾意排隊。
TakeAway
2020-12-30 574 views
呢間舖成日排長龍! 豬🐖/牛🐄/雞🐓/蝦🦐/羊🐑做餡, 套餐+💰15包1款小食&飲品, 小食可以揀薯條/薯格/炸燒賣, 另+💰5可以揀炸番薯條, 幾抵食🥰✨蜜糖芥末菠蘿🍍豬堡 💰39💫評分: 8.7/10📝菠蘿同蕃茄可以中和油膩感, 蜜糖芥末汁超開胃😋~✨香辣煙肉蘑菇芝士牛堡 💰50💫評分: 8.5/10📝好香牛肉味! 少少辣, 配料豐富😌✨薯格 & 可口可樂 套餐+💰15💫評分: 8.8/10📝薯格炸得幾脆喎, 點茄汁好味!!!可樂送漢堡薯條perfect~𝕂𝕒𝕓𝕠 𝔹𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 嘉寶漢堡📍尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖(佐敦🚇D 出口行8分鐘就到)💫評分: 8.9/10💬地方窄左小小, 外賣拎返屋企慢慢歎會更加jeng,性價比高😌可以再去食😍hoisumeat!!!!!!❣️其他分店❣️📍葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖

✨蜜糖芥末菠蘿🍍豬堡 💰39
💫評分: 8.7/10
📝菠蘿同蕃茄可以中和油膩感, 蜜糖芥末汁超開胃😋~

✨香辣煙肉蘑菇芝士牛堡 💰50
💫評分: 8.5/10
📝好香牛肉味! 少少辣, 配料豐富😌

✨薯格 & 可口可樂 套餐+💰15
💫評分: 8.8/10

𝕂𝕒𝕓𝕠 𝔹𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 嘉寶漢堡
📍尖沙咀金巴利道78號金輝閣地下A號舖
(佐敦🚇D 出口行8分鐘就到)

💫評分: 8.9/10

❣️其他分店❣️
📍葵涌青山公路葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖

雖然住附近,但其實我只係食過 @kabo.burger 兩、三次,而𝗮𝘁𝘁𝗲𝗺𝗽𝘁過無數次想食,成日見到大排長龍,覺得住咁近冇理由要排隊食,所以都係放棄😹尋日突然間好想好想食𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿,諗住搏一搏,點知六點左右去到都唔使排隊!!勁好彩,即刻外賣番個返屋企😃.even though @kabo.burger is super near my place but ive only eaten it 3 times 😂 this place is always packed 🤤 finally saw no queue so decided to grab one for takeaway! super juicy burger and the price is absolutely amazing 🍔 definitely worth checking out!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 6.5/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7.5/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 8.2/10回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8.8/10
🌟值得排隊一試嘅性價比高漢堡包💫
烤菇芝士牛堡

《烤菇芝士牛堡》$55 🌟7.8/10🌟
外賣漢堡包我就最怕醬汁浸到麵包林晒,不過好彩我住得近,呢個問題唔算太嚴重😆
牛肉漢堡肉質𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆,厚度合理。調味啱啱好,雖然比較重但唔會話太過鹹。芝士溶溶地,鹹香味十足,同蘑菇好夾好好食!而且蘑菇唔會話出水出得太犀利,無令到個包淋👍🏻
香脆粟米片雞塊

《香脆粟米片雞塊》$20 🌟7.8/10🌟
呢個價錢有六件,基本上佢係一個薄身少少,超級香脆嘅麥樂雞~有四款唔同嘅醬汁揀,今次揀嘅蛋黃蛋黃醬冇咩特別,個人覺得唔點醬都已經好夠味好好食!
嘉寶漢堡 𝐊𝐚𝐛𝐨 𝐁𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫 @kabo.burger
📍#BELLYwongs_tst #BELLYwongs_jordan
#BELLYwongs_burgers #BELLYwongs_meats
#BELLYwongs_american #BELLYwongs_western
烤菇芝士牛堡
香脆粟米片雞塊
2020-12-17 583 views
由於疫情嘅關係,政府六點之後咁堂食,咁啱呢一日同朋友一齊出街去尖沙咀食下午茶,食完下午茶之後行街行到七點幾八點就有少少肚餓,想搵啲嘢嚟食,所以就去買身邊好多人推介嘅嘉寶漢堡返屋企食。由於呢一間舖頭實在太歡迎,同埋我哋都買得有啲多野,所以都需要等一陣,但係食咗之後就知道我哋嘅等待係值得嘅。我叫咗一個日式芥辣蝦堡,蝦堡中間有超級厚嘅蝦餅,食材相當足料,而且又彈牙,但係對於我來講,芥辣醬嘅味道有啲勁,食咗一半就覺得有啲辣,所以如果唔食得辣嘅朋友就唔建議叫。
2020-12-15 763 views
由於太耐沒食過麥記 又好想食薯條啊漢堡包🍔等熱氣食品就上網尋到呢間漢堡店 見到價錢好抵食 就馬上出發前進啦 到咗尖沙咀仲要行一大段路先到 係路邊都易揾的 就係唔近地鐵站 較為遠(╥﹏╥) 6點度過去已經有人排緊隊 好在大多都take away 遇著有位坐堂食感到無比幸運 但堂食座位數量得4 ,5張枱仔 想堂食嘅人就要避開高峰時間啦⚠️ 因為係open kitchen效果 堂食會聞到好濃的油煙味 介意嘅朋友仔都係take away la~我地今次就叫左一個包一個set⭐️mushroom 味個size正常 又幾厚下 一個女仔食都夠 可能有mushroom係度 夾埋肉食又幾juicy喎⭐️黑松露味比mushroom薄少少 黑松露味都ok 唔太重唔太淡 正常🧡Mushroom>黑松露呢個價錢食度已經好高性價比 值得一試
由於太耐沒食過麥記 又好想食薯條啊漢堡包🍔等熱氣食品
我地今次就叫左一個包一個set