2024-03-11 111 views
朋友介紹有間肯尼海鮮,食材直接送貨上門,足不出戶就可以享用。肯尼海鮮位於葵涌華星街美華工業大廈。主打海鮮速遞送上門,售賣各種新鮮海鮮,包羅萬有。酒醉日本吉品鮑魚入口彈牙,充滿獨特香氣,香氣滲透鮑魚,鮮美爽口。無激素酒醉牛舌份量十足,牛舌厚切,口感軟腍,充滿濃郁酒香。日本3.6Oreo 芒果奶凍新鮮芒果加上芒果蓉,中間麻薯質感煙韌,奶凍口感滑溜,牛乳味香濃。日本北海道3.6牛乳麻薯(芒果味)北海道3.6牛乳更香更濃,帶天然甜味。日本北海道3.6牛乳麻薯(紫薯味)面層灑滿紫薯粉,麻糬口感煙韌軟糯。
肯尼海鮮位於葵涌華星街美華工業大廈。
主打海鮮速遞送上門,售賣各種新鮮海鮮,包羅萬有。
酒醉日本吉品鮑魚
入口彈牙,充滿獨特香氣,香氣滲透鮑魚,鮮美爽口。
無激素酒醉牛舌
份量十足,牛舌厚切,口感軟腍,充滿濃郁酒香。
日本3.6Oreo 芒果奶凍
日本北海道3.6牛乳麻薯(芒果味)
北海道3.6牛乳更香更濃,帶天然甜味。
日本北海道3.6牛乳麻薯(紫薯味)
面層灑滿紫薯粉,麻糬口感煙韌軟糯。
TakeAway
  • 日本宮崎県3.6芒果牛乳 (1400ml)
  • 酒醉日本吉品鮑魚
2024-03-10 101 views
輪住食今次要介紹「肯尼海鮮」,相信大家對「肯尼海鮮」唔陌生,過去佢哋海鮮同其他野食性價比高,今次佢哋又有新產品啦!1.日本3.6 Oreo芒果奶凍(2人份量)$69(10/10)呢樽奶凍好有層次,上層係用新鮮嘅芒果搞成芒果汁同芒果蓉,旁邊仲有芒果果肉粒,中層係原味 麻薯,麻薯非常煙韌,最底層就係oreo碎碎同日本3.6牛乳奶凍,仲有附送好靚嘅鐵匙羹!2.日本北海道3.6牛乳麻薯 (榴槤味)$49(8/10)呢個榴槤味麻薯有16舊,淡淡榴槤味,麻薯好煙韌,配埋榴槤脆脆,脆脆上面有兩塊花花餅,仲有一盒仔榴槤醬!3.日本北海道3.6牛乳麻薯 (朱古力味)$44(8.5/10)呢個朱古力味麻薯有10舊,朱古力味係苦苦地, 唔甜應該屬於黑朱古力,麻薯好煙韌,配埋朱古力脆脆,脆脆上面有兩塊花花餅,仲有一盒仔榴槤醬!4.無激素麻辣牛舌$155(10/10)呢個麻辣牛舌真係好食,麻辣汁滲哂入牛舌入面,一共大約有15舊牛舌,每舊牛舌都大大舊,煮得好軟淋,仲有加咁少少芝麻粒,又香又麻辣,辣得夠過癮!5.麻辣日本吉品鮑魚 (10隻裝)$180(7/10)可能佢哋太忙,無咗麻辣汁,又唔似酒醉汁, 不過日本吉品

2.日本北海道3.6牛乳麻薯 (榴槤味)$49(8/10)

4.無激素麻辣牛舌$155(10/10)

5.麻辣日本吉品鮑魚 (10隻裝)$180(7/10)
可能佢哋太忙,無咗麻辣汁,又唔似酒醉汁, 不過日本吉品鮑魚爽口彈牙,只係差咗一個汁,好彩我有叫麻辣牛舌,點一點麻辣汁咪一樣!🤣

**買麻辣酒醉上湯系列,買2件仲可以平$40**
**買日式甜品系列買四送一**

2人總共價錢$387

個人口味總評分:8.3/10

@kennyseafood333

地址:葵涌華星街1-7號美華工業大廈13樓13B室

#肯尼海鮮 #葵涌 #葵涌好去處 #葵涌美食 #環球海產 #好物分享 #麻辣牛舌 #日本吉品鮑魚 #奶凍 #麻薯 #香港美食 #hkig #hkboy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

TakeAway
之前都買過肯尼海鮮,今次試吓佢啲甜品同埋小食好有驚喜❤️日本3.6榴槤麻糬奶凍🍮上邊有好多D24榴槤蓉,下面係一層煙煙韌韌嘅麻糬,最底下係滑滑嘅3.6牛乳奶凍,榴槤蓉超級香,再配埋麻糬同奶凍口感好豐富❤️呢個一定會回購!日本北海道3.6牛乳麻糬(草莓味&朱古力味)🍫🍓麻糬口感超級好,因為係用3.6牛乳整好有奶香🥛煙煙韌韌但唔會黐牙,就算擺落雪櫃都唔會硬,Oreo碎同草莓乾碎增加口感,麻糬沾上芝士奶蓋醬🧀鹹香甜好味道酒醉日本吉品鮑魚一樽有10隻鮑魚,加入杞子更加滋補☺️每隻鮑魚都唔細,口感好彈牙又有酒香🥃無激素麻辣牛舌👅麻辣牛舌份量好多,牛舌好厚但好軟腍,每一嚿牛舌都有麻辣汁包裹,麻辣辣得黎好過癮,配麵好好味😌
之前都買過肯尼海鮮,今次試吓佢啲甜品同埋小食好有驚喜❤️

日本3.6榴槤麻糬奶凍🍮

日本北海道3.6牛乳麻糬(草莓味&朱古力味)🍫🍓

酒醉日本吉品鮑魚

無激素麻辣牛舌👅

2024-03-07 39 views
今日聽友人講,上星期網購咗d即食鮑魚幾正,於是就去咗睇睇👅急凍無激素麻辣牛舌 $155-牛舌有一定厚度 入口香麻味 唔算太辣 相當之惹味 口感柔軟帶舌香 作伴酒小食一流 一嚿接一嚿🦪上湯+酒醉 日本吉品鮑魚 $295-上湯偏向食到鮑魚嘅原味 口感彈牙爽口 上湯浸沒相當入味 鮑魚仲有鮮香味 好食👍🏻-酒醉味道較為醉香醇 酒帶微甜 加入杞子等材料更加滋補 一拎出嚟就食得 好方便 著迷🍼日本3.6榴槤麻糬奶凍 $54-奶凍面放滿D24榴槤果肉 再有榴槤乾碎粒增加口感 奶凍滑 重奶香味 中間仲有煙韌麻薯🍡日本北海道3.6牛乳麻糬 (榴槤味) $49-牛乳麻糬撈埋黃豆粉 口感相當煙韌且有彈性 加入D24榴槤乾碎粒及芝士海鹽奶蓋 味道鹹香再帶甜🍡日本北海道3.6牛乳麻糬 (紫薯味) $44-紫薯粉增加不少薯甜香味 芝士奶蓋與紫薯嘅結合相對較為出色 味道以甜香為主 口感極好總括嚟講,味道的確出色,下次再買過
今日聽友人講,上星期網購咗d即食鮑魚幾正,於是就去咗睇睇

👅急凍無激素麻辣牛舌 $155

🦪上湯+酒醉 日本吉品鮑魚 $295

🍼日本3.6榴槤麻糬奶凍 $54

🍡日本北海道3.6牛乳麻糬 (榴槤味) $49

🍡日本北海道3.6牛乳麻糬 (紫薯味) $44

總括嚟講,味道的確出色,下次再買過
2024-03-07 52 views
「肯尼海鮮」外送速遞海鮮專門店,相信大家一啲都唔陌生,我就由疫情開始幫襯佢哋訂大閘蟹,到今時今日佢哋嘅產品超級多元化,由到會套餐、刺身蛋糕、壽司/刺身/丼、日本直送專區、環球海鮮、麻辣/酒醉產品、韓國醬油系列、飲品/酒類、急凍產品、日式匠心甜品,包羅萬有上佢哋嘅網站一定搵到你想食嘅嘢😋最近見到佢哋野生池魚刺身做緊推廣,又見到我最愛嘅麻辣鍋酒醉系列,而家連甜品都有,真係要即刻訂返嚟試吓👍🏻🐠▪️野生池魚刺身(約300g)刺身日本直送非常新鮮,野生池魚脂肪結實、肉質肥嫩,刺身質地纖細柔軟,口感順滑鮮甜,鮮味無窮👅▪️無激素麻辣牛舌(約500g)麻辣汁味道麻、香、辣俱備,調味適中,完全色香味俱全,牛舌厚切口感豐富,軟腍又入味,香香辣辣夠惹味,愛辣人仕必食👅▪️無激素酒醉鴨舌(約500g)舌尖上的美味,鴨舌皮肉爽滑緊緻,口感爽脆,重點係非常入味,充滿花雕的酒香,加入杞子更有風味,真係話咁快就食晒,好味得一條接一條,完全停唔到🥭▪️日本3.6 Oreo 芒果奶凍(2人份量)超大份完全足夠二人前,奶凍好有層次,用新鮮的芒果打做芒果汁、芒果蓉、旁邊還有芒果果肉粒以及芒果脆脆,中層是原味的麻薯,質感煙韌軟糯,

🐠▪️野生池魚刺身(約300g)

👅▪️無激素麻辣牛舌(約500g)

👅▪️無激素酒醉鴨舌(約500g)

🥭▪️日本3.6 Oreo 芒果奶凍(2人份量)
超大份完全足夠二人前,奶凍好有層次,用新鮮的芒果打做芒果汁、芒果蓉、旁邊還有芒果果肉粒以及芒果脆脆,中層是原味的麻薯,質感煙韌軟糯,最底層是Orea碎碎和香滑的3.6牛乳的奶凍,口感超級豐富

🍫▪️日本北海道3.6牛乳麻薯(朱古力味)
每天人手製作,麻糬煙靭軟糯,每一粒都被濃濃既可可粉包住,再沾上Oreo脆脆和奶蓋,朱古力味更香濃,好味道

🌟限定優惠:
每周都會有不同優惠,好似我今次訂嘅大部份產品都有特別優惠,真心推薦非常抵食👍🏻

• 無激素酒醉鴨舌
  • 無激素麻辣牛舌
  • 野生池魚刺身
2024-03-05 21 views
依間日式海鮮外賣店,有好多唔同種類嘅食物出售。甜品海鮮凍肉樣樣都有,而且甜品喺日日新鮮自家製,無防腐劑。麻辣系列/酒醉系列係主打嘅食品!我今日就預早1日上網order左🌸奶凍系列日本3.6蜂蜜桃膠奶凍🍠麻薯系列日本北海道3.6牛乳麻薯 (榴槤味)日本北海道3.6牛乳麻薯 (紫薯味)🌶️麻辣系列/🍸酒醉系列酒醉日本吉品鮑魚 (10隻裝)麻辣日本吉品鮑魚 (10隻裝)可以買返同屋企,同屋企人一齊分享。💕溫馨提示,小店以家仲做緊兩個優惠1)甜品系列買四送一2)麻辣酒醉系列買兩件減$40小店會以自取為主要方式,需至少提早一天決定取貨日期
依間日式海鮮外賣店,有好多唔同種類嘅食物出售。

我今日就預早1日上網order左
🌸奶凍系列
日本3.6蜂蜜桃膠奶凍
🍠麻薯系列
日本北海道3.6牛乳麻薯 (榴槤味)

日本北海道3.6牛乳麻薯 (紫薯味)

🌶️麻辣系列/🍸酒醉系列
酒醉日本吉品鮑魚 (10隻裝)
麻辣日本吉品鮑魚 (10隻裝)
可以買返同屋企,同屋企人一齊分享。

💕溫馨提示,小店以家仲做緊兩個優惠
1)甜品系列買四送一
2)麻辣酒醉系列買兩件減$40
小店會以自取為主要方式,需至少提早一天決定取貨日期

2024-02-26
  • 酒醉日本吉品鮑魚
適逢家姐生日 佢話想試呢間啲嘢好耐所以喺佢網站訂咗少少甜品同埋小食因為有啲小食係買滿幾件有優惠最後唔夠$600冇得免費送貨所以揀咗門市自取 上嚟發現間舖好大好多冷藏雪櫃 好多各式各樣食物醬油、麻辣、醉酒;海鮮、刺身、壽司唔同款式甜品、酒類等等有埋到會套餐 好適合一大班人食- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. 無激素麻辣牛舌 (約500g)牛舌睇落都好厚身 因為好多紅辣椒油浸住所以牛舌隱隱約約都會滲有少少辣椒橙色細嚼之下 食到佢細嫩嘅纖維結構配合麻辣刺激 食完有啲麻感 好過癮啊~2. 酒醉日本吉品鮑魚 (10隻裝)估唔到係用咗中式紹興酒嚟浸泡呢種黃酒好有酒香 呀媽煮餸都有用過用佢嚟浸泡可以令鮑魚更加軟化食落都幾嫩滑彈牙 有陣酒香甜味3. 日本北海道3.6牛乳麻薯 (紫薯味/朱古力味)另外仲有榴槤、芒果、草莓口味全部都有配埋脆脆同埋芝士奶蓋佢將手工麻薯整到好似啲日本糕點咁比埋粉紅色嘅櫻花花餅俾你裝飾係日本慶祝新年必食嘅甜品食落煙煙韌韌、軟軟綿綿 唔算好甜仲可以點芝士奶蓋體驗鹹甜味道或者加啲Oreo脆脆豐富口感4. 日本3.6
適逢家姐生日 佢話想試呢間啲嘢好耐
所以喺佢網站訂咗少少甜品同埋小食
因為有啲小食係買滿幾件有優惠
最後唔夠$600冇得免費送貨
所以揀咗門市自取 上嚟發現間舖好大
好多冷藏雪櫃 好多各式各樣食物
醬油、麻辣、醉酒;海鮮、刺身壽司
唔同款式甜品、酒類等等
有埋到會套餐 好適合一大班人食

1. 無激素麻辣牛舌 (約500g)
牛舌睇落都好厚身 因為好多紅辣椒油浸住
所以牛舌隱隱約約都會滲有少少辣椒橙色
細嚼之下 食到佢細嫩嘅纖維結構
配合麻辣刺激 食完有啲麻感 好過癮啊~
無激素麻辣牛舌(約500g)
2. 酒醉日本吉品鮑魚 (10隻裝)
估唔到係用咗中式紹興酒嚟浸泡
呢種黃酒好有酒香 呀媽煮餸都有用過
用佢嚟浸泡可以令鮑魚更加軟化
食落都幾嫩滑彈牙 有陣酒香甜味
酒醉日本吉品鮑魚(10隻裝)
3. 日本北海道3.6牛乳麻薯 (紫薯味/朱古力味)
另外仲有榴槤、芒果、草莓口味
全部都有配埋脆脆同埋芝士奶蓋
佢將手工麻薯整到好似啲日本糕點咁
比埋粉紅色嘅櫻花花餅俾你裝飾
係日本慶祝新年必食嘅甜品
食落煙煙韌韌、軟軟綿綿 唔算好甜
仲可以點芝士奶蓋體驗鹹甜味道
或者加啲Oreo脆脆豐富口感
日本北海道3.6牛乳麻薯
4. 日本3.6 Oreo 芒果奶凍 (2人份量)
呢個係我自私叫嘅XD 因為想即日食
本身好鍾意食3.6牛乳奶凍 覺得開心
因為見佢比例 都佔咗個樽嘅一半
中間都有好多Oreo脆脆 好多日本麻薯
最後頂頂就有少量芒果脆脆、芒果汁同果肉
好多層次 每層口感都唔一樣 夾埋咁食幾正
2024-03-03
TakeAway
$95 (Lunch)
Celebration
Birthday
無激素麻辣牛舌(約500g)
酒醉日本吉品鮑魚(10隻裝)
2024-03-04 26 views
肯尼海鮮最近推出咗唔少手工製甜品同埋麻辣/酒醉系列嘅小食,上網睇相就好吸引嘅,食落味道都幾好喎😛😛😙😙🥳酒醉日本吉品鮑魚(10隻裝)🦪 $295每隻嚟自日本嘅鮑魚都個頭十足,口感Q彈,酒香濃郁,鮑魚完全入味,食到鮑魚中心部分依然食到酒香,用料無慳,值回票價😄😄🥰😙麻辣花膠(約400g) 🐟 $113花膠彈性高、具嚼勁,細細塊,一啖一塊剛剛好。麻辣味做得幾好,蒜香味好足,然後滲出香辣麻味,唔算好辣,作為餐前小食剛剛好😋😋😄🤩日本3.6榴連麻糬奶凍🍮 $54一打開就聞到超香濃榴槤味,成杯分咗幾層,上面嗰層係雪燕,然後好厚嘅一層D24榴槤蓉,日本麻薯同底層有奶香味十足嘅3.6牛乳奶凍,本身用料相當高質,推薦之選😙🥰🥳🥳日本北海道3.6牛乳麻薯 (榴槤味)🍮 $49+ 日本北海道3.6牛乳麻薯 (紫薯味)🍰 $44手工麻薯軟糯但唔會癡牙,兩隻味主要分別喺配料分別係榴槤乾同oreo 碎,香濃嘅芝士奶蓋兩款都有配,麻薯本身唔算好甜,沾上醬後變得相當香甜😄😄😛😛😙買滿$600 可以免費送貨或者去葵興地址自取都得,除咗小食同甜品外,仲有好多優質刺身同海鮮可以搵到😋😋😄🤩🤩肯尼海鮮網址:https:/

酒醉日本吉品鮑魚(10隻裝)🦪 $295

麻辣花膠(約400g) 🐟 $113

日本3.6榴連麻糬奶凍🍮 $54

肯尼海鮮
網址:https://www.kennyseafoodhk.com/

#takeawayfood#fooddelivery#肯尼海鮮#肯尼#外賣刺身#外賣小食#免費送貨#party食物#刺身海鮮#外賣甜品#酒醉鮑魚#日本鮑魚#吉品鮑#酒醉#麻辣花膠#花膠小食#香辣花膠#榴槤奶凍#榴槤麻薯#手工製作#人手製作#自家製#牛乳麻薯#麻薯#榴槤麻薯#紫薯麻薯#外賣自取

2024-03-03 23 views
肯尼海鮮提供到會套餐、刺身蛋糕、壽司刺身、韓國醬油系列、酒醉/麻辣系列和甜品系列,種類非常豐富。這次主要試了酒醉/麻辣系列和甜品系列~🔎 日本3.6 Oreo 芒果奶凍 (2人份量) ($69)全人手製作~包括芒果脆脆、芒果汁➕果肉、日本麻薯、Oreo脆脆和3.6牛乳奶凍,口感層次非常豐富👅🔎 日本北海道3.6牛乳麻薯 (紫薯味)($44)🔎 日本北海道3.6牛乳麻薯 (草莓味)($45)3.6牛乳麻薯系列一樣以全人手製作~紫薯味:配芝士海鹽奶蓋醬和Oreo碎碎草莓味:配芝士海鹽奶蓋醬和草莓碎碎麻薯口感煙韌軟糯,配上芝士海鹽奶蓋醬和碎碎吃下去更有層次。🔎 上湯花膠($103)花膠吃起來充滿膠質~味道鮮甜,非常入味。🔎 麻辣日本吉品鮑魚($180)鮑魚一共有18隻,爽口彈牙,有咬口,麻辣汁很香也很辣,不過非常過癮,讓人一口接一口吃不停。
這次主要試了酒醉/麻辣系列和甜品系列~

全人手製作~

🔎 日本北海道3.6牛乳麻薯 (紫薯味)($44)
🔎 日本北海道3.6牛乳麻薯 (草莓味)($45)
3.6牛乳麻薯系列一樣以全人手製作~
紫薯味:配芝士海鹽奶蓋醬和Oreo碎碎
草莓味:配芝士海鹽奶蓋醬和草莓碎碎

麻薯口感煙韌軟糯,
配上芝士海鹽奶蓋醬和碎碎
吃下去更有層次。

🔎 上湯花膠($103)
花膠吃起來充滿膠質~
味道鮮甜,非常入味。

🔎 麻辣日本吉品鮑魚($180)
鮑魚一共有18隻,
爽口彈牙,有咬口,
麻辣汁很香也很辣,
不過非常過癮,讓人一口接一口吃不停。

2024-03-03 16 views
肯尼海鮮網店聽就聽過好多次,成日見人又食海鮮、甜品、蛋糕、酒醉麻辣食品,今次趁住我又唔想煮飯,就買黎試吓啦!●榴槤奶凍,香濃嘅榴槤一向都係我嘅最愛,夏天食呢個就真係無敵!奶凍嘅味道唔算太甜,榴槤味道濃郁,一人一杯就啱啱好啦!!!●日本北海道3.6牛乳麻薯(榴槤味)(朱古力味) 呢個麻糬外型好靚,我發現首先要點左佃醬再點返d粉,就會好好食。而且麻糬嘅質地彈牙軟身,口感非常好。●上湯+酒醉日本吉品鮑魚(10隻裝) 酒醉鮑魚一打開個樽,陣陣酒香味,而且鮑魚都非常入味,最緊要係佢仲好乾淨添。而上湯鮑魚就食到鮑魚嘅鮮香,而且堅韌彈牙,阿女都話好好食。●酒醉鴨舌,呢個係我最鍾意嘅食品,而且佢用袋包裝,方便攜帶,鴨舌充滿酒嘅香味,一路食一路追劇真係好一流。•:葵涌華星街美華工業大廈1樓

●日本北海道3.6牛乳麻薯(榴槤味)(朱古力味)

•:葵涌華星街美華工業大廈1樓
2024-03-02 17 views
《肯尼海鮮》同FD聚下梗係唔少得要搵得野食下,次次都薯片都好dry,今次都揀左幾款兩款涼拌小食同甜品,都幾好食。而且佢呢排都好似有優惠,我揀嘅5款入面有3款都有平到。麻辣花膠 HKD$113/約400g呢個辣度冇麻辣牛舌咁辣,畢竟花膠個面都係滑身,但估計浸得耐,所以都好入味,唔會出現花膠還花膠,麻辣汁還麻辣汁嘅味道。另外,花膠食落好腍同時食到D膠質,覺得發花膠嘅過程都做得唔錯。好Surprised D花膠係大塊,夾起黎食嘅時候係勁開心!麻辣牛舌 HKD$155/約500g大大份牛舌,入面嘅份量比我想像嘅多,一開頭有D難夾,因為佢真係將D牛舌盡塞哂入個樽度,完全唔孤寒。食落去,辣得黎又幾過癮,而且牛舌都好腍,咬落去D汁液返出黎,就知道D汁完全被吸收牛舌吸收哂,好好味!即刻覺得要加返碗飯。日本3.6蜂蜜桃膠奶凍 HKD$44桃膠可謂平民燕窩,低卡得黎又可以美顏。特別之處在於桃膠上面加左蜂蜜,有種驚喜嘅感覺,fresh 得黎又唔會蓋過奶凍嘅奶香味道。日本北海道3.6牛乳麻薯(紫薯味) HKD$44平時食嘅麻糬會覺得麻糬本身冇咩味,甜甜地嘅紫薯粉加埋彈牙嘅麻糬同埋吉士醬,整體偏甜,但又唔會過甜
《肯尼海鮮》

麻辣花膠 HKD$113/約400g

麻辣牛舌 HKD$155/約500g

日本3.6蜂蜜桃膠奶凍 HKD$44

日本北海道3.6牛乳麻薯(紫薯味) HKD$44
平時食嘅麻糬會覺得麻糬本身冇咩味,甜甜地嘅紫薯粉加埋彈牙嘅麻糬同埋吉士醬,整體偏甜,但又唔會過甜嘅程度。鐘意甜食同紫薯嘅朋友仔就好鐘意食啦!

日本北海道3.6牛乳麻薯麻薯(朱古力味) HKD$44
呢個麻糬外層係加左黑朱古力粉,令到整體唔會過甜,加埋日本北海道3.6牛乳味嘅麻糬,入面甜甜地,又有牛奶味,配埋吉士醬同餅碎,食落感覺好有層次。兩款麻糬黎講,我比較鐘意呢款。

兩樣麻辣小食都好入味,而且都大大份,完全唔會hea,用黎送飯簡直一流!有日本北海道3.6牛乳製成嘅甜品,牛奶味都好出,有少少驚喜。
2024-03-01 16 views
肯尼海鮮位於葵涌華星街美華工業大廈13樓B室葵興地鐵站E出口通過KCC落地面過馬路見到OK便利站向前行係停車場行上電梯大堂按13樓日本3.6蜂蜜桃膠奶凍 $44入口軟滑,奶香十足,滑溜creamy蜂蜜,桃膠非常養顏日本北海道3.6牛乳麻薯 全人手製作由糯米製成非常柔軟、彈性的口感和濃郁的甜味搗打完成後,將糯米糰取出芒果味$44配芝士海鹽奶蓋酱鹹鹹地灑上芒果碎碎,好fresh朱古力味$44oreo碎碎香濃朱古力粉上湯花膠$109花膠非常彈牙,大塊非常抵食上湯鮑魚$150有10隻日本吉品鮑好似元寶形狀好意頭上湯炆到好入味同家人過年食或朋友聚會食都好有面子
肯尼海鮮位於葵涌華星街美華工業大廈13樓B室

葵興地鐵站E出口

通過KCC落地面過馬路見到OK便利站向前行
係停車場行上電梯大堂按13樓

日本3.6蜂蜜桃膠奶凍 $44
入口軟滑,奶香十足,滑溜creamy
蜂蜜,桃膠
非常養顏

全人手製作
由糯米製成
非常柔軟、彈性的口感和濃郁的甜味
搗打完成後,將糯米糰取出

芒果味$44
配芝士海鹽奶蓋酱鹹鹹地
灑上芒果碎碎,好fresh

朱古力味$44

上湯炆到好入味

同家人過年食
或朋友聚會食都好有面子

2024-02-24
$109 (Dinner)
  • 桃膠奶凍
  • 花膠
  • 鮑魚
2024-02-29 17 views
肯尼海鮮地址:葵涌華星街美華工業大廈13B成日聽朋友講成日去肯尼同海鮮買甜品平靚正,今日終於經過,行去買啦!日本北海道3.6牛乳麻薯(芒果味)$45.00日本北海道3.6牛乳麻薯(朱古力味)$44.00朱古力味嘅麻薯濃郁香滑,芒果味嘅麻薯清新甜美。牛乳麻薯嘅口感軟綿。值得再買🤭🤭日本3.6榴槤麻糬奶凍$54.00榴連麻糬口感彈牙,奶凍好滑。榴槤的濃郁香味同奶凍嘅口感好配合,而且榴槤肉嘅份量好多❤️❤️榴槤控一定要試!上湯+酒醉日本吉品鮑魚(各10隻)$295.00 上湯味日本吉品鮑魚,滋味鮮美濃郁,湯汁濃稠香滑,鮑魚柔嫩彈牙。酒醉味日本吉品鮑魚,酒香濃郁,鮑魚入味,聞落仲有啲酒香味。兩者各有特色,值得一試!重點係依家做特價,平過散買👍👍
肯尼海鮮
地址:葵涌華星街美華工業大廈13B

日本北海道3.6牛乳麻薯(芒果味)$45.00
日本北海道3.6牛乳麻薯(朱古力味)$44.00

日本3.6榴槤麻糬奶凍$54.00

上湯+酒醉日本吉品鮑魚(各10隻)$295.00
2024-02-29 272 views
成日見到人推介呢間網店肯尼海鮮 @kennyseafood333 佢哋有多款日式料理、甜品、蛋糕、季節限定、酒醉麻辣食品嘅美食 今次一於經過買來試吓🫶🏻佢哋最貼心係會用個藍色保溫袋包住 返到屋企都唔驚變壞🫶🏻屋企人都大贊佢哋嘅食物新鮮又好食👍🏻️ 🩷日本3.6 Oreo 芒果奶凍夏天食呢個就真係無敵啦🙌🏻奶凍嘅味道唔算太甜 味道濃郁 再配上Oreo同芒果麻糬 層次感豐富 兩個人share做甜品就啱啱好‼️🩷日本北海道3.6牛乳麻薯 (榴槤味)(朱古力味)個人好鐘意食麻糬🤣呢度有多種味道選擇 我就揀咗實無死嘅朱古力味同埋好特別嘅榴槤香味 呢度既麻糬質地彈牙軟身 上面淋左朱古力粉同榴槤粉 一打開個盒 麻糬既香味濃郁無比 屋企人都話正🙌🏻再配埋店舖提供既吉士醬同Oreo餅碎 口感一流🤣🩷無激素酒醉牛舌 (約500g)🩷酒醉日本吉品鮑魚 (10隻裝)呢兩款樽裝嘅急凍美食 無論野餐定聚會都方便攜帶牛舌爽口軟身 有少少酒香味 而且份量好多😍鮑魚軟身帶點彈牙 一口一個岩岩好🤣浸咗一段時間 成個鮑魚都充滿咗酒香味鮑魚配埋飯一齊食就一流❣️

️ 🩷日本3.6 Oreo 芒果奶凍

🩷日本北海道3.6牛乳麻薯 (榴槤味)(朱古力味)

🩷無激素酒醉牛舌 (約500g)
🩷酒醉日本吉品鮑魚 (10隻裝)
呢兩款樽裝嘅急凍美食 無論野餐定聚會都方便攜帶
牛舌爽口軟身 有少少酒香味 而且份量好多😍
鮑魚軟身帶點彈牙 一口一個岩岩好🤣
浸咗一段時間 成個鮑魚都充滿咗酒香味
鮑魚配埋飯一齊食就一流❣️
2024-02-25
TakeAway
$80 (Dinner)
  • 日本宮崎県3.6芒果牛乳 (1400ml)
2024-02-26 148 views
《好味推介 - 肯尼海鮮🦞》前排新年時參加朋友聚會,有個朋友帶左一啲麻辣涼拌野食過黎同我地分享,試過之後覺得都幾好食😋所以之後我都order左不同小食比屋企人試下😋💁🏻‍♀️3.6冰糖雪燕奶凍 $45奶凍嘅味道唔算太甜,上層嘅雪燕微微清甜,食落順喉,同下面香滑既奶凍味道相輔相成,奶凍既奶味都算香濃,一杯一人份食完都飽飽💁🏻‍♀️日本北海道3.6牛乳麻糬(朱古力味及紫薯果味) $44由於我本身都係一個煙韌控,特別係食麻糬呢一類食品,呢度既麻糬質地彈牙得黎都算軟身,上面淋左朱古力粉同紫薯粉,令麻糬既香味更濃郁,再可以點埋店舖提供既吉士醬同餅碎,味道幾特別☺️💁🏻‍♀️無激素麻辣牛舌 $155今次嗌嘅嘢食入面,我最鍾意就係呢一個麻辣牛舌,麻辣其實唔算好辣,反而係個麻香味好出,牛舌軟身好入味,會食得到有少少麻籽既香氣,而且份量都唔少💁🏻‍♀️麻辣日本吉品鮑魚 $180麻辣吉品鮑魚都係用咗同樣嘅汁底,鮑魚軟身帶點彈牙,可能製作嘅時候浸咗一段時間,連個鮑魚心入邊都有好濃嘅麻辣味,用一隻鮑魚可以扒到一碗飯啊🫶🏻個人覺得好入味好好食而家只要喺網店買滿$600就免費送貨,甜品系列仲有買四送一既優惠添☺️如果鍾意麻辣
《好味推介 - 肯尼海鮮🦞》

💁🏻‍♀️3.6冰糖雪燕奶凍 $45

💁🏻‍♀️無激素麻辣牛舌 $155

💁🏻‍♀️麻辣日本吉品鮑魚 $180

而家只要喺網店買滿$600就免費送貨,甜品系列仲有買四送一既優惠添☺️如果鍾意麻辣酒醉系列的話,而家買兩件都可以減$40,都幾抵食㗎😉
  • 麻辣吉品鮑魚