「KFC又出新品啦~🥰✨」今次嘅期間限定係好受歡迎嘅「酸忌廉洋蔥🧅口味」!!仲搭配埋洋蔥蛋黃醬~ 蔥香味十足 誠意滿滿鍾意洋蔥口味嘅你一定唔可以錯過😋🌟A2-酸忌廉洋蔥脆雞豐盛套餐 🍗2件酸忌廉洋蔥脆雞洋蔥味好濃郁好香!🧅食落去啱啱好唔會搶左炸雞嘅鮮味每一口都食到少少酸忌廉嘅酸香味❣️唔油膩 食完仲想食第二塊!🍗1件香辣脆雞保持一流嘅水準 炸得酥脆美味❣️食落去脆香之餘每一啖都有鮮辣味🍗3件香脆雞條配洋蔥蛋黃醬 +$12係我好鍾意嘅一個組合~ 洋蔥蛋黃醬深得我心 好濃郁嘅蛋香味搭配埋雞條食又香又美味!😋🍲1客辣汁磨菇飯(普通)🧈1件經典蛋撻🥤1杯粉紅葡萄柚梳打 +$8
「KFC又出新品啦~🥰✨」
今次嘅期間限定係好受歡迎嘅「酸忌廉洋蔥🧅口味」!!
仲搭配埋洋蔥蛋黃醬~
蔥香味十足 誠意滿滿
鍾意洋蔥口味嘅你一定唔可以錯過😋

🌟A2-酸忌廉洋蔥脆雞豐盛套餐

🍗2件酸忌廉洋蔥脆雞
洋蔥味好濃郁好香!🧅
食落去啱啱好唔會搶左炸雞嘅鮮味
每一口都食到少少酸忌廉嘅酸香味❣️
唔油膩 食完仲想食第二塊!

🍗1件香辣脆雞
保持一流嘅水準 炸得酥脆美味❣️
食落去脆香之餘每一啖都有鮮辣味

🍗3件香脆雞條配洋蔥蛋黃醬 +$12
係我好鍾意嘅一個組合~
洋蔥蛋黃醬深得我心 好濃郁嘅蛋香味
搭配埋雞條食又香又美味!😋

🍲1客辣汁磨菇飯(普通)
🧈1件經典蛋撻
🥤1杯粉紅葡萄柚梳打 +$8
🤤🤤Yummy Yummy!!🧅🧅🧅🧅作為洋蔥迷嘅我,一定要把握機會嚟試KFC新口味酸忌廉洋蔥系列🔥最新期間限定🔥酸忌廉洋蔥系列, 我梗係快啲嚟試先, 我揀咗個A2餐,「酸忌廉洋蔥脆雞豐盛套」套餐賣緊$56起;套餐包括:🍗2x酸忌廉洋蔥脆雞🍗1x件家鄉雞🍚1x辣汁蘑菇香飯(普通)🥧1x 經典葡撻🥤1x杯中杯汽水🧅🍗酸忌廉洋蔥脆雞,食落去食到奶香嘅酸忌廉、濃濃嘅洋蔥味可追加香脆雞條3件可配洋蔥蛋黃醬,跟餐只需加$12!我今次揀左Super Charger Source, 醬汁帶有小許印度風情及少少辣、仲試埋Sweet Chili Sauce 酸辣醬,醬汁少少甜酸,個辣係有後勁嘅🌶️反而喺喉嚨會滲上來一種微辣🤭🤭雞柳脆脆、啖啖肉,唔柴👌🍚個飯仲可以轉返薯蓉/🌽粟米杯/🥗菜絲沙律又得🫰🏼🍹天氣仲咁熱, 要配返杯特飲, 跟呢個餐加$8就升級至粉紅葡萄柚梳打😎😎,啖啖紅柚香,酸酸地、甜甜地,馬上refresh晒啲味蕾! 清爽返晒嚟😋😋再來一個葡撻,有埋甜品,幫整個套餐畫上完美句號🫶🏼🫶🏼👏
🤤🤤Yummy Yummy!!

🧅🧅🧅🧅作為洋蔥迷嘅我,
一定要把握機會嚟試KFC新口味酸忌廉洋蔥系列

🔥最新期間限定🔥
套餐賣緊$56起;
套餐包括:
🍗2x酸忌廉洋蔥脆雞
🍗1x件家鄉雞
🍚1x辣汁蘑菇香飯(普通)
🥧1x 經典葡撻
🥤1x杯中杯汽水

🧅🍗酸忌廉洋蔥脆雞,食落去食到奶香嘅酸忌廉、濃濃嘅洋蔥味

可追加香脆雞條3件可配洋蔥蛋黃醬,跟餐只需加$12!

🍚個飯仲可以轉返薯蓉/🌽粟米杯/🥗菜絲沙律又得🫰🏼

再來一個葡撻,有埋甜品,幫整個套餐畫上完美句號🫶🏼🫶🏼👏
酸忌廉洋蔥脆雞
$56 (Dinner)
酸忌廉洋蔥脆雞
2024-09-11 52 views
KFC呢個星期特價芝心火腿脆卷買一送一同$50六件雞,放工就用KFC apps㩒定樂富商場KFC,3辣3原味,以為要皓耐,點知10分鐘就有,但我都仲搭緊地鐵🚇,所以一去到就有,但真係太耐,有倒汗水💦,返到屋企開嚟食,辣雞仲係外脆內軟,好飽
6件雞
2024-09-11
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Dinner)
6件雞
  • 家鄉雞
大家睇左2大支嘢未呢~依加KFC仲出左佢地主題最新「肯!快脆」系列 「肯!快脆」系列包括 3 款全新產品🤩🤩家鄉雞腿包家鄉雞扒用左 11 種秘製香料醃製做成配埋多汁番茄,生菜同醇厚蛋黃醬口感豐富😋😋 雙層巴辣雞腿包有兩大塊超厚勁酥脆嫩滑雞腿加上蛋黃醬,芝士同生菜絕對食到大滿足🤤🤤🤤真係脆卜卜 一口咬唔哂 上校雞包軟綿麵包夾住酥脆雞扒加埋濃郁既蛋黃醬令人食到停唔到口😍😍😍 除左美食,緊係最想要周邊小禮物啦~🥰真係唔搶就笨 KFC#Foodie_aki #yum_yum #foodie_aki樂富#家鄉雞腿包 #雙層巴辣雞腿包 #上校雞包#kfc  #KFC #DEADPOOL #wolferine #家鄉雞#肯德基 #死侍 #狼人 #KFCHK #肯快脆 #KGrabnGo #ItsFingerLickinGood #指嚐回味 #MarvelStudios #Deadpool #Wolverine #DeadpoolAndWolverine #死侍與狼人
大家睇左2大支嘢未呢~
依加KFC仲出左佢地主題最新「肯!快脆」系列

「肯!快脆」系列包括 3 款全新產品🤩🤩
家鄉雞腿包
家鄉雞扒用左 11 種秘製香料醃製做成
配埋多汁番茄,生菜同醇厚蛋黃醬
口感豐富😋😋

雙層巴辣雞腿包
有兩大塊超厚勁酥脆嫩滑雞腿
加上蛋黃醬,芝士同生菜
絕對食到大滿足🤤🤤🤤
真係脆卜卜 一口咬唔哂

上校雞包
軟綿麵包夾住酥脆雞扒
加埋濃郁既蛋黃醬
令人食到停唔到口😍😍😍

除左美食,緊係最想要周邊小禮物啦~
🥰真係唔搶就笨

KFC
#家鄉雞腿包 #雙層巴辣雞腿包 #上校雞包
唔洗飛泰國🇹🇭最新KFC就出左「泰式紅咖哩脆雞」系列🆕🆕主角係泰式紅咖喱脆雞同泰式紅咖哩脆雞翼,脆雞面頭沾上多種辛香濃郁的香料🌶️炸得金黃香脆,食落香辣惹味又juicy🤤🤤等大家喺香港隨時隨地都可以品嚐濃郁正宗嘅泰式風味,特別係鐘意辣的朋友千祈唔好錯過😋😋飲品方面,有清爽酸甜嘅柑桔檸檬茶Cup Cup🍋一路食住脆辣泰式紅咖哩脆雞一路飲真係特別爽,杯野真係有青檸仔架!一定要追加解解辣🥵泰式紅咖哩脆雞豐盛套餐($55起)2件泰式紅咖哩脆雞+ 1件家鄉雞/香辣脆雞/狂惹香燒雞 + 格格脆薯塊+ 1件經典葡撻 + 1杯汽水加$5 可升級菜絲沙律至格格脆薯塊加$15加配泰式紅咖哩脆雞翼加$8飲品升級為柑桔檸檬茶Cup Cup
唔洗飛泰國🇹🇭最新KFC就出左「泰式紅咖哩脆雞」系列🆕🆕

泰式紅咖哩脆雞豐盛套餐($55起)
加$5 可升級菜絲沙律至格格脆薯塊
加$15加配泰式紅咖哩脆雞翼
加$8飲品升級為柑桔檸檬茶Cup Cup
2023-08-19 195 views
KFC速食記🫡今日經過樂富,唸吾到食咩,又趕時間,行過見到KFC有新餐牌,所以就試下🤔套餐:鹹蛋黃金脆雞滿足套餐$51.3套餐本身$54,但用恆生enjoy卡有95折👍🏻🤣🤣仲可以儲YUU積分🤣飯揀左白汁雞皇飯,叫左多汁,真係幾多汁🤪鹹蛋黃脆雞冇咩鹹蛋味,真係麻麻地,算係對得住價錢?葡撻都係一如以往水準,我覺得最好食😳個人覺得試過一次就算🫢
KFC速食記🫡

套餐:鹹蛋黃金脆雞滿足套餐$51.3
套餐本身$54,但用恆生enjoy卡有95折👍🏻🤣🤣
仲可以儲YUU積分🤣

飯揀左白汁雞皇飯,叫左多汁,真係幾多汁🤪
鹹蛋黃脆雞冇咩鹹蛋味,真係麻麻地,算係對得住價錢?
葡撻都係一如以往水準,我覺得最好食😳
個人覺得試過一次就算🫢
2023-05-20 183 views
當我今天走進KFC時,我感覺就像是回到了家一樣,因為從我小時候開始,我就經常去這家店吃飯。以下是我對KFC的評價。首先,他們的炸雞非常好吃。它們炸得恰到好處,外皮酥脆,裡面多汁。我特別喜歡他們的辣味炸雞,因為它有一種微辣的味道,但不會太過刺激口感。另外,他們的薯條也很不錯,配上一些KFC的特製調味料,味道更加美味。除了炸雞之外,KFC還提供了其他美食,如漢堡和烤雞翅等。但是我認為KFC最棒的地方是它提供了很多種不同口味的醬料,這些醬料可以很好的配搭不同的食物。我的最愛是甜辣醬和蜜汁芥末醬。KFC的空間還算寬敞,座位舒適,經常播放著流行的音樂,給人一種輕鬆、舒適的感覺。

2023-05-17 193 views
今次用左紅油、花椒、辣椒、豆瓣醬整成秘製麻辣醬,好似食緊「口水雞」,但脆口既!🐔 麻辣口水雞扒桶飯有麻辣口水醬及鮮香滷水汁加入撈飯🍚,自行調配辣度及口味,辣得超過癮又飽肚🥵!麻辣汁係滲晒入舊雞度,咬落口仲即時麻辣到位!個味超爽~~~辣到跳舞!我就加$8將飲品升級埋做冬瓜檸檬蘆薈爽🍋清新檸檬及爽口蘆薈粒,超級解辣,清甜可口!冬瓜仲可以祛濕,岩晒而家季節飲!另加$15要多2件麻辣口水脆雞翼經典巴辣香雞翼配上麻辣口水雞醬,咬落去小心D汁ZIP晒出黎啊!

今次用左紅油、花椒、辣椒、豆瓣醬整成秘製麻辣醬,
好似食緊「口水雞」,但脆口既!

🐔 麻辣口水雞扒桶飯
有麻辣口水醬及鮮香滷水汁加入撈飯🍚,
自行調配辣度及口味,辣得超過癮又飽肚🥵!

麻辣汁係滲晒入舊雞度,咬落口仲即時麻辣到位!
個味超爽~~~辣到跳舞!

我就加$8將飲品升級埋做冬瓜檸檬蘆薈爽🍋
清新檸檬及爽口蘆薈粒,超級解辣,清甜可口!
冬瓜仲可以祛濕,岩晒而家季節飲!

另加$15要多2件麻辣口水脆雞翼
2023-05-03 97 views
KFC的炸雞真的是太好吃了!每一塊炸雞都酥脆多汁,尤其是他們的原味炸雞,簡直是絕對的經典。如果你想嘗試不同口味,可以試試他們的韓式炸雞或者泰式炸雞,味道都十分特別。此外,他們的漢堡和炸雞捲也非常好吃,口感豐富,加上他們獨特的醬汁和蔬菜,每一口都充滿著美味。最後,別忘了試試他們的薯條和可樂,炸得剛剛好,口感酥脆可口,是完美的搭配。總而言之,KFC的美食真的是令人難以抗拒,每一口都讓人愛不釋口!
2023-04-30 80 views
今日返工前諗唔到食乜,路過KFC第一次食佢哋嘅早餐!出奇地有驚喜!佢哋嘅早餐都幾多選擇 又有粉食 份量都好足 一份早餐先講緊二三十蚊!成個餐咁豐富,真係非常之抵食!!
三十蚊!成個餐咁豐富,真係非常之抵食!!
2023-03-20 76 views
樂富依間kfc應該係我去得次數最多嘅一間,質素算係比較穩定,但人多嘅時候出餐嘅速度都比較慢,食過午餐時間等左半個鐘。炸雞嘅外皮有點硬,可能係擺得太耐,所以相比之下烤雞反而好味好多,肉質鮮嫩美味。
2023-03-02
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
2023-01-22 114 views
「XO醬封味錫紙焗雞」雞件以KFC秘方醃料醃製後 先喺外皮抹上李錦記XO醬加入白蘿蔔一齊包喺錫紙裡烤焗😋在煮熟雞件時 將XO醬及肉汁鎖住令肉質軟熟、嫩滑而多汁 非常juicy😋XO醬融合元貝、乾蝦等矜貴食材的濃郁口感再結合雞肉的鮮味真係一流打開錫紙包已經聞到香噴噴嘅味 勁多汁勁好食😋錫紙包將XO醬同雞汁精華全部保存將雞件、白蘿蔔同白飯一齊食撈飯一流!我都好快食晒成碗飯🍚推介大家試吓XO醬封味錫紙焗雞滿足套餐 🔸2件XO醬封味錫紙焗雞 🔸1客白飯 (可轉配其他小食)🔸1件經典葡撻 🔸1杯汽水(中) (+$5 即可升級滋潤紅棗蜜) 我就追加$5將飲品升級為滋潤紅棗蜜 🥰紅棗營養豐富,仲有多種抗氧化物KFC將之配合蜂蜜 調配出天然溫潤的養生熱飲一杯溫潤香甜的「滋潤紅棗蜜」真係甜入心🥰仲可以中和香辣豐富嘅味道
「XO醬封味錫紙焗雞」
雞件以KFC秘方醃料醃製後 先喺外皮抹上李錦記XO醬
加入白蘿蔔一齊包喺錫紙裡烤焗😋
在煮熟雞件時 將XO醬及肉汁鎖住
令肉質軟熟、嫩滑而多汁 非常juicy😋

XO醬融合元貝、乾蝦等矜貴食材的濃郁口感
再結合雞肉的鮮味真係一流
打開錫紙包已經聞到香噴噴嘅味 勁多汁勁好食😋
錫紙包將XO醬同雞汁精華全部保存
將雞件、白蘿蔔同白飯一齊食撈飯一流!
我都好快食晒成碗飯🍚

推介大家試吓XO醬封味錫紙焗雞滿足套餐
🔸2件XO醬封味錫紙焗雞
🔸1客白飯 (可轉配其他小食)
🔸1件經典葡撻
🔸1杯汽水(中) (+$5 即可升級滋潤紅棗蜜)
我就追加$5將飲品升級為滋潤紅棗蜜 🥰
紅棗營養豐富,仲有多種抗氧化物
KFC將之配合蜂蜜 調配出天然溫潤的養生熱飲
一杯溫潤香甜的「滋潤紅棗蜜」真係甜入心🥰
仲可以中和香辣豐富嘅味道
2022-12-15 204 views
每次我都好期待KFC新推出嘅新口味脆雞今次新推出嘅新口味真係令我超級興奮😍係熱浪味香辣脆雞呀🍗熱浪香辣脆雞由KFC與卡樂B聯手炮製將炸雞以卡樂B熱浪薯片的獨特配方調味並在雞件的金黃外層上沾滿熱浪的香辣調味粉🔥香脆與辛辣雙重刺激 加上啖啖嫩滑雞肉同肉汁滿溢口中 每啖肉都食到熱浪味 真係超級好食呀🤤今次嘅A2熱浪香辣脆雞豐盛套餐 真係好豐富 有超多野食😋🔥2件熱浪香辣脆雞 🔥1件家鄉雞/香辣脆雞/狂惹香燒雞 (選一口味)🔥1客菜絲沙律🔥1件經典葡撻 🔥1杯汽水仲可以追加$8將飲品轉做熱情果鮮橙冰茶梳打熱情果與鮮橙嘅酸甜果味 果味濃郁 好清香再加入熱情果籽增添咀嚼感 食完一啖熱浪脆雞 再加一啖熱情果鮮橙冰茶梳打好清爽 而且瞬間止辣解渴🔥大家快啲把握機會去KFC 試下啦❣️
每次我都好期待KFC新推出嘅新口味脆雞

每啖肉都食到熱浪味 真係超級好食呀🤤

今次嘅A2熱浪香辣脆雞豐盛套餐
真係好豐富 有超多野食😋
🔥2件熱浪香辣脆雞
🔥1件家鄉雞/香辣脆雞/狂惹香燒雞 (選一口味)
🔥1客菜絲沙律

食完一啖熱浪脆雞 再加一啖熱情果鮮橙冰茶梳打
好清爽 而且瞬間止辣解渴🔥

大家快啲把握機會去KFC 試下啦❣️
2022-11-15 140 views
KFC平時夜晚食炸雞就成日食,😂但早餐又真係好少食,今日竟然經過就即刻諗住試下先,呢個餐都幾抵有粉有包有蛋又有腸🤡👅一個人食絕對係會過多,不過味道都唔錯幾好食
2022-08-04 156 views
我試咗O5 燒雞扒卡邦尼香草焗飯尊享套餐包括1客燒雞扒卡邦尼香草焗飯 再+$8餐飲升級嘅紅寶石西柚梳打燒雞扒卡邦尼香草焗飯 一打開已經有非常香濃嘅芝士味🤤係KFC燒雞扒上加入香濃幼滑的忌廉煙肉汁配搭濃郁芝士一起烤焗 香濃芝士同忌廉煙肉汁完美融合再將燒雞扒包覆 面層灑上意式香草🌿咬開金黃色嘅皮好香脆 入面嘅雞肉好嫩滑可口同時充滿濃郁撲鼻的芝士香氣及意式香草風味作為芝士愛好者嘅 真係覺得好好食😋🧀而紅寶石西柚梳打 有清新的西柚味梳打 頂層綴以一片檸檬片 味道又甜又酸 清新開胃 天氣咁熱 飲返杯真係一流😍供應時間為上午11時後大家都快啲把握機會到KFC各分店試下啦‼️

我試咗O5 燒雞扒卡邦尼香草焗飯尊享套餐
包括1客燒雞扒卡邦尼香草焗飯