2019-07-25 25 views
快餐既韓式便當,一到lunch都算好快排到買野食,因為佢地預先就打包好左一個個便當同飯!我就唔算大食,所以叫一個泡菜豬肉飯已經夠飽,味道仲要好好!適合上班一族!🥰
2K
2019-07-23 46 views
🏁位於中環既Kim‘s bowl 主打韓食快餐🇰🇷 ⭐️最近仲推出左韓式素食🍃為食物增添「綠」色 的一面。 除左賣相吸睛之外👀仲非常美味👅 Kim's Bowl是外賣站形式,不少地鐵站都看到其蹤影。中環店內有少量bar檯,或在室外立食。 ====—====—====—====—🍙素牛肉紫菜飯卷($60) 紫菜飯卷的主角混合了素紅肉,口感媲美一般牛肉,絕不遜色。 飯卷賣相色彩鮮豔,鮮紅色的米飯,餡料非常豐富,配以素肉、椰菜、黃蘿蔔、青瓜絲等,口感爽脆,味道也不錯呢!👍🏻 🍲韓式素食拌飯($82) 拌飯色彩繽紛,以韓國入口素牛肉代替傳統紅肉成為韓式拌飯,配以紅蘿蔔絲、冬菇絲、青豆、薑絲和紫菜,配上煙韌可口的米飯和韓式辣醬撈成,味道跟一般吃到的拌飯很相似呢!    🍱韓式泡菜豬肉便當($80) 最後點了一個肉食便當,同樣是賣相非常吸睛,便當內還非常豐富呢! 主角泡菜豬肉調味很好,香辣的泡菜和香口的豬肉配在一起味道辣辣地,非常惹味,配白飯吃一流! 便當內還有不少配菜呢!炒粉絲、辣蘿蔔、涼拌豆芽、玉子卷,除了賣
🏁位於中環既Kim‘s bowl 主打韓食快餐🇰🇷

⭐️最近仲推出左韓式素食🍃為食物增添「綠」色 的一面。

除左賣相吸睛之外👀仲非常美味👅

====—====—====—====—

🍙素牛肉紫菜飯卷($60)

紫菜飯卷的主角混合了素紅肉,口感媲美一般牛肉,絕不遜色。

🍲韓式素食拌飯($82)

🍱韓式泡菜豬肉便當($80)

便當內還有不少配菜呢!炒粉絲、辣蘿蔔、涼拌豆芽、玉子卷,除了賣相精緻外,客人亦會覺得非常豐富。

還推出了2款🍊濟州青橘子飲品 ,來自濟州島清淨園區種植的【青橘子】,青綠色的外皮,橘子外型,酸甜清爽的味道,青橘子含豐富維他命 C ,含量是檸檬的 10 倍。

🍸冷泡綠茶

冷泡綠茶充滿茶香味,配以青橘子能令整體不感單調!

🍹雜莓樂園

以多款莓果配上青橘子的飲品,清新又開胃!

====—====—====—====—
2019-07-19
1K
2019-07-21 1078 views
中環花園道嘅食肆選擇唔多,食客亦以附近嘅上班族為主,所以餐廳大多數設外帶形式或者係包裝簡便嘅輕食,方便大家拎番辦公室進食今日喺附近等番半晝嘅友人收工,原定係打算去口袋名單嘅cafe,可惜落起大雨,我地決定食埋lunch先離開,順便避避雨。Kim's Bowl位於LG層,週六下午餐廳客人唔多,雖然係外賣站,但店內都有數個向窗嘅位置可供堂食。友人都不禁話,平日番工來去匆匆,原來呢個位幾好坐餐牌以一般韓式定食為主,例如便當、韓式拌飯、粉絲、紫菜飯卷等,配牛肉、雞肉、豬肉、鰻魚,以中環黎講,價錢係咁上下,最重要係外賣賣相都唔會好頹,顏色幾繽紛,起碼有食慾。素牛肉紫菜飯卷素食喺香港愈來愈流行,我同友人稱唔上好喜歡食素,但唔會抗拒,慢慢入手。素牛肉飯卷賣相幾靚仔,素牛肉似模似樣,加上大量椰菜絲、醃漬蘿蔔,口感夠豐富,亦都唔會有草青味,即使唔係素食者,都充分可以接受韓式素食拌飯友人點嘅素拌飯色素鮮豔,睇起上黎完全唔似傳統素食。外賣碗扎實,分成兩層,上面係多種食材,例如素牛肉、青豆粒、蘿蔔、瓜、紫菜等,而下層為熱辣辣嘅白飯。另外附上一包韓式辣醬,按個人喜好將食材同飯攪拌素牛肉就好似麵根,入口軟腍,同真

韓式素食拌飯

素牛肉就好似麵根,入口軟腍,同真正嘅牛肉有差距,但都足以令剛起步嘅素食者止止癮。加上各種健康嘅食材,既滿足視覺,亦能飽腹

韓式便當:泡菜豬肉
至於我無肉不歡,當然係選擇便當,便當整齊排列。
除左一般韓式前菜例如甜蛋、辣蘿蔔、蓮藕仔等,仲有韓式炒粉絲、白飯,非常豐富。

泡菜豬肉辣度比想像中高,連同白飯食就剛好。粉絲不油不膩,帶醬油香,唔錯

最後我地點左兩杯飲品,分別係冷泡綠茶、雜莓樂園,個人比較喜歡前者,茶味較明顯,甜度較低,同時可以解辣解膩。

店內亦有出售柚子茶、生薑茶等。

見雨勢稍弱,我地就急急腳離開。
2019-07-20
Lunch
2019-07-21 534 views
素食係潮流新趨勢🌿,近幾年好多人都追捧素食,唔少餐廳都因應市場需要推出素食選擇😌。草根好少特登去食素食,不過最近都係中環一間外賣店試咗兩款健康素食。.📍韓式素食拌飯($82)雖然話係素飯,但係賣相非常吸引😍,顏色豐富,唔講真係唔知佢係素食。包裝好貼心,將餸菜同白飯分開,食個刻先將所有野撈埋一齊。配料有素肉、紫薑、青豆、冬菇🍄、紫菜、蘿蔔絲🥕、翠玉瓜🥒同洋蔥。撈埋一齊食味道真係唔會寡,素肉賣相好像真🐂,但食落腍腍地有d彈牙,口感食得出有分別,但味道都唔錯😋。配料多,食落味道同口感都夠豐富,如果食得辣仲可以加埋包辣醬去調味,飯量充足🍚,食得健康又夠飽。.📍素牛肉紫菜飯卷($60)素食飯卷顏色好靚💗,中間包有素牛肉、椰菜絲、醃蘿蔔,食落口感清新爽脆🌿。牛肉睇落似烤麩,味道都唔錯,餡料份量比飯更多,一卷十件,份量都唔少。.📍韓式便當-泡菜豬肉($80)定食內配有白飯🍚、韓式炒粉絲、青豆、酸蘿蔔同果仁。主角嘅泡菜豬肉辣度非常高,真係食得辣先好叫🌶🙈。豬肉口感較碎,而炒粉絲都算粗身彈牙,整體個飯只屬一般,拌飯好食得多。.📍冷泡綠茶 /雜莓樂園(跟餐加$18 )特登加$18點左兩杯新出嘅濟州青橘子飲

📍韓式素食拌飯($82)

📍素牛肉紫菜飯卷($60)

📍韓式便當-泡菜豬肉($80)

📍冷泡綠茶 /雜莓樂園(跟餐加$18 )
特登加$18點左兩杯新出嘅濟州青橘子飲品。兩杯飲品都算唔錯,青橘子味道近似柚子茶,但有種獨特嘅香味。前者茶味較重,入面加咗橙🍊同濟州青橘子。而後者就以梳打做底,加入新鮮藍莓、草莓同青橘子,味道清新又冰涼,幾啱夏天飲😋。

其實這間韓國素食味道不錯,而且包裝乾淨企理,唯獨價錢有點貴
2019-07-19 673 views
中午要在花園道的半山區搵食,選擇的確不多,尤其是在大熱天時。這家韓式餐廳正正方便附近的上班族,主打韓式的便當拌飯,方便外帶。這裡還有售賣其他韓式的產品。雖然主要是外賣站的形式,但如果選擇堂食,餐廳也有少量可供用餐的位置。韓式素食拌飯拌飯和食材分開,食材有素牛肉,翠玉瓜絲,毛豆粒,蛋絲和蘿蔔絲等五顏六色,色彩豐富。辣醬以獨立包裝另外附上,按喜好將不同的材料拌到飯中。素牛肉也似模似樣,配上辣醬調味後更幾可亂真。重點是份量多,有飽肚感。韓式便當(泡菜豬肉)便當形式非常豐富,泡菜豬肉酸辣味香濃,開胃又刺激,拌飯一流。除了泡菜豬肉拌飯,還有辣蘿蔔絲,魚仔乾,甜蛋和韓式粉絲等小食,夠多元化,又飽肚。素牛肉紫菜飯卷這裡除了拌飯便當,也有飯卷。飯卷中有素牛肉,椰菜絲和漬蘿蔔等營造豐富的口感,配上紅色的米飯,色彩鮮明吸引。冷泡綠茶綠茶中嚐到青橘子的味道,解辣一流,專為香辣的食物而設的飲品。雜莓樂園梳打,青橘子配上雜莓,清涼消暑。如果在花園道半山搵食,Kim's Bowl 也是個好選擇。
這裡還有售賣其他韓式的產品。
素牛肉紫菜飯卷
這裡除了拌飯便當,也有飯卷。
冷泡綠茶
雜莓樂園
梳打,青橘子配上雜莓,清涼消暑。

如果在花園道半山搵食,Kim's Bowl 也是個好選擇。
2019-07-13
Lunch
2019-07-18 103 views
✨近年素食成為社會熱潮,🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️城市人追求健康生活,希望從素食入手🌿👀。連韓食都推出素食主義🇰🇷「GO GREEN」,少肉多餐。.🍴韓式素食拌飯($82)🍚素食拌飯內有七款配菜,素牛肉、冬菇🍄、豆、紅蘿蔔🥕、紫菜、瓜菜和醃薑絲。素牛肉口感彈牙,調味剛好👌🏻。🍄冬菇等配料清新又健康🌿,不錯👍🏻。整體來說,拌飯味道豐富,不單一,米飯比想像中還要軟熟,飯量十足,有驚喜✨。.🍴素牛肉紫菜飯卷($60)紫菜飯卷一客有十件,中間包入大量椰菜🥬和數片素牛肉,上面再灑上芝麻。👅味道與真牛肉相差無幾,有種已假亂真的感覺😆,厲害👍🏻。.🍴韓式便當-泡菜豬肉($80)🐽🌶泡菜豬肉是這個便當的主調🍱,豬肉和泡菜切成一絲絲,辣度頗高🌶🔥。老實說,對於草根妹妹來説有點過辣👧🏻🙊🔥,所以不太品嚐到其他味道👉🏻👈🏻。🍱便當旁邊有少許粉絲、豆類、蘿蔔和漬物作配料。粉絲較煙韌,可惜味道不突出。.🍴濟州青橘子飲品2杯 🥤飲品有兩款,包括冷泡綠茶🍵和雜莓樂園🍓,特別在於飲品內加入來自濟州島清淨園區種植的青橘子🍊,味道有別於一般的橘子,酸酸甜甜味道突出🤩。
韓式素食拌飯、素牛肉紫菜飯卷、韓式便當-泡菜豬肉
🍴韓式素食拌飯($82)
韓式素食拌飯、素牛肉紫菜飯卷、韓式便當-泡菜豬肉
🍴素牛肉紫菜飯卷($60)
韓式便當-泡菜豬肉
韓式素食拌飯、素牛肉紫菜飯卷、韓式便當-泡菜豬肉
🍴韓式便當-泡菜豬肉($80)
雜莓樂園
冷泡綠茶
🍴濟州青橘子飲品2杯
  • 素牛肉紫菜飯卷
  • 韓式素食拌飯
2019-07-15 283 views
最近返工成日要開OT,真係覺得自己好慘啊!不過唔開心開OT嘅同時,我亦會識得去安慰下自己同靠賞下自己。對於我嚟講最簡單嘅方法,就係買返餐好食嘅晚餐喇。喺我公司附近,就有間人氣極高嘅韓國菜連鎖店。依間餐廳其實成日都見到,特別係一啲辦公室嘅附近,所以我都聽唔少打工朋友食過,評價都唔錯。尋日見到有個同事,OT時買咗盒飯,賣相靚靚仔仔,噉我就試一試啦。夜晚黑,梗係要食飯先飽肚。呢度有唔少韓式便當可以選擇,我就要咗個泡菜豬肉便當啦。成個飯盒設計好有間隔,望落去整整齊齊,就更加吸引喇。泡菜豬肉份量唔少,而且有啲辣,配住啲白飯食就更加岩啦。除咗泡菜豬肉,估唔到有我最鍾意食嘅炒粉絲。雖然炒得有少少油,但都保持到彈牙質感,而且亦有黑豆同前菜,感覺好豐富。由於個飯辣辣地,當然唔少得要飲番杯嘢啦,我仲買咗一杯濟州青橘子特飲,入面有好多雜莓,仲有士多啤梨,感覺上好清新。由於唔知今晚要做到幾多點,我仲買多咗個素食嘅韓式飯卷,呢個飯嘅紅色嘅,入邊有好多蔬菜,感覺上應該會好受OL鍾意,因為食完都唔會Heavy喎。
最近返工成日要開OT,真係覺得自己好慘啊!

2019-07-05
2019-07-13 37 views
花園道3號的冠君大廈位處於金鐘跟中環中間,也屬於甲級寫字樓,所以在這裡的食肆一般都比較貴。今天沒有planning,隨便下來點個午餐就帶走。看到這家新開的韓食餐廳有很多素菜類食品,感覺滿健康又比較清新,於是買了兩份回公司跟同事吃。餐牌上的東西也不算貴,由$30多元的烏冬麵,到$80的便當盒都有,便當盒賣相精緻,非常豐富。此外還有一樽樽的韓式柚子醬跟KIMCHI售賣,$60有一磅多,賣相精緻,並不算貴。泡菜豬肉便當意想不到,非常多東西,除了滿滿的一大盒白飯之外,還有辣中帶甜的泡菜豬肉,豬肉鬆軟又帶辛勁,好吃!此外,還有牛油炒雜菇,玉子,跟KIMCHI味醃蘿蔔,全部都非常惹味,越吃越想吃。當中韓式炒粉絲最正,跟韓國餐廳的炒粉絲一樣濃香。素牛肉拌飯的牛肉應該是用豆來製作牛肉,肉汁非常豐富但又不會膩,還有紫菜,青瓜,冬菇等,令拌飯味道很上癮!這個冷泡綠茶加入了剛剛有在售賣的柚子醬,甜甜的柚子香加上微澀的綠茶,超清新極解渴!

當中韓式炒粉絲最正,跟韓國餐廳的炒粉絲一樣濃香。

Other Info. : 餐廳的侍者好友善,不介意為我慢慢解說食品有什麼特色,不錯~
$80 (Lunch)
2019-07-11 19 views
今日要同一個好耐無見的吃貨朋友見面,當然要同佢食返餐好嘅午餐啦。不過喺我公司附近,其實都冇乜嘢特別好食,所以今次就行咗去中環食午餐,近佢公司啲。係佢既介紹下,我地去咗一間佢成日食嘅韓國菜快餐店。而家快餐店主要係外賣形式,不過也有堂食既地方,所以我同朋友買完之後,就坐咗喺出邊食啦。韓式素肉飯近來興起食素,我朋友亦其中一個愛好者,佢都好鍾意食素,佢最鍾意就係叫我學佢一齊食素。祇不過我平時比較鍾意食肉,難得同佢食飯,就順下意一齊叫素食啦。呢個素肉飯,估唔到都有幾多料,有蘿蔔絲,蔬菜絲,紫菜,青豆,素肉,冬菇絲等等。本身全部配料,都係甜甜地鹹鹹地,味道幾開胃,而韓國菜當然唔少得韓國辣醬,用埋黎伴飯簡直一流。除咗食飯,我仲叫多咗個 素牛肉紫菜飯卷 一齊去Share啊。呢個素牛肉卷,賣相就一流喇。睇佢紅當當嘅顏色,其實係用紅菜頭整出嚟嘅,加埋啲生菜和紫椰菜絲,色彩斑斕,而且有好多蔬菜,感覺上好清新,食完都唔會好飽嘅。最尾仲叫咗朋友推介嘅特飲,依杯其實係冷泡綠茶,入邊係有好多濟州青橘子,酸酸甜甜

韓式素肉飯

2019-07-10 140 views
位於中環的Kims Bowl,是一間主打韓食快餐的餐廳。這個品牌在香港各處勻分店,以地鐵站和上班一族工作的地方最為常見。是日到中環辦點事,便順便來買個午餐吧。餐廳以外賣形式為主,眼見大部份客人勻是買外賣回辦工室進食,但也能坐在吧台和室外立食。Kims Bowl提供的菜式,是一般常見的韓國主食,例如: 便當,拌飯,飯卷等,勻是米飯類的款式。韓式素食拌飯每次吃韓式拌飯,配餸多以牛肉,豬肉,海鮮為主,甚少有素食供應,這次我便試試吃素吧。拌飯色彩繽紛,令人胃口大開,有甜素肉,蘿蔔絲,青豆,冬菇絲,薑絲和紫菜,跟煙靭米飯和辣醬混和,是一頓不錯的午餐哦。素牛肉紫菜飯卷飯卷同樣可配素肉,相信餐廳會得到一班健康人士的愛戴呢。鮮紅色的飯卷,捲著不同配料,色澤奪目。包裹著素肉,黃蘿蔔,紫椰菜,青瓜等等,口感爽脆,味道不俗,但切得不少不一。泡菜豬肉便當最後的肉食便當,味道也合乎預期。泡菜豬肉辣度不高,單吃有點鹹,配米飯感覺剛剛好。米飯的份量充足,相信男性也會飽足。便當附有不少配菜,如: 炒粉絲,辣蘿蔔,韮菜,魚仔等等,讓客人不會感到單調。
位於中環的Kims Bowl,是一間主打韓食快餐的餐廳。

2019-07-09
2019-06-24 114 views
午餐叫了韓式便當來吃,很快就送到泡菜豬肉韓式便當泡菜豬肉裡多半是泡菜,豬肉份量不多,味道上偏辣,泡菜酸酸的,米飯🍚煮的有點乾和硬,旁邊的配菜竹筍有香皂的味道醃蘿蔔也不是很合胃口,最好吃的只有粉絲,甜甜鹹鹹加上滑溜的口感,為這個便當挽回了一點
午餐叫了韓式便當來吃,很快就送到

泡菜豬肉韓式便當
泡菜豬肉韓式便當
2019-05-30 140 views
值得ENCORE @Kim's Bowl  早幾日去中環見客順便約了朋友食個快飯,突然橫風橫雨,被困花園道一大廈中!美女朋友就提議買外賣上佢OFFICE食, 一盒飯盒都係$62起,大大份而且非常吸引,係高地價中環區來講真係好抵食! 唔想食連鎖大咩咩集團的話呢度絕對是另一新選擇! 店內都有位置給客人坐下來食個快飯的 飲料也不貴,仲可以加少少錢去UPGRADE換冷壓果汁呀 晚上7點左右,好多款食物都賣光啦~ 不過靚仔店員仍然非常熱情為我地推介其他食物呀!靚仔店員兩文三語,講得非常流利又有禮貌,真係好抵讚呀 食物幾分鐘就READY啦,好快手! 而且個PACKING仲好精緻!我最欣賞是他們的盒沒有用上發泡膠物料,比較環保  食品同相片沒有任何落差,非常別緻! 個外賣盒更很仔細地把餸和白飯好好地分開 不會混成一PET,食的時候狀態還是好好的! 素牛肉紫菜飯卷$60 份量非常多,我買的時候沒有留意他是素食來的,樣子實在太吸引,也沒有想過他是素食來的~  一份有10大件,飯卷包住幾款醃菜啦,素牛肉,入口時口感非常豐富清爽  韓式素食拌飯,色彩豐富
值得ENCORE
@Kim's Bowl

唔想食連鎖大咩咩集團的話呢度絕對是另一新選擇!

店內都有位置給客人坐下來食個快飯的

飲料也不貴,仲可以加少少錢去UPGRADE換冷壓果汁呀

晚上7點左右,好多款食物都賣光啦~

食物幾分鐘就READY啦,好快手!

食品同相片沒有任何落差,非常別緻!
個外賣盒更很仔細地把餸和白飯好好地分開
不會混成一PET,食的時候狀態還是好好的!

素牛肉紫菜飯卷$60

素牛肉紫菜飯卷

韓式素食拌飯,色彩豐富,令人充滿食欲!
上面有蛋絲,香菇,醃菜,紫菜和素肉
這個組合也是素食,但非常飽肚,而且好好''送飯''

泡菜豬肉便當$80
一個女仔是絕對食唔完的!!!
入面份量是超多的,那份韓式炒粉絲好香麻油味!仲有附上韓式前菜(醃青瓜,蓮藕和尤魚)
而泡菜豬肉份量比白飯更多,辣辣地,好開胃呀!

我們還加了$18換了冷泡綠茶、雜莓樂園 特飲!

冷泡綠茶用上了濟洲的橘子茶加上綠茶泡出來,味道似柚子蜜加綠茶
很清爽的

雜莓樂園都加入了濟洲的橘子茶,再用上了梳打木做BASE,雜莓令飲料更帶點酸甜的味道
非常美味,個人覺得好值得加錢換來飲!

值得ENCORE
2019-05-28 48 views
今日落大雨,公司附近冇乜選擇,就決定去試下呢間韓式外賣店喇。排隊揀野食之後再順住條隊比錢,比完錢就可以去外面既公家枱搵位食。但可能因為落雨既關係,好多人,所以就拎返公區司食喇。我今日揀咗泡菜豬肉便當,盛惠78蚊,有點少貴。泡菜豬肉都幾辣,絕對比一般既泡菜辣,送飯既話都ok,就咁食就...但個味道係對得住個價錢既,讚。另外我幾鍾意佢既白飯,粒粒分明,軟硬適中,幾好咬口。除咗主菜外,仲有5小食同埋炒韓式粉絲,味道都唔輸蝕。由其是個魚干仔,好惹味總括黎講,食物質素係幾好既,但如果日日食就對荷包唔係咁好喇
我今日揀咗泡菜豬肉便當,盛惠78蚊,有點少貴。
泡菜豬肉便當

總括黎講,食物質素係幾好既,但如果日日食就對荷包唔係咁好喇
2019-05-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$78 (Lunch)
  • 泡菜豬肉韓式便當
某日在中環見完客就收工,剛經過樓下見到韓式外賣店好吸引, 就一於買外賣到回家當晚飯食。  這外賣舖頭不太,店仲有少量坐位可以就坐食, 附近有露天位置有台椅,可以到外邊食呢!Kim's Bowl 都好多韓式菜選擇,近來我及家人要食得健康, 所以也有選擇韓式素菜。** **【泡菜豬肉韓式便當】 這便當大大份十分豐富,分別有酸蔔白、紅豆、鵪鶉蛋、 菲菜、韓式粉絲及泡菜豬肉等及飯。 特別泡菜素豬肉辣辣地好惹味好送飯, 加上前菜有酸酸地及紅豆的甜甜地十分開胃,整體味道不錯。**【韓式素食拌飯】  色彩繽紛蔬菜拌飯非常吸晴,令人十分喜悅開心。 全部以高纖低熱量的蔬菜為主,具有營養,又十分健康! 加上一大匙韓式辣醬,與菜及飯攪合一起, 令味道更惹味,每一啖可一口嘗到多種蔬菜的美味! **【素牛肉紫菜飯卷】  這紫菜飯卷的飯是紅色好特別, 包住素牛肉、椰菜、 青椒、酸瓜、青瓜及芝麻粒等,  色彩豐富味道帶酸甜,具多層次又清新又開胃, 是小食及輕食不錯選擇。**【冷泡綠茶】 及 【雜莓樂園】 冷泡綠茶加了青橘子蜜及橙片, 味道 酸甜清香好飲; 而雜莓樂園是先放青橘子蜜, 再倒蘇打水混在一起蘇,再加入
某日在中環見完客就收工,
剛經過樓下見到韓式外賣店好吸引,
就一於買外賣到回家當晚飯食。

這外賣舖頭不太,店仲有少量坐位可以就坐食,
附近有露天位置有台椅,可以到外邊食呢!
Kim's Bowl 都好多韓式菜選擇,
近來我及家人要食得健康, 所以也有選擇韓式素菜。
泡菜豬肉韓式便當】
這便當大大份十分豐富,分別有酸蔔白、紅豆、鵪鶉蛋、
菲菜、韓式粉絲及泡菜豬肉等及飯。
特別泡菜素豬肉辣辣地好惹味好送飯,
加上前菜有酸酸地及紅豆的甜甜地十分開胃,整體味道不錯。
韓式素食拌飯】
色彩繽紛蔬菜拌飯非常吸晴,令人十分喜悅開心。
全部以高纖低熱量的蔬菜為主,具有營養,又十分健康!
加上一大匙韓式辣醬,與菜及飯攪合一起,
令味道更惹味,每一啖可一口嘗到多種蔬菜的美味!
素牛肉紫菜飯卷】
這紫菜飯卷的飯是紅色好特別, 包住素牛肉、椰菜、
青椒、酸瓜、青瓜及芝麻粒等,
色彩豐富味道帶酸甜,具多層次又清新又開胃,
是小食及輕食不錯選擇。
冷泡綠茶】 及 雜莓樂園】
冷泡綠茶加了青橘子蜜及橙片, 味道 酸甜清香好飲;
雜莓樂園是先放青橘子蜜,
再倒蘇打水混在一起蘇,再加入微酸甜的雜莓果,
入口清新,賣相搶眼,必定成為女孩子的心水之選。
2019-05-19 522 views
上個星期收工先睇到女皇大人話唔上煮,叫我做外賣仔,仲話熱辣辣無乜胃口想食清啲咁岩個日放工仲要出黎呢邊幫公司整埋d文件野,睇到有間外賣既韓食店都唔差咁,所以就決定喺度買d野食返去同女皇大人一齊食既然女皇話想食清啲,我又見到有素食meun,所以就打算同女皇黎個Gren Mondayyyy. xppp買任何產品都可以用HKd$18既優惠價加有配個特飲,我見個杯Very Berry有新鮮既莓果係入面,好似好fresh咁,所以就加左杯黎試下返到屋企汁好d野就可以開餐啦我買兩個“韓式素食拌飯”HKd$82×2同一份“素牛肉紫菜飯卷”HKd$60本身驚一個拌飯加一份飯卷會唔夠,但原來個拌飯係重量級,好彩係外賣,食唔晒都可以留返做聽日既lunch拌飯既材料同米飯分開盛載,辣醬都係獨立包裝,食幾多同落幾多醬都可以自己調教,十分細心雖然成個拌飯都無肉,但將材料同醬料混合米飯一齊食,感覺同平時食韓式拌飯既分別不大,因為當中素牛肉既味道幾可亂真,加上調味得宜,唔講都唔覺係食梗素之後既素牛肉飯卷就更有驚喜,粉紅色的飯卷唔單止靚而味道都相當唔錯粉色米飯包有素牛肉蔬菜絲同漬蘿白食落既有麻油香而帶有微微既甜度,加上雜

返到屋企汁好d野就可以開餐啦

粉色米飯包有素牛肉蔬菜絲同漬蘿白

食落既有麻油香而帶有微微既甜度,加上雜菜絲既清爽同漬物既酸味,感覺清新又開胃

加配既特飲都幾好,夠晒冰涼又大杯,好岩夏天飲
TakeAway
  • 素牛肉紫菜飯卷