2023-09-01 195 views
今日黎到屯門碼頭既廚房佬餐廳,地方幾大。預計都係食物水平一般,但求有個地方坐下。今次叫左個日式雞扒大碗飯,雞扒幾大份,食落都ok既。飯都好大碗,但係個汁太螢光色,唔想食太多。
2023-08-31
叫左吉列魚柳配薯條&沙律 上餐速度超快 快到好似一早整好放左係到等你叫咁 薯條又凍又硬又有油味 吉列魚柳唔係凍既叫做有小小溫度 唔係即叫即都算 但連整返熱佢扮下野都懶得做 沙律都係水到爆 叫左杯檸茶 一入口勁苦 問姐姐會唔會係啲檸檬唔新鮮 佢話因為我地叫左唔飲放左係到所以愈來愈苦 OMG 我食個茶餐到底用左幾耐 耐到杯檸茶變到苦茶咁 唔換過杯都算但叫我加d水飲係咩料姐係溝水冇咁苦就飲得?完全無心解決問題就走左去 無再返過黎我張枱 整體來講差到爆 食食下重有烏蠅陪住你 以後都唔會再黎
2022-01-29
Type of Meal
Tea
廚房佬臭名遠播仲有人去食?D待應態度差(阿姐好容易上火,郁小小火爆大聲話你),D野食又唔熱,價錢又貴,凍飲仲要加3元,以為屯門碼頭嗰間好D,點知又係一樣臭罌出臭草。D樓面阿姐經常俾人投訴都唔改,呢個牌子等摺埋啦。我們在附近工作,經常來食飯D侍應經常漏單,搞到我哋遲到返工,問阿姐是否漏單,嗰攣毛紥辮又肥又老嗰躉又肥又大嘅老阿姐,唔去睇下係咪漏單不特只,仲一句得埋嚟,D野食要整㗎,仲係應該更年期到咗。吓,我好声又氣問佢係咪漏單,佢咁惡托七咩。佢個樣已經又老又醜,又唔化妝,塊面又黑又多油,嗰樣好惡死,正一又醜又惡,仲要咁大聲夾惡,睇倒已經反胃,都唔想食落去。啟豐大把食市,傍邊其他店舖D後生女温柔又有禮貌,以後都唔去廚房佬,樣樣都唔掂。

2021-12-12
$40 (Breakfast)
2021-09-17 225 views
平時有時路過,但入去食,就第一次去食~😁😁晚餐時段去~ 同行友人說之前食過鐵板餐不錯,所以就去試埋小菜😀.XO 醬西蘭花炒斑片🥦🥦好味道:⭐️⭐️⭐️⭐️.黑椒茄子牛柳煲🍆🐮🍲好味道:⭐️⭐️⭐️⭐️因為這個餸菜真的很惹味,由其茄子,吸左個黑椒汁,好正~另外。。。呢個煲牛柳好多,好大片😲😲突然牛柳🐮仲多過茄子🍆~~反而想多d 茄子🍆🍆🤣😁.凍飲 +$3..友人說鐵板餐好抵食~再睇睇餐牌。。又係wo...相比起其他餐廳價錢,見"廚房佬"的較便宜~有機會去試下先😋😋
平時有時路過,但入去食,就第一次去食~😁😁
XO 醬西蘭花炒斑片🥦🥦
好味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
XO  西蘭花炒斑片

黑椒茄子牛柳煲🍆🐮🍲
好味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
因為這個餸菜真的很惹味,由其茄子,吸左個黑椒汁,好正~
另外。。。呢個煲牛柳好多,好大片😲😲
突然牛柳🐮仲多過茄子🍆~~反而想多d 茄子🍆🍆🤣😁
黑椒茄子牛柳煲

凍飲 +$3

友人說鐵板餐好抵食~
有機會去試下先😋😋
2021-09-17
$72 (Dinner)
XO  西蘭花炒斑片
黑椒茄子牛柳煲
2020-07-15 577 views
我有時都會叫佢外賣,好少堂食,不過地方都唔算細同逼。自己比較鍾意食佢嘅葡國雞飯,啲汁同雞,份量好足,唔會飯/汁仲多過餸好多,味道OK,唔會好咸。以茶餐廳嚟講唔算差。
2020-06-21 290 views
服務態度非常惡劣,唔懮做,生意很好挂。D亞姐好惡死。食品勉强可以。去到餐廳叫你搭位唔想坐個個位,扔下一句唔想就算黑面轉身走人。真係難頂。但有一亞姐就温和D,细聲溝通,不過食飽貓麵了。走人,周圍大把選擇。
2020-05-27 260 views
今天路過屯門碼頭,看見這家在公園邊上的餐廳,除了室內坐位,也有室外的。坐在室外是可以看到少量海境,更多的是公園境,正好今天陰雨天氣,吹自然風慢活的感覺也正好,果斷找了位子坐下,然後發現更多的是二手煙的氣息,因為前面正好是公園吸煙區,加上兩邊的食客也是煙民,都在吞雲吐霧,魚與熊掌永遠都是不可兼得的。這裡供應的食物就是一般茶餐廳的那些,餐牌上也沒什麼特別吸引我的食物,因為好久沒吃白汁焗的食物,正好這裡有忌廉汁焗雞飯,所以就點了。等了大約有20多分鐘,食物上來了,賣相是正常的,但份量就少得有點可憐。。。,飯底不知道有沒有一碗飯的量,而白汁里的雞肉應該有2塊,1塊半個麻將🀄️大,另1塊更小,另邊上的飯好些被焗乾,吃起來口感不好,份量本來就少,還要挑出被焗乾的飯,剩下幾匙梗就搞掂,味道我就覺得一般,不會有那種好吃的感覺,反而杯凍檸茶我覺得可以。總結44元一份餐,加杯凍檸茶加3,共47元,這種出品,雖說是下午茶,但也太讓我搖頭。
焗忌廉芝士鸡柳饭
2020-05-26
$47 (Tea)
2019-10-22 406 views
夜晚太夜收工, 附近嘅餐廳已經收得七七八八, 唯獨呢間叫做廚房佬嘅餐廳仲未收, 11點幾仲營業緊 於是就試下佢哋嘅宵夜, 個餐牌話明係即炒嘅, 咁就要過有鑊氣嘅揚州炒飯啦但結果都等咗15分鐘先嚟, 一攞出嚟就發覺熱辣辣嘅, 仲出緊煙嘅, 真係即炒㗎 本身都冇乜期望, 因為都太夜, 自己都想食完快啲返屋企, 何況係仲返緊工嘅廚師呢. 但食落去就真係幾足料, 最基本嘅叉燒粒, 蝦粒都冇落少, 仲有啲蛋絲嘅炒飯, 最主要嘅係咩呢, 係即炒好有鑊氣呀 同埋雖然話係宵夜, 聽落去好似份量會少啲, 但實際係超大碟架, 塞滿曬成個碟, 呢個宵夜實在太飽喇

2019-10-18 197 views
我自己都成日食廚房佬 我覺得係扺食又好味因為好足料 就好似依個鹹魚雞粒炒飯咁 好多飯、鹹魚粒、雞粒 而且仲可以配糖水 某個程度都好似燉奶佬既 但廚房佬就平少少?平時經常食 都食開佢地既B定吾知C餐 每日個精選 其中一個一定係咩汁咩扒飯 點解成日食係因為佢哋個黑椒汁真係好正而且扒類係煎得好好 次次都食吾厭咁同埋佢既焗飯類都好食既 但份量適中 吾會話好多 同埋如果叫外賣焗飯就吾扺 叫其他就份量好足 而且仲有薯條(汁果個餐)好抵食既外賣
我自己都成日食廚房佬 我覺得係扺食又好味
而且扒類係煎得好好 次次都食吾厭
好抵食既外賣
$50 (Dinner)
2019-06-11 243 views
食過咁多次日式嘅飯我真係未食過咁嘅樣嘅滑蛋豬柳飯😂滑蛋:你而家玩捉字蚤?滑,求其俾啲透明嘅粟米汗黎!蛋,俾隻熟蛋黎!你仲同我講你地啲滑蛋飯係咁?吉列豬柳:嗰塊豬柳真係!又係佳作黎!簿過隻匙羹!究竟我食緊炸皮定吉豬?平時食啲午餐已經好似啲狗飯咁款!都算!而個真係世界級!點解可以煮到咁?其實你唔識整你就唔好學人叫個名滑蛋啦師兄!仲要叫埋日式?我未食過日式滑蛋飯係咁嘅樣真係😂今次真係無得頂!👍🏻可一,不可再。
食過咁多次日式嘅飯我真係未食過咁嘅樣嘅滑蛋豬柳飯😂

滑蛋:

吉列豬柳:

日式滑蛋吉列豬柳飯
2019-06-09
Type of Meal
Lunch
2019-04-07 265 views
晚餐唔知食乜好, 突然諗起好耐冇食鐵板餐西餐,於是就嚟到樓下的廚房佬搵食。呢度正在選擇多, 喇沙粉麵, 日本拉麵, 咖哩飯, 中式小菜, 焗飯, 就連我鍾意食嘅鐵板餐都有,價錢平, 一個迷你鐵板餐成為47蚊, 飲品可以以半價加購, 簡直抵!
2019-02-24 170 views
叫咗個xo家鄉炒米,叫走葱同洋蔥,可以成個炒米得返雞絲,xo醬,火腿絲,蝦仁都冇埋,仲要收我$56,你不如去搶,乜都冇既炒米,仲可以叫家鄉炒米咩,叫雞絲炒米仲好丫,仲要個米粉一啲味都冇,正一垃圾。以後都唔會再去幫襯丫,又難食又貴,你不如去搶丫,根本唔值甘貴,如果唔係我突然想食家鄉炒米,我都唔會幫襯,正一垃圾,簡直垃圾中嘅垃圾。之前啲質素仲好過依家,依家真係不知所謂。叫佢走嘅嘢唔走,唔走嘅嘢同一個全部走曬。
2019-02-23
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$50 (Lunch)
2018-12-27 186 views
入到去唔知食乜好,見到晚餐有個黑椒牛椒牛扒火腿飯,甘試下啦,個黑椒汁辣辣地幾開胃,同埋個牛扒都幾大塊同好淋,同埋好抵食丫,一個飯再加個野飲或者糖水都係四十幾蚊,呢個價錢黎講真係唔錯
2018-04-28 344 views
餐廳有冇外,有內, 環境都好ok 位置近碼頭 ,座出面涼浸浸 ,估唔到佢d通粉咁特別 ,從來冇食過 ,不過啲菜就爭啲, 火腿蛋都ok,魚柳好味。 杯奶茶好飲,有d餐廳好 澀,呢個好ok.
$38 (Breakfast)
2018-01-22 312 views
工作中早餐,大家來咗呢間海邊嘅商場餐廳,除室內座位,仲有室外座位方便想睇景或吸煙人士,我哋入室內坐, 裝修比較姣,半圓粉紫梳化,一啲都唔茶餐廳麻甩佬feel早餐都係港式茶餐廳早餐!唯一特色係米通粉叫了:香茅雞扒通粉($31)雞扒醃得鹹香入味,煎炸得香脆,米通粉我第一次見,比普通通粉爽口彈牙,好好味,湯底鹹香,又加啲娃娃菜,多啲纖維健康啲!好味火腿熟蛋:火腿正常,熟蛋雖然無咁滑,不過熟啲安心啲熱檸茶:鋼杯存熱,不過好多時食晒食物都未攤凍飲,茶底濃唔澀,茶餐廳水準同事食:叉燒通粉:凍奶茶:凍檸茶:餐肉火腿方包:嫩滑牛扒通粉($33)香茅雞中翼米粉加煙肉蛋:食物比想像中好!店員勤快豪爽,好快手!在港式中的驚喜
工作中早餐,大家來咗呢間海邊嘅商場餐廳,除室內座位,

早餐都係港式茶餐廳早餐!唯一特色係米通粉

叫了:

火腿熟蛋:火腿正常,熟蛋雖然無咁滑,不過熟啲安心啲

同事食:

叉燒通粉:

凍奶茶:

凍檸茶:

餐肉火腿方包:

嫩滑牛扒通粉($33)

香茅雞中翼米粉加煙肉蛋:

食物比想像中好!店員勤快豪爽,好快手!

在港式中的驚喜

2017-07-22
$31 (Breakfast)