2017-11-17 103 views
🍕夏威夷菠蘿火腿pizza $88次次黎都要食pizza 個底勁脆 餅乾一樣 好食🤗------------Dinner for two $428----------🥗一沙律一餐湯--🦑脆炸黃金魷魚圈配薯角魷魚圈好軟 唔會好似香口膠咁咬唔開😋薯角好脆 入面好軟 仲散左啲辣粉 好香口--🍖德國豬手配酸菜及薯蓉呢個豬手勁好食 超級脆 肉嫩 咸味岩岩好😋--🐮頂級西冷牛扒配薯蓉叫左七成熟 都ok 唔會因爲熟而太韌😘--🍹秘密花園水果茶(+$30)又係次次黎都叫 記得要兩人share唔係飲完都飽😝
🍕夏威夷菠蘿火腿pizza $88
🍖德國豬手配酸菜及薯蓉
呢個豬手勁好食 超級脆 肉嫩 咸味岩岩好😋
🐮頂級西冷牛扒配薯蓉
叫左七成熟 都ok 唔會因爲熟而太韌😘
🍹秘密花園水果茶(+$30)
又係次次黎都叫 記得要兩人share
唔係飲完都飽😝
2017-11-15 91 views
I love north point I love nights My 3 aunt used to live in Kam Ping street she immigranted to Germany 🇩🇪 Now I miss my aunt I am happy to eat German knuckles at la Kaffa The chef pierces the pig feet for us Piece by piece Crispy and full of collagen My girl friend likes it very much pan fried flounder and vegetables 🥒 Delicious 😋 we have a prime rib steak Recommended by the captain 9oz or more 👍👀🤗I like the fatty half Medium Handsome young man brings the sea salt and spread a little over the mea
I love north point
9oz or more
👍👀🤗
I like the fatty half
Medium
Handsome young man brings the sea salt and spread a little over the meat
Air
Sweetly flowing
The Platters
The great pretender
Is blowing in the 💨 wind
We are pleased 😁
happy to have a great choice for dinner
We are also pleased to take away doggy bag
Fresh
Full
Fun
2017-11-15
$268 (Dinner)
呢間餐廳係北角黎講算好食,首先地理方面都算幾近北角地鐵站,B1出口行幾分鐘就搵到!😂再者餐廳既裝潢都非常優雅,亦都有一陣vintage既味道,令小編食好野既同時都增添一分特別既感覺😋食物方面,小編就覺得都唔錯,但係有一兩款食物都有進步同改進既空間啦😀首先,starter方面,就點左個『雞翼三重奏』($58 ),特別在於la kaffa有兩種好少食到既醬汁,分別係玫瑰同埋檸檬味,玫瑰味呢幾新鮮同特別,值得一試!玫瑰既花香味都好突出,平衡番雞翼既味道。檸檬味雞翼既蜜糖就落得重手左,少左d檸味,不過總括黎講都幾好食!而最後一隻味就係水牛城味,美中不足既就係蕃茄味太濃,如果可以多番D辣味就會更加好啦🙈主食方面就叫左『香烤德式豬手』($178 )同埋半份『招牌豬肋骨』($98 ),豬手真係值得一讚,上枱時豬皮都仲係脆卜卜,伴碟亦都非常好味,分別有薯蓉同埋酸菜,豬手沾上德國芥辣,酸酸辣辣非常開胃。薯蓉方面就牛油味頗重,然而小編都覺得味道非常豐富香濃,好味道!Back ribs方面,小編就覺得稍微失色,一來係醃肉方面味道爭少少,二來就係有少少唔夠鬆軟,小編就覺得如果BBQ醬味道濃D,同埋肉質有做到

Back ribs方面,小編就覺得稍微失色,一來係醃肉方面味道爭少少,二來就係有少少唔夠鬆軟,小編就覺得如果BBQ醬味道濃D,同埋肉質有做到入口即溶既效果就更加好啦😋

野飲方面就試左個『秘密花園水果茶』($48 ),杯野飲一上枱個下已經比佢嚇一跳,非常既大杯。水果味好refreshing,清清地飲完亦都好開胃!再者,呢個價錢有咁大杯野飲絕對係物超所值!!小編非常建議大家黎到都叫一杯同朋友仔share黎飲啦!😂
香烤德式豬手
雞翼三重奏
招牌豬肋骨(半份 )
秘密花園水果茶
2017-11-07
香烤德式豬手
雞翼三重奏
招牌豬肋骨(半份 )
秘密花園水果茶
2017-11-01 87 views
之前一直都想食呢間,前幾日終於食到,一入到去已經比佢既裝修吸引,採用左古香味重既懷舊色彩,加上啲係外國等火車既鐘錶做裝飾,同埋佢個賣票處都特別,雖然只係用作收銀,但都見到佢地好有心思係個環境上,食起上黎先有果個氣氛。落單之後都唔係等好耐,已經黎左杯飲品。呢杯飲品睇落咁正,飲落仲正!最中意啲一粒粒好有咬感既野,你以為抹茶加珍珠有幾特別?錯哂,係咖啡果凍黎,加埋一齊啜的口感簡單係正到不行!再黎個正餐睇上去個款都唔差,印象中呢個係A2餐黎,好中意個蛋阿!!太陽蛋仲要流心🤤🤤🤤受不了!呢個腸仔味道雖然同普通腸仔冇分別,但勝在佢個皮,咬落去夠爽,真心爽皮個薯塊味道唔錯,冇乜油係面,而且夠脆,薯塊唔脆真係會難食到喊總體來說,成間餐廳環境連食物都不錯,值得一去,尤其係啲懷舊、文青最岩去邊食邊影。

再黎個正餐

2017-10-29
$100 (Tea)
2017-10-19 2103 views
門口都很eye catching!!餐廳內的擺設都舖滿英國特色,特別是收銀處的位置,好像買票的counter。一進去看到有個凍櫃,放了很多凍蛋糕🎂!!😍牆上有很多英式招牌、小火車🚂,想起之前在英國旅行的回憶!這裡可以帶給我一個舒適的地方休息,而且精緻的設計和裝潢令我回憶起我又是快樂的時光,好像親身在感受旅遊之中的樂趣,把美好的時光重現在眼前。熱紅豆宇治抹茶🍵 $28想不到還有拉花!拉花好漂亮啊,鮮奶味道有點蓋過抹茶的味道,抹茶的味道再濃一點會更好喝蜂蜜綠茶 $16清新的感覺,不會太甜,不錯!雞翼大聯盟 $138不要看輕這個雞翼大軍!有足足18隻雞翼的,雖然我們兩人很喜歡吃雞翼,但是都吃不完少,實在太多了!最後打包收場,先說說雞翼吧,有三款雞翼,蜜糖雞翼、辣味的雞翼、和另一款好像都是蜜糖雞翼。餐湯: 薯仔煙肉湯 $28有一些煙肉會在湯面,薯仔粒粒在湯內,飲了都已經有點飽肚感了。方包雖然說不上是很脆很脆,但是微微暖暖的溫度塗上牛油也很好吃!帶子卡邦尼長通粉 $78很多材料啊!卡邦尼意粉就吃很多,有海鮮的卡邦尼長通粉你又吃過了嗎?
門口都很eye catching!!

一進去看到有個凍櫃,放了很多凍蛋糕🎂!!😍
牆上有很多英式招牌、小火車🚂,想起之前在英國旅行的回憶!

熱紅豆宇治抹茶🍵 $28
蜂蜜綠茶 $16
清新的感覺,不會太甜,不錯!
雞翼大聯盟 $138

餐湯: 薯仔煙肉湯 $28
帶子卡邦尼長通粉 $78
2017-09-11
$100 (Dinner)
2017-10-17 95 views
店內裝修係以火車做主題,坐位唔會太迫,燈果柔和,感覺幾relax,放工後食都幾放鬆!3百零蚊埋單,2人餐1)先係揀餐湯或湯律- 煙肉薯仔湯 - 比較稀,味道都算ok。- 雜菜沙律 - 完全無沙律醬,令你食到沙律菜本身嘅甜味,不過應該唔係人人接受到2)小食,有4款選擇,揀一款- 雞翼三重奏(玫瑰,檸檬,水牛城 )- 3款都不錯,玫瑰最出色好味,一入口就好香玫瑰味,唔會假,甜甜哋,讚!檸檬味係好重蜜糖味,幾好味嘅!水牛城就一般,不會太辣。3)有3款pizza,3款意粉飯可供選擇- 夏威夷菠蘿火腿pizza - 用新鮮菠蘿,好香甜,抵讚!亦有好多芝士,每塊都有拉芝效果,味道都幾好,值得食呢個!- 黑松露野菌燴飯 - 份量比我想像中大好多喎,味道係幾好,有黑松露同菇味,只可惜係飯太硬,好生米感,每粒入面都係好硬。4)甜品有3款- 時令鮮果奶凍 - 奶凍都厚實軟滑,味道不錯!- Tiramisu 正常大路,唔差!再包2杯咖啡茶,特別飲品另加$18

1)先係揀餐湯或湯律
- 煙肉薯仔湯 - 比較稀,味道都算ok。

2)小食,有4款選擇,揀一款

3)有3款pizza,3款意粉飯可供選擇

4)甜品有3款
- 時令鮮果奶凍 - 奶凍都厚實軟滑,味道不錯!

- Tiramisu 正常大路,唔差!

再包2杯咖啡茶,特別飲品另加$18
$160 (Dinner)
2017-10-16 3125 views
系北角經過明園西街好多次,但呢間餐廳就真係少見,因為比一啲建築物遮住咗,食完之後不禁俾個like呢間真係搞到我有興趣來多次最近好少食到價錢唔太貴又好食嘅西餐。成日都覺得用個鍋裝住嘅嘢食其實真係幾特別,熱辣辣吾多講,牛柳粒真系好軟稔鑊味重,仲有我最愛既薯蓉,底下既醬汁多到可以話系湯浸牛柳粒薯蓉,咁多汁食落口就吾會dry。黃金魷魚圈就真係唔係幾脆,仲要有黃金兩個字真系謗張左,魷魚圈食落去好硬,真心唔新鮮,外皮一食就會跌出黎不過薯角就pass,起碼仲系熱熱地,薯香亦是不俗的,但整體比魷魚圈拉低分數。呢個飯真係不得了,一黎到已經聞到勁香黑松露味,啱晒我哋呢啲黑松露控,啲意大利飯都好煙韌好正宗。醬汁調和得剛好,唔會俾人好膩嘅感覺,誇張啲講可以話每一粒意大利粉都有黑松露醬汁,好均勻所謂既三重奏有玫瑰、檸檬、辣味,三款當中我覺得玫瑰係最好食,小小甜配上脆脆地嘅雞翼好正,檸檬嗰隻我覺得似蜜糖味多啲,同雞翼都幾夾,可以當自己食緊蜜糖雞翼,辣味戈隻就麻麻地。杯嘢飲嚟到嗰陣真係嚇咗一跳,點估都估唔到水果茶會咁大杯入面有齊晒唔同款嘅生果例如奇異果、士多啤梨等等,飲落去有清清地嘅水果味,成個感覺好fresh。成
呢間真係搞到我有興趣來多次
最近好少食到價錢唔太貴又好食嘅西餐。

鐵鍋黑菌牛柳粒

黑松露野菌燴飯

雞翼三重奏

杯嘢飲嚟到嗰陣真係嚇咗一跳,點估都估唔到水果茶會咁大杯
手工水果茶

成日都覺得一杯飲品上面有間餐廳嘅名係一件好窩心嘅事,飲品既種類可能會一間西餐廳都差唔多,但一加上餐廳嘅名你就會有更深刻嘅印象,薄荷朱古力嘅薄荷味都算幾重,但朱古力有點兒偏甜,如果淡返啲就唔錯。
薄荷朱古力
$150 (Dinner)
Celebration
Anniversary
鐵鍋黑菌牛柳粒
黑松露野菌燴飯
手工水果茶
薄荷朱古力
2017-09-26 181 views
今晚同老公囝囝黎北角閒逛,漫無目的咁揾地方食飯,沿電車路行,轉角位比間幾有格調嘅西餐廳吸晴。晚上7:00,唔駛等位。 餐廳裝修是火車主題風,設計獨特。我地order左個精選二人晚餐!精選二人套餐❤  HK$428Appetizer【Daily Soup】是日餐湯係南瓜湯,好濃郁嘅南瓜味,同時加入好多粟米粒及紅蘿蔔粒,好creamy,好味道!個湯仲配左塊多士,可以沾湯一請食。Appetizer【Chef Salad】Salad有驚喜,沙律菜係用蜂蜜醋去撈,有別於一般黑醋同沙律醬,味道甜甜的,好特別,有清新的感覺。 而且蜂蜜醋好處非常之多,其中一樣係 “瘦身”~哈哈哈! 女仕最愛❤Snack【脆炸黃金魷魚圈配薯角】魷魚圈炸得超酥脆,脆漿好薄,魷魚亦好彈牙,而且一D都唔油膩。Main Dish【招牌豬肋骨配薯角 (全份)】嘩!嘩!嘩!主菜來了,全份嘅豬肋骨份量真係好誇張!美式醬燒豬肋骨嫩滑多汁,豬肋骨烤至深色,估唔到一切落去卻是啖啖驚喜。肉質十分的嫩滑,配上特製嘅燒汁,極之惹味。 薯角炸至金黃色,熱辣辣,外脆內軟,一流!Main Dish【8oz頂級西冷牛扒配薯條】另一個主菜揀左是西冷牛扒配

Appetizer【Daily Soup】
Daily Soup

個湯仲配左塊多士,可以沾湯一請食。

Appetizer【Chef Salad】
Chef Salad

Snack【脆炸黃金魷魚圈配薯角】

Main Dish【招牌豬肋骨配薯角 (全份)】
招牌豬肋骨配薯角 (全份)

招牌豬肋骨配薯角 (全份)

嘩!嘩!嘩!主菜來了,全份嘅豬肋骨份量真係好誇張!

Main Dish【8oz頂級西冷牛扒配薯條】
8oz頂級西冷牛扒配薯條

8oz頂級西冷牛扒配薯條

另一個主菜揀左是西冷牛扒配炸薯條。牛扒份量十足。
我叫左 Medium well 嘅熟度,牛扒依然嫩滑,肉質與脂肪均勻,味濃而且肉汁豐盛,再加埋秘製醬汁就更好味。

Drink (+18)【魔力雙人舞冰咖啡】
魔力雙人舞冰咖啡

冰凍咖啡,入面有jelly,應該係coffee jelly!好飲!
2017-09-25
$200 (Dinner)
  • 招牌豬肋骨配薯角
2017-09-21 220 views
今日試新餐廳,見佢都有好多唔同類型的野食。有all day breakfast, 飯,意粉,扒,甚至連喇沙都有,真係好多樣化。 內裡裝修都幾特別,睇下佢個cashier位,haha叫左個飯,有餐湯,忌廉湯。野飲,都好大杯,又湯又野飲成肚水。主菜黎喇,個all day breakfast都好大份,呢款係荷蘭芝士火腿奄列。奄列好大份,有薯餅,粟米粒,司華力腸,辣肉腸同埋多士,不過奄列裡面的芝士就唔算好突出,未食完已經好飽,原諒我食唔晒。同事叫左呢個辣蕃茄羊腿燴飯。辣辣地都開胃。唔好以為得個碟大,其實份量都唔少的。下次想黎食佢的喇沙
今日試新餐廳,見佢都有好多唔同類型的野食。

內裡裝修都幾特別,睇下佢個cashier位,haha

叫左個飯,有餐湯,忌廉湯。

野飲,都好大杯,又湯又野飲成肚水。

未食完已經好飽,原諒我食唔晒。

同事叫左呢個辣蕃茄羊腿燴飯。
辣辣地都開胃。唔好以為得個碟大,其實份量都唔少的。

下次想黎食佢的喇沙
$80 (Lunch)
跟朋友罕有的在北角閒逛覓食,突然被這落地玻璃的La kaffa cafe  搶眼球了! 裝橫是歐式的英倫風,牆上更有掛著六個不同國家時間的鐘,像是置身外國的酒店一樣。 近來愛上了喝茶,於是點了一壺手工水果茶,朋友則點了蜜桃萍果酒。 水果茶以精緻的玻璃茶具和蠟臅底座呈上,維持熱騰騰的狀態才是茶的精髓!熱情果的味道最為突出,酸酸甜甜超開胃!! 蜜桃跟萍果酒的配搭亦不錯。 白酒忌廉燴藍青口的酒味鮮有的突出,但略嫌忌廉不夠多,汁較稀難以把青口沾上醬汁。 黑松露香菇pizza舖滿芝士,拿起會有超邪惡的芝士絲!!配搭清淡的香菇中和了味道不會太膩。 巴黎汁牛柳粒扁意粉不過不失,巴黎汁味道不錯,只是牛柳粒略嫌有點韌。 餐廳環境佈局有情調,是情侶約會不俗的地方喔!
跟朋友罕有的在北角閒逛覓食,

突然被這落地玻璃的La kaffa cafe  搶眼球了!

裝橫是歐式的英倫風,

牆上更有掛著六個不同國家時間的鐘,
像是置身外國的酒店一樣。

近來愛上了喝茶,
於是點了一壺手工水果茶,
朋友則點了蜜桃萍果酒。

水果茶以精緻的玻璃茶具和蠟臅底座呈上,
維持熱騰騰的狀態才是茶的精髓!
熱情果的味道最為突出,酸酸甜甜超開胃!!

蜜桃跟萍果酒的配搭亦不錯。
白酒忌廉燴藍青口的酒味鮮有的突出,
但略嫌忌廉不夠多,
汁較稀難以把青口沾上醬汁。

黑松露香菇pizza舖滿芝士,
拿起會有超邪惡的芝士絲!!

配搭清淡的香菇中和了味道不會太膩。

巴黎汁牛柳粒扁意粉不過不失,
巴黎汁味道不錯,
只是牛柳粒略嫌有點韌。

餐廳環境佈局有情調,是情侶約會不俗的地方喔!
2017-09-10 144 views
餐廳位置:餐廳接近地鐵站,只需五分鐘便能到達,十分便利。餐廳預約:我們早於星期一在 openrice 預約了週未晚上。到達後,waitress 很快便能確認了已book台。餐廳環境:裝修及佈置可看出有細心設計,十分適合朋友眾會。餐廳舒適度:但當天被安排了接近門口的位置,因此較為熱,但台與台之間空間多,坐得總算舒服。服務態度:員工十分禮貌,並且會願意和客人花時間聊天和推介菜式由於我地比較細食,所以當晚散叫:黑椒汁西冷牛扒配薯角牛扒肉量算多,不老有肉汁黑松露香菇意粉醬汁有著濃濃的菇味,但菇及意粉分量較少兩杯梳打飲品味道清新,在炎熱天氣下十分涼快 總消費:$336 (合理)總評分:4 (總分:5)

餐廳位置:
餐廳接近地鐵站,只需五分鐘便能到達,十分便利。

餐廳預約:

餐廳環境:
裝修及佈置可看出有細心設計,十分適合朋友眾會。

餐廳舒適度:

服務態度:
員工十分禮貌,並且會願意和客人花時間聊天和推介菜式

由於我地比較細食,所以當晚散叫:

黑椒汁西冷牛扒配薯角
牛扒肉量算多,不老有肉汁

黑松露香菇意粉
醬汁有著濃濃的菇味,但菇及意粉分量較少

兩杯梳打飲品
味道清新,在炎熱天氣下十分涼快

總消費:$336 (合理)
總評分:4 (總分:5)
$160 (Dinner)
  • 黑松露香菇扁意粉
  • 西冷牛扒
工作忙碌,加班後精神欠佳又肚餓,我只想一個人靜靜休息。今晩下班後去了北角的一間裝修舒適 Cafe,獨個兒坐著卡位的我,看著外面人來人往的街景,暗嘆著:鬼叫你窮呀頂梗上,聽朝又九點喇!看到 Menu 上有眼淚咖啡 ($38) 已知道不得不喝了,正好今天也壓力大得快流下眼淚了。。。賣相可愛,第一口像在喝甜甜的 tiramisu,然後味蕾瞬間便吃到鹹味。原來咖啡帶了鹽,難怪味道很有層次感。咖啡帶著淡淡的甘香味,加上淡忌廉更香滑。主菜點了全隻燒香春法國春雞 ($138),本以為燒春雞份量會很小,猜不到雞也頗大隻。雞皮燒得十分香脆,本來小吃雞皮的我也忍不住把雞皮也吃光了!雞肉嫩滑多汁,一口咬下雞油和雞汁已湧岀來,美味無比。最後我也放棄用刀叉扮演熟女,爽脆用雙手吃更滋味。伴碟是清新沙律和爽口的炸魷魚圈,配上一個茄醬汁,酸酸的很開胃。今晩吃得很痛快,可惜他們十點就關門了 ~

今晩吃得很痛快,可惜他們十點就關門了 ~
2017-09-05
$194 (Dinner)
2017-09-05 156 views
呢度幾有情調 可以靜靜地享受晚餐因為假期客人比較多 所以我哋就坐左吧枱位但其實望住街境 飲下野我覺得幾舒服呢個係分別一人晚餐同二人晚餐 我自己就覺得二人晚餐幾抵食嘅 但因為來之前有食過野 所以就決定散叫了前菜我哋叫咗沙律-科布烤雞沙律$48 其實幾大碟 好抵食 有蛋有烤雞有菜烤雞比較唔熱氣得來好香黑松露野菌燴飯$72有係高性價比既選擇 以燴飯來講佢屬於中等口感 唔會偏硬都唔會偏軟~野菌味幾出好爽口 黑松露就錦上添花 更加香M2 招牌豬肋骨配薯角$168(全份)通常啲餐廳嘅全份係等於佢哋嘅半份😱所以叫大左係食唔哂既 個燒汁好香 肉嘅份量都好多 薯角都外脆內軟 不過就有少少難切係呢個環境自然想飲番杯酒 我叫做嘅事蜜桃蘋果酒 兩樣都係我鍾意嘅嘢估唔到可以mix and match 仲有蜜桃食 不過略甜左少少餐單上面有好多cocktail 都幾岩女仔飲佢嘅咖啡都用酒杯裝住 chill呢個價錢同呢個情調 性價比確實高
呢度幾有情調 可以靜靜地享受晚餐
因為假期客人比較多 所以我哋就坐左吧枱位
但其實望住街境 飲下野我覺得幾舒服

前菜我哋叫咗沙律-科布烤雞沙律$48
其實幾大碟 好抵食 有蛋有烤雞有菜

烤雞比較唔熱氣得來好香

黑松露野菌燴飯$72

M2 招牌豬肋骨配薯角$168(全份)
通常啲餐廳嘅全份係等於佢哋嘅半份😱

仲有蜜桃食 不過略甜左少少
餐單上面有好多cocktail 都幾岩女仔飲
佢嘅咖啡都用酒杯裝住 chill

呢個價錢同呢個情調 性價比確實高
2017-09-02 156 views
從前對校車也沒有太大感覺,自從經歷過上年的洗禮,現在才真的深深感受到那種方便,校車究竟是哪位偉人的發明?我真想給他一個深深的吻!生活逐漸安定下來,今日開心星期五,決定放一個懶洋洋的長假期,暫且放下緊張的生活節奏,特意來到北角這條小巷,好好享受一個悠閑午餐,再去享受一個舒服Facial,生活本應如此⋯咖啡室大門及外牆用了超大落地玻璃,讓自然光滲入餐廳,令客人感覺舒適自然,向窗方向還特別做了吧枱,配合餐廳的火車站裝飾,別樹一格;面積也頗大,有十張四人枱,木色的餐枱配合黑色的椅子,餐枱可以隨意擺位,方便不同組別的客人一起享用;看着這個餐牌,實在令人花多眼亂,客人可選擇15款午餐,還有7款英式全日早餐,價錢由$53至$148不等,包沙律/餐湯和餐飲,另可加$30轉一壼手工水果茶,午市不設加一服務費,非常優惠。而我們點了一份香草煙三文魚比薩,沙律配整壺手工水果茶$108+$30。等了大約10分鐘我的沙律先上枱,翠綠的沙律菜新鮮爽口,再配合蜜糖醋,味道有點像蜜桃,感覺新鮮,可舒解一下外面35度的高溫,不錯!不久,一壺熱熱的手工水果茶漂亮登場,由五個心心承載着一壺甜蜜蜜的水果茶,水果包括有士多啤梨,

不久,一壺熱熱的手工水果茶漂亮登場,由五個心心承載着一壺甜蜜蜜的水果茶,水果包括有士多啤梨,藍莓,檸檬,奇異果和火龍果肉。

雖然水果新鮮,可惜餐廳並沒有用茶沖泡,相信是用了糖漿,因此味道非常甜,我足足加了一整杯水才令味道減淡,但其實我真的很想喝茶呢⋯

最後,一份熱辣辣的香草煙三文魚比薩終於上枱,九吋的薄餅非常足料,二人吃剛剛好,可能因為薄餅太厚身,烤烘後不夠脆口,有點可惜;

厚厚的芝士鋪在薄餅上,有拉絲的效果,八大片煙三文魚,還罕見的放上蘆筍和小蕃茄作點綴,視覺效果非常好,整體上也不錯。

這間餐廳可算是北角少有的格調特色咖啡室,價錢$60一份午餐也有交易,又不設加一服務費,值得推介!

2017-08-26 136 views
沒想到在小巷中可以找到這家有All day breakfast 的餐厅,来的时候已经是中午,不但有实惠的All day breakfast 提供,還有不貴的lunch set。打開餐單,選擇種類豐富,點了一份,上菜速度較快,而且價格划算,味道還不錯,特別是份量特別大,我自認為飯量很大,而且很愛薯餅,但是最後還是剩了一個沒吃完,實在太飽了!還發現晚上有啤酒加小食套餐,asahi小瓶兩枝加一份小食,只要98。還會再來!
還會再來!