2021-10-31
<Hong Kong🇭🇰•Kai Tak>“咬我唷!芒果黑白吞拿魚腩扒厚切”天氣凍,食極都唔飽唷!再次到訪啟德附近一間隱蔽西餐廳。對比上一次到訪,今次餐廳熱鬧很多,可能係大家都發現咗呢個好地方!相信夜晚嚟呢度氣氛更加浪漫💕▪️芒果黑白吞拿魚腩扒厚切 HKD 120簡直係打卡必食之選🤤賣相十分吸引又得體🤣厚切吞拿魚腩扒六大件,四邊有金黃黑白芝麻圍繞着,每啖都有芝麻香,吞拿魚魚扒內保持粉嫩,嫩嫩唷!口感豐富,入口不錯!上面在鋪滿芒果沙律果,食落清新更開胃!▪️La Vera Pizza HKD 165呢款Pizza啱晒鍾意食肉嘅食肉獸們唷😍 Pizza上面鋪滿左火腿、雞肉、意大利辣肉、美樂腸、香腸等等嘅肉肉配料😍仲有豐富嘅車打芝士同番茄醬😍仲有顏色豐富嘅三色燈籠椒🫑成個Pizza,淨係睇已經好吸引!😍食落口Pizza仲有拉斯嘅效果添啊🤪真係爆多料!正正▪️墨西哥芝士餡餅 雞肉味 HKD 110有鑒於同行嘅係芝士控,食呢一款墨西哥芝士餡餅一定滿足佢要求😌 餡餅包住存在感非常之強嘅厚厚半溶芝士😍夾住微微香辣嘅雞肉粒,肉粒滑滑,與上強大嘅芝士,口感層次豐富!另外,有酸忌廉、牛油果醬同特
“咬我唷!芒果黑白吞拿魚腩扒厚切”
▪️芒果黑白吞拿魚腩扒厚切 HKD 120
▪️La Vera Pizza HKD 165
呢款Pizza啱晒鍾意食肉嘅食肉獸們唷😍 Pizza上面鋪滿左火腿、雞肉、意大利辣肉、美樂腸、香腸等等嘅肉肉配料😍仲有豐富嘅車打芝士同番茄醬😍仲有顏色豐富嘅三色燈籠椒🫑成個Pizza,淨係睇已經好吸引!😍 食落口Pizza仲有拉斯嘅效果添啊🤪真係爆多料!正正
▪️墨西哥芝士餡餅 雞肉味 HKD 110
有鑒於同行嘅係芝士控,食呢一款墨西哥芝士餡餅一定滿足佢要求😌 餡餅包住存在感非常之強嘅厚厚半溶芝士😍夾住微微香辣嘅雞肉粒,肉粒滑滑,與上強大嘅芝士,口感層次豐富!另外,有酸忌廉、牛油果醬同特製酸辣醬,配上不同醬汁,味道就不同! 我鍾意牛油果醬,食落更清新!朋友鍾意酸忌廉,酸酸地更開胃!
整咗個迷你小蛋糕同朋友慶祝生日,店員知道仲同我哋講生日快樂🤣調酒師仲請我哋飲兩shot😚好有愛!而且好細心!成餐飯過程都好開心,嘢食好食,環境氣氛幾好!下次再見 👋🏼
#chantaljj九龍城
#土瓜灣美食